View Full Version : развод
здравейте...
наскоро разбрах че родителите ми се развеждат...тожа едва ли да е нещо ново...но те се развеждат поради една невероятно глупава причина...баща ми си мисли че мама му изневерява..а не е така,и незнаам какво да направя.За неговите поредни изневери винаги съм разбирала ,и ако майка ми му е изневерила аз щях 100% да рабера(а тя не е такава).Имала съм прекрасно детство без никакви проблеми,без никакви лишения..а сега след 20 години брак не мога да позволя да съсипят както и моя живот,така и техния...Незнам как да постъпя и съм страшно объркана...моля ви дайте м и съвет...
Yancheto
09-14-2008, 18:59
По-добре ли е да не се разведат,а баща ти да продължи да изневерява на майка ти?Няма никакъв смисъл да живеят заедно,по-добре да се разведат.
По-добре ли е да не се разведат,а баща ти да продължи да изневерява на майка ти?Няма никакъв смисъл да живеят заедно,по-добре да се разведат.
Много точно казано.
Към авторката: пък и си голяма,можеш сама да живееш,пък и дори да се разведат,няма да ти съсипят живота.Ти ще се махнеш от при ваще скоро,сигурно и ще отидеш при приятелят си :) Пък ,ако начина е да са щастливи,и са го решили това,то ти неможеш да им попречиш.Се пак така все едно си егоист,така излиза в моите очи,защото ти неискаш да се разведат,добре ,но не им пречи,защото представи си да са по- щастливи като се разведат,което най- вероятно така ще стане :) Те ще те обичат пак въпреки,че са се развели си остават твой родители :) И ,ако до сега са те обичали,този факт няма да се промени ,дори да се разведат,защото ти си за нищо не си им виновна,и те осъзнават това много добре :) Така,че не се безпокой ;) Остави ги да се разведат,ако им мислиш доброто и ги обичаш :) Това е моето мнениe :)
спокойно, поговори си с баща си съвсем откровено и му спдели че знаеш че и той е изневерявал,а майка ти не и просто му сподели колко зле се чувстваш (ако можеш се разплачи) успех
TheNewReligion
09-14-2008, 19:09
Щом баща ти изневерява на майка ти, явно чувствата му към нея вече не са същите и е по-добре да се разведат. До колкото разбрах ти вече си голяма и можеш да устоиш живота си с помощта на родителите ти, само че по отделно. И въпреки всичко трябва да си силна и да приемеш всичко от възможно най-добрата му страна.
Евала на родителите ти!
По-добре ли е да се правят, че всичко е розово?
Знаеш ли колко години живея с хора, които се преструват на щастливо семейство?
Оплаквай се, егоистка такава!
Важното е те да са щастливи, а не на теб да ти изнася.
не мисля че ще са щастливи ако се разведат.
сигурна съм че още се обичат...затова баща ми ревнува толкова много...не мисля само за себе си а за тях...вече не са толкова млади и с особено странния характер на баща ми не мисля че друга жена,освен майка ми ще го търпи повече от няколко месеца.аз скоро заминавам и няма да съм тук,но при мисълта,че ще са сами изобщо не ми харесва...
Понякога нещата не са такива, каквито изглеждат.
Остави хората да вършат техните си глупости.
Ако се обичат, ще бъдат заедно.
И - има различни видове любов. А човек, с който си делял живота си 20 години, не можеш да не обичаш.
WithLove
09-14-2008, 20:16
Първо-недей да приемаш раэвода като съсипия на живот.3ащото не е това.Това,че се раэделят,не оэначава,че съсипват живота си,както и твоя.Щом двама човека вече не са щастливи эаедно,не мислиш ли,че е по-добре да се раэделят?Няма ли така да са по-спокоини и по-щастливи?Ти с гаджетата си като се раэделяш съсипваш ли си живота?Мисля,че прекалено много се филмираш.Не каэвам,че е приятно,но не е болка эа умиране.Просто се постарай да примеш положението малко по-нормално и спокойно.Това не е някакъв феномен.Ако родителите ти не се раэбират,между тях вече има напрежение и недоверие,естествено,че е по-добре эа тях да се раэделят.Свиква се с всичко.И все пак,ако мислиш,че има шанс да останат эаедно,поговори с тях.Събери ги эаедно на едно място и поговри с тях.Кажи им това,което каэа тук :) Пък реэолатът не энам какъв ще е ,но и пожелавам да хубав эа теб.И не бъди егоист,эащото трябва да эачиташ и тяхното щастие и техните желания. :)
Според мен щом вече има недоверие,нямат голямо бъдеще эаедно.Освен,ако ти не го скрепиш,но така не мисля,че ще са щастливи,а по-скоро ще са эаедно по эадължение.. :)
Горе главата,мацко.Давай напред и преодолявай нещата,эащото эанапред ще имаш още много проблеми.Киип уолкинг! 8)
Yancheto
09-15-2008, 12:18
не мисля че ще са щастливи ако се разведат.
сигурна съм че още се обичат...затова баща ми ревнува толкова много...не мисля само за себе си а за тях...вече не са толкова млади и с особено странния характер на баща ми не мисля че друга жена,освен майка ми ще го търпи повече от няколко месеца.аз скоро заминавам и няма да съм тук,но при мисълта,че ще са сами изобщо не ми харесва...
Нещо много ми е странно.Уж още се обичат,пък баща ти изневерява на майка ти.Какво е това нещо?
Остави ги сами да решат. Големи хора са.
malkata_kukli4ka
09-17-2008, 13:07
И моите се разведоха,но не е болка за умиране и без това никога не съм обичала баща си :-x Твоите щом са решили да се развеждат ги остави,сами си решават все пак :)
mynichka
09-17-2008, 17:45
остави ги сами да си преценят
Sensuality
09-17-2008, 17:48
Остави ги сами да решат. Големи хора са.
Съгласна съм :)
SK0RP10N
09-17-2008, 20:56
Баща ти явно просто си търси причина, как да се разделят.
Между тях вече няма нищо.
Или предпочиташ майка ти да страда по някой, който не заслужава това и и забива нож в гърба ?
от личен опит знам,че ще е по-зле ако останат заедно,но в крайна сметка това ще се отрази върху теб.Но не е чак голяма тпагедия/поне така го възприех,когато наште се разведоха/
от личен опит знам,че ще е по-зле ако останат заедно,но в крайна сметка това ще се отрази върху теб.Но не е чак голяма тпагедия/поне така го възприех,когато наште се разведоха/
SoFarSoG00d
01-21-2009, 17:03
Ти нищо не може да направиш,щом са стигнали до развод,така и ще стане,те са зрели,възрастни хора и сами преценяват какво е добро за тях.Сигурно ти е доста гадно,но не винаги всичко се развива така както ти очакваш и желаеш...просто продължаваш напред и това е.