Влез

View Full Version : Когато останеш сам, по-добре се бори за мечтите си

sodomicdream
07-19-2008, 22:03
Може би темата не е с правилното заглавие и дори не е за тук, но другаде не й намирам място.
Та... нека да ви кажа как стигнах до този извод:
Имах човек до себе си, който беше в началото ангел-закрилник. Той наистина ме пазеше.. някога. Но когато опря работата до там, че да бъде изцяло до мен и да ме подкрепя психически, той само каза "ами оправяй се в такъв случай сама!" ШАШ!
Паднах, станах и продължих.
След известно време нещата така се развиха, че се скарах с най-добрия си приятел. Пича реши, че може да ме преметне с малко пари и че ще му плащам сметките, но мен ми кипна и... постъпих както беше редно =)
Последствие - в училището всички учители забравиха коя съм, а преди това "много ме обичаха". Завърших, получих дипломата и пак взеха да ме "обичат" по същия лицемерен начин...
Отново след всичко това успях да се съвзема.
Ангелът-хранител за мен, се оказа предател - той казвал на всички какво е едва-ли-не около мен положението (под всички разбирам неговите приятели, а това ми е напълно достатъчно). Ядосах се и... просто реших, че е крайно време да покажа, че той вече нищо не означава за мен.
Реших, че е крайно време да зарежа всичко, което е било до тук - приятели, познати, "ангел-хранител"... и да напусна страната.
Там, където моите мечти ще станат реалност, там където никой няма напредстава коя съм и се интересуват само от това дали знам или напротив.
Осъзнах, за мимолетно кратко време, че трябва да порастна и да бъда АЗ САМАТА, а не... измислен образ.
Радвам се, че най-сетне слязох на земята макар и по толкова труден начин...
Съжалявам, че трябва да напусна Родината си, защото нея я обичам истински, но... детските мечти са нещо, което искам да бъдат някога реалност!
Моля ви, не правете грешката да се затваряте в себе си след раздяла или след някакво падение! Паднете, станете и продължете! Имате мечти - борете се за тях и те рано или късно ще ви се отблагодарят както се полага =)

Благодаря за вниманието!

DamaTa.v.Zelen0
07-19-2008, 22:08
Това, което прочетох беше страхотно! Поздравявам те за действията и смелостта ти! :)

DYNAMIC
07-19-2008, 22:10
оо аз пък ти благодаря за хубавата тема.напълно те подкрепям.права си.Смятам и аз да продължа,винаги го правя..но сега е по-лесно като прочетох това.истината е,човек амбицира ли се и има ли си самочувствие,необходимите данни ше излезе пич от него и така :) Успех на всички с начинанията и мечтите!

Madn3s5
07-19-2008, 22:13
Това което си преживяла е адски гадно,наистина,но те поздравявам за реакцията ти! Никога не трябва да се предаваме,дори когато това изглежда невъзможно..Въпреки че не е трябвало да се стига до там,да напуснеш съвсем миналото си и родината си,си постъпила адски смело,малко хора имат тоя кураж! Продължавай да следваш мечтите си..Успехи! :)

Maeva
07-19-2008, 22:15
Да те накара да се разплачеш ... :-# Ей човек.. винаги, когато ми се случи нещо лошо ще се сещам за темата ти.. и ще се опитам да бъда като теб =D>

DYNAMIC
07-19-2008, 22:20
Да те накара да се разплачеш ... :-# Ей човек.. винаги, когато ми се случи нещо лошо ще се сещам за темата ти.. и ще се опитам да бъда като теб =D>
и аз така..нека малко по-философски..не,че долното мнение не е вярно,въпрос на гледна точка е

FreeSpirit
07-19-2008, 22:39
ще кажа само едно :)
Опитваш се, проваляш се...опитваш се, проваляш се....
Но истинският провал е когато спреш да се опитваш :)

DYNAMIC
07-19-2008, 22:47
ще кажа само едно :)
Опитваш се, проваляш се...опитваш се, проваляш се....
Но истинският провал е когато спреш да се опитваш :)
ще кажа само едно..хреса ми как го каза :)

babity
07-19-2008, 22:56
да напусна страната заради някви киртаци няма как да стане

И аз така мисля. Може би няма да постигна нищо в живота си и ще бъда поредната, съдираща си гъза от работа за да свързва двата края, но ЩЕ ОСТАНА!

hahavteen
07-19-2008, 23:24
И за къде заминаваш живот и здраве :) Иначе браво че си осъзнала някои неща. Дано всичко стане така както искаш :-)

vikiiitooo
07-20-2008, 00:24
Браво осазнала си, че трябва да се справяш съма в живота аз това го знам отдавна така и са ме учили (не го казвам за да те критикувам) Браво за постапката отново! Но струва ли си да напускаш България заради някакви си тъпанари не мисля но това си е твои избор каквото и да правиш успех... :smt003

pandelka
07-20-2008, 05:51
Имаш смелост..вижда се ..дано да имаш к1смет там к1дето отиваш.. ;)

sodomicdream
07-20-2008, 07:45
относно някои мнения - не съм заминала още, но... натам са тръгнали нещата. Не напускам заради онези, които са срещу мен. Напускам, за да следвам мечтите си =)
Онези там просто... ги забравям, че съществуват! Иска ми се да остана в Родината си, но не всичко понякога зависи от нас самите! Понякога се налагат и крайни мерки, едва ли не да изчезнеш, за да те оценят реално.
@TheNh3, на колко години си? Аз... разсъждавах по същия начин преди... като че ли година. Но когато се сблъскаш с корупцията с пълна сила и виждаш, че ти голия като пушка не можеш да просперираш, просто ти остава да напуснеш, за да успееш в чужбина.

NaNa_SladuRana
07-20-2008, 08:16
и аз ти пожелавам късмет със сбъдването на мечтите :)

Lord_Of_The_Night
07-20-2008, 08:18
относно някои мнения - не съм заминала още, но... натам са тръгнали нещата. Не напускам заради онези, които са срещу мен. Напускам, за да следвам мечтите си =)
Онези там просто... ги забравям, че съществуват! Иска ми се да остана в Родината си, но не всичко понякога зависи от нас самите! Понякога се налагат и крайни мерки, едва ли не да изчезнеш, за да те оценят реално.
@TheNh3, на колко години си? Аз... разсъждавах по същия начин преди... като че ли година. Но когато се сблъскаш с корупцията с пълна сила и виждаш, че ти голия като пушка не можеш да просперираш, просто ти остава да напуснеш, за да успееш в чужбина.
Браво и аз винаги съм смятал,че човек трябва да преследва мечтите си,защото когато човек спре да мечтае,той умира.Така е има доста злобни хора и лицемери,но просто когато живота не ти оставя избор,понякога да заминеш и да смениш обстановката е добра идея.Пък и винаги можеш да се върнеш.Пожелавам ти да намериш щастие там където ще си.И това е адски добре,че не се предаваш,поздравления. :)

AnzaRe
07-20-2008, 08:20
Бори се до край за всичко.Надеждата умира последна.

BOOK_FAN
07-20-2008, 08:44
Няма защо!Темата е супер! :grin: :grin: :) :)

slun4ice_90
07-20-2008, 08:46
Може би темата не е с правилното заглавие и дори не е за тук, но другаде не й намирам място.
Та... нека да ви кажа как стигнах до този извод:
Имах човек до себе си, който беше в началото ангел-закрилник. Той наистина ме пазеше.. някога. Но когато опря работата до там, че да бъде изцяло до мен и да ме подкрепя психически, той само каза "ами оправяй се в такъв случай сама!" ШАШ!
Паднах, станах и продължих.
След известно време нещата така се развиха, че се скарах с най-добрия си приятел. Пича реши, че може да ме преметне с малко пари и че ще му плащам сметките, но мен ми кипна и... постъпих както беше редно =)
Последствие - в училището всички учители забравиха коя съм, а преди това "много ме обичаха". Завърших, получих дипломата и пак взеха да ме "обичат" по същия лицемерен начин...
Отново след всичко това успях да се съвзема.
Ангелът-хранител за мен, се оказа предател - той казвал на всички какво е едва-ли-не около мен положението (под всички разбирам неговите приятели, а това ми е напълно достатъчно). Ядосах се и... просто реших, че е крайно време да покажа, че той вече нищо не означава за мен.
Реших, че е крайно време да зарежа всичко, което е било до тук - приятели, познати, "ангел-хранител"... и да напусна страната.
Там, където моите мечти ще станат реалност, там където никой няма напредстава коя съм и се интересуват само от това дали знам или напротив.
Осъзнах, за мимолетно кратко време, че трябва да порастна и да бъда АЗ САМАТА, а не... измислен образ.
Радвам се, че най-сетне слязох на земята макар и по толкова труден начин...
Съжалявам, че трябва да напусна Родината си, защото нея я обичам истински, но... детските мечти са нещо, което искам да бъдат някога реалност!
Моля ви, не правете грешката да се затваряте в себе си след раздяла или след някакво падение! Паднете, станете и продължете! Имате мечти - борете се за тях и те рано или късно ще ви се отблагодарят както се полага =)

Благодаря за вниманието!От всичко,което прочетох разбрах,че си много умна и че имаш волята да се бориш до край за това,което искаш.Поздравления.Жалко наистина,че ще напуснеш нашата родина,НО поне ще осъществиш ппановете си.Стискам ти палци.Каквото и да ти се случва,колкото и препятствия да имаш в бъдеще НЕ СПИРАЙ,докато не постигнеш целите си. :-) Още веднъж аплодисменти за това,което си написала. :grin: :-P И аз като всеки човек имам мечти,НО като гледам няма да мога тук в България да ги осъществя....Както и да е.Лек ден и,както ти сама каза Бъди себе си,въпреки всички лицемерни хора.Когато си себе си,можеш само да спечелиш не и а загубиш.Убедих се.

Saymon90
07-20-2008, 08:49
Хмм.. бъди доволна, че така са се стекли обстоятелствата.
От това, което съм научил до момента, наистина в този живот сме сами. Да, има приятели, родители, всичко... но когато пред теб се изправи голямата стена на проблемите, ти си сам. И тогава вече си проличава, дали си зависим от останалите или можеш и сам.
Много хора живеят с мисълта, че ако са сами, са нищо. Не можели без гадже, не можели без приятели, не можели без не знам си какво... това са глупости.
Аз съм сигурен, че всеки, който осъзнае всъщност колко ценен е той за себе си, ще успее да се справи с всичко, което му поднася живота.

Тъй че ... евала, че си стигнала до този извод и ти пожелавам много успех! :)

IaShKo
07-20-2008, 10:25
Go Go evlata ima oshte kakvo da vidish ;) az kogato bqh na 16 misleh 4e vsi4ko e pesen kru4mi piene diskoteki no posle 1 hubav den si dadoh smetka 4e moite roditeli ne sa ve4ni i po4nah da si rabotq i da mislq za vsi4ko i vseki sega na takiva 16 17 godishni kade sam gi gledal kato sestri sam se bil zaradi teh im davam pari shto nz kakvo e da izkarash lev da otbeleja ne sam spal s teh . no sega sam postignal moito si imam si imot i si jiveq i si piq koga mi e gotino borih se sreshto vseki i vsi4ki :) davai na pred

IaShKo
07-20-2008, 10:27
Go Go evlata ima oshte kakvo da vidish ;) az kogato bqh na 16 misleh 4e vsi4ko e pesen kru4mi piene diskoteki no posle 1 hubav den si dadoh smetka 4e moite roditeli ne sa ve4ni i po4nah da si rabotq i da mislq za vsi4ko i vseki sega na takiva 16 17 godishni kade sam gi gledal kato sestri sam se bil zaradi teh im davam pari shto nz kakvo e da izkarash lev da otbeleja ne sam spal s teh . no sega sam postignal moito si imam si imot i si jiveq i si piq koga mi e gotino i si hoda kade si iskam borih se sreshto vseki i vsi4ki :) davai na pred kolko i da te ma4kat vinagi stavai i produljavai :) do kraq