Влез

View Full Version : Имам голям проблем

ping
09-05-2008, 21:34
На 17 съм .Часа ми за прибиране е 11:00 .Петък и събота до по късно (дали на дискотека или някъде другаде) ,зависи с кой съм.Искат да си уговарям срещите преди 8:30 ,защото иначе е късно.Час на комп. ВЕЧЕ имам и е 1:00 ,това ми е и часа да си оправя леглото пък след това колкото искам време мога да не спа ,но не и на компа.ПИТАМ :Държана ли съм изкъсо?Много ме вълнува този въпрос и чакам отговори.А и бтв ако им повиша много тон те ми избират ден в който да не излизам,последното им решение беше в събота,но май го оттеглиха.Но при следваш път няма да ми е простено

f1st14ka
09-05-2008, 21:50
Еми това е много кофти.Особено ако твоите приятели не се прибират толкова рано.Аз също съм на 17 , но нямам час естествено не се прибирам в 6 сутринта,но не ми налагат такива часове. Еми за мен това си е изкъсо, особено тази част с оправянето на леглото и компютъра...Пък за тона....Опитаи се да поговориш с родителите си без да се карате.Обясни им че не си на 10, покажи им че можеш да си отговорна, ако познават някои от приятелите ти още по-добре.

Civilizationruller
09-05-2008, 21:59
ми леко прекаляват но леко .. смисъл за компютъра и леглото иначе вечерния час е горе долу добре :-D

s3xy
09-05-2008, 22:06
спокойно, не си изкъсо, има време за всичко и скоро ще те пускат повечко :] опитай се да си поговориш с тях и им обясни с тих и спокоен тон за всичко :] успех

BaiboCo
09-05-2008, 22:08
На 17 съм .Часа ми за прибиране е 11:00 .Петък и събота до по късно (дали на дискотека или някъде другаде) ,зависи с кой съм.Искат да си уговарям срещите преди 8:30 ,защото иначе е късно.Час на комп. ВЕЧЕ имам и е 1:00 ,това ми е и часа да си оправя леглото пък след това колкото искам време мога да не спа ,но не и на компа.ПИТАМ :Държана ли съм изкъсо?Много ме вълнува този въпрос и чакам отговори.А и бтв ако им повиша много тон те ми избират ден в който да не излизам,последното им решение беше в събота,но май го оттеглиха.Но при следваш път няма да ми е простено
Aбе момиче ти некво ддз... с твойте родители кво само си уговаряте некви работи. В колко те пускат да сереш може ли да попитам?? бати тъпото честно мн зле

nefchi_bs
09-05-2008, 22:10
Хмм...Това с вечерния час бих го преживяла,но часа за компа е много тъпо :shock: Аз съм на 14 и стоя докогато си искам...Хората преди мен казаха как да постъпиш..Айде успех :-)

snike
09-05-2008, 22:48
mm daje prekaleno izkyso kato se ima predvid 4e si na 17 po stava6e ako si na 13-14 no ne i 17 :-o opitai se da govori6 s va6ite ili postoqnno i natqkvai za tvoite priqteli v kolko se pribirat ili kade hodqt i do kolko danop se osyznaqt va6ite no ne mislq 4e prosto ei taka sa go napravili da ne bi da si sgafila ne6to :-o

CocainCocktail
09-05-2008, 23:41
Всички родители са различни...пак се радвай ,че ходиш насам натам има някой и по-зле.
Задължиелно искам да изкажа мнение за онези ,който не се знае на 12,14,16,18 или 25 са дето с присмех отговарят "Ама как така ще имаш час?Аз не се прибирам у нас хааа..." Та особено ако твърдят,че са на 14.... :-x

Това за компа и кога да си в леглото може да е правилно наложено.Аз лично свикнах да си лягам сутринта или ваобще да не си лягам ,а ходя и на работа и явно се сещаш какъв е ефекта.Преди имах час на компа защото все ги будех като пусна музика и т.н.

Не си изкъсо както казах радвай се въобще,че излизаш

ping
09-06-2008, 04:21
Еми принципно преди нито имах час да се прибера ,нито за компа,но понеже често опонирам,споря и повишавам тон решиха да ми сложат и щяло да става по зле за мен ако не ги слушам :-&

Nam3less3
09-06-2008, 04:29
Нормално е, дори не може да се нарече че е пресилено. А и скоро ще станеш на 18 и край. Ако това за компютъра те очудва, е защото не можеш да разбереш какво си мислят родителите ти. Те са възрастни, работещи хора, и искат да те отгледат здрава, докато не станеш поне пълнолетна(но пълнолетните трябва да са разумни). Ако стоиш на компа до късно и лягаш още по-късно, това ти разваля режима, а и сънят е важен, от безсънието се разбиват нервите.

sexa_na_kompleksa
09-06-2008, 11:23
Горе долу е нормално. Има много по-лоши случаи, ако това е някакво успокоение. Наистина не е хубаво да седиш на компютъра до толкова късно, на мен ми се струва, че и до един да седиш пак е много, така че...
Опитай се да поговориш с тях малко за вечерния час, но в никакъв случай не им повишавай тон - явно така само влушаваш нещата.

ValzZi
09-06-2008, 11:32
определено са те вързали аз съм на 14 а нямам никакви часове..може да седа по цяла нощ на компа и никой няма да забележи или да ми каже нещо :grin:

ping
09-06-2008, 14:19
На мен проблема не ми е вечерния час даже хич .Устройва ме ,проблема е че като им повиша доста тон и ми избират ден в който да не изляза и също че трябва да ставам от компа в 1:00 и да си оправям леглото .Аз това се опитвам да им кажа че е много тъпо и гадно :-& .А бтв аз допреди 17 нямах никакви забрани ама никакви .И понеже прекалих за едно нещо СЕГА на 17 години имам ограничения и за това съм объркана ,незнам дали са нормални ограниченията и за това искам мнения

Lysit0
09-06-2008, 15:20
Най- добре ще е да седнеш да поговорите като нормални хора,и да им се извиниш за това,което си направила.След като можеш,да се заяждаш с тях или там каквото нередно си извършила,трябва да можеш да си понесеш последствията и наказанията,все пак не си на 7 годинки.Също така,ако седнете да поговорите и се извиниш и им обясниш,те може да склонят и да ти махнат наказанията.И тук е редно да спомена,че родителите ,не са , за да се държат с децата си като приятели ,а като зрели възрастни хора,и да учат децата си,кое е най- добро за тях и как да се справят с неспуучията с живота,исъщо така как да се борят с него.Така,че като си направила грешка,е нормално да се извиниш,пък те тогава ще си помислят,дали да ти махнат наказанието . ;) Айде от мен толкова и успех (:

Marianella
09-06-2008, 16:02
Ми горе долу си добре , макар , че аз не съм имала такива забрани на твоите години . Ако искаш нещо да се промени разговаряй с родителите си . По пътя на диалога всичко става .

reni7o0o
09-06-2008, 19:32
На 17 съм .Часа ми за прибиране е 11:00

:-x моя е 10 :( :-x :x

Lysit0
09-06-2008, 19:43

:-x моя е 10 :( :-x :x

''reni7o0o'' ....часът на малолетните,през лятото е в 10 h.,а през зимата в 9h.По закон е така.Питай секи адвокат ще ти каже същото (: А това дали ще те пускат,повече или по -малка ,вече зависи от самите родители (:

.. DeViL mAy CrY ..
09-06-2008, 19:54
Тва за компа и леглото е гадно ковори с тях :)

kuklichka_bg
09-06-2008, 21:13

Ami na teb 6tom tei ti e dobre neznam si4ki roditeli sa razli4ni.Primerno na nqkoi ako im kresnesh i stava po tvoita amam pri drugi ako kresnesh i gubish i malkoto deto si imal...Slava bogu az nqmam takav problem na 15 sam i prez sedmicata se pribiram 10:30-11 prosto zashtoto 4akam avtobus i nqma drug na4in no kogato iskam da stoq po do kasno bashta mi mi kazva Kaji mi v kolko sa priberesh i tei i ako ve4e ne se pribera do dadeniq 4aas toga zmoje da mi kajat ne6ot ina4e ne neznam Spored men ne mogat te da ti kontrolirat jivota

DanceGirl
09-06-2008, 22:03
Наистина те държат доста изкъсо.Според мен причината е в това,че ти нямат доверие.А това за съня не зависи дали стоиш на компа до 1-2 часа,а до това в колко ставаш сутрин :) Аз съм на 14 год. и ме пускат до 23:30 навън,но просто сме говорили на тази тема и аз никога не съм им давала поводи да се съмняват с мен +че знаят с кого съм 8) Поговори с тях!Успех!

SunShinePearl
09-07-2008, 00:27
az kato po4na daskalo trq v 22:00 da iz4ezvam ot kompa :x apuk kvoto si iskam dr da praq sled tva,ama teb za 17 godi6na naistina dosta izkuso te durjat :?

tapaka
09-07-2008, 10:54
ei macko va6ite fred li sa normalno e da se pritesnqvat ama se pak si na 17 ne si nqkoi razqren pyber deto nemoje da si ovladee emociite vse pak ne si malka do nqkva stepen ti e do6al akala v glavata govori s tqh ama tva seriozno si e tapo na kompa do tolkova 4asa navan do tolkova 4asa..........tva si e jivo istezanie

ndle
09-07-2008, 10:59
снимай ги как се чукат и ги заплаши, че ще ги качиш в нета !

Viche
09-11-2008, 23:42
Абе за 17 годишна си те държат бая изкъсо :D :D

Evanescencefan
09-12-2008, 10:24

:-x моя е 10 :( :-x :x Моя пък беше:юни до средата юли в 21.00,юли до средата на август бях навън до 20.30,а в момента съм до 20.00,но все пак съм на 12 :D
По темата:Поговори с тях нормално,ако не разберат,ти си на 17,когато завършиш даскало си вземаш багажа и отиваш да учиш в университет.