View Full Version : За или против сериозните връзки в пубертета?
еее....вие сте.....
Аз се замислих по въпроса....тъй като имам такава връзка. И гледам ,че много хора са против ???
aka6a_vamp
07-27-2008, 18:46
ами аз против така да кажем...просто за6тото няма смисъл от толкова рано да си тровим живота...но въпреки тва не може6 да каже6 кога 6те се влюби6,така 4е дали сме за или сме против-НЯМА ЗНАЕНИЕ
UnABooMBeR
07-27-2008, 18:53
Mи и аз имам сериозна връзка и съм за...!
hahavteen
07-27-2008, 18:54
Имаше преди време такава тема и май повечето бяха против...
Аз имах сериозна връзка която продължи 2 години и половина и съм доволна от този факт. Научих мн за отношенията между хората, любовта, себе си,...
Не смятам че е необходимо да се изчукаш с 10 човек в рамките на 3 години за да намериш подходящия за теб. Не вярвам че "сега е времето да се наживеем защото после...". Аз направих своя избор и не съжаляам... :-o
ЗА сериозните врузки в която и да е възраст!Любовта няма години все пак!Когато го почувстваш тогава!
xXxScreamxXx
07-27-2008, 19:06
Ам... в определени ситуации съм ЗА а понякога се колебая , но в крайна сметка мисля 4е съм ЗА :)
DevilWish
07-27-2008, 19:10
Ам... в определени ситуации съм ЗА а понякога се колебая , но в крайна сметка мисля 4е съм ЗА :)
И аз съм същата . . . ма като цяло "за" ;)
Естествено че сам за.Какво лошо има щом двама човека се обичат :)
gPa3HuTeJl
07-27-2008, 19:20
Аз с1м " за ", но никога не успях да намера такава...
" курви, курви навсяк1де брат чак ме хваща яд "
ilovecoffe
07-27-2008, 19:29
az sam za.. i az imam seriozna vr1zka
Питам защото съм с приятелят си от година и половина. Той ми говори за неща много напред във времето......деца....и т.н. .Държи се с мен като със собственост. Все едно вече ме е спечелил....и няма накъде да мърдам. Все едно аз съм избраната ,разбирате ли ме....... преди ми харесваше...но сега се плаша.....замислям се над някои неща.Обичам го.....безкарйно много го обичам и давам всичко от себе си.....но понякога той не се държи както ми се иска на мен. Плаша се ,че нямам силата да напусна такъв човек....а и не искам, искам да см с него..... ако го напусна ще страдам. Но защо подяволите ме е страх толкова много...... все едно животът ми е свършва. Трябва непрекъснато да се саобразявам с някого.Не мога да пия кафе с приятел даже...... не мога да ида на дискотека сама....не мога да се отпусна. Понякога това ми липпсва..... нз на каде да хвана.....
Много е страшен момента в който всичко се задълбочи....
sladkata_bebz
07-27-2008, 19:35
И аз съм много ЗА,когато хората се обичат,нищо не им пречи.И аз имам сериозна връзка :grin: :grin: :grin:
Cvetito53
07-27-2008, 19:36
Lubovta nqma granici!Az sam za!I az imam seriozna vrazka!Ot tova nqma ni6to lo6o vse pak ......
shady^baby
07-27-2008, 19:42
аз имах сериозна връзка доскоро и не мисля, че е нещо лошо...щом харесва6 човека до себе си какъв е проблема да сте заедно за по-дълго време :) аз съм ЗА
Сякаш на някой му пука?
Не се пише "курасани" :razz: , а кроасани! :P
gPa3HuTeJl
07-27-2008, 19:54
Сякаш на някой му пука?
Не се пише "курасани" :razz: , а кроасани! :P
А представи си, че той знае как се пише, но го е написал така... :!:
Сякаш на някой му пука?
Не се пише "курасани" :razz: , а кроасани! :Pайде докажи ми 8-)
didi_baby
07-27-2008, 19:59
И аз имам сериозна връзка...ако решиш че си готов защо не - и аз съм ЗА :)
sladkish_14
07-27-2008, 20:03
Че няма граници любовта - няма! Въпреки,че имам сериозна връзка в момента осъзнавам,че това не е хубаво !!! Била съм много пъти на ръба да я изгубя тази връзка и съм изпадала в такива истерии и кризи,че си мислех "Защо трябва да е така?Защо трябва да страдам от сега?"След 16-17 години не е лошо да имаш сериозна връзка,но на 15 определено не е най-хубавото занимание.Когато всяко едно момиче на тези мойте години опита горчилката от цялата тази красива "уж"тинейджърска любов ще разбере,че му е било рано :( .
Че няма граници любовта - няма! Въпреки,че имам сериозна връзка в момента осъзнавам,че това не е хубаво !!! Била съм много пъти на ръба да я изгубя тази връзка и съм изпадала в такива истерии и кризи,че си мислех "Защо трябва да е така?Защо трябва да страдам от сега?"След 16-17 години не е лошо да имаш сериозна връзка,но на 15 определено не е най-хубавото занимание.Когато всяко едно момиче на тези мойте години опита горчилката от цялата тази красива "уж"тинейджърска любов ще разбере,че му е било рано :( . И мен това ме плаши. Но знам ,че никога няма да ме остави....ако не го направя аз.Имам чувството ,че е вечно.....а го обичам....в същото време страдам много...... характерите ни.... не си съвпадат мн мн....правя адски много компромиси...... а защо......зарди пустата любов....
Нямам сериозна връзка,никога не съм имала и скоро няма да имам. :smt001
Сякаш на някой му пука?
Не се пише "курасани" :razz: , а кроасани! :Pайде докажи ми 8-)
Tova e fakt. Fakta ne se dokazva :-P
DamaTa.v.Zelen0
07-27-2008, 21:00
BeBsItO, този страх го имат даже повече момчетата. Един приятел ми сподели, че докато ходил вече година с едно момиче, макар че мно0о0о0о00о0ого я обичал го било страх, че повече няма да е с други. Просто това е нормално! Макар да не го осъзнаваш, някъде в несъзнаваното ти се крие страха от това, че ще бъдеш сякаш завинаги с този човек и че няма да си поживееш. И той още повече стъжнява положението като ти говори за деца и т.н. Обясни му!
Иначе: Аз съм за! Копнея за дълга връзка. За съжаление още не съм имала...най-дългата ми беше в 8клас ( 6месеца ), но когато ме удари хормона повече, почнаха да ми се променят желанията ии много спонтанно действах ... и от тази връзка, която беше 6 месеца съм имала само 2 по 3-4 месеца... голям срам... :oops:
BeBsItO, този страх го имат даже повече момчетата. Един приятел ми сподели, че докато ходил вече година с едно момиче, макар че мно0о0о0о00о0ого я обичал го било страх, че повече няма да е с други. Просто това е нормално! Макар да не го осъзнаваш, някъде в несъзнаваното ти се крие страха от това, че ще бъдеш сякаш завинаги с този човек и че няма да си поживееш. И той още повече стъжнява положението като ти говори за деца и т.н. Обясни му!
Иначе: Аз съм за! Копнея за дълга връзка. За съжаление още не съм имала...най-дългата ми беше в 8клас ( 6месеца ), но когато ме удари хормона повече, почнаха да ми се променят желанията ии много спонтанно действах ... и от тази връзка, която беше 6 месеца съм имала само 2 по 3-4 месеца... голям срам... :oops: :? да ама нз как да го преодолея това чувство
partychild
07-27-2008, 21:08
za serioznite vrazki ...moqta q zapo4nah ot 15 i nqkolko meseca..aa sega sled 6 meseca stavam na 18... za men jivota ne e svarshil ne se plasha ot tova 4e 6te sam s nqkoi cql jivot..zashtoto obicham priqtelq si..razbirame se...podkrepqme se..i vsi4ko...zavisi ot partniora mnogo...zashtoto trqbva vqra v nego..i da ne go zadushavash kato zabranqvash da izliza i da se sre6ta s priqteli..ako ima ne6to koeto te pritesnqva pogovorete si..kaji mu tova koeto kaza i na nas..6tom te obicha tolkova mislq 4e 6te te razbere :} uspeh dushko :-)
DamaTa.v.Zelen0
07-27-2008, 21:15
..време..
трялва време..
бтв аз сега съм сама ( от месец два ) ии нали отначало се кефех .. Виках си: " у! а! ще си правя каквото си искам.. ще си се закачам с който искам! няма да давам обяснения не никой! " .. но точно след 2 седмици ми писна.. почна да ми липсва любовта, която получавах в изобилие! Наистина..може на някой купон да се натисам с някой.. но това не е всичко. Има разлика в целувките и милувките.. липсват ми тези пълни с любов! Липсва ми да усещам как някой тръпне за мен .. как някой ме желае и ме обича! .. сега е толкова..празно. Просто момчета, с които се закачаме и нищо повече.. скучно е!!! Наистина те разбирам и бих те посъветвала да не оставяш момчето! После ще съжаляваш! Премисли всичко..
za serioznite vrazki ...moqta q zapo4nah ot 15 i nqkolko meseca..aa sega sled 6 meseca stavam na 18... za men jivota ne e svarshil ne se plasha ot tova 4e 6te sam s nqkoi cql jivot..zashtoto obicham priqtelq si..razbirame se...podkrepqme se..i vsi4ko...zavisi ot partniora mnogo...zashtoto trqbva vqra v nego..i da ne go zadushavash kato zabranqvash da izliza i da se sre6ta s priqteli..ako ima ne6to koeto te pritesnqva pogovorete si..kaji mu tova koeto kaza i na nas..6tom te obicha tolkova mislq 4e 6te te razbere :} uspeh dushko :-)мерси мн :-)
partychild
07-27-2008, 21:18
za serioznite vrazki ...moqta q zapo4nah ot 15 i nqkolko meseca..aa sega sled 6 meseca stavam na 18... za men jivota ne e svarshil ne se plasha ot tova 4e 6te sam s nqkoi cql jivot..zashtoto obicham priqtelq si..razbirame se...podkrepqme se..i vsi4ko...zavisi ot partniora mnogo...zashtoto trqbva vqra v nego..i da ne go zadushavash kato zabranqvash da izliza i da se sre6ta s priqteli..ako ima ne6to koeto te pritesnqva pogovorete si..kaji mu tova koeto kaza i na nas..6tom te obicha tolkova mislq 4e 6te te razbere :} uspeh dushko :-)мерси мн :-)pak zapovqdai :-)
ne sum imal takava vruzka (ne 4e sum imal kakvato i da e) no za da otgovori6 na takava tema ne e nujen li4en opit a samo malko mozuk i racionalno mislene
i taka po temata:
mislq 4e takiva vruzki sa mnogo dobra ideq za6toto nqma ni6to po-hubavo ot dulgotraina spodelena liubov no ako vsi4ko tova svur6i(za6toto za tazi vuzrast e haracterno spontannoto zarqzvane i mislq 4e tova nqma nujda da go dokazvam)togava zarqzaniq 6te popadne vuv vurhovnata depresiq i nikak nqma da mu e hubavo no vse pak vie si izbirate be hora
koi sum az da kazvam koe e hubavo i koe ne obi4aite se do kogato si iskate i tova e
Seducti0n
07-27-2008, 21:54
Не мога да си се представя в сериозна връзка, но това не означава, че съм против изграждането на такава.
Другото, което е, на дали още от самото начало двамата биха могли да предвидят колко време биха могли да съхранят започнатото.
Имам обаче приятелка, с две години по-голяма от мен, която не е щастлива с приятеля си, но се страхува от усещането да остане сама.
Та, мисълта ми беше, че да си част от подобна връзка е най-лошото нещо, което можеш да причиниш на себе си и на психиката си...
Иначе, един от важните минуси на сериозните връзки, е че някакси хората се изчерпват твърде рано и на 20 вече се чувстват изморени от живота... :?
cinderella_gugutka
07-27-2008, 22:02
аз съм за сериозните връзки в тази възраст но само ако не завършат съпер траги4но щото после от рано се от4айваш от любовта и живота :(
mitakkka
07-28-2008, 02:04
към авторката-ти си изпаднала в ситуация като едно бившо гадже което преди години задушавах и имахме сериозна връзка (2 години) скъсахме по нейно желание-аз гледах напред както твоя приятел а тя по далече от утрешния ден не виждаше и един ден каза-мило искам да живея искам още гаджета искам свобода (това беше повратна точка в живота ми) научих се от тази връзка на много неща - най-вече на едно-ако не задълбочаваш -става задълбочено и обратното.
miss_asi
07-28-2008, 05:50
Аз лично съм "за"
Crissy [*]
07-28-2008, 05:54
Разбира се , че съм 'ЗА' [сЪн]
Vikitooo
07-28-2008, 06:05
Защо да съм против? Едно време хората на по 16-17-18 години вче са се женили и деца са имали. На кой кога му излезне късмета! :)
gangstata
07-28-2008, 06:16
хх не..има време и за тва..не ,че ако случайно се влюбя шш го изритам..тингс чейндж..
Lov3siCk
07-28-2008, 06:22
Az lichno sym tvyrdo protiv! Imah takava vryzka i posle mn trudno se izjivqva takava bolka... A i v jelanieto si da vyrne6 tozi ,koito obi4a6, moje6 da napravi6 kup prostotii! Ina4e moje da byde i t polza , tyi kato senau4ava6 na kompromisi, no vse pak minusite sa pove4e ot plusovete!
Май съм "ЗА" .. Ама май е само май...
Хора които са чувствителни и много се вживяват такива връзки скапват... :? скапват им всичко.. аз имах връзка 3 месеца с едно момче... да, казвате си 3 месеца.. :D ама я възприемах много навътре, много насериозно... раздавах се на макс, мислих си че ще пребъдем.. момчето беше мноооого по-голямо от мен.. ама каква ти сериозна връзка, като скъсахме поне година бях в адските кризи... :( :cry: нямате представа за кво говоря, колко шансове изпуснах... тъпа работа!!!
любовта страшно много променя, сега от чувствително мило добро дете съм някъв темерут, студена, не допускам никого до мене, не се показвам, крия се и аз зад някаква фасада.. тръпката е кофти :(
Не знам, добре е да се живее, аз сега съм си казала че ако си намеря приятел пак ще съм сериозна, но няма да давам всичко от себе си в името на "любовта" ... то такова животно сред тийновете няма, което е жалко. Мислят го за глупости, не им се занимава с тва и аз се чувствам като извънземно заради тва че мечтая за нея ... абе ддз..
със сигурност сериозната връзка е за предпочитане пред бройкането.. На мен ми е под честта да "бройкам", пък и си обичам репутацията на момиче, което не се дава лесно... Като си намеря авер ще си бъдем неангажиращи, но няма да си правим квот си поискаме... ддз.. не одобрявам прекаленото "живеене", а вече не искам и толкова да се вживявам в любовта, дето един бог знае дали съществува... :?
тъй де - никакви крайности!
desity_1936
07-28-2008, 06:41
аз съм за ! не мисля 4е е нужно да си на 20 за да имаш вразка ...
amazonkata90
07-28-2008, 06:44
Аз съм против. Това са ни най-хубавите години, време, когато може да експериментираш и опитваш много и различни нови неща. В този смисъл една сериозна връзка поставя много ограничения. Пък и за всяко нещо си има време.
ghostwisper
07-28-2008, 07:35
въпреки че съм сериозно обвързана съм ПРОТИВ .. 1во млади сме имаме цял живот да изживеем и е хубаво човек малко да се позабавлява,2ро За да натрупаш достатъчно опит (в каквото и да е естество) ти трябва разнообразие.. :)
ThunderGoddess
07-28-2008, 07:54
Това е въпрос на избор. Лично аз предпочитам сериозните връзки, не желая да сменям на всеки месец гаджетата, не ми е кеф така, винаги търся нещо сериозно. Който иска сериозно, да си намира - който не иска, да си сменя гаджетата, това е :) За мен лично нещо сериозно не би ми поставило ограничения, защото не търся от живота оргии и дискотеки така да се каже, и без това не уважавам подобни мероприятия :D :D :D :D
pandelka
07-28-2008, 07:57
Аз съм за!!Любов може да има на всяка възраст!
Ох не ме мислете за лекомислена! Раздавам се на 100% за него.....нямате си на идея.....всичко ама всичко правя за него...... и това много ме изморява. Имам чувството ,че аз давам много повече. Все едно сме женени....разбира те ли? Трябва непрекъснато да се съобразявам......а съм само на 16.....
Няма да го зарежа,по простата причина ,че го обичам...и после ще ми липсва...ще ми е гадно..... А и съм сигурна ,че той няма да остави нещата така. :( Просто попаднах в капан на съзнанието си....
Страх ме е ,че в един момент ще се съсипя от толкова жертви.... и точно в времето когато трябва да имам такава връзка...аз ще се отдам на живот.......
Вярвате ли ми ,че от 2 години близо не съм ходила на дискотека...е така да се развеселя...да потанцувам...... все трябва да му седя в скута..... да не би някой да ме открадне.....
Мн ми е тежко.... а го обичам...... а не искам да е така....
fenkatakrisi952
07-28-2008, 08:45
Ако срещна правилния човек съм твърдо за :oops:
vesinka91
07-28-2008, 08:50
Ne mislq che ima opredelena vryzka za zapochvane na seriozna vryzka...
HePeAJIeH
07-28-2008, 09:09
Няма смисъл от такова животно като сериозна връзка.Поне за мен де.Със всеки изминал ден се убеждавам че това си е жива мъка.Един приятел има връзка 9 месеца-измъчена история! Не съдя само по неговата връзка..просто е рано да си съсипваме живота!
ThunderGoddess
07-28-2008, 09:23
Ох не ме мислете за лекомислена! Раздавам се на 100% за него.....нямате си на идея.....всичко ама всичко правя за него...... и това много ме изморява. Имам чувството ,че аз давам много повече. Все едно сме женени....разбира те ли? Трябва непрекъснато да се съобразявам......а съм само на 16.....
Няма да го зарежа,по простата причина ,че го обичам...и после ще ми липсва...ще ми е гадно..... А и съм сигурна ,че той няма да остави нещата така. :( Просто попаднах в капан на съзнанието си....
Страх ме е ,че в един момент ще се съсипя от толкова жертви.... и точно в времето когато трябва да имам такава връзка...аз ще се отдам на живот.......
Вярвате ли ми ,че от 2 години близо не съм ходила на дискотека...е така да се развеселя...да потанцувам...... все трябва да му седя в скута..... да не би някой да ме открадне.....
Еее, поговорете за това. Лично аз не смятам, че една сериозна връзка непременно трябва да е някакъв капан. Защо не отидете заедно на диско, например. Ако ти се ходи наистина и се чувстваш по някакъв начин ограничена, трябва да си говорите ... то пак като големи хора, ама айде :D . Това да решиш да си с някой не значи да станеш гаден сухар ... в смисъл примерно сестра ми и мъжа й (преди мноооогооо години бяха само гаджета, хахаха) ходиха по дискотеки, нощен живот и всекви забавления докато не се роди детето. Вие нямате дете, нали? :D :D
Еее, поговорете за това. Лично аз не смятам, че една сериозна връзка непременно трябва да е някакъв капан. Защо не отидете заедно на диско, например. Ако ти се ходи наистина и се чувстваш по някакъв начин ограничена, трябва да си говорите ... то пак като големи хора, ама айде :D . Това да решиш да си с някой не значи да станеш гаден сухар ... в смисъл примерно сестра ми и мъжа й (преди мноооогооо години бяха само гаджета, хахаха) ходиха по дискотеки, нощен живот и всекви забавления докато не се роди детето. Вие нямате дете, нали? :D :D Eми това е въпросът....аз с него ходя на дискотека...но като идеме..... той седи като пън.... и аз ест треа....да се съобразявам с него........ и аз седя като пън. Мн е сложно :(
Говорила съм с него много пъти.... и в крайна сметка нищо не постигам. Стига се до извода ,че аз съм вънаги недоволна и мрънкаща...а той разбирашш ли...колко неща са му на главата...... :shock: Еми щом от сега е така...след 10 години какво ще бъде..... :lol:
Wrathchild
07-28-2008, 09:33
Не смятам че е необходимо да се изчукаш с 10 човек в рамките на 3 години за да намериш подходящия за теб. Не вярвам че "сега е времето да се наживеем защото после...". Аз направих своя избор и не съжаляам... :-oСъгласна. Пък и кой казва, че живота свършва с една връзка... Аз съм за. Но има хора, които просто не са дорасли за такива отношения...
PePeLePew
Аз съм против мисля че един тийн още не знае какво иска ..... и за какво живее , за да се захваща с сериозни и ангажиращи връзки и рано или късно сигурно ще се разочароваш
aka6a_vamp
Аз съм за!!Любов може да има на всяка възраст!
да и на три годинки....много розаво мисли6
hahavteen
07-28-2008, 09:38
Не ви разбирам..."Сега ни е времето да се наживеем", "когато ми дойде времете за сериозна връзка аз ще се отдам на живот, защото бла бла", "сега е времето да експериментираме"... Кой ви е казал, че като имате серизона връзка не можете да имате и социален живот? Защо сами си поставяте граници и си казвате "сега ще правя така,след 10 години така и не знам си какво"... Всеки прави това от което има нужда. Аз примерно нямам нужда да "експериментирам" и да тръгвам всяка седмица с нов само и само да може като стана на 25 да кажа "Наживях се айде сега ще създавам семейство" :? Ужасно тъпо е! Ако трябва да се изчукам с 15 човека, за да може след това, когато срещна принца да не съжалявам и да съм сигурна, че няма да му изневеря, то тогава аз изобщо не знам какво е любов. Когато обичаш някой истински и ви е наистина хубаво заедно, изобщо не мислите "тва са са ми годините за купони, свалки и безразбоен секс", а се отдавате на човека и не изпитвате нужда да експериментирате с някой друг. И според мен няма нищо плашещо в мисълта да прекараш живота си с човека до теб стига да си пасвате и да се чувствате добре заедно. Аз с бившия си определено исках семейство и не ме плашеше мисълта да съм била само и единствено с него. Дори напротив! Тази мисъл ме изпълваше с щастие, защото чувстват ми бяха силни и истински.
Та ако не се чувствате добре във връзката си и сте заедно само защото "мн се обичате", ама не си пасвате хич и по принцип не ви е добре заедно, най-добрия варянт е да се разделите, защото това НЕ е любов. Любовта те прави щастлив и те кара да мечтаеш а не да страдаш и да гледаш в бъдещето със страх...
kill me whit a kiss
07-28-2008, 09:52
ЗА :-)
kill me whit a kiss
07-28-2008, 09:53
kill me whit a kiss
07-28-2008, 09:53
FairyNymph
07-28-2008, 10:12
Много хора мислят, че е тъпо да се обвързваме толкова сериозно от сега, но ако се чувстваш щастлив в такава връзка какъв е проблема?Според мен си зависи от човека, щото при всички е различно.Аз също си имам сериозен приятел и не ми пука кво мислят другите - той е човека, с който искам да съм, с който да си споделям времето, мислите и най-съкровените ми тайни.Някой по-нагоре беше казал, че след като е прекратил сериозна връзка след 2 седмици вече са му омръзнали безчувствените целувки..така че всеки си открива своя начин да е щастлив и аз съм "за" сериозните връзки =D> =D> =D>
Не ви разбирам..."Сега ни е времето да се наживеем", "когато ми дойде времете за сериозна връзка аз ще се отдам на живот, защото бла бла", "сега е времето да експериментираме"... Кой ви е казал, че като имате серизона връзка не можете да имате и социален живот? Защо сами си поставяте граници и си казвате "сега ще правя така,след 10 години така и не знам си какво"... Всеки прави това от което има нужда. Аз примерно нямам нужда да "експериментирам" и да тръгвам всяка седмица с нов само и само да може като стана на 25 да кажа "Наживях се айде сега ще създавам семейство" :? Ужасно тъпо е! Ако трябва да се изчукам с 15 човека, за да може след това, когато срещна принца да не съжалявам и да съм сигурна, че няма да му изневеря, то тогава аз изобщо не знам какво е любов. Когато обичаш някой истински и ви е наистина хубаво заедно, изобщо не мислите "тва са са ми годините за купони, свалки и безразбоен секс", а се отдавате на човека и не изпитвате нужда да експериментирате с някой друг. И според мен няма нищо плашещо в мисълта да прекараш живота си с човека до теб стига да си пасвате и да се чувствате добре заедно. Аз с бившия си определено исках семейство и не ме плашеше мисълта да съм била само и единствено с него. Дори напротив! Тази мисъл ме изпълваше с щастие, защото чувстват ми бяха силни и истински.
Та ако не се чувствате добре във връзката си и сте заедно само защото "мн се обичате", ама не си пасвате хич и по принцип не ви е добре заедно, най-добрия варянт е да се разделите, защото това НЕ е любов. Любовта те прави щастлив и те кара да мечтаеш а не да страдаш и да гледаш в бъдещето със страх...Виж сега..права си, но изпадала ли си в ситуация в която ти обичаш даден човек и той теб, но те задушава......не мисълта ,че ще си с него до живот, а мисълта,че трябва да правиш неистови компромиси,но наистина може би незнаеш какво са неистови....само и само да съхраниш връзката. :? Точно заради това се запитваш...... дали няма някой по-подходящ някъде там...... човек който да не те спира.... да те изненадва....да показва всеки ден любовта си... а не само когато се наложи. Незнам дали има такъв..... в много дълбоки размисли съм се хвърлила......
И последен много личен въпрос искам да ти задам ако може.....
Би ли зарязала живота си, за да го дадеш на друг.....защото аз наистина не живея..... Би ли се задушавала от вътре...би ли живяла в страх....и въпреки това да обичаш даденият човек.
ПП Всъщност... знам ,че никой от форума няма да ми реши проблема,аз трябва да си реша....но имах нужда да бъда изслушана....да срешна подкрепа някъде....Мерси на отзовалите се
krem4et0
07-28-2008, 10:20
Когато бях на 15-17 изобщо не исках сериозна връзка. Исках просто някой до себе си. Но така или иначе нямах. когато започнах връзката си с моя приятел бях на 19 и пак не исках да е нещо сериозно..просто исках да имим "гажде". Нещата просто се случват и не знаеш дали първото или поредното гадже, няма да е мъжът(жената) на живота си.
Когато бях на 15-17 изобщо не исках сериозна връзка. Исках просто някой до себе си. Но така или иначе нямах. когато започнах връзката си с моя приятел бях на 19 и пак не исках да е нещо сериозно..просто исках да имим "гажде". Нещата просто се случват и не знаеш дали първото или поредното гадже, няма да е мъжът(жената) на живота си. Точно..... аз исках сериозно до толкова...че да не е някой лигльо който ще му треперя да не ем зареже...... В последствие нещата се получиха така.
Oщ по-лошото е,че аз започнах тази връзка на 14...... :shock: сега съм на 16....... :?
hahavteen
07-28-2008, 10:27
Виж сега..права си, но изпадала ли си в ситуация в която ти обичаш даден човек и той теб, но те задушава......не мисълта ,че ще си с него до живот, а мисълта,че трябва да правиш неистови компромиси,но наистина може би незнаеш какво са неистови....само и само да съхраниш връзката. :? Точно заради това се запитваш...... дали няма някой по-подходящ някъде там...... човек който да не те спира.... да те изненадва....да показва всеки ден любовта си... а не само когато се наложи. Незнам дали има такъв..... в много дълбоки размисли съм се хвърлила......
Би ли зарязала живота си, за да го дадеш на друг.....защото аз наистина не живея..... Би ли се задушавала от вътре...би ли живяла в страх....и въпреки това да обичаш даденият човек.
ПП Всъщност... знам ,че никой от форума няма да ми реши проблема,аз трябва да си реша....но имах нужда да бъда изслушана....да срешна подкрепа някъде....Мерси на отзовалите се
Мила виж аз не се съмнявам че го обичаш но само любов не стига. Ти сама казваш че не си щастлива, че се задушаваш, че нямаш собствен живот... Не трябва да е така! Последните месеци от предишната ми връзка бяха голямо мъчение. Аз правя всичко за него, а той само ми натяква и ме кара да се чувствам зле и несигурна. Еми зарязах го. От 3 месеца не съм го чувалала нито виждала... Ок не отричам че на моменти е адски тежко и ми идва да му се обадя, да си поговорим и всичко да е както преди, но пък знам, че ако АЗ не мисля за щастието си никой друг няма да го направи. И само за инфо бяхме 2 години и половина заедно и просто не можех да си представя живота без него, защото бях свикнала всичко да правим двамата и да сме непрекъснато заедно. Правила съм адски мн компромиси само и само той да е добре така че знам какво е.... Ще повторя обаче САМО ЛЮБОВ НЕ СТИГА! Връзката се гради на разбирателство, приятелство, доверие а не само на обич... Аз ако бях на твое място бих поговорила МНОГО сериозно с него, бих му казала че ме кара да се чувствам нещастна и не съм сигурна дали ще мога да издържа още дълго, след което давам пробен период от месец-два и ако не видя промяна късам с него...
Виж сега..права си, но изпадала ли си в ситуация в която ти обичаш даден човек и той теб, но те задушава......не мисълта ,че ще си с него до живот, а мисълта,че трябва да правиш неистови компромиси,но наистина може би незнаеш какво са неистови....само и само да съхраниш връзката. :? Точно заради това се запитваш...... дали няма някой по-подходящ някъде там...... човек който да не те спира.... да те изненадва....да показва всеки ден любовта си... а не само когато се наложи. Незнам дали има такъв..... в много дълбоки размисли съм се хвърлила......
Мила виж аз не се съмнявам че го обичаш но само любов не стига. Ти сама казваш че не си щастлива, че се задушаваш, че нямаш собствен живот... Не трябва да е така! Последните месеци от предишната ми връзка бяха голямо мъчение. Аз правя всичко за него, а той само ми натяква и ме кара да се чувствам зле и несигурна. Еми зарязах го. От 3 месеца не съм го чувалала нито виждала... Ок не отричам че на моменти е адски тежко и ми идва да му се обадя, да си поговорим и всичко да е както преди, но пък знам, че ако АЗ не мисля за щастието си никой друг няма да го направи. И само за инфо бяхме 2 години и половина заедно и просто не можех да си представя живота без него, защото бях свикнала всичко да правим двамата и да сме непрекъснато заедно. Правила съм адски мн компромиси само и само той да е добре така че знам какво е.... Ще повторя обаче САМО ЛЮБОВ НЕ СТИГА! Връзката се гради на разбирателство, приятелство, доверие а не само на обич... Аз ако бях на твое място бих поговорила МНОГО сериозно с него, бих му казала че ме кара да се чувствам нещастна и не съм сигурна дали ще мога да издържа още дълго, след което давам пробен период от месец-два и ако не видя промяна късам с него...Мамка му....защо съм толкова мекушава.... :( и не мога да направя нищо по въпроса. Той не може да бъде обеден в нищо....1000 пъти сме говорили :shock: Евала ти...за стореното....аз нямам силата...признавам си...
krem4et0
07-28-2008, 10:47
Предният ми пост беше доста принципен, но не бях прочела точно проблема ти.
За пореден (сигурно 1000-ден път) ще се съглася със slun4ice. Всяка 1 нейна дума попада в целта и е напълно точна и вярна.
За разлика от нея аз все още имам връзка, вече близо 4 години (без месец). но преди около 3 седмици сигурно за пореден път ми писна. Писна ми да правя компромиси, писна ми да правя планове за нас, писна ми да търся начини да заживеем заедно, да сме семейство, а той да го кара по старо му. През последната половин година (малко повече) това е 3-тия път, когато ми писва и когато решавам, че е по-добре да диря щастието си при друг, отколкото да се измъчвам от несигурност, страхове, притеснения, болка, че той все още не е готов да бъдем 1 семейство. А аз съм на 23. Да, не съм престарила, но на 16 живота ти още не е почнал, а аз вече завърших, вече си търся работа, вече поставям основите на новия си живот. Искам в него да е и той, защото го обичам. За разлика от мен той сега завърши 2-ри курс и промяната в живота му не е така належаща. И 3-те пъти говорихме много, решихме да го караме по-спокойно, да развиваме връзката си естествено. Че иска да се оженим и да имаме дечица, но просто сега не може да ми предложи нищо. И е прав. Ако обаче беше казал, е хубаво ни е така, защо да се обвързваме...нямаше вече да сме заедно. Сигурна съм.С голата любов не се живее. Уверих се в това последните месеци. Колкото и да сме сплотени, да се обичаме и да доказвам любовта си всеки ден, няма ли ги уважението, копмромиса, плановете за съвместен живот, отдадеността 1 на друг, мисленето като 1 човек......нямате бъдеще.
П.С.Аз дето съм на 23 си хдя на дискотеки без него с приятилки или колежки. В 1 връзка трябва и мнооого доверие!
Предният ми пост беше доста принципен, но не бях прочела точно проблема ти.
За пореден (сигурно 1000-ден път) ще се съглася със slun4ice. Всяка 1 нейна дума попада в целта и е напълно точна и вярна.
За разлика от нея аз все още имам връзка, вече близо 4 години (без месец). но преди около 3 седмици сигурно за пореден път ми писна. Писна ми да правя компромиси, писна ми да правя планове за нас, писна ми да търся начини да заживеем заедно, да сме семейство, а той да го кара по старо му. През последната половин година (малко повече) това е 3-тия път, когато ми писва и когато решавам, че е по-добре да диря щастието си при друг, отколкото да се измъчвам от несигурност, страхове, притеснения, болка, че той все още не е готов да бъдем 1 семейство. А аз съм на 23. Да, не съм престарила, но на 16 живота ти още не е почнал, а аз вече завърших, вече си търся работа, вече поставям основите на новия си живот. Искам в него да е и той, защото го обичам. За разлика от мен той сега завърши 2-ри курс и промяната в живота му не е така належаща. И 3-те пъти говорихме много, решихме да го караме по-спокойно, да развиваме връзката си естествено. Че иска да се оженим и да имаме дечица, но просто сега не може да ми предложи нищо. И е прав. Ако обаче беше казал, е хубаво ни е така, защо да се обвързваме...нямаше вече да сме заедно. Сигурна съм.С голата любов не се живее. Уверих се в това последните месеци. Колкото и да сме сплотени, да се обичаме и да доказвам любовта си всеки ден, няма ли ги уважението, копмромиса, плановете за съвместен живот, отдадеността 1 на друг, мисленето като 1 човек......нямате бъдеще.
П.С.Аз дето съм на 23 си хдя на дискотеки без него с приятилки или колежки. В 1 връзка трябва и мнооого доверие!Знам права си.....сигурно единственият варянт е да го напусна.............но мамка му не мога :(
ThunderGoddess
07-28-2008, 11:33
Знам права си.....сигурно единственият варянт е да го напусна.............но мамка му не мога :(
Имаше една хубава приказка, че като пуснеш човека на свобода, ако той се върне, значи те обича - ако не - не си е струвало. Според мен въобще не е трябвало да позволяваш ситуацията при теб да става подобна ... в смисъл оставам с впечатлението, че защото го обичаш си му дала да ти се качи на главата и само ти правиш компромиси. А не трябва да е така - компромиси и доверие трябва да има и от двете страни ... иначе не се получава, каквото и да е било - сериозно, несериозно, квото ще да е :?
[B]a[N]D[i]T[k]a
07-29-2008, 04:00
ЗА! с 2 ръце и 2 крака :) щастлива съм ужасно много че в момента се стараем да направим нещо такова с приятеля ми ;)
еее....вие сте.....
Аз се замислих по въпроса....тъй като имам такава връзка. И гледам ,че много хора са против ???
Според мен е много относително - зависи какво мислиш, какво мисли и партньора ти. Ако държите един на друг - защо пък да нямате сериозна връзка. Друг е въпроса, че една такава сериозна връзка води и до сериозна раздяла, което си е тежко в пубертета. Една моя приятелка след като скъса с гаджето си, беше на 15години, дотолкова тежко прие раздялата с момчето че две години след това беше на антидепресанти ... А бяха заедно 2 години ...
Както и да е, отплеснах се, но ... идеята ми е че много трябва да се внимава в избора, че да не си патим после ;)
alkobalko
07-29-2008, 06:40
Всеки човек има право да е щастлив и да търси любовта. Принципно съм за сериозните връзки, но не когато сте на 15-16. Не казвам, че не може да съществуват изключения, но в повечето случаи нещата се объркват. В този период все още човек не знае какво точно иска и дали всъщност го иска. В началото любовта е достатъчна, но какво става след като се окаже, че характерите ви не съвпадат. Достатъчна ли е голата любов? И каква е тази връзка, в която само единят прави компромиси, къде е любовта в нея?
Приемам, че приятелят ти може да те обича много и това да е причината да те задушава. Това обаче не е оправдание, ако те обича наистина трябва да ти има доверие. Трябва да се правят взаимни компромиси, а не винаги единят да се жертва.
Не знам защо, но си мисля, че на тази възраст е доста рано да се правят планове за бъдещето. Вие все още не знаете какво искате, как да уредите живота си, дали наистина искате да бъдете заедно.
Когато успеете да промените връзката, така че и двамата да сте удовлетворени и знаете, че това е човека, тогава може да мислите за нещо по-сериозно. Защото би било крайно болезнено в един момент след 5 години да се окажеш с дете на ръце и спомените за някаква любов, които не те топлят в нощите, когато съжаляваш за допуснатите грешки.
ае бебси, следващия път в дискотеката си избухни яко пък гаджето ти да седи кат пън. 8-)
ами..и ние имахме един такъв период, в който той така да се каже ме "задушаваше" .. само ми се обаждаше, търсеше ми сметка-къде съм,с кого съм,кога ще се прибирам .. :? Тогава му казах, че вече не мога така.. и го помолих да престане..беше му трудно, но се промени.. Трябва да намериш подходящия начин, по който да говорите.. както казаха преди мен..не са най-важни чувствата... а и доверието, общи планове и т.н.
LetiCherry
07-29-2008, 08:02
Ами аз винаги съм си мечтала за сериозна връзка и накрая я получих. :D
Моята връзка започнах преди 2 години и половина, като бях на почти 19. Дотогава също имах гаджета (не си спомням период, в който да съм била без гадже), забавлявах се по купони, дискотеки и много се радвам за живота, който съм водела. Ако бях срещнала мяо приятел като бях на 16 връзката ни хич нямаше да просъществува, нито той, нито аз щяхме да бъдем готови за нея. По едно време и аз се чувствах като авторката на темата (извинявай, не запомних ника), но просто постепенно разбрах, че сериозна връзка НЕ значи затвор. И така започнахме да си излизаме заедно по дискотеки с приятели, аз си се забавлявах, излизах и с приятели момчета, но всичко стана с времето и доверието между нас. Няма обаче нищо по-хубаво от това да си бил на дискотека, да си лудувал и после да се прибереш с гаджето и да си легнете и да се гушнете. А защо трябва да стоиш като пън като него?
Проблемът предполагам е че ти си на 16, аз на 21. Разбирам че ти се живее и ако връзката те скапва, по-добре я прекрати. Когато негативните емоции станат повече явно е време за край. Приятелятти на колко години е?
Егаси сериозната връзка някой момиче да ходи с 22 годишен,ЛтФ.
Аз съм в средата,между да и не.
еми аз съм за , не е нужно като повечето за по 1-2 седмици макс и ае писна ми дай друг :D , аз ходя вече 7 месеца с приятеля ми и мисля че съм много доволна от това и че ще продължим още :)
Ем твърдо съм за сериозните връзки въпереки че все по-малко ги има :)
In_my_dreams
07-29-2008, 10:14
ЗА!!! :)
Приятелят ми е на 18 години :) Той се променя постепенно...но става мн бавно...... имаме напредък..от примерно 2 месеца насам. От както бях твърда да му кажа така и така.....надявам се да се промени ....защото го обичам адски много.
Иначе на самата мен ми е кофти и се чувствам виновна .....той да седи сам... а аз да се развихря едва ли не.... :x Може би имаме проблеми с доветието....защото той е бил нараняван от др го момиче.... с което е бил 6 месеца, и се е оказало ,че тя го е лъгала непрекъснато.Заради това...и изчаквам да видя...какво ще стане. Разбирам ,че е бил наранен,но егати.....ние сме заендо 3 пъти по толкова....и нито един път не съм дала повод и за най-малка ревност......а той ревнуува..ли ревнууува.... :x
Някъде по-средата съм ,все пак сега си тинейджър и е хубаво да си го изживееш яко ,защото тези години няма да се върнат :grin: :-) :)
Wrathchild
07-29-2008, 11:40
Някъде по-средата съм ,все пак сега си тинейджър и е хубаво да си го изживееш яко ,защото тези години няма да се върнат :grin: :-) :)И една връзка ще попречи да ги изживееш 'яко'?
Някъде по-средата съм ,все пак сега си тинейджър и е хубаво да си го изживееш яко ,защото тези години няма да се върнат :grin: :-) :)И една връзка ще попречи да ги изживееш 'яко'?
Не напротив ,когато си с някой ,който обичаш ще ти е още по хубаво,затова казах по-средата :)
Sasha2k8
07-29-2008, 12:13
аз също :)
Много сложно е да отговоря то4но с да или не. Зависи от толкова много неща, 4е не е истина. Зависи ти какъв 4овек си, зависи с какъв 4овек се събереш, зависи колко ще си паснете. Пък и никога не съм 4увала някой да е тръгнал с мисълта, 4е задължително иска сериозна връзка. Хората се събират и остават заедно, ако им е добре. Та в този ред на мисли вси4ко опира и до късмет - можеш да си намериш половинката както на 15, така и на 25 или на 45.. Вси4ко може.
И все пак, аз съм забелязала, 4е хората със сериозни връзки, независимо дали все още са си с половинката, или ве4е са се разделили, като цяло имат много по-богат опит от тези, които са на принципа, 4е докато са млади трябва да се наживеят. Една дълга връзка те у4и на страшно много неща - изгражда те като характер, опознаваш се, нау4аваш се на компромиси, нау4аваш се да мислиш не само за себе си и да не се поставяш на първо място винаги. Нау4аваш се да делиш и хубаво и лошо с други, нау4ава те да говориш, за да си разрешаваш проблемите...
И дори нещата да приклю4ат в някакъв момент, излизаш от вси4ко това малко по-мъдър, малко по-готов за следващата любов, малко пове4е реалист. Та от тази гледна то4ка - колкото по-рано ти се слу4и нещо такова, толкова по-добре.
От ли4ен опит говоря. Последната ми връзка беше 3 години. Запо4нах я, когато бях по4ти на 18, а приклю4и преди 8-9 месеца. 3 години живях с този 4овек, делихме си парите, грижех се за него, гледах да му е добре, нау4их се да правя компромиси, които преди това са ми се стрували невъзможни. После нещата тръгнаха на лошо, появи се друго моми4е и се разделихме. Мислех си, 4е няма да мога без него, изкушавах се да се съберем, независимо 4е ме беше предал.
И то4но тогава срещнах сегашния си приятел. С когото сме от малко пове4е от половин година заедно и се разбираме страхотно. Не мисля, 4е сега можеше да се радвам на толкова красива връзка, ако не бях преживяла вси4кото, което ми се слу4и с бившия. Сега поне знам какви грешки бих могла да допусна и до какво те могат да доведат, така 4е мога да направя нещо, докато не е станало късно. И за себе си съм убедена, 4е този опит ми е за добро, а не съм пропиляла 3 години от живота си напразно.
синдел евала
защо махна онова яко нещо от подписа си, другото :-D
za estestveno
predstavi si da obi4am nqkogo i da ne buda s nego za6toto sum ''malka"
tedikurtakova
07-29-2008, 21:55
ЗА ЛЮБОВТА ГРАНИЦИ НЯМА! оБИЧАЙТЕ СЕ ХОРА!тОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО В ЖИВОТА :wink:
pepelq6kaaa
07-30-2008, 06:25
Аз с1м " за ", но никога не успях да намера такава...
" курви, курви навсяк1де брат чак ме хваща яд "
+1
KisskilleRcHe
07-30-2008, 06:35
Първо според мен побертета е много относително понятие.... Второ за сериозната връзка няма годити или възрастова граница.... Демек съм ЗА !
Защо да съм против, за съм...
Ако човек се чувства добре в тази връзка, не иска постоянно несериозни забивки и гаджета за по един месец, а иска някой, с който може да си говори, може да се забавлява и да му е интересно, въпреки че е сериозна връзка - защо не?
Всеки сам си преценява...Обаче после раздялата е ужасна..
синдел евала
защо махна онова яко нещо от подписа си, другото :-D
Нищо не съм махала, преебало се е нещо на линка :?
ами аз против така да кажем...просто за6тото няма смисъл от толкова рано да си тровим живота...но въпреки тва не може6 да каже6 кога 6те се влюби6,така 4е дали сме за или сме против-НЯМА ЗНАЕНИЕ
И аз сам на това мнение! :)
agapiseme
07-30-2008, 09:49
Кой както му е удобно.Но винаги съм си мечтала за такава,а пубертета ми почти мина.Май няма да имам късмета.
slunchiceto0
07-30-2008, 10:19
за любовтя няма граници....тфа че си пубер не означава ч ене можеш да създадеш нещо истинско и красиво:) категорично съм за;p
sugarfree_babby
07-30-2008, 10:54
spored mene puberteta e vremeto kogato trqbva da opitame ot vsi4ko,za6toto s godinite mn ot ne6tata nqma da se priemat dobre. az samata sa6to imam seriozna vrazka i vijdam kolko 4esto tova mi pre4i. az sam tvardo PROTIV
PerfectStrang3r
07-30-2008, 20:17
И за, и против.
Хубавото е, че винаги имаш някого до себе си, доверяваш се, имате за какво да си говорите.
Кофтито е, че почва се с историите да даваш обяснения къде си бил, с кого и т.н. Все едно си женен. В зависимост от човека до тебе, ако е мн обсебващ, заебаваш приятели. Все пак не всички връзки са такива...
beautiful~kiss
07-30-2008, 21:41
Питам защото съм с приятелят си от година и половина. Той ми говори за неща много напред във времето......деца....и т.н. .Държи се с мен като със собственост. Все едно вече ме е спечелил....и няма накъде да мърдам. Все едно аз съм избраната ,разбирате ли ме....... преди ми харесваше...но сега се плаша.....замислям се над някои неща.Обичам го.....безкарйно много го обичам и давам всичко от себе си.....но понякога той не се държи както ми се иска на мен. Плаша се ,че нямам силата да напусна такъв човек....а и не искам, искам да см с него..... ако го напусна ще страдам. Но защо подяволите ме е страх толкова много...... все едно животът ми е свършва. Трябва непрекъснато да се саобразявам с някого.Не мога да пия кафе с приятел даже...... не мога да ида на дискотека сама....не мога да се отпусна. Понякога това ми липпсва..... нз на каде да хвана.....
И с мен е нещо подобно ... отчайвам се .....
beautiful~kiss
07-30-2008, 21:43
И аз съм 50 на 50.Много зависи.Ако имам сериозно връзка такава каквато я искам-ДА,ноо иначе.... :)
sweeetmaniche
07-30-2008, 21:52
+1
baby_lvA
07-30-2008, 22:44
za ;]
baby_lvA
07-30-2008, 22:44
za ;]
SunShinePearl
07-31-2008, 11:58
за съм защото любовта няма години и граници когато обичаш някой бъди с него няма да си кажеш малка съм и т.н
dani_flirt
07-31-2008, 12:46
И с мен е нещо подобно ... отчайвам се .....
Според мен нещото, което би то помогнало е да ти даде свобода приятелят ти, за да не изглежда тя като забранения плод за теб. Не трябва да те обича обсебващо и да те залива с лавина от обяснения колко те обича и не може без теб, защото това сега може да те кара да се чувстваш виновна... Ако наистина го обичаш проблемите ви ще отминат. Може това да е просто период на болест на вашата връзка. Всяко нещо си има нужда от точното време, за да се случи. Ако приятеля ти продължава да ти слага окови може и да те загуби. Той те стресира емоционално по този начин. Поговорете си открито по този въпрос. все пак били сте заедно толкова време, едва ли се притеснявате от един такъв искрен разговор, а и най-малкото- дължите го един на друг. Бъди искрена с него и му кажи кое те тревожи! Сила ти желая! Предполагам знаеш, че Господ не праща сериозни изпитания на тези, които смята, че не биха ги понесли! Човек може да е толкова силен , колкото смята, че заслужава да е щастлив!
Съжелявам, ако ти звучи прекалено лично, но и аз преди време бях в същата ситуация...
Много е страшен момента в който всичко се задълбочи.... олееееее при мен е абсолютно същото,говори ми за деца,къща и така нататък.И аз го обичам,но в определени моменти ми иде да му кажа :" Край!". Не мога да пия кафе с приятел,не мога да излезна сама,не мога да погледна друго момче...незнам дали моето се смята за сериозно връзка,заедно сме от половин година почти,но като цяло съм за...
GabisiTa
07-31-2008, 13:20
Може би приятелите ви са по-големи от вас и затова мислят за деца, семейство и т.н. Аз също имам дълга връзка, почти година и половина, но приятелят ми е колкото мен на възраст и нямаме подобни проблеми.... :-)
ами не е толкова голям....на 19 е... :? :? :? :? :? :? :? :?
Love0nlyMyself
07-31-2008, 14:13
ем и аз имам сер така да се каже ама ддз хем против хем не хубаво е да имаш човек който да те обича обаче сега си още дете време ти е да живееш ....
stelenceto1
07-31-2008, 15:01
Аз съм За сериозните всръзки. Добре е в тази възраст един тийн да чувства сигурност, но всичко си е до самия човек...
xxxSnowflakexxx
07-31-2008, 15:04
Аз съм ЗА :-D :-D :-D
babykiller_
07-31-2008, 15:11
Питам защото съм с приятелят си от година и половина. Той ми говори за неща много напред във времето......деца....и т.н. .Държи се с мен като със собственост. Все едно вече ме е спечелил....и няма накъде да мърдам. Все едно аз съм избраната ,разбирате ли ме....... преди ми харесваше...но сега се плаша.....замислям се над някои неща.Обичам го.....безкарйно много го обичам и давам всичко от себе си.....но понякога той не се държи както ми се иска на мен. Плаша се ,че нямам силата да напусна такъв човек....а и не искам, искам да см с него..... ако го напусна ще страдам. Но защо подяволите ме е страх толкова много...... все едно животът ми е свършва. Трябва непрекъснато да се саобразявам с някого.Не мога да пия кафе с приятел даже...... не мога да ида на дискотека сама....не мога да се отпусна. Понякога това ми липпсва..... нз на каде да хвана.....Много е страшен момента в който всичко се задълбочи....
и аз се чувствах така преди обаче осъзнах че всичките ми фр гледат да ме скарат с моя и само ме използваха и сега си излизам с него и с още една двойка и съм супер щастлива
по темата - за сериозните връзки съм :)
sladka__droga
09-08-2008, 01:09
За! :grin:
amerikanec
09-08-2008, 01:32
За или против сериозните връзки в пубертета? Бих казал че съм против и не само за периода 'ПУБЕР'!!
unknown_lady93
09-08-2008, 12:49
ami az sam za..za6to da se razdelqt dvama du6i sled kato se obi4at
За любовта,години няма.Така,че клоня към да.
+1
slun4ice_90
09-08-2008, 15:37
еее....вие сте.....
Аз се замислих по въпроса....тъй като имам такава връзка. И гледам ,че много хора са против ??? Всеки с предпочитанията си.Някой предпочитат неагажиращи,други сериозни.До човек си е.Аз предпочитам нещо сериозно и все пак вече съм на 18 год. :)
HardlyAwakened
09-08-2008, 16:16
.,,,
electroclashh
09-09-2008, 07:18
о,не.
"за или против"!?? нема такова нещо. просто такива неща са рядкост,
поради честите смени на настроенията в тази възраст, а оттам емоции по отношение на другите хора. Още повече - отговорност. Това се учи с времето ;)
Shakazou
09-09-2008, 08:18
Ем и аз съм с едно момиче което адски много обичам вече 5 месеца.. не съм против нищо лошо няма А3 лично се чуствам прекрасно.. =] :grin:
GregoryHouse
09-09-2008, 08:22
Само да ви светна в пубертета "сериозни" връзки не съществуват....по простата причина че...нямат нищо общо с една сериозна връзка...освен това, че се ебете и целувате...
Lacey_66
09-09-2008, 08:34
И аз съм ЗА !!! :grin: :grin: :grin: :grin:
Здравейте! Отдавна не съм писала в темата. Чесно казано той се промени......изведнъж.....кога о опря ножа до кокала и станах лошото момиче! Така че....явно е било период.Вече мога да съм спокойна с него :D ще видим до кога.....
Sensuality
09-09-2008, 16:15
За :)
samoubiika
09-09-2008, 16:22
Аз съм за...и аз се замислих по този въпрос...но по принцип това изгражда допълнително характера ти...после ще се учиш от грешките си...разбираш нещо повече...научаваш нещо ново...забавляваш се...страдаш...всичко е част от живота!
Дали ше страдаме на 14 или на 24,зарязани от любимия е все едно...болката е еднакво силна,само че на 14 имаш още време и вяра да намериш перфектния-подходящия...а на 24 мислиш че живота е свършен за теб...
Escarina
09-09-2008, 16:38
90% от съществата в тази възраст сме адски недорасли за сериозна връзка :D А и "сериозна връзка" не означава да ходите дълго време. Всичко опира до отношенията. Най-малкото вие дори не знаете какво е абсолютно всеки ден да се будите до вашия човек, а после да заспивате пак до него. Едно е да се виждаш с някой често, да сте един към друг и времето което прекарвате заедно да ви се струва вълшебно, а съвсем друго е да споделиш живота си с него. Не полвината от времето си. Целият живот.
Dqvolitata
09-09-2008, 16:45
za6to pak da ne da ima6 seriozna vraska e ne6ty mn hyavo .Za6toto znae6 4e 4oveka sre6ty te te oi4a i nqma da te narani .Tva ne e li po huava ot kolkoto da hlatne6 po nqkoi no da ne ade6 sigoren dali si nqma dryk/druga :P
samoubiika
09-09-2008, 17:02
za6to pak da ne da ima6 seriozna vraska e ne6ty mn hyavo .Za6toto znae6 4e 4oveka sre6ty te te oi4a i nqma da te narani .Tva ne e li po huava ot kolkoto da hlatne6 po nqkoi no da ne ade6 sigoren dali si nqma dryk/druga :P
хубаво го каза,но не хубаво го написа ;д
винаги съм казвала: "колкото по-късно,толкова по-добре"...но ако ти се отвори пътя от рано,защо да чакаш до 'по-късното',като имаш шанс още сега...
под този 'шанс' не си въобразявайте СЕКС...не всичко в една връзка опира до секса...
а,и още нещо...според мен 'сериозна' връзка,не означава да заспиваш или да се будиш до някого,нито пък да се спукваш от секс...мисля,че това да показваш,че обичаш някого и да виждаш че той ти отвръща със същото,това да можеш да разчиташ на някого в трудни моменти(изключвам роднините ;д),това да си готов да дадеш всичко от себе си за да направиш половинката щастлива,а и тя теб...това е сериозност...колкото по-дълго продължат тези усещания,толкова по-сигурен в любовта на другия се чувстваш ;)
sextazy_baby
09-09-2008, 17:43
Зависи от човека
ЗА естествено! Дори и нищо да не се получи, нали требва да се трупа опит от некаде?
VeRy ImPoRtAnT PrInCeSs
09-10-2008, 10:35
За!!! :---) :grin:
bob4e_varhu_top4e
09-10-2008, 11:36
За :-) :grin: :-P
DulceGatito
09-10-2008, 11:51
:smt007 :-) За :-P :P :grin:
Lost_Kiss
09-10-2008, 11:52
Ем за... Малко тъпо зададен въпрос, но съм "за" 8-)
То май точно сега,само,че в късния пубертет-17-17г.-тогава има смисъл от сериозни връзки.
Хем придобиваш опит,Хем по късно живота така ще те отнесе,че няма да имаш време за сериозна връзка и като се събудиш на 25,26 ще се огледаш и ще видиш,че готините пичове и мацки са заети ...
Естествено че сам за.Какво лошо има щом двама човека се обичат :)
amerikanec
09-10-2008, 12:55
То май точно сега,само,че в късния пубертет-17-17г.-тогава има смисъл от сериозни връзки.
Хем придобиваш опит,Хем по късно живота така ще те отнесе,че няма да имаш време за сериозна връзка и като се събудиш на 25,26 ще се огледаш и ще видиш,че готините пичове и мацки са заети ...
Е ти за много предани ги изкара тези по-големи,батковци и каки. :D
Аз съм за ,особено ако момчето е по-голямо и наистина има чувства към момичето ,а не иска да се възползва от нея.Така може да й даде част от опита си и да я направлява.От друга страна детската любов е най-сладка и няма нищо по-хубаво да си имаш сериозна връзка на тези години,защото всичко е много невинно и красиво и така заедно опознавате живота...е има изключения,в които нещата никак не са невинни,всъщност това е мнозинството,но аз продължавам да се надявам... =)
little*babyyo
09-10-2008, 13:20
V poberteta vseki smenq gadjeto si na nqkolko dni.Zatova nqma smisal da se zadalbochavash v takava vraska.Samo she stradash sled tva.Po dobre si giveite jivota dokato e vreme.Ima vreme za vsichko
Soy_tu_mujer
09-10-2008, 22:56
Напълно съгласна...
Живеем в свободна държава, нека се чукат, лигавят и да бягат от училище и от къщи, за да се следят за изневяра :lol: ( така наречените сериозни връзки при доста от индивидите под 18).
Wrathchild
09-11-2008, 08:34
V poberteta vseki smenq gadjeto si na nqkolko dni.Zatova nqma smisal da se zadalbochavash v takava vraska.Samo she stradash sled tva.Po dobre si giveite jivota dokato e vreme.Ima vreme za vsichkoВсеки? :lol:
ImmortalForever
09-11-2008, 12:36
Аз съм против връзките въобще , тя ме пита за в пубертета! Добре е! :grin:
malka_diva4ka
09-11-2008, 12:44
Против :o :o :? :? :? :? :? :?
goldpantera
09-11-2008, 13:35
opredeleno sam za serioznite vrazki prez teen perioda ..togava 4ovek se formira i tova sajitelstvo prez tova vreme 6te ostane nepokatnato i zdravo prez godinite stiga i ot dvete strani 4uvstvata da sa stabilni
Ами по принцип съм против, обаче в момента не мисля с главата си а със сърцето си, тъй че сега съм ЗА :oops: :oops:
Ами защо да съм против ако се обичат хората има ли значение на каква възраст са :wink: ее....... има де ...... :-D :-D :-D но все пак в случая аз нямам нищо против :)
Аз съм ЗА...никой не знае кога ще се срещне голямата си любов...може да звуча найвно,но ако е писано на двама души няма значение на каква възраст са :)
аз лично съм против!ПУбертета в някой случай е доста травмираща възраст особено за момичетата... :smt120 И когато имаш сериозна връзка с някого и после да речем той ти разбие сърцето или нещо такова става доста конфузно и гадно.... :-#
Съдя по множеството теми написани по този въпрос :smt012 90% от темите във форума "Любов" са направени от хора с разбити сърца... :shock:
Just_me_&_myself
09-12-2008, 11:24
ЗА...не можеш да контролираш сърцето си нали... ако намериш точния човек защо да не бъдеш с него толкова време колкото сърце ти дава...
Wrathchild
09-12-2008, 11:24
Какво му е травмиращото на пубертета? Това, че си развявате задниците по дискотеките и купоните, това че ви се дават пари за всеки парцал, който поискате, това че по цял ден сте навън с приятели? Горкият пубертет ако знае в какво го обвиняват... И все пак, не мога да разбера какво му е травмиращото...
LovelyGirl
09-12-2008, 14:57
Аз също познавам мн хора които са против.
Винаги съм била За сериозните връзки,било то в пубертета,а и особено след като аз имам такава :)
anichkaaaa
09-12-2008, 15:07
Според мене самите думи "ПУБЕРТЕТ" и "СЕРИОЗНИ" са взаимно изключващи се ... Поради простата причина, че повечето момичета и момчета в пубертета не са достатъчно зрели и не знаят какво искат от живота и от човека до себе си ... :)
vesssiii
09-12-2008, 16:17
ПРОТИИИИИИВ!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Ужаааас.......Аз имах такава връзка и ходехме близо 11 месеца..Така се бях отекчила,а той с всеки ден повече ме заобичваше ..И тъй като държах на него като човек не исках да го наранявам и реших да чакам да му умръзна и той да скъса с мен (АДСКИ ГЛУПАВО РЕШЕНИЕ!Представете си 6 месеца да чакаш да му омръзнеш,а това да не става :shock: ).На 5тия месец вече ми беше омръзнало,нооо нямах смелостта да му го кажа,докато не настъпи момента след ЦЕЛИ 6 месеца и тогава ми беше оооооще по-трудно :o С 300000000 зора го казах и после ме изкара "разбивачка на сърца",че щяло да бъде по-добре,ако съм му казала още тогава..Еми да по-добре щеше да е ,ама така е като няма смелост човек :D За т'ва че на тая възраст (аз съм на 14) никакви сериозни връзки!Твърдно против съм!Сега е времето да живеем можем да имаме милиони гаджета ,така че мисля че не е време да се ограничаваме във сериозни връзки. :D
Против !!!
Поживейте си докато сте млади, че после...... :oops:
MakeMeLaugh
09-12-2008, 19:27
Много прости келеши имало тука бе..
против,макар че това не са неща,които могат да се увладяват.ако те кефи някой и си пасвате има как да се получи нещо :P
(S) AINT
09-12-2008, 22:32
To4no v puberteta e hubavo da si imash seriozna vrazka! A ne da si s razli4en vseki den
Vladokaaa
09-13-2008, 10:21
За това че си в пубертет не е проблем
Wrathchild не всички си развяваме задниците по дискотеки и ни дават пари за всеки "парцал"!Казвам,че пубертетът е травмиращ "според" и за
някой!За някой,като например за мен,пубертетът си е страшен купон! :grin: И не защото си развявам задника еди-къде си,а защото тогава израстващ и ставаш по-зрял... :smt043
malko_kalpazan4e
09-13-2008, 14:11
в пубертета не може да се говори за сериозни връзки :?
Според мен не е възможно в пубертета да има сериозни връзки,но ако се получи ... супер :)
babylove
09-13-2008, 18:58
Ne sym protiv serioznata vryskata prez puberteta. No ne mislq, che moje da imash seriozna vryska na tezi godini.
Sisito941
09-14-2008, 08:25
ЗА сериозните врузки в която и да е възраст!Любовта няма години все пак!Когато го почувстваш тогава!
+1
П.С. Мило,обичам те !!! :-) :-) :-)
soul1199
09-14-2008, 08:25
za!
mynichka
09-14-2008, 10:13
Да ..това е казано много правилно ..няма значение ..кога ще намериш истинската любов ! :)
Обаче сега виждам, ако имаше анкета и повечето бяха гласували "против", как щяха да се променят нещата. :lol: Дай да направим и тема "За или против миенето на ръцете след тоалетната","За или против яденето в МакДоналдс", "За или против пускането на тъпи и/или вече пускани теми". Ехх, заедно ще променим света! :-)
Да ..това е казано много правилно ..няма значение ..кога ще намериш истинската любов !
daaa mishko az te obi4am moqta edintvenna i istinska luboff ...forever
SunShinePearl
09-15-2008, 17:22
''за съм защото любовта няма години и граници когато обичаш някой бъди с него няма да си кажеш малка съм и т.н''-това бях писала по темата.
Сега вече си промених мнението твърдо съм против!!няма смисъл в най-хубавите години да се задълбаваме с няква връзка