View Full Version : Абе едни прозорци... :Д
mArMaLaDkA
07-07-2008, 04:01
Ще започна така:06:53 е,някои още спят,други отиват към работа,а в тоя форум няма никой 8-) Вместо да се натискам да спя поне до 8,аз си се тюхкам за прозорците си.В стаята ми прозорците хванаха нещо като ..абее,хванаха си направо мухъл.От запотяване ли от какво+насъбрала се прах и стана мазало.По принцип баща ми ги чисти,но напоследък човека е зает,пък аз не знам как да ги почистя.Тоя мухъл е по-скоро най-отдолу-между стената и прозореца отдолу и е някакво натикано.Оф,много тъпо го обясних,обаче който се е сблъсквал с това се сеща за какво говоря.Ако може някой да ми препоръча с какво да почистя тая гадост:?
П.С-С PVC дограма съм,ако има значение
И аз имах същия проблем в моята стая,само ,че не само около прозореца ,а и зад парното(на същата стена,на която е и прозореца).Баща ми го чистеше с някакъв препарат ,обаче не помня какъв.Ще го питам.То не се изчистваше за дълго време и накрая цялата стена я налепихме със стиропорени плочи.Не стои никак зле и не се появява никакъв мухъл. :) :D
С калпави майстори е така...
BlackWings
07-07-2008, 06:46
Продават се по магазините специални почистващи препарати за плесен и мухъл - имат хлор в тях - ама трябва здраво търкане с ръкавици и противогаз , и ще се изчисти :-D :-D
Има един препарат точно срещу мухъл. Казва се "Savo" и е доста силен. Баща ми го използва, защото и ние имаме такъв проблем по стените, но стаята трябва да се остави необитаема поне 2 дни след напръскването, защото можеш да се натровиш от препарата. След това се отварят прозорците да се проветри и си готова. Но наистина е най-добре както казаха и по-горе да се сложи вътрешна изолация поне на външните стени. (Естествено това е по-скъпо, изисква повече време, изисква и тапети, но пък определено си струва.) А ако решиш да пръскаш с този препарат използвай гумени ръкавици и противогаз. И по-добре накарай баща си. :)
ell_ownz
07-07-2008, 08:12
imah takova neshto, no na stenata otkum banqta, daje padashe mazilkata na stenata mi.Edinstvenoto spasenie e toploizolaciq.
mArMaLaDkA
07-07-2008, 12:55
Ама аз и вътрешна изолация имам и именно затова не разбирам от къде се появи това чудо
Jack_Sparrow
07-07-2008, 13:13
Ама аз и вътрешна изолация имам и именно затова не разбирам от къде се появи това чудо
Калпаво е направена изолацията.Кога сте я правили всъщност? :)
mArMaLaDkA
07-07-2008, 18:39
Ми....преди някъде 2 години,ако не се лъжа
С език и пръсти най-добре се чисти. А с храчка е незаменимо почистването :P
mArMaLaDkA
07-07-2008, 20:46
Убедена съм 8-) Само,дето не съм толкова слюнкоотдайна....моя материал не стига и за 1/5 от прозореца....тъпак
any4ka_bany4ka
07-08-2008, 18:43
Има един препарат мисля,че се казваше "Саво" ако не се лъжа...това става ...от конденза в стаята...демек топлината се изпарява и се качва на високо..и остава там...на прозорците и не само.Става на много жилища така,защото тези дограми ...не допусват никакъв въздух...по добре си направете изолация ...външна или вътрешна,колкото Ви са разходите,но мисля,че една е достатъчна (външна)...Успех :-)
Jack_Sparrow
07-08-2008, 20:07
Ми....преди някъде 2 години,ако не се лъжа
Да не е правена през зимния сезон? :)
mArMaLaDkA
07-09-2008, 15:11
Цъ :D Вътрешната изолация май почна да се прави лятото и свърши есента..нещо такова.Сега като се сещам септември месец май беше правена
Jack_Sparrow
07-09-2008, 18:03
Цъ :D Вътрешната изолация май почна да се прави лятото и свърши есента..нещо такова.Сега като се сещам септември месец май беше правена
Ако материалите не са "изсъхнали" навреме, след прекараната зима няма да можеш да се отървеш от мухъла. :(
mArMaLaDkA
07-09-2008, 18:11
Аз съм убедена,че не си ме разбрал. :D Има мухъл не по цялата стена,а само по перваза от вътрешната страна.И то на двата прозореца(отляво и отдясно),но не и на този по средата.Появи се едва преди няколко месеца...Абе,зарежи.Ще се опитам да го изчистя с препарата,който ми препоръчаха.В крайна сметка-или ще се оправи,или ще стане още по-кофти 8-)
Jack_Sparrow
07-09-2008, 19:24
Аз съм убедена,че не си ме разбрал. :D Има мухъл не по цялата стена,а само по перваза от вътрешната страна.И то на двата прозореца(отляво и отдясно),но не и на този по средата.Появи се едва преди няколко месеца...Абе,зарежи.Ще се опитам да го изчистя с препарата,който ми препоръчаха.В крайна сметка-или ще се оправи,или ще стане още по-кофти 8-)
Ок.Сигурно е проникнала влага.
Пробвай някой от препаратите.Винаги може да стане по-зле,нали знаеш. :D :D
и у нас в децката беше така.. направете си вътрешна или външна изолация на външните стени и няма да имаш проблеми
mArMaLaDkA
07-10-2008, 15:36
E,четете,де !!! В детската ИМА вътрешна изолация . На темата може да й се удари вече един ключ