View Full Version : Тампони срещу превръзки.
sexy_baby_originale
08-05-2008, 09:47
Кое според вас е по удачно да се ползва? Превръзки или тампони.Питам,защото до сега не съм ползвала тампони,но пък много хора са ми казвали,че те са по-добрия вариант,когато една жена е в цикъл.Та съществения ми въпрос е каква е разликата между двете средства и кое е по-добро?
Cvetito53
08-05-2008, 09:53
Az izpolzvam prevrazki!Do sega ne sam izpolzvala tamponi!
`*`MaLkA SlAdUrKa`*`
08-05-2008, 10:07
И двете се кофти :-k Мразя да съм в цикъл! Аз предпочитам превръзките!
TasteOfSin
08-05-2008, 10:07
От както за първи път използвах тампон,за превръзка не искам и да чуя.И двете имат свои плюсове и минуси, за това опитай с тампон и прецени кое е по-доброто за теб. :) :)
hahavteen
08-05-2008, 10:10
И двете ползвам и нямам оплаквания.... Като излизам си слагам тампон, а в нас съм с превръзка...
mysterious93
08-05-2008, 10:11
ам..аз по принцип съм с превръзки но искам да питам нещо за тампоните..има ли някви размери?в смисъл всички ли са еднакво големи или ??страх ме е да не си разкъсам ципата и се чудих :-o
hahavteen
08-05-2008, 10:14
ам..аз по принцип съм с превръзки но искам да питам нещо за тампоните..има ли някви размери?в смисъл всички ли са еднакво големи или ??страх ме е да не си разкъсам ципата и се чудих :-o
Има различни размери. Ако толкова те е страх за "ципата" си вземи об мини. Аз лично още като бях девствена си взимах тези с 4 капки просто защото ме мързеше всеки половин час да го сменям (защото малките поемат малко то това е логично).
mysterious93
08-05-2008, 10:20
Има различни размери. Ако толкова те е страх за "ципата" си вземи об мини. Аз лично още като бях девствена си взимах тези с 4 капки просто защото ме мързеше всеки половин час да го сменям (защото малките поемат малко то това е логично).
мерси за отговора :P
Nadelina
08-05-2008, 10:26
Predpochitam tamponi, zabravqm, che sym v cikal s tqh.
Sunny_stz
08-05-2008, 10:35
Аз предпочитам превръзките ,защото тампона е гадно,докъто си го слагаш...поне аз не съм свикнала с тампони,гадно ми е като вървя и като сядам,усещам постоянно нещо в мен :?
indecent
08-05-2008, 10:37
+1 по-удобно ми е с тампон :)
sexy_baby_originale
08-05-2008, 10:40
А има ли някаква отасност тампона да си остане там,защото на една приятелка и остана там долу и след това ходи на гинеколог да и го махат.Та да питам има ли опасност,щото малко ме е страх точно заради това.
sweatkiss
Еми за вкъщи и за през нощта предпочитам превръзки ,иначе през другото време тампони...
И да питам нещо извън темата понеже до сега съм ползвала само O.B чух ,че имало някакви с апликатор ,някой може ли да ми каже каква марка са тези с апликатор... :)
hahavteen
Аз предпочитам превръзките ,защото тампона е гадно,докъто си го слагаш...поне аз не съм свикнала с тампони,гадно ми е като вървя и като сядам,усещам постоянно нещо в мен :?
Не го слагаш достатъчно навътре. По принцип не трябва да го усещаш.
hahavteen
08-05-2008, 10:44
А има ли някаква отасност тампона да си остане там,защото на една приятелка и остана там долу и след това ходи на гинеколог да и го махат.Та да питам има ли опасност,щото малко ме е страх точно заради това.
Трябва да дръпнеш силно въженцето надолу преди да сложиш тампона.Така ще провериш дали е добре закрепено. По принцип не би трябвало да се скъса. Ако все пак въженцето се откъсне и тампона остане можеш да бръкнеш с пръсти и да го извадиш или да почакаш да се напои достатъчно(те сами тръгват да излизат като са мн напони и ще ти е по-лесно да го хванеш)
rachel_billson
08-05-2008, 10:55
predpochitam prevrazkite :-D
WondeR TeddY
08-05-2008, 11:46
До сега не съм си слагала тампони и я карам само с превръзки,но са ми казвали че са по-удобни и тва е нормално де 8-) :wink:
Ми аз досега не съм използвала тампони.Понякога е доста досадно с превръзките,но понякога пък...А за тампоните ...незнам. Нямам желание още да използвам.Първо сиорно ще ми е много неудобно...абе...дано скоро да не ми потрябва... :(
Тампони досега не съм използвала.Само превръзки ;-)
InnchetO
08-05-2008, 14:29
Определено тампони :) много по-удобно е и както каза някой преди мен - забравяш че си в цикъл :) ии да ако го поставиш правилно не го усещаш :)
blackfate
08-05-2008, 14:41
1я път като си сложих беше ужасно, супер мн го чувствах, сякаш нещо ми дере едва ли не ... ПОсле ми се наложи да ползвам и ... тоя път беше добре и от тогава когато съм навън съм само с тампон, ако е 1-2-3 ден, слагам и една превръзка, от тия малките, за всеки случай ... А като съм у нас - с превръзка ... Просто откакто почнах да ползвам се преродих ... на моменти направо забравям че съм цикъл ...
S_L_A_D_U_R_K_A
08-05-2008, 15:29
С тампони ми е по-конфортно :)
mysterious93
08-05-2008, 17:19
а главно какви тампони ползвате?като марка? ob или други?
hahavteen
08-05-2008, 17:27
а главно какви тампони ползвате?като марка? ob или други?
Само ob. Пробвала съм и Tampax ма ми бяха гадни...
FuckiNg DreAm ' Dess <
08-05-2008, 17:36
anonim4e2
08-05-2008, 18:11
а боли ли докато ги слагаш за пръв път? и каква марка препоръчвате за море ии няма значение? :)
sexy_baby_originale
08-05-2008, 18:20
Ами ако си детствена и искаш да си слажиш тампон разбира се,че ще те боли.Има детствена ципа,коята може да се скъса докато си го слагаш.Аз ти препоръчвам,ако си детствена да не го правиш. :)
TheGirlNextDoor
08-05-2008, 18:22
TasteOfSin
08-05-2008, 18:31
Според мен с тампон бая трудно можеш да си скъсаш девствената ципа.Аз съм девствена пък си използвам без проблеми,така че не мисля че това трябва да ви безпокои.В началото малко ме болеше защото не знаех как точно да си го слагам,но се научих .
За море мисля че няма значение от марката,просто го сменяй след всяко влизане във водата.Вече се доверявам само на о.б.До преди 2 седмици не съм имала никакви проблеми с конеца, но на "Паломита" един ми се скъса.
:?
anonim4e2
08-05-2008, 18:33
thanks!!!
Тампони gonna save the world, а пък O.B. rox. ;]
KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-05-2008, 19:01
ОУууу аз съм твърдо за тампони ОВ.... ръгаш го и не му мислиш повече... въобще не се усещат...
ако момичето е девствено мини ест ... то и с мини е малко усобено усещането...(не неудобно)
ако обаче не си девствена моеш да се кефиш на макс
нормал са идеални за всекидневна употреба
а за море най добре супер и ги сленяй на 2-3 влизания във водата ...
и + тва един съвет ако можете винаги си слагайте и тънки превръзки или дори не тънки... въпреки тампона ... за да сте по сигурни че няма да се напои и да пропусне ;)
поздрави ПуКанКа.
SeXyL[!]Nk@
08-05-2008, 19:04
И двете ползвам и нямам оплаквания.... Като излизам си слагам тампон, а в нас съм с превръзка...
^^ И аз съм тай.... 8)
foreverr
08-05-2008, 20:02
Aми аз по принцип използвам само превръзки, но лятото като излизам или като ходя на плаж ползвам тампони/но само лятото/, е може и пролетта ако облеча някоя къса пола...Но пък лятото си стоя с превръзка в къщи-обаче е много неприятно лятото с превръзка, защото се чувствам като напикана и мноого некомфортно :( .Та кое е по-добро???Превръзките или тампоните??На този въпрос никой не може да отговори, защото всяко си има своите плюсове и недостатъци.Аз съм на мнение, че лятото е по-добре да се използват тампони, а другите сезони превръзки.Е, по-добре се чувствам с тампон, но не мисля, че е полезно да карам само на тампони.И за това не мога да кажа кое е по добро-тампоните или превръзките.
BurningDesire
08-05-2008, 20:15
Кое според вас е по удачно да се ползва? Превръзки или тампони.Питам,защото до сега не съм ползвала тампони,но пък много хора са ми казвали,че те са по-добрия вариант,когато една жена е в цикъл.Та съществения ми въпрос е каква е разликата между двете средства и кое е по-добро?
Предимството е, че тампона е вътре и по този начин можеш да носиш каквото бельо искаш и даже и някакви впити бели панталони или полички без притеснение. Ама недостатъкът е, че ако през целия цикъл си с тампон, не може да изтече "мръсотията" добре. (Под това имам предвид съсиреци и т.н.) Пък и лично аз тампони не ползвам откакто си навлякох едно ужасно възпаление точно заради тях. По-добре е да не се ползват нон-стоп през целия цикъл.
psychopath
08-06-2008, 02:14
еми....NN both 8-)
еее кво пък толкова ви пречи цикъла? :razz:
fenkatakrisi952
08-06-2008, 05:18
Аз не съм пробвала още с тампони,но наистина може да са по-удобни(все пак не се забелязват,но пък е голям тормоз докато ги сложиш :? -като в оная реклама :D :D )
Len4etyYyy
08-06-2008, 07:34
Tova oznachava, che ne si go slojila pravilno (dostatachno navytre)
Sensuality
08-06-2008, 08:16
Аз до сега тампони не съм ползвала,само превръзки :-D
Аз съм и за двете.. Когато се наложи заради облеклото слагам тампон. :)
bebitooo___
08-06-2008, 10:13
Попринцип вече повече от година използвам тампони, но като цяло ако си девствена не ти го препорчвам. А пък и за да си слагаш от тях трябява да спазваш безупречна хигиена, защото е много опасно може да се получи някаква инфекция, бяло течение и т.н., които по - късно ако не се лекуват могат да доведат до много нежелани последици.. :(
kalpazanka
08-06-2008, 10:30
Ползвам само превръзки. Тампоните не са ми фаворит, тъй като според последните изследвания съдържат диоксин. А там такива отрови не искам да внасям!
CuteBaby
08-06-2008, 12:15
Предпочитам тампони,с превръзка съм само докато спя :grin:
Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 12:59
Ми аз досега не съм ползвала тампони, но мисля скоро да опитам... във входа на влагалището ли се слагат? сори, че питам, ама не искам да напрая някоя глупост... нищо чудно и да се отворя сама, което ще е ужасно... и кои видове са най-хубави? гледам, че освен хвалените Оби има и другиии модели... :? :( :o :) :oops:
adizitk1
08-06-2008, 13:21
Ми аз досега не съм ползвала тампони, но мисля скоро да опитам... във входа на влагалището ли се слагат? сори, че питам, ама не искам да напрая някоя глупост... нищо чудно и да се отворя сама, което ще е ужасно... и кои видове са най-хубави? гледам, че освен хвалените Оби има и другиии модели... :? :( :o :) :oops:
Оби са най-качествени,слагат се навътре във влагалището,абе то си е описано на кутийката.Аз пробвах с тампони,обаче беше един голяяяям ад!Не можех да ходя,да сядам,да ставам,абе ужас! :-x Предпочитам превръзките,особено,че с тампона можеш да се обезчастиш и вобще с тампони не може вс да си изтече най-нормално,за превръзките съм! :o
BigFakeSmile
08-07-2008, 07:53
prez denq tamponi :) mn po-udobni i prakti4ni sa :grin: , no ve4er prevrazki nqma kak :?
vanes4etu
08-07-2008, 19:59
az predpo4itam i izpolzvam prevruski i ot mnogo hora znam 4e v tamponite se zadurja mrusnata kruv
_sladyrche_
08-08-2008, 11:53
лично аз предпочитам превръзките, исползвала съм тампони и с тях ми е добре, но за мен превръзките са по-добри :-D
foreverr
08-08-2008, 12:36
Тампонат се поставя във влагалището, като за да ти е удбоен трябва да го вкараш по-навуътре.На много омичета не са им удобни тампоните, защото не са ги поставили правилно/не са ги поставили достатъчно на-вътре/.А това за отварянето-ако си купиш най-малкия размер няма как да се отвориш :? .Видовете тампони, които са най добри соред мен са o.b. , защото имат копринено покритие, което спомага за по лесното им поставяне, а и същевременно и изваждане.Пробвала съм и тампакс, но не ми харесаха :? . Е това е всичко от мен успех :-)
elena333
08-08-2008, 12:40
Ползвам тампони като излизам навън. Вкъщи съм с превръзка.
TasteOfSin
08-08-2008, 15:15
Какво точно представлява апликатура на Тампакс?
tan4etoo
08-10-2008, 10:21
определено превръските са по-добрия вариант също и през ноща не е препоръчително да си с тампон защото те могат да стоят в организма 4 часа така че и в двата случая превръзките са по-добри според мен :wink:
sweatkiss
08-10-2008, 10:31
Да наистина кажете ,защото не съм много наясно с апликаторите... :)
foreverr
08-10-2008, 20:12
Ами не мога да го обясня много хубаво, но ще се опитам.Вместо да си врем пръстите по дупките :D с извинение за думите, с апликатора това не се налага да го правим.Той е направен за по-лесното поставяне на тампона.Той е пластмасов и ето как изглежда :
http://www.lil-lets.co.za/images/tampons_applicator.jpg
по картинката дано да разберете как се поставя, защото това аз не мога да го обясня :(
Ами не мога да го обясня много хубаво, но ще се опитам.Вместо да си врем пръстите по дупките :D с извинение за думите, с апликатора това не се налага да го правим.Той е направен за по-лесното поставяне на тампона.Той е пластмасов и ето как изглежда :
по картинката дано да разберете как се поставя, защото това аз не мога да го обясня :(
dobre, nau4kvam kak se izpolzva.. samo 4e ne se li zamarsqva, ili samiqt toi ne se vkarva?! Obqsni na neukite a i kolko pari stryva gore dolu.. az tamponi sam probvala samo nqkolko pati, no bqh devstvena.. sega ne sam i skoro moje da se naloji da hodq na basein, a utre trqbva da mi doide, taka 4e :P 6te probvam.. kupih si nqkakvi Auchan... e, az sam v 4ujbina v momenta, dano stavat.. :)
danny_f4e
08-10-2008, 21:26
Аз ползвам и двете.... Но през първите дни на цикъла съм с превръзка , (само ако трябва да облека някой дреха дето не е за превръзка слагам тампон) и после като намалее с тампон. През лятото е по-удобно с тампон според мен. Но е верно , че те са по-вредни от превръзките.
На мнение съм, че не е хубаво да се слага тампон докато си девствен ,защото 1-во че не се слага както трябва навътре и се усеща и 2-ро може да стане някоя беля (веднъж сложих докато бях девствена да пробвам и не го сложих както трябва , но сега вече не го усещам като слагам ).
Незнам кое е по-добре дали тампон или превръзка... при определени случаи едното , при други - другото :)
fUcK_LoF
08-10-2008, 21:55
Оби са най-качествени,слагат се навътре във влагалището,абе то си е описано на кутийката.Аз пробвах с тампони,обаче беше един голяяяям ад!Не можех да ходя,да сядам,да ставам,абе ужас! :-x Предпочитам превръзките,особено,че с тампона можеш да се обезчастиш и вобще с тампони не може вс да си изтече най-нормално,за превръзките съм! :o
И аз съм за превръските , защото ми казаха 1во че не са полезни както да се носят постоянно или от време на време ,защото задържат мръсотията и второ защото ме е страх да не остане в мен и да не мога да я извадя :(
foreverr
08-10-2008, 22:14
dobre, nau4kvam kak se izpolzva.. samo 4e ne se li zamarsqva, ili samiqt toi ne se vkarva?! Obqsni na neukite a i kolko pari stryva gore dolu.. az tamponi sam probvala samo nqkolko pati, no bqh devstvena.. sega ne sam i skoro moje da se naloji da hodq na basein, a utre trqbva da mi doide, taka 4e :P 6te probvam.. kupih si nqkakvi Auchan... e, az sam v 4ujbina v momenta, dano stavat.. :)Ми апликатор е за слагането на тампона и после се изкарва апликатора и се хвърля и става все едно си с обикновен тампон, но на мен лично ми е по трудно с япликатор :o .Иначе тампоните с апликатор са на цени 3:00-6:00 лева.Ама аз тампакс тампоните вече не ги намирам никъде да се продават и си карам на о.б.
TasteOfSin
08-11-2008, 10:11
Мииии така като го гледам имам чувството, че или ще ми е по-трудно, или просто няма да ми хареса. Сама усещам колко навътре го поставям ииии бе по-лесно е. PEPITO SLADKATA мерси за информацията.
sweatkiss
08-11-2008, 11:02
Много благосаря на PEPITO_SLADKATA за информацията...Мисля да си купя...И ако не съм нахална още 1 въпрос...Има ли други тампони освен Tampax които са с апликатор или трябва да си купя само апликатор... :)
girls_aloud_
08-19-2008, 23:41
Попринцип тампона не трябва да седи в тялото ти повече от 4 часа,а когато си в първите няколко дни смяната трябва да е изключително честа,така че за през ноща въобще не е допостимо да си с тампон.
BrokenInnocence
08-20-2008, 07:34
С две ръце съм за тампоните. Много по- удобни са, по- чиста се чувствам с тях и изобщо откакто почнах с тампони, не съм и поглеждала превръзки, освен през нощта, естествено.
До сега съм използвала само превръзки.
xxxSnowflakexxx
08-20-2008, 12:45
по-удобно ми е с тампон
Превръзките са гнусна история..... :?
YourFavoriteDrug
08-20-2008, 19:22
Предпочитам превръзки 8-)
QuiCk_ChiCk
09-05-2008, 09:31
по принцип ми е мн по- комфортно с тампон,когато съм на кафе например или с момче(особено тогава) но за ежедневието предпо4итам превръзки ...
exclusive__16
09-05-2008, 10:15
И двете се кофти :-k Мразя да съм в цикъл! Аз предпочитам превръзките!
i az sam taka mila :( :( :( :o :o :o mn go mrazqq
_LacrymoSa_
09-05-2008, 10:20
krisiiiiito
09-05-2008, 11:41
и аз не съм ползвала още тампони .. за сега си карам само на превръзки :neutral:
malka_diva4ka
09-05-2008, 12:47
Зависи...Ако ше ходиш на море и си в цикъл задължително с тампон,иначе тка ежедневно аз използвам превръзки...
П.П.-и аз не съм ползвала тампони :) :)
Превръзки, тампони не съм ползвала...
Попринцип предпочитам тампони но ги избягвам защото с тампон част от кръвта си остава вътре в теб което не е много добре.....
преди време много ги харесвах бях забравила за превръзките обаче нз защо цикала ми започна да е по 3 дни.... :shock: обаче сега ползвам превръзки и ми е по 5-6 дни :shock: :lol:
blue_ice
09-05-2008, 16:13
засега съм ползвала само превръзки и не мога да кажа кое от 2-те е по-добро
death_wish_
09-30-2008, 06:10
Това лято ползвах за пръв път тампони и съм очарована. Толкова се притеснявах да не стане гаф на плажа,но издъжа 4 часа и толкова много движения,игра на волейбол...направо не можах да повярвам :grin:
Но гледам да не ги ползвам много много,защото все пак задържат мръсотията в мен,а е по-добре да си се оттича както му е реда.
ResPekT333
09-30-2008, 12:01
Предпочитам тампоните....по-удобно ми е с тях... ;]
Ползвам и двете. По-често вече тампони. Особено като съм на работа ми е доста по-удобно или ако ще правя нещо, което предполага повече движение. :)
:)
Предпочитам превръзки :razz: Като си в цикъл се изхвърля мръсната кръв а като си с тампон тя буквално се задържа вътре в теб..нехигиенично ми е :)
julencety
10-02-2008, 20:17
ми първите 2 дни ползвам превръзки а останалите тампони но съм за тампоните като сменясш по често тампоните пак се изхвърля мръсната кръв :)
mynichka
10-03-2008, 09:32
и аз
като сменясш по често тампоните пак се изхвърля мръсната кръв :)
иначе зависи от ситуацията...
Insatiable
10-04-2008, 10:38
Тампони - тва е най-удобният вариант :)
varnen4e
10-04-2008, 10:54
И аз мисля, че е много по- добре да се използват тампони. Много по- удобни са, а и е по- комфортно с тях.
ееее зависи,и аз не съм ползвала тампон,ама примерно това лято точно на морето ми дойде а аз само с превръзки и ми беше сууупер гадно.А иначе през седмицата с превръзки сиг е по-добре
за сега не ми се е налагало да ползвам тампони
jim_beam
10-04-2008, 19:25
tampon prez denq a ve4er prevrazk...
sladko_teenche_v
10-04-2008, 19:28
Тампони...аз си умирам за тях :-P просто се чувствам удобно и не се притеснявам и заемат по малко място в чантата :D :oops:
HardcoreSyndrome
10-04-2008, 20:53
тампони ;)
sladkobaby
10-04-2008, 22:40
Ползвам и двете. По-често тампони. Особено като съм на даскало ми е доста по-удобно или ако ще правя нещо, което предполага повече движение.
Определено предпочитам танпоните пред превръзки.И е по-удобно иии направо забравям че съм неразположена
foreverr
10-05-2008, 14:01
И двете ползвам и нямам оплаквания.... Като излизам си слагам тампон, а в нас съм с превръзка...Но по принцип лятото катъо излизам си слагам тампон, а другите сезони понякога си карам само нз превръзки.Иначе лятото като излазам само с тампони съм вънка щото с превръзка лятото се чувствам като напикана :x
И с двете ми е много удобно и не усещам че ми е дошло.По принцип през деня съм с тампони а вечер с превръзки но от години си ползвам превръзки свикнала съм с тях и най-често тях си купувам за тампоните забравям :-o
kaprizzna_
10-05-2008, 16:47
еми на мен ми е по удобно с тампони...поне съм сигурна, че няма да се изцапам..но до колкото знам не са много полезни и не е хубаво да се спи с тях...
sssladuranka
10-15-2008, 17:38
+ 1