View Full Version : Тампони
besnicataa
08-23-2008, 09:56
Горе долу по колко време трябва да се държат?В смисъл колко най-много и най-малко може..и има ли някакви страни4ни ефекти
Nadelina
08-23-2008, 10:13
Nqma nai-malko, zashtoto zavisi ot tova kolko silno ti teche. A nai-mnogo se dyrjat 8 chasa, no ne ti preporychvam chak tolkova. A do stranichnite efekti - edna moq poznata ne moje da nosi tamponi, zashtoto sloji li ima glavobolie i povryshta.
Slun4evko
08-23-2008, 10:24
Приятелката на Наделина има Токсично Шоков Синдром /ТШС/ от тампните,опасен е по принцип ако не се отреагира веднага. Един вид непоносимост към тях,случва се обаче много рядко. Иначе между 2 и 6 часа се държат доколкото знам аз,но никога повече от 4 не ги държа,за всеки случай,не е особено здравословно тази кръв да се задържа в нас,но понякога нямаш друг избор.
zWezdichkaaa
08-23-2008, 10:39
до колкото знам през първите дни се сменят средно на 3-6 часа а към края на 6-8 часа :)
Приятелката на Наделина има Токсично Шоков Синдром /ТШС/ от тампните,опасен е по принцип ако не се отреагира веднага. Един вид непоносимост към тях,случва се обаче много рядко. Иначе между 2 и 6 часа се държат доколкото знам аз,но никога повече от 4 не ги държа,за всеки случай,не е особено здравословно тази кръв да се задържа в нас,но понякога нямаш друг избор.
съгласна :)
Baby_girl93
08-23-2008, 11:53
Не ги дръж повече от 2-4 часа, защото може да се развие бактериална инфекция. :booooomb: :shock: 8-)
майка ми също има непоносимост към тампони иначе ти препоръчва да стоиш с един тампон 2 до 4 часа някъде
ElisaDay
08-23-2008, 12:17
Има хиляди теми за тампоните :? Иначе се държат около 2-4 часа..зависи как ти върви.През нощта НИКАКВИ тампони!Винаги превръзка. Пък и според мен в първите дни е хубаво да използваш превръзки, защото ти е най-силно.
donkihot
08-23-2008, 12:40
колкото е възможно по-малко ги дръж...аз май имам непоносимост към тампони,защото последния път ми се зави свят,ама нз дали е от това..
LovelyGirl
08-23-2008, 13:06
Съгласна съм с теб :)
kalpazanka
08-23-2008, 13:11
Тампоните съдържат диоксин! Разровете се в нета и вижте до какво води!
zabludenata
08-23-2008, 13:27
Имат си листовка!!!!
Nadelina
08-23-2008, 16:29
През нощта НИКАКВИ тампони!Винаги превръзка. Пък и според мен в първите дни е хубаво да използваш превръзки, защото ти е най-силно.
Sega shte posporq i po dvete izrechenia. Pyrvo ne e zadyljitelno da si s prevryzka prez noshtta, mnogo momicheta predpochitat tamponi. Naskoro chetoh statia na O.B., v koqto pisheshe, che e glupost, che ne moje da slagash tampon prez noshtta, napylno vyzmojno si e i e tvoi lichen izbor s kakvo da si. I vtoroto ti izrechenie e oshte po-glupavo, zashtoto tampona e mnogo po-nadejden ot edna prevryzka. Ako iz edin pyt ti poteche po-silno i prevryzkata ne moje da go popie...capash se! Ako se e svila i se izcapash? Ako si legnala na edna strana .. se capash! Sluchvalo mi se e ... Dokato tampona nqma kak da te nacapa i za silnite mi dni e po-priatno da sym s nego, oshte po-malko, che zabravqm, che sym v cikal, kogato nosq tamponi.
kalpazanka
08-23-2008, 19:16
Хм, само не съм съгласна, че ако спя на една страна и ми тече, се цапам. Не е нужно като си в менструация, да се омажеш до ушите! И още нещо- слагам нощна превръзка преди лягане, за да може да попива повече! А за свиването- свиват се само турските боклуци по 15 ст. бройката :D
krem4et0
08-24-2008, 07:10
Последният път като сложих тампон-вторник май беше, уж м беше малко течението вече, а се омазах....по тампона нямаше кой знае какво, но по прашките.....колкото щеш. А бях с бяла пола. С превръзка не съм се омазвала никога. Да спиш цяла нощ с тампон(над 7-8 часа), особено първите дни си е жив инквизиция. Това е чуждо тяло в теб, дразни и изобщо не е полезно. Тампони ползвам само мини, само послдните 2 дни, само като излизам навън. не повече от 2-3 часа!
az redovno ipolzvam tamponi ,dori i v purvite dni.s tqh zabravqm 4e sum v cikul i prosto ne gi use6tam.izpolzvam gi i no6tno vreme,no gi smenqm.az i bez tova se budq prez no6ta... vse pak ,ako se ostavqt po 7-8 4asa tamponite, moje da se razvie infekciq,no ako si strikten ne mislq 4e ima problem i za prez no6ta da se polzvat.kolkoto do tova dali sa i propuskali tamponite - ne.ako ne se sloji hubavo tanpona moje da go use6ta6 i li da se izcapa6,no sled nqkolko postavqniq se svikva i nqma na4in da ne go sloji6 kakto trqbva. :wink:
Drebnoto_f
08-24-2008, 15:51
оффф в кутийката си има описание :?