PDA

View Full Version : Майка ми постоянно ми забранява!

StillNoob
08-25-2008, 18:43
Zdraveite vsichki .... Imam goliam problem koito se opitvam dve godini da razresha... I toi e sledniat : Maika mi ...
Znachi neznam kakuv chovek e tq.Izmislia kakvi li ne neshta samo i samo da ne otida na dadeno miasto. Spetemvri mesec pravia 18. Oshte kogato biah na 16 se poiavi tozi problem prosto zashtoto si hvanah gadje.I se pochna : pitam ia dali moje da izliaza na dadeno miasto , tia kazva ili da i mi otpuska 1h 1h i 30 min iili kazva ne .... Prosto e na nastroenie ili az pone taka si mislia ... Beshe se razboliala tejko i az i pomagah tuk s kakvo li ne minalata godina. Za vsichko tova polu4ih 2 chasa za izlizane i pri vsiako izlizane triabvashe da ia pitam dali moje da izliaza.Togava biah napravil 17 predi broeni meseci.No vupreki che napravih 17 i si misleh che tia shte gleda na men veche kato na otgovoren chovek ne stana nishto podobno.Vsichko produlji.Minalata nova godina ne uspiah da prekaram sus priqtelkata mi zashtoto maika mi izmisli niakakvo nebivalica che ne mojelo da otida zashtoto niamalo koi da me pribere... Ok prieh go...Weche stavam na 18 pochti , daje sum si gi napravil zashtoto mi ostavat broeni dni..Utre mislehme s edin fr da otidem da pokarame kolela v ujniq park az se pribrah i q pitah (zabelejete pitam maika si dali moga da izliaza a sum na 18 pochti) tia mi kaza che niama da hodia zashtoto bilo mnogo dalech ot nas ( kato se ima v predvid che e na 15 min s gradski transport ot nas) i votor che tam stavali nai mnogo krajbi na kolela ......... Az i kazah che shte izmisli vsiakakvi neshta samo i samo da ne otida niakude i tia si zamulcha ... Neznam kakvo da pravia v smisul ne che imam koi znae kakuv problem no vse pak sum na 18 i vse oshte pitam maika si da izlizam i mnogo riadko me puska na rojdenni dni i kuponi ... 1-2 puti v godinata ... Mnogo mi e gadno zashtoto ne sum bil maluk za neia da hodia po bolnicite i t.n zaradi neia i da i pomagam tuk v kushti s kakvo li ne .... a tia dori ne go razbira i ne mi otpuska powe4e svoboda .... Neznam ako niakoi moje da mi kaje kfo da napravia... Hiliadi puti sum i kazval che veche ne sum maluk no tia se si znae neinoto i dori kogato pitam bashta mi za rojden den ili kupon ili disko niakude toi kato i kaje i tia vednaga kazva che ne moje ili neshto pak izmislia i toi kato niakuv rob ia slusha i ne me puskat ....

Нарушена т.7
moderated by oth_fenka

WithLove
08-25-2008, 18:51
Я пробвай да го напишеш на кирилица.

AceXe
08-25-2008, 18:52
Я пробвай да го напишеш на кирилица.

Дълго е и е адски неприятно на латиница да се чете...

Myrth
08-25-2008, 19:02
Кажи й спокойно и в очите, че оценяваш грижите й и разбираш притесненията й. Но и че това, което прави, не е в твоя полза. Най-малкото защото изоставаш от връстниците си и на 18 няма да си поемал достатъчно отговорност за себе си и ще бъдеш неподготвен. Чувството за отговорност, както и тялото, се каляват, а това което прави майка ти се нарича изнежване и е много лошо. Ако продължава да не те пуска, просто спри да се спазваш часовете и правилата на семейството, не бъди агресивен, но говори хладно. Не показвай емоции, така ще изглеждаш по-голям и ще вдъхваш повече увереност.

Giva
08-25-2008, 19:07
А ти защо продължаваш да я питаш? Почти на 18 си а не на 13-14.Кажи й че си почти пълнолетен и можеш да се грижиш за себе си.То ако сега не излизаш кога?!?

gree_girl
08-25-2008, 19:25
Пробвай следващия път когато излизаш да не я питаш, а да и кажеш: Мамо, излизам. ... не знам дали ще подейства и каква ще бъде реакцията и, но може би ще разбере, че си пораснал. Друг вариянт е да поговориш с баща ти, доколкото разбрах той те защитава и се опитайте двамата да промените държанието на майка ти. Айде успехчета :-) и пиши какво е станало :)

StillNoob
08-25-2008, 19:30
Popitah ia zashto triabva da ia pitam predi da izlizam i tia mi otgovori pone zaradi uvajenie kum neia .... Tfa veche neznam kfo e ... Kogato i kaja primerno utre sutrinta she hodia na kafe tia me pita dali sum pital niakoi dali moga da izliaza ...

Myrth
08-25-2008, 19:32
Кажи й "Не". И я гледай в очите като й говориш. Придай тежест на думите си.

StillNoob
08-25-2008, 19:35
Mislia utre vupreki che tia ne e suglasna da otida do ujnia park da otida ... prosto da i pokaja che mojeshe da ne m ise pravi zashtoto taka ili inache shte otida !

gree_girl
08-25-2008, 19:41
Mislia utre vupreki che tia ne e suglasna da otida do ujnia park da otida ... prosto da i pokaja che mojeshe da ne m ise pravi zashtoto taka ili inache shte otida !
Мхм, да по тази начин ще и покажеш, че вече не си малкото момченце, което може да контролира дори за дребни неща. Попитай я до кога смята да и искаш разрешение за всичко? И като станеш на 30 ли трябва да я питаш дали да правиш секс с жена си ... опитай се да и обесниш, че уважението не се измерва в искането на маловажни разрешения, а когато си до нея в труден момент - както когато е била болна.

MiMcHeToOo
08-25-2008, 22:30
Не я питай повече. Голям човек си.

NightSky
08-26-2008, 19:27
Кирилица?

Не я слушай. На 18 си, не на 12. И да иска няма право да те спира.

AceXe
08-26-2008, 19:51
Кирилица?

+1

Obsession
08-26-2008, 20:29
Спри да я питаш, няма как да те спре. Какво ще направи - ще те заключи у вас ли? Ясно, притеснява се, но си пълнолетен... И все пак покажи, че можеш да бъдеш отговорен и да се грижиш за себе си.

gree_girl
08-26-2008, 20:45
Кво стана отиде ли днеска и как се развиха нещата? Ако искаш сподели, надявам се всичко да е минало добре! :-)

Kozmen
08-26-2008, 22:33
Събуди ми интереса твоята история. Слава Богу, че аз нямам такива грижи с майка ми и баща ми. Имам пълна свобода. Наистина трябва да и се опреш. Придай тежест не само на думите си, а на държанието си. Трябва като те види, да вижда един пълнолетен и отговорен човек, а не малкото си момченце. Надявам се да казваш как се развиват нещата.

ЛаСт!К
08-27-2008, 10:25
Еми не я питай..как ще те спре?

LovePreslava
08-27-2008, 17:23
Значи мисля,че имаш много гаден проблем.. Майкати е доста консервативна доколкото разбрах от написаното.Колкото и да се опитва да те командва вече е време,в което да не я питаш дали можеш да излезнеш и т.н .. Може да го прави,за да те предпази,но ти вече си голям човек и можеш да се справяш сам.. Ако обаче си изцяло на издръжката на родителите си е нормално да налагат някакъв контрол над тебе.. Започни работа някъде и докажи,че можеш да се справяш сам,да покажеш , че вече не си малко дете и може би това ще промени отношението и към тебе .. опитай .. :o

MELON
08-27-2008, 19:21
Кажи й спокойно и в очите, че оценяваш грижите й и разбираш притесненията й. Но и че това, което прави, не е в твоя полза. Най-малкото защото изоставаш от връстниците си и на 18 няма да си поемал достатъчно отговорност за себе си и ще бъдеш неподготвен. Чувството за отговорност, както и тялото, се каляват, а това което прави майка ти се нарича изнежване и е много лошо. Ако продължава да не те пуска, просто спри да се спазваш часовете и правилата на семейството, не бъди агресивен, но говори хладно. Не показвай емоции, така ще изглеждаш по-голям и ще вдъхваш повече увереност.
+1

n3ri7ka
09-01-2008, 14:20
ми и аз предлагам да говориш с нея и дано се разберете :) аз пък съм само на 15 и такъв проблем нямам,но винаги когато излизам им казвам къде съм и с кой съм без да питат.и винаги се прибирам по едно и също време,те вече са свикнали.дано и майка ти свикне така,УспЕхЧетА :P

1nnocenT
09-01-2008, 14:28
qvno si golqmo mamino detence ili ne moje da ti se ima doverie, na 17 sym i prosto sytrinta izlizam i se pribiram kogato si iskam , maika si4ko mi dava i u priqteli da spa i na no6tna v plazma me pysna daje :-) :-) :-) :-) :-) :-)

_LacrymoSa_
09-01-2008, 14:39
Кирилица?

+1 ;-)

Liar
09-01-2008, 20:27
Ами...спри да я питаш!

-=kok1=-
09-01-2008, 21:35
ем при мен стана следното.Когато бях на 14 и на мен ми правеха проблеми за това.Един ден се скарах с тогавашната ми приятелка и се прибрах в нас.Тя почна да разпитва и "да прави от мухата слон" на мен ми писна и и кахах така"Ти си имаш,твой проблеми аз мой.Писна ми да ми дранкаш глупости...опраай са ...чао....(тряссс)". :oops:

sineoko_barbi
09-02-2008, 12:11
А ти защо продължаваш да я питаш? Почти на 18 си а не на 13-14.Кажи й че си почти пълнолетен и можеш да се грижиш за себе си.То ако сега не излизаш кога?!?
и аз съм на същото мнение

krisence
09-02-2008, 13:15
и аз съм на същото мнение

Напълно ви подкрепям за мнението.

pOiSoN_kIsS_94
09-02-2008, 13:46
хахаххахахахахахаха :razz: аз съм на 14 и изобщо не я питам :D :D когато ме попита дали утре ще излизам и казвам "да" и тя веднага се ядосва и казва"а аз защо не знам"..аз и отговарям,че сега сме се уговорили или съм забравила да и кажа или пък съм мислила,че съм и казала 8-) 8-) не че няма да ми позволи ама 8-)
както казаха по-долу те съветвам да не я питаш или да и кажеш,че вече ти ще взимаш решенията по въпросите кога ще излизаш,с кого и колко време ще трае излизането :P :P

AItOo0
09-02-2008, 14:02
Олее честно прочетох 2 реда и се отказах ...забравих как се чете такива яроглифи :-D

Duvessa
09-02-2008, 14:23
Не мисля, че с бунтове ще постигнеш нещо. По-добре ги остави като краен вариянт. Не съм съгласна с повечето- да , пълнолетен си, достатъчно голям си да взимаш самостоятелно решения къде и кога да излизаш, но това не ти дава право да правиш каквото си искаш. Още живееш при родителите си и зависиш от тях, затова си длъжен да се съобразяваш до някаква степен. Мисля, че ако спреш да питаш или започнеш да се караш с майка ти за това, ще я ядосаш, което по-скоро би довело до намаляване на малкото свобода, която ти дава. За жалост тогава нищо няма да можеш да направиш, било то и пълнолетен, защото още зависиш от нея. По-правилното в случая е да говорите, да и докажеш по някакъв начин, че си отговорен и голям. Добра идея дадоха – може да се хванеш на работа. Ако искаш да те приема като зрял, дръж се като такъв и не си помисляй за бунтчета. Не постигнеш ли никакъв успех, бъди студен с нея- това би я наранило и накарало да се замисли за държанието си с теб и може би ще осъзнае грешката си. Говори и с баща си, не вярвам да не може да окаже поне малко влияние върху майка ти.
И друг път на кирилица.