PDA

View Full Version : Комшии гласуват: Вън пудела от блока!

Yancheto
10-04-2008, 18:14
България е пред прага на гражданска война заради новия законопроект за управление на етажната собственост. В него е заложен дяволски текст, който може да взриви междусъседски вражди, тлеещи с години. Ако искате домашен любимец, трябва да получите разрешение от комшиите, измислили са депутатите. Без да мислят, че ако половин България обича котки и кучета, то другата половина ги ненавижда. И тях, и собствениците им.

Стопани и животни протестираха пред Народния театър срещу законопроекта
ФОТО БулфотоСкандалният закон за етажната собственост, макар още на чернова, подпали чергата на няколко блока. Собствениците на животни изпищяха, че бъдещите наредби вече се използват от съседите им за уреждани на стари сметки. Столичанка разказва, че е получила ултиматум от домоуправителя, с когото имат лична вражда от 6 години - или тя, или питомецът й.
"Събираме се на общо събрание на входа, за да обсъждаме как ще поправим асансьора. Пристигна домоуправителят, ухилен и щастлив, с когото не можем да се разберем от години, и казва: "Приет е нов закон за етажната собственост", жалва се Ваня Д. пред сайта за домашни любимци park4pet.com. Без да й каже, че това е само проектозакон, шефът на входа изчел съвестно "новите разпоредби". Накрая всички гласували срещу котката и кучето на жената, като й дали една седмица да се отърве от тварите. Според официалните данни само в София има около 100 хиляди кучета и още толкова котки
Неофициално бройката е двойно повече. Горд собственик на каракачански овчарки е кметът Бойко Борисов.
Той обаче е щастливец, живее в къща и няма да му се налага да се съобразява с настроенията на съседите.
"Няма жилищна кооперация в цялата страна без животинки и без вражди. Това означава ли, че сега трябва да се избием, ако съседът гласува против", пита Иван Сотиров от Младост 2. Той бе дошъл да протестира срещу готвения геноцид в градинката пред Народния театър. Там миналата седмица феновете на четириногите казаха - "Не на съседската намеса в личния живот". "Вместо да обединяват българите, съзнателно искат да се изпотрепим помежду си. Апартамент срещу апартамент, етаж срещу етаж, блок срещу блок. Омраза е посята между хората, сега политиците искат да я материализират - дяволска работа, рече възрастна дама. - Забраниха ни градския транспорт, разходките в градинките, сега и вкъщи ли не можем да си ги гледаме", добави тя.
Кучетата разлаяха текстовете в приетия на второ гласуване в правната комисия - законопроект за управление на етажната собственост. Чл. 6 от него гласи, че собствениците не могат да отглеждат животни без съгласието на непосредствените си съседи. За целта чл. 11 дава властта на стълбищните събрания да "дават съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост". Комшията обаче не може да ви каже и копче за папагала или кобрата, защото под ударите на закона не попадат животинките, обитаващи аквариум или клетка.
"Следващата седмица ще внесем аргументирано възражение до НС, президента, комисията по жалбите и петициите и някои от европейските институции. Защото законът е в противоречие с много действащи вътрешни норми, европейски и световни конвенции, между които правото на частна собственост, Декларацията за правата на човека на ООН, Закона за защита от дискриминация и т.н., казва Надина Тошева от гражданското сдружение "Град за отговорни хора", което оглави бунта на каишките.
Ще приложим и подписите, които събираме в цялата страна. Очакваме да бъдат между 5 и 10 хиляди, уточни дамата.
"Сградата е място за живеене на хората. А ако някой има психическа зависимост, че трябва да живее и с куче,с и котка, значи проблемът е другаде", контрира я председателят на работната група, подготвила скандалния текст Яни Янев. Депутатът от НДСВ обаче побърза да уточни, че няма нищо против животните, привеждайки за доказателство личния си имейл- Сара90@abv.bg. "Така се казваше любимото куче на децата, но то избяга", обясни Янев.
Любомир Старидолски

Източник: Standartnews.com

Кажете ми,не е ли това едно безумие?Аз разбирам да те съдят,ако отглеждаш 20-30 котки в апартамента си и от там се носи смрад,ама...Честно,ако някой се опита да ми направи проблем за кучето или котката (които все още нямам :D ) ще го убия.

kat4enceto
10-04-2008, 18:44
мили боже и за това направи цяла тема ?!?! айде да ми обясните как ще ме накарат да си махна домашния любимец от вкъщи?!?!?

eminemims
10-04-2008, 18:50
не искат бездомни животни,а не ни дават да ги отглеждаме у дома ... и кфо прайм?
ако съседите ви мразят вашето куче/котка - направете ги луди
лично аз много обичам животните и не ми пука за съседите и прищявките им ...

Lucho
10-04-2008, 18:54
Нека някой идиот дойде да ми каже копче за овчарката,и тогава ще е неговата....като го насъскам по него може и да не оживее...май всички трябва да си пуснем кучетата /ЗЛОБНИТЕ !/ при тия идиоти дето мислят подобни простотий да ги разкъсат дано... :-x

splendour
10-04-2008, 19:10
ne pro4etax cqlata tema no sxvabax za ko staa dyma.spored men vseki moje da gleda kakvoto si iska v tqx stiga da ne pre4i na s1sedite.primerno s1sedkata na lelq mi e 1 otka4ena babi4ka koqto gleda vsi4ki kotki i ky4eta okolo bloka.v tqx ima okolo 10 kotki [ky4etata samo kato sa malki gi ka4a za 6tastie,posle gi slaga v 1 "k16ti4ka" zad bloka] . ta tiq kotki pi6kat po 4erdjeto na lelq mi pred vratata,a kak miri6e prosto si nqmate na ideq.prosto e yjas. ili p1k 4esto se sly4va nqkoi da sliza s ky4eto si v asansiora i to da si sv1r6i nyjdata tam.priznaite 4e ne e osobenno priqtno ti da se ka4i6 sled tova...... ina4e nikoi nqma pravo da ti kazva kakvo da ima y vas, ako 6ivotin4eto si xodi do toaletna k1deto trqbva i po v1zmojnost ne vie cqla no6t......

xXxScreamxXx
10-04-2008, 19:11
:-x :-x :-x
Пфф .. тия нещо ....
п********************************************ии иии

както и да е .. 2те котки си остават у нас :D :D

scoobydors
10-04-2008, 19:47
мили боже и за това направи цяла тема ?!?! айде да ми обясните как ще ме накарат да си махна домашния любимец от вкъщи?!?!?
Ми да 8)

MakeMeLaugh
10-04-2008, 19:52
Ма голям проблем няма що...

Баси обитаците ;д

Jumbie483
10-04-2008, 20:11
Пхаха е поне моите съседи едва ли ще имат нещо против :grin: Като ме знаят каква съм, ще им стъжня животеца, само да смеят и една дума да кажат против кучето 8-)

Mind fReak
10-04-2008, 23:40
Пхаха е поне моите съседи едва ли ще имат нещо против :grin: Като ме знаят каква съм, ще им стъжня животеца, само да смеят и една дума да кажат против кучето 8-) :shock:

mgxpower
10-05-2008, 00:04
Айде да ме накарат да си махна песа от вкъщи! Ще метна 100 тона тухли върху тт-то на комшийката :razz: :razz: :razz:

DjBaloon
10-05-2008, 10:14
Закона си е съвсем нормален
Това че ние като нация не сме дораснали за такива разговори и такова отношение си е наш проблем и е нормално да се мучат принудително да ни накарат давлезем в някакви нормални отношения целящти съобразяване с другите хора около нас 8)

Deliverance
10-05-2008, 10:56
x

B3B0K
10-05-2008, 11:36
dobre de kotkite kvo vi pre4at ne digat 6um za ku4etata dobre aa kotkite...

miloto_girl_4e
10-05-2008, 12:00
Ние целият вход сме си кучкари, такаче няма да имам проблеми с този тъп закон, а и като цяло си се уважаваме всички апартаменти и не си правим мръсно... :)
От 8 етажа вход - има 4 кучета :)

NightSky
10-05-2008, 14:16
Бе тия нормални ли са? Съседите ще ти казват дали да си гледаш животно. Направо да прокарат закон, според който съседите да ти казват дали да дишаш...

DjBaloon
10-05-2008, 16:37
такаче няма да имам проблеми с този тъп закон, а и като цяло си се уважаваме всички апартаменти и не си правим мръсно... :)
От 8 етажа вход - има 4 кучета :)Тъп другия път някой да вкара десет оФци в хода ти да ги гледа ще видим дали още ти се струва тъп.

8-)

gryyym
10-05-2008, 21:40
..

Bastor
10-05-2008, 22:04
комшата ще го изхвърля и ще си намеря друг наемател като ми прави проблем лол

SINDEL
10-06-2008, 10:09
Да дойде някой да видим как ще ме накара да махна ку4ето от вкъщи... :x

acdcfenka
10-07-2008, 18:52
Хихи, ще си взема зло куче и това ще пише на вратата ми :D О ще си взема и боа и игуана, щом няма да ми кажат и копче затова. Много обичам вратичките в закона. :D

Това е в кръга на шегата, но между другото, само да ми кажат нещо от моя вход за коткатата ми както ги обичам тези измекяри ще им се стъжни и то доста. От кога ги чакам да ги изселя и да им извадя на показ кирливите ризи. :evil:

6emet4e
10-08-2008, 20:20
такаче няма да имам проблеми с този тъп закон, а и като цяло си се уважаваме всички апартаменти и не си правим мръсно... :)
От 8 етажа вход - има 4 кучета :)Тъп другия път някой да вкара десет оФци в хода ти да ги гледа ще видим дали още ти се струва тъп.
Не става въпрос да ги вкара във "хода" да ги гледа,а да ги си вкара в апартамента да ги гледа...И ако не и пречат,какъв е проблема?!

mim4ety_sara
10-09-2008, 04:09
Az sam i potrebitelkA na dog.bg i ot tam idva celiq protest eto i edna 4ast ot temata http://dog.bg/forum/index.php/topic,19129.0.html :)

pepita87
11-19-2008, 17:13
Abeee,neznam za doma6nite liubimci,no na skoro popadnah na edna emisiq novini po Nova Tv ,za edno momi4e,koeto 17 godini,za da izleze ot doma si se e nalagalo,da tursi pomo6ta na nqkoi drug,ako li puk ne e pulzqla sama ot 4-tiq etaj......Ne e zle,nali?!
Momi4eto e invalid...suvsem na skoro ot fondaciq sa i otpusnali pari,slojili sa i rampa,za da moje da sliza sama,s invalidnata si koli4ka...Slaganeto na vuprosnata rampa,oba4e e podraznilo susedkata,koqto jivee na dolniq etaj,poradi stesnenie na stulbite...Momi4eto razkazva6e kak ,pri zase4ka s vuprosnata susedka,tq vmesto pozdrav i otvru6ta s dumite "spri!" (za da mine predi neq)....Ostanah kraino izumena i 6okirana,nqmam dumi da opi6a vuzmu6tenieto i otvra6tenieto si kum "susedkata" i dulbokoto si i iskreno su4yvstvie kum momi4eto,koeto na svoi red e dlujno da ponasq i maloumnata si susedka,za6toto qvno problemite i nevolite ne sa i dostatu4ni!!!!!!

Izvinqvam se na tezi,koito smetnat mnenieto mi za off-topick!

raduna
11-20-2008, 16:50
аз съм за закона, който има възможност да гледа любимец без да пречи на останалите - да гледа, иначе ще се съобразява с тях 8)