View Full Version : пари
girl4eety
09-17-2008, 10:06
sega kato zapo4naxme daskalo 6te si sabiram pari da imam za lqtoto smisal tfa det na6te mi davat na den po 5 lv 6te gi sabiram [tai kato az ne qm v daskalo i ne gi har4a i 6te si gi sabiram] do tyk dobre no idva problema 4e iskam da si gi skriq nqkade taka4e na6te da ne znaqt kade
...mislex v garderoba no i dvamata mi rovat u garderoba :-x ta kajete nqkoi po qk nomer taka 4e da ne moje se otkrivat pls spe6no mi e 4e sega ot tiq 3 dena daskalo imam 15 lv i nz kade da gi zabutam pls pomaigaite
P.S.sry za ezika ama BG ne mi raboti
Заглавието трябва да е написано на кирилица!
ramaiana
Дай ги намене :) така няма нито те нито ти да ги намериш :D :D
скрий ги в някой шкаф или някъде по учебниците, а пък и не вярвам, ако ги намерят да ти ги вземат :)
unknown1
09-17-2008, 11:34
Ами според мен цялото това криене е леко глупаво(без да искам да те обидя:))просто им ,кажи че си сметнала ,че имаш възможност да не похарчваш всичките си джобни за деня и искаш да си ги спестяваш за нещо и мисля ,че родителите ти биха останали доволни от проявената ти инициатива:)ако след като има кажеш за идеята ти и те не я одобрят(в което се съмнявам)чак тогава можеш да прибегнеш към криенето:)И да те питам нещо,да речем ,че цяла година си криеш джобните(5лвХ5дни=25лв на седмица.4седмициХ25лв=100лв.н месец.като махнем ваканции и тем подобни имаш около 7,5 месеца поне на училище.7.5 месеца=750лв.по груби сметки)и накрая като дойде лятото ти ще бъдеш финансово независима,обаче ако те попитат откъде имаш пари за всички твой прищевки или пък ако ти откият скривалището какво ще правиш тогава?:)Според мен е по-добре да бъдеш честна с тях и вече ако те не проявят разбиране чак тогава прави планове за криене и т. н.:)
П.П.Похвално е ,че се опитваш да си спестиш пари ,а не чакаш само мама и тати да "кихат":)
pinky_shine
09-17-2008, 11:53
^Не мисля, че си права.Те тея пари й ги дават за да яде, не да ги събира.Ами скрий ги някъде, където знаеш, че не барат :-D В сми не ви знам всички мебели и разни други неща, за да мога да ти кажа с точност къде да ги сложиш.
SomeGirl
09-17-2008, 12:29
za bankova smetka da si 4yvala?
Ако бях на твое място щях да кажа на наште к'во мисля да правя!
но.....
В някоя плюшена играчка също става:D Например слагаш парите в някакъв плик,правиш лека дупка в главата на играчката и след като ги пъхнеш вътре 8) ...
malkata_kukli4ka
09-17-2008, 13:09
Ако не ти ровят из бельото там може да си ги скриеш,аз моите там ги държа :)
Biskfitka
09-17-2008, 14:48
Ако не ти ровят из бельото там може да си ги скриеш,аз моите там ги държа :)дам и аз там слагам цигари...едва ли ш ти ровят точно там :D
Sensuality
09-17-2008, 15:06
Ако не ти ровят из бельото там може да си ги скриеш,аз моите там ги държа :)дам и аз там слагам цигари...едва ли ш ти ровят точно там :D
+1
Pedigree
09-17-2008, 15:15
Верно ли ти ровят в гардероба? :shock: Смисъл... къде беше онова място, където си ровиш само ти, където знаеш, че има нещо само твое?
А едва ли не се сещаш къде да ги скриеш. Нямаш ли си някакво тайно и забутано местенце в стаята?
Примерно сега се сещам, че когато и аз си криех пари(преди 1-2 години), ги криех зад една голяма картина. Точно зад нея имаше залепен малък плик, а вътре парите. Кой ще се сети да влезе точно в моята стая, а най-малкото... кой ще се сети да бута нещо... и представи си, това нещо да е картината? :)
sasha_90
09-17-2008, 15:47
Скрий ги някъде,където вашите не ровят.
girl4eety
09-17-2008, 16:05
emi to imam samo garderoba i leglo koeto se diga osven nqkak pod legloto ama nz...
BаllFace kak da gi kriq v komputara
girl4eety
09-17-2008, 16:12
emi to imam samo garderoba i leglo koeto se diga osven nqkak pod legloto ama nz...
BаllFace kak da gi kriq v komputara
snejana67
09-17-2008, 16:48
аз мойте пари ги крия не в гардероба, а в/у него
mynichka
09-17-2008, 16:53
няма смисъл да си криеш парите ..те щом един път са ти ги дали ...няма да си ги вземат обратно :P
snejana67
09-17-2008, 16:55
Със сигорност няма да си ги земат да щом са ти ги дали !
girl4eety
09-18-2008, 05:23
добре де всички ми казвате да ги крия в компютъра ама как да ги слагам в компа обяснете малко по подробно плс че нещо не мога да схвана :oops:
А стария метод на бабите - под дюшека? :lol:
Или пък под килима, ако имаш в стаята.. :-o
fenkatakrisi952
09-18-2008, 09:41
Пробвай под мокета или зад гардеробът :D
mitternacht
09-18-2008, 09:59
Както казаха-в някой учебник, който не ползваш.
Там никога не биха ровили ваще, стига да не забравиш кинтите и да продадеш учебника с тях.
Нее.. трябва по-добро място.
Можеее.... да направиш плик от хартия и да го залепиш на гърба на някоя картина и там да ги пъхаш :))
Ихиии т'ва като по филмите!
Ако примерно картината не е много мъничка и гледаш да оедряваш банкнотите, та пачката да не е много дебела, е хитро.
Kostadin_682
09-18-2008, 11:56
Ех да ти имам проблемите... :D не може ли просто да им кажеш, че стбираш пари и си ги оставила там и там и да не барат :?
В кутията на някой пъзел или игра като Монопол, Не се сърди човече. Аз преди си ги криех и по джобовете по плюшените играчки ама ги изхвърлих всичките :?
CherryKisS
09-18-2008, 12:14
Хмм може ако имаш някоя чантичка, която не ползваш да ги сложиш в нея. Или пък в някоя празна тетрадка. Или ако имаш някакво тефтерче от онези с ключалките. :) И все пак ако кажеш на родителите ти, че искаш да си спестяваш няма ли да ти разрешат?
nefchi_bs
09-18-2008, 16:34
Ако имаш висок гардероб може отгоре върхо него да ги слагаш...Или ако имаш някоя плюшена играчка дето преди е била с батерий и нали има едно място в нея дет са били тея батерий махаш ги и си слагаш парите там :D Аз така бях направила преди 1-2 години после имах пълна играчка с кинти 8-)
Зайо*Байо
09-18-2008, 16:37
Под килимаа :P
Rebirthing
09-18-2008, 17:24
В задника си ги скрий :lol: както дрога например :o :lol:
Nefarian
09-18-2008, 18:00
Офф боже, вашите трябва да крият пари от теб, не ти от тях 8-)
Vincitore
09-18-2008, 19:08
В компютъра може...в кутията има мн място, и там никога няма да се сетят.Не знам как ше ги мушкаш и вадиш, ама ше измислиш нещо :)
pinky_shine, това, че й се дават пари само за ядене не означава, че не може да си ги събира ;)
+1 i az tfa 6tqx da kaja
prettyIdeath
09-18-2008, 19:21
Е къв е проблема дори и да ти видят парите?! Нашите винаги са ме подтиквали да си събирам пари и като ми потрябват да си ги харча. Никога не са ми искали спестяванията..
Но пък иначе може да вземеш една кутия от пепси и да слагаш парите си вътре като ги навиваш.. само да не вземат да я хвърлят :D
ScaRLett*
09-20-2008, 14:02
za bankova smetka da si 4yvala?
Сама ли да си я направи банковата сметка?!И то кво ще сложи-15 лева!Хаха някой хора приказват без да мислят.Моя съвет е да скриеш кинтите някъде в някоя снимка,която е в рамка.Нещо такова
Защо просто не си ги държиш в теб ?! Портмоне нямаш ли ? Ако нямаш - купи си и си ги дръж там, за да не ти ги пипат.
NightGuardian
09-20-2008, 15:31
Толкова ли е глупаво поколението?
Да не знаше къде да скриеш пари... :lol:
А за останалите , който казват "Какво като видят , че си събираш пари?" , ами както нашия ми казва , като си имам пари после , като му поискам пари "Ти си имаш за какво да ти давам!".
TheCookie
09-20-2008, 17:07
Ами аз примерно моите си ги държа в касичка и са си на много видно място..нашите знаят че си ги събирам от джобните и това не е техен проблем а мой..те ми дават парите за да се нахраня..а това какво ще ги правя,за какво ги ползвам-аз си решавам. 8) 8) 8) 8)
Зарови ги някъде около блока ти. #-o :D
sega kato zapo4naxme daskalo 6te si sabiram pari da imam za lqtoto smisal tfa det na6te mi davat na den po 5 lv 6te gi sabiram [tai kato az ne qm v daskalo i ne gi har4a i 6te si gi sabiram] do tyk dobre no idva problema 4e iskam da si gi skriq nqkade taka4e na6te da ne znaqt kade
...mislex v garderoba no i dvamata mi rovat u garderoba :-x ta kajete nqkoi po qk nomer taka 4e da ne moje se otkrivat pls spe6no mi e 4e sega ot tiq 3 dena daskalo imam 15 lv i nz kade da gi zabutam pls pomaigaite
P.S.sry za ezika ama BG ne mi raboti
Заглавието трябва да е написано на кирилица!
ramaiana
хихих тайници ... много ги обичах :D Ми виж в твоята стая ... някоя плушена играчка, която има джобче или и направи дупчица и там ги пъхай :D или ... някоя кутия за бижута, която има дъно което се вдига също е много добре :) Някоя от чантите ти във вътрепния джоб също няма как да ги докопат ... Несесер ! (наще бяха сигурни, че не го използвам,камо ли да има вътре нещо :D ) В аблум м/у снимките, така де вътре в разделенията хиихх още 100 неща ми идват ама айде стига толкова за сега надявам се да съм помогнала :) И ако има още нещо за криене от родители само свиркай ... :D :D :D
24white24
09-23-2008, 19:23
Как ще си криеш парите от родителите си, нали все пак те ти ги дават :shock: това не го разбирам чесТно :?
WaterLilly
09-24-2008, 12:37
Между някои книги в библиотеката ви (ако си имате), в книга, която родителите ти не биха прочели за нищо на света, в някой шкаф, под дивана, ако държиш да си много скришна между стената и някоя картина... Малко ли места има! 8-)
ако имаш зимни якета със цип на джобовете слагаи ги там
Pliok0019
09-25-2008, 11:43
В някоя книга.
mishmula
09-25-2008, 12:17
Родителите ти работят, за да има какво да ядеш. Помисли си как ще се почувстват, ако разберат, че не харчих парите, който ти дават, за да си задоволена, а ти си ги стискаш. Ако ще и 1 000 лева да събереш, те няма да са твой а на майка ти и баща ти :x
WaterLilly
09-25-2008, 15:16
Родителите ти работят, за да има какво да ядеш. Помисли си как ще се почувстват, ако разберат, че не харчих парите, който ти дават, за да си задоволена, а ти си ги стискаш. Ако ще и 1 000 лева да събереш, те няма да са твой а на майка ти и баща ти :x
Има право да си ги пести, все пак щом са й ги дали, тя си решава какво да прави с тях! Ами ако използва парите, за да им купи подарък за Коледа, за рожден ден, годишнина или нещо такова? Все едно кола ще си купува с тия пари! :lol:
mishmula
09-25-2008, 15:38
Някой ден като има деца ще разбере, че е сгрешила. Като иска да има пари, да си ги изкара сама !