View Full Version : Това положение е нетърпимо ..
ElisaDay
09-20-2008, 08:33
Ох, Здравейте.
Вече не издържам .. проблем след проблем без решения :( Иде ми да се гръмна.Хиляди проблеми у нас за пари .. нашите се карат постоянно.Просто нямам сили да ги слушам.Сега пък разбрах, че спирали водата в целия град (топлата) ние нямаме бойлер .. абе просто идеално!Всеки ден трябва да ходя до баба ми да се къпя да,да се оправям, пък и тя не живее много близо :cry: Ще ми продават и компютъра и не знам още какво!Еб*ти шибаните пари, проклети! Направо ми съсипаха живота, честно.Баща ми работи като роб- кара постоянно нощни смени после през деня работи на частно, майка ми и тя се скъсва от работа! И за къв х*й ?! Нямам търпение да се махна от тая шибана държава!Нямам възможност да се хвана на работа през учебно време, иначе бих, но и наще нямаше да ми позволят!Гледам да не им искам пари даже и за закуска в училище, вече.Просто се опитвам максимално да ги олесня, но уви с нищо не помагам!
Не знам за какво Ви го казвам, но не мога да го споделя с приятелите си .. не знам вие сте единствениете на които мога да е доверя в момента!Просто ми е супер гадно :-# Тъкмо се стабилизра положението и става все по-зле!
Сестра ми също не е добре.. има проклето хронично заболяване и всеки месец се ходи до София на прегледи и заминават сумата му и пари! И не веднъж е стояла в Александровска ... :(
Оф сори, че изписах цял роман ама не са издържа хич
:?
BlueAvalanche
09-20-2008, 08:42
Здравей! Недей да се гърмиш. Не знам какво да ти кажа... съчувствам ти и ти влизам в положението. При много семейства се случва да са затруднени финансово в определени моменти, после нещата се оправят. Аз освен да ти пожелая късмет с друго не мога да ти помогна. Искрено се надявам да се оправят нещата. Aко имаш нужда да споделиш нещо с някого, пиши ми.
Успех!!!
ElisaDay
09-20-2008, 08:46
FernandoTorres`fan, много благодаря.Просто не искам да споделям с приятелите си, защото веднага ще почнат да ме съжаляват, а аз не търся съжаление от никой.А пък е много по-лесно да поговориш с непознат..
Мерси отново :-)
BlueAvalanche
09-20-2008, 08:54
Разбирам те. И аз понякога имам нужда да поговря с някого, който не ме познава и няма да ме съжалява нито осъди.
За нищо. Както ти казах ако имаш нужда да споделиш, пиши ми.
splendour
09-20-2008, 09:31
vinagi ima trydni momenti.... no ne se trevoji i im pomagai s kakvoto moje6 bilo to dori kato sv1r6i6 domakinskata rabota nagotvi6 izpere6 ili kakvoto moje6 [neznam na kolko si godini i kakvo moje6] kato cqlo ne se karai s tqx... i pomni 4e vsi4ko 6te se opravi.povqrvai mnogo xora sa se 4yvstvalio kato teb no na pove4eto tova e zad g1rba im.taka 4e se dr1j i ne pravi glyposti-te te obi4at i ne e mn yda4no da se trevojat i za tebe.nosi dobri ocenki-taka 6te gi zaradva6 vse pak a i ima6 perspektivi za lqtoto ako y4i6 dobre ezik naprimer :)
ElisaDay
09-20-2008, 13:27
my baby love, много ти благодаря :-) На 16 съм и по- принцип съм добра ученичка (:
наблягай над уроците за да може през лятото да работи6 някъде и да не търси6 ва6ите за пари а даже да им хелпва6 за тва споко и знай жсяко зло за мнооого добро
makelove
09-20-2008, 17:49
В момента сме в подобно положение... Имаме огромен кредит за погасяване на който лихвата му е по 600 евро на месец. За целта баща ми работи в Испания и принципно заплатата на месец трябва да му е 3300 евро. Майка ми си е вкъщи (гледа 7месечното ми братче) и се пръска от нерви затова, че живеем назаем през последните 6 месеца. Проблемът идва от там, че излезна резиденция на баща ми без право на работа а с право на живеене и никой не се наема да му оправи документите за да започне нормално работа. Плащам интернета и кабелната с парите които припечелвам от "пей ту клик" сайтове. Няма с какво да живеем... За момент нещата бях страхотни баща ми си дойде за няколко месеца отидохме на море, купихме мезонет, очаквах братче и всичко се очертаваше супер... Най - накрая баща ми си намери работа работеше 4 месеца и какво? Този човек измами баща ми... Сега сме не на 0-та ами на минус доста ... Единствен стимул ми дава това че има хора които са по зле от нас и те живеят някакси такаче парите не са най-важното. Сега уча и след време няма да имам тези проблеми ...
AvaLan4e
09-20-2008, 18:21
Значи пре*****ме децата, говорят само с цветисти фрази, отчайваме ги, доказваме им колко са важни парите и ги изритваме в чужбина. Не мога да ти помогна. Вече. Съжалявам искрено.<3
ElisaDay
09-20-2008, 19:59
makelove, аз също започнах да се успокоявам с това, че колкото и да сме зле.. има хора,които са още по-зле :( И при нас нещата бяха невероятни, докато изведнъж падна бомба и край ... и сега сичко е толкова обтегнато..че няма накъде повече.Надявам се да се оправите по-скоро .. както и ние :(
Иска ми се да ти помогна, но в твоето положение - просто няма как, само ще ти кажа да не се предаваш в този труден момент, да им помагаш с каквото можеш, например в домакинската работа :) важна е и подкрепата, гледай да си винаги в добри отношения с тях, да няма спорове м/у теб и сестра ти, защото още по-лошо ще стане така :) Гледай да си добре в у-ще, за да ги радваш поне с добри оценки :):):)Успех, мила и още веднъж - Не Се Предавай! :-) :-) :-)
SunShinePearl
09-21-2008, 02:02
ох а аз си мислех че на нас не ни стигат парите...и аз редовно слушам наще че се карат заради това ама чак до там,освен да ти кажа че след време всичко ще се оправи др немога....
ми то и наще се карат за пари, защото плащаме наем, изплащаме и заем, а майка ми е учителка и както знаете не печели добре, тате не знам кво точно работи и колко взема, но все се кара с майка ми че не е достатъчно, а тя не харчи изобщо, квото и остане дава за мене и сестра ми и аз съм и много благодарна. Сега обаче трябва да изплащаме и заем на чичо ми - беше много болен и почина. Ако не го платим ще вземат апартамента му - там пък живее баба. И при мене е сложно, обаче и аз се опитвам да не им искам пари поне за дрехи, от парите за училище почти не харча за да имам за следващта седмица, да не искам от тях или пък да си събера да си купя нещо, което ми трябва. Не си единствената с такива проблеми, дано това те поуспокои малко и ти даде сили да продължиш. То ако всички тръгнем да се гърмим за такива проблеми, няма да останат много хора на земята. Живота е труден, но какъвто и да е - това е нашия живот, нашия шанс, няма да имаме втори. Живей, бори се, учи, един ден нещата ще са по-добре надявам се.
dshiznit
09-21-2008, 08:07
makelove, аз също започнах да се успокоявам с това, че колкото и да сме зле.. има хора,които са още по-зле :(
Тва е глупаво. Хвани се на работа мързел такъв.
ElisaDay
09-21-2008, 08:45
dshiznit, изобщо не си позволявай да ме наричаш мързел, като не знаеш какво е положението! :x
TheNewReligion
09-21-2008, 10:06
Един от многото трудни моменти в живота. Говори с родителите си. Вместо да се карат, могат да помислят как да излязат от тази трудна ситуация. Според мен най-важното в този момент е да сте задружни. Малко са момичетата като теб, които осъзнават проблемите на родителите си (в твоя случай финансовите) и се стараят максимално да ги улеснят. :) Не мисли, че си безполезна, когато не им искаш пари за нищо. Малко или много помагаш и те го осъзнават. В момента вероятно са в стрес и няма начин да ти благодарят, но след като нещата потръгнат ще ти се отблагодарят за разбирането и помощта. :) Бъди силна и не позволявай парите да те накарат да се чувстваш подтисната. Успех. :)
ElisaDay
09-21-2008, 10:19
dark_sw, мерси за подкрепата! :-)
dshiznit
09-21-2008, 11:30
dshiznit, изобщо не си позволявай да ме наричаш мързел, като не знаеш какво е положението! :x
Е кво е положението седиш по цял ден пред компа и се оплакваш в некъв въшлив форум. Какво друго заключение да направи човек освен че си мързелива лигла дету се чуди как да й обърнат внимание.
ElisaDay
09-21-2008, 12:34
И по какво разбра, че стоя цял ден на компютъра си?Пък най-интересното ми е как така преценяваш и определяш човек като дори не го познаваш?Явно някой е пропуснал да си възпита детето (:
Доколкото до мен не започвам работа, защото родителите ми не ми позволяват да работя през учебно време и в момента нямам желание да им противореча,защото се опитвам поне аз да не им създавам проблеми.Пък щом толкова те интересува работя от 12 годишна всяко лято ;) И още нещо - ако все още не си разбрал форума се нарича "teenproblem" в превод - проблеми на тийновете, така че не намирам нищо лошо, че съм си споделила проблема и терзанията, пък на теб като не ти е приятно нали не съм ти допряла нож до гърлото да ми четеш темата и да ми дадеш съвет?
Айде следващия път , ако обичаш ми пиши на Лично Съобщение , защото спамим без причина ;)
Pliok0019
09-21-2008, 18:12
Парите и финансовото положение са нещо преходно, повярвай ми. Това, че имаш сплотено семейсто, в което си помагате в трудни моменти е много по-важно.
Преди години и аз съм спала на студено и съм яла каша от брашно, а сега имаме 4 апартамента.
Kallyn4eto
09-21-2008, 18:14
Парите и финансовото положение са нещо преходно, повярвай ми. Това, че имаш сплотено семейсто, в което си помагате в трудни моменти е много по-важно.
+1 всяко зло на добро, подкрепяй родителите си и им помагай, всичко ще се оправи :)
dshiznit
09-21-2008, 19:29
И по какво разбра, че стоя цял ден на компютъра си?Пък най-интересното ми е как така преценяваш и определяш човек като дори не го познаваш?Явно някой е пропуснал да си възпита детето (:
Доколкото до мен не започвам работа, защото родителите ми не ми позволяват да работя през учебно време и в момента нямам желание да им противореча,защото се опитвам поне аз да не им създавам проблеми.Пък щом толкова те интересува работя от 12 годишна всяко лято ;) И още нещо - ако все още не си разбрал форума се нарича "teenproblem" в превод - проблеми на тийновете, така че не намирам нищо лошо, че съм си споделила проблема и терзанията, пък на теб като не ти е приятно нали не съм ти допряла нож до гърлото да ми четеш темата и да ми дадеш съвет?
Айде следващия път , ако обичаш ми пиши на Лично Съобщение , защото спамим без причина ;)
Толкова глупости не бях виждал на едно място до ся.
Първо аз ти дадох съвет да почнеш работа. Което си е супер съвет и ти го дадох не защото си ми упряла ножа в гърлото ми защото си мислих, че наистина имаш някакъв проблем, но явно си просто лигла.
Най-лесно моеш да съдиш и оценяваш непознат човек така е и най-обективно.
Второ лигла си щом непонасяш критиката.
3-то отговорите ти в темата са през час демек цял ден пред компа.
4-то каде съм казал, че е лошо да се оплаквъш във ВЪШЛИВИЯ форум
само казах че е тъпо, това е съвсем различно.
makelove
10-23-2008, 17:22
При нас всичко се оправи. Нашите намериха изход от положението. Дано и при вас стане така!
Бахму то положението в БГ било много зле. И аз знам какво е, помня като малък как мойте едва свързваха двата края...
Darkkiss
10-24-2008, 02:38
Ох, Здравейте.
Вече не издържам .. проблем след проблем без решения :( Иде ми да се гръмна.Хиляди проблеми у нас за пари .. нашите се карат постоянно.Просто нямам сили да ги слушам.Сега пък разбрах, че спирали водата в целия град (топлата) ние нямаме бойлер .. абе просто идеално!Всеки ден трябва да ходя до баба ми да се къпя да,да се оправям, пък и тя не живее много близо :cry: Ще ми продават и компютъра и не знам още какво!Еб*ти шибаните пари, проклети! Направо ми съсипаха живота, честно.Баща ми работи като роб- кара постоянно нощни смени после през деня работи на частно, майка ми и тя се скъсва от работа! И за къв х*й ?! Нямам търпение да се махна от тая шибана държава!Нямам възможност да се хвана на работа през учебно време, иначе бих, но и наще нямаше да ми позволят!Гледам да не им искам пари даже и за закуска в училище, вече.Просто се опитвам максимално да ги олесня, но уви с нищо не помагам!
Не знам за какво Ви го казвам, но не мога да го споделя с приятелите си .. не знам вие сте единствениете на които мога да е доверя в момента!Просто ми е супер гадно :-# Тъкмо се стабилизра положението и става все по-зле!
Сестра ми също не е добре.. има проклето хронично заболяване и всеки месец се ходи до София на прегледи и заминават сумата му и пари! И не веднъж е стояла в Александровска ... :(
Оф сори, че изписах цял роман ама не са издържа хич
:?
споко като се махнеш от бг сама ще се гръмнеш