View Full Version : Към всички с връзки от разстояние. Преди и сега.
secretdream
09-10-2008, 07:37
Изключително трудни моменти,изключително много притеснения.
От това се пазих,на това налетях...
Преди почти половин година започнах връзка с човекът,когото исках и за когото мечтаех,като чувствата ми към него ги имаше още преди това.
Лятото той замина да работи на морето,това прави от 7 години насам и самата аз нямах право да противореча. Съзнавам,че имахме малко време преди това да бъдем заедно. Припомням си сега и се сещам,как той остави на мен да реша дали да има нещо между нас,предупреди ме че няма да го има 4 месеца и въпреки всичко,аз предприех тази стъпка.Защото го исках,защото не исках да пропускам възможността.
Сега си мисля,че може би правилното решение бе да оставим нещата така и да изчакаме,след връщането му,може би нещата щяха да са по-силни. А може и да ги нямаше. Но щяхме да опитаме.
Сега си имам моите притеснения. Той спря обажданията,не ми клипва,когато види пропуснатите мои.
С него не се караме. Не сме се карали никога,страшно си пасваме по характер. Не е човек,който би скъсал по телефона.
Нашето не е връзка...през цялото време аз се опитвах да запазя взаимоотношенията,да ги подхранвам,докато той просто се бе "оставил на течението".
Неприятно ми е,че мълчи. Когато подхващам темата,макар и по телефона,понеже няма друг начин,той ми казва да спра да говоря глупости. Същевремнно показва хладно отношение. Как бих могла аз да го разбирам? Какви изводи да си вадя?
Искам да попитам тези от вас,които поддържат или са поддържали такава връзка - вероятно е грубо и се извинявам на всички,които са поставени в моята ситуация,но искам да попитам дали се променя и как отношението на вашата половинка,след като отново се срещнете, след като отново започнете връзката като хората.
Тук винаги единият остава нарнен,защото чака,а другият не е достатъчно силен,за да запази чувствата си.
Вероятен ли е евентуален втори шанс?
Вашето мнение?
anichkaaaa
09-10-2008, 07:51
Ами ако истински се обичате и имате чувства един към друг значи няма причина да се притесняваш ... :)
WithLove
09-10-2008, 07:52
Раэстоянието боли.
аз и един месец не мога без него :oops: :-) :) ако се обичате истински и имате вяра един на друг разстоянието няма да пречи,може дори да засили чувствата ви,честно казано всичко зависи от вас :)
KimBerLy1912
09-10-2008, 08:26
Във всяка връзка разтоянието е гадно :( Тук говорим за силата на чувствата и волята на партньорите.... Ако сте достатъчно порастнали,ще съхраните връзката си... Наистина не знам а и май нямам кво друго да добавя...
В мойта връзка от разтояние,когато момчето замина,бяхме в ужасни отношения...Трябваше ни около 9-10 месеца,след които отношението му тотално се промени-стана ужасно мил,започна да ме търси,да казва че му липсвам и такива неща 8-) Естествено след време се разделихме,но по коренно различни от обичайните причини,които не виждам да имат общо с темата и затва няма да ги споменавам : )
narkotikche
09-10-2008, 08:56
Е.. трябвало е да го оставиш да си върви :) сега нито ти е по-добре, нито си по-щастлива.. въобще си спечелила нищо. И защо според теб е по-хладен? И не ти отговаря на клипването? .. Хайде де всички знаем защо :? Моя съвет е - не се тормози и не го издигай на пиедестал. Нека си дойде и тогава ни сподели, как се е развила историята. Ето го - лятото свърши, а с него и сезона 8) :-)
Е.. трябвало е да го оставиш да си върви :) сега нито ти е по-добре, нито си по-щастлива.. въобще си спечелила нищо. И защо според теб е по-хладен? И не ти отговаря на клипването? .. Хайде де всички знаем защо :? Моя съвет е - не се тормози и не го издигай на пиедестал. Нека си дойде и тогава ни сподели, как се е развила историята. Ето го - лятото свърши, а с него и сезона 8) :-)
+1 ;-)
secretdream
09-10-2008, 09:09
Благодаря ви.
narkotikche,трудно ми е,но спечелих.. спечелих,защото го обикнах,обикнах го заради това което е,както и заради всичко,което не е. Макар сега да не откликва,всички моменти,които имахме заедно са ми адски скъпи и се радвам,че ми се отдаде възможността да опитам.
KimBerLy1912,права си за силата на чувствата и волята на хората. Но хората са различни.. ето,аз запазих своите чувства,въпреки че на много моменти,момчето ме разочарова,но вместо да се отдръпна,аз държа на него все повече. Страх ме е ,защото не знам категорично,как ще се развият нещата след като се върне. 9-10 месеца са доста,аз не знам дали изобщо ще се задържим.
Ако ги няма чувствата,едва ли ще иска да опитваме..
Сериозен и стабилен човек е,единствено това ми дава малки надежди...
InnchetO
09-10-2008, 09:14
Връзките от разтояние са , може би , най-болезнени .. :?
"Тук винаги единият остава нарнен,защото чака,а другият не е достатъчно силен,за да запази чувствата си.
Вероятен ли е евентуален втори шанс?
Вашето мнение?"
Първто иречение - ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТОЧНО КАЗАНО ! ..
Ии .. все пак не мисля , че бих мога да давам компетентно мнение понеже "моето момче" го няма по 9 месеца всяка година .. на друг КОНТИНЕНТ е .. ( :cry: ) ии така се получава , че .. с една 10 часова разлика не можем да си говорим .. не може да си пишем .. и един вид като си дойде .. всичко е като ново .. сякаш се виждаме за пръв път .. аз много пъти съм казвала , че .. нито мога да съм сигурна в него , нито аз мога да обещая , че ще се чувствам така 9 месеца по-късно .. но втори шанс има .. винаги има .. стига да знаеш как да си го получиш ..
Аиде успех мила :-)
ПП. защо този вид връзки станаха толкова популярни напоследък ? :(
sextazy_baby
09-10-2008, 10:19
Не знам ти как издържаш,но аз откакто съм с приятеля ми(1 година и 1 месец) за пръв път се разделяме за само 1 месец и изперквам без него.Гадно е така,но понякога се налага,но определено е болезнено
_Pisanka_
09-10-2008, 10:37
Раздялата винаги боли (имам предвид раздялата за определен период, а не край на връзката). С приятеля ми ни делят 260км. Когато тръгнахме беше последния ден от пролетната ваканция, след това не се виждахме 3 месеца. Боли най-много първите дни, седмици, после свикваш. Но конкретно по твоя въпрос: според мен разстоянието не е задължително да ви раздели, то може само да ви пречи. Но това, което е по-лошото е поведението на твоя приятел-държи се студено, не ти кликва.. Попитай го открито защо е така, дали има чувства към теб и дали те слага в плановете си за бъдещето. Нищо, че ще ти каже да не говориш глупости, ти имаш основание да му зададеш тези въпроси. За връзката от разстояние трябва постоянство, честност и търпение. Изяснете си нещата веднъж завинаги, друг начин няма. Ако искате да сте заедно, нито времето, нито километрите ще ви разделят. Успех! :)
zizita_88
09-10-2008, 10:53
ами маце как да ти кажа и с моя човек беше така аз го изчаках да си доиде ама се чувахме всеки ден и нищо не се промени докато го нямаше незнам що така става при вас ама явно приказката " далеч от очите далеч от сърцето " при вас или поне при него се е отразила в чувствата му и да знаеш че на морето не се признават връзки и на 100% ти е изневерявал ама поне е било с различни и без чувства щото те там идат и си отиват .....
Dqvolitata
09-10-2008, 11:03
opredeleno imam takiva vraski i 4estny kazano si hodq s mom4eta koity sa si i pri men ot de da go znam oniq dali soi nqma i toi fr tai4e.... .Pak i spored men vraska ot rastoqnie edvali moje da sa6testvyva za6toto edno e da si govorite po tela i da si pi6ete v skype i savsem drygo da se pgergra6tate i celyvate da adete zaedno opredeleno tova lipsva mn i katy ni6ty bi si potarsil tova ot drygo momi4e ot negovi q grad :) :-)
Lost_Kiss
09-10-2008, 12:02
Да, разтоянието боли... Особенно както прави той сега.. Да не ти се обажда.. Или ако ти се обади да не иска да говорите или от сорта... Но ако той наистина ти е доказал чувствата си към теб, мисля, че ти не трябва да се притесняваш... Тези месеци ще минат, и ако наистина любовта ви е силна и най-важното-взаимна .. като се върне той, ще сте си заедно... Сега, остава сама да си направиш изводите..
secretdream
09-17-2008, 10:36
"Нямам планове за нататък."
Как да го разбирам,по дяволите?
Когато го попитах какъв смисъл влага в думите,ясно съзнавайки,че говори за бъдещето на връзката ни,той отклони и започна да ми говори за работата - "Нямам никакви планове,нямам представа дали ще ме викнат да работя там,не знам какво ще правя,ако не ме..."
В момента не е в София и предстои да се прибере и да започне работа тук,а с това и да продължим връзката си.
Има ли смисъл да се боря за мчовек,на когото явно вече не му пука за мен? Поне не го показва?
Държа на него,но никога не ми казва категоричен отговор.
Моля,кажете своя опит от връзките ви от разстояние,за вторият шанс ,който някои си дават? Има ли смисъл?
secretdream
09-17-2008, 10:41
Възможно ли е след раздяла заради разстоянието,по-късно,когато се съберете,онова чувство отново да се възроди?
Ясно е,че разстоянието отдалечава,чувствата охладняват или по-скоро просто утихват..,но дали биха се върнали после?
mynichka
09-17-2008, 17:54
Да, разтоянието боли... Особенно както прави той сега.. Да не ти се обажда.. Или ако ти се обади да не иска да говорите или от сорта... Но ако той наистина ти е доказал чувствата си към теб, мисля, че ти не трябва да се притесняваш... Тези месеци ще минат, и ако наистина любовта ви е силна и най-важното-взаимна .. като се върне той, ще сте си заедно... Сега, остава сама да си направиш изводите..
+1
krem4et0
09-18-2008, 10:48
И аз преди време бях разделена от любимия си заради вече бившата казарма. 9есеце с редки виждания и много редки обаждания. Беше тежко.....но като цяло нещата след това станаха по-добре. Осъзнахме, че се обичаме много, че не можем 1 без друг, че искаме да сме заедно повече време. Това беше преди 2 години и половина, а още сме заедно......обичам поговорката за раздялата и вятъра......много истина има в нея. Колкото до очужданието му-директно говорете. Аз лично да кажем тези дни чувствам малко студенина в партньора си. Много сме ангажирани, имаме много малко време за друг и когато сме заедно сме супер изнервени. Снощи си го казах. Дори само, защото е смътно усещане и ми създава малко душевен дискомфорт. И ти си кажи как усещаш нещата. Поискай от него да ти каже същото. Не се свени да бъдеш твърда и смела, да изискваш отговори....но за човек, на който не му пука.......не си струва да се бориш :(
hooliganka89
09-18-2008, 12:08
Нормално е да се претисняваш след като връзката ви е от разтояние.
И моята връзка в началото беше така,но тогава нямах кой знае какво чуства към приятелят си.
Може да се каже,че бях на мястото на приятелят ти,държах се хладно рядко му се обаждах,а той правеше всичко възможно да се чуваме и поддържаме добри отношения.Не съм много компетентна по темата,но все пак ти желая успех.
tarataika
09-18-2008, 12:42
намери си реален приятел...от разстояние никога не може да се получи
Само не разбрах дали тези 4 месеца е било 'разстоянието', което ви е делило, или и градовете са ви различни?
Ако са били само 4те месеца-може би не си заслужава да продължиш това мъчение,защото явно на него не му е мн комфортна 'връзката' с теб,но и не може да каже КРАЙ.
От растояние наистина е трудно и крие своите рискове да си с даден човек. Аз лично съм точно в такава връзка вече половин годинка почти. И да ти кажа на моменти правя точно това което прави и приятеля ти, но не защото има друга, а защото ми става нещо кофти и се чудя какво да правя след като човека не е до мен, а ми липсва ужасно много и имам нужда от нея,но знам че нямам друг избор освен да чакам и да видя какво ще стане, защото си я обичам и си пасваме идеално, макар и да не се виждаме толкова често колкото желаем за това пък миговете са невероятни :) ...Това май беше като моя изповед ха.. та исках да ти кажа, че това че се държи по този начин не означава, че вече не те иска, а просто някак хората се уморяват , да го няма любимия човек тогава когато най-много им трябва и ...така...добрата новина е че сезона свърши и скоро ще е при теб ако вече не е де и сама ще можеш да разбереш каква е причината :) Пожелавам ти късмет и дано всичко се нареди така както трябва :)
Раэстоянието боли.
МНОГО!
secretdream
09-27-2008, 11:01
До две седмици се прибира и ще видим как ще продължим.
Последното,заради което ми се накара по телефона,бе,че го карам да ми говори глупости,като едва ли не го притискам да ми каже да се разделим... В разговорите,той има планове за бъдещето,как сме щяли да ходим някъде,да правим нещо си заедно... силно се надявам,проблемът да е само в моята глава,както мои приятелки ми казват. :)
И да,разстоянието е голямо изпитание,изключително трудно,много отнема,но и на много учи.
GotTheLife
09-27-2008, 11:34
Раэстоянието боли.
не чак толкова :D
За тези с връзките от разстояние - има едно решение - купете си уоки-токи!!!
attraction
09-28-2008, 22:34
mnogo e kofti... ne moje da si sigorna v nishto.. kogato ti e kofti nqma kak date gyshne i t.n. .... niznam moje pri tebe da e razlichno ama kolkoto se moje po burzo prekratqwai spored mene - malko e trydno ama nali zn 4e nqma nevazmojni neshta :-D :(
преди година и половина някъде тръгнах с едно момче,което не беше от моя град...ходихме 6 месеца като през тези 6 месеца се виждахме на 2 или 3 веднъж за по една-две седмици...мога да ти кажа,че всеки път когато се виждахме супер много се радвахме един на друг,може би защото осъзнавахме,че скоро няма да имаме пак тази възможност.През времето,в което не се виждахме,почти не си пишехме,чувахме се по максимум 2 пъти седмично,но въпреки това тръпката я имаше.Затова бих ти казала да поизчакаш малко,то си зависи и от човека де,+ това не сте разделени за постоянно както в моя случай.Успех!