PDA

View Full Version : Истинска любов, но може би без бъдеще



jamterry
09-06-2008, 00:29
Това, което ще споделя е доста необичайно - поне аз не познавам никой друг с моя проблем. Искам някой да ми даде съвет, защото аз съм прекалено объркана да преценя кое е най-правилно.

Точно преди 2 години се запознах с един мъж...по интернет. Имахме много общи интереси. Започнахме да си пишем всеки ден, часове наред. Първоначално си мислех, че просто се забавлявам, но месец по-късно осъзнах, че малко по малко аз съм се влюбила. Аз съм на 18 години и досега най-дългата ми връзка е била един месец. Сигурна съм, че това не е увлечение. Мислих си, че ако му кажа как се чувствам той ще спре да ми пише, но се оказа, че той споделя моите чувства. Доказвал ми го е по много начини, но аз ще ви споделя това, което ме трогна най-силно. (Забравих да уточня, че той е от САЩ, което никак не е маловажно, а е основният проблем.) За рожденния ми ден, освен, че ми изпрати подарък, което аз не очаквах, ми се обади по телефона и ми изпя "Happy Birthday". Толкова ме развълнува, че се разплаках и се наложи той да ме успокоява. По-късно същия ден, когато се бях успокоила, му казах, че ме направи най-щастливата и че никога няма да забравя този мил жест. Започна да ми се обажда всяка сутрин преди училище да ми пожелае приятен ден.

Но никой, освен мен, няма представа как се чувствам и колко ми е тежко да не мога да прегърна човека, когото обичам, да го целуна, да го погаля, да го почувствам близо до себе си. Вечер, когато си легна сама, плача, защото въпреки споделената си любов аз нямам шанс да я изживея и се чувствам ужасно безсилна да променя обстоятелствата. Дори имах период, в който го помолих да спре да ми се обажда, защото се разплаквах чуейки гласа му да изрича името ми и да ми казва колко много би искал аз да съм с него.

Опитах се да се отдалеча от него. По принцип си пишем всеки ден и аз спрях да влизам в интернет. Още като се събудех той ми беше първата мисъл. Започнах да излизам навън и да прекарвам повече време с приятелите си, за да не мисля за него. Звъня ми 3 дни, но аз не вдигах телефона. На четвъртия ден не издържах и вдигнах. Поговорихме си и към края на разговора той ми каза, че аз съм единствения човек, на когото той държи...и се разплака. Беше си помислил, че ме е изгубил, а аз му казах, че това няма как да стане, защото го обичам безкрайно много. И отново продължихме връзката си.

Ще съм благодарна на всяко едно мнение и ще го оценя. Само искам да помоля хората, които ще кажат "Ами да си гледала в кого си се влюбвала" да си спестят коментара, защото човек не избира на кого да даде сърцето си. На 18 години съм и съм разбрала, че на всеки може да се случи всичко - никой не е застрахован!

И последно: Всеки, имайки човек до себе си, на когото държи и цени - нека знае, че има всичко!

Nam3less3
09-06-2008, 02:48
Не може цял живот само да си пишете и да си звъните, а да сте в различни континенти. А и мислиш ли че 2 години не си е имал приятелка, и само с тебе е общувал(от разстояние)? Ако се срещнете(той да дойде да живее в БГ или ти в САЩ), може да живеете заедно, но тогава отде знаеш, на живо е по-различно, може да се изпокарате бързо и да се разделите. А ако няма начин да се срещнете, или се оставете и си живейте нормални любовни животи, или пък е малко странно тука да си имаш приятел а да си влюбена от разстояние в друг мъж. Ти си знаеш дали може да имате бъдеще(да сте в една държава поне), но няма смисъл да го чакаш, мисля, че е трябвало още преди година и половина да спрете да общувате. А и не мисля, че сте влюбени, не може да се влюбиш в някой само от разговори по телефон и интернет. Много странно, и 2мата 2 години не сте имали любовни контакти с други хора, и ви стига само да си чатите, дори и без да сте се виждали преди това? Наистина не си влюбена, просто е силно привличане. Невъзможно е да си влюбена по такъв начин. Просто го обичаш. Да не си му "давала сърцето си", знаейки какво ще се случи.

pepita87
09-06-2008, 07:00
Nie su6to se zapoznahme s priqtelq mi po neta,e toi me be6e vijdal i predi...no vupreki vsi4ko ne se poznavahme...Toi be6e v Ispaniq..az v Bg...idva6e si za po mesec lqtoto i zimata i vupreki vsi4ko go 4akah,kopneehme i jiveehme za tezi 2 meseca ot godinata...za6toto az nqmah o4i za drug,v surceto mi nqma6e mqsto za pove4e obi4...predi godina zaminah pri nego,jivqhme 9 meseca zaedno...no poradi ste4enie na obstoqtelstvata,az si trugnah,za6toto nqmah rabota,toi me izdurja6e...a az ne iskah da sum zavisima!Doide si za mesec...sled kato si trugnah...predi sedmica pak zamina i...sega otnovo sum sama i sled 2 godini,az sum na su6toto mnenie,4e ne iskam drug 4ovek v jivota si!I koito mi kaje,4e liubovta ot neta e boza rabota 8) ...Ne sum suglasna!Sega otnovo iska da zamina pri nego i sum pred ogromna dilema...postoqnno pla4e,na den mi povtarq hilqdi puti kolko me obi4a i mu e tejko bez mene,pri uslovie,4e sme sviknali da zaspivame i da se budim edin do drug...Dilemata e dali da produlja da gradq kariera ili da zamina da sum s liubimiq 4ovek... :? Ako i za teb se o4ertavat nqkakvi planove da zamine6 pri nego..ili toi da si doide...za6to da ne produljite da gradite tova,koeto ste postroili do sega?!Makar ot li4en opit da znam..kakvo e da si sam,vupreki nqkade tam dori na drugiq krai na sveta da misli i kopnee za teb!Uspeh ,mili4ka!Nai-vajnoto e da si silna i da ne pada6 duhom!!! :)

jamterry
09-06-2008, 15:49
pepita87, безкрайно много ти благодаря за подкрепата! Докато и двамата изпитваме тези силни чувства - няма да се откажа! Времето ще покаже дали и как ще се развият нещата. А на теб желая всичко най-хубаво: надявам се да успееш да съчетаеш това да имаш работа, а същевременно и да си с любимия човек.

anichkaaaa
09-06-2008, 16:11
Наистина на живо е по - различно.. важното е всичките тея неща които ти ги казва по телефона, в скайп или където и да е било ... да може да ти ги казва, докато те глееда в очите ... Но все пак си права .. човек не избира на кой да даде сърцето си .. понякога просто така се получава :(

pepita87
09-07-2008, 09:46
pepita87, безкрайно много ти благодаря за подкрепата! Докато и двамата изпитваме тези силни чувства - няма да се откажа! Времето ще покаже дали и как ще се развият нещата. А на теб желая всичко най-хубаво: надявам се да успееш да съчетаеш това да имаш работа, а същевременно и да си с любимия човек. :-) Blagodarq ti,mili4ka!4esto puti se nalaga da pravim jertvi za liubimiq 4ovek...i mai i tozi put 6te q napravq...za6toto vseki mig bez nego e cql vek za men...Jelaq ti i na tebe mn.kusmet,dano vsi4ko se naredi,za da ste edin den zaedno!

nicolepcd
09-07-2008, 09:56
Леле, много ми хареса историята ти :) Ако ви е писано да сте заедно - ще сте :) А родителите ти знаят ли, подкрепят ли те? Защото ако те подкрепят те, тогава ще е много по-лесно :) Живота е пред теб и ако продължавате така, все някога ще се видите :) А когато се видите, когато се прегърнете и т.н... тогава наистина ще разбереш дали той е човекът за теб... Успех :)

Lysit0
09-07-2008, 11:29
Защо не го попиташ ще си идва ли в България?А и ти можеше лятото да заминеш при него хем на почивка,хем да се видите.Ако ви е писано да сте заедно,то ще стане рано или късно.Късмет от мен.

zaraaa
09-07-2008, 11:52
гледаите по-скоро някои от 2-мата да си направи разходка до другия континент защото на живо е много по различно.изведнъж всичката ви виртуална любов като нищо може да изчезне

Правилно :? :? :? Според мен си направила добре, когато си започнала да страниш от него и не е трябвало въобще да му вдигаш....Сама виждаш, че любовта от разтояние е болезнена, тогава защо продължаваш да се мъчиш! Трябва да събереш сили и да сложиш край на това, поне според мен! Всичко обаче зависи от чувствата, ако можете да се видите, ако ти можеш да отидеш там или той да се върне тук, тогава имате бъдеше! :):):)

jamterry
09-10-2008, 00:01
Безкрайно много ви благодаря на всички, които ми дадохте съвет - всеки един от тях беше правилен! Тъй като тази година ще съм студентка 1-ви курс, нещата ще станат още по-сложни, защото няма да можем и да си пишем. Единствения вариант остава телефона, той каза, че ще ми се обажда, но аз не мога да го карам да ми се обажда постоянно - разговорите са доста скъпи. Не виждам бъдеще за нас, колкото и да искам. Каза, че има планове да дойде тук през зимата, когато е в отпуск покрай празниците, но си мисля, че просто ме успокоява, защото знае колко ми е трудно. Ако все пак дойде - добре, но аз не мога да продължавам да плача и наистина да се съсипвам по нещо толкова невъзможно. Просто ще се опитам да го забравя. Отново благодаря на всички! Няма нужда да пишете повече отговори, помогнахте ми достатъчно и го оценявам :)