View Full Version : Брак
Значи със приятелката ми се познаваме от горе долу 6 години ходим от 9 месеца и тя ме напира за брак.Учи последна година студенка постояно и повтарям първо да завърши и слет това да мислим за нещо по сериозно може би за съвместно зъжителство и слет това за брак но тя си остоява на нейното.Ще си остоявам на моето понеже така мисля че е правилно.Вие как мислите
Според мен сте млади за брак.Предложи и да поживеете първо малко заедно.Какво значат едни подписи ?Накарай я да се замисли . Щом се обичате няма значение дали сте подписали или не....Според мен брака проваля като цяло връзката...Лично мое мнение си е това...Всеки го разбира по-различен начин
Според мен сте млади за брак.Предложи и да поживеете първо малко заедно.Какво значат едни подписи ?Накарай я да се замисли . Щом се обичате няма значение дали сте подписали или не....Според мен брака проваля като цяло връзката...Лично мое мнение си е това...Всеки го разбира по-различен начин
На 24 съм тя е на 22 и аз мисля че сме млати пък спорет мен човек докато непоживее със дадения човек заедно неможе да разбере дали той е правилния човек за теб.За мен бракът е много сериозно нещо и няма да се отнеса със лека ръка
taka e,ne izbarzvaite nqma smisal
kakto kazaha po gore i spored men edin podpis provalq vsi4ko trapkata iz4ezva.Az sam na 19,no ne mislq 4e na 22 pak 6te sam gotova za brak. :-)
princesa_viki
07-10-2008, 23:17
Най-добрият вариант е да живеете заедно известно време,ако се получи-успех в брака,ако не...вие си решавайте.А и все пак сте от 9 месеца заедно.Знам-обичате се,но по-добре изчакай да мине известно време.9 месеца според мен са малко за такава важна стъпка
MostHated
07-11-2008, 04:39
ЛуууУУууД ли си бе? К'ъв брак... брака е нещо мега зле! За какво ти е брак? Когато искаш която искаш можеш да я оставиш за 1 мин, а тук ако се стигне до разводи, раздяла на имущества ала бала.. деца.. :shock:
slun4ice_90
07-11-2008, 04:53
Както казаха преди мен един подпис нищо не е....Убеди я някак си.Успех. :-P :grin: Доста ви е рано за брак... :-o
Значи със приятелката ми се познаваме от горе долу 6 години ходим от 9 месеца и тя ме напира за брак.Учи последна година студенка постояно и повтарям първо да завърши и слет това да мислим за нещо по сериозно може би за съвместно зъжителство и слет това за брак но тя си остоява на нейното.Ще си остоявам на моето понеже така мисля че е правилно.Вие как мислите
Набии я :lol:
sexa_na_kompleksa
07-11-2008, 06:03
Според мен 9 месеца не са нищо и трябва да изчакате още. Поговори сериозно с нея, но нека не остава с впечатлението, че не изпитваш силни чувства към нея. ;)
maackata
07-11-2008, 06:12
Мисля ,че тва за сажителството дето и предлагаш е одачен вариант поне за сега.Щом няма причина да барзате не го правете има време.
krem4et0
07-11-2008, 06:18
И аз напирам за брак с моя. След 2 сидмици ми е държавния изпит иш после ме поема живота нанякъде. Искам ориентир, пристан, убежище за нас.......а той не иска. Ходим вече близо 4 години обаче. И все пак, въпреки че си умирам да се обвържа, да се видя в бяла рокля, да вдигна сватба за чудо и приказ, смятам че съвместното съжителство поне 1 година преди това е абсолютно задължително. Не сте много време заедно, а нещата са твърде различни, когато имате общ бюджет, когато се чудите какво да ядете днес, когато се карате за дистанционното.....Трябва време да нагодите навиците си. Та ние с него дори нямаме еднакав навик за хранене. Той яде, когато си иска, сам в хола на табла, а аз съм свикнала да чакам цялото семейство, да седнем всички около масата в трапезарията, да си поговорим за отминалия ден......Дръж на своето. Ако се обичате, какво значение ма дали сега или след 1 година ще сложите подпис. Нима като делите 1 покрив, не сте семейство?
И още нещо-ако искате да сте заедно, бъдете, но сами. не тя да дойде у вас, където има 20 роднини, а още по-малко ти у тях, където няма да с чувстваш комфортно. 1 ново семейство се създава начисто. Успех!
П.С. не й се сърди. Просто жените на определена възраст искаме вече дом, семейство и деца.......искаме да сме закриляни, искаме сигурност. Това е нещо естествено.
П.С.2 ние с моя сме на по 23 и той мисли, че сме млади, а аз- не!
GabisiTa
07-11-2008, 06:52
Мисля, както всичко по-горе, че няма смисъл да избързвате с брака. Поживейте първо заедно известно време, за да видите как ще се разбирате и тогава може да предприемете нещо по сериозно като брак.
sh3_1s_7h3_0n3
07-11-2008, 07:36
Абе каква е тая вманиаченост по тия бракове на по 20години? Какво е бракът.. документ, чиято идея е да се уредят отношенията на собственост. Но с тия предбрачни договори дори и това вече се обезсмисля. Няма никаква 'емоционална' или 'сантиментална стойност'. 2 подписа върху лист хартия, а отговорността до небето.
Не казвам, че е нещо лошо или хората не трябва да се женят, напротив. Но когато са сигурни, че И ДВАМАТА го искат.. и няма да е от 'прищявката' на някой си. Какъв е смисъла да вдигнете пищната сватба сега и след 3-4години да се разведете, когато ще сте на по 27-8години. Когато дори животът ви не е уреден в никакъв аспект. Едно е да живееш с някого 'на семейни начала' и съвсем различно е да сте официално семейство.
Заживейте първо заедно, вижте дали ще си паснете и като 'съквартиранти' и тогава правете по-сериозни планове. Дали със сватба, или без, вие ако се обичате, т'ва ще ви е най-малкият проблем и това ще е една малка подробност, която лесно може да се уреди.
Живейте си живота, докато сте млади и не се 'зачохляйте' с разни була и работи, ако не сте готови, защото смисълът на брака не се състои в 'тая година сватба, догодина брадва'... и после всеки сам по пътя си.
Wrathchild
07-11-2008, 07:44
А какво пречи още сега да заживеете заедно? Ако се получи - тогава мислете за женене.
jujulinkaa
07-11-2008, 07:56
Най-добрият вариант е да живеете заедно известно време,ако се получи-успех в брака,ако не...вие си решавайте.А и все пак сте от 9 месеца заедно.Знам-обичате се,но по-добре изчакай да мине известно време.9 месеца според мен са малко за такава важна стъпка
+1
Pliok0019
07-11-2008, 08:02
Научи се да пишеш грамотно и след година-две се оженете. Бракът е сериозно нещо.
krem4et0
07-11-2008, 08:45
Абе каква е тая вманиаченост по тия бракове на по 20години?
Знаеш ли каква е причината да съм вманиачена сега? Омъжиха се ужасни момичета. Дори в неделя бях на сватба на момиче, което е с приятеля си от март-април...След 20 дни се омъжва 1 момиче, което не съм и подозирала, че ще има някой.....познават се от май. 1 момиче от компанията ни също се жени октомври, няколко мои колежки-също, колежки от други специалности, които са в пъти по-грозни и тъпи от мен....и те са направили сватба или им предстои. Около мен за 2-3 седмици разбрах за сватби на 10 човека, за които никога не съм мислела, че някой ще ги вземе, а са с половинките си 3-4 месеца. А аз съм с него 4 години и все още чакам дори да заживеем заедно. Не мисля, че любовта им е по-силна от моята, някои го правят, за да не са сами, а са но по 30 години. И все пак ми е тежко. Не казвам, че ние в света се обичаме най-много, но не мисля, че любовта ни е слаба, мимолетна и ще приключи....поне не скоро. И ме е яд, че тая го познава от вчера, а утре става булка. Яд ме е, че човекът с който съм не се чувства готов да се обвърже след 4 години връзка. Чуд се какво ми е, защо не ме иска....Знам, че въпросът е предимно финансов, но все пак 1 дума ми трябва, че ще сме заедно и занапред. 1 дума, но не след като аз съм повдигнала въпроса. Аз денонощно мисля как да си намеря работа, къде да се изнесем, чета обяви за квартира, а след 20-тина дни ще ходя и по места да оглеждам.........а той-нищо. както и да е това си е мой проблем. но е адски гадно да обичаш някой и да си с няго много време, а да няма ни помен от брак, желание за деца, обвързване......
П.С.Към автора-съжелявам, че се поувлякох. Просто бракът тези дни ми е болтна тема. Гадно е да гледаш как хора, които не се обичат се женят......
sh3_1s_7h3_0n3
07-11-2008, 10:21
Но Кремче, при теб изглежда сякаш искаш да се омъжиш заради другите. Гледаш тях и се депресираш и комплексираш... Не гледай тях, а себе си. След време те ще страдат и ще се тюхкат, ако са го направили прибързано и необмислено. Още повече когато притискаш един човек, той толкова повече ще бяга от идеята за брак. И накрая цялото това "дуднене" ще му писне и няма да остане нито любов, нито страст, нито връзка, камо ли брак. Ти може да го искаш, но това е 'бракосъчетание' между двама... и ако Той не се чувства готов, ти не можеш да го накараш на сила или да го 'убедиш', че 'така трябва', или изобщо да му 'внушиш', че му е време. Той трябва да го усети, Той да го поиска, още повече след като знае желанието ти. А не накрая да се съгласи от 'немай къде', за да ти угоди. Ако той не се вижда като съпруг и мисълта за това го плаши... какво можеш да направиш ти? Освен да изчакаш 'да му дойде времето'. А това, че останалите се били заженили... тяхна си работа. Всеки сам определя живота си.
Сега остава да започнете ежедневно да се карате за това... и язък за хубавата ви връзка. :?
когато си наясно дали си готов да се ожениш,тогава се съгласи с нея.дотогава не бързай,защото мн често такива бракове водят до бърза раздяла
LU4KATA_M
07-11-2008, 10:32
Още е рано за брак.Първо трябва да излизате по далго време да сте заедно по далго време а вие само от 9 месеца ходите или излизате,а това че се познавате от сумати години не трябва да ви правиподходящи за брак.Първо се опознайте добре след това каквото сте намислили
FataMorgana
07-11-2008, 10:46
Чакай поне още една ,две години!
sapphirr
07-11-2008, 11:10
skoro da sa i se slu4va li zlopouki,nqkvi travmi?da i e padala tuhla na glavata evetualno.razbira se,4e 6te otstoqva6 tvoita si poziciq.tova e tvoq jivot,a braka e ogromna otgovornost,koqto 6te go promeni totalno.4ovek,koito te pritiska i ne moje da pogledne realno na ne6tata i da kaje "ok,moje bi ima6 pravo",a ne "dai" ta "dai",e egoist.a i 9 mesec ne stigat da opoznae6 nqkoi i da se ubedi6,4e toi e pravilniq 4ovek za teb.edna vruzka e istinska (bez zna4enie dali ste jeneni ili ne) kogato vremeto i trudnostite sa q izpitali po vsevuzmojni na4ini!
krem4et0
07-11-2008, 12:02
Но Кремче, при теб изглежда сякаш искаш да се омъжиш заради другите. Гледаш тях и се депресираш и комплексираш... Не гледай тях, а себе си. След време те ще страдат и ще се тюхкат, ако са го направили прибързано и необмислено. Още повече когато притискаш един човек, той толкова повече ще бяга от идеята за брак. И накрая цялото това "дуднене" ще му писне и няма да остане нито любов, нито страст, нито връзка, камо ли брак. Ти може да го искаш, но това е 'бракосъчетание' между двама... и ако Той не се чувства готов, ти не можеш да го накараш на сила или да го 'убедиш', че 'така трябва', или изобщо да му 'внушиш', че му е време. Той трябва да го усети, Той да го поиска, още повече след като знае желанието ти. А не накрая да се съгласи от 'немай къде', за да ти угоди. Ако той не се вижда като съпруг и мисълта за това го плаши... какво можеш да направиш ти? Освен да изчакаш 'да му дойде времето'. А това, че останалите се били заженили... тяхна си работа. Всеки сам определя живота си.
Сега остава да започнете ежедневно да се карате за това... и язък за хубавата ви връзка. :?
Абсолютно си права. Просто ми е трудно да съм без него. Решили сме скоро да заживеем заедно, а след 1-2-3 годинки да се бракосъчетаем. Деца....след 3-4 години. Просто ми писна да чакам, да протакам, да мечтая за това. И не, няма да го направя заради другите, а защото наистина искам да съм с него. Просто ме е яд, че всичко живо в бели рокли, а аз не.... :(
А колкото до повтарянето-навивам се, че няма повече и 3-4 месеца държа, а после като се почнат сватбите и не мога да изтрайвам вече :-D
Най-добрият вариант е да живеете заедно известно време,ако се получи-успех в брака,ако не...вие си решавайте.А и все пак сте от 9 месеца заедно.Знам-обичате се,но по-добре изчакай да мине известно време.9 месеца според мен са малко за такава важна стъпка Така е от мен +6
ЛуууУУууД ли си бе? К'ъв брак... брака е нещо мега зле! За какво ти е брак? Когато искаш която искаш можеш да я оставиш за 1 мин, а тук ако се стигне до разводи, раздяла на имущества ала бала.. деца.. :shock:
заради такива коментари сме на тфа дередже
..
Ти знайш ли какво е да обичаш любим човек е а? :shock:
dimanushka
07-11-2008, 14:02
be vie ludi li ste... najivei se puk togava se jeni 4e znae6 li kolko glavoboliq 6te ima6
kuklichka_bg
07-11-2008, 14:04
xah xhaxha ai horata da ne se jenqt nikoga po tvoita "logika" :P
babykiller_
07-11-2008, 14:09
брака на младите който не са се опознали направо съсипва сичко..е не във всички случаи но в повечето..гледайте заедно филма just married и туко-виж се отказала :shock:
SunShinePearl
07-11-2008, 14:10
Ne sum 4ela vsi4ki menniq no spored men ste mladi za brak pojiveite zaedno pone 6 meseca ili po malko no pojiveite zaedno,nemoga da razbera takiva momi4etata deto napirat za brak kato krem4eto(ni6to li4no)ne e kazano 4e kato se omuji6 i 6te si po siguren daje kato 4e li ti vzemat ot svobodata najiveite se i 4ak sled 3-4 godini mislete za brak moje dori i pove4e moqta bratov4edka se omuji na 27 hodiha s priqtela si 8 godini i jivqha suvsem malko zaedno taka 4e za6to da burzate?
SunShinePearl
07-11-2008, 14:15
Просто ме е яд, че всичко живо в бели рокли, а аз не....
Prosto mom4eto trqbva da useti 4e go iska nemoje na sila da go nakara6 i kvo gleda6 gi v beli rokli sled 1 godina moje i da se razvedat kato birzat jivei si jivota i da ne ti puka mn vajno brak.
Сори, ако мнението ми се повтаря с това на някой, но не си играх да ги чета.
Та моят съвет е следният:
Ходете си като гаждета, ако искате живейте заедно дори (но според мен трябва да мине поне още 3-6 месеца за да заживеете заедно), но не сключвайте брак преди да сте имали поне 4 годишна връзка.
Успех :)
П.С. Ако имаш повече парички В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не се жени за нея, просто има нужда от спонсор момичето... :)
чувала съм че доста връзки се провалят когато единия иска много сериозна стъпка като брак, а другия не се чувства готов и няма никакво намерение да поддава..
замисли се
обичаш мацката но досега никога не си се замислял какво ли е да живееш с нея?
тва може да ти е поредната дълга връзка.. което не значи че ти е най-смислената и прочие..
(но според мен трябва да мине поне още 3-6 месеца за да заживеете заедно)
Като завържи и ако сме заедно тогава ще станат година и 11 месеца и слет това ако живеем 1 година заедно тогава найстина ще се навия за брак но до тогава немисля да правя пребързани действия
(но според мен трябва да мине поне още 3-6 месеца за да заживеете заедно)
Като завържи и ако сме заедно тогава ще станат година и 11 месеца и слет това ако живеем 1 година заедно тогава найстина ще се навия за брак но до тогава немисля да правя пребързани действия
Повярвай ми, когато имаш сериозна връзка с някой, но не живеете заедно е много по-различно от това да имаш сериозна връзка с някой и да живеете заедно.
Особено първите месеци са... Нямам думи :)
Не бързай за никъде, аз ти казах, моето мнение е - поне 4 години, от които 2,5 - 3 да сте живяли заедно :)
soulripper
07-11-2008, 18:40
брато, рано ти е за брак-много си неграмотен, а си на 24!Чета постовете ти от доста време ,а сега като написа на колко години си се потресох, повярвай ми!
Та рано ти е за брак, по добре походи малко на вечерно училище, понаучи се на малко правопис, посъбери малко обща култура, пък тогава се захващай със сериозни неща!
спореT мен човек докато непоживее със дадения човек заедно неможе да разбере дали той е правилния човек за теб.За мен бракът е много сериозно нещо и няма да се отнеса със лека ръка[/quote]
+1
a i hodite ot mnogo kratko vreme za da misli za brak,a p1k i dori ne jiveete zaedno.....
Сестрата на една моя приятелка беше с гаджето си от 13 годишна.. стана на 19 е се ожениха... Но тя не искае да се женят преди да поживеят заедно около година, защото все пак докато не живееш с някой не можеш да го опознаеш напълно.. И аз споделям мненията на другите, че първо трябва да я накараш да поживеете заедно за да видите дали ще си пасвате и тогава.. Брака все пак не е шега работа..
vikt0riQ
07-12-2008, 05:51
+1 :)
бах, най-яко е да направиш селска сватба на 23 години и да поканиш цялата рода
другият ключ към щастието е това булката да е в бяла рокля с много воали и дълъг шлейф, а малдоженяка да е с хубав черен костюм
и да покажете на всички колко по-яка двойка сте от тях
това ще ти донесе сигурност, убежище и пристан в живота...
8)
Ne barzaite ima vreme za vsi4ko :)
soulripper
07-12-2008, 12:56
Брато, рано ти е за брак!От доста време ти чета "бисерите" и мога да кажа само ,че си безумно неграмотен, а сега като прочетох че си на 24 години-направо думи нямам!
Та мисълта ми е, рано ти е за брак, походи малко на вечерно училище, понаучи се да пишеш, посъбери малко обща култура, пък тогава се захващай със сериозни неща като брака!
Иначе на твоята възраст има мъже,които са готови да поемат тази отговорност, но ти си малко от по-бавно затоплящите очевидно!Липсват ти първите 14 години и образование!
ай със здраве!
dJuLiNkAa~
07-12-2008, 14:39
Ммм..убеди я по някакъв начин,че бракът не е едно от най важните неща в живота или поне не за сега.. :oops: 9 месеца са супер малко време..според мен ..особено за брак..Бракът е една прекалено отговорна крачка..Тя може би мисли,че е готова но щом на теб ти се живее .. трябва доста да и говориш..Пък и ако толкова мн те обича..че чак да иска брак .. щом ти не искаш тя ще изчака ..ще се саобрази с теб :oops: :wink: ;-)
fuck_me_pls
07-12-2008, 14:51
Ем моето мнение е че вие още ранично за брак..почакайте още половин една годинаа .. 8) Пък и кво ще бъде по-различното ше знаете че го има някъде там оня подпис и документ..но пък ако толкоз бързо се ожените после може да съжалявате..съвета ми е да почакате още мъничко..обеди я някакси :) успехх
krem4et0
07-13-2008, 09:03
бах, най-яко е да направиш селска сватба на 23 години и да поканиш цялата рода
другият ключ към щастието е това булката да е в бяла рокля с много воали и дълъг шлейф, а малдоженяка да е с хубав черен костюм
и да покажете на всички колко по-яка двойка сте от тях
това ще ти донесе сигурност, убежище и пристан в живота...
8)
Какво им е лошото на тези сватби? Аз си искам нормална традиционна сватба, в която да съм с бяла рокля, воал, да събера роднини и прятели......Това не е гаранция за щастлив живот, но е вашият празник този ден и е нормално да го отпразнувате с любимите си хора. Не знам да има момиченце, което никога де не си е мечтало да се омъжи в бяло за мъжа на мечтите си и да вдигне пищна сватба.
А това 23 години.......намек нещо за мен ли е? Споко, преди да направя 25-6 едва ли ще имам сватба и брак.....