View Full Version : китайските магазини???
kill me whit a kiss
10-05-2008, 19:37
напоследък в нашия град се ''завъдиха'' много китайски магазини.. винаги когато влезна има мнооооого хора и големи опашки.. вие имате ли дрехи от такива магазини?? .. според повечето хора с които общувам това да си купиш нещо от китайски магазин е лошо и достойно за подигравка :shock: някои нямат възможност да си купуват чак толкова скъпи дрехи и си носят такива .. какво му е лошото за бога :-x аз самата имам много дрехи от там - на изгодна цена са и напротив - издържат много .. не е вярно че се късат на втория ден
сега един случай - влизам си аз уж в един ''елитен''магазин и си разглеждам дънкитее.. исках да видя кой номер са защото модела ми хареса и опп - отзад етикета - MADE IN CHINA .. навсякъде има само такива стоки!
ноо друга ми беше идеята - какво лошо има хората да купуват от такива магазини?? .. и защо има такива които ще ти намерят все някакъв кусур.. аз не виждам нищо лошо в китайските магазини пък който си има пари да ходи да си купува МАРКОВИ
ии на дрехите на МАНГО на етикетите го пише 8-) не знам дали на всички де :)
24white24
10-05-2008, 19:53
Има голяма разлика в изработката материята и тн. на дрехи шити в предприятието на Манго (примерно) в Китай, и такива шити в някое мазенце пак в Китай правете разлика ! И на много мой дрехи пише мейд ин Чайна, но нямат нищо общо със скапаните боклуци където ги продават по китайските магазини, а инаме за всеки влак си има пътници, на който му се налага да пазарува то китайските и турските магазини-няма лошо щом така е решил.
varnen4e
10-05-2008, 19:54
Не пазарувам много много от такива магазини, но се е случвало да вляза и да си харесам нещо.. няма нищо лошо.
Веднъж си купих едни панталони от индийски магазин, щото адски много ме изкефиха и след месец се разпаднаха, буквално! Повече не правя такива грешки.
varnen4e
10-05-2008, 19:59
Да, но тук става дума за китайски магазини. За индийските е ясно, че са само болкуци.
Spider4eto
10-05-2008, 20:02
Веднъж минавах покрай такъв магазин и си харесах едни дънки на витрината. Купих си ги за има няма 10 кинта и 3 години вече си ги нося, като се скъсаха единствено долу, защото ги настъпвах 8-)
splendour
10-05-2008, 20:15
az gledam drexata i cenata,a ne magazina......... ina4e kogato bqx v ispaniq vlqzax v 1 kitaiski nagazin i prosto se vlybix v edni t1mnozelen i 6iroki pantaloni,i si gi zeh............... spr sa zdravi sa krasivi sa i vsi4ki mnogo im se kefqt.ne vijdam pri4ina da ne pazari6 ot tam, a koito ima izli6ni pari da xodi po byticite s blyzki za po 40-50 leva.....................
е какво лошо има че е от китайски магазин :/ влизам аз в адидаса да си търся маратонки и на етикета "MADE IN CHINA" :) бях в гърция и си купих два парцала от един китайски магазин единия почна да се къса а другия не е мръднал :)
Seducti0n
10-05-2008, 20:46
Това, че една дреха е ушита в Китай, не означава, че използваните материали са китайски! :wink:
Иначе маркови дрехи си купувам предимно от разпродажби, защото колкото и хубава да е една дреха, не винаги си заслужава парите. (:
az gledam drexata i cenata,a ne magazina......... ina4e kogato bqx v ispaniq vlqzax v 1 kitaiski nagazin i prosto se vlybix v edni t1mnozelen i 6iroki pantaloni,i si gi zeh............... spr sa zdravi sa krasivi sa i vsi4ki mnogo im se kefqt.ne vijdam pri4ina da ne pazari6 ot tam, a koito ima izli6ni pari da xodi po byticite s blyzki za po 40-50 leva.....................
+ 1 :-P
mynichka
10-06-2008, 05:39
и все пак ..по-добре да не си купуваш от там ...но както ти си прецениш ! изчакай разпродажба някъде и е 10000 пъти по- добре :)
HardcoreSyndrome
10-06-2008, 07:56
Не ми харесват тези магазини!!! 8)
TheGirlNextDoor
10-06-2008, 10:34
няма нищо лошо...разбирам,че някой няма възножност за по-скъпи дрехи...ноо за да се продават тоооооооолкова ефтино нещо не им е наред..я някаква дупка..петънце :?
one_love
10-06-2008, 11:16
Ne vijdam kakvo losho ima v tova da dam po 2.80 za edno bodi..
mishmula
10-06-2008, 11:20
Няма как да пазарувам от такива магазини, защото не влизам в тях. 8-)
siLenT_scReaMs
10-06-2008, 18:38
Хаха добре..Ама искам да се замислите нещо всички вие които мислите че скъпите неща са голямата работа.. Не малко примери мога да дам със скъпи дрехи и това че не са кой знае какво..А и ми го е казвала жена която се занимава с внос на платове..
Замисляли ли сте се за кого са предназначени по евтините дрехи и обувки?За хората които нямат възможности.И не могат да отделят средства да си купуват по нещо ново всеки месец..И тази дреха или обувки си ги износват с години.Ами нормално да са направени по здрави.
А скъпите,маркови,луксозни дрешки кой си ги купува?Този който ще ги облече максимум 2 пъти..
Сестра ми имаше панталон за 500$. Разшил се е и се е разтегнал на второто носене..500$ ?!?!? wtf.. сами си правете изводите..
П.С Изключение за мен правят обувките..
tItEufFf
10-06-2008, 20:07
Спомням си преди време си купих маратонки на Мат Стар .. Много хубавички, издържаха си 1 година .. Ся си взех на Адидас - нося ги втори месец и са толкова деформирани.. изглеждат покъртително зле 8-) Добре, че ги взех от разпродажба...не че 80 лева са малко де, ама..
Не виждам НИЩО лошо да се пазарува от китайски магазини. Аз там съм попадала на много интересни неща.. и качествени (не всички но поне едно 70%) .. Аз пазарувам отвсякъде (е, можем да изключим Версаче и Армани 8-) ) .. Хич не ме интересува къв е магазина..ако ще и подлез да е.. хареса ли ми .. си го взимам..
Хаха добре..Ама искам да се замислите нещо всички вие които мислите че скъпите неща са голямата работа.. Не малко примери мога да дам със скъпи дрехи и това че не са кой знае какво..А и ми го е казвала жена която се занимава с внос на платове..
Замисляли ли сте се за кого са предназначени по евтините дрехи и обувки?За хората които нямат възможности.И не могат да отделят средства да си купуват по нещо ново всеки месец..И тази дреха или обувки си ги износват с години.Ами нормално да са направени по здрави.
А скъпите,маркови,луксозни дрешки кой си ги купува?Този който ще ги облече максимум 2 пъти..
Сестра ми имаше панталон за 500$. Разшил се е и се е разтегнал на второто носене..500$ ?!?!? wtf.. сами си правете изводите..
П.С Изключение за мен правят обувките..
Не съм съгласна с теб. Не можеш да разделяш дрехите на цена! Отиваш в магазина и пипаш материята и й гледаш шевовете! Тогава ти става ясно. Ами извинявай, но например в Теранова са ПЪЛНИ БОКЛУЦИ !!!!!!!!! Не само на пипане се усеща ами и на пръв поглед още. Което не означава например, че и в магазините на Rip curl няма гадни неща.
Но мисълта ми е, че не се разделя на цена.
VerryBerry
10-07-2008, 08:00
Там е бъкано с парцалки,сред които е много трудно да намериш нещо,което не е дефектно..а от такъв магазин ми е анцунга(и да,скъса се.. :razz: )
Loshotia
10-07-2008, 08:18
Спомням си преди време си купих маратонки на Мат Стар .. Много хубавички, издържаха си 1 година .. Ся си взех на Адидас - нося ги втори месец и са толкова деформирани.. изглеждат покъртително зле 8-) Добре, че ги взех от разпродажба...не че 80 лева са малко де, ама..
Абослютно същото мога да кажа и аз- мойте адидаски на нищо не приличат вече...мат старки не съм имала, но съм убедена че положението ако не е по- добро, поне няма да ме е яд че съм дала 100+ лв.
За блузките от китайските магазини ако говорим обаче, вече съм на друго мнение. Блузките са адски кичозни, с всевъзможни златисти и сребристи лайна, а материата е една такава разтегателна и гадна...и на втората седмица вече се образуват топчета по материята.
А относно това мнение, че са по - здрави...миии не е така. Имаше една приказка "не съм толкова богата, че да си позволявам евтини неща"
Не пазарувам от такива магазини има само боклуци и нищо не ми харесва.. хах