Влез

View Full Version : Сервитьорка...

sladkъ_mackъ
09-13-2008, 15:01
Хай :-P Така мн искам да работя пропуснах лятото, но не е късно според мен,по-точно като сервитьорка. с нашите сме в мн мн мн лоши отношения и не ми дават пари за нищо,а аз и не искам от тях,искам да съм си незавизима,затова мисля да се хвана за събота и неделя примерно... Кажете как да ги убедя,защото съм почти сиг ,че няма да ми дадат.. 10кс
П.П Ако някой работи или е работил да сподели как е :)

sladkъ_mackъ
09-13-2008, 15:04
на 15 и половина съм и наистина не ми дават за нищоо :( за новата учебна година си зех само 1 дънки и то с пари от баба ми :o Абсолютно нищо :-x :-x

Lysit0
09-13-2008, 15:05
Би трябвало да гледаш да си подобрите отношенията с тях.Все пак са ти родители,зял живот на тях ще разчиташ все за някаква подкрепа.Иначе,ако искаш да си независима ,просто им кажи,че неискаш да им искаш пари,искаш да си независима и да се оправяш сама.Може и да се съгласят. :)

krisence
09-13-2008, 15:23
Ако искаш да започнеш работа на тази възпаст ще ти е много трудно без разрешение от родителите! Тъй като по 16 годишна възраст, за да започнеш работа ще ти искат разрешително от родителите и от социалните, а за над 16 само от социалните!

И наистина по-добре си възобнови отношенията с тях, защото те ще са винаги до теб и ти винаги ще имаш нужда от тях дори и сега да не го разбираме! :)

sexa_na_kompleksa
09-13-2008, 16:12
Сигурна ли си, че ще стане тази работа - да работиш само събота и неделя и то при положение, че нямаш нужните години?
Може би родителите ти нямат достатъчно средства и за това да не ти дават. И защо е необходимо да си купуваш нови дрехи по повод новата учебна година? Дрехи се купуват, когато имаш нужда от тях, а аз съм сигруна, че родителите ти не са те оставили гола и боса.
Опитай се да излгадиш отношенията си с тях и обърни повече внимание на училището, така или иначе после цял живот ще работиш...

HardCandy
09-13-2008, 16:29
не се обиждай, но трябва да си луда, за да искаш да си сервитьорка. Адски гадно е. По цял ден се занимаваш със смотаняци, работата е много, парите винаги са малко и моето мнение е че не си заслужава, но все пак решението си е твое. :)

Lysit0
09-13-2008, 16:44
не се обиждай, но трябва да си луда, за да искаш да си сервитьорка. Адски гадно е. По цял ден се занимаваш със смотаняци, работата е много, парите винаги са малко и моето мнение е че не си заслужава, но все пак решението си е твое. :)

^^ Така е.И аз съм била ,даже една вечер почнах да плача от напрежение...свърши работното време и аз повече не стъпих на тази работа.

tigity
09-13-2008, 16:45
xah ...sumnqam sa da ta zemat f nekoe k1fe i ti da im rabotish samo subota i nedelq :D ama moje i da uspeeesh da izlujesh nekoi :D

BlackWings
09-13-2008, 18:46
Аааа , 15 годишно момиче да се блъска цял ден и да си троши краката да носи чаши и табли , да се разправя с невъзпитани пияници и да се прибирала смачкана и грохнала след работа , без желание за нищо :? :? :? Разбирам те какво искаш но просто не си струва да си хабиш здравето - от опит го казвам , работата е изтощителна и колкото и пари да взимаш не си струва :? Зависи къде се хванеш де но ... според мен зарежи тая идея.

pOiSoN_kIsS_94
09-14-2008, 00:18
Работа по време на учебната година :? и защо пък точно сервитьорка..не знам на твое място бих говорила с мама и тате и да си подобря отношенията с тях :)

drun-drun!
09-14-2008, 08:26
Сервитьорската професия пък не е чак толкова гадна,тежка,трудна както я изкарвате.Тва,че има някой мързеливи дето са свикнали да става всичко каквото кажат и да имат каквото искат си е техен проблем.Никой не би ти давал пари за работа само събота и неделя и то на 15 годишна.Лятото какво си правила ???? Мързелувала си еми оправай се..

BlackWings
09-16-2008, 09:04
Сервитьорската професия пък не е чак толкова гадна,тежка,трудна както я изкарвате.Тва,че има някой мързеливи дето са свикнали да става всичко каквото кажат и да имат каквото искат си е техен проблем.Никой не би ти давал пари за работа само събота и неделя и то на 15 годишна.Лятото какво си правила ???? Мързелувала си еми оправай се..
Сервитьорската професия в 99% от случаите Е тежка и трудна , което съм научила от горчив опит , и никой не може да ме убеди в противното. И продължавам да съветвам авторката да не се подлага на това :?

HONDA
09-16-2008, 12:26
Аз съм на 17 и цялата минала учебна година работех (+миналото лято). не ти го препоръчвам. Заради работа не можех да ходя на училище, щях да остана на изпити, не можех да се наспивам и т.н. По-добре се оправи с родителите си. А за събота и неделя... съмнявам се да си намериш такава работа, пък и колко ще изкарваш от 8 дни месечно... Никакви пари.

schranz
09-17-2008, 02:17
.Никога не съм била сервитьорка преди това..Трявбаха ми пари за лятото и реших да потърся из софия...
И аз като всички останали си мислех ,че да си сервитьорка е лесно и в същото време си изкарваш добри парички ....Още на 1вия или 2рия ден на новата ми позиция,осъзнах че да си сервитьорка е доста трудно,натоварващо и изморително.Вече ненавиждах работата си ,а я работех едва от 2дни....И определено не е толкова лесно ,колкото съм си го мислила...Смяните ми бяха по 8часа,като имах само 1 почивка от 15мин и САМО ТОГАВА можех да сядам,ям,пуша 1 цигара...Първата седмица докато свикна с болката в краката(защото 7ч:45мин от работния ти ден минават на крак,почистваш маси,настаняваш хора,носиш поръчки....сутрините пък чистиш като луд прахта по цялата дървения и тръбите...)и...докато свикна с болката не ме питайте как съм се оправяла да стигна пеша след работа до спирката..Някак си се добирах до нас,но изобщо не можех да помисля да изляза някъде на разходка,защото краката ме боляха ужасно...Сега да не се оплашите ,че ще ви болят мнг краката.. :D То се свиква след 10тина дена ....
Това е моето мнение...Гадна работа е да си служител в някакво заведение за хранене...Ако имате добра оферта за добри пари,не му мислете изобщо...Но за по-малко от 650лв-700лв заплата без!бакшиш,не се залъгвайте да започвате,защото този тормоз струва повече...Пък има доста момичета на по 12-15 за които 650лв е много и таака се възползват от труда ви...
Лично аз повече не мисля да повтарям грешката си..нямам нерви да се занимавам спротаци и какви ли не други злобари...Пък и държа на себе си,за мен сервитьорството е къртовска работа .... :x

Sladur_
09-17-2008, 10:13
Ами за да почнеш работа ще ти е необходимо разрешение от родителите тъй като не си пълнолетна :) а ако сте в лоши отношения може да не ти дадът

whisp
09-18-2008, 19:19
ами като за начало вероятността някой да те земе на работа защото нямаш 16 пък и плюс тва сервитьорството не е мн яка работа (макар че на тия години няма кво др да работиш) , а и също така само за събота и неделя ... :?

CocainCocktail
09-18-2008, 21:20
Не Съм сългласна ,че е тежка работа.Тежка е за тези който не стават а тази работа.Какво е трудното,че си на крак ли,че носиш една табла ли. Един бивш колега казваше знеш ли как да работиш тази работа,ще разбереш,че по сладка от нея няма.
Рабоих 4 месеца в кафе сама сервитьорка на 20 маси градина и като се организирам при пълна градина после съм просто малко по-уморена ,но за сметка на това джобните ми за една седмица са в мен.
И по-тежко е да работиш в кафе отколкото в заведение с кухня.Ако помислиш логично кажето ти правят сметка има няма 5 лв а в др-то заведение 4 ракии,2 салати,2 предястия ето ти ги 30 лв готови и не ходиш като гламав за по 1 кафе.
А ако работиш само събота и неделя ще е за никакви пари.

Force_bladeR
09-18-2008, 22:50
на 15 и половина съм

гхахахаха с тва ме разби :lol: :lol: :lol:

ScaRLett*
09-20-2008, 13:57
Хвани си богато гадже :D :D Хахха бъзикам се естествено,въпреки,че някой девойки и до тези неща прибягват :D За работата,никога не съм работила за да ти кажа,но мисля,че трябва да опиташ щом не ти дават нищо

Valkyrie
09-20-2008, 21:21
Както казаха и преди мен, опитай да говориш с родителите си и да оправиш взаиомотношенията си с тях. Какъв точно е проблемът, защо не се разбирате, откога е така, говориш ли въобще с тях, споделяш ли? Малко са случаите, които съм срещала, когато родителите са наистина лоши родители и се държат зле с децата си без причина. Проблемът в повечето семейства е, че децата не споделят, нямат доверие на родителите си, мислят си, че те не ги разбират. А родителите, като нямат представа какво се случва с децата им, постъпват по горе-долу един и същ начин - не им позволяват да излизат и не им дават пари.
Така или иначе по-възможно е с един откровен разговор да изгладите нещата, отколкото да си намериш работа като сервитьорка, защото дори те да ти разрешат, едва ли някъде ще те вземат на тази възраст, и то само за събота и неделя. Проблемът за вашите неразбирателства може и да е в теб (това си е само мое лично предположение, тъй като не си изяснила ситуацията все още).

KimBerLy1912
09-21-2008, 09:49
Аз работя същото.... Просто щото не искам да зимам от на наще парите...не че сме в лоши отношения...просто не искам... : ))) При мен не е кой знае колко добре заплатено,но предполагам че хора със заплата като мойта са на изчезване...надявам се де :D
Професионален опит ли да обменим ся... 8-) Не давай на чичковците да те шляпат по гъза и не се лакоми за бакшиши :D Между другото ми се струваш малка за такъв тъп работа .... аз от 12(13...14)... годишна бачкам,обаче на къра...и беше по-добре заплатено ама е по-тежка работа... Ся октомври месец ставам на 17.... и от половин година съм сервитьорка/барманка :D
Просто не смятам че на тия години би ти отивала подобна "професия"...така си мисля...от където и да го погледнеш,все си е долнопробна работа...освен ако нямаш някой богат чичко близък който да те уреди във супер фенси ресторант (рядкост според мен...за тия години... ) 8)

nejnaDROGA
09-21-2008, 10:23
1.Никой няма да те вземе на работа само за събота и неделя!!!Или ако те вземе ще ти плаща някви минимални пари (не повече от 150лв. на месец и това + бакшишите)
2.Имам приятелка,която и в момента работи като сервитьорка и работата й въобще не е тежка ;) Е то естествено всичко зависи от големината на града,в който живееш и от самото заведение :)
3.Ако искаш толкова да работиш поне бачкай всеки ден след даскало ...
4.(и най-важно) Оправи си отношенията с вашите!!!

prettyIdeath
09-21-2008, 13:51
Аз също изтървах лятото но почнах работа преди около 1-2 месеца... Хубаво е да си независим, особенно за пари от родителите си. Най - добре се опитай да си подобриш отношението с тях и чак тогава му мисли за работа... Пък и не си мисли че се изкарват лесно пари... до преди месец-два си мислех че да си сервитьор е супер лесно, аз също работя като такава, но е голяма лудница, повярвай ми...

Sladkata___
09-22-2008, 18:22
Аз не ти препоръчвам сервитьорка много е трудно.А и си много малка ще ти дойде много тежко.Може и да се възползват от теб в смисъл че да работиш прекалено за нищожни пари.По добре си намери друга работа но да знаеш че работодателя няма да те прецака.А още по добре е да не работиш все някак трябва да изтърпиш още малко и тая година поне малко ще ти е трудно с парите но ако си силна и можеш малко да живееш в лишения се опитай да се справиш.Вярвам че имаш голям хубав късмет :) :-)

Valkyrie
09-22-2008, 19:41
Абе я стига глупости... Верно, не е лесно да си сервитьор, но пък не го изкарвайте най-тежката работа на света. В момента това работя, но не поради липса на други възможности. Можех да си седя в офис, можех да стоя и зад бара, което щеше да ми е много по-приятно. Но парите, които правя като сервитьорка, са често в пъти повече, отколкото щях да вземам на всички други места, на които можех да работя. Карам 12-часови смени в заведение, в което има кухня. В края на работния ден съм мъничко изморена, но сядам с удоволствие да пия едно малко, защото често за един ден съм си направила парите, с които мога да живея цяла седмица. Пиша това мнение, въпреки че вече се изказах по темата и дадох мнението си на авторката, защото е тъпо всички да говорите за това колко е гадно да си сервитьорка, при положение, че работата е наистина сладка, както беше казал някой преди мен. Станете тогава продавачки - и за тая работа не се изисква квалификация и образование на повечето места.

snejana67
09-23-2008, 15:31
:? не мисля,че това е добра идея,защото работата не е лека-все пак трябва да ходиш и на училище,освен това ти трябва разрешение и от вашите и от инспектор по труда :( така,че зарежи :( :( :(

24white24
09-23-2008, 19:21
Една от най-лошите работи за момиче е сервитьорка, не, защото е тежка или тн. ако още мислите това за престижна работа или нещо което трябва да работите, като поотраснете ще разберете що за работа е :D

ThunderGoddess
09-24-2008, 13:57
Охох, ти верно мозък нямаш! Учебната година започнала, а ние ще работим ... Според мен трябва да отделиш време, за да учиш, за да не ти се налага да робитш като сервитьорка през остатъка на живота ти ... ако изобщо имаш късмет. И трябва да подобриш отношенията с родителите ти - без тяхната подкрепа на подобна възраст нищо няма да можеш да постигнеш.

Miimiinka
10-19-2008, 20:11
Хай :-P Така мн искам да работя пропуснах лятото, но не е късно според мен,по-точно като сервитьорка. с нашите сме в мн мн мн лоши отношения и не ми дават пари за нищо,а аз и не искам от тях,искам да съм си незавизима,затова мисля да се хвана за събота и неделя примерно... Кажете как да ги убедя,защото съм почти сиг ,че няма да ми дадат.. 10кс
П.П Ако някой работи или е работил да сподели как е :)
Мила вече почти,около 5 месеца работа,като сервитьорка и е екстра.През лятото успях да си купа много работи и то сама.Радвам се,че имам нови придобивки и то от лично мой искара ни пари.Имах си и повечко джобни така,че беше екстра.Сега,като съм на даскало работа само Петък и Събота и пак взимам некви пари. Моя баща веднага се нави даже не трябва ше да го мола и т.н. Пробвай яко е ... ; ))

Miimiinka
10-19-2008, 20:15
1.Никой няма да те вземе на работа само за събота и неделя!!!Или ако те вземе ще ти плаща някви минимални пари (не повече от 150лв. на месец и това + бакшишите)
2.Имам приятелка,която и в момента работи като сервитьорка и работата й въобще не е тежка ;) Е то естествено всичко зависи от големината на града,в който живееш и от самото заведение :)
3.Ако искаш толкова да работиш поне бачкай всеки ден след даскало ...
4.(и най-важно) Оправи си отношенията с вашите!!!

Попринцип на сервитьорките е на надница + бакшиши,а не заплата на месец. :(

Sladkata___
10-20-2008, 12:50
Аз в момента работя и уча.Работата ми е лека общо взето даже и забавна занимавам се с компютри.Но въпреки това е тежно защото направо от даскало отивам на работа значи излизам в 8 сутринта и се прибирам в 11 вечерта.Ако имаш толкова нерви и силище се справиш на мен понякога ми е много трудно но се справям.

sisityy
11-21-2008, 20:04
Би трябвало да гледаш да си подобрите отношенията с тях.Все пак са ти родители,зял живот на тях ще разчиташ все за някаква подкрепа.Иначе,ако искаш да си независима ,просто им кажи,че неискаш да им искаш пари,искаш да си независима и да се оправяш сама.Може и да се съгласят. :) +1