Влез

View Full Version : Случвало ли ви се е ?

divein
09-17-2008, 13:17
Така значи незнам дали ще успея да опиша правилно какво чуствам,но все пак ще опитам защото ми е нужно да споделя с някой.
Значи имам едни такива усещания го наречете който ме притесняват.
Та стига обеснения сега да кажа какво е основното.
1-во Като бях по малък и все съм бил по компанийте на готините пичове тама кадето е купона.Винаги съм се държал със стил,но от определена възраст 16-17 започна да ми става нещо и като се събереме с някой по-така пичове и момичета и аз нещо немога да си намеря място,не говоря много или ако кажа нещо после си почвам да го мисля ''по правилния начин ли го казах'' и някви такива филми си права сам дето.. И да продължа като вървим със приятели(момичета и момчета) по Главната да кажем и такъв и аз някво такова се опитавам да ги впечетя(зарибя) ли незнам и се казвам някакви глупости(поне аз така си ги оценявам).. Но до тук сега сте си казали и кво толкова еми ето тука идва.. това което основно ме притеснява...
С риск да прозвуча малко дразнещо...

1-во Готин съм(казвали са ми го много хора) имам стил и винаги поставям момичето с което сме излезнали с приятели(даже да я познавам от 5 мин)на 1-во място дори и преди мен.
2-ро Това ме притеснява че до никога не успявам да събера достатачно смелост да кажа(сештате се)защото доста ме е страх от от отказ и понеже съм много чувствителен човек.
3-то Много лесно се отпускам когато съм на купонче и съм пийнал веднага мога да направя всичко.

Та можете ли да ми дадете някакви съвети как мога малко да си дигна самочувствието че се съм доста така отчаян от живота.

Айде стига съм писал,че ще си кажете че съм някакъв писател.

izka
09-17-2008, 13:41
"Айде стига съм писал,че ще си кажете че съм някакъв писател." Ти и сега се чудиш какво ще си помислят хората, кво ти пука толкова, квото ти идва да кажеш просто го кажи, не се насилвай да станеш оригинален и да се харесаш на останалите, макар че ще прозвучи банално...просто бъди себе си и не се впрягай толкова за мнението на останалите.

Niakoitam
09-17-2008, 13:46
Да си се чувствал скоро изолиран?
Ти сам си каза от какво се получават тези неща.Главно ниско самочувствие породено от нещо,което преживяваш или си преживял.Ти се самоанализираш,защото поради нещо не си сигурен в себе си и си доста по критичен към себе си отколото е нужно.Просто искаш всички да те харесват и да си в центъра на вниманието.

Това се оправя след много много размисли.Трябва да разбереш какво предизвиква описаните от теб чувства и да го изкорениш из основи.Много лесно е да се каже,но е изключително трудно да се направи,защото това най-често е свързано с неща и проблеми,които не зависят от теб или страхове,а страховете доста често са непреудолими или по точно изключително трудно предолими.Страх=бариера.До и и понякога да ги преодолееш по някакъв чудноват начин по някой път се намира все нещо да те върне към тях.

divein
09-17-2008, 13:51
Ами проблеми съм нямал в това съм категоричен!
Но мисля че си прав трябва да се държа както ми дойде от вътре а не да се водя по акъла на другите.Много съм мислил по темата но единственият реален отговор който съществува е този да отида да кажа какво чувствам и това е.И да ти кажа мисля това да го направя в най скоро време.Стига съм се вайкал.А винаги можеж да си помислиш че това е посленият ден на планетата и да го изживееш на мах? Правилно ли разсъждавам ?

TheLittleAngel
09-17-2008, 13:51
Не бива да се притесняваш, когато говориш за чувствата си. Понякога няма да получаваш отговор, но всяко зло за добро. Трябва да мислиш позитивно. Един отказ не води до края на света. Вярвай в себе си и така ще се чувстваш по-уверен, когато общуваш с хората около теб. Спри да мислиш, дали си казал нещо по правилния начин. Така няма да се притесняваш и самочувствието ти няма намалява. Започни да говориш повече с приятелите си. Участвай в разговорите и шегите.
Дано съм ти помогнала поне малко. Успех!

Niakoitam
09-17-2008, 14:07
Ами проблеми съм нямал в това съм категоричен!
Но мисля че си прав трябва да се държа както ми дойде от вътре а не да се водя по акъла на другите.Много съм мислил по темата но единственият реален отговор който съществува е този да отида да кажа какво чувствам и това е.И да ти кажа мисля това да го направя в най скоро време.Стига съм се вайкал.А винаги можеж да си помислиш че това е посленият ден на планетата и да го изживееш на мах? Правилно ли разсъждавам ?

Правилно мислиш...но...има едно но.Едно е да го мислиш пък съвсем друго е да го направиш.Може да се навиваш много,но впоследствие се оказва че не ти стиска просто заради еди какво си.Трябва по някакъв начин първо да понатрупаш самочувствие...умерено...без да ти личи от сто километра и да се надуваш и след това имаш шанс да направиш това,което казваш.Иначе даже и да ти се иска нестава и се чувстваш като в клетка,а това е още по-гадно.

divein
09-17-2008, 14:10
добре мерси за отговорите ще го имам предвид това което казахте.Винаги съм преодолявал препядствията пред мен така че това според мен е въпрос на време.

TheLittleAngel
09-17-2008, 14:47
добре мерси за отговорите ще го имам предвид това което казахте.Винаги съм преодолявал препядствията пред мен така че това според мен е въпрос на време.

Само така те искам! :)

tarataika
09-17-2008, 14:50
с няколко думи - пич отвън, сдуханяк отвътре

zlatoto_90
09-22-2008, 21:24
Просто бъди себе си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GregoryHouse
09-23-2008, 04:21
Просто бъди себе си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И най-олигофренския съвет...не може без него нали?

Ами просто е за да спечелиш нещо не трябва да ти е фикс идея ...като го превърнеш в такава почва да те е страх от провали ...представи си че е нещо което и да загубиш няма да ти дреме...