Влез

View Full Version : Родителите ми се разведоха

wersa4
08-21-2008, 13:56
Roditelite mi se razvedoha.Ot kakto se pomnq vse imaha nqkakvi problemi,no s men vinagi sa se durjali milo....do sega.Neznam kakvo stana.Poznavam tolkova deca,4iito roditeli sa razvedeni i te se razbirat 4ydesno[roditelite s decata i obratnoto].
Imam 4yvstvoto 4e na6ite me mrazqt ot kakto se razdeliha...kato im poiskam pari mi se karat 4e sum gi ograbvala,maika mi me gni ot ve4erq,za6toto sum q darznila.Kato otida pri tati da spa v tqh...postoqnno e surdit i nedovolen...Pisna mi da pla4a ve4er den sled...ne moga pove4e taka.
PLS...ak nqkoii e imal si6tiq problem da mi pomogne ili ne6to takova :(

Нарушена т.7
moderated by oth_fenka

jujityy
08-21-2008, 14:18
мн е гадно.и моите са разведени от 5 месеца

jujityy
08-21-2008, 14:18
но се свиква :(

haterkata
08-21-2008, 14:22
аве момиче я се стегни ;) света не свършва с раздялата на ваще (:

нямаш ли няква поне морална подкрепа от приятелки?

MostHated
08-21-2008, 14:44
Хвани cи гадже, да ти е на друго място главата, знам как е. Наще са от 5-6 години разведени, сега съм на 17. Свиква се, повярвай ми. Поне ги виждаш, аз моите ги виждам няколко пъти годишно ( баща ми )
и 1 път в годината (майка ми ) . С всичко се свиква, живота е труден...

sexa_na_kompleksa
08-21-2008, 14:49
Моите родители също са разведени, но до сега не са се държали толкова лошо с мен. Живея с баща ми и естествено понякога като не е в настороение си го изкарва на мен, но после бързо ни минава и на двамата. Майка ми я виждам 2 пъти в годината, защото замина да работи в Италия след развода и през времето, в което сме заедно, постоянно се опитва да ми угоди, което честно казано понякога е малко досадно.
Не знам на колко години си и от кога това продължава... но опитай се да поговориш с тях, особено с майка ти, с която явно живееш и прекарваш повечето време. Опитай се да й обясниш, че може да разчита на теб, в момента тя има нужда от това. И гледай да не й искаш толкова пари, защото напоследък всичко поскъпна с изключение на заплатите и е доста трудно за един самотен родител, особено ако баща ти не дава достатъчно пари. А за взаимоотношенията с баща ти - не знам дали ще има смисъл от разговор, но все пак можеш да опиташ. Сигурна съм, че и на тях не им е лесно, недей да усложняваш допълнително нещата. И спирай с рева - с него нищо няма да постигнеш! :)

SuNsEt
08-21-2008, 14:53
Ами моите са разведени от 6 месеца.Не знам защо,но аз го приех супер нормално.Не съм плакала,нито съм прещяла,нито нищо.Просто приех,че така е трябвало и това е.Както сама каза,има още много други деца с разведени родители.
Моят съвет е,да се опиташ да се абстрахираш.Помни,че сега и на двамата им е трудно да го преживеят.Все пак са живяли толкова дълго време заедно,че загубата и болката са...прекаленно болезнени.Това бавно се осъзнава,но с времето се свиква.Опитай се да ги разбереш...Те не го правят нарочно,а просто в момента са лесно раними.Излизай по-често,помагай на майка си и баща си,когато си с тях...поотделно.Те ще разберат,че се опитваш да им помогнеш да го преодолеят.И най важното-казвай им,че ги обичаш. :)

na1xn
08-21-2008, 16:22
I nie ko trqva napraim kat sa razvedeni we....Da vi imam typite problemi

na1xn
08-21-2008, 16:23
ako na6te sa razvedat izob6to nqma mi puka..

AceXe
08-21-2008, 17:28

Абе братле извинявай, но ти какво търсиш в този форум ? Той е точно за такива проблеми. Като не ти харесва бегай от тука.

По темата... Моите също са разведени. В началото е трудно после се свиква. Единственото, което трябва да знаеш е, че има една много тънка линия по която трябва да вървиш. Защото сега всеки ще плюе по другия, дори непряко. Просто един път ще подметне едно, друг път ще е ядосан единия и ще каже нещо против другия родител. Та, мисълта ми е, недей по никакъв начин да споменаваш думите на единия, на другия ти родител, защото могат да станат много големи проблеми. И другото... Свиквай вече всеки да си тръгне по пътя. Майка ти съответно приятел, а баща ти приятелка. Но да ти кажа всяко зло за добро. Има си и предимства. Като например, че сега реално живея на две места... Дрехи, учебнижи всички простотии си ги имам и при двамата ми родители и когато си искам си ходя при другия. Освен това е много по-спокойно.

Относно проблемът ти за отношението... При някои родители се случва. Винят децата си. Не се коси. Засега просто гледай да не се мяркаш много пред тях, докато им размине. По-нататък във времето се опитай да поговориш с тях като голям човек.

SK0RP10N
08-22-2008, 00:02
Roditelite mi sa razvedeni ot 10 godini i ne mi puka osobeno.
Pone se uvajavat i da priateli

TheNewReligion
08-22-2008, 06:18
Отиваш и говориш с всеки един от тях смело. И все пак се опитай да ги разбереш, ако ти споделят, че имат някакъв проблем и си изкарват негативната енергия върху теб. Успех и не плачи. :)

zvezdii4kaa
08-22-2008, 07:51

:shock: ????? моля....това не е тъп проблем но като не си го преживял мн знаеш какво е... и моите са разведени от 5 год.наистина се свиква но все пак всеки приема това по-различен начин-на едни им е по-лесно на други по трудно...тъй че ако обичаш не се подигравай с проблемите на др.защото не знаеш на теб какво може да ти се стовари на главата

Wrathchild
08-22-2008, 09:30
Моите също са разведени, а дори още от преди това баща ми не ме счита за човешко същество.
На родителите ти просто им е тежко, не е лесно да се живее в постоянни кавги толкова време, а и разводите като цяло не са леки. Трудно им е в момента, а ти трябва да проявиш здрав разум и разбиране. Поговори с тях, но недей веднага с нападките, че си изкарват всичко на теб, така ще влошиш положението. Седни примерно до майка ти, кажи й 'мамо, разбирам, че ти е тежко, на мен също, но искам да знаеш че съм до теб и те подкрепям, искаш ли сега нещо да ми споделиш, ако не - друг път...'. Нещо подобно. Сега ти си човека, който трябва да е до тях.

chocoleptic
08-22-2008, 09:49
+1

AceXe
08-22-2008, 11:11
+1

ДОбре де... Странни сте ми... Как може да не ви интересуват отношенията между собствените ви родители ?

Wrathchild
08-22-2008, 11:40
+1

ДОбре де... Странни сте ми... Как може да не ви интересуват отношенията между собствените ви родители ?Ако са на моя хал, когато аз бях малка, не че нямаше да им пука, а направо щяха да молят да се разведат. Пък и те са родители, а не роби. Ако не са щастливи заедно - нови половинки, пък и ще им е по-добре и биха били по-добри като родители.

krisiiiiito
08-22-2008, 11:57
говори с тях :-o

AceXe
08-22-2008, 12:00
+1

ДОбре де... Странни сте ми... Как може да не ви интересуват отношенията между собствените ви родители ?Ако са на моя хал, когато аз бях малка, не че нямаше да им пука, а направо щяха да молят да се разведат. Пък и те са родители, а не роби. Ако не са щастливи заедно - нови половинки, пък и ще им е по-добре и биха били по-добри като родители.

Така е да, но пък хич да не ти пука...

Wrathchild
08-22-2008, 12:01
Е да. Дори да се радваш, пак е вид 'пукане'.

moshmartin
08-22-2008, 18:52
Наще не са разведени,но живеят разделени от 3 години.Свикнах бързо и нямам проблеми в отношенията с майка ми,с която живея. Баща ми виждам 1-2 пъти в годината.Свиква се някак :neutral:

DevilWish
08-22-2008, 21:17
аве момиче я се стегни ;) света не свършва с раздялата на ваще (:

нямаш ли няква поне морална подкрепа от приятелки?
_+1 ;) Виж с кой повече се разбираш и остани при него ;)

kokk
09-05-2008, 08:34
И моите са разведени.Според мене отношението им към теб се дължи на това че си липсват и им е гадно и си изкарват яда на тебе... :-o

cHooOpiHka___
09-05-2008, 09:06
mn s1jelqvam.. . :(

cHooOpiHka___
09-05-2008, 09:08
no nali pone sa jivi .. taka 4e.. .gore glavata... pomisli ot dobrata strana sega 6e ti obr16tata mn pove4e vnimanie i 6e s enadprevarvat koi da ti kupi pove4e ne6ta... ieee.... ne b1di tolko 4ernogleda... .gore glavata... :) :-)

nefchi_bs
09-05-2008, 22:36
На много приятелки родителите им са разведени...Но аз съм останала с впечатлението,че не е толкова зле...Незнам каке при теб,предполагам това държание ще отмине и пак ще си тяхната любима дъщеря...Не се притеснявай всичко ще премине и нешата ще се успокоят,само имай търпение ;)

ValzZi
09-06-2008, 11:39
бях на 5 когато се разведоха:майка ми си хвана любовник и замина с него апък баща ми ...го прие тежко така да се каже и мен ме захвърлиха при баба и дядо където бях живяла и предните 5 години...т.е. аз никога не съм живяла и с двамата си родители само по отделно така че ..ддз ще свикнеш само тряабва време

N0_feAR
09-06-2008, 15:29
бахти плоското мислене. Ако ти дойде на главата едва ли ще мислиш така.
по темата:Момиче стегни се, не си пропилявай тийн годините заради развода им, с това не настъпва края на света. Ако не можеш да стоиш нито при майка си или баща си....а при баба си например?? Или излизай по честичко поне да не ти опяват. Трябва да бъдеш силна и да го преудолееш. Въпреки всичко те си остават твои родители.

sharen_kashon
09-07-2008, 12:17
при мене е малко по-различно.реалния ми баща го няма откак съм се родила,уплашил се е човека от мръсните пелени и денонощния рев,кво да се прави.но пастрока ми няма равен,той сигурно е най-якия баща на света...относно за разделите-мисля,че всеки го приема по различен начин,но по мое скромно мнение ако и 2-та мн мн са ви обичали и са се грижели добре за вас,важно е да не ги обвинявате.или поне да не заемате страна.не е хубаво да мразиш родителите си заради това,че са се разделили.те все пак продължават да обичат вас,и май-това е най-важното.може и да греша,знам ли.

Madness
09-07-2008, 13:06
Е на мен би ми пукало,ако се разведат.Всъщност много родители остават заедно само заради децата си,не съм съгласна.Ако нашите не са щастливи заедно,колкото и да ми е мъчно,по-скоро бих искала да се разведат.Но по мое скромно мнение това не би се случило...

Иначе бих ти казала да говориш с тях,да им се скараш и ти,не им е лесно и на тях обаче ти не си им виновна.И бъди силна,недей да плачеш :)

ScaRLett*
09-13-2008, 11:30
Абе вие четете ли изобщо?! Момичето казва,че освен проблема с развода,те се държат отвратително с нея! Не се притеснявай,просто им кажи,че не си ти виновната за несполучливия им брак. И най-важното да не забравяме,че когато някой пише,то е за да помоли за съвет и е супер тъпо,някой да се държи гадно с нея!

GbSy
09-13-2008, 15:42
Нашите също са разведени и да ти кажа ми е по-добре. Баща ми беше добър баща, но след развода нищо не съм видяла от него. Мисълта ми е, че понякога е по-добре да се разделят, знаеш, че те не престават да те обичат, само защото са разделени. Дано запазиш добри отношения и с двамата и наистина се стегни, защото светът не свършва и не е редно да си пропилееш дните заради това! ;)

Относно мнението "на нас к'во ни пука"... Пф, 'баси елементарното изказване.

pipetrova
09-13-2008, 17:05
I moite roditeli sa razvedeni ot nqma i mesec i parvata sedmica mi be6e ujasno tejko :cry: Ama s vremeto si4ko minava.

Isabelle
09-13-2008, 17:47
опитай да се разсееш и да не мислиш за това ..примерно със спорт, по-често излизай с приятели и така

LadyDy
09-13-2008, 18:12

Ти като приемаш нещата по този начин и не ти пука грам за нищо, не значи, че всички са като теб. Само това бих ти казала, защото на някои въобще няма да им е лесно след като се разведат родителите...Недей така! И имай малко милост, поне да не беше писал в тази тема....

Krasencety
09-15-2008, 13:56
Нашите се разведоха още като бях в детската градина. После тати се разболя и когато бях 1 клас почина! (сега съм 9ти) :cry: :-# :( Малко след това дойде един приятел на мама да живее с нас... Свикнахме с него и всичко си беше супер! И след 7 години се разделиха.... :( Още ми е кофти..... Сега мама пак е влюбена! :? :o :( Незнам вече какво да мисля и да правя! Надявам се само да не го доведе вкъщи! :o :-x ... Напълно те разбирам макар че с мен никога не са се държали лошо заради проблемите си! .... Незнам!... Свиква се! :shock: :-# Както каза някой преди мен каквото и да ти говорят никога не казвай на другия! Може да стане мн лошо! Според мен се опитай да поговориш с тях и не плачи всичко ще се оправи! :)

sweet_riddle
09-21-2008, 15:46
na6te sa se razveli o6te kogato sam bila na 3 taka 4e sa si sviknla o6te ot malka.jiveq pri maika mi.a pri ba6ta mi xodq prez vakanciite.mislq 4e roditelite ti se darjat taka s teb za6toto sa iznerveni ot razvoda..i nqma na koi dr da si go izkarat ,no s vremeto 6te im mine :)

GoodGirlGoneBad
09-22-2008, 10:00
мила,моите родители живяха разделени от Февруари насам и едва в петък подписаха развода...Аз останах при майка ми,но мога да ти кажа,че отношенията им към мен не са се променили :? Единственото нещо,което ме дразни е,че майка ми започва да се държи хладно с мен,когато отида за няколко дни при баща ми и неговите родители.Единствено тогава имаме проблеми.Така,че...не че са те намразили или те обичат по-малко след развода им,просто държанието им е такова,защото след толкова години брак и изведнъж раздяла на всеки би му било гадно (естествено най-много на децата) :( Ще видиш,че като помине известно време и нещата се оталожат и тяхното настроение и отношение към теб ще се промени.Просто в момента им е кофти и им е страшно напрегнато :wink: Горе главата и не се притеснявай!Всичко ще отмине...просто ги разбери.Постави се на тяхното място ;-) Хайде успехчета и напред! :-)

pasii_sladuranata
09-22-2008, 21:12
Я стига !!
нашите се разведоха когато бяхна 8 г. сеха съм на 14 ,но не мранкам ,ситуацията ми е по лоша от твоята за сметка на теб аз не виждам бащами,имам сестра,майками копува и се гружи само за нея никой не есе сеща да ми остави пари освен аз ако не поискам и милион други неща ... гадно ти е миличка но ще свикнеш !!!!

Pliok0019
09-23-2008, 12:09
Мойте са разведени от 13 години...Недей да си внушаваш глупости.

verdjitO
11-14-2008, 15:48
Ами моите са разведени от 6 месеца.Не знам защо,но аз го приех супер нормално.Не съм плакала,нито съм прещяла,нито нищо.Просто приех,че така е трябвало и това е.Както сама каза,има още много други деца с разведени родители.
Моят съвет е,да се опиташ да се абстрахираш.Помни,че сега и на двамата им е трудно да го преживеят.Все пак са живяли толкова дълго време заедно,че загубата и болката са...прекаленно болезнени.Това бавно се осъзнава,но с времето се свиква.Опитай се да ги разбереш...Те не го правят нарочно,а просто в момента са лесно раними.Излизай по-често,помагай на майка си и баща си,когато си с тях...поотделно.Те ще разберат,че се опитваш да им помогнеш да го преодолеят.И най важното-казвай им,че ги обичаш. :)
+1