View Full Version : Заек :-]
Voodo_doll
07-17-2008, 14:29
Има ли някои тук който да има зайче вкъщи? Аз май ще си вземам и искам да съм подготвена през какви перипетий ще премина :) Чела съм доста неща в нета за клетките, болестите, играчките и т.н .Искам да знам други неща като можеш ли да го научиш на тоалетна, създава ли други проблеми ....айде благодаря предварително
П.С: Ако някой се интересува, може да дам skype 8) :-)
SunShinePearl
07-17-2008, 14:41
Na nai-dobrata mi fr i podarihme dekorativno zai4e toi si se izhojda v kletkata smenq6 mu tilaja i tva e mn si e gotinko ama po4ti vseki den trq da smenq6 tilaja mn miri6e ina4e,apak az jiveq v ka6ta i tata sig ot blizo 15 godini si gleda zaici v dvora mn si gi obi4kam tolkova sa puhkavi :-) i osobenno kogato ima malki zai4eta :-)
HAGVXSXVH
07-17-2008, 14:58
Аз имах..само да те посъветвам не го оставяй много без наблюдение в стаята си (ако изобщо ще го пускаш,защото аз си го оставях да си праи каквото иска и мн рядко си беше в аквариума :-) ),защото може да прегрезе някой кабел.стол или каквото и да е,и пикае(а урината му на миризма е много силна) където иска в началото,но после ще се научи къде трябва.. :) и като цяло това,за др не се сещам
MoNiIiTo
07-17-2008, 15:17
Аз имам зайче :grin: Моето е на 4 годинки , мъжко е и е черно на цвят с бели лапички, гушка и челце. Подариха ми го едни познати , беше на 3 годинки тогава и аз си го гледам от 1 година. Супер мило същество е :) ... Относно тоалетната- моето си се е научило само в клетката. Аз като го пусна да си се разкарва из вкъщи и му оставям клетката отворена и като му се доходи до тоалетна си влиза само и си върши работата там ;-) друго.... мн обича да гризе всичко което му попадне , нагриза кабелите за телефона , килима беше почнал постоянно да рови с нокти и да го гризе , но аз му се карах постоянно и той взе че спря , ся нещо пердето напада :D В началото само в хола се разкарваше (там си му е клетката) , ама ся щъка навсякаде , даже вечер се е изучил да излиза на терасата явно защото му е хладно там и го кефи и си лежи там .... абе готинко си е да си имаш зайче ... като вземем да се гоним с него вкъщи не мога да го хвана 8-) ...и така , ако те интересува нещо питай :)
И аз имам зайче вкъщи. Много чисти животни са. :)
Относно тоалетната и моя се е научил да си върши нуждите вътре в клетката и то само в едното ъгълче и когато скача из къщи и се прибира вътре в клетката,когато му се доходи. За зайците е хубаво да го пускаш поне 1 час да скачат на свобода,но с постоянно наблюдение - бързи са и всичко гризят. Не трябва да ги оставяш на течение,под пряка слънчева светлина и не трябва да е много топло,капризни животинки.. А за храната е забранено да се дават пресни моркови,зеле и такива трябва да са стояли поне 3 дена за да са изсушени,но дори и изсушени зеленчуци не са много препоръчителни. Като си копуваш заек може да ти кажат да слагаш в клетката му изсъхнало сено,но аз ти препоръчват талаж. Само,ако си с талаж трябва да чистиш и доста често понеже докато скача в клетката и разхвърля талажа.. :) Ами.. за друго незнам.. питай какво по точно те интересува.. :)
qg0dkata
07-17-2008, 15:29
Na nai-dobrata mi fr i podarihme dekorativno zai4e toi si se izhojda v kletkata smenq6 mu stilaja(nz dali taka se kazva) i tva e mn si e gotinko ama po4ti vseki den trq da smenq6 stilaja mn miri6e ina4e,apak az jiveq v ka6ta i tata sig ot blizo 15 godini si gleda zaici v dvora mn si gi obi4kam tolkova sa puhkavi :-) i osobenno kogato ima malki zai4eta :-)
И аз живея в къща и отглеждаме зайци.Имаме много, баща ми много отдавна си ги гледа, така че..За мен заека е обикновено животинче :D :D
Jamalska
07-17-2008, 15:34
:razz: "стилажа" :razz: :razz: :razz: :razz:
mArMaLaDkA
07-18-2008, 05:15
Аз се убедих,че заека не е подходящ за отглеждане в апартамент.Разказа на старата ми класна как зайчето й гризяло тапетите,просто ме отказа от идеята. :D
Спокс ве .. ко се панирате за 1-ното хранене ...
Кфо голяма работа ще хапнете някой друг морков
и тфа е ...
По принцип тфа е традицията:
Зайци сте щото сте уплашени като влезнете
в новото даскало и непознавате никой и сте
страхливи ..
(то май обратното ама ... :D )
Иначе аз и 1 фр мислим да напрайм салатка от зеле и
моркови :D да неги гоним с мръсните моркови :lol:
И да не се опъват :D
Така ще бъде по-фесшън и ще ядът зайците 8)
Само гледайте да неми крадете идеята :-P
mArMaLaDkA
07-18-2008, 07:15
Ъъ,пич,май обърка темата,а ? :shock:
nefchi_bs
07-18-2008, 09:29
и тфа е ...
страхливи ..
олеле какво прочетох :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :grin: :grin: :grin: :grin: :razz: :razz:
и тфа е ...
страхливи ..
олеле какво прочетох :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :grin: :grin: :grin: :grin: :razz: :razz:
Имай късмет да ми свиеш идеята 8)
SunShinePearl
07-19-2008, 11:33
"стилажа"
:D сри забравих как му се казваше :D
И аз живея в къща и отглеждаме зайци.Имаме много, баща ми много отдавна си ги гледа, така че..За мен заека е обикновено животинче
и за мен зайците не са кой знае какви животни.
chocoleptic
07-19-2008, 12:38
И аз искам животинче ама няма..
Нашите не искат.
Мама мрази животните.
:-o
maigeri08
07-20-2008, 18:14
И аз искам животинче ама няма..
Нашите не искат.
Мама мрази животните.
:-o