PDA

View Full Version : Майка ми ме вбесява..

ElisaDay
07-23-2008, 13:17
Здравейте..Проблема е следния.Миналото лято работих в една шивашка фирма и си изкарах цел месец, обаче това лято реших да работя в един супермаркет, но не издържах тъй като работех по 9 часа и обедната ми почивка беше 5 минути.Отказах се.Сега една приятелка ще почва работа в шивашка фирма и майка ми постоянно ми натяква, че не съм ставала за нищо, другите деца работят мен ме мързяло .. дрън дрън .. Казах й че тая работа в шивашката фирма имат по 1 час почивка и се стои на стол .. нали миналата година съм го работила и зная какво е .. а на тази работа, дето сега се бях хванала 9 часа си на крак и си като труп после .. просто не можах да издържа :(
А тя сравнява двете работи постоянно ! И как други деца издържали, а аз не мога да издържа :-x При положение, че работата в магазин е по-тежка от колкото в шивашки цех (от личен опит го казвам!)Пък и по дяволите на 15 години съм кво иска от мен?!
Говорила съм с нея и се опитвам да и обесня, че наистина беше трудно .. но не та не .. някакви съвети :(

sladur4etyYy
07-23-2008, 13:46
пфф еми щом разговорите не действат, спри да й обръщаш внимание или пък ако баща ти е твой човек, му кажи да й каже да престане 8-) ...ама майка ти наистина прекалява :?

Seducti0n
07-23-2008, 13:46
Здравей.
Бих те посъветвла да не се влиеш от думите на майка ти.
Важното е, че полагаш усилия, че искаш да си самостоятелна и т.н.
Нека мрънка, щом си счела че предишната работа е непосилна за теб, си напуснала и точка.Важен е опита, не винаги единствено желанието довежда до добър краен резултат.
Не се ядосвай и не се огорчавай-знам, че ти е било тежко, но може би на майка ти и е трудно да го възприе.Само спокойно. :)

Bubbly
07-23-2008, 13:50
Съжалявам, ако те обиждам по някакъв начин, обаче, ако съм те разбрала добре, майка ти или не е излязла от пубертета, или влиза в критическата. :D Или пък ти не я цитираш точно, не мога да си представя как някоя майка ще кара 15-годишната си дъщеря да работи цяло лято и при това да се заяжда с нея като с връсница. :-o Може би не трябва толкова да и обръшаш внимание, не знам как да ти помогна. Успех.
пп На 15 никой не е длъжен да работи, освен ако няма желание, да не говорим, че е забранено от закона.

stealthyGirl
07-24-2008, 16:04
Майка ти е като баба ми. Просто го казва, да си говори нещо наопаки, а не че ти не ставаш за нищо. Не я слушаи.. напълно я игнорирай като ти ги бръштолеви тия. А и найстина на 15си.. ако беше на 17-18 може и да ти каже така, но ако по принцип си мързел, а не защото не издържаш просто.

cherinka
07-24-2008, 16:18
Гадно е да те сравняват с другите. :)
Просто й обесни, че не искаш да се натораваш толкова много, а другите са си други. И всеки си избира какво иска да прави, да работи и т.н....

DevilWish
07-24-2008, 18:14
Съжалявам, ако те обиждам по някакъв начин, обаче, ако съм те разбрала добре, майка ти или не е излязла от пубертета, или влиза в критическата. :D Или пък ти не я цитираш точно, не мога да си представя как някоя майка ще кара 15-годишната си дъщеря да работи цяло лято и при това да се заяжда с нея като с връсница. :-o Може би не трябва толкова да и обръшаш внимание, не знам как да ти помогна. Успех.
пп На 15 никой не е длъжен да работи, освен ако няма желание, да не говорим, че е забранено от закона.
Съгласна съм ;) ти нищо лошо не си направила ;)