View Full Version : АЕ
vanPersieFan11
09-01-2008, 14:12
Здравейте.След 2 години смятам да следвам английска филология и искам да попитам тези които са минали по този път или ако някой е чувал нещо да пише.Значи,искам да знам за приема как може да влезеш-чрез диплома или изпити(моля кажете ако е с изпити какви са те,за да мога да се готвя от сега),и др което е може ли да се учи паралелно и втори език,т.е учиш си един език(АЕ) и заедно с него и втори език (НЕ например)...Надявам се да помогнете.Благодаря. :)
amazonkata90
09-01-2008, 15:15
Мога да ти дам информация само за Софийския университет, защото съм на мнение, че ако наистина искаш да учиш каквато и да ефилология, то само там е точното място.
Влиза се с изпит по английски език. Максималният бал е 30. Образува се от 3 пъти оценката от изпита + оценката по английски език от дипломата + оценката по БЕЛ пак от дипломата.
Задължително се изучава латински език (или поне първата година). Вторият чужд език (например немски) не е задължителен, но е сред избираемите предмети.
За подготовка за изпита на СУ - петте книжки с тестове + уроци при учител, за да ти прави диктовки и да проверява есетата ти.
Що се отнася до баловете, те варират между 23-26 за момичета през последните години. Не съм много сигурна, но май тази година балът беше доста нисък в сравнение с предишните...
vanPersieFan11
09-01-2008, 15:35
ето това исках-Благодаря. :)
durotar12
09-02-2008, 09:27
А и да знаеш ,че за изпита се изискват много широки знания-да четеш без проблем на английски всякаква литература ида се изразяваш богат и граматично правилно на английски език.Изпитът е на ниво C1+ според европейска рамка за езиците или Advanced ниво.
MidnightCreep
09-02-2008, 09:44
Нивото в СУ е много високо и трябва сериозна подготовка.
Това Фелпс ли е на снимката в подписа?
vanPersieFan11
09-02-2008, 11:50
Това Фелпс ли е на снимката в подписа?
Да,Майкъл Фелпс е-фен ли си му... :)
MidnightCreep
09-02-2008, 16:44
Най-голямата фенка. :smt050
Пиши едно лично,ако искаш.