Влез

View Full Version : Кога останах без приятели ?!?

mArMaLaDkA
07-12-2008, 21:45
Сигурно това е поредната ми такава тема.Не знам.И в момента не ме интересува.Толкова ми се е насъбрало,че едвам пиша.Чувствам безпомощен гняв;хем ми идва да се разплача,хем ми идва да убия някой.Но да почна отначало.

Преди две години имах проблеми с някои от момичетата от класа си.Понеже бяхме събрани от различни паралелки,аз крайно разочарована от досегашните си приятелки,които ми забиха нож в гърба,се запознах с едно момиче.Тя живееше до нас,излизахме заедно,до училище и обратно-заедно,знаете как е.Ще спестя една камара подробности,за да стигна до същественото.Аз съм човек,непонасящ скандалите и караниците.Сдобрих се с онези момичета,които бяха срещу мен преди,бях и приятелка с момичето,което живее до нас.Почнаха се едни скандали и панаири от страна на онези момичета,че приятелката ми е такава и онакава и аз съм ги била зарязвала-детски истории.Аз се поддадох и застанах срещу тази моя приятелка.После й се извинявах,тя пък беше срещу мен ,после и двете се сдобрихме и бяхме неразделни.Опитах се да се извиня на старите си приятелки и даже на едната винаги й помагах.Когато беше зле й помагах,развеселявах я.Тя не ме допускаше до себе си ...беше нормално след всички глупости,които направих.Другата ми приятелка ми беше като сестра(говоря за момичето,което живееше до нас).Излизахме много пъти заедно,даже ходих на гости на селото й.Изведнъж тя спря да ме търси.Потърсих я аз-не вдига,не отговаря на смс-и.Примирих се,че всички са били прави и тя само ме е използвала.Продължавах всяка вечер да успокоявам онова момиче,защото имаше проблеми с гаджето си и прочие.Всяка вечер й бях като кошче за душевни отпадъци.Даже,за да й стане по-весело я канех да се разходим по центъра,да пием някъде кафе,само и само да се разсее.Тя ми отказваше безброй пъти,аз обаче не исках да се затваря вкъщи и си продължих с моите опити.Колкото и да не бяхме близки от много време насам,на мен ми беше мъчно за нея и защото винаги много ме е грижа за другите,исках да й помогна.Накрая тя се съгласи.Телефона й не работеше и се уговорихме вечерта уж тя да сложи картата си в телефона на майка й,за да мога да я намеря,като й се обаждам.Оказа се,че мама искала да излезем заедно в същия ден и аз казах на това момиче,да зареже работата с картата и телефона,понеже няма да стане.Очаквах да каже нещо от рода на:"Не бе,спокойно ,не е проблем" или "Ще излезем,не се тревожи".Останах като ударена с мокър парцал при отговора :"Добре". :shock: Постоянно се интересувах от нея,от проблемите й,помагах й с каквото можех,правя огромни усилия от една година насам,за да заздравя приятелството ни,а на нея даже й не й пука.Използва ме само,за да си сподели проблемите и после...нищо.Дори и за едно кафе е заета.Когато съм в Скайп,(знам,знам)тя и едно "здравей" не ми казва.Не разбирам къде ми е грешката.И със онова момиче,което не ми приема обажданията и със това,с което се опитвам да оправя нещата.Може да съм допуснала хиляди грешки,но поне си ги признавам и се опитвам да ги оправя.Когато имат проблем винаги им се притичвам насреща,а когато аз съм разтревожена или ги викам на кафе,на тях не им се ходело,телефона им не работел,не били в града.Това са най-честите извинения.И не мога да разбера с какво толкова ме отбягват при положение,че не съм някакъв педант,не крещя по улиците(примерно) да се излагат с мен,даже ги забавлявам и черпя.Извинявам се много,че ви занимавам,просто ми трябваше с някого да споделя. Тези,които ще пишат тъпи коментари да си ги спестят

pencho1991
07-12-2008, 21:52
Ти си добър човек и честно да ти кажа по-добре си намери 1 свястна приятелка,а тези неблагодарните ги остави,то винаги ще има неблагодарни,но все пак ;) И 1 личен съвт,по-добре не им се бъркай в личния живот,т.е с гаджетата и т.н защото не всичките го одобряват и не знаеш как ще реагират ;) Намери си някоя да си излизате и тез ще те потърсят,но тогава ти не им обръщай внимание 8) 8) 8)

mArMaLaDkA
07-12-2008, 21:56
Именно..бях си намерила уж една свястна приятелка.Тя понеже много държеше на мен,избяга на селото си и ми даваше заето,щом й звъннех .8-) Сега сериозно:то хубаво да си намеря някоя свястна приятелка,въпроса е къде ? И въобще да си я търся ли или да си я чакам сама да дойде :D

dark_shadow_f
Те не са ти истински приятелки, а само те използват.Най-добре спри да ги търсиш и се опитай да си намериш други приятелки.

BAD_KID
Ти си добър човек и честно да ти кажа по-добре си намери 1 свястна приятелка,а тези неблагодарните ги остави,то винаги ще има неблагодарни,но все пак ;) И 1 личен съвт,по-добре не им се бъркай в личния живот,т.е с гаджетата и т.н защото не всичките го одобряват и не знаеш как ще реагират ;) Намери си някоя да си излизате и тез ще те потърсят,но тогава ти не им обръщай внимание 8) 8) 8)

+1

dark_shadow_f
07-12-2008, 22:00
Именно..бях си намерила уж една свястна приятелка.Тя понеже много държеше на мен,избяга на селото си и ми даваше заето,щом й звъннех .8-) Сега сериозно:то хубаво да си намеря някоя свястна приятелка,въпроса е къде ? И въобще да си я търся ли или да си я чакам сама да дойде :D Намери някоя твоя позната, братов4едка или съу4ени4ка и излизай с нея

Blab
07-12-2008, 22:03
Без да дочитам поста ти:
Хората отдавна са се отдалечили от определението "добри и мили".
Егоистични до болка, безмилостни, коварни, нагли, лицемерни...
Изменило се е и понятието "приятел".
Приятел сега е човек, с който:
-ти е забавно
-прекарваш голяма част от времето си
-си пишете по скайп(примерно)
...

Често страдам от факта, че съм по-добра от другите, от повечето други.
Но какво лошо има в това да си добър?
Ще цитирам майка си - в днешно време добрите хора са или болни, или луди.

CocainCocktail
07-12-2008, 22:49
според мен ,ако търсиш приятели ще се разочароваш.Не ги търси просто приканвай хората към себе си...точно като в предишният пост и аз съм много наивна и хуквам като кучнце след най малката милост.Опитвам се да стана по-непукиста ама нещо не става така както си го мисля.

И аз се чувствах много сама,но ето преди няколко дена се появи момиче с което ми е много приятно и всичко може да прерасне в приятелство

splendour
07-12-2008, 23:08
i az se 4ystvam predadena ot 2 ot nai "dobite" mi priqtelki... jivota ni podnasq i tova taka 4e spok ne se tormozi za tqx.ne zaslyjavat mn nervi.po4yvstvai s s1rceto si koq ti e istinska fr i idi pri neq

hypn0tized*
07-12-2008, 23:33
Абе хора, замислете се .. Съществуват ли изобщо истинските приятели? Според мен не! Има само близки и познати :) Имаш приятелка примерно, мислиш я за най-скъпия и ценен човек за теб, човек, на когото можеш да се довериш и да споделиш най-съкровенните си тайни и накрая кфо .. Или ти забива ножа в гърба .. Или започва да забива гаджето ти :D Или спира да те търси и т.н. .. Наистина шапка свалям на тоя, който има поне един истински приятел, доказал се като такъв не по един начин! Този човек за мене е истински късметлия :) Това от мене :-)

LizZz
07-13-2008, 06:17
Без да дочитам поста ти:
-ти е забавно
...

Абсолютно....

WaterLilly
07-13-2008, 07:01
Абе хора, замислете се .. Съществуват ли изобщо истинските приятели? Според мен не! Има само близки и познати :) Имаш приятелка примерно, мислиш я за най-скъпия и ценен човек за теб, човек, на когото можеш да се довериш и да споделиш най-съкровенните си тайни и накрая кфо .. Или ти забива ножа в гърба .. Или започва да забива гаджето ти :D Или спира да те търси и т.н. .. Наистина шапка свалям на тоя, който има поне един истински приятел, доказал се като такъв не по един начин! Този човек за мене е истински късметлия :) Това от мене :-)
Определено такива има, но са рядкост! Едната ми най-добра приятелка много пъти се е доказвала като такава. Познаваме се може би от 7 години (може и повече да са вече). Запознахме се, когато бащите ни станаха приятели на работа (военни бяха). Тя тогава живееше далече, но се виждахме, бяхме си приятелки. После тя се премести в съседния апартамент и станахме още по-добри приятелки. Досега много неща ми е прощавала и винаги ме е подкрепяла, мога да й кажа всичко, от тайни до най-тъпите неща на ума ми. С другата ми най-добра приятелка е почти по същия начин, единствената разлика е, че се познаваме от по-скоро (няколко години) и пак мога всичко да й кажа. Имам им пълно доверие и знам, че никога не биха ме предали.

За твоя случай - мисля, че нито една от двете не ти е била истинска приятелка. Огледай се - може истинската приятелка да е точно под носа ти, в класа ти, в блока ти, в училището ти и т.н. :P

nefchi_bs
07-13-2008, 08:03
уви не си единствена...и аз уж имах 2 "приятелки" с които излизах и те много "държаха" на мен и кво стана намериха си нова компания и ме зарязаха мен(това стана преди 2-3 седмици)

и какво стана аз останах сама и седя по цял де вкъщи....имам само 1 единствена приятелка и тя не е в Бълагрия :-o

заеби ги аз така направих те ще те потъсят ти им тегли една майна да видиш колко добре ще се почустваш 8-) аз така правя тези 2 мой "приятелки" почнаха да ме търсят ама аз не ги ебаам и сега и те си седят вкъщи :lol:

Frankie
07-13-2008, 09:03
Аз откакто навърших 13-14 години, разбрах че нямам приятели , а само познати. Имах скоро една приятелка като тебе ... безценна, много ме харесваше, излизахме, но аз просто не намирах тръпка и неможех да съм с нея( все още незнам защо ), та и тя като тебе беше голяма приятелка, помагаше на всички ден и нощ, но много пъти я нараняваха, включително и аз, за което искренно и се извинявам! Мисля, че много малко хора заслужават хора като теб, които да ги подкрепят във всеки един момент и то не 1-2 седмици ...
Да си жива и здрава дълги години !

mArMaLaDkA
07-13-2008, 09:36
Мерси много,Frankie за милите думи ! Въпроса е,че колкото и да си я наранила,поне си й се извинила,че не се е получило и те е човъркало някакво чувство за вина.Докато аз не съм разбрала по нищо,че на тях им пука за мен,че оценяват всичко и че разбират,че съжалявам за преди и искам да се поправя.Благодаря много и на всички други,писали във темата.Наистина ми помогнахте.Все още преживявам приятелката,която смятах за най-близка,а тя без обяснение прекрати контактите си с мен,понеже забелязвам,че всичките ми "приятели" са като нея.За жалост повечето хора са като нея...

dream_er
07-13-2008, 10:23
Ами Рони,много сьжелявам че не се познаваме :( И аз така като теб не обичам караниците,все гледам да сьм тактична кьм другите,да не ги обидя,изслушвам ги,помагам с каквото мога... и кво насреща?Нищо.Никой нищо не признава.И аз имам една такава приятелка с която си бяхме неразделни седем години,през които хиляди пьти сьм я успокоявала,изкарвала сьм и хубавите оценки и какво ли не....А сега се прави че не сьществувам и не и пука изобщо.Сьбира си се с една лигава патка с една година по-малка от нас :D Ама какво да се прави...Ти не се притеснявай,вярвай че ще си намериш истински приятели.Жалко е,че няма повече такива добри и отзивчиви хора като теб :-) :)

ExTaSy__BaBy <3
07-17-2008, 22:30
Кво им се подмазваш на всичките като не те заслужават!Ти праиш всичко за тях а те пръста не си мърдат..тва не е приятелство..тряа не само да даваш а и да получаваш нещо в замяна..Аз всичко бих дала да имам фр като теб а те като не го оценяват техен пробем..

Presley
07-17-2008, 23:50
Просто,когато даваш на някого нещо или правиш някакъв жест эа него,не очаквай нищо в эамяна.Това е важно и е добре да се сещаш эа него редовно.Прави жестове,само когато ти идва отвътре и не го правиш,щото искаш и ти да получиш същото отношение,а просто щото искаш да накараш човека срещу тебе да се почувства добре,съэнавайки ясно,че не всичко добро се връща.Тва е.Кофти като много други неща,но истина.

TheNewReligion
07-18-2008, 00:02
Грешките , които си допуснала не са фатални , още повече си ги признаваш . Ако на тях им пукаше за теб щяха да направят опит да се сдобрят с теб , дори да не им се беше извинила . Наистина са те използвали ... Особено момичето на , което си служела за кошче за душевни отпадъци . Ти толкова си искала отново да сте приятелки , че си пренебрегнала себе си и си и помагала , а тя просто се е възползвала от добротата ти ! Нито едно от тези две момичета не те заслужава . Трябва да им кажеш всичко , за да не натрупваш негативизъм в себе си . Наистина трябва да им обясниш чувствата си , но не за да те разберат , ами защото не можеш да си мълчиш ! След това можеш да започнеш на чисто . Опитай се да се сприятелиш с нови хора . Според мен трябва да забравиш за онези твои "приятелки" , но същевременно неприятностите , които си имала с тях да са ти обеца на ухото . Радвам се , че все още има хора , които се опитват да търсят грешките и в себе си . :)

Спирит =]
07-19-2008, 14:25
Просто са те използвали.Аз не виждам грешка от твоя страна.Има истински приятели,но е мн трудно да ги намериш,но е истинско щастие екогато това стане. :P

Izzy_
07-19-2008, 14:30
Просто те използват,когато си им нужна.Това е моето мнение.Според мен те изобщо не държат на теб и на приятелството ви(ако изобщо може да се нарече такова).Вземи ги зарежи тия и си намери някой,който държи на теб. Успех! :)

Forester
07-20-2008, 10:02
Без да дочитам поста ти:
-ти е забавно
...

+1 Именно!
Аз лично мисля ,че няма истински приятели..Всички рано или късно те предават ..Преди време уж"най-добрата" ми приятелка започна да ме пренебрегва. И защо мислите? Питах я,а тя каза "Ти ми омръзна."
Така и не раазбрах с какво съм и омръзнала,ама .. ай донт кеър (вече) .
Таа може да си намериш приятел (момче,не като гадже,само приятели).Има свестни и не са тъпи кучки като момичетата.
Айде,успех!

Hatep1nk
07-20-2008, 11:12
:-o :-o :-o

sladkъ_mackъ
07-20-2008, 11:27
Може би грешката е в теб,защото си показала много добрина и слабост, може би :-o А нали знаеш,че на някой и 1 път да му се примолиш за нещо,или да го накараш да си мисли,че е незаменим или че ще му тичаш по гъза,и си вирва носа и почва да си играе с теб,да те използва и подиграва. И аз сега съм в такова пложение-без приятели,киснеща вкъщи,но ми е по-добре!Бях добричка към приятелките си,много лицемерие видях и преминах към другата страна-непукистите.И моите 3 "бест фр-ки" ме предадоха,аз изобщо нито съм ги питала кфо става,защо постъпват така,нито съм йм се молила,нито съм ги търсила,просто отидох един ден на даскало,те ме отбягваха,мен ми кипна,преместих се при други момичета и ги зарязах и аз 8) Живота е суров и нечесто се чувстваш сам,предаден...

DJACK
07-20-2008, 13:53
А защо толкова много самотни хора в тази тема? защо пък не намерите всеобщо приятелство точно пък с някой човек от тази тема. 2 самотни човека могат да станат мн. по щастливи като опитат да се запознаят с някой човек точно от тук.

Така го виждам аз

xXxScreamxXx
07-20-2008, 14:49
Олее ... тфа тфойто ми е леко познато........

от на4алото на 5ти клас до ... преди половин година - 2рия срок на 7ми клас съм сменила около 10/11 ''най-добри'' приятелки .......
НО оттогава .. и до сега намерих то4ните хора ( 5 4овека и 6-тия Азз ) - най готината и задржна компания :grin: :grin: :grin: hypn0tized* Според теб трябва да съм човек с ужасно мн късмет ..
но мисля 4е го заслужавам поне малко след вси4ки ''истински'' фр , които минаха през живота ми :?

И до авторката : с идването на 15-ти септември се надявам нещата с теб да се променят .. УсПеХ !!! :-)

Boyd
07-20-2008, 15:28
Roni, предполагам името ти идва от Перуника, не знам защо искаш непременно приятелка?
По мои наблюдения приятелства между момичета много рядко се получават, защото все едната ще е крива, все ще има завист и прочее. Според мен е най-добре да намериш такова момиче, което да гледа на тебе като човек, а не като на момиче. Същото се отнася и за момче. От опит ти казвам, че ако намериш приятел от противоположния пол ще ти е много по-добре, но и аз си противореча, защото момчето може да е същото като момичето..

Не видях някъде да пише на колко си години, но си още ученичка предполагам. Най-добре си хвани някоя от класа, както направих аз. Хем по цял ден ще си с нея, хем ще имате за какво да говорите и няма да ви е скучно. Не съм чувал за неразделни приятелки, може би има, но са много редки случаи. Винаги ще има за какво да се скарат, сдърпат, сбият и каквото още се сетиш.

Моят съвет е да не се притесняваш, защото на тези години всичко е за не повече от 3 дни. Малко са свестните хора, на които можеш да разчиташ, пък още по-малко са тези с акъл. Не си попаднала на правилния човек, независимо дали е момче или момиче.

Не увисвай нос и гледай да не ти е гадно. Едно от най-важните неща също е да не се разкриваш пред първия срещнат "приятел".

И запомни, че са малко важните неща в тоя живот !! Има неща, без които можем, но това което ти е най-важно го имаш, обеден съм.
Успех и горе главата. :)

П.П. Това ми е първия емоушън, който пиша във форум.

Gothique♫
07-20-2008, 17:19
Споко мила и аз съм така точно едно кошче за душевни отпадъци,когато ги търся и ми трябват тях винаги ги няма,а когато те искат си ме натварват с техните си проблеми и така.Такъв е живота просто...Никога не отдавай цялото си доверие на някой защото нз до колко той ти вярва и ти е приятел ;) :-)

sladkata_presi
07-20-2008, 17:26
Ти си наистина много добро момиче,мислиш много за другите и за техните проблеми и ги преживяваш все едно са се случили на теб.Според мен щом 1-те ти много приятелки не искат да сте заедно не се натрапвай,те ще осъзнаят че са изгубили повече отколкото за предполагали.Все пак избора е техен,нали? :(
За втората ти приятелка с която по-късно си се запознала и си я защитавала мисля че тя те използва и не се интересува много от теб.
За момичето,на което ти решаваш проблемите и което се интересува само за това,мисля че то се възползва-само си говорите за нея,за нейните проблеми,за нейните неволи.Запитала ли си се а кга тя ще попита дали аз имам проблем,какво ми е на мен?това няма да стане никога,момичето ще бърбори постоянно само за себе си и за неволите който е преживяла.По добре ги зарежи всичките,колкото да ти е неприятно.Защото както се вижда те те използват.Ти си много добро момиче и заслужаваш приятелки като теб а не използвачки,който да те лъжат че са ти приятелки.Успех!

Hrupanka
07-29-2008, 13:05
И аз съм така никога с нищо не съм искала да навредя нанякого, жинаги съм се опитвала да развеселявам хората около мен. В един момент, оба4е какво става на никого не му пука за мен не го и малко грижа... Да не говоря , че кото си разкривам чувствата едва ли не всички ми се изсмиват в лицето и ми обръщат гръб!В предишното даскало се бяха разделили но по двойки... аз бях сама. Сега съм в ново даскало, намерих си 3 нови фр, но се скарах с тази , която най-много обичам. И сега разбирам ,че винаге ще съм сама, защото всички си имат много фр преди да ме срищнат и аз ни съм нужна на никого! не се безпокой не само ти се сблъскваш с подобни проблими :(

OnLy_OnE
07-29-2008, 13:35
И аз съм така никога с нищо не съм искала да навредя нанякого, жинаги съм се опитвала да развеселявам хората около мен. В един момент, оба4е какво става на никого не му пука за мен не го и малко грижа... Да не говоря , че кото си разкривам чувствата едва ли не всички ми се изсмиват в лицето и ми обръщат гръб!В предишното даскало се бяха разделили но по двойки... аз бях сама. Сега съм в ново даскало, намерих си 3 нови фр, но се скарах с тази , която най-много обичам. И сега разбирам ,че винаге ще съм сама, защото всички си имат много фр преди да ме срищнат и аз ни съм нужна на никого! не се безпокой не само ти се сблъскваш с подобни проблими :(
И аз съм така.Колкото и да се опитвам да им помогна,да ги развеселя,или като направя някоя глупост и после им се извинявам ама не те се правят се едно съм им за украса и когато им трябва нещо - идват.В момента имам една "фр" дето само ми се оплаква и ми писва честно като свърши да ми разказва за тва,че тоя дето харесва ходил с целия град,ама не ги харесвал и т.н. и кво аре и веднага да ме заебе.Писна ми направо ми се реве как може така да се привързвам и то все към хора,които не ги е*е за мен... :-# :smt085 :cry: :cry: :cry: :cry: