View Full Version : Накъде отива този свят?
ImmortalForever
09-07-2008, 18:14
Мили хора... ТАзи вечер направо се втрещих.. Седим си ние с моята приятелка в една детска градина на една пейка нали..и отсреща гледаме момче и момиче ..на момичето и давам най-много 13-14 а момчето беше по-ниско на ръст нали.. и в годините му давам 11 мах. 12.. Явно ходеха ( бяха смешни-тфа едно на ръка) и след като момичето си тръгна за малко , дойдоха приятелите на дребния.. и единия му вика: "Путката ако се навие да се ебете тая вечер, няя се плашиш, вкарваш го целия! Слагаш очилата и се гмуркаш!"
Стоях ужасена!!! Та... накъде мислите че отива съвременната младеж?Къде мислите че се разминахме с тях, че на по 12 се изпонаебават? Има ли ли сте подобни случки? :shock: :shock: :shock: :shock:
Еми тва е полоВИжението.
Секс,наркотици,алкохол,
правене на "големи мъже"
и още...Няма какво да направиш.
Ако четеш по вестниците какво става-
момче наръгва приятелката си,разфасова
приятел ,не знам какво...
Всеки да се спасява.
malko_kalpazan4e
09-07-2008, 18:17
света отива надолу и все по надолу. За подобно държание на младото поколение са виновни медиите, държавата и родителите :x
slun4ice_90
09-07-2008, 18:19
Мили хора... ТАзи вечер направо се втрещих.. Седим си ние с моята приятелка в една детска градина на една пейка нали..и отсреща гледаме момче и момиче ..на момичето и давам най-много 13-14 а момчето беше по-ниско на ръст нали.. и в годините му давам 11 мах. 12.. Явно ходеха ( бяха смешни-тфа едно на ръка) и след като момичето си тръгна за малко , дойдоха приятелите на дребния.. и единия му вика: "Путката ако се навие да се ебете тая вечер, няя се плашиш, вкарваш го целия! Слагаш очилата и се гмуркаш!"
Стоях ужасена!!! Та... накъде мислите че отива съвременната младеж?Къде мислите че се разминахме с тях, че на по 12 се изпонаебават? Има ли ли сте подобни случки? :shock: :shock: :shock: :shock: Потресена съм,но какво да се прави... :? Тия от 91 нагоре са страшно нещо.... 8)
Това е 'нормално',все пак има самотни майка да по- 12г вече....Ха-ха-ха....и сме тръгнали За ЕС-ТО.Поне а3,за подобен такъв случий в ЕС-ТО ,не съм чула....
Bellatrix
09-07-2008, 18:20
Еми тва е полоВИжението.
Секс,наркотици,алкохол,
правене на "големи мъже"
Всеки да се спасява.
+1, наистина света става все по страховито място за живеене... :o :o :o
Ми то както е тръгнало скоро във 3 клас вече деца ще имат.И аз съм виждала много такива: 3 клас с цигара в уста и се хвали : "Снощи така я и*ах уная пу*ка."И аз незнам накъде отива тоя свят. :shock:
света отива надолу и все по надолу. За подобно държание на младото поколение са виновни медиите, държавата и родителите :x
Не!!!
Ето ТОЗИ начин на мислене
е виновен.
Като се проваля в нещо
и казвам-държавата е виновна.
Всеки сам си носи кръста!
ImmortalForever
09-07-2008, 18:23
Как ще възпитаваме деца в такова време...Ако моята дъщеря разбера че се е ебала на такава възраст, ще я счупя от бой! :booooomb: Какъв 3 клас.....до 10 години от детската градина ще почнат.... Къде отиде морала подяволите?? :-x
slun4ice_90
09-07-2008, 18:26
Как ще възпитаваме деца в такова време...Ако моята дъщеря разбера че се е ебала на такава възраст, ще я счупя от бой! :booooomb: Какъв 3 клас.....до 10 години от детската градина ще почнат.... Къде отиде морала подяволите?? :-x Виж,колкото и да се ядосваме за тях няма как да ги оправим...Виновни са родители преди всичко то е ясно...Скоро обаче нещата няма да се оправят(даже това е най-малкият проблем на България в момента).... :?
Как ще възпитаваме деца в такова време...Ако моята дъщеря разбера че се е ебала на такава възраст, ще я счупя от бой! :booooomb: Какъв 3 клас.....до 10 години от детската градина ще почнат.... Къде отиде морала подяволите?? :-x
Затова като родител ще и дадеш
необходимото възпитание.
Но ако на 12-13 тя не го осъзнае сама,
каквото и да и говориш...
Нека се обичат децата :lol: по-хубаво oт либовта нема! :)
ImmortalForever
09-07-2008, 18:28
Нека се обичат децата :lol: по-хубаво то либовта нема! :)
То бахти любофта! :shock:
Нека се обичат децата :lol: по-хубаво oт либовта нема! :)
Е,тя разделя,недей така...
Справка:Една малоумна тема...
Оооо,ама ти ми говориш :) Приятно съм изненадам и очарован.
Естествено! :)
Бай Тоя е добър към теб.
Давай курбан всяка година
на 7-ми септември. 8-)
ImmortalForever
09-07-2008, 18:32
Бай Тоя е добър към теб.
на 7-ми септември. 8-)
Той говори на мен! Шото неска се скарахме! 8-) :P
Бай Тоя е добър към теб.
на 7-ми септември. 8-)
беше към авторката на темата :) малко семейни драми :lol: :D
angel4ee
09-07-2008, 18:34
за съжаления и аз съм се сблъсквала с много такива истории-жалка работа....но нормално е навсякъде се говори само за секс-интернет,филми,списания... :o
Бай Тоя е добър към теб.
на 7-ми септември. 8-)
Сега Бай Тоя ти е обиден :lol:
ImmortalForever
09-07-2008, 18:36
Бай Тоя е добър към теб.
на 7-ми септември. 8-)
Стига сме спамили!Знаеш че съм в ПМС! Давай по темата! :lol: 8-)
не страшно е просто... как може, на нея сиг още не й е дошло... ужас! :-x луд свят, луди родители... :-x :-x :-x ебахти поколението просто... напрао викам сички нормални да си създадем нова държава, да си я управляваме и да не допускаме такива хора!
ImmortalForever
09-07-2008, 18:43
Да и аз мисля че трябва да направим нещо... :-x :-x :-x
Gnidi4ka
09-07-2008, 18:44
m/y dr-to mn dobre razkazva6 ... nali tva nali onova :)
Old one. Тая тема вече я обсъждахме. (:
Иначе на въпроса ти "Накъде отива този свят?" - светът ще ходи където си поиска, ква си ти, че да му държиш сметка. О.о
ImmortalForever
09-07-2008, 18:45
m/y dr-to mn dobre razkazva6 ... nali tva nali onova :)
Хич не вкарваш иронията.. :o
PsychoPatt
09-07-2008, 18:49
Мноо ме ебе кво прае днешното поколение. Нека си чупят главите. После ще съжеляват. Дано поне се поучат от грешките си. :shock: :shock: :shock:
Jumbie483
09-07-2008, 19:18
Ужас :-x :x :-x :x А ние тук в България претендираме за морал и уважение :-x С майки на по 16 години с по 2/3 деца :smt021
miss_asi
09-07-2008, 19:22
Бахти любовта! :shock: няям думи... ама не съм изненадана чесно да си кажа.
Voodo_doll
09-07-2008, 19:29
Незнам дали и при вас е така, само че наще нон-стоп ми казват неща от сорта на ,,по наше време беше по-спокойно'' , ,,аз като бях на толкова години не смеех да отговоря на родителите си'' и т.н Затова е вярно че нещата отиват все по-надолу...
А по въпроса за това с дисциплината и възпитанието: Като се е*еш от 10 годишна на 12 вече ще си бременна и без образование. Кажи ми какво възпитание би могла да даде такава майка на детето си? :-x
Whyniser
09-07-2008, 19:43
Незнам дали и при вас е така, само че наще нон-стоп ми казват неща от сорта на ,,по наше време беше по-спокойно'' , ,,аз като бях на толкова години не смеех да отговоря на родителите си'' и т.н Затова е вярно че нещата отиват все по-надолу...
А по въпроса за това с дисциплината и възпитанието: Като се е*еш от 10 годишна на 12 вече ще си бременна и без образование. Кажи ми какво възпитание би могла да даде такава майка на детето си? :-x
Толкова е безнадеждно,че няма на къде. От толкова малки. Но медиите,ТВ,Интернет и т.н. повлияват така. :( :? :x . За възпитанието те не са виновни. Тя е виновна като си разваля живота
(S) AINT
09-07-2008, 19:51
... към ада отива
miss_asi
09-08-2008, 07:46
А света ... ми на никъде. :D
Ихаа чак пък на 11-12 :shock: Ей, много бързат да растат => ше земат да пораснат по -бързо => ше се амортизират по-бързо :-o
After_The_Rain
09-08-2008, 08:18
Оооо това просто е нищо. Виждала съм деца 5-ти клас, наркоманчета. Както вече сте споменали, прекалено бързо искат да порастнат.
Не ги слушай к'во си приказват. Това е само, за да си придават тежкарлък пред приятелчетата. Няма как да се ебат при случай, че още не могат да направят разлика кога им се ебе и кога им се пикае.
Това нищо не е,ще се сетите в какъв свят живеем,наркотици,оръжия,по оища,убийства.Всеки чука на дърво и казва няма нищо да не се случва на мен.
Замислям се дали изобщо хората искат да се променят нещата?Защо всеки предпочита парите пред щастието?
Колко от вас са дали пари на някой в нужда?Колко са спестили лоша дума?Колко са отвърнали на провокацията с усмивка или смирение?Аз не претендирам,че съм по-добър от вас или че правя горе изброените неща.Просто е много грозно и двулично когато се правим на загрижени а не си мърдаме пръста,допринасяме за разрухата и после само констатираме?Промяната започва от нас самите?Дали я искаме наистина?
Можете ли да си купите анцуг за 20 вместо за 200лв и останалите 180лв да ги дадете на някой клошар за храна или за някое дете?
Ще си продадете ли джипа с мотор 2,5,за да си купите смарт кола и да не тровите атмосферата?
Ще спрете ли да ходите на дискотека за да съсипете бизнеса с наркотици?Ще се обадите ли на полицията ако видите,че съседът ви продава трева?Ще си платите ли тока,водата и т.н. навреме вместо да отидете на кръчма?
Или пък ще отидете до кошчето да си изхвърлите боклука вместо да го метнете през терасата вечерта?Ще си хвърлите опаковката от вафла в кошчето вместо на земята?
Света ние сме го направили такъв,тези преди нас и всички които нищо не правят и само отбелязват фактите.Всичките са еднакво виновни,а децата просто се учат да живеят в света който сме и създали.
Стига лицемерие,вината си е нашата.Замислете се малко или просто си затваряйте очите и устата и се правете,че не ви пука...
Това нищо не е,ще се сетите в какъв свят живеем,наркотици,оръжия,по оища,убийства.Всеки чука на дърво и казва няма нищо да не се случва на мен.
Замислям се дали изобщо хората искат да се променят нещата?Защо всеки предпочита парите пред щастието?
Колко от вас са дали пари на някой в нужда?Колко са спестили лоша дума?Колко са отвърнали на провокацията с усмивка или смирение?Аз не претендирам,че съм по-добър от вас или че правя горе изброените неща.Просто е много грозно и двулично когато се правим на загрижени а не си мърдаме пръста,допринасяме за разрухата и после само констатираме?Промяната започва от нас самите?Дали я искаме наистина?
Можете ли да си купите анцуг за 20 вместо за 200лв и останалите 180лв да ги дадете на някой клошар за храна или за някое дете?
Ще си продадете ли джипа с мотор 2,5,за да си купите смарт кола и да не тровите атмосферата?
Ще спрете ли да ходите на дискотека за да съсипете бизнеса с наркотици?Ще се обадите ли на полицията ако видите,че съседът ви продава трева?Ще си платите ли тока,водата и т.н. навреме вместо да отидете на кръчма?
Или пък ще отидете до кошчето да си изхвърлите боклука вместо да го метнете през терасата вечерта?Ще си хвърлите опаковката от вафла в кошчето вместо на земята?
Света ние сме го направили такъв,тези преди нас и всички които нищо не правят и само отбелязват фактите.Всичките са еднакво виновни,а децата просто се учат да живеят в света който сме и създали.
Стига лицемерие,вината си е нашата.Замислете се малко или просто си затваряйте очите и устата и се правете,че не ви пука...
+1
Работата е там, че почти никой не върши никое от гореизброените неща.Както каза vamp, фактите биват единствено констатирани.После всеки си продължава както си знае.
sasha_90
09-08-2008, 09:16
С бой няма да я спреш да се ебе.
По темата:Днешните деца на по 11-12 до 16 да не мислиш,че още с кукли и колички си играят.За огромно наше съжаление,дечковците се развиват по-бързо,отколкото,едно време.
RoCkSpOt
09-08-2008, 09:24
Само родителите :-o
cHooOpiHka___
09-08-2008, 09:28
Стоях ужасена!!! Та... накъде мислите че отива съвременната младеж?Къде мислите че се разминахме с тях, че на по 12 се изпонаебават? Има ли ли сте подобни случки? :shock: :shock: :shock: :shock: Потресена съм,но какво да се прави... :? Тия от 91 нагоре са страшно нещо.... 8)
znachi samo da t ikaja...4e teq 91 nabor ...sa na po 17 ve4e...taka 4e mislq 4ee imat ne6to v glavata nqkoi.... ne postavqi vs pod ob6t znamenatel...4e sigurno ne si mn po-golqma ot tqh... I tuk stava ? za 11/12 godi6ni...
a sega po temata... pitam se i az kade otidoha igrite na krienica 6toto az kato bqh na tqhnata v1zrast ne zn dr ... i mislq 4e ve4e nqma na kade da hodi ...no vsqko sledva6to pokolenie te ubejdava v protivnoto.. jalko e da ...no ne moje da se napravi ni6to...
sasha_90
09-08-2008, 09:35
Но има много случаи,в които родителите не знаят къде са децата им,какво правят,нито с кого.
anichkaaaa
09-08-2008, 09:35
Абе да ти кажа не са само родителите ...Вярно, до голяма степен те са виновни.. има родители на 13 годишни, които пускат децата си навънка до 11-12 .. И те вече се мислят за голямата работа шото нали "аз съм навънка по тъмно"..До голяма степен малките правят това, което родителите им дават за пример .. Каквото виждат вкъши .. И ако не са достатъчно зрели да отсеят правилното от грешното .. тогава става лошо .. "Децата" .. ако все още можем да ги наричаме така изобщо .. в повечето случаи нямат чувство за отговорност .. И искат да опитат от всичко , защото "големите батковци и какички " така правят ... Да се впишат в техния свят .. и всички да ги мислят за cool щото са с цигара в уста 8) Е брат ми например е 6ти клас .. Просто не можете да си представите за какво става въпрос .. Всяка вечер след 10 му звънят някакви от неговия клас с думите : " Ай ве ай да хоим да пийм иаме и п*тки с нас " ... Така че .. Не знам накъде е тръгнал света .. Ама определено не е към добро ...
Отива на там от където се връщам аз :D:D:D :lol:
devil_feel_f
09-08-2008, 09:53
+1
Работата е там, че почти никой не върши никое от гореизброените неща.Както каза vamp, фактите биват единствено констатирани.После всеки си продължава както си знае.
+1
Хубаво е човек да си констатира гореспоменатите факти, но по-хубаво би било и да направи нещо, а не само да говори или да си мисли.А относно света - отива на зле, но ние нищо не правим, за да тръгне към по-добро, нали?
krisiiiiito
09-08-2008, 10:00
на къде отива ли? - ами все по-надолу
за съжаление има и такива младежи .. без никакво възпитание и морал цяло щастие е че поне не всички са такива
лошото е че според моите виждания до 20-30 години ще е още по-зле .. даже и по-малко :?
HardlyAwakened
09-08-2008, 10:03
Това ще са хората, които до 5-10 години ще са "гъзарите", "пичовете"на София, хората с бащините мотори и коли, и на 30 години ще са Г-н. Никой!Ще станат хамали, общестевени работници, ще изнемогват, ще се оплакват, а другите които са търпеливи и са никой през тея години ще си живеят хубаво :).Аз мисля че по-добре 5 години никой и 70 Някой е по-добре, а :) ?
на къде отива ли? - ами все по-надолу
за съжаление има и такива младежи .. без никакво възпитание и морал цяло щастие е че поне не всички са такива
лошото е че според моите виждания до 20-30 години ще е още по-зле .. даже и по-малко :? а бе тва е ужасно.....да се е*** на по 11-12 :shock: :shock: аз не мога да си представя накво лапе 5-ти клас....та те дори си нямат идея за кво става въпрос #-o #-o #-o
LiObOf_f
09-08-2008, 14:01
Хмм...Накъде отива този свят ли?...Не знам! Аз признавам че не знам на къде отива този свят! Но знам че определено не е към по-добро! :? ... И не са виновни само 12-13 годишните и техните родители,всички сме виновни малко или много,било то с безразличието или с действията си... Светът ни започна да се променя прекалено бързо и всеки се опитва да се нагоди някак към това темпо,времето вече е прекалено малко и не стига за нищо...всичко се роботизира...включително и ние...Не ми вярвате ли?...Спомнете си тогава кога за последен път казахте "Обичам те" на всички хора на които държите безкрайно много и без които не можете да си представите живота си?...Не беше скоро нали?...Спомнете си кога за последно спряхте колата просто така-за да се полюбувате на залеза да речем?...Кога за последно излязохте на улицата и всички хора бяха усмихнати,а не умислени и забързани,незабелязващи нищо друго освен пътя си?...Понякога ми идва да се разплача по средата на улицата като гледам студенината в празните им погледи...и ми става жал за тях...защото ги е страх! Днес почти всеки се е затворил вътре в себе си и не показва кой е всъщност,не показва истинските си мисли и чувства,а най-тъжното е че сърцето му тупти вече само по навик... Хората се страхуват да не бъдат наранени,да не ги боли...И как да не страхуват,днешният свят е повече от ужасен-деца биват изнасилвани и убивани ,а в наи-добрия случай стават наркомани които губят девствеността си на 10...родителите им са прекалено да се грижат за прехраната им за да мислят и за възпитанието им...изобщо младото поколение деградира отвсякъде...А не е ли точно то което олицетворява надеждата ни за по-добър живот? Това ли е "светлото ни бъдеще"-орален секс по дискотеките от непълнолетни? Ами супер! Чудесно! Хайде всички да убием родителите си с брадви,за да им вземем парите и да си купим трева с тях!Съгласни?...Среща в 23:30 пред "Тра-ла-ла"...А и не забравяйте да се движите на по-големи групички през парка че току виж черният ви дроб заминал до Чикаго но не и назад...
Много мислих как може да се измъкнем от тази каша,която по мое мнение сами си забъркахме и отговорът беше много по-прост отколкото предполагах: ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА! Повярвайте в това и отворете сърцата си! Осмелете се да обичате поне един човек толкова безумно и безрезервно,че да искате да направите заради него света малко по-добър! А с любовта към хората идва и любовта към всичко живо,към всеки един незначителен детайл свързан с любимия човек...Заедно можем да направим света по-добро място за живеене за нас ,за нашите деца и за всички останали хора по света...Понякога може и да боли,но любовта не е само вино и рози...любовта също значи и болка, болка от мисълта че можеш да я загубиш...Но ако не опиташ никога няма да разбереш нали така? ;)....С две думи ОБИЧАЙТЕ СЕ!...само за това ви моля...
П.С. Аз ви обичам! (не е ли това едно добро начало по операцията за спасяването на света!?) :-)
FreeSpirit
09-08-2008, 14:05
Не ми се е случвало подобно нещо, но честно казано само като погледна някой госпожички и ми става ясно какво ще правят с "мъжленцата" си на някое закътано местенце :grin:
След десетина години ще разберат, че е нямало смисъл да бързат толкова, но уви ще е късно :(
angelcheeee_93
09-08-2008, 14:13
nqmala sam takava slu4ka,no za taq rabota vseki trqbva da misli s kogo se hva6ta i da moje da opoznae 4oveka do sebe si.napravo 4ovek da ide da se gramne ot tolkova detski gluposti na 13 godini seks.to izglejda sme6no. 13 godi6no dete da stane jena.tezi deto imat namerenie da pravqt seks po tezi godini neka parvo se zamislqt,za6toto posledstviqta sa mn mn lo6i i si provalqt jivota malko po malko.na takova momi4e deto se e navilo da pravi seks tolkova mlado-podhodq6ta duma-patka.to4no patka e ,za6toto pozvolqva nqkav si tap muhlio da q omae i da q zalaje,a tq kato e prosta 6a se potdade..koito si ima akal si ima...
t0nit0yy
09-08-2008, 14:14
Еми тва е полоВИжението.
Секс,наркотици,алкохол,
правене на "големи мъже"
Всеки да се спасява.
+1, наистина света става все по страховито място за живеене... :o :o :o
+
dark_player
09-08-2008, 15:30
Аз съм на 18 и още не съм се гмурнал... малкия ще бръцка... баси ралтата :shock: :-o :-o :-o :-o
Като станем родител, ще му мислим как ще го вазпитаме това дете.
mechtaq_za_teb
09-08-2008, 15:48
Ужас!Светът отива надолу и все по-надолу!
+1
+1
Хубаво е човек да си констатира гореспоменатите факти, но по-хубаво би било и да направи нещо, а не само да говори или да си мисли.А относно света - отива на зле, но ние нищо не правим, за да тръгне към по-добро, нали?
Света не е такъв от вчера или от днес,бабати и дядовците ни нищо не са направили за да го подобряват,после майките и бащите ни и сега ние.Все живее,граби каквото може и колкото може и не мисли за бъдещето...Някой ден няма да има бъдеще.Само гадно настояще,аз съм израстнал в такъв свят,няма смисъл да констатирам,няма смисъл да се боря срещу вятъра просто ще си живея живота,който иска да промени нещата да не говори а да действа!
Хмм...Накъде отива този свят ли?...Не знам! Аз признавам че не знам на къде отива този свят! Но знам че определено не е към по-добро! :? ... И не са виновни само 12-13 годишните и техните родители,всички сме виновни малко или много,било то с безразличието или с действията си... Светът ни започна да се променя прекалено бързо и всеки се опитва да се нагоди някак към това темпо,времето вече е прекалено малко и не стига за нищо...всичко се роботизира...включително и ние...Не ми вярвате ли?...Спомнете си тогава кога за последен път казахте "Обичам те" на всички хора на които държите безкрайно много и без които не можете да си представите живота си?...Не беше скоро нали?...Спомнете си кога за последно спряхте колата просто така-за да се полюбувате на залеза да речем?...Кога за последно излязохте на улицата и всички хора бяха усмихнати,а не умислени и забързани,незабелязващи нищо друго освен пътя си?...Понякога ми идва да се разплача по средата на улицата като гледам студенината в празните им погледи...и ми става жал за тях...защото ги е страх! Днес почти всеки се е затворил вътре в себе си и не показва кой е всъщност,не показва истинските си мисли и чувства,а най-тъжното е че сърцето му тупти вече само по навик... Хората се страхуват да не бъдат наранени,да не ги боли...И как да не страхуват,днешният свят е повече от ужасен-деца биват изнасилвани и убивани ,а в наи-добрия случай стават наркомани които губят девствеността си на 10...родителите им са прекалено да се грижат за прехраната им за да мислят и за възпитанието им...изобщо младото поколение деградира отвсякъде...А не е ли точно то което олицетворява надеждата ни за по-добър живот? Това ли е "светлото ни бъдеще"-орален секс по дискотеките от непълнолетни? Ами супер! Чудесно! Хайде всички да убием родителите си с брадви,за да им вземем парите и да си купим трева с тях!Съгласни?...Среща в 23:30 пред "Тра-ла-ла"...А и не забравяйте да се движите на по-големи групички през парка че току виж черният ви дроб заминал до Чикаго но не и назад...
Много мислих как може да се измъкнем от тази каша,която по мое мнение сами си забъркахме и отговорът беше много по-прост отколкото предполагах: ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА! Повярвайте в това и отворете сърцата си! Осмелете се да обичате поне един човек толкова безумно и безрезервно,че да искате да направите заради него света малко по-добър! А с любовта към хората идва и любовта към всичко живо,към всеки един незначителен детайл свързан с любимия човек...Заедно можем да направим света по-добро място за живеене за нас ,за нашите деца и за всички останали хора по света...Понякога може и да боли,но любовта не е само вино и рози...любовта също значи и болка, болка от мисълта че можеш да я загубиш...Но ако не опиташ никога няма да разбереш нали така? ;)....С две думи ОБИЧАЙТЕ СЕ!...само за това ви моля...
П.С. Аз ви обичам! (не е ли това едно добро начало по операцията за спасяването на света!?) :-)
Много хубаво мнение! А по темата ще кажа,че факторите са деградацията са ужасно много.На първо място са родителите и възпитанието,изграждането на морални ценности.Хората,с които съм говорила на тази на тема никак не са малко и само 4-5 имаха ясно изградени амбиции за живота си... Семействата им не бяха мн богати,но родителите им са истински добри хора,което си личи и от децата им.Останалите или бяха твърде разглезени ,или просто са нямали човек ,който да им изгради ценностите,не по тяхна вина, разбира се.Много е трудно в нашите поколения да оцелееш и да не пропаднеш,но дори това да стане,въпросът е дали ще имаш силата да се осъзнаеш на време и да се спасиш,както и да помогнеш на хората около теб да го направят.Друг фактор са комплексите за малоценност,които карат тинейджърите да стават част от тълпата.Трудно е ,когато около теб има само боклуци ,които ти втълпяват ,че вредното е всъщност редно и че си загубеняк ако не правиш като тях.Аз съм била в лоши компании именно поради тази причина.След по-малко от година изгубих всичките си свестни приятели,а да не говорим за доверието на родителите ми... В момента съм коренно различен човек ,именно защото успях да се спася навреме и загърбих тези неща.Но не всеки успява,тук идват на помощ моралните ценности,ако са изградени успяваш ,но ако не са е много по-трудно да с осъзнаеш.Другия фактор са медиите,които информират за всичко от живота,карайки ни нас ,вссе още деца да искаме да пораснем по-бързо и да вкусим от всичко това.
Реалността не е много красива,но ние все още можем да променим това.Ние ,тинейджърите все още сме живия пламък на това общество,затова не загърбвайте всичко,а помагайте на тези ,които още не са го осъзнали .След време помогнете на децата си да научат важните уроци от живота.Научете ги да обичат и да правят добро,защото този свят има нужда от само малко добрина :)
tarataika
09-10-2008, 12:51
оСВЕН Всичко друго аз се чудя не накъде отива светът, а кой го тласка в тая посока. Не можем да обвиняваме тия деца, защото не само те са виновни. Вината е комплексно нещо - родителите носят голяма част от нея. Все пак те са тези, които ги възпитават, налагат ограничения. И на тези които ще опонират ще кажа - аз свидетелство за това, че не е задължително да попия всичката простотия дето се носи из училище. Ако родителите отделят повече време на децата си, за да им покажат кое е правилно и кое не, ако внимават повече с тяхното възпитание и с тв, която им позволяват да гледат, вс ще е ок. Също така мисля, че за всяко нещо си има подходящото време, важното е да научиш кога е то.
Значи нека поразгледаме секса като зрели хора... какво представлява той?Не е само да ръгаш... той е много повече от това, чувства, ласки, любов, докосване, страст... а това там ръчкане, то е само за фона и да се задоволят по някакъв начин. Та тея дечица 5-6 клас какво ли биха изпитали от правенето на секс? :-o