верно ли от нея се напълнява :?
Harum_Scarum
10-04-2008, 07:03
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=134772 !!!!!!!!!!!!!!
Е мързели бре :D има търсачка!
А по въпроса-на всеки деиства различно ,зависи как организнмът ти ще я приеме.И ти ли ще я пиеш за акнето?
Ако ти е толкоз нужно да я пиеш пии я и виж как ще ти подеиства :)
snejana67
10-04-2008, 07:13
:? за съжаление е така :o ,но е и доста полезна :)
ем сори не видях другата тема :D еми аз я пия за пъпки, ама една пр на майка ми вика, че се напълняяло
едит: трийте ми темата
Harum_Scarum
10-04-2008, 08:19
Бирената мая – красота и сила от природата
Бирената мая е природен източник на витамини от група В (В1, В2, В3, В6), ценни незаменими аминокиселини, минерали и микроелементи (желязо, цинк, манган, хром, селен).
Подобрява състоянието на кожата (акне, екземи, дерматити), косата (слаб косъм, пърхот) и ноктите (чупливи нокти). Тя повлиява благоприятно обмяната на веществата в организма.
Недостатъчният прием на незаменими аминокиселини води до мускулна умора и общо изтощение, заболявания на ноктите, изтощена коса, бързо остаряваща кожа.
Бирената мая набавя тези ценни за организма биоактивни вещества. Не е случаен фактът, че София Лорен ежедневно изпива чаша айран с разтворена в нея бирена мая, която придава тонус на кожата и блясък на косата й.
Витамините от група В са много важни за изграждането и функционирането на клетките. Недостигът на един от витамините В, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано. В това отношение бирената мая е позната от дълги времена като прекрасен източник на всички витамини от група В.
Действа добре при извършване на дейности, причиняващи както физическа, така и психическа и умствена умора. Подобрява умствената дейност и физическите възможности. Бирената мая се приема и при недостиг на стомашен сок, възпаления на червата и анемия.
Богатото съдържание на аминокиселини, я прави ценен помощник, в случаите когато сме преболедували или отслабнали. Тя стимулира имунната система и е подходяща след химиотерапия и възстановявания.
Дрождите на бирената мая се отглеждат върху хмел и се захранват с ечемичен малц. Не е желателно да се пият живи бирени дрожди, защото изчерпват ценни хранителни вещества от организма. Най-удобен и предпочитан вариант са таблетните форми, които представляват изсушени дрожди, които след това се таблетират в удобна и измерима за приемане форма.
Най ценна е автолизираната мая. Автолизата е щадящ процес, при който при определена температура и условия се разрушават клетъчните ципи на дрождите и по този начин се усвояват много по-големи количества от всички ценни вещества, преди те да са напуснали организма. Това е причината автолизираната бирена мая да дава по-добри резултати.
Лечението с нея трябва да продължат от един до три месеца.
Качествен продукт на много изгодна цена е Beering, представляващ автолизирана бирена мая под формата на 120 таблети. За да има ефект се препоръчва общ дневен прием от 6 таблети с чаша вода, сок или айран. За трениращи и упражняващи уморителен физически или умствен труд се препоръчват до 9 таблетки дневно.
varnen4e
10-04-2008, 08:59
Абе не се пълнее от бирена мая.. Пълнее се около 2 кг. и то, ако я пиеш 1 месец. Изобщо не е нещо, което да те притеснява.
SiegHeil
10-04-2008, 10:12
Бирената мая е велико нещо...пил съм около половин година и е адски полезна...бирена мая + кисело млеко с мед по цял ден и ще живееш до 100 години 8-)
то и аз я пих, ама ми казаха, че се пълнее и я спрях. Ама наистин действа и лицето ми се изчисти, пак ше я почвам май :grin: