Влез

View Full Version : Приятелят ми е наркоман

strahotna_777
07-08-2008, 12:17
zaedno sme ot mn vreme.. az go obi4am i toi me obi4a... vaprosat mi e ima li na4in da go nakaram da se otkaje ot gandjata,smarkaneto i ogromnite koli4estva bira??? ili prosto da zatavam s nego... :( kogato go pomolq da ne pu6i prokletata treva pove4e toi obe6tava da se opita i az vijdam 4e naistina polaga usilia iskam da mu pomogna no neznam kak

т.7
krem4et0

punkrock
07-08-2008, 12:20
Незнам, все пак си е негов избора така че щом на теб ти пречи, или го приеми, или .. :)

dark_shadow_f
07-08-2008, 12:24
Ти не можеш да го накараш да се откаже от наркотиците освен ако той сам не реши да ги спре.Дори и да го оби4аш е по-добре да скъсаш с него защото ще запо4не да ти влияе зле

MiMcHeToOo
07-08-2008, 12:25
По-лесното е да го откажеш от ганждата, според мен. Ако шмърка обаче нещата са доста по-сложни :? ... Колкото до бирата - да пие, бе, остави го. :)

amazonkata90
07-08-2008, 12:26
Бягай от него!

desi_bonbona
07-08-2008, 12:30
biv6 narkoman nqma, a izbora si e li4no tvoi

w0sh
07-08-2008, 12:38
От 3-те най-вредна е бирата.

jymmys
07-08-2008, 12:54
И аз много бих искала да чуя някакви мнение и съвети относно този проблем :(

soulripper
07-08-2008, 12:56
разкарай го!Бивш негър и бивш наркоман НЯМА!
Айде всички момичета се изживяват като "спасителки",но няма смисъл!
Спасявай се , има и други свястни момчета!

Pliok0019
07-08-2008, 13:29
Много тъпа тема.

Това, че някои пуши коз или прави по няколко линии от време на време не означава, че е наркоман. Ако пие бира, значи е алкохолик?!

И как така: "...да затъвам с него". Кара ли те насила да пиеш или да пушиш?!

mrssmith
07-08-2008, 13:34
Много тъпа тема.

Това, че някои пуши коз или прави по няколко линии от време на време не означава, че е наркоман. Ако пие бира, значи е алкохолик?!

+1

soul1199
07-08-2008, 13:45
Ти не можеш да го накараш да се откаже от наркотиците освен ако той сам не реши да ги спре.Дори и да го оби4аш е по-добре да скъсаш с него защото ще запо4не да ти влияе зле+1 :) 8)

Alice Cullen
07-08-2008, 14:17
Ти не можеш да го накараш да се откаже от наркотиците освен ако той сам не реши да ги спре.Дори и да го оби4аш е по-добре да скъсаш с него защото ще запо4не да ти влияе зле

i az kato drugite mislq che ako se razdelite po dobre....:( edna priqtelka hodeshe s edin kato tvoq, zavleche q i neq sega ne mojesh da q poznaesh che e sushtiq chovek ot predi edna godina... :(

trayana
07-08-2008, 14:20
Mislq che e po-dobre da se razdelite!

strahotna_777
07-08-2008, 14:25
Pliok0019 yvajam mnenieto ti samo 4e toi ne prosto "прави по няколко линии от време на време " i "пуши коз" ... toi prekalqva s koli4estvoto sly4valo se e da pripada.... :( :( :( toi e i alkoholik i narkoman... normalno li ti se stryva v ot 12 do 1 4asa na obqd da izpie 5- galona 5-6 kutii cigari i 2 masyra!? 6toto na men ne mi se stryva normalno.......... i ne mislq 4e temata mi e t1pa no 6tom ti taka misli6 spesti si komentara az sam pisala tyk za savet a ne za ypreci 4e temata bila t1pa

Liar
07-08-2008, 14:45
опитай се да го стреснеш по някакъв начин покажи му какво става с наркоманите зн ли

Pliok0019
07-08-2008, 14:46
Pliok0019 yvajam mnenieto ti samo 4e toi ne prosto "прави по няколко линии от време на време " i "пуши коз" ... toi prekalqva s koli4estvoto sly4valo se e da pripada.... :( :( :( toi e i alkoholik i narkoman... normalno li ti se stryva v ot 12 do 1 4asa na obqd da izpie 5- galona 5-6 kutii cigari i 2 masyra!? 6toto na men ne mi se stryva normalno.......... i ne mislq 4e temata mi e t1pa no 6tom ti taka misli6 spesti si komentara az sam pisala tyk za savet a ne za ypreci 4e temata bila t1pa
Темата ти е тъпа, защото, ако обичаш някого не се отказваш от него каквото и да ти струва това. Подкрепяш го и го съветваш когато е на път да сгреши. Ако не те послуша - помагаш му. За мен това е една истинска любов.

Ако на някои му се струва невъзможно - правя го за най-добрия ми приятел години наред. Само аз си знам какво ми е било да го гледам така... И там не става дума за 2 масура и няколко литра бира...

sim00n.light.shadow
07-08-2008, 15:01
Само внимавай да не завлече и теб. Постави му ултиматом. Кажи му "Или аз, или ганджата"

butty
07-08-2008, 15:07
Само внимавай да не завлече и теб. Постави му ултиматом. Кажи му "Или аз, или ганджата"
само това не прави :? това е много тъпо с тези ултиматоми.. и аз не знам какво може да направиш..и да говориш с него, той си знае какви може да са последиците.. някакси трябва да го стреснеш.. да осъзнае какво прави..

PeopleAlwaysLeave
07-08-2008, 15:13
Честно казано не знам какво да те посъветвам :? От една страна Pliok0019 е прав за истинската любов-че ако наистина го обичаш не трябва да се спираш пред нищо. Но от друга... :? В случая става дума за съсипване на животи-ако той не се спре рискуваш да те завлече и да съсипеш и своят живот. Не знам, помисли си много добре колко го обичаш и дали си заслужава да се жертваи и ти за него. Аз ако бях на твое място може би щях да пренебрегна чувствата, защото все пак става дума за животът ми, а в крайна сметка това е най-ценното, което притежаваме нали ?

Briseis
07-08-2008, 15:29
И моя е такъв. Обаче не му правя проблеми, защото той си изибра как да живее. Важното е какви са нашите отношения.

amazonkata90
07-08-2008, 15:48
Абе вие луди ли сте, та искате момичето да остане с някакъв боклук? Да покаже малко достойнство и самоуважение и да става и да се дига от такъв. Все пак живеем нашия си живот, а не на някой друг! Пък и тя не е длъжна да бъда майка Тереза. Всеки да си носи отговорността за собствения живот!

sladur4etyYy
07-08-2008, 16:37
ти не можеш да му помогнеш, ако той сам не иска да се промени. ако иска-може да потърси помощ от специалисти, но ако не иска... :? не мисля, че трябва да продължиш с него..представи си ако сега е така, какъв ще бъде след 1-2-3 години ... опитай се да му покажеш, че затъва и му трябва помощ, но думите едва ли ще помогнат. и не му поставяй никакви ултиматоми, както някой преди мен каза, това само ще влоши нещата..много сложна ситуациа наистина :? все пак успех

Ice
07-08-2008, 16:56
И аз ходех с наркоман известно време, но проблема не беше тревата а други неща който взимаше.Мен лично не ме притесняваха и знаех, че не би ме накарал да опитам дори не би ми позволил.Говорила съм си с него за тези неща и съм го питала дали не мисли да спре.След като видях, че не става с разговори просто се примирих и това беше всичко.Продължихме напред, на мен лично не ми пречеше, то си беше негова работа но го помолих да не го прави пред мен поне с това се съобрази.Рано или късно ще се осъзнае и предполагам ти нищо не можеш да направиш освен да си до него и да го подкрепяш...

chocoleptic
07-08-2008, 17:02
разкарай го!Бивш негър и бивш наркоман НЯМА!
Айде всички момичета се изживяват като "спасителки",но няма смисъл!
Спасявай се , има и други свястни момчета!
хаха и Jackson не успя .. 8-)

Остави го ..

BlackaTBW
07-08-2008, 19:48
Универсално решение на проблема няма. Едни ще ти кажат да го оставиш, други ще ти кажат да се бориш, трети ще измислят и друг вариант, а аз ще ти кажа, да избереш това, което мислиш за правилно в твоя случай.

Относно затъването... ако затънеш с някой... той не може да се нарече 'приятел' щом те е оставил да паднеш. Защото аз съм затъвала с хора, на които държах (макар и да не беше за наркотици или нещо от сорта). И преди да стане късно осъзнах, че с тези хора сме стигнали до точката, където приятелството вече отдавна е само 'излез с нас, ще бъде яко'.
Когато вече изобщо не е забавно, за мен е най-добре да оставиш дадения човек. Тогава понятие 'нашият живот' няма, има 'моя живот' и 'твоя живот'.
Да оставиш някой не е казано, че е лесно. Повярвай ми, изобщо не е лесно да продължиш с 'твоя живот'. Но искам да посъветвам както теб, така и другите, които ги интересува темата - не правете моята грешка, да се страхувате от нови хора, за да не се повтори същата история. Никога, никога, никога не си го и помисляйте.
Все пак поговори с него на всяка цена. Кажи му всичко, което ти е на сърце.

moon_flower
07-08-2008, 20:02
О да бе,вие ги разделихте двамата.
Можеш да му помогнеш с думи,да го напътстваш...но да го откажеш - не.Това си е до неговата воля.Щом виждаш,че полага усилия,значи иска да спре.Не се предавай и бъди с него. :) Усилията ти може и дабъдат възнаградени :)

strahotna_777
07-08-2008, 20:07
blagodaria mnogo na vsi4ki koito pi6at.... naistina sam super oburkana i nz kakvo da pravq.obi4am go stra6no mnogo no neznam dali bih mogla da prodalja pove4e taka... az sam sigurna 4e ako ne bqha priatelite mu toi nqma6e da e takav.. ami normalno ako sam v kompania i vsi4ki piat da nqma da gi gledam-i az pia.! samo 4e toi e s tezi hora po4ti vinagi a te mu vliqt zle!!! naistina naistina nz kakvo da pravq!

SunShinePearl
07-08-2008, 20:18
ако обичаш някого не се отказваш от него каквото и да ти струва това. Подкрепяш го и го съветваш когато е на път да сгреши. Ако не те послуша - помагаш му. За мен това е една истинска любов.

+1 ako go obi4a6 6te se borite zaedno :)

nymphetamine108
07-08-2008, 20:24
Вие добре ли сте... Как ще го зареже щом се обичат?!?! Винаги съм си мислила, че това е важното. И аз ходя с наркоман - ако тревата се брои. И какво от това? Не е приятно, несъмнено, но чак пък да късате? Говори с него, но не му поставяй ултиматуми - все пак изборът е негов. Можеш да му покажеш, че те боли от това, което е доста вероятно да подейства. А пък ти казваш, че момчето на всичкото отгоре се опитва..! Ще успее, не е на херца все още.
Няма да затънеш с него. Щом вмомента го мислиш това като проблем, значи имаш реална преценка. Само не го оставяй да мисли, че наркоманията е съвсъм нормално нещо. Компанията му явно не е добра, но пак се стига до там, че избора е негов.
Айде успех :)

casanova_bg
07-08-2008, 20:39
ami toi ako ne iska da q spre nqma kak i az pu6eh mn no zaradi gajeto mi q sprqh ne 4e me e molila no precenih 4e 6te e po dobre i za men i za neq

Alice Cullen
07-08-2008, 20:54
ako celtati e da go nakarash da spre ima mn dobur nachin koito deistva pri povecheto narkomani i alkoholici: zapishi go, napravi video s nego sled kato se e nadrusal, pokaji mu go kato e v po trezvo sustoqnnie, v povecheto sluchai gi stqska i deistva, kato se vidqt 'otstrani'...
uspeh :)

cS_LaMeRkA
07-08-2008, 21:19
За да спреш един наркоман от своята дрога... не трябва само ти да допринасяш, демек помагаш... В огромна роля влияе и неговото желание и стремеж да спре... Естественно такова нещо не може да се спре за седмица 2 това е доста дълаг педиод... все пак си е дрога.
Трябва самият той да каже "НЕ" да бъде опорит... и да има сили... който да го спрат да не посегне отново към поредната доза "щастие".
Ти най вече какво може да направиш.... еми явно каквто си мога си направила.. все пак казваш че той ти е казвал че няма да се повтаря.. - но уви пак продължава... Извинявай.. но човек който не иска нешо да направи едвали би успяла да го накараш... все пак се надявамм да се осети навреме и всичко да мине без аварии. :)

skatemore
07-08-2008, 22:02
zaedno sme ot mn vreme.. az go obi4am i toi me obi4a... vaprosat mi e ima li na4in da go nakaram da se otkaje ot gandjata,smarkaneto i ogromnite koli4estva bira??? ili prosto da zatavam s nego... :( kogato go pomolq da ne pu6i prokletata treva pove4e toi obe6tava da se opita i az vijdam 4e naistina polaga usilia iskam da mu pomogna no neznam kak

пояснение за сички тъпи пачи
думата наркоман не съществува
можеш просто да ползваш наркотици и тва е развлечение
ти кат го наричаш наркоман щот се напушва си тъпа
ако зимаше херца тогава вече можеш и пак тая дума е супер тъпa

houseloverka
07-10-2008, 11:40
Много тъпа тема.

+1

+1 .. :grin:

PePeLePew
07-10-2008, 12:08
нека се друса така е по-забавно

Yahoo01
07-10-2008, 13:07
Kaji na maika mu :?

Dr3am3r
07-10-2008, 13:39
Ами ... просто е попитай го " кое обича алкохола и дрогата или теб ? " И каквото избере с него да си остане ... Защо до толкова затъпяват младежите днес като цяло ... направи се там постави му условия попитай до по различни начини " По щастлив ли е с дрогата и пиенето ... ти не му ли стигаш , или те са по - важни .... " Нещо такова и каквото стане ...

summerinthecity
07-10-2008, 14:46
Не, че нещо, обаче, ти... за да ходиш с НАРКОМАН и ПИЯНИЦА (ако наистина е такъв, какъвто го изкараш - т.е. някакво леке, което постоянно припада и не може да е за миг в "трезво" състояние), то тогава ти трябва да си едно от най-глупавите и ограничени създания, които биха говорили за такова нещо. Явно не си много привлекателна и никой не може да те забележи, а единствено този кретен, понеже вечно пиян и надрусан, не забелязва с какво плашило ходи, та затова е с тебе. Другата опция е, че наистина си зверски малоумно същество и ти е омръзнал напълно и без това сивия делник в скапаната ни държавица и по-точно в скапаното ти градче (което и да е то).
Ако ти е останала поне една гънка в главния мозък, то тогава ти моментално ще скъсаш и ще забравиш този боклук, като ограничиш всякакъв възможен контакт с него.
Глупава работа...... Гледайте малко себе си, бъдете егоисти, ПАЗЕТЕ СЕ, защото няма кой друг да ви пази !!! :?

xaxa
07-10-2008, 14:58
Бягай от него!
po skoro go zareji, 6toto moje da te nastigne :D

elena_k
07-11-2008, 07:43
И моя живш приятел беше такъв,аз му казаха,че ако не ги откаже ще го зарежа и гледай как за по-малко от месец вече не бутваше даже цигарки :D

Al3ksandra
07-12-2008, 08:27
Ами гледам тук хората са дали хубави съветчета. Виж щом полага усилия да ги спре, защо да не останеш с него :) Така поне да знае че има подкрепа от любим човек :-) :) А и тревата може да се спре... щом не е дрога... а за пиенето... може би компанията му му влияе доста негативно.. единственото което можеш да направиш е да поговориш с него и да се опиташ просто да му обясниш че си загрижена за него и че наистина искаш да си запазите връзката ... и да помисли за последствията от алкохола.. тревата... :-o Все пак за любовта няма граници...

StEfIt0o0o0o0
07-12-2008, 08:48
Аз, когато тръгнах с моя и понеже ставаше дума какво е пробвал и му бях казала предварително че ако разбера нещо подобно , дори само да е пробвал го оставям без да се замисля. Демек да избере дрогата или мен. И въпреки че никога не е бил наркоман. Само е пробвал тва онова - аз държах да се разберем по темата. И въпреки че хората от компанията му периодично се друсат, той не следва примера им :)

NaNa_SladuRana
07-12-2008, 10:15
зарежи го

NeLLy_BaBy
07-12-2008, 10:32
От наркотиците не можеш да го откажеш, колкото и да искаш. може да обещава, но като нямаволя няма как да стане.По-добре потърсетс помощ това е моя съвет и то компетентна. Но ако приятелите му му влияят много и той им се вързва тогава става мн по-трудно почти невъзможно. Така че дано да надделееш, но ако не стане в крайна сметка по-добре го остави.

Drogba
07-12-2008, 21:23
Пффф абе момиче ти наркоман зн ли какво е или вие всички наркоман зн ли какво е?Наркоман е да е на помпа да се друса не да удоволтсвие,а за това,че без него неможе.А това,че е пушил трева и че си прави линии,то тогава всеки втори по-дискотеките трябва да е наркоман :? .Наистина се почва от тревата и амфетите,но така си се вкарала яко във филма
че нз 5 галона бира и 5 кутии цигари за 5 часа :? смешно ;)