rebel_kid
09-27-2008, 14:55
Здравейте! От известно време обмислям възможността за кандидатстване в чужбина. /Сега съм 11 клас / Засега съм се ориентирала към фотография. Проблемът е, че не знам почти нищо за цялата процедура по подаване на документи и т.н. Чух, че трябвало да представя портфолио със снимки освен останалите документи. Ще бъда много благодарна, ако някой ми даде някакво инфо в интернет или накратко ми обясни за какво иде реч и какъв сертификат ще ми трябва. :-o
най-добре влез в сайта на университета и се поровичкай там. ако не намериш каквото ти трябва, прати им e-mail. другият вариант е да потърсиш българи, които следват там, където и ти искаш. те биха могли да ти дадат полезни съвети не само за кандидатстването.
както казаха преди мен, най-добре влизаш в сайта на университета и си ровиш. По принцип ако искаш да кандидатстваш в американски университет трябва да вземеш изпитите TOEFL и SAT, да попълниш документите, да напишеш 1-2 есета, да поискаш препоръки от най-малко 2ма учителя, бележка за оценките от миналите години. Така че ако наистина се замисляш да кандидатстваш започвай от сега с подготовката за изпитите по английски. TOEFL се състои от Reading, Listening, Speaking, Writing, няма отделна част за граматика,има също integrated tasks- примерно четеш текст, слушаш някакъв разговор и след това те питат да кажеш за какво става въпрос, a SAT е Reading, Mathematics i Writing. Но е на много по-високо ниво от първия изпит/ Математиката е доста лесна, но четенето е по-сложно :) дано да съм помогнала!! :)