Влез

View Full Version : Все някога ще трябва да избера

mArMaLaDkA
09-10-2008, 13:53
Да ме прощавате,че пак ви занимавам с житейските ми главоблъсканици,но не мога иначе.Нашите не се разбират,това съм го писала вече неведнъж.Днес баща ми ходи да плаща тока за август,а се оказва,че не е плащано за юни и юли ( :shock: ).Цялата изненада е,че мислехме че е платен,защото майка ми се зае.Стараят се да ми осигурят всичко,от което се нуждая и работят във фурни като спедитори,пакетачи и прочие.Взимат доста добри пари.Последните няколко месеца майка ми излизаше късно вечер.Като я питах защо не си седи на задника поне една вечер,тя ми отвърна:"Ами като не съм нощна смяна,ще изляза,какво друго да правя?".Отново шок от моя страна.Вземаше заплата към 500лв. и през тея еди си колко месеца,аз,нито баща ми сме виждали и стотинка от тях.Всеки ден,в който отиваше да си взема парите се връщаше към 2,4 или пък не се връщаше по цяла нощ-връщаше се към 16 следобед.Аз,естествено като идиот се тревожех за нея по цели нощи.На всичкото отгоре даже и не ми се обаждаше,че ще закъснее.Оказва се,че освен заплатата си,е пропивала или каквото там е правила и парите,които баща ми й даваше,за да плати тока и още какво беше. :shock: Как може да похарчи близо 600-700 или не знам си колко лева за няма и 2 дни ?!?Баща ми ми каза,че майка ми си има любовник.Не го каза направо-намекна.Явно знае и кой е.Снощи нещо говорех за майка ми,той нещо каза,аз му казах,че не ми е приятно да говори против нея с мен,все едно да ме нахъсва,при което той ми отговори:"И на мен не ми е приятно да ми говориш за нея,сещам се за един човек.".Още от предишната й работа,която продължи около 3 години,тя изчезваше пак така по цели дни.Има и друго.Един ден както винаги си стоях в стаята и си зяпах някакъв сериал.Баща ми се прибра,затвориха вратата на хола,нещо си казаха(даже и не успях да ги чуя),чух някакво викане от страна на майка ми,баща ми излезе.Не отидох при нея,защото съм я чувала и преди-така се държи,когато се е прибирала пияна.Мислех си,че пак има някакъв махмурлук,нещо такова.След като си взе душ,влезе в стаята ми и ми каза,че баща ми я е ударил с юмрук в ребрата. :shock: :shock: :shock: Невярваща си събирах багажа и отидох с нея в дядо,който живее на няколко пресечки от нас.Баща ми се обади,като го попитах първия път ми каза,че "решили някои проблеми".Беше завидно пиян.После явно е изтрезнял,укроти малко надменния тон,обади ми се отново,като го попитах какво е сторил на майка ми,той каза,че "леко я подпрял".У дядо ми имаше някакви квартиранти и аз някакво дете да живея в тристаен апартамент с още 4 човека-изключено.Прибрах се вкъщи,т.е при баща ми.Първите няколко дни подпирах вратата с едно кресло.После нещата се оправиха.Нашите не са разведени,а разделени.Реших да не се занимавам,да се оправят.Писна ми от тъпите им скандали,изневери,ала-бала да се оправят.Нямало е бой преди(не че сега съм сигурна,че е имало)просто се караха като кучета и въобще не се сдържаха когато бях на 3,5 и прочие.От дете съм им свикнала на панаирите.Сега с баща ми живеем заедно.Всеки ден се обаждам на мама,тя идва да ме вижда.Баща ми мие чинии,готви,чисти,купува ми разни сладки неща,търчеше по 20 пъти до аптеката да ми взема различни лекарства,защото имах обрив,купува ми всичко за училище,говорим си на всякакви теми.сега ми е по-добре,защото майка ми най-сетне оцени,че има страхотно дете и се радва на всеки миг,когато е с мен.Знам,че проблемите между тях са си техни и те ме обичат,дрън-дрън,обаче все ще дойде един момент,в който те ще се разведат и аз ще трябва да избирам.А аз не искам.Всъщност предпочитам баща си.Той се грижи в пъти повече за мен,от колкото нея.Плюс това нямам намерение да живея при дядо си.Свикнала съм да имам стая.Вкъщи си я имам.Преди 3 години я ремонтирахме.Искам да си имам до 18год. възраст стаята(живот и здраве и до повече) и да не се налага да се местя,защото трябвало да продадат апартамента и да си поделят сумата.Искам и да отбележа,че майката на мама е прехвърлила този апартамент,в който живеем аз и баща ми,на мама и на баща ми.Тоест и на двамата е собственост.Та да се върнем пак към въпроса-ако избера единия,другия ще се сърди.И ако подадат молба за развод до съда,сигурно ще ме карат да свидетелствам кой как ме е гледал и т.н.Аз съм на 14,та искам да попитам ако има някой друг чиито родители са се развели,когато е бил на 14,да каже дали е имало някакво такова свидетелстване и избиране на родител.

П.С-Извинявам се,че е така разбъркано,просто от месеци го тая и не издържам вече.

Благодаря,на всеки,който е стигнал дотук !

sexa_na_kompleksa
09-10-2008, 14:11
Моите родители се разведоха, когато бях на 11-12 години, но не са ме викали в съда и разни такива. Просто баща ми ни попита (мен и брат ми) с кого искаме да живееме (тогава живеехме с него) и ние му казахме, че искаме с него и така останаха нещата.
Това, което се случва в твоето семейство, е ужасно. Добре си направила, че не им се бъркаш. Аз бих те посъветвала да останеш с баща ти, но не забравяй да му помагаш с домакинската работа - все пак и на него не му е едно на главата.

Boyd
09-10-2008, 14:14
Ами..трудно е така да трябва да избираш, НО! Винаги има едно "но".. казваш, че се притесняваш постоянно за майка си когато я няма - следователно няма да е хубаво да трепериш по цял/а ден/нощ чудейки се къде е. Няма да ти е приятно. Казваш, че предпочиташ баща ти, честно казано не разбрах защо, но това си е твое мнение. След като ти харесва да си при него и той се грижи за теб - това е по-приемлив вариант. Най-важното е ти да знаеш какво искаш. Какво значение има при кой живееш, след като ще виждаш и двамата? Казваш, че всеки ден виждаш майка си - е? Отивай при бащата, пък майка си можеш да я видиш винаги когато поискаш.

Според мен изборът зависи изцяло от това как се държат с теб. Естествено е, че няма да избереш този, който ти се кара, тормози и т.н.

П.П. Не мисли за развод, може да намерят общ език и да се разберат като големи хора, а не да правят детски изпълнения. Може всичко да се оправи. Все някога това ще свърши, така че остава само да чакаш да видиш какво ще стане. Вариантите са два, предполагам са ти и ясни.

Valhala
09-10-2008, 14:15
Миличка,ако си под 18 никой няма да те остави ти да избираш...От както се знам,моите родители са разделени (за всеобща радост) ,но никога нищо не е искано от мен...А пък дори да се случи да те питат нещо в съда
просто кажи истината,така сърдити няма да има,пък и там са достатъчно компетентни (надявам се :lol: ) и ще разберат как точно стоят нещата.Това е,ако имаш още въпроси-питай и ще ти отговоря :smt023
Иначе и аз съм на мнението,че трябва да останеш при баща си...Дори да я е бил,на всеки се случва веднъж-два пъти да си изпусне нервите и го оправдавам човека, докато изглежда,че пиянските изпълнения и любовните афери на майка ти са постоянни...

Lysit0
09-10-2008, 14:25
Изчетох всичко.И моите родители не са се развеждали итн,но имам една приятелка,която родителите и се разведоха,но в продължение на 2 години не можаха да сключат никакво споразумение,защото баща и се инатеше ,неискаше да се махне.Но най- накрая всичко се уреди,той сега живее другаде а тя си живее с майка си в апартамента си.Но му помагай в домакинската работа,все пак и на него не му е лесно.

Jumbie483
09-10-2008, 14:35
Живота не е като по филм :) Едва ли, че се стига до съд за родителските права или пък ще питат теб. Щом ти е по-добре с баща ти, остани с него. Майка ти (до колкото разбрах) можеш да я виждаш винаги, когато поискаш. Те все пак са ти роделите въпреки всичко и ще трябва да те разберат. ;)

mArMaLaDkA
09-10-2008, 14:39
sexa_na_komplexa-Помагам му естествено,с каквото мога.Наистина случващото се е ужасно.Отначало плачех постоянно,с ръка на сърцето мога да заявя,че те не се впрягаха толкова,колкото аз.Отначало им се месех в отношенията,когато бях по-малка и ми писваше от вечните им дразги.
Boyd-Ти не разбираш избора ми,но баща ми се е грижил ужасно много за мен.С него мога да споделя абсолютно всичко,отколкото с майка ми.Тя се превърна в един гаден егоист,който не се интересуваше от проблемите ми,не искаше да си говорим и на каквато и да било тема.Да кажем имала съм нужда от някоя блуза,тя ми казва,че ще обиколим магазините,щели сме после да пием кафе,градеше едни такива планове,и на другия ден се правеше на ударена.В крайна сметка тя започна с детските изпълнения и някакво доказване като зарязваше навремето малко дете по цели нощи.В крайна сметка преди два месеца всичките 100-200лв дадени й да плати сметките,тя ги е изхарчила за нещо друго.Баща ми крайно се е разочаровал от нея и не вярвам да се оправят.Все пак,той мислеше да вземе пари на 15,да ми купи раница,тетрадки и т.н,а сега с тея пари ще плаща ток,парно и пр.Поне най-сетне майка ми порасна и осъзна,че има дете и със заплатата си не трябва само да си купува питиета,а и раници,дрехи и всичко каквото е нужно на детето си.
Valhala-То по принцип,ако е под 18 години,детето не се ли дава на майката ?

Valhala
09-10-2008, 17:31
Не няма такова нещо...Ако родителите не се разберат,чичко съдията :D определя кой да вземе детето.

_LacrymoSa_
09-10-2008, 18:07
На който ме остави съдията :oops:

SunShinePearl
09-10-2008, 23:40
az nih izbrala ba6ta si sry ama ne mi se 4ete mn e dulgo utre 6te go pro4eta mn mi se spi,a dokudeto pro4etoh mn gadno e stanalo :(

mel4ety
09-11-2008, 07:11
скоро-октомври,ставам на 14 и наще ще се развеждат...след многобройните изневери на баща ми и големия психически тормоз,хвърлен върху майка ми...имам и брат,който е на 6 години и още не знае за това.Аз смятам да остана с майка си,тъй като тя ме е възпитавала и се е грижила за мен,а баща ми дори на лекар не ме е водил,не се е занимавал с мен,не говори с мен...
А за теб наай-добре е да останеш при баща си,щом се чувстваш добре при него :) едва ли ще те водят по съдилища-ти сама си избираш при кой да си-достатъчно голяма си да направиш този избор.Късмет :-)

hahavteen
09-11-2008, 07:19
Избери този с който се чувстваш по-добре, по-отговорен е и си сигурна че няма да те остави когато имаш най-голяма нужда да е до теб.
Наще се разведоха като бях на 12-13 ама не са ме викали в съда защото беше ясно че ще остана с майка ми.

Wrathchild
09-11-2008, 08:26
Valhala-То по принцип,ако е под 18 години,детето не се ли дава на майката ?Попринцип да, освен ако бащата не докаже, че майката е неспособна. Има вариант и подкуп на съдията...
Нашите са се развели, когато съм била много малка, на 2-3 някъде... не са ме питали, много ми е разбирала главата, но са ме оставили на майка ми, пък и дори да имах възможност да избирам, пак при нея щях да остана.

FlashMX
09-11-2008, 09:09
Аз не мога да избирам между мойте майка и баща щото секи от тях си е уникален идивид и си имат свойте недостатъци и плюсове. Не веднъж е имало война в къщи между двамата и аз не искам да избирам страна затова им тегля и на двамата майната... Ако стане нещо по сериозно и нетърпимо просто си зимам 1 раничка набутвам сички спестявания вътре няколко дрешки зимам си ключовете от моторчето паля и си одя на някаде из света за 1 седмица да си живея живота.. докато не отмине разправията :)

PoPsI
09-11-2008, 11:27
Прочетах какво си написала... историята е мн гадна... и моите са разведени горе-долу от както бях 8 годишен... До 14 години беше мисля никой няма да пита къде искаш обикновено съда отсъжда при майката... , но поради факта че ти вече си на 14 предполагам ще има допитване и до теб. Поне от това което прочетах баща ти се е държал по-добре с теб и с него си прекарвала повече време, затова отговорих на анкетата с "татко" и според мен това ще е правилния избор за теб. Това е моето скромно мнение успех :)

GbSy
09-11-2008, 11:27
Нашите се разведоха преди 4 години, но са разделени от 7. Просто баща ми не се явявае по съдилища и т.н. Както и да е, никой не ме е питал, но и да беше, щях да избера мама. Майка ми ми е дала всичко, което съм искала, тя е най-добрия ми приятел, подкрепя ме, дава ми съвети и въобще не си представям да живея с баща си. Аз мисля, че е редно да останеш с баща си, а майка ти - това, че не живееш с нея, не означава, че няма да я виждаш - можеш да я виждаш, когато си поискаш, защото доколкото разбрах й е дошъл акъла в главата. А при мен не е така - аз не съм виждала баща си от година и половина, така че поне се радвай, че имаш избор. Някои хора нямат!

dobity
09-12-2008, 17:06
еми ще предпочета майка ми защото баща ми само крещи и има някакви проблеми с мене и не всичко мога да му кажа е не че на майка ми мога всичко де ама някои неща да. Тя много често ме прикрива от баща ми за неща, които не искам той са знае. :)

wersa4e
09-12-2008, 18:32
ами при майка щото ме разбира много повече от комунистически настроения ми баща :o