Влез

View Full Version : Тъп съм...

bokoboko
09-12-2008, 22:11
По дяволите...дори не знам как да започна.Да опитаме така...Добър вечер!Ето още една плачлива тема от поредния пубер с проблеми...и така...На 14 години съм...почти 15, и в последно време почнах сериозно да се замислям какво правя.Всъщност да започна по отназаде.По принцип съм добър човечец опитвам се да помогна с каквото мога, да развеселя някой, да имам приятели.Проблемът ми е, че се опитвам да се харесам на всички.Когато се запозная с даден човек, винаги виждам какъв е и се държа като него, опитвам се никога да не убиждам някой, никога да не нараня когото и да било...И като се замисля, имам десетки познати, но малко приятели...да не кажа николко...Сега бях 8-ми клас..ново училище..нови познати.В крайна сметка минаха 9 месеца..цяла учебна година в която не направих нищо.Завърших със много слаб успех, и нищо друго.Нито приятели, нито някакви успехи...каквито и да било.Харесах си едно момиче, но съм толкова тъп, и срамежлив че дори немога да поговоря с нея.Седя си някой път на чина самичък, тя идва говориме си нещо как си, какво правиш това онова...и това е...Дразня се и на други неща.Като почна лятото реших да правя нещо, и почнах да ходя на фитнес.Всичко беше добре, тренирах си, и се радвах че правя нещо със себе си, колкото и малко да е, докато незнам и аз от какво трябваше да ми вадят апандисита защото се възпали.Естествено си бях купил карта за фитнеса 3 дена преди това, и бях ходил веднъж с нея, и така и не можах да я използвам...Но мина тази ми болка и още една безгрижна година със препятствия радости и мъки.Сега последните 3 седмици от лятото главно ги прекарах пред компютъра, докато другите ми връсници си хващаха гаджета, бяха на дискотеки, спортуваха и си правеха каквото им душа иска.Но аз няма с кой да излеза, няма къде да отида, защото в крайна сметка незнам как винаги така се оказва че нямам един нормален приятел с който да поговоря, и с който да излеза на някъде...Дори не знам защо пиша тази тема...от скука ли...или от нещо друго...в крайна сметка...няма значение.Останаха още 3 дни до началото на поредната учебна в година която ще ме мързи да уча, и нито ще мога да си хвана някое момиче, нито ще мога да направя някой добър приятел нито нищо.Дори не можах да напиша темата нормално.Мисля си след някоя и друга година ще мине училището пък тогава какво ще правя, въобще незнам...Е...благодаря ако някой случайно се е потрудил да прочете някои от моите мъки...Айде, лека нощ...

babybo
09-12-2008, 22:19
Най - добре преодолей този твой срам и покани момичето на среща ... само като мрънкаш и не правиш нищо мислиш ли , че ще стане нещо ...че да имаш приятели трябва да общуваш с хората , но да си такав какавто си си ... защотото никой не иска до себе си някъв папагал , който е като него нали... в живота се иска мнение и най - вече трябва да знаеш какво искаш . И когато искаш нещо ти правиш всичко възможно да го получиш ... нестава като си седиш и се оплакваш....

Не , че исках да съм груба с тебе ама дай си зор малко бе ...

bokoboko
09-12-2008, 22:20
Нямах това впредвид...не си ме разбрал както и да е...Говорех че попринцип се разбирам със хората...Просто в момента ми е нещо неприятно и реших да напиша тема не че седа и се оплаквам..ох..правя го..мамка му...

Im_on_the_Outside
09-12-2008, 22:27
Проблемът ми е, че се опитвам да се харесам на всички.Когато се запозная с даден човек, винаги виждам какъв е и се държа като него, опитвам се никога да не убиждам някой, никога да не нараня когото и да било.

Наистина в това е проблема. Хубавото е,че си го осъзнал. Бъди себе си. Само така имаш реалния шанс да срещнеш верните приятели. Как иначе?

Колкото до момичето - струваш ми се свестен,но дали тя ще го оцени е друг въпрос. Не гледай да й се харесаш. Извиси се в очите й със своята красота - било то вътрешна или външна. Не играй роли и не се прави на друг.

По-добре да не те харесват такъв,какъвто си,отколкото да те харесват такъв какъвто не си.

crazy_style
09-12-2008, 22:36
neznam kak da ti pomogna... misleh 4e sum go minala toq period, oba4e posledno vreme i az sum taka... Taka 4e ne s eot4aivai , ne si edinstveniq, razbiram te !

ndle
09-12-2008, 22:46
Кефиш ме. и за 15 годишен доста добре си си написал темата : ) Ми виж кфо бъди себе си, бъди искрен и нямам как да не станат нещата. Дори и да се притесняваш от момичетата бъди себе си използвай това че се притесняваш и го прави забавно, иронизирай се ако щеш и сичко ще си дойде с времето. Ще се отпуснеш, споко ; ) а за приятелите - недей да бъдеш приятел на всчики. Отсявай ги : ) Изгради си критерии.

GReddy_91
09-12-2008, 23:15
Другите ти казаха вече какъв да бъдеш няма смисъл и аз да се повтарям,но просто момичето като дойде пак до теб или някоя друга те заговори я попитай има ли планове за еди кога си и я покани някъде.Намери няква тема за да можете да си говорите и да иска да повтори,потрети и т.н. срещата просто да й приятно.Относно приятелите не може да няма в класа един с когото си "съвпадате" и да сте приятели.Бъди пич пусни някоя шега в клас или някви такива не бъди стиснат трябва да се промениш коренно.

bokoboko
09-12-2008, 23:20
Както казах имам много познати с които винаги си лафиме, мога много добре да си приказвам разни шегички и такива работи, казах че нямам приятели с които мога да споделя какво ми е, и да поговоря за нещо по така.И нямам много познати с които излизам насам натам...

Vichko0o
09-12-2008, 23:24
Добре добре, всички обръщате внимание на факта да бъде себе си и момичето! А останалото ????? Пичага имаш моят проблем който аз имах преди ! Първо почни да уважаваш себе си и да не се смяташ за такава отрепка ! Почни да криеш малко чувствата си и да бъдеш все весел и различен ! Колкото повече копираш някой толкова по малка вероятност да те харесат ! ПОВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ !!!! Не се опитвай да бъдеш приятел на някой, ами ползвай сивото си вещество и мисли !!!! Спри да ходиш с наведена глава и промени цялостно характера си ! Започни с това не да копираш някой си .... ами да бъдеш оригинален ! БЪДИ ПРИЯТЕЛ НА ТОЗИ КОЙТО ТИ Е ПРИЯТЕЛ НА ТЕБ ! Преодолей повечето комплекси с това което ще ти кажа ! Почни да гледаш положително на живота за да започне и той да гледа така на теб ! Вместо да стоиш и да се съжаляваш примерно опитай се да се запознаваш с нови и нови хора е така произволно по скайп и вместо да ги копираш ги изумявай с интелекта си ! Това че си слаб в училище не е от значение ! Добре разсъждаваш намираш грешките си сега почни да ги поправяш ! УСПЕХ !

bokoboko
09-12-2008, 23:29
Не...не ме разбрахте до някъде, имах впредвид че със всички винаги съм весел със всички винаги се разбирам но всъщност нямам никой истински приятел...И не вървя с наведена глава, и гледах положително на живота но когато няма едно положително нещо в живота ми, ми става доста трудно да вярвам в каквото и да било... :(

kuchence
09-12-2008, 23:51
mi spored men pushi marixyana..tq mn shte ti pomogne ...shte se oprawish...GREEN MAGIC GREEN :D

Im_on_the_Outside
09-12-2008, 23:58
mi spored men pushi marixyana..tq mn shte ti pomogne ...shte se oprawish...GREEN MAGIC GREEN :D

Лош съвет даваш.

Голяма част от младежите с такива проблеми посягат към наркотиците. Не подстрекавай момчето да си проваля живота по този начин.

bokoboko
09-13-2008, 00:09
Хах...веселяк...айде нема нужда от такива съвети :D

deiv
09-13-2008, 00:46
всичко започва от мързела.Мързите да се промениш.
Въпроса не е само постовнно да си весел,а да издаваш някъкъв характер и хората да те виждат като личност,а не като някъкво мекотело което само гледа да помогне,да развесели или нещо такова.За тази промяна ще ти трябва много време,нестава за няколко дена.
Също така добре си се насочил към фитнеса.Външната промяна също е важна.Трябва да го продължиш,и след половин година след като вече имаш резултати ще ти доиде и голяма доза самочувствие.
Ако можеш да си направиш някъква по-хубава прическа,да си смениш малко гардероба ще е от полза.
Пиша в темата защото изглежда така сякаш аз съм яписал преди 3-4 години.И всички съвети ти ги давам от собсвен опит.Сега и аз като се замисля защо ми беше да се явявам в ролята на човека с които говоря,или желанието все да си в полза на някои...ама това е вродено може би.въпреки това може да се причупи.
Но както ти казах най-важното е да не приличаш на момиче в мъжко тяло,а да си малко по-стегнат.Ако някои те ядоса или нещо подобно,не се страхуваи да викаш,или да показваш гняв-това е изблик на характер,който на теб ти е нужен,и ще промени много възгледа на хората за теб.
Точно в 9 клас като отивах в новото даскало още в началото аз бях най-шеговития в класа,и най-забелязвания естествено.Но и мекушав.Година след това след физически и психически промени нещата бяха съвсем други-докато се усетя имах приятелка.и което е най-странно тя ми предложи да сме заедно :oops: ,защото въпреки че се бях подготвил за новия живот в обществото не бях готов за връзки или сваляне,но и това се примени.
Много добра психическа нагласа дава амеркианските колежански филми о рода на американски паи,или сериали като the O.C. и one tree hill.Гледаи ги (и по точно държанието на "по-желаните" актиори в тези филми и си създаваи някъква норма на поведение (не ти казвам да ги копираш изцяло,а само да извличаш поука).
Като цяло това поведение и този начин на живот е наследствен-най-вероятно баща ти е такъв характер.
Интересното при теб е че си с лош успех в даскало,а това не е нормално за този тип поведение.Поне при мен единствения минус беше че успеха ми падна с една единица,но това ни най-малко не е важно,и ако трябваше да го жертвам отново,само и само за да изживея най-хубавите си години от живота като хората бих го направил стократно.
И пак ти казвам-фитнеса е едно от най-добрите неща за теб.Освен самочувствието което влага,нямаш си и представа колко момичета искат да се запознаят с теб на плажа при положение че имаш красиво и релефно тяло,с някоя друга татуировка.това лято работих в обзор и също ти го казвам от личен опит.
Затова ставаи от компютъра и почваи да работиш по себе си.Ако си направил темата с цел някои да ти даде невероятен съвет как изведнъж да се промениш без нищо да правиш,и еи така 20 човек да доидат във вас да копонясват,и момичета които да искат да се "разходите",значи не си познал.
П.с. :shock: кога го написал тва цялото нещо.

Miftio
09-13-2008, 00:49
Bokoboko, като прочетох първите няколко неща които си написал, се почудих дали не съм го писал това аз...сериозно ти казвам.... Колкото за приятелите, старай се да се сприятеляваш с момичета, без да ги сваляш ... Аз лично имам повече приятелки , отколкото приятели , ако ми схващаш мисълта...За мен лично момичетата са по-истински приятели, и по-лесно мога да бъда открит и честен с тях. Колкото до момичето което харесваш, опитай да разузнаеш нещо за нея , от някоя нейна приятелка, питай дали примерно си пада по романтика и такива хави... след това я покани да излезете и МНОГО Е ВАЖНО да бъдеш джентълмен! Някой момичета просто се разтапят когато им целунеш ръката, подариш им цветенце ... (и като платиш сладоледа , примерно :D ) Джентълмени вече рядко се срещат . В общ план ще ти кажа ... Бъди непукист :) И бъди добър Човек !

NFW`
09-13-2008, 03:41
В знак на уважение към това, че си написал темата грамотно, ще се постарая да съм сериозен. Обаче е 6:30, не съм спал, не очаквай много. xD Първо обаче ми се ще да кажа нещо на deiv. Сега, явно на теб всички тези неща са ти помогнали, очевидно и на други биха, ноо не бъди сигурен, че са универсалното или пък единственото средство. ТИ си успял, да, страхотен си, ти си моят идол...и все пак O.C.? One Tree Hill? Психическа нагласа? Все едно "Дързост и Красота" да ми дава психическа нагласа и да ме тренира в преценяване на човешките отношения... Плюс това и мен ме мързи. За всичко. Тренирам вкъщи като ми скимне, а ми скимва рядко, не полагам непрекъснати грижи за себе си. Напоследък кисна доста часове пред компа. Не се оплаквам, нито пък страдам от липса на места за излизане и хора, с които да ходя там. Таа, както и да е, дотук с "личния пример".

Истината е, че просто не трябва да те е*е. Ама хич. Поне според мен де. Правиш каквото считаш за добре. И какъвто и да е резултата, щом ти се е струвало че е най-доброто решение, значи нямаш поводи да съжаляваш. Самосъжаляването убива, фор риъл. Според мен това ти е проблема, не външният вид или характерът.

Разбира се, има и опция 2. Do alcohol. And drugs. Така компания ще си намериш, а в невъзможния случай - това да не се случи - хич няма и да ти дреме толкова, мен ако питаш. xD

Абе грамотно момче си, пък те обикновено се оправят, от мен да го знаеш. ^^

ndle
09-13-2008, 06:59
Гледай филма Dead Poets Society.

HardlyAwakened
09-13-2008, 07:10
Добре добре, всички обръщате внимание на факта да бъде себе си и момичето! А останалото ????? Пичага имаш моят проблем който аз имах преди ! Първо почни да уважаваш себе си и да не се смяташ за такава отрепка ! Почни да криеш малко чувствата си и да бъдеш все весел и различен ! Колкото повече копираш някой толкова по малка вероятност да те харесат ! ПОВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ !!!! Не се опитвай да бъдеш приятел на някой, ами ползвай сивото си вещество и мисли !!!! Спри да ходиш с наведена глава и промени цялостно характера си ! Започни с това не да копираш някой си .... ами да бъдеш оригинален ! БЪДИ ПРИЯТЕЛ НА ТОЗИ КОЙТО ТИ Е ПРИЯТЕЛ НА ТЕБ ! Преодолей повечето комплекси с това което ще ти кажа ! Почни да гледаш положително на живота за да започне и той да гледа така на теб ! Вместо да стоиш и да се съжаляваш примерно опитай се да се запознаваш с нови и нови хора е така произволно по скайп и вместо да ги копираш ги изумявай с интелекта си ! Това че си слаб в училище не е от значение ! Добре разсъждаваш намираш грешките си сега почни да ги поправяш ! УСПЕХ !

Много добре казано !

HardlyAwakened
09-13-2008, 07:10

Много добре казано !

str802
09-13-2008, 07:13
Пич и аз бях така на твоята възраст. Сега вече съм на 17 и нещата са доста по - различни. Срещнах подходящата компания която ме предразположи да се отпусна и нещата се промениха. Вече не съм онова плахо и срамежливо момче което бях :D При всяка среща с когото и да е било се дръж възпитано, показвай на хората, че си заитересуван от тях ;)
Усмихвай се и се смей от сърце. Опитвай се да впечетлиш хората, но не с качества които не притежаваш, а показвай твоята действителност. Ето сега започва новата учебна година :) За теб това е един нов шанс да се впишеш в колектива. ;)

А относно момичето... :D Да знаеш колко много такива момичета ще ти минат през главата :D Такива дето харесваш, а те дори не те забелязват. Но споко ;) Всичко с времето си :)

Не се страхувай и вярвай, че всичко ще се нареди ;)

АЙДЕ УСПЕХ! :-$

tarataika
09-13-2008, 07:13
Познавам момче, което има подобни проблеми. Но аз не мисля, че имаш проблем, по-скоро комплекси. Важното е да се научиш да правиш нещата заради себе си, както ти ги чувстваш, не защото другите така правят и ако ти не действаш по същия начин, значи си загубеняк. Ти имаш твоя живот, ивей него, а не този на другите. Бъди какъвто си! По улиците вече щапъкат само еднакви хора - всичките по последна мода, еднакъв грим, прически, дрехи, маниери. Това не е "фетско" както някой би се изразил, по-скоро е смешно и жалко, защото те нямат индивидуалност, а ти я имаш и се постарай да я запазиш! Най-важното, което явно и ти си разбрал е,че никога не трябва да спираш да се развиваш - прави различни неща, запиши се на някакйв спорт - там ще се запознаеш с много нови хора, или на курсове според интересите ти. Не очаквай пуберите в тоя форум да ти разрешат проблемите, ако ти сам не осъзнаеш какво точно искаш, и сега и занапред. Постави си цели и ги преследвай. Не можеш цял живот да живееш "в черната дупка" и безсмислено. Айде със здраве!

Gnidi4ka
09-13-2008, 09:03
"по отназаде" :D :D :D
druj se estestveno ne se pravi na nqkuv za da pravi6 dobro vpe4atlenie

wersa4e
09-13-2008, 09:17
Човече проблемите ти са два. Първия е, че не си себе си когато си с други хора в такива ситуации бъди себе си колкото и да те е срам или да не искаш да се показваш.Второто не си уверен, а трябва заради момичетата. И един съвет от мен не се влиай от хората 8)

HONDA
09-13-2008, 09:52
Виж какво, след като си добър човек и гледаш само да правиш "добрини" на останалите, се замисли в кой момент започваш да изглеждаш глупаво. Било то като ти се качват на главата и прекаляват със своите искания или пък започваш да изглеждаш като подмазвач, който прави всичко това само за да се сближи с някой си. Дази си достойнството

bokoboko
09-13-2008, 09:57
Благодаря ви за сериозните отговори...

GeorgeP
04-09-2009, 11:37
Един пич написа да бъдеш непукист и добър човек . Аз ще добава само да бъдеш добър с тея които са добри с тебе иначе ти се качват на главата и после нема отърване . Аз съм от тоя тип и понеже гледам да не се заяждам с никой и на никой лоша дума не сам казал и всички мислят , че съм балъче и съм излезнал от некоя пещера общо взето . Затва слагай ги на кура такива хора и тва е . Ти сам преценявай с кой трябва да си добър и с кой не , ама внимавай . :)

HipHopBlond
04-09-2009, 17:30
А аз си мислех, че на мене ше ми е трудно да намеря себе си в живота, не мрънкай а действай \:D/

Take_That
04-09-2009, 17:49
Проблемът ми е, че се опитвам да се харесам на всички.Когато се запозная с даден човек, винаги виждам какъв е и се държа като него, опитвам се никога да не убиждам някой, никога да не нараня когото и да било...

Определено това е най-големият ти проблем! Не си слънце, чеда огрееш навсякъде, пък и дори да се държиш много добре с всички, винаги ще има хора, които да те мразят, да ти завиждат или пък, на които просто не си приятен.... Я се стегни! Вземи се в ръце, ако се самосъжаляваш нищо няма да постигнеш! Щом харесваш момичето преодолей този твой срам и я покани на среща, щом търси компанията ти, значи и е приятно твоето присъствие :) Не си мисли, че никога няма да си намериш приятели, ти не, че не можеш, ти не искаш - опитай се да опознаеш някое момче от твоя клас по-добре, току виж сте станали добри приятели. Не са ти нужни много от тях, може и само 1-н да е, но да е истински! И най-важното, коетоще повторя от самосъжаление няма полза! Айдеее със здраве