PDA

View Full Version : пъпки по лицето

stiv92
08-16-2008, 14:55
Здравейте,нов съм във форума,но отдавна чета темички тука.Имам един проблем с тези пъпки.Мога да кажа че са по цялото ми лице изчезват за 2-3 дена и след това се появяват отново!Пробвал съм различни спиртове,кремове и лосиони... ефект малък,кожата свиква с тях много бързо и ефекта след това е 0-лев!Кожата ми лестно се "мазни" и трябва и това да играе роля в появата на тези пъпки!Какъв съвет бихте ми дали?

it_ends_tonight_
08-16-2008, 15:17
Аз съм същата. Какви ли не препаратаи съм ползвала, псоледния, който и до момента ползвам, много добре ми действваше, но кожата ми вече и към него привикна. Съжалявам че ще го кажа, но мисля, че ще трябва да си живееш така. На мен също не ми е лесно, защото първоот, което видя в огледалото са пъпки с различна големина, сорт и цвят- все едно си на пазар! Ще мине предполагам след като отшуми пубертета. Препоръчвам да ходиш поне веднъж на месец на козметик. И да не си пипаш пъпките за да не пламне съвсем лицето ти.

Enichka
08-16-2008, 19:06
Момичета ставаме трима \:D/
и на мен ама нищичко не ми помага...
Ползвам Гарниер 3 в 1 и засега ефекта е положителен, смятам да си взема и сауна за лице...Дано ми помогне, писнаха ми тия пъпки имам ги от 14 годишна, а сега съм на 19 :x

Sweet_Play_F
08-16-2008, 19:28
Повечето постове ще ти кажат Гарниер 3 в 1 и действа.:smt023

1000000 такива теми;)

MissitY
08-16-2008, 19:47
1 шишенце Салицилов спирт 1% + 6,7 таблетки хлорнитромицин.Действа! :)

g1rl4eto_
08-16-2008, 19:51
ako nishto ne vi pomaga nai-dobre da otidete na dermatolog

sladkish_14
08-16-2008, 19:59
Много пъти съм се питала , защо давате толкова много пари за кремове , лосиони , спиртове , като не сте сигурни дали ще ви помогнат .. Просто идете на дерматолог ще ви излезне по - ефтино , отколкото да давате пари за медикаменти , които дори не знаете дали са за вашето лице :( + това от тях вместо да ви помагат половината ви "омазняват" или "исушават" лицата , пък после имам такава кожа , еми такава е след като се мажете със всичко , което се покаже на телевизора .. :)

Enichka
08-16-2008, 20:14
Знаете ли , че ми е писнало от дерматолози....всеки си казва различни кремчета и... никои не ми помагат поне на мен

kameto23
08-16-2008, 20:54
da vi dam edin savet,malko skapi4ak,no sas sigurnos pomaga.Moita priqtelka ima6e MNOGO papki i to nai-razli4ni i prejali 30lv ili nz kolko bqha i si vze ot oriflame nqkakav komplekt s 4aeno darvo,no si vze vsi4ko-to bqha parvo s ne6to si mie6e liceto,posle go po4istva6e i posle se maje6e kato s lekarstvo za prez no6ta-izpolzva gi dokato ne i svar6iha i sega e ok-samo se grijo pove4e za liceto-po nqkolko pati se mie s bebe6ki sapun i predi lqgane go po4istva ili s nqkakav losion(no ne se doverqvaite mn.,nqkoi moje da uspori,no rakiqta-no da e slaba se spravq nai-dobre) i tova e ... malko pove4e usiliq i pove4e sredstva i 6e se haresate.Dano sam vi bila polezna i uspeh :P

g1rl4eto_
08-16-2008, 21:48
po-dobre na dermatolog otkolkoto da se majesh s kakvoto i da e

stiv92
08-17-2008, 06:14
Момичета ставаме трима
Само да кажа че съм момче и съм на 16 :grin: :grin: :D

zvezdichkaaa
08-17-2008, 07:46
Аз наскоро се поразрових и видях,че има добри отзиви за салициловия спирт с хронитромицина,който иска да пробва :) .

sLaDkA_gAzArkA
08-17-2008, 07:53
И аз бях пъпчасала наскоро сутрин и вечер си миех лицето с едно от ейвон Planet spa с масло от мароканска роза и глина само че много ми исуши кожата и спрях да го ползвам и се мажа с един ректор за пъпки и завяхнаха :)
ПП:на 14 съм момиче :]

kameto23
08-17-2008, 21:58
am az sam na 17g ot 17.08 :P i da vi kaja tova koeto napiosah 100% pomaga-probvai naistina,nqma da ti navredi

Always
08-17-2008, 22:58
Пробвай с Dalacin C, едно от най-силните се води и би трябвало да ти помогне.

fenkatakrisi952
08-18-2008, 07:20
Щом кожата ти се омазнява значи това е проблема-вземи си някакъв продукт който изсушава кожата (препоръчвам garnier Pure) :)

girls_aloud_
08-19-2008, 23:19
Пробвай с Acne Out крема и лосиона.На мен ми помага.

BePoHuKa
08-20-2008, 03:22
Има най-различни глупости за акне обаче според мен трябва просто да опитваш докато оцелиш продукта който ти помага..аз почти нямам ама от време на време ми се появава някоя пъпка и направо полудявам..обаче сега си взех лосион "clean&clear" и наистина действа..предолагам,че ако си купиш и крема сичко ще е ОК..просто пъпките са мн упирито нещо и трябва много внимание.. :x

mravkata
08-20-2008, 17:13
абе няма нужда да си харчите парите и да си разжаляте кожата с разни лосиони и кремеове #-o най ефикасният начин срещу пъпките е водата пийте по минимум литър и половина вода на ден и след време ще се изчистят пъпките и няма да се появяват черни точки ;-) и за по голям ефецт не пийте много кола и газирани напитки

BePoHuKa
08-21-2008, 05:28
i bez shokolad ;);) :(

BABYESI
10-30-2008, 21:09
zdr,az polzvam mnogo gotina maska za lice po4istva6ta e i mi pomaga za liceto,namalqha mi 4ernite to4ki i pupkite!mnogo sum dovolna! :grin:

evi_vd
11-01-2008, 10:10
абе няма нужда да си харчите парите и да си разжаляте кожата с разни лосиони и кремеове #-o най ефикасният начин срещу пъпките е водата пийте по минимум литър и половина вода на ден и след време ще се изчистят пъпките и няма да се появяват черни точки ;-) и за по голям ефецт не пийте много кола и газирани напитки
аз пия по 4 литра вода на ден .. и си имам същите пъпки :? наистина е полезно да се пие вода, но .. в случая не действа особено, поне при мен де

p0ps
11-01-2008, 12:19

+1 наистина помага ;) успех :)

gia_sena_mono
11-01-2008, 13:49
Много пъти съм се питала , защо давате толкова много пари за кремове , лосиони , спиртове , като не сте сигурни дали ще ви помогнат .. Просто идете на дерматолог ще ви излезне по - ефтино , отколкото да давате пари за медикаменти , които дори не знаете дали са за вашето лице :( + това от тях вместо да ви помагат половината ви "омазняват" или "исушават" лицата , пък после имам такава кожа , еми такава е след като се мажете със всичко , което се покаже на телевизора .. :)

Прав/а си,че не трябва да се използва всичко,за което се чуе,защото все пак не знаеш каква е причината за акнето и какво точно е то (т.е. какъв вид).Но от личен опит знам,че всеки дерматолог буквално си прави експерименти с това акне.Всеки ти изписва различни мазила и хапчета.И не излиза по-еВтино,поне аз като ходих ми изписа 2 рецепти за по 50 лв и ми каза пак да ида.Общо взето само пари да се харчат,а резултат никакъв!!!

Len4etyYyy
11-02-2008, 09:17
Пробвайте с Gentamicin, купува се от аптека,води се вид антибиотик-под ф-мата на крем си вземете...Лицето ми си изчисти за седмица.

Slashy
11-02-2008, 12:46
Пробвайте с Gentamicin, купува се от аптека,води се вид антибиотик-под ф-мата на крем си вземете...Лицето ми си изчисти за седмица.

има ля някъв страничен ефект?
примерно да се напълнява от него и т.н.

Bianca
11-02-2008, 12:54
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bianca
11-02-2008, 12:56

има ля някъв страничен ефект?
примерно да се напълнява от него и т.н.
Е, не би трябвало да има, щом е под формата на крем.

Slashy
11-02-2008, 13:01
а да ве, бахти кьоравата съм...
не видях, че пише крем :D

Bianca
11-02-2008, 13:02
а да ве, бахти кьоравата съм...
не видях, че пише крем :D
Какъв ти беше скайпъг, че да те филтрирам? Пфу, забравих го. 8-)

miss_survivor
11-02-2008, 14:01
Оф,какво да ви кажа.На мен кожата ми е ужасна.От около година се влоши.Непрекъснато ми излизат червени пъпки,които после стават гнойни и след тях пстават белези.Кожата около носа и по него е винаги зачервена и съм с много черни точки.Ходих известно време на козметик,но единственият ефект беше още по-зачервена кожа.Така ме бяха настискали че намразих козметичката си! :x Използвала съм милион препарати:лосиони на спиртна основа,Ексфолиак,Акне Аут,Силицилов спирт,няма ефект!От около два месеца ползвам една серия на Орифлейм "Pure Skin" трите части - почистващ гел,тоник и крем....не ми помагат особено.Кожата ми е все същата,но ако не си почиствам лицето ставам като гъз.Не знам какво да правя.Казват ми че няма да мине и ще си седя така до 20 години,докато ми мине пубертета! :-o Съвети?

emityyyyyyyyyyyyy
09-07-2009, 11:57
Здравей. Аз бях мноооооооого зле с пъпките . Сега ползвам 4 неща .
1. Garnier Pure 3 in 1
2. Кремчето Акне аут
3.Взех си едно за петна от пъпки ама нз как се казваше
4. И едно евтино кремче на arsy
Ползвам ги и сега съм OK! . . .
Надявам се да съм била полезна :)

dessko
09-07-2009, 12:11
И на мен кожата ми беше ужасна. Пробвала съм супер много неща, които ми помагат за по една седмица и после нямат никакъв ефект. Най-добре отидете на дерматолог, който ще ви каже най-точно от какво имате нужда. На мен ми предписа някакъв лосион и всичко ми е ОК :grin:

TeenSpirit
09-07-2009, 12:14
За Акне Аут с всичките си крайници 8-)

emityyyyyyyyyyyyy
09-07-2009, 14:12
А знаете ли дали на Garnier Pure activ Roll on дето много го рекламират дали е добър ..? И горе долу към колко пари е ? :-o

FiRe_LaDy
09-07-2009, 14:37
От скоро си почиствам лицето със лосиона на Amrita и после се мажа със Acne out .... много съм доволна!Общо двете ми излязоха около 12лв.

DaNiTuUuUu7
09-07-2009, 14:42
Хора вземете си Зинерит...действа при акнета...на мен лично ми действа перфектно!
:grin: :grin: :grin: ;-) ;-) ;-) ;-)

mirki4a
09-07-2009, 14:47
Здравейте,нов съм във форума,но отдавна чета темички тука.Имам един проблем с тези пъпки.Мога да кажа че са по цялото ми лице изчезват за 2-3 дена и след това се появяват отново!Пробвал съм различни спиртове,кремове и лосиони... ефект малък,кожата свиква с тях много бързо и ефекта след това е 0-лев!Кожата ми лестно се "мазни" и трябва и това да играе роля в появата на тези пъпки!Какъв съвет бихте ми дали?

И аз съм така като теб.Изпробвал съм какво ли не - маски на ейвън(мъртво море,хавайска,аризонска и т.н.),орифлейм и т.н.Преди около седмица почнах да ползвам Garnier pure 3 in 1.Пъпките изчезват постепенно и кожата се почиства.Дори да ти излезне пъпка в момента в който я измиеш с "3 в 1-то"избелява и до другия ден я няма.Черни точки също имах много по носа.За седмица ИЗЧЕЗНАХА!Чак не мога да повярвам!УНИКАЛЕН Е ТОЗИ ПРОДУКТ!Ето как го ползвам аз:сутрин и вечер си мия лицето,през 3 дни го ползвам като маска,а като имам някоя пъпка го намазвам с него вечер преди да си легна и така цяла нощт.На сутринта пъпката е изсушена.

Купи си го,няма да съжеляваш,а е и на достъпна цена 8-12 лева (150 мл)

П.П.Толкова съм очарован от Garnier Pure 3 in 1,че дори смятам да пробват други тяхни продукти: http://www.teenproblem.net/f/viewforum.php?f=8

mi6ety13
01-22-2010, 11:33
be za kvo prosto ne si miete liceto redovno sus sapun.. vmesto da si vzimate tolko glyposti det ne pomagat .. izlizat pupki , no se mahat burzo .. :D :P

~egoistiC~sister
01-22-2010, 12:45
Доста гаден проблем... и аз бях неспасяем случай .. ама отидох на дерматолог и мацката ми даде една рецепта която ще ви напиша да видите колко съм добричка :D и наистина мазах се мазах се и сега съм чиста като сълза :lol:

сутрин :
aknicare cleanser
aknicare cream

вечер:
aknicare cleanser
правиш си едно бъркочинче от
цинкова паста + ихтиол (малко мирише на обувки ама ше го преодолееш)

и след две седмици
сменяш бъркоча със Скинорен (крем азелаинова киселина)

и продължаваш с усиленто мазане
а ама и гръбчето трябва да си мажеш ...

малко са скъпички ама ... кво да правим около до 50лв макс ...

наистина помага :)

RespectMe1
01-22-2010, 18:02
аз използвам Loreal Pure Zone (лосиона) и съм мн доволнаа от него аз го взимам на 9.90 :wink:

bloodysunrise
01-22-2010, 18:24
Аз мия лицето си минимум 2-3 пъти в деня със сапун (в никакъв случай бебешки). Общо взето гледам лицето ми постоянно да е сухо :)

MinimalisTka
01-22-2010, 18:34
аз използвам крем ''Здраве'' доволна съм от него горе долу лицето ми се изчисти :)

petiam
01-22-2010, 19:58
zdr,az polzvam mnogo gotina maska za lice po4istva6ta e i mi pomaga za liceto,namalqha mi 4ernite to4ki i pupkite!mnogo sum dovolna! :grin:

как се казва тази маска?

П.П. много съм доволна от крем ЗДРАВЕ :)

ivanaaa
08-16-2010, 10:24
препоръчвам ти една серия, но трябва да ползваш почистващ продукт и крем за лице минимум всеки ден ... иначе няма смисъл - каквото и да ползваш, ако не е всеки ден - няма да има ефект ...
казва се Dermacos-Anti-Acne и върши много хубава работа ...

djuki
08-17-2010, 08:41
салицилов спирт 1%

mlakniwe2
08-17-2010, 08:43
Момичета ставаме трима

:D

Pamella
08-17-2010, 10:51
На мен само крем Здраве - синя кутийка ми помага. Вечер преди лягане се намазвам обилно и на сутринта е попил. След един ден кожата всички пъпки са се скрили и кожата ми е страхотна. Но е много бял и не попива лесно и затова само вечер си го мажа.

skilletxx
08-17-2010, 13:54
не че аз не съм същата , но всичко опира да постоянност ;) .. имам предвид ... чее ... без всеки ден дори само да си измиете лицето само с вода е достатъчно ... постоянство ! това е ... :-P

danibebi
08-17-2010, 14:19
Иди на козметик.Всяка кожа е различна така,че неможеш напълно да се доверяваш на кремове,лосиони и т.н. на едни им минават,на други пъпките им стават повече. ;)

nymphetaminegirl9
08-17-2010, 15:29
zineryt върши работа само 4е ти трябва рецепта, имах мн и най-после се оправиха , така е и при разни фр които са го ползвали :grin:

AbbeyDawn
08-17-2010, 16:02
Аз бях така допреди няколко месеца и много страдах. Препоръчаха ми "Зинерит", без да е имало преглед. Казвам ви, кожата ми стана прекрасна, да чукна на дърво.
Препоръчвам го ГОРЕЩО на всички!
3 месеца "Зинерит", което струва около 15 лв. + крем на Avene (Авене) Clean-Ac, който е около 25 лв.
Неописуем е ефектът. Нанася се сутрин и вечер на почистена кожа, може да си я почиствате със сапун, аз така правих, после слагате Зинерита, чакате 15 мин. да попие и после кремчето.
Нямам думи да опиша ефекта просто. Наистина ви го препоръчвам, само положителни отзиви съм чувала за Зинерит.

AbbeyDawn
08-17-2010, 16:02
zineryt върши работа само 4е ти трябва рецепта, имах мн и най-после се оправиха , така е и при разни фр които са го ползвали :grin:

В някои аптеки го дават и без рецепта.

irko7
08-18-2010, 16:02
Имам доста неща, но най-доволна съм от Vicy Normaderm почистващия гел и крема за лице. След като използвам тези продукти върху пъпките си слагам от Garnier Pur Active Rol-on за да завяхват. Минимум два пъти седмично си слагам маска на лицето. Някои от другите неща които съм изпозвала и мога да препоръчам са почистващите гелове на Clean&Clear и този с чаено дърво на Oriflame.

cskavd
08-24-2010, 19:43
Аз имах страшен проблем с пъпките , но го оправих с сапуна за лице и лосиона на AcneOut.
Иначе за 35 лв. закупих целият комплект от БГ сайта Био Трейд - 2 лосиона, сапун и крем.

LuckyDA
08-27-2010, 14:37
от личен опит Ви препоръчвам Гарниер 3в1 за ежедневно почистване,а за пъпките най-доброто - Dalacin T ..с антибиотик е и действа мноого добре.. 8)

MeReL
11-12-2011, 19:50
A na mene ne mi pomoga Акне Аут

Cucko0
11-12-2011, 22:29
2008