Влез

View Full Version : На 18 съм, а не мога да си намеря приятелка. :( [дълга тема]

Breakaway
08-22-2008, 21:16
Чудя се как да започна тази тема. Преди време писах тук и си обрщах, че повече няма да пиша искайки съвети, ама нещо нещата все още са си едни и същи. Но направо по историята ми.
Какво бихте си казали ако познавате мен - 18 годишно момче, което не изглежда зле, даже е забавно, не че е голям лафаджия в компания, но в повечето пъти успява да разсмее останалите, и момичетата го мислят за пич и сладък, даже му го казват, но има един проблем, който го мъчи от одавна. А именно факта, че до сега не си е имал гадже.
Подход сигурно нямам, или по-вероятно не ми стиска да бъда достатъчно открит с някое момиче, или още по-вероятно, не знам как да постигна нещо, което искам или как да предложа. А с времето имам чувството, че проблема ми се задълбочава или по-скоро почвам да свиквам с него и чувството, че съм на 18 и още не съм си имал гадже заради глупави издънки в характера като срамежливостта например. Не знам какво да правя, изглежда лесно на практика, ама от страна на мои действия просто съм закъсал. Усещам кои момичета ме харесват, те правят намеци, лафим си в скайп, ама аз все се правя на ударен. И аз не знам защо, от страх ли, от предразсъдъци ли не действам, или пък се страхувам, че не знам как да се държа, за да си поискам нещо сериозно. Ето например тази година в даскало се запознах някои зайки, една от които си ми биеше директната оферта. Пишеше ми в скайп, искаше ми мои снимки, за да си ме гледа, централно си ми казваше, че съм сладък и тям подобни, дори искаше да ме покани на рожденния си ден, а аз естествено май от глупавата срамежливост не действах. Или защото съм си мислел, че приятелите ми няма да одобрят това момиче, или защото съм очаквал да ми се смеят заради смешния подход, който вероятно съм щал да използвам, защото нямам никакъв опит в свалките. Тоест прескочих си възможността, точно защото си мислех тогава, че не искам ако случайно сгафя всички да разберат. По нататък го карахме само на кимане по коридорите с това момиче и се разминавахме. По скайп продължавахме да си пишем, но после след дълга пауза спряхме. Жалко, не беше лошо момичето, даже бих казал, че си допадахме, но след края на даскалото вече не се виждаме и всеки си е поел по пътя. Пише си в балончето на скайп, че много обича едно някакво си момче и тям подобни отскоро и гледах някакви негови снимки в импулса й. Голяма лимонада е! Не го казвам от завист, просто си казвам, че съм изпуснал едно хубаво момиче и с какъв е тръгнала. Е до тук с нея, опитвам се да я забравя и да не мисля за нея. Само се измъчвам пък и вече ми е ясно, че е пропиляна възможността, ясно е, че сигурно ще се виждаме веднъж на вискососна година след като завършва 12 клас. Но какво и да е. Има и едно момиче от моя вход, с което се познаваме сигурно от 6 години вероятно. Та вече се е разхубавило, облича се хубаво, държи се адски печено, ама все минавайки покрай нея блокирам в мислите си, до преди месец-два не знаех как се казва въпреки, а и при все че от толкова време от както се познаваме все го караме на по здрасти. Усмихва ми се, супер чаровно е, на 2 пъти ме пита за скайп, при което съм и го давал, но все не ме намираше. Преди нямах интерес към нея, но от както порасна е вече съвсем различна. Някак си усещам, че ме харесваше. Понякога, когато се прибирах и тя си е у тях, още от прозореца си, излиза от тях и ме чака на стълбите. И все ме питаше "здрасти, как си, как я караш, от къде си идваш?" Пък аз 2 приказки си казвах най-много с нея и се разделяхме. Просто се усещам малко неловко в самия случай, че от 6 години не сме си казвали повече от "здрасти", а пък така изведнъж да взема да се позаинтересувам. А вече усетих, че и стана безразлично, изгуби се момента, пак по моя вина съм си го пропилял. От както се помня, все излизам че се правя на ударен като ме заговори момиче, (а и меджу другото факт е, че аз не умея да заговарям) така че, поне винаги когато се заговоря с момиче, то не става умишлено по мое намерение. Е, един приятел ми разправяше, че ако първи обърнеш внимание на момиче, или пък ако за нататък проявиш такова, каквото и да е, дори най-малкото, не може да се забиеш с него. Един вид колкото по-малко внимание проявяваш, толкова повече е вероятността момичето да те хареса, защото обикновено търси мистериозния тип, онзи който или не може да има, когато си поиска, или именно този, който чрез подоно отношение показва, че не му пука дали ще си легне с нея или ще са си просто приятели. Излиза, че аз уж съм следвал тази идея и модел на поведение, но никога не съм се възползвал от нея. Просто не знам от къде да започна в момент, в който се изчерпва времето, до което момичето е обръщало главно внимание на мен, заразлика от аз към нея. Дано разбрахте криво-ляво каква ситуация се опитах да опиша. Усещам, че мога да накарам момичета да ми имат доверие, но за съжаление все го карам само на прегрътки най-много, а на 18 станах. И през годините си все съм имал възможности, ама все съм ги пропилявал. Още от 7 клас имам спомена, как 2 от момичетата в класа ми, които никога не съм мислел, че мога да имам, но до тогава винаги бяха център във фантазиите ми, казаха в един последните дни, в които все още бяхме в 1 клас, че винаги са ме харесвали. Аз бях в ситуацията на избор и пак се правех на ударен, до таква степен, че чак се изложих в момента, в който в крайна сметка реших да избера една от двете. Бяха някакви драми, рев в кенефите, гоних ги да им се обяснявам, че харсвам и двете и не искам по някакъв начин да ги нараня. Ама тогава с детския си ум уж избрах едната по-едрогърдичка, ама тя каза, че са прекалено близки приятелки с другата и не иска да я нарани по този начин и каза, че няма да тръгнем. После се обърнах към другата, което явно я обиди, защото каза, че едва ли не я взимам като втора ръка шанс и не иска да е втората. После бяха пак някакви филми, плачове, ревове. Съвсем се обезсърчих и от там насетне не съм се поставял пред какъвто и да е избор. Казах си, ще се влача по течението от тук насетне и така и стана. И до този момент сякаш това преживяване ми е дало нещо като погрешен ход в тактиката ми. Да се правя на ударен до последно, а и в срамежливостта си това още повече да надвисва като проблем. И стигам до този момент, в който съм на 18 и още не съм си имал гадже. Подби случаи от 7 до 11 клас мога още да разказвам, но факта си е факт, нямал съм си приятелка до сега. :(
Не знам дали някой от вас ще стигне до тук, а ако вече го е направил го поздравявам, отнесох се малко, а сега се отнасям още повечев, в това да пиша заключение, но ми се щеше да си изпипам темата до край. Просто се събудиха много спомени. Нямах време и да отсея по-важните. Ако имам да споделя още ще го направя по-нататък, че трябва да си лягам. А до утре, ще се радвам ако има някой, който да драсне някакви съвети или нещо от сорта.

LINKNOT
08-22-2008, 21:30
Не бягай от възможността да свалиш момичето и да достигнеш близост с него. И да се провалиш - какво от това? Спомена,че имаш известно чувство за хумор. Можеш да го използваш,когато ти е кофти от мнението на приятелите ти за случката. Макар,че защо трябва да ти пука? Всеки е изживял любовни драми. Човешко е. Не бива,заради това да се лишаваш от щастието да намериш момиче,с което да бъдеш известно време. Ще натрупаш много романтични моменти,уверявам те.

Действай и игнорирай всички отрицателни мисли от главата си за това какво ще си помислят другите и дали ще се справиш. Не пропускай шансовете,които ти дава живота. :)

П.П. Я кажи,че ми стана интересно .. Как в 1-ви клас ще си избрал по-едрогърдото момиче? Аз лично нямам спомен да съм имала "възвишения" на тази крехка възраст" .. 8-)

soulja_girl4e
08-22-2008, 21:36
най-важното - спри да мислиш за мнението на другите и си живей живота!

Bubles
що се впрягаш толкова? според мен си се вгледал в тва че уж си изостанал или нещо такова което си натякваш... тва е просто някакъв факт... всеки си има нещо такова... и шо си мислиш че не можеш да флиртуваш? тва че си срамежлив не означава че не можеш.. всеки може... вярно е че не всички го могат еднакво добре но тва си нещо като дарба.. просто се отпусни и си помисли че няма кво да печелиш като мълчиш... можеш само да загубиш... така че давай по смело! за никъде не си закъснял! :)

Breakaway
П.П. Я кажи,че ми стана интересно .. Как в 1-ви клас ще си избрал по-едрогърдото момиче? Аз лично нямам спомен да съм имала "възвишения" на тази крехка възраст" .. 8-)

Не бе, 7ми беше. Написал съм даже. :D Сигурно нещо се обърка смисъла като казах в "един клас" сме били, не 1(-ви) клас ако си прочела грешно. :D

А добре, примерно. Момиче ме харесва, или аз нея, но нямам абсолютно никаква идея какво да си кажа с нея. А и не съм лекомислен, да започна от където и да ми падне, а все пак да има смисъл в това, когато започна разговор или тям подобни. Дайте примери, подобни неща. От къде се почва абсолютно всичко. Все пак не става просто да питам "искаш ли да си станем гадженца? :oops: ( ха ха!)"

Или направо дайте идеи как да флиртувам.

tedy_hi91
08-22-2008, 21:41
Прочетох я цялата тема наистина е малко дългичка ама това сега няма значние. :wink:
От написаното разбирам, че само трябва да спреш да се носиш по течението. По-лесно е от колкото предполагаш. Щом някое момиче те е заговорило то е ясно, че те харесва.Тя е направила първата и най-трудна крачка, ама дявол до го вземе направи и ти нещо. Мoмче си все пак. Всяка би искала да е с теб. Без бивша, сладур и забавен ... (От къде си в прочем ? :oops: ) А за това, че приятелите ти щели да ти смеят ... Моля ти се без глупости. Те сиг и на показалец биха се засмели.Така че взимай се в ръце и си хващаи някое свясно момиче ! :wink:

LINKNOT
08-22-2008, 21:42

Не бе, 7ми беше. Написъл съм даже. :D Сигурно нещо се обърка смисъла като казах в "един клас" сме били, не 1(-ви) клас ако си прочела грешно. :D

А добре, примерно. Момиче ме харесва, или аз нея, но нямам абсолютно никаква идея какво да си кажа с нея. А и не съм лекомислен, да започна от където и да ми падне, а все пак да има смисъл в това, когато започна разговор или тям подобни. Дайте примери, подобни неща. От къде се почва абсолютно всичко. Все пак не става просто да питам "искаш ли да си станем гадженца? :oops: ( ха ха!)"

Или направо дайте идеи как да флиртувам.

Ако наистина си допадате като характер,имате общи интереси и виждания,мисля,че общуването и завръзването на теми няма да е проблем. Съвети за успешни флиртуве можеш да намериш колкото си искаш в различни сайтове. ^^

zaraaa
08-22-2008, 23:28
Така от това, което прочетох ми стана ясно, че си доста срамежлив и доста се влияеш от мнението на хората, а не трябва да е така :) Ти си момче и когато харесваш, някое момиче, а то ти отг със същото не бъди така срамeжлив и затворен, не се прави на цапнат с мокър парцал, а и покажи, че ти също изпитваш нещо повече от приятелски чувства към нея! Трябва да повярваш в Себе си, във възможностите си, сам каза, че имаш чувство за хумор - използвай го, момичета си падат по такъв тип момчета, говори с нея, опознавай я, не мълчи - олееее как го мразя! :D Съветът ми е да спреш да се интересуваш от мнението на другите - дали ще харесат приятелката ти, дали подходът ти да я свалиш, на тях ще им се струва смешен, странен и т.н, щом тя те е харесала такъв какъвто си, няма смисъл да обръщаш внимание на празни приказки! 2-ят ми съвeт - По-смело, покажи и дори можеш да и споделиш чувствата си (ако обаче си сигурен, че и тя изпитва същото към теб), та така ПО-СМЕЛО, ЧЕ ИНАЧЕ ПАЯЖИНИ ЩЕ ХВАНЕШ, РИСКУВАЙ :wink: :):):)

MegabytE
08-23-2008, 00:52
Абе, кажете го с 2 думи. Какво изписвате романи, ясно защо не можеш.

OnTheEdge
08-23-2008, 02:27
брат,няма смисъл да ти казваме как да "флиртуваш" или какво да правиш,защото това е нещо много относително.Аз ще ти кажа просто че трябва въпреки всичко да намериш начин в себе си да преодолееш тази преграда и да започнеш да се отпускаш пред момичетата...ето тогава трябва наистина да я караш и да се държиш както ти сам каза по течението :) Успехи! ;]

BaiToq
08-23-2008, 05:00
Просто не попадаш в
днешните представи за
"як пич",без да искам да те обидя,
аз също съм така може би 8-)
Трябва да ходиш по дискотеки,
да изчакаш мацката да пийне
1-2 и тогава действаш и е супер лесно.
Хич не те и гледа готин ли си ,
имаш ли шестици в училище.
И плюс това,не си пропускай шансовете.

krisiiiiito
08-23-2008, 07:40
брат,няма смисъл да ти казваме как да "флиртуваш" или какво да правиш,защото това е нещо много относително.Аз ще ти кажа просто че трябва въпреки всичко да намериш начин в себе си да преодолееш тази преграда и да започнеш да се отпускаш пред момичетата...ето тогава трябва наистина да я караш и да се държиш както ти сам каза по течението :) Успехи! ;]
:) +

o4arovatelnata
08-23-2008, 08:10
i az sum na 18 i dosega ne sum imala gadje , no kakvo vse nqkoga 6te si havna , a i na vseki mu idva vremetov podhodq6tiq moment

sladur4etyYy
08-23-2008, 11:55
чела съм и др. теми на подобни момчета и ти определено си най-нормалния от вси4ките :D не се жалваш, че си нямал гадже, щото не караш скъпа кола и не си фиешъъън и нямаш пари да й купуваш парцалки и щото сички жени били курви 8-) поздравления, един + за теб :wink: та, основния проблем, ако съм разбрала, е в това, 4е не знаеш кога точно да действаш и един вид те е срам да действаш. защо? ако тя те е заговорила 1-ва, значи те харесва, тогава е лесно . важното е да си забавен, като за на4ало, за да задържиш вниманието й. говори там някви смешки, базици, няма голямо зна4ение кви то4но. след тва ве4е трябва да се опознаете, щом си срамежлив, може би няма да е зле да си пи6ете по скайп, пък и ти ве4е си си писал с моми4ета, знае6 какво да й говори6 8-) ест трябва и контакт о4и в о4и, може на кафе или пък с някои ваши приятели, ако ше си по-спокоен с тях...ох не мога ве4е да пи6а пък и нз какво :D вси4ко си е според ситуацията. наскоро четох няква мисъл в подписа на 1 форумец :D : ''ако опиташ, може да загубиш, ако не опиташ- си загубен'' нещо от тоя род беше, запомни я, има мн истина в нея :wink:

kykyto
08-23-2008, 11:57
Манн не съди по деиствията на момичетата че спецялно те харесват .... Част от нещата които каза са така наречените признаци за СВОБОДНИ И ВЪЗМОЖНИ момичета те може да общуват с теб но да не исксат да тръгвате . Да ти дам пример (пак от 7 ми клас) едни момичета искаха да си говоря с тях и казаха че съм излязал наи добре на спомен снимката на класа . Също всяко едно ново момиче от друго училище което идваше от 5 до 7 клос ме заговаряше първа мене ... Това не означава, че те ме харесват или нещо........ И ти неможеш да свалиш момиче което познаваш от дълго време .... Защото си се " определил" като "non tretaning potentional suiter" и ако кажеш директно тя ще използва "the bitchs shild" за да се изплъзне от " бариерата на глеганите "

Rossmary
08-23-2008, 12:34
С риск да се повторя с някого, не съм чела отговорите.
Колкото и мнения да бъдат изписани, няма да ти помогнат. Предполагам на теория знаеш какво трябва да направиш и тук ще отриеш малко/никакви нови съвети. Просто карай по метода на пробата и грешката, ако мога така да го нарека. Грешки ще има, виждам, че вече е имало. Те трябва да те поучат, а не да те комплексират. Минали моменти, които не можеш да промениш, майната им. Създай нови познанства с момичета, търси старите си познати. Всичко се преодолява предимно със силна воля. Ако искаш мислено проигравай сцени, как отговаряш и какво отговаряш и независимо колко клизматично е положението, прилагай това. И другото - скайп не е работа. Макар че сигурно ще ти помогне да се отпуснеш, не трябва да ти е фикс идея да имаш нечий скайп. Иначе е добро начало за отпускане. И те другите ти го казват, сигурно и сам си го казваш, майната му на това, което може да се обърка. Майната му и на това, което се е объркало. Не си безгрешен, никой не е. Аз минах през подобен период. Сигурно бях и много по-зле. Не беше лесно, но си стъпих на краката.
Надали това ти е помогнало, но въпреки всичко:
Горе главата, не се предавай и успех :)

Breakaway
08-26-2008, 18:43
просто бих ти препоръчал да си помогнеш с малко алкохолец - главата ти олеква и просто започваш да си казваш всичко, което ти е на устата, без да се замисляш, без да спичаш излишно. така имаш голям шанс да забиеш някоя.
С алкохол не мисля, че става. По-скоро вероятността да кажа някоя глупост става по-голяма както и възможността да се изложа. Пък и момичето ако усети, че съм пиян или ще си помисли, че се правя на интересен или ще си каже, че съм някакъв алкохолизиран аутсайдер. По-скоро е идейно да бъда в такова състояние само ако и тя е пияна, за да имаме някакъв по-равен език. Не само на мен да ми е развързан езика. :P

:-o как така бе... ако не друго то желанието за секс ще ме накара да започна да свалям някое момиче.. ЗОРА ЧУДЕСА ПРАВИ!

И как, нали уж насила хубост не става. :?
И все пак, примерно просто, кажете как се забихте с вашето гадже, някакъв опит споделете та да имам някакъв жокер как да действам евентуално и какво да правя и какво в никакъв случай да не правя примерно.

(От къде си в прочем ? :oops: )

От София. :oops:

suitable
08-26-2008, 19:06
Няма да чета другите мнения, а направо ще карам с моето, за да мога да кажа това, което си мислех още, когато прочетох написаното от теб. Изглеждаш ми много честно и добро момче - различаваш се от другите.. да, и аз съм момче, но знам за каква разлика говоря, въпреки, че повечето не я откриват и се питат къде грешът. Тази твоя срамежливост трябва да я премахнеш.. въпреки, че ако оставиш малко от нея няма да навреди.. няма от какво да се притесняваш, когато си с някое момиче - и тя е човече като тебе и тя се мъчи да не каже някоя простотия. Въобще не трябва да слушаш приятелите си с техните съвети как трябва да си потаен или мистичен.. това е просто глупаво.. бъди себе си, за да си уникален, както казвам много често. Трябва да си открит с едно момиче, както си открит тук.. и ако го направиш това - няма да си спечелиш просто едно момиче, ами ще ги привличаш по по-особен начин - не заради някакъв си искуствен, но интересен подход, а заради това, че успяваш да си самия себе си във всяка една ситуация. Аз съм също на 18 и не съм имал много връзки, но да ти кажа честно се гордея с това, защото малкото връзки, които съм имал са точно заради това, което съм бил.. преди години, когато бях на 16 имах подобни проблеми със срамежливоста, но това, че бях искрен ме караше да се отпускам и по този начин печелех сърцата на момичетата. Открих, че си искрен, но нямам ни най-малка идея какви момичета си търсиш.. не тръгвай с първата, само защото си нямал преди и е крайно време да имаш.. намери си някоя, която да те заслужава..

Fantomche
08-26-2008, 19:14
Priqtelq ti e kazal pravilno ,no momi4etata sled dulgo 4akane ponqkoga se obezsur4avta.Nedei da ispuska6 momenta zaradi nqkvkvo si meniei.I ne se opravi na udaren men li4no tova kato momi4e mnogo me drazni..kogato mom4eto znae a se pravi na "capnat s tigan " >kakto se kazva "just do it !"

cinderella_gugutka
08-26-2008, 19:43
еми като моми4е ти го казвам-кофти е когато мом4ето е срамежливо и не действа.просто тва тряя го преодолееш,незн как ще стане ама...по принцип не тряя се впрягаш толкова мн

Boyd
08-26-2008, 20:12
Breakaway,
по принцип и аз съм същия, но човек рано или късно трябва да преодолее срама си, защото пречи. Аз например заговарям такива, които се вижда, че не са пикли и смотани. Напълно те разбирам, но аз като бях в 7-ми клас не съм забелязвал да ме харесват, камо ли пък да ми кажат. Ти пак си в по-изгодна позиция и не я пропилявай следващия път. Като имаш контакти с някое момиче и виждаш, че си заслужава й обясни какво те тревожи, притеснява и така. Сигурно ще те разбере. Не вярвам, че ще хванеш някоя пикла, а момиче на твоята възраст, може и по-голяма защо не?

Замисли се, че докато не преодолееш срама си и не започнеш да мислиш за себе си, а не какво ще си помислят хората, няма нищо да постигнеш. Не се притеснявай, горе главата и всичко ще е наред. Майната им на хорските мнения.

Успех.

Liar
08-26-2008, 20:34
По това,което пишеш очевидно е,че ти липсва самочувствие...Преди да си го вдигнеш ще ти доста трудно...Важното е да успееш да го повишиш,но с какво ти трябва да се сетиш...Помисли за добрите си качества или някаква идея,която можеш да реализираш,нещо,което може да те накара да се почувстваш "по-така",нз...Може би някоя нова хубава дрешка,която ти отива и харесваш като за начало?Нова прическа?Не знам просто от какво се притесняваш...
А как да постъпиш,когато момиче те заговори-ами,поискай и скайпа,покани я на кафе(в чата или наживо-както ти е по-удобно) и си говорете на общи теми...
Може и друго да направиш...Да си намериш някоя добро и срамежливо момиче като теб...Би трябвало да ти е по-спокойно с нея.

NeLLy_BaBy
08-26-2008, 20:50
когато харесваш някое момиче и виждаш че тя проявява открит интерес към теб , не си внушавай страх , а се отпусни и отвърни желанието и да се опознаете. Не се интерсувай толкова от мнението на приятелите си, все пак ако харесваш някое момиче ти ще излизаш с нея , а не те. Успех занапред! :)

Breakaway
09-06-2008, 00:25
По това,което пишеш очевидно е,че ти липсва самочувствие...Преди да си го вдигнеш ще ти доста трудно...Важното е да успееш да го повишиш,но с какво ти трябва да се сетиш...Помисли за добрите си качества или някаква идея,която можеш да реализираш,нещо,което може да те накара да се почувстваш "по-така",нз...Може би някоя нова хубава дрешка,която ти отива и харесваш като за начало?Нова прическа?Не знам просто от какво се притесняваш...
А как да постъпиш,когато момиче те заговори-ами,поискай и скайпа,покани я на кафе(в чата или наживо-както ти е по-удобно) и си говорете на общи теми...
Може и друго да направиш...Да си намериш някоя добро и срамежливо момиче като теб...Би трябвало да ти е по-спокойно с нея.

Самочувстието аз си имам, може да ми е било проблем някога, но вече нямам такъв. Просто работата е там, че не знам как да действам, за общи теми хубаво бихме си говорили, но каква тактика за флирт да приложа? Разширете малко идеята, какво точно да направя, за да поканя някое момиче на кафе? Ами ако си глътна езика по някое време. Наистина бих казал, че се притеснявам от момичетата, които харесвам. Имам странното чувство, че ми се подкосяват краката. Не редовно, но в ситуации или моменти, в които момичето да ме заговори. Докато превключа и почна да се държа спокойно, момичето вече изглежда притеснено като мен, защото аз изглеждам притеснен. И разговора се спича, от там на сетне какво.Ако стане примерна ситуация като тази и няма други около нас, които да развият темата, ми и двамата с нея почнем да мълчим това пауза за целувки ли ще бъде. Абе примерно ги говоря тея неща. Разбирайте, че може би дори момента за целувка няма да нацеля. А това ще е много неподходящо. Един близък приятел ми казваше, че още от първата среща момичето трябва да знае, че съм сериозен. А как да стане това при положение, че не знам как да го покажа? Ако не нацеля момента, в който трябва да се целунем (дори да не е задължително да има целувки, на 1вата среща? Но вероятно е добра идея? ) какво да направя? Все пак нямам никакъв опит в това, единствената капчица опит беше в момент, който не знам как бях уцелил беше или дори беше ли удобен. Бяхме в едно такси и момичето ме канеше да спим у тях заедно с някаква нейна приятелка. Не приемах поканата, знам ли защо, но се съгласих да ползвам тяхното такси. Прибирахме се от някакъв скучен купон, на който тя беше сякаш най-лекото момиче, но честно казано хич не ме кефеше. Чудех се дали ей така, заради спорта и аз да се целувам с нея. (На купона тя се мляскаше почти цяла вечер с някакъв) и така де, идеята не ми се хареса, но все пак я целунах съвсем леко на раздяла. Сякаш тя искаше да ми се даде за повече целувки, но бях и твърде изморен и не виждах смисъл да се целувам с много пияно момиче, което на всичкото отгоре не ми и харесваше. Както и да е, до тук с какъвто и да било по-серизен опит. Всичко останало с момичета ми се е свеждало най-много до гушкания на изпращане. Внушавам си стах, че с никаквия ми опит бих докарал до недоумение някое момиче, моя връстничка например, която знае какво да очаква, а в един момент се оказва, че всъщност не вижда нищо от очакваното за моята възраст, като опит държание. Представям си как направи грешен извод за мен, че не зная какво искам или не знам как да си го поискам, а още повече, че момичета не харевсват несериозните типове. Просто дайте някаква тактика, кратък пример за ситуация, в която се очкава да действам или да проверя на къде бие положението без да стане неловка ситуация. Ще се радвам на всякакви примери. :)

lqlqlqq
09-06-2008, 01:47
leleee chowek wlubih se bez da sam te wijdala bez da te poznawam lichno .. nachina po koito moslish .. hxhaah nz kwo me nakara da procheta wsichko koeto si napisal .. ole boje ostanah bez dumi prosty :-)

hatercrew
09-06-2008, 09:20
аммм от кде викаш беше ? :oops:

lindorr
09-06-2008, 22:39
amm nedei da slushash priqtelite si .. jiwei za miga zashoto jiwota e edin .. pomisli s towa che se otkazwash ot wsichki macki koito iskat da sa sa tewe moje da izgubish i mnogo krasiwi momenti.. ti si strashno momche w dneshno wreme sichkite iskat samo ebane.. nameri nqkoq macka koqto da te kefi i da e swestna .. prostoo se otpusni ii drugoto si idwa ot samosebesi.. yspeh :)

Isabelle
09-06-2008, 22:46
най-важното - спри да мислиш за мнението на другите и си живей живота!

MP
09-06-2008, 22:48
Напълно те разбирам и мога само да те посъветвам да правиш всякакви опити да повиши самочувствието си.Запиши се някакво бойно изкуство примерно,тренирай нещо,нещо от този сорт,просто трябва ти да се чувстваш готин,щото има понякога моменти,когато се чувствам супер яко и съм способен на всичко,а понякога не ми се говори с никои.

cHooOpiHka___
09-06-2008, 22:52
Znachi slu6ai kvo ...pro4etoh temata ti e do tuk...

Чудя се как да започна тази тема. Преди време писах тук и си обрщах, че повече няма да пиша искайки съвети, ама нещо нещата все още са си едни и същи. Но направо по историята ми.
Какво бихте си казали ако познавате мен - 18 годишно момче, което не изглежда зле, даже е забавно, не че е голям лафаджия в компания, но в повечето пъти успява да разсмее останалите, и момичетата го мислят за пич и сладък, даже му го казват, но има един проблем, който го мъчи от одавна. А именно факта, че до сега не си е имал гадже.
Подход сигурно нямам, или по-вероятно не ми стиска да бъда достатъчно открит с някое момиче, или още по-вероятно, не знам как да постигна нещо, което искам или как да предложа. А с времето имам чувството, че проблема ми се задълбочава или по-скоро почвам да свиквам с него и чувството, че съм на 18 и още не съм си имал гадже заради глупави издънки в характера като срамежливостта например. Не знам какво да правя, изглежда лесно на практика, ама от страна на мои действия просто съм закъсал. Усещам кои момичета ме харесват, те правят намеци, лафим си в скайп, ама аз все се правя на ударен. И аз не знам защо, от страх ли, от предразсъдъци ли не действам, или пък се страхувам, че не знам как да се държа, за да си поискам нещо сериозно. Ето например тази година в даскало се запознах някои зайки, една от които си ми биеше директната оферта. Пишеше ми в скайп, искаше ми мои снимки, за да си ме гледа, централно си ми казваше, че съм сладък и тям подобни, дори искаше да ме покани на рожденния си ден, а аз естествено май от глупавата срамежливост не действах. Или защото съм си мислел, че приятелите ми няма да одобрят това момиче, или защото съм очаквал да ми се смеят заради смешния подход, който вероятно съм щал да използвам, защото нямам никакъв опит в свалките. Тоест прескочих си възможността, точно защото си мислех тогава, че не искам ако случайно сгафя всички да разберат. По нататък го карахме само на кимане по коридорите с това момиче и се разминавахме. По скайп продължавахме да си пишем, но после след дълга пауза спряхме. Жалко, не беше лошо момичето, даже бих казал, че си допадахме, но след края на даскалото вече не се виждаме и всеки си е поел по пътя. Пише си в балончето на скайп, че много обича едно някакво си момче и тям подобни отскоро и гледах някакви негови снимки в импулса й. Голяма лимонада е! Не го казвам от завист, просто си казвам, че съм изпуснал едно хубаво момиче и с какъв е тръгнала. Е до тук с нея, опитвам се да я забравя и да не мисля за нея. Само се измъчвам пък и вече ми е ясно, че е пропиляна възможността, ясно е, че сигурно ще се виждаме веднъж на вискососна година след като завършва 12 клас. Но какво и да е. Има и едно момиче от моя вход, с което се познаваме сигурно от 6 години вероятно. Та вече се е разхубавило, облича се хубаво, държи се адски печено, ама все минавайки покрай нея блокирам в мислите си, до преди месец-два не знаех как се казва въпреки, а и при все че от толкова време от както се познаваме все го караме на по здрасти. Усмихва ми се, супер чаровно е, на 2 пъти ме пита за скайп, при което съм и го давал, но все не ме намираше. Преди нямах интерес към нея, но от както порасна е вече съвсем различна. Някак си усещам, че ме харесваше. Понякога, когато се прибирах и тя си е у тях, още от прозореца си, излиза от тях и ме чака на стълбите. И все ме питаше "здрасти, как си, как я караш, от къде си идваш?" Пък аз 2 приказки си казвах най-много с нея и се разделяхме. Просто се усещам малко неловко в самия случай, че от 6 години не сме си казвали повече от "здрасти", а пък така изведнъж да взема да се позаинтересувам. А вече усетих, че и стана безразлично, изгуби се момента, пак по моя вина съм си го пропилял. От както се помня, все излизам че се правя на ударен като ме заговори момиче, (а и меджу другото факт е, че аз не умея да заговарям) така че, поне винаги когато се заговоря с момиче, то не става умишлено по мое намерение. Е, един приятел ми разправяше, че ако първи обърнеш внимание на момиче, или пък ако за нататък проявиш такова, каквото и да е, дори най-малкото, не може да се забиеш с него. Един вид колкото по-малко внимание проявяваш, толкова повече е вероятността момичето да те хареса, защото обикновено търси мистериозния тип, онзи който или не може да има, когато си поиска, или именно този, който чрез подоно отношение показва, че не му пука дали ще си легне с нея или ще са си просто приятели. Излиза, че аз уж съм следвал тази идея и модел на поведение, но никога не съм се възползвал от нея. Просто не знам от къде да започна в момент, в който се изчерпва времето, до което момичето е обръщало главно внимание на мен, заразлика от аз към нея. Дано разбрахте криво-ляво каква ситуация се опитах да опиша. Усещам, че мога да накарам момичета да ми имат доверие, но за съжаление все го карам само на прегрътки най-много, а на 18 станах.

i vikam stiga s yv1rtaniqta dai da si se zemem.... i az si nqmam gadje... ta... ;]

BaiboCo
09-06-2008, 23:31
2long didnt read

Jigsaw Dynamite
09-07-2008, 08:50
Мисля че си очарователен младеж!
Беше написал "нз как да предложа"
Ти да не си 1ви клас, че да предлагаш?
Излизате няколко пъти по някакви, може и банални места и вечерта я целуваш, и тва е!

ifgennu
09-07-2008, 12:05
Heh na 18 si za kakwi predlaganiq goworim:)
Lichno az nqmam problemi s goworeneto s momicheta, razbira se nqkoi me haresfat po harakter i wiziq , drugi ne!
Da se otkaja li?Nikoga! Budi po-reshitelen , nastoqatelen , ne se fprqagai tolkowa wuw towa kakwo kazwash , zashtoto mojesh " da se izlojish "
Pojelawam ti uspex dude!

ici_pi4a
09-12-2008, 16:44
az sum na 15 i znam 4e alkoholq vinagi e re6enie na abslutno vseki problem +tova ti si na 18 i moje6 da q zavede6 kudeto si poiska nakarai q da piine edna dve i togava padat sikvi zadrujki moje6 da si q zavede6 u vas i da si klati6 kolkoto iska6 :D :D :D :D :D :D :D

ako az bqh na tvoqta vuzrast nqma6e da si tursq priqtelka za6toto e tupo 6tqh da hodq po barovete i da zagovarqm piqnite studenki i da si gi nosq u nas :-D :-D :-D :-D :-D :-D :P :P 8-) 8-) 8-)

electroclashh
09-14-2008, 22:30
ici_pi4a, бати доброто :D тъй тъй ! :D

...господи, прочетох "нз как да предложа" и паднах от стола просто *rofl*
Ъкхъм *прокашля се* иначе по темата - ici_pi4a :smt068

Breakaway
09-20-2008, 09:21
az sum na 15 i znam 4e alkoholq vinagi e re6enie na abslutno vseki problem +tova ti si na 18 i moje6 da q zavede6 kudeto si poiska nakarai q da piine edna dve i togava padat sikvi zadrujki moje6 da si q zavede6 u vas i da si klati6 kolkoto iska6 :D :D :D :D :D :D :D

ako az bqh na tvoqta vuzrast nqma6e da si tursq priqtelka za6toto e tupo 6tqh da hodq po barovete i da zagovarqm piqnite studenki i da si gi nosq u nas :-D :-D :-D :-D :-D :-D :P :P 8-) 8-) 8-)

Докато чете темата да ти направи впечатление, че проблема ми не е в това как да "упоявам" някоя с алкохол, а как да заговарям?

blue_hp
09-20-2008, 11:07
nz za6to ama v na4aloto vse edno stava vupros za men i edno mom4e :D absolutno su6tata situaciq.ne6to protiv da spodeli6 kak se kazva6?....

snejana67
09-20-2008, 13:29
не мисли какво ще кажат другите,а какво искаш ти :?

lifestyler
09-20-2008, 21:43
За мен проблема ти не е в друго, а в това че си се втренчил прекалено много в "търсенето на приятелка".. направо ми изглежда като фикс идея.. От това, което си написал ми изглеждаш интелигентно момче, което само по себе си означава интересен събеседник и стига да не пробваш при неподходящия човек (малки неориентирани и тъпи момиченца, да не кажа к.. ) смятам, че ще намериш кой да те оцени.
Грешката ти вече от там нататък ще бъде, че няма да гледаш на момичето като на обикновен човек, с който водиш разговор, а като на потенциално гадже. Това, което трябва да направиш после е да спреш да търсиш съвети какво и как да кажеш от други хора, защото ще е пределно ясно, че няма да бъдеш себе си,а това отблъсква всяко момиче и просто ще си смешен. :? Просто завържи добро запознанство, забавлявай се, бъди ти и не мисли какво ще става после, нещата наистина ще дойдат от самосебеси. :-|

Breakaway
10-31-2008, 16:15
За мен проблема ти не е в друго, а в това че си се втренчил прекалено много в "търсенето на приятелка".. направо ми изглежда като фикс идея.. От това, което си написал ми изглеждаш интелигентно момче, което само по себе си означава интересен събеседник и стига да не пробваш при неподходящия човек (малки неориентирани и тъпи момиченца, да не кажа к.. ) смятам, че ще намериш кой да те оцени.
Грешката ти вече от там нататък ще бъде, че няма да гледаш на момичето като на обикновен човек, с който водиш разговор, а като на потенциално гадже. Това, което трябва да направиш после е да спреш да търсиш съвети какво и как да кажеш от други хора, защото ще е пределно ясно, че няма да бъдеш себе си,а това отблъсква всяко момиче и просто ще си смешен. :? Просто завържи добро запознанство, забавлявай се, бъди ти и не мисли какво ще става после, нещата наистина ще дойдат от самосебеси. :-|

Добре, как да гледам на момичето, с което водя разговор като на потенциално гадже и това да стане така, че до разбере за намеренията ми. Запознанство мога да завържа, но просто не виждам как да стане това. Единственото време, в което мога да завържа някакво евентуално лафче е в междучасията, когато ходим да пушим в дворчето например. Мислел съм си го как да завържа разговор и то интересен, но не се получава. В общи линии в междучасията можа да обсъждаме учлищитето и това на кой как му е минал часа, какви часове има нататък и евентуално последното което да може да се обмени някоя приказка е колко време остава до края на междучасието, например. Просто не знам как да направя така, че да привлека вниманието на някое момиче, така че да му е интересно да се видим след училище да кажем. Не знам дали вече споменах, но аз адски трудно мога да заговоря момиче сам, особено ако съм му хвърлил око. Радвам се много, когато някое момиче само ме заговори. В един такъв момент си казвам, че вероятно имам потенциал и не съм толкова задръстен. За съжаление, дадох вече пример, че когато евентуално това стане най-много да си разменим скайповете и да си полафираме нещо късо по скайп, но от там на сетне не знам какво да правя. Не знам и какво да искам и как да си го посикам.(може би вече се повтарям твърде много). Казаха, че това че момиче те заговаря не значи, че определено те харесва. Как да позная дали едно момиче ме харесва? Може би въпросът ми да ви се е сторил възможно най-тъпия от зададените ми досега ?, но това е главното, на което бих искал да се доближа поне близко до най-правилния отговор.
Търсенето на приятелка не ми е фикс идея макар вече да изпитвам нещо като депресия заради липсата на такава. Не съм си поставил определени срокове, в които съм си казал, че задължително трябва да си намеря. Е и все пак не ми се ще това да стане като стана на 20+ чак. Всичко трябва да се прави навреме. Сякаш колкото повече напредва времето, толкова повече почвам ми се гади от мисълта, че се чувствам задръстен. :( :(

BaiToq
10-31-2008, 16:51
Подход сигурно нямам, или по-вероятно не ми стиска да бъда достатъчно открит с някое момиче, или още по-вероятно, не знам как да постигна нещо, което искам или как да предложа. А с времето имам чувството, че проблема ми се задълбочава или по-скоро почвам да свиквам с него и чувството, че съм на 18 и още не съм си имал гадже заради глупави издънки в характера като срамежливостта например. Не знам какво да правя, изглежда лесно на практика, ама от страна на мои действия просто съм закъсал. Усещам кои момичета ме харесват, те правят намеци, лафим си в скайп, ама аз все се правя на ударен. И аз не знам защо, от страх ли, от предразсъдъци ли не действам, или пък се страхувам, че не знам как да се държа, за да си поискам нещо сериозно. Ето например тази година в даскало се запознах някои зайки, една от които си ми биеше директната оферта. Пишеше ми в скайп, искаше ми мои снимки, за да си ме гледа, централно си ми казваше, че съм сладък и тям подобни, дори искаше да ме покани на рожденния си ден, а аз естествено май от глупавата срамежливост не действах. Или защото съм си мислел, че приятелите ми няма да одобрят това момиче, или защото съм очаквал да ми се смеят заради смешния подход, който вероятно съм щал да използвам, защото нямам никакъв опит в свалките. Тоест прескочих си възможността, точно защото си мислех тогава, че не искам ако случайно сгафя всички да разберат. По нататък го карахме само на кимане по коридорите с това момиче и се разминавахме. По скайп продължавахме да си пишем, но после след дълга пауза спряхме. Жалко, не беше лошо момичето, даже бих казал, че си допадахме, но след края на даскалото вече не се виждаме и всеки си е поел по пътя. Пише си в балончето на скайп, че много обича едно някакво си момче и тям подобни отскоро и гледах някакви негови снимки в импулса й. Голяма лимонада е! Не го казвам от завист, просто си казвам, че съм изпуснал едно хубаво момиче и с какъв е тръгнала. Е до тук с нея, опитвам се да я забравя и да не мисля за нея. Само се измъчвам пък и вече ми е ясно, че е пропиляна възможността, ясно е, че сигурно ще се виждаме веднъж на вискососна година след като завършва 12 клас. Но какво и да е. Има и едно момиче от моя вход, с което се познаваме сигурно от 6 години вероятно. Та вече се е разхубавило, облича се хубаво, държи се адски печено, ама все минавайки покрай нея блокирам в мислите си, до преди месец-два не знаех как се казва въпреки, а и при все че от толкова време от както се познаваме все го караме на по здрасти. Усмихва ми се, супер чаровно е, на 2 пъти ме пита за скайп, при което съм и го давал, но все не ме намираше. Преди нямах интерес към нея, но от както порасна е вече съвсем различна. Някак си усещам, че ме харесваше. Понякога, когато се прибирах и тя си е у тях, още от прозореца си, излиза от тях и ме чака на стълбите. И все ме питаше "здрасти, как си, как я караш, от къде си идваш?" Пък аз 2 приказки си казвах най-много с нея и се разделяхме. Просто се усещам малко неловко в самия случай, че от 6 години не сме си казвали повече от "здрасти", а пък така изведнъж да взема да се позаинтересувам. А вече усетих, че и стана безразлично, изгуби се момента, пак по моя вина съм си го пропилял. От както се помня, все излизам че се правя на ударен като ме заговори момиче, (а и меджу другото факт е, че аз не умея да заговарям) така че, поне винаги когато се заговоря с момиче, то не става умишлено по мое намерение. Е, един приятел ми разправяше, че ако първи обърнеш внимание на момиче, или пък ако за нататък проявиш такова, каквото и да е, дори най-малкото, не може да се забиеш с него. Един вид колкото по-малко внимание проявяваш, толкова повече е вероятността момичето да те хареса, защото обикновено търси мистериозния тип, онзи който или не може да има, когато си поиска, или именно този, който чрез подоно отношение показва, че не му пука дали ще си легне с нея или ще са си просто приятели. Излиза, че аз уж съм следвал тази идея и модел на поведение, но никога не съм се възползвал от нея. Просто не знам от къде да започна в момент, в който се изчерпва времето, до което момичето е обръщало главно внимание на мен, заразлика от аз към нея. Дано разбрахте криво-ляво каква ситуация се опитах да опиша. Усещам, че мога да накарам момичета да ми имат доверие, но за съжаление все го карам само на прегрътки най-много, а на 18 станах. И през годините си все съм имал възможности, ама все съм ги пропилявал. Още от 7 клас имам спомена, как 2 от момичетата в класа ми, които никога не съм мислел, че мога да имам, но до тогава винаги бяха център във фантазиите ми, казаха в един последните дни, в които все още бяхме в 1 клас, че винаги са ме харесвали. Аз бях в ситуацията на избор и пак се правех на ударен, до таква степен, че чак се изложих в момента, в който в крайна сметка реших да избера една от двете. Бяха някакви драми, рев в кенефите, гоних ги да им се обяснявам, че харсвам и двете и не искам по някакъв начин да ги нараня. Ама тогава с детския си ум уж избрах едната по-едрогърдичка, ама тя каза, че са прекалено близки приятелки с другата и не иска да я нарани по този начин и каза, че няма да тръгнем. После се обърнах към другата, което явно я обиди, защото каза, че едва ли не я взимам като втора ръка шанс и не иска да е втората. После бяха пак някакви филми, плачове, ревове. Съвсем се обезсърчих и от там насетне не съм се поставял пред какъвто и да е избор. Казах си, ще се влача по течението от тук насетне и така и стана. И до този момент сякаш това преживяване ми е дало нещо като погрешен ход в тактиката ми. Да се правя на ударен до последно, а и в срамежливостта си това още повече да надвисва като проблем. И стигам до този момент, в който съм на 18 и още не съм си имал гадже. Подби случаи от 7 до 11 клас мога още да разказвам, но факта си е факт, нямал съм си приятелка до сега. :(
Не знам дали някой от вас ще стигне до тук, а ако вече го е направил го поздравявам, отнесох се малко, а сега се отнасям още повечев, в това да пиша заключение, но ми се щеше да си изпипам темата до край. Просто се събудиха много спомени. Нямах време и да отсея по-важните. Ако имам да споделя още ще го направя по-нататък, че трябва да си лягам. А до утре, ще се радвам ако има някой, който да драсне някакви съвети или нещо от сорта.
Думи,думи,думи и
всъщност само празни приказки.
Ем си знаеш проблемите,ем
не си ги знаеш,ем се запознаваш,
ем не можеш да говориш.
Стегни се,на 18 години си станал и
хленчиш като жена,това е срамното.
Не дали имаш гадже или нямаш.
Как искаш да бъдеш с някоя???
Много ясно,че ще е с някоя
говореща "лимонада",а не с тебе,
който пише по форумите.
Какво целиш с темата?
Някоя да ти пристане???
Малко вероятно е да се случи,ама
ти почакай все пак.

Mirelchetoo14
10-31-2008, 17:27
Опаля, момче мечта! Кой квартал в София? :oops:

confused_starr
10-31-2008, 18:23
Aми аз имам същия проблем като теб :) . На 17 съм,но съм нямала приятел. А без да се надувам, в момента изглеждам страхотно и момчетата често ме заглеждат, а тези, които са по-отракани си намират начини да ме заговарят. 8) Проблемът ми е, че постоянно ги отхвърлям и си намирам причина за тва. Докато съм си с приятелките се отпускам и ако някой започне да се зарибява с мен няма проблем. А като остана на саме с него всичките ми страхове изникват веднага :o ии не знам кво да правя с дадената ситуация, как да се държа, какво да кажа..как така да го заговоря..кво ще си помисли за мен, ако направя или кажа това или онова.. Имам чувството, че липсата на опит супер много ми пречи..И вместо да се държа като самоуверено момиче, започвам да се свивам,особено ако става дума за хубаво момче, което харесвам. И понякога като се сетя за това започвам да се питам 'има ли ми нещо?'..и не намирам отговора.. И най-кофтито е, че вече не мога да преценя кое момче наистина ми харесва, защото се оглеждам за потенциален приятел във всеки.. :oops: колкото и да ме е срам да си го призная. :(

WithLove
10-31-2008, 19:32
Напълно съм съгласна.

kkkl
10-31-2008, 20:19
Znachi slu6ai kvo ...pro4etoh temata ti e do tuk...

Подход сигурно нямам, или по-вероятно не ми стиска да бъда достатъчно открит с някое момиче, или още по-вероятно, не знам как да постигна нещо, което искам или как да предложа. А с времето имам чувството, че проблема ми се задълбочава или по-скоро почвам да свиквам с него и чувството, че съм на 18 и още не съм си имал гадже заради глупави издънки в характера като срамежливостта например. Не знам какво да правя, изглежда лесно на практика, ама от страна на мои действия просто съм закъсал. Усещам кои момичета ме харесват, те правят намеци, лафим си в скайп, ама аз все се правя на ударен. И аз не знам защо, от страх ли, от предразсъдъци ли не действам, или пък се страхувам, че не знам как да се държа, за да си поискам нещо сериозно. Ето например тази година в даскало се запознах някои зайки, една от които си ми биеше директната оферта. Пишеше ми в скайп, искаше ми мои снимки, за да си ме гледа, централно си ми казваше, че съм сладък и тям подобни, дори искаше да ме покани на рожденния си ден, а аз естествено май от глупавата срамежливост не действах. Или защото съм си мислел, че приятелите ми няма да одобрят това момиче, или защото съм очаквал да ми се смеят заради смешния подход, който вероятно съм щал да използвам, защото нямам никакъв опит в свалките. Тоест прескочих си възможността, точно защото си мислех тогава, че не искам ако случайно сгафя всички да разберат. По нататък го карахме само на кимане по коридорите с това момиче и се разминавахме. По скайп продължавахме да си пишем, но после след дълга пауза спряхме. Жалко, не беше лошо момичето, даже бих казал, че си допадахме, но след края на даскалото вече не се виждаме и всеки си е поел по пътя. Пише си в балончето на скайп, че много обича едно някакво си момче и тям подобни отскоро и гледах някакви негови снимки в импулса й. Голяма лимонада е! Не го казвам от завист, просто си казвам, че съм изпуснал едно хубаво момиче и с какъв е тръгнала. Е до тук с нея, опитвам се да я забравя и да не мисля за нея. Само се измъчвам пък и вече ми е ясно, че е пропиляна възможността, ясно е, че сигурно ще се виждаме веднъж на вискососна година след като завършва 12 клас. Но какво и да е. Има и едно момиче от моя вход, с което се познаваме сигурно от 6 години вероятно. Та вече се е разхубавило, облича се хубаво, държи се адски печено, ама все минавайки покрай нея блокирам в мислите си, до преди месец-два не знаех как се казва въпреки, а и при все че от толкова време от както се познаваме все го караме на по здрасти. Усмихва ми се, супер чаровно е, на 2 пъти ме пита за скайп, при което съм и го давал, но все не ме намираше. Преди нямах интерес към нея, но от както порасна е вече съвсем различна. Някак си усещам, че ме харесваше. Понякога, когато се прибирах и тя си е у тях, още от прозореца си, излиза от тях и ме чака на стълбите. И все ме питаше "здрасти, как си, как я караш, от къде си идваш?" Пък аз 2 приказки си казвах най-много с нея и се разделяхме. Просто се усещам малко неловко в самия случай, че от 6 години не сме си казвали повече от "здрасти", а пък така изведнъж да взема да се позаинтересувам. А вече усетих, че и стана безразлично, изгуби се момента, пак по моя вина съм си го пропилял. От както се помня, все излизам че се правя на ударен като ме заговори момиче, (а и меджу другото факт е, че аз не умея да заговарям) така че, поне винаги когато се заговоря с момиче, то не става умишлено по мое намерение. Е, един приятел ми разправяше, че ако първи обърнеш внимание на момиче, или пък ако за нататък проявиш такова, каквото и да е, дори най-малкото, не може да се забиеш с него. Един вид колкото по-малко внимание проявяваш, толкова повече е вероятността момичето да те хареса, защото обикновено търси мистериозния тип, онзи който или не може да има, когато си поиска, или именно този, който чрез подоно отношение показва, че не му пука дали ще си легне с нея или ще са си просто приятели. Излиза, че аз уж съм следвал тази идея и модел на поведение, но никога не съм се възползвал от нея. Просто не знам от къде да започна в момент, в който се изчерпва времето, до което момичето е обръщало главно внимание на мен, заразлика от аз към нея. Дано разбрахте криво-ляво каква ситуация се опитах да опиша. Усещам, че мога да накарам момичета да ми имат доверие, но за съжаление все го карам само на прегрътки най-много, а на 18 станах.

i vikam stiga s yv1rtaniqta dai da si se zemem.... i az si nqmam gadje... ta... ;]

Ех, че ви се радвам и на двамата! :) По темата : в абс. същото положение съм като теб, с тази разлика че съм на 17. И знаеш ли наскоро ми казаха най-мъдрото слово,изричано някога. Ами отговорът ти се съдържа във въпроса бе, драги съфорумецо! Казаха ми преди 2 дни, тоова ми казаха: "Първият път ще отидеш и ще кажеш "Ъ-ъ-Ъ" , после ще отидеш и ще кажеш "Ъ-Ъ-ъ-ъ-ЪЪЪЪ"- ПРАКТИКА. А когато се освободиш и разчупиш оковите идва това момиче, което е толкова директно с теб.... Красота!

*[...straWberry]...*
10-31-2008, 22:09
хмм... и аз съм в подобно полужение като твоето... разликата е, че съм момиче което до някъде е хубаво, защото не аз трябва да правя първата крачка, по-малка... съм от теб, 14 години ... но горе долу съм в като твоето плужение ... от известно време ме заглежда уж най-харесваното момче в цялото училище, но аз нямам смелост дори да го погледна в очите от шибания срам, които ме преследва на всякъде... усещам как почва да му писва ''безразличието'' ми, а не мога да направя нищо по въпроса... всички ме съветват да забравя всички задръжки и да деиствам не можело да стане по-зле от това, но може да стана за смях пред целия ми провинциален град... не знам колко още ще издържа в това положение... сигорно и на теб не ти е никак лесно... успех от мен!!!

*[...straWberry]...*
10-31-2008, 22:13
а ние сме били доста ''задръстените''... мислех си, че само аз съм така

leoparda93sl
11-01-2008, 06:17
От каде си *[...straWberry]...*? :oops:

*[...straWberry]...*
11-01-2008, 06:57
:oops: ами мисля да запазя анонимността си :P за всеки случай не съм от Сливен :) Ти май си от там или бъркам...

leoparda93sl
11-01-2008, 07:02
От там съм. :) Би ли си дала skype на Л.С. :P

BaiToq
11-01-2008, 12:20
Aми аз имам същия проблем като теб :) . На 17 съм,но съм нямала приятел. А без да се надувам, в момента изглеждам страхотно и момчетата често ме заглеждат, а тези, които са по-отракани си намират начини да ме заговарят. 8) Проблемът ми е, че постоянно ги отхвърлям и си намирам причина за тва. Докато съм си с приятелките се отпускам и ако някой започне да се зарибява с мен няма проблем. А като остана на саме с него всичките ми страхове изникват веднага :o ии не знам кво да правя с дадената ситуация, как да се държа, какво да кажа..как така да го заговоря..кво ще си помисли за мен, ако направя или кажа това или онова.. Имам чувството, че липсата на опит супер много ми пречи..И вместо да се държа като самоуверено момиче, започвам да се свивам,особено ако става дума за хубаво момче, което харесвам. И понякога като се сетя за това започвам да се питам 'има ли ми нещо?'..и не намирам отговора.. И най-кофтито е, че вече не мога да преценя кое момче наистина ми харесва, защото се оглеждам за потенциален приятел във всеки.. :oops: колкото и да ме е срам да си го призная. :(
АЙДЕ ЗИМАЙТЕ СА,ДА НЕ ВА ИЗПЛЮЩЯ :lol:

.. l0nely
11-01-2008, 14:27
прочетох цялата тема и мисля, че трябва да спреш да обръщаш внимание на хорското мнение (в частност .. това на приятелите ти) ..и следващия път когато ти се отдаде възможност забрави за срамежливостта си (знам, че не е лесно защото и аз самата съм доста срамежлива :oops: :D ноо пък ако все те е срам ще си я караш така не до 18 а до много повече ... а предполагам не искаш това да се случва :? налии :o ) ..амм също така за момичето от твоя блок ..не можеш да бъдеш напълно сигурен, че е загубила интерес към теб, може би просто си мисли, че ти не я харесваш и след като тя те е заговаряла, а ти само "здрасти" ..възможно е да си мисли, че ти се натрапва и ,че нямаш интерес към нея . ..другия път пробвай ти да я заговориш, покани я да се разходите пред блока и да си поговорите ..все тая къде ще е де (аз пък ...пред блока :D не, че има лошо ...) ..ако не друго поне ще си намериш нова приятелка :)

ПП: ..и не е вярно това, което са ти казали приятелите ти ..че колкото повече обръщаш внимание на едно момиче ..нищо няма да се получи ..е има ги много и всякакви :D ноо аз съм сигурна, че на повечето момичета им харесва момчето да им обръща внимание и по някакъв начин да показва че са по-специални от другите (без да прекалява разбира се :D )

амм не прочетох съветите на другите, но се надявам моя да ти помогне с нещо .. :) УСПЕХ :-) живей си живота без да ти пука и следващия път не пропускай възможноста ..няма по-хубаво от това да си имаш някой, който да обичаш, а и той теб :P :) :-)

malone
11-01-2008, 18:50

Добре, как да гледам на момичето, с което водя разговор като на потенциално гадже и това да стане така, че до разбере за намеренията ми. Запознанство мога да завържа, но просто не виждам как да стане това. Единственото време, в което мога да завържа някакво евентуално лафче е в междучасията, когато ходим да пушим в дворчето например. Мислел съм си го как да завържа разговор и то интересен, но не се получава. В общи линии в междучасията можа да обсъждаме учлищитето и това на кой как му е минал часа, какви часове има нататък и евентуално последното което да може да се обмени някоя приказка е колко време остава до края на междучасието, например. Просто не знам как да направя така, че да привлека вниманието на някое момиче, така че да му е интересно да се видим след училище да кажем. Не знам дали вече споменах, но аз адски трудно мога да заговоря момиче сам, особено ако съм му хвърлил око. Радвам се много, когато някое момиче само ме заговори. В един такъв момент си казвам, че вероятно имам потенциал и не съм толкова задръстен. За съжаление, дадох вече пример, че когато евентуално това стане най-много да си разменим скайповете и да си полафираме нещо късо по скайп, но от там на сетне не знам какво да правя. Не знам и какво да искам и как да си го посикам.(може би вече се повтарям твърде много). Казаха, че това че момиче те заговаря не значи, че определено те харесва. Как да позная дали едно момиче ме харесва? Може би въпросът ми да ви се е сторил възможно най-тъпия от зададените ми досега ?, но това е главното, на което бих искал да се доближа поне близко до най-правилния отговор.
Търсенето на приятелка не ми е фикс идея макар вече да изпитвам нещо като депресия заради липсата на такава. Не съм си поставил определени срокове, в които съм си казал, че задължително трябва да си намеря. Е и все пак не ми се ще това да стане като стана на 20+ чак. Всичко трябва да се прави навреме. Сякаш колкото повече напредва времето, толкова повече почвам ми се гади от мисълта, че се чувствам задръстен. :( :(Чета ти темата от самото постване,но сметнах да не пиша защото другите бяха достатъчно изчерпателни в мненията си.От този ти пост долавям някакво отчаяние,което не е на добре.Самочувствието ти е ниско,а и имам чувството че си изградил представа че да общуваш с момичета е нещо супер трудно и непосилно.Просто се отпусни,личи си че си интелигентен,използвай го като свой плюс.Просто не се притеснявай толкова.Щом се запознаеш с някое момиче гледай да имаш колкото се може повече теми за говорене и най важното ,ако бъдеш естествен,момичето ще го забележе и от там насетне ако нататък потръгнат нещата да контактувате,вече с чар и с късмет ще успееш.Пожелавам ти успех. :)

folkmaniq
11-02-2008, 12:57
:grin: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :grin: :booooomb:

lifestyler
11-02-2008, 19:47
Breakaway, струва ми се,че не си разбрал както трябва предния ми пост. Имах предвид да завързваш разговори не само с цел намиране на гадже, а нормални, обикновени контакти, приятелски. Това означава разбира се да се стремиш да общуваш с всички хора, с които ти е интересно, а не само с момичета "които ти допадат". Наистина искам да разбереш, че момичетата оценяват приятелското, равнопоставено отношение, а когато усетят, че разговаряш с тях с цел да ги сваляш, да те забележат и т.н. в повечето пъти ставаш смешен и започват да възприемат по различен начин (не като интересен, "сладък" събеседник, а като следващия който им мисли нещо :smt117) Тук пак да уточня, че говоря за свестни момичета, не за някои лигли, които не знаят какво искат.
Относно темата на разговор - просто се включи в общия, без да преиграваш или да се стараеш да си интересен, разбира се. Ако трябва ти да започнеш разговора говори за интересите си - музика, филми.. бъди оригинален, но не насила, отпусни се, за да започнат ума и външния ти вид (казваш, че не изглеждаш никак зле) да работят в твоя полза. 8)

moonlady
11-03-2008, 15:08
според мен всичко тръгва от това че си срамежлив .. много познато :-)

miminia
11-03-2008, 17:47
Охоо софиянец ... дай снимка ахахаха
Абе ... те повечето момчета са срамежливи до някаква степен!
Надали т'ва ти е най - големия проблем!
Показвай ... на момичетата ,че ги харесваш ... било
то с поглед ... усмивка .. комплименти ...
използвай хубавото време за разходки в парка ,ако щеш ... хъхъ
аз така тръгнах с моя фр .. по парковете и те .. стана работата ахахах .... не се спирай .... не му мисли ... действай на момента
пък каквото стане ... не трябва да те спират задни мисли ...
винаги рискувай ... не се притеснявай от отказ ..
бъди настоятелен и ще имаш ефект .. : )))

Erica1
11-03-2008, 21:49
Не мисли за хорското мнение. :)

Breakaway
12-01-2008, 19:05
Хубаво! Рискувах! Ама си оставам пълна издънка в любовта. :(
Прекрачих най-големия си страх, да поканя момиче да излезем заедно, подготвях се за срещата, настройвах се психически и репетирах мислено как ще премине срещата, за какво ще си лафираме с момичето, къде да я заведа и т.н. докато тя не ми прати смс в деня на срещата, че не можела да дойде. В скайп се крие, а в училище сякаш само се разминаваме на "здрасти". А в началото беше толкова хубаво, все едно е като на филм. Тя се запозна с мен, аз я заговорих следващите пъти, разменихме си скайп, в последствие телефони ала бала... И каква стана тя вече я описах. А когато я видя изпитвам едно чувство, точно като все едно да ти се подкосят краката преди контролно или изпитване. Чудя се има ли смисъл да я търся отново и да правя опити, тя е значително по-малка от мен, но и аз не знам в какви филми се вкарвам. Заслужава ли си да опитам пак или да и "досаждам" отново пък в крайна сметка колкото да излезем заедно пък може и да ме хареса или все още да ме харесва... И аз не знам вече... :(

DYNAMIC
12-02-2008, 00:39
Хубаво! Рискувах! Ама си оставам пълна издънка в любовта. :(
Прекрачих най-големия си страх, да поканя момиче да излезем заедно, подготвях се за срещата, настройвах се психически и репетирах мислено как ще премине срещата, за какво ще си лафираме с момичето, къде да я заведа и т.н. докато тя не ми прати смс в деня на срещата, че не можела да дойде. В скайп се крие, а в училище сякаш само се разминаваме на "здрасти". А в началото беше толкова хубаво, все едно е като на филм. Тя се запозна с мен, аз я заговорих следващите пъти, разменихме си скайп, в последствие телефони ала бала... И каква стана тя вече я описах. А когато я видя изпитвам едно чувство, точно като все едно да ти се подкосят краката преди контролно или изпитване. Чудя се има ли смисъл да я търся отново и да правя опити, тя е значително по-малка от мен, но и аз не знам в какви филми се вкарвам. Заслужава ли си да опитам пак или да и "досаждам" отново пък в крайна сметка колкото да излезем заедно пък може и да ме хареса или все още да ме харесва... И аз не знам вече... :(
Абе ти не си добре беее..ах чак ти се дразня.Спри да се впрягаш,от мн планове,от мн мислене и представяне кое как ще мине накрая оставаш с пръст в уста!Ае земи се стегни малко и не бъди толкова заухав и вече 2983847575 път ще го кажа,първо гледаме човек,но после го виждаме-демек характерът е от изключително огромно значение.Спри да бъдеш такъв заухав,като спреш да мислиш кво да кажеш,как да го кажаеш за да се правиш на духовит пред девойките,точно тогава ще си станат работите,то самосебе си.Такива заучени и премислени неща никога после не се вкарват в реална практика,щото просто нз човекът с-щу теб как ще отреагира,може да се изкефи ,може да се издразни..Отпусни се и се радвай,имаш време ,млад си..ще ти излезе късметът..просто трябва малко да се замислиш върху моите думи,не се вкарвай в тея филми,щом казваш ,че си арен и те заглеждат и те харесват,начи..харесай се сам,човек като е в хармония със себе си и му е весело и готино,то се изписва и на лицето му,в държанието ,настроението,говоренето във вс личи..като се почустваш пич,ше почнеш да се държиш като такъв!Никога не е късно запомни!Бате не си на 80 се пак,а на 18 :) така,че...айде успех със самохаресването и самовъзприемането!

Breakaway
12-28-2008, 23:31
Хубаво, действах! Поканих момичето отново на среща, ходихме на кафе, лафихме си за всякакви глупости. Всичко, за което си говорехме ми идваше спонтанно и без много много да се вкарвам във филми. Направо перфектно мина времето, което прекарахме заедно. Сега ми идва идеята да се видим отново, но се чудя какво да очаквам на следващата среща. Как да я накарам да и стане ясно, че искам нещо повече? Или да подхождам с търпение и да чакам момента сам да дойде? Какво да правим на следващата среща, някакви идеи? Нещо стандартно, непретенциозно или някакъв символичен начин да и намекна, че искам нещо повече? Някакви идеи?

beiho
12-29-2008, 05:41
Подсказвай , че я харесваш, за да има малко надежда момичето, а не да чакаш сама да се втурне към теб-те са малко особени, защото са прекалено горделиви.Едно момиче когато бяга зад момче, скоето не се е запознало добре, означава, че е к***а. Недей толкова да страниш.А оная от блока ти, можеш да и кажеш на входа, че я харесваш и че ти е неудобно да го казваш точно пред блока по простата причина, че не сте излизали досега заедно. Надявам се тя да разбере намека ти и да имаш една приятна среща с въпросната дама. Пожелавам ти успех!!! :-P

maaster
12-29-2008, 08:07
Човек, прочетох ти темата ... направо все едно гледам себе си в теб и твоите ситуаций, само дето аз съм на 20 ... Ще ти кажа, аз колко много чаках този момент с първото момиче ... и той наистина взе, че дойде преди около 3 седмици, обаче просто с такава тъга казвам в каква ужасна ситуация съм, че просто съжалявам, че ми дойде момиче на главата ... Ужасно ужасно съм влюбен в нея, но тя си има приятел който я обича и ходят от 6 месеца, а е от друг град и за 3 седмици с мен се видя поне 10 пъти- целувки, милувки, и всичко и вчера идва оня миндил във варна, и тя сега се чуди какво да прави и не може да вземе решение кой да избере ... толкова ми е болно, толкова ми е гадно, ако не я ...( започвам вече да си мисля че я обичам ) толкова много просто щях да и бия шута и да не се занимавам повече, честно за хората като нас ( оставам впечатление че и ти си такъв ) който търсят нещо сериозно, а не само за 1 вечер, просто май е почти невъзможно да се стигне до нещо такова ( малко да си излея мъката )... и като за финал да ти дам един съвет, просто не се впрягай, когато нещо такова дойде, както всички казват, то найстина става когато най-малко очакваш ... а стигнеш ли до момента с първата целувка, вече преградите падат и не знам ама аз лично въпреки, че найстина какъвто и да е изхода с това момиче, нямам намерение скоро да се занимавам с други момичета, съм МНОГО по-уверен с тях .... Не го мисли много и давай, напред по-директно, а каквото стане :)

Remini
12-29-2008, 08:19
Да ти кажа честно и на мен понякога на първа среща с момиче което харесвам и аз си глътвам езика.Не се притеснявай..ще попаднеш на някоя,която ще поеме инициативата вместо теб и всичко ще потръгне!Успех

assd
12-29-2008, 09:45
Човек, прочетох ти темата ... направо все едно гледам себе си в теб и твоите ситуаций, само дето аз съм на 20 ... Ще ти кажа, аз колко много чаках този момент с първото момиче ... и той наистина взе, че дойде преди около 3 седмици, обаче просто с такава тъга казвам в каква ужасна ситуация съм, че просто съжалявам, че ми дойде момиче на главата ... Ужасно ужасно съм влюбен в нея, но тя си има приятел който я обича и ходят от 6 месеца, а е от друг град и за 3 седмици с мен се видя поне 10 пъти- целувки, милувки, и всичко и вчера идва оня миндил във варна, и тя сега се чуди какво да прави и не може да вземе решение кой да избере ... толкова ми е болно, толкова ми е гадно, ако не я ...( започвам вече да си мисля че я обичам ) толкова много просто щях да и бия шута и да не се занимавам повече, честно за хората като нас ( оставам впечатление че и ти си такъв ) който търсят нещо сериозно, а не само за 1 вечер, просто май е почти невъзможно да се стигне до нещо такова ( малко да си излея мъката )... и като за финал да ти дам един съвет, просто не се впрягай, когато нещо такова дойде, както всички казват, то найстина става когато най-малко очакваш ... а стигнеш ли до момента с първата целувка, вече преградите падат и не знам ама аз лично въпреки, че найстина какъвто и да е изхода с това момиче, нямам намерение скоро да се занимавам с други момичета, съм МНОГО по-уверен с тях .... Не го мисли много и давай, напред по-директно, а каквото стане :)
абе ти си голям гъ_з бе, какво се занимаваш с момиче което има приятел

мойта ако някой я целува и излиза на среща с нея с някаква цел, а не като просто приятел направо ще го изкормя. надявам се приятеля и да ти направи няколко цицини за да разбереш че щом момиче има приятел е забранена територия. или я чакаш да го зареже колкото време ще трае това, или си търсиш друга. за кво да им разваляш на хората щастието

сори че съм така импулсивен, ама моето си е мое, никой не може да се бута там 8)

pandelka
12-29-2008, 09:50
Е темата е стара.Със сигурност автора вече се е оправил.

assd
12-29-2008, 09:53
Е темата е стара.Със сигурност автора вече се е оправил.
е паа май не се е, щото е писал днес за последно :lol:

Adda
12-29-2008, 13:33
Е, за мен медалът винаги има две страни. И сега ще ти кажа какво мисля, предвид моя дълъг (по-къс от твоя) житейски опит.

Порадвай си се на свободата, защото вероятно още мъъъничко остава докато хормоните ти не свалят всякакви задръжки и започнеш да сменяш момичетата една след друга. Те от своя страна ще мрънкат, ще правят фасони, ще ти намират и озтъкват недостатъците, ще ги боли глава, когато най-много ги искаш. Имам предвид, че от свободата по-хубаво нещо няма, та... все пак оцени я, защото и срамежливостта ти ще избяга и ще се смееш на тази тема, четеейки я може би след като зарежеш поредната фръцла.

От друга страна, ти малоумен ли си? По-едрогърдичката избирал?!? От психологическа гледна точка шанса да ти се е заложило като спънка за по-нататък е голям. Имам една приятелка, тя държи на теорията, че повечето мъже спирате умственото си развитие на 12 :) Да не се е случило и с теб и все още да търсиш едрогърдичката?

Отърси се от притесненият, първия път може и да сгафиш, но какво толкова. Ще я преживееш благодарно първата, която те зареже заради издънки, ще научиш какво не трябва да правиш и си продължи живота.

И не разчитай на съвети тип "върни се при оная от 8ми клас, моли и се" или "забий някоя в кръчмата пред вас, доволен ще останеш". Айде успех и извинявай, ако има нещо.

nan4onanka
12-29-2008, 17:50
Дай снимка.

tuzaro
12-29-2008, 18:13
та ибa у депресанта, стани гей може някой чичко да те обладае...

malone
12-29-2008, 18:33
Дай снимка.Хаха тъй като следя темата от начало видях,че имаше предложения и за зпознанства,така че аз мисля че това момче от тази тема ще спечели.

hooliganka89
12-29-2008, 21:43
След като прочетох темата се изнеривх,че е стара и съветът ми ще е безмислен,но като гледам авторът скоро е писал.
Образът ни наподобява перфекционист,даже само като ти гледам темата и в часта в която споменаваш,че си искал да изпипаш детайлите на думите си,ми става ясно че едва ли не си много претенциозен и подреден.Което е хубаво качество,според мен,но явно това ти пречи в отношението с момичетата.Иначе си личи,че си красноречив и много се задълбаваш в нещата.
Другото което забелязах е,че много се влияеш от мнението на приятелите си,не е лошо човек да има добра репутация пред друйинката,но чак пък толкова...Вървиш срещу себе си.
Разбирам,че вече си на такава възраст,че е малко ненормално да нямаш опит в свалките на тези години,но пък не може всички да са спец флиртаджии на по 16.
Много премисляш нещата,от сорта на "но се чудя какво да очаквам на следващата среща. Как да я накарам да и стане ясно, че искам нещо повече? Или да подхождам с търпение и да чакам момента сам да дойде? Какво да правим на следващата среща, някакви идеи? Нещо стандартно, непретенциозно или някакъв символичен начин да и намекна, че искам нещо повече? Някакви идеи?"
много мислиш,а няма смисъсъл от толкова много мислене,излишно е.
Просто трябва да се отпуснеш по течението,човек се учи цял живот.
След като прочетох темата ти,в съзнанието ми изплуваха много съвети които наистина биха могли да ти погнат,но за разлика от теб моите мисли са много разхвърляни,искам да кажа много неща умешвам ги и накрая нищо не казвам.

Та главният ми съвет е да се отпуснеш,да се довериш на инстинктите си и най-вече да не мислиш за последствията,утре може и да не дойде.

Liar
12-29-2008, 21:55
Мдаа,пичът е перфекционист.Така че искам да му кажа,че няма да си има момиче,докато не срещне онова,което напълно не отговаря на критериите му,което е идеалното за него.Просто момичетата,които срещаш са ти горе-долу безразлични и не изпитваш нищо към тях.Когато намериш онази,тогава ще се отпуснеш и няма да мислиш за тези неща.Дотогава-имай търпение и успех!

maaster
12-30-2008, 06:25
абе ти си голям гъ_з бе, какво се занимаваш с момиче което има приятел

мойта ако някой я целува и излиза на среща с нея с някаква цел, а не като просто приятел направо ще го изкормя. надявам се приятеля и да ти направи няколко цицини за да разбереш че щом момиче има приятел е забранена територия. или я чакаш да го зареже колкото време ще трае това, или си търсиш друга. за кво да им разваляш на хората щастието

сори че съм така импулсивен, ама моето си е мое, никой не може да се бута там 8)

Въпросът е, че аз не предприемах нищо, нарочно, точно защото знам че си има приятел ... 90% от първите крачки във всичко предприемаше тя ! ... а и честно казано приятеля и и да иска малко трудно ще успее да ме докопа, не съм от лесните аз :)

I_Know
12-30-2008, 06:42
След като прочетох темата се изнеривх,че е стара и съветът ми ще е безмислен,но като гледам авторът скоро е писал.
Образът ни наподобява перфекционист,даже само като ти гледам темата и в часта в която споменаваш,че си искал да изпипаш детайлите на думите си,ми става ясно че едва ли не си много претенциозен и подреден.Което е хубаво качество,според мен,но явно това ти пречи в отношението с момичетата.Иначе си личи,че си красноречив и много се задълбаваш в нещата.
Другото което забелязах е,че много се влияеш от мнението на приятелите си,не е лошо човек да има добра репутация пред друйинката,но чак пък толкова...Вървиш срещу себе си.
Разбирам,че вече си на такава възраст,че е малко ненормално да нямаш опит в свалките на тези години,но пък не може всички да са спец флиртаджии на по 16.
Много премисляш нещата,от сорта на "но се чудя какво да очаквам на следващата среща. Как да я накарам да и стане ясно, че искам нещо повече? Или да подхождам с търпение и да чакам момента сам да дойде? Какво да правим на следващата среща, някакви идеи? Нещо стандартно, непретенциозно или някакъв символичен начин да и намекна, че искам нещо повече? Някакви идеи?"
много мислиш,а няма смисъсъл от толкова много мислене,излишно е.
Просто трябва да се отпуснеш по течението,човек се учи цял живот.
След като прочетох темата ти,в съзнанието ми изплуваха много съвети които наистина биха могли да ти погнат,но за разлика от теб моите мисли са много разхвърляни,искам да кажа много неща умешвам ги и накрая нищо не казвам.

Та главният ми съвет е да се отпуснеш,да се довериш на инстинктите си и най-вече да не мислиш за последствията,утре може и да не дойде.

+1 :P

SUSSIE
12-30-2008, 08:38
Моето компетентно мнение ( ха - ха - ха ) Не се води по акъла на другите , защото в крайна сметка като останете сами ще сте двамата и ти няма да бъдеш с момичето , което харесваш , а с момичето , което другите харесват . А щом имаш и чувство за хумор ще ти е много по лесно в свалката . Айде успех и попътен вятър , пийс 8)

kosder
12-30-2008, 08:42
Ползвай google :)

kosder
12-30-2008, 08:48
Ползвай google :)

+ платена компаньонкавиртуална иначе ще сгафи работата.

Breakaway
02-28-2009, 17:47
Мдаа,пичът е перфекционист.Така че искам да му кажа,че няма да си има момиче,докато не срещне онова,което напълно не отговаря на критериите му,което е идеалното за него.Просто момичетата,които срещаш са ти горе-долу безразлични и не изпитваш нищо към тях.Когато намериш онази,тогава ще се отпуснеш и няма да мислиш за тези неща.Дотогава-имай търпение и успех!
Не съм перфекционист, ама никак даже. Не знам какво означава да имам търпение, то винаги се изчерпва в един момент даже се чудя как може да се стигне до подобно положение като моето. Мина си бая време от как съм я писал тази тема и все още с нищичко не мога да се похваля. До тук съм канил на среща едно единствено момиче, по-малко от мен с 4 години, но не успях да тръгна с нея, а ми се струваше като за момент, че бях набрал сили да постигна всичко - да стигна до край, да си намеря гадже. По-късно така и не се престраших да я поканя да излезем отново, пък и то защото се вкарах във филма, че няма смисъл. Бях стигнал до подобно заключение от това, което ми писа в скайп в деня, в който смятах тъкмо да я поканя на втора среща. Каза ми, че щяло да бъде прекрасен ден, защото щяла да го прекара на гости в един приятел - те щели да бъдат съвсем сами... и такива ми ти работи. Естествено мисълта да я поканя пропадна, заедно с всякакви надежди, които имах спрямо нея и отклоних вниманието и с други глупости, които и писах, така че да не си помисли, че съм опрял на нея като на последна надежда и да не изпадна в неловка ситуация. И така приключиха опитите ми с нея, а нататък отбягвах да имам каквито и да било контакти с нея. Върти ми се и друго момиче, чийто образ от време на време не ми излиза от съзнанието и не мога да се концентрирам за друго освен мислейки си за това как би било ако бяхме заедно. Но това са напразни надежди, възможността която имах с нея си профуках във времето. Тя определено ме харесваше, но пък във времето когато беше това, аз така и не се престраших да я поканя на среща. Знам ли аз защо, може би щото нямах капка опит в подхода си и чаках по-скоро мен да ме поканят. Жалко, че и тя беше по-малка от мен, макар и несъмнено да ме харесваше, то не изглеждаше да е достатъчно узряла, за да поеме иниациативата в свои ръце и аз останах с чакането на празни надежди. Сега тя е с друг, ала чат пат ми пише по скайп. Сякаш има интерес да поддържаме някакъв контакт във времето, но сега не му е момента да я каня за каквото и да било. Само се надявам да не ме забрави. Други момичета, които си спомням да са ме харесвали също отпаднаха като вариант с това протакване във времето. А ето, че стана време да мисля за бъдещето си. Нали споменах, че съм на 18 - кандидат студент. Уж трябва сериозно да си гледам ученето, пък в главата са ми само тези неща - колкото много съм изпуснал в страховете си да направя първата крачка, колко назад съм останал спрямо връстниците си по отношение на връзките си и тям подобни проблеми, които упорито ми се натрапват в мислите 24/7. Един вид цялата ми концентрация, която би трябвало да влагам точно в най-важния момент от живота ми отива на вятъра. Не, не мисля за секс постоянно, по свое впечатление не изглеждам в отчаяно положение, щото както вече споделих момичетата ме харесват. Обаче тази шибана плахост прецаква всичко. И така си оставам само с фантазиите и се затварям в своя си свят. Представям си как си имам гадже и колко прекрасно би изглеждало всичко, стига да имам шанса да разкрия себе си пред някое момиче, ала уви мислейки през повечето време за това се чувствам още по нещастен. Сякаш съм наполовина човек сред компания, в която хората си споделят за гаджетата и любовните проблеми. Аз само слушам, чувствам се неловко, че няма какво да споделя и да си кажа направо, всеки път когато се отвори подобна тема ми иде да потъна в дън земя. Ей така, от срам! От желание хората да не ме мислят за асексуално същество или там както се наричаше на индивидите самотници, които никога нямат с кого да прекарат някой специален ден като Свети Валентин примерно. И така упорито се старая да прикрия проблема, че емоционално това ми коства много мъчения. В компания дори ЛЪЖА, когато ми се зададе въпрос на сексуална тематика, а аз мразя да лъжа. Писнало ми е това да продължава така, а сякаш вече е вечно. В днешно време тийн на 16 се притеснява, че си е нямал приятелка, пък какво остава за млад мъж на 18? Само ядове, само терзания и все съм с надеждата, че един ден те ще секнат в момента, в който си намеря приятелка.

пп. Повдигам отново стара песен с нова мелодия така да кажем, ама кво да се прави. Просто ми се пишеше още веднъж... :(

lunichkataaa
02-28-2009, 18:42
Не съм чела всичките страници,но явно това,че си по-срамежлив ти пречи,както и на останалите.Повярвай ми - аз също съм много срамежлива и съм сигурна,че това е едно от най-лошите ми качества.По думите ти си личи,че си умно и свястно момче и няма причина да се срамуваш да общуваш.По-добре когато говориш с някое момиче (без значение дали я харесваш или не,или пък дали сте един срещу друг на живо,или си пишете)опитай се да се отпуснеш - така ще ти е много по -лесно да водиш разговор.И освен това мога да ти кажа,че момичетата определено предпочитат момчето да направи първата крачка!Така че давай смело и не се колебай.Какво ако веднъж някоя те отреже-да не е единствената.А и щом го е направила,значи не те заслужава.Гледай напред и не се отчайвай!Аз също съм на 18 и до сега и при мен не е имало нищо сериозно.И аз само слушам фр си да ми разказват за гаджетата си,но това не е повод да се отчайвам.Даже напротив - радвам се,че поне те са щастливи.Е,разбира се,понякога ми става супер кофти и се сдухвам ужасно много,но тези моменти се случват по-рядко.Все някога всичко ще си дойде на мястото.Мисли по-позитивно!Радвай се на малките неща,които ти се случват и те правят щастлив.Аз не виждам място за притеснение.Сигурна съм,че рано или късно ще си намериш едно добро и мило момиче - трябва просто да имаш малко повече търпение. :)

vesSynkaa
02-28-2009, 21:27
За всеки влак си има пътници!

BlueCat
03-01-2009, 11:23
Освен всички други съвети, който ти дадоха, аз ще ти дам още един също много важен. Мисли на момента! Виждаш хубаво момиче и си казваш: "Отивам да я заговоря". Или пък виждаш момиче, с което се зарибявате и си казваш: "Веднага и предлагам да излезнем на кафе". Просто спри да мисли за последствията. Няма от какво да се страхуваш, има много момичета на тоя свят. Няма да се изложиш ако ти откаже! Вместо по цял ден да мислиш как ще поканиш на кафе момиче (и в последствие да се разочароваш ако не е станало по плановете ти, които си кроил с дни) си мисли за изпити, ала-бала... Като видиш момичето направо действаш. Всичко ще стане от самосебе си, ако спре да ти пука.
Хайде успех и ни осведомявай редовно :)

lunichkataaa
03-01-2009, 12:57
Не съм перфекционист, ама никак даже. Не знам какво означава да имам търпение, то винаги се изчерпва в един момент даже се чудя как може да се стигне до подобно положение като моето. Мина си бая време от как съм я писал тази тема и все още с нищичко не мога да се похваля. До тук съм канил на среща едно единствено момиче, по-малко от мен с 4 години, но не успях да тръгна с нея, а ми се струваше като за момент, че бях набрал сили да постигна всичко - да стигна до край, да си намеря гадже. По-късно така и не се престраших да я поканя да излезем отново, пък и то защото се вкарах във филма, че няма смисъл. Бях стигнал до подобно заключение от това, което ми писа в скайп в деня, в който смятах тъкмо да я поканя на втора среща. Каза ми, че щяло да бъде прекрасен ден, защото щяла да го прекара на гости в един приятел - те щели да бъдат съвсем сами... и такива ми ти работи. Естествено мисълта да я поканя пропадна, заедно с всякакви надежди, които имах спрямо нея и отклоних вниманието и с други глупости, които и писах, така че да не си помисли, че съм опрял на нея като на последна надежда и да не изпадна в неловка ситуация. И така приключиха опитите ми с нея, а нататък отбягвах да имам каквито и да било контакти с нея. Върти ми се и друго момиче, чийто образ от време на време не ми излиза от съзнанието и не мога да се концентрирам за друго освен мислейки си за това как би било ако бяхме заедно. Но това са напразни надежди, възможността която имах с нея си профуках във времето. Тя определено ме харесваше, но пък във времето когато беше това, аз така и не се престраших да я поканя на среща. Знам ли аз защо, може би щото нямах капка опит в подхода си и чаках по-скоро мен да ме поканят. Жалко, че и тя беше по-малка от мен, макар и несъмнено да ме харесваше, то не изглеждаше да е достатъчно узряла, за да поеме иниациативата в свои ръце и аз останах с чакането на празни надежди. Сега тя е с друг, ала чат пат ми пише по скайп. Сякаш има интерес да поддържаме някакъв контакт във времето, но сега не му е момента да я каня за каквото и да било. Само се надявам да не ме забрави. Други момичета, които си спомням да са ме харесвали също отпаднаха като вариант с това протакване във времето. А ето, че стана време да мисля за бъдещето си. Нали споменах, че съм на 18 - кандидат студент. Уж трябва сериозно да си гледам ученето, пък в главата са ми само тези неща - колкото много съм изпуснал в страховете си да направя първата крачка, колко назад съм останал спрямо връстниците си по отношение на връзките си и тям подобни проблеми, които упорито ми се натрапват в мислите 24/7. Един вид цялата ми концентрация, която би трябвало да влагам точно в най-важния момент от живота ми отива на вятъра. Не, не мисля за секс постоянно, по свое впечатление не изглеждам в отчаяно положение, щото както вече споделих момичетата ме харесват. Обаче тази шибана плахост прецаква всичко. И така си оставам само с фантазиите и се затварям в своя си свят. Представям си как си имам гадже и колко прекрасно би изглеждало всичко, стига да имам шанса да разкрия себе си пред някое момиче, ала уви мислейки през повечето време за това се чувствам още по нещастен. Сякаш съм наполовина човек сред компания, в която хората си споделят за гаджетата и любовните проблеми. Аз само слушам, чувствам се неловко, че няма какво да споделя и да си кажа направо, всеки път когато се отвори подобна тема ми иде да потъна в дън земя. Ей така, от срам! От желание хората да не ме мислят за асексуално същество или там както се наричаше на индивидите самотници, които никога нямат с кого да прекарат някой специален ден като Свети Валентин примерно. И така упорито се старая да прикрия проблема, че емоционално това ми коства много мъчения. В компания дори ЛЪЖА, когато ми се зададе въпрос на сексуална тематика, а аз мразя да лъжа. Писнало ми е това да продължава така, а сякаш вече е вечно. В днешно време тийн на 16 се притеснява, че си е нямал приятелка, пък какво остава за млад мъж на 18? Само ядове, само терзания и все съм с надеждата, че един ден те ще секнат в момента, в който си намеря приятелка.

пп. Повдигам отново стара песен с нова мелодия така да кажем, ама кво да се прави. Просто ми се пишеше още веднъж... :(

Ето ти сам казваш,че си пропуснал правилния момент да поканиш момичетата,които си харесвал.Това би трябвало да ти служи за урок друг път,за да не го правиш.Харесаш ли някоя - давай,не му мисли много!Както казаха и по-нагоре - не премисляй всичко по сто пъти, просто направи това,което ти се иска.Защото иначе може би пропускаш много положителни и приятни емоции.Успех :-) :-) :)

a3c1M
03-02-2009, 18:41
"не се влияй от хорското мнение" x10
"преодолей срама си" x10
Е убо не та е срам и си непукист, ама кат просто не ти идва на ума ко да приказваш с момиче.
Спрете да пишете да не го е срам ами дайте идеи ко да приказва кат дойде момента.

btw не ме критикувайте за правописните грешки просто няма смисал 8)

moneycomeme
03-12-2009, 14:59
...bydi spokoen..mislq che prosto trqbva da stanesh po-samouveren...ne mislq che problema ti e tochno tova che si nqmal prosto GADJE ... ne gledai na momichetata kato na vyzmojnosti, gledai na tqh sqkqah edna ot tqh shte byde momicheto,koeto edin den shte te obicha i shte dava vsichko za teb,kakto i ti za neq ;]] :grin: ...no ne nasilvai neshtata,gledai da ti doide otvytre i togava ne davai mqsto na sramejlivostta...USPEH;]

fc
03-13-2009, 07:40
@assd, ако изпитвам силни чувста не ме интересува дали има приятел или не.

EeeBobii
03-13-2009, 08:25
Че те посъветвам да прочетеш внимателно тая тема!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=235838