Влез

View Full Version : Това майка ли е?

Liglichkb
08-14-2008, 07:52
От много време мисля да пиша,нооо все се отказвам поради простата причина че се опитвам да проумея че това се случва при всеки,но днес пак се случи.Може би грешката е в мен,но не мога да живея повече този живот.Незнам дали на вас ви се е случвало майка ви да ви нарича боклук,нежелано дете защото при мен се случва всеки ден.Днес ми каза,че ше ме пише в вестника че не иска да съм и повече нейна дъщеря.Нарича ме наркоманка (която дори не пуши цигари).За нея съм грозна,която не може да ходи на дискотека и да се забавлява като останалите, защото ще ми се смеят,за нея съм дебела и не мога да ходя на басейн.Винаги когато нашето семейство сяда да обядва и т.н макар че рядко отивам на масата никога не сам викана и желана,сядам и виждам три порции,макар че сме четири човека...за мен липсва.Да и ям от хляба на кучето защото нямало да стигне новият.Много ми е тежко с такава майка,а баща ми се едно не вижда..може би за тях съм едно животно,което по добре да не е в това семейство.Незнам дайте мнение това нормално ли е което преживявам и какво да правя не искам такова семейство :smt089 :smt085

Dundy
08-14-2008, 08:10
аз на твое място бих и казала"а ти мислиш ли че се гордея с майка като тебе" и така ще я сдухаш много яко.Кажи им,че не си животно и си много по-добра от тях и нз.Абе това с обяда е много гадно вече.А само да питам от колко време е така,щото може да си направила нещо или де да знам ,за да се държат така

westggirl
08-14-2008, 08:17
аз на твое място бих и казала"а ти мислиш ли че се гордея с майка като тебе" и така ще я сдухаш много яко.Кажи им,че не си животно и си много по-добра от тях и нз.
Да и като им го каже сиг ше я пребие .... не се знам колко ше се здуха на нея не и пука

Just_say_no
08-14-2008, 08:22
И аз съм така. Ще търпиш няма къде да ходиш. Зависиш ли финансово от тях няма кво да направиш. Просто го преглътни и поне се прави на силна за пред другите. Наистина съжалявам че си попаднала при такива родители.

Liglichkb
08-14-2008, 08:26
Да съм направила толкова много ли? Не помня да съм и направила нещо лошо.Изгубих сребърната гривна от приятеля ми и тя ми казва че съм наркоманка иии т.н може би ще изтрая още 2 години и ще замина някаде :?

xxxSnowflakexxx
08-14-2008, 08:50
Tova e ujasno :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Kak moje da ima takiva roditeli??????

TinkyWinky
08-14-2008, 09:10
и аз си изгубих сребърната гривна от приятеля, ама...
никой нищо не ми е казвал, даже ми помогнаха да я търсим...
тва отхвърляне е много гадно, направо нямам идеи да кажа как да постъпиш, нито на мен, нито на близки не им се е случвало така...
не ги ли е срам да те наказват така, кви хора са тва... че са ти и родители... :?

Kostadin_682
08-14-2008, 09:48
От много време мисля да пиша,нооо все се отказвам поради простата причина че се опитвам да проумея че това се случва при всеки,но днес пак се случи.Може би грешката е в мен,но не мога да живея повече този живот.Незнам дали на вас ви се е случвало майка ви да ви нарича боклук,нежелано дете защото при мен се случва всеки ден.Днес ми каза,че ше ме пише в вестника че не иска да съм и повече нейна дъщеря.Нарича ме наркоманка (която дори не пуши цигари).За нея съм грозна,която не може да ходи на дискотека и да се забавлява като останалите, защото ще ми се смеят,за нея съм дебела и не мога да ходя на басейн.Винаги когато нашето семейство сяда да обядва и т.н макар че рядко отивам на масата никога не сам викана и желана,сядам и виждам три порции,макар че сме четири човека...за мен липсва.Да и ям от хляба на кучето защото нямало да стигне новият.Много ми е тежко с такава майка,а баща ми се едно не вижда..може би за тях съм едно животно,което по добре да не е в това семейство.Незнам дайте мнение това нормално ли е което преживявам и какво да правя не искам такова семейство :smt089 :smt085

:shock: Не мога да си го представя това нещо...
Единственият съвет, който мога да ти дам е да поговориш с баща си (нищо, че не се намесва)...
Ако това не помогне, аз бих направил следното...Отиваш при майка си и казваш:
"-Какво искаш от мен?"
"-С какво съм заслужила такова държание"
Ако те нарече пак "наркоманка" казваш: "Случайно да си ме виждала да пуша да вземам наркотици? "
И на последно място - не и обръщай внимание!
Опитай пък пиши какво е станало...
Успех ...

By Kostad!N_682®

kokom
08-14-2008, 10:21
spored men trqbva da pogovorish seriozno kakto kazvat i drugite s nqkoi rodnina .. tva e naturpimo

JahSoldier
08-14-2008, 10:32
Опитай да отслабнеш на пук на майка си .. А иначе, занимавай се с някакъв спорт например и не се застоявай много вкъщи. Няма да се виждате толкова често - следователно няма и да се карате .. :-) Успех.

Liglichkb
08-14-2008, 10:59
INSANE™ 49 килограма съм колко да отслабвам :(

Kostadin_682
08-14-2008, 11:08
Опитай да отслабнеш на пук на майка си .. А иначе, занимавай се с някакъв спорт например и не се застоявай много вкъщи. Няма да се виждате толкова често - следователно няма и да се карате .. :-) Успех.
Глупости :-x ЕДНА МАЙКА ТРЯБВА ДА ОБИЧА, ЗАЩИТАВА, СПОДЕЛЯ, И Я ПРИЕМА ТАКАВА КАКВАТО Е !!!
Не ме разбирай погрешно Liglichkb не искам да кажа, че майка ти не те обича, но начинът по който се държи с теб е много лош.. :o

Dundy
08-14-2008, 11:19
INSANE™ 49 килограма съм колко да отслабвам :(
Е ти въобще не си дебела :( .Абе майка ти дебела ли е.Смис може да има някви комплекси и да си го изкарва на тебе

WaterLilly
08-14-2008, 11:40
Това определено не е нормално. Според мен най-добрата защита е нападението! Ако майка ми се отнася така с мен ще я тъпча колкото мога, ще я обиждам, ще крещя и изобщо всичко, което ще й покаже, че аз я мразя също, че я презирам и не е нищо повече от радио, което плямпа! :o

Liglichkb
08-14-2008, 11:50
Kostadin_682 мии може би не ме обича,но аз вече съм свикнала с тази мисъл... :)

porky
08-14-2008, 12:14
Много лошо :roll: Ами не знам какво да те посъветвам. Може би разговор с майка ти, както по-горе са писали. По мое мнение няма майка която да мрази детето си, защото то е част от нея самата :)
според мен не е добре за теб да живееш в такава семейна среда. Обади се на баба и дядо, роднини... :)

na1xn
08-14-2008, 12:17
na4i gledai sq... kat zaspi zema6 1 traba i i go slaga6 w gaza i 6e vii6 kak pove4e nqma ta obijda :)

Boyd
08-14-2008, 12:28
Liglichkb, много лоша среда наистина! След като сте четири души значи имаш може би брат или сестра, с който/която не се държат така - то си личи по "обяда". Явно си дискриминирана, ако мога така да се изразя.

Поговори с бабите и дядовците и ако е възможно най-добре иди при тях да живееш, ако не са на село, че тогава училището ти ще е далеч.
Имаше едно мнение, в което пишеше за нападението, че е най-добрата защита - да и аз така мисля. Ако продължава или й говори на лудата си майка както тя на теб или не й обръщай никакво внимание. Яж след или преди тях. Не се задържай при тях и намери някой приятел, който да те подкрепя и да е до теб в такива моменти.

Iria
08-14-2008, 12:53
Не, според мен тя не е майка. Тя няма право да се държи така с теб. Когато ти казва, че си дебела или когато те обижда, отвръщай и на нея със същото. Тя упражнява психическо насилие върху теб. Говори с нея и с баща ти и ако нищо не се получи, може да се обадиш в Агенцията за Закрила на детето.
Линк към темата за полезни телефони http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087

JahSoldier
08-14-2008, 13:22
Извинявай. Просто от написаното от теб останах с впечатление, че тя те кара да отслабваш и някакви такива .. А начина наистина е да не оставате дълго заедно на едно място. :-)

ger4e7y
08-14-2008, 20:31
Миличка наистина това което майка ти прави с теб е нереално гадно :smt085 аз на твое място един ден бих си събрала багажа и бих се изнесла някъде при баба, дядо, чичо или някакви роднини... и на излизане бих и казала, че не мога да търпя такова нещо и ако ме пита къде отивам ще я питам кво я интересува... но тва са само ми расъждения така че вземи най- правилното решшение според теб :-) [и нека най- правилното решение не е самоубийство [-X ]

Izzy_
08-15-2008, 05:46
Не,не е майка и няма право да се държи така с теб! :-x

chocoleptic
08-15-2008, 08:50
Офф тъп пубертет.
Според мен преувеличаваш.

eXuSe My FrEnCh
08-15-2008, 11:45
Незнам дали на вас ви се е случвало майка ви да ви нарича боклук,нежелано дете защото при мен се случва всеки ден.Днес ми каза,че ше ме пише в вестника че не иска да съм и повече нейна дъщеря.Нарича ме наркоманка (която дори не пуши цигари).За нея съм грозна,която не може да ходи на дискотека и да се забавлява като останалите, защото ще ми се смеят,за нея съм дебела и не мога да ходя на басейн.

Да... какво да ти кажа... дори има и още-когато излизам с НАЙ-ДОБРИТЕ ми приятели момчета...тя казва че излизам с "любовниците си" ..реве ми се просто... Нарича ме Курва /която е имала само един и то сериозен приятел досега/, обличала съм се като магистралка /да,със панталонки до коляното,тениска и кецове/ ...била съм тъпа /но на всички се хвали как имам само отлични оценки в една от най-елитните гимназии в софия/ едва съм вързала тая шестица за година /а на въпроса ми "Нали поне съм я вързала тая 6тица,а не едвам 3ка , тя казва млъквай и отивай да учиш.../ за нея съм робот.... дори на малката ми братовчедка се оплаква колко съм била смотана и непохватна...... нямам думи... :o

gothic_angel
08-15-2008, 11:53
Ужас...Поговори с някого...

buns_
08-15-2008, 12:25
ъми не ми се е случвало и не е на ок, въпреки че имам подобен проблем.Ако тя ти каже, ше си дебела грозна или тнг. кажи и "ми от тебе съм го наследила" и ако тя ти се разсърди или разплаче и кажи "Ми кво?И ти така ме караш да се чувствам" и дано да се разберете пък ако не се, земи и кажи "майната ти" и си прави квото си изнася.
Знам, че ти е майка но.. сещаш ли се как дори и едно дете да е осиновенно, то по кръв не е дете на майката която го е взела, но тя го отгледала всички тези години и то си става като нейно.Така си и ти само че обратното: тя ти е кръвна роднина, но изобщо не я е*е за тебе (сори за израза), така че по кръв мове да си и ама иначе..тя те няма за нищо

it_ends_tonight_
08-15-2008, 13:28
Оплачи се в закрила на детето. Поговори със училищния педагог... Все нещо ще помогне.

pifiella
08-15-2008, 18:03
Ужас :shock: на колко години си?

stealthyGirl
08-15-2008, 22:20
INSANE™ 49 килограма съм колко да отслабвам :(Лелеее тая до анорексия ще те докара бе! Съвсем абсолютно сериозна съм! Аз те съветвам колкото можеш повече време прекарвай навън. И не я случай - дискотеките, външния ти вид донякъде (освен дрехите искам да кажа) са си твоя работа! Пази си самочувствието!

Пробвай и да поговориш с нея, но ако не стане пробвай с друг докато не се намери човек, който може да ти помогне. :)

ANTIHUMAN
08-15-2008, 23:26
Здравейте.Аз имам същия проблем с баща си!Много го мразя този и той мен ,поне тук чуствата ни са взаймни!
Наричал ме е : ,,Наркоман'' ,Простак'' ,,Боклук'' ,,Малоумник'' ,,Кретен'' ,,Лайно'' ,,Смотаняк'' и още какво ли не!Постоянно ми вика и т.н. ,ама аз на боклуци не обръщам внимание!Писна ми вече от този ,офф прави се на безгрешен ,а не се вижда къв е боклук!На майка също й писна от него ,а бе кво да ви говоря катастрофа.
Казвал съм на майка: ,,Мамо ,квото искаш прави ,но за мене онзи отатъка не ми е баща!Мразя го!'' и така.Ще го търпя още малко и се махам от апартамента другата година ставам на 18!
П.П. Игнорирай я ,трудно е знам ,но докато си зависима от тях ще търпиш!УСПЕХ за напред! :)

darla
08-16-2008, 09:10
Mila,samnqvam se,4e temata,koqto puska6 e ebavka,za tova mn sujalqvam,4e trqbva da izjivqva6 vsi4ko tova.No o6te pove4e sujalqvam maika ti i ba6ta ti-tq qvno ne zaslujava da bude maika,vqrno e,4e da si roditel e nai-golqmata otgovornost na sveta,no i nai-golqmata radost(o6te pove4e jenite za tova sa prednazna4eni-da budat maiki edin den),ba6at ti go sujalqvam,za6toto qvno e nqkakva mijiturka da turpi takova otno6enie,ako az se durja taka s deteto si muja mi 6te me pribiva redovno,a sig 6te me i izgoni o0t vku6ti i 6te mi zabrani da vijdam deteto si.
No tvoqta maika podleji dori na sud,ne 4e 6te q osudqt ili ne6to takova,no vinagi moje da ide6 v raionnoto,da im razkaje6,6te q zavedat pod nakazatelna otgovornost za maltretirane.....ne e dobur savet da deistva6 taka sre6tu maika si,no ot dr strana neznam kakuv drug izbor ima6...

kalpazanka
08-16-2008, 11:02
Много объркана ситуация....Както те посъветваха преди мен, говори с училищен психолог, обади се на горещата телефонна линия за деца, преживели насилие, оплакване в районното, както предложи и darla_f, също е удачен вариант на действие.
На колко години си? Нямаш ли възможност да отидеш при баба и дядо, или при приятелка за известен период от време? Все ще си намериш работа за през лятото, задели някой лев...
А между другото, тежиш 49 кг :shock: А колко си висока?!