View Full Version : КАК ДА СЕ РАЗБИРАМ С ДЪЩЕРЯ СИ
НАИСТИНА ВИ МОЛЯ ДА СИ КАЖЕТЕ МНЕНИЕТО- ИСКАМ ДА СМЕ В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ.ТЯ Е НА 11.СТРАХ МЕ Е ЗА НЕЯ,НЕ УЧИ/АЙДЕ ТОВА ГО ПРОЩАВАМ/МЪРЗИ Я/ТОВА СЪЩО/ОБАЧЕ СЕ МЪКНЕ С ПО-ГОЛЕМИ МОМЧЕТА,ВЛЮБВА СЕ ВСЕКИ ДЕН ВЪВ ВСЕКИ С ПО-ЩРЪКНАЛА КОСА,И ИЗОБЩО МИСЛЯ ЧЕ И Е МНОГО РАНО! :(
mynichka
10-06-2008, 07:02
може би и ти си била на 11 същата ..просто и обясни , че не е влюбена във всяко следващо момче ..а за любовта няма години . Аз съм на 18 и досега наистина влюбена съм била само 1 път :) но дори и на 18 все още споделям всичко с майка ми ..освен че ми е майка ..тя е моята най-добра приятелка ! Докажи и , че може да разчита на теб ..че няма да и се караш за всичко ..а ще го приемеш с усмивка и когато се нуждае от нещо ти ще си човека , който ще и го даде . А за момчетата ..няма нищо страшно ..тя си ги харесва и нищо повече ..най-много някоя и друга целувка :) Радвам се , че има майки , който се опитват да помогнат на дъщеричките си ..защото повечето не се интересуват за постъпките на своите деца ! :)
Ако темата не е ебавка,можеш да и поставиш някакви ултиматоми....та тя е само на 11,знам че не и се учи,и аз съм била на тези години,но ако не учи какво бъдеще я очаква според теб?.....най- много да стане продавчка в някой хранителен магазин,дори и там няма да я пуснат,защото искат дипломата ,че си завършил 12-ти клас.Работодателите и ,следз години няма да ги интересува,защо няма образование,те ще искат дипломата и.Тогава тя какво ще прави,ще се срамува.Така,че по- добре сега да си го завърши сега образованието.
Все пак ,родителите поставят някакви ултиматоми на децата си.Неможе така ,защото нейното не е свобода,a свободия,което става опасно вече за детето,защото сега ще почне и да пуши и да пие,и да се дрогира най- вероятно,ако вече не е почнала....Един родител трябва да се държи като родител,а не като приятел с детето си.Естествено,че трябва да го разбира и да го подкрепя ,но да си има граници.Би било добре да я заплашиш с нещо,примерно,че ще я изгониш от вас,ако не почне да учи ,за да я стреснеш с нещо.Без образование нищо няма да стане,след време с нея.Бъди и майка,a не приятелка.Обясни и,че образованието е много важно,че после нищо няма да става от нея.И ако тогава несика,просто не виждам друг избор освен да и купиш дипломата,макар,че не е правилно.
Lysander
10-06-2008, 07:33
Моя детективски нюх надушва, че това е поредната фиктивна тема :-o
VerryBerry
10-06-2008, 07:52
Заради пълната свобода,която си й дала,сега ще си носиш последствията.Като родител все пак трябва да имаш накакъв контрол над детето си..а ти какво-като не учи-айде..като е мързелива-пак..еми в такъв случай-кво от тва с кви се мъкне??
jim_beam
10-06-2008, 07:58
Ако темата не е ебавка,можеш да и поставиш някакви ултиматоми....та тя е само на 11,знам че не и се учи,и аз съм била на тези години,но ако не учи какво бъдеще я очаква според теб?.....най- много да стане продавчка в някой хранителен магазин,дори и там няма да я пуснат,защото искат дипломата ,че си завършил 12-ти клас.Работодателите и ,следз години няма да ги интересува,защо няма образование,те ще искат дипломата и.Тогава тя какво ще прави,ще се срамува.Така,че по- добре сега да си го завърши сега образованието.
Все пак ,родителите поставят някакви ултиматоми на децата си.Неможе така ,защото нейното не е свобода,a свободия,което става опасно вече за детето,защото сега ще почне и да пуши и да пие,и да се дрогира най- вероятно,ако вече не е почнала....Един родител трябва да се държи като родител,а не като приятел с детето си.Естествено,че трябва да го разбира и да го подкрепя ,но да си има граници.Би било добре да я заплашиш с нещо,примерно,че ще я изгониш от вас,ако не почне да учи ,за да я стреснеш с нещо.Без образование нищо няма да стане,след време с нея.Бъди и майка,a не приятелка.Обясни и,че образованието е много важно,че после нищо няма да става от нея.И ако тогава несика,просто не виждам друг избор освен да и купиш дипломата,макар,че не е правилно.
da be..... :razz: ako go napravi tova nadali deteto i 6te zapo4ne da u4i nai mn da i pravi napuk i to o6te e rano da se govori za svobodiq ama sled tezi ti saveti 6te stane....
GetNasty
10-06-2008, 08:12
дрънки, коя майка ще тръгне да ги пише тез работи, че прощава на детето си, че не учи. Ай сиктир! Още повече да се кръсти МАМАН. :lol:
Какво е това безотговорно отношение от страна на автора просто неразбирам. Как ще оставиш детето да не учи, защото го мързи - еми много ясно на никой не му е приятно ученето, ама кво като порасне улиците ли ще мете?!
Къде ти е родителския контрол? Щом виждаш нещо неправилно в поведението й ами вземи мерки. Говори с нея, обясни й някой неща, а ако се наложи и й наложи някакво наказание. Не говоря да си цербер, но просто за да стане човек от нея ще е нужна твърда ръка иначе след 2-3 годинки ще пишеш тема "дъщеря ми е к*рва какво да правя"....
Влей й малко ъкъл, за да не си чукаш главата после.
SMoKe_BoY
10-06-2008, 08:50
Що пък не .. аз познавам млади майки който се ровят в нета както и мойта майка .. но тя глеаше някфо друго форумче за маики спецялно :) ама що пак да не пише някой тук да види психиката на децата :)
а по темата.. с 11 годишно на глава немое да излезеш според мене просто тряя наказания малко е консревативно знам .. обаче .. след като сама разбираш че не е по правия път друг начин няма . като малак си спомням кви простотии съм правил и къв бой сам ял .. тогава се ядосвах много ама малко по късно като ми доиде до някаде акъла .. сам щастлив че са ме набили за някой неща и сам спрял да ги правя.. тва е от мене вече секи си
рещава как ще възпитава детето ... си и между другото иам 10 годишна сестра.. :) не е яла бой естествени е момиченце .. но се пак я наглеждам доста изскъсо :)
за мене не всичко става с бой. и защо да не й е приятелка? напротив даже, ако е приятелка на дъщеря си, детето много по-лесно ще и се доверява и ще разбере, че не е права и без бой, без наказания и такива работи. с бой и наказания най-много да й прави на пук аккто някой беше казал. ще си вика "е ще ме набие и кво? ще изтърпя" и утре - пак същата история. според мен просто родителите трябва да се държат с децата си като равни. на 11 е все пак, може да не осъзнава, че не е права пък и ако се събира с такава компания, в която всичкисе заглеждат по по-големи... поговори с нея , кажи й че не може без да се учи, не може сда си правиш каквото си искаш... опитай се да се сближиш малко с нея и все пак не забравяй, че тя няма твоя опит и ако ти не се опиташ да й го перддеш няма кой друг. помни, че и ти си била дете!
тая тема ми са струва ФАКЕ
1.мама ми е мрнакала да уча не до 11 години ми до 18 (факе)
2.коя маика разбира от инернет 8-)
3.остаи че не разбират от интернет че саитове да тарси че да знаи каде шо да влезе да натисне :lol:
4.изчезвам че съм студянт и мама ми мранка да ставам от кумпутера да уча :razz:
:oops:
Rebirthing
10-06-2008, 10:15
da be..... :razz: ako go napravi tova nadali deteto i 6te zapo4ne da u4i nai mn da i pravi napuk i to o6te e rano da se govori za svobodiq ama sled tezi ti saveti 6te stane....
Ми абсолютно нищо не става със заплахи, а още по-малко заплашването да я изгони от дома, преди години баща ми ми разказа една история за едно момиче което като било на 14 я заплашили да я изгонят и тя сама си тръгнала, след което отишла да преспи в нейна приятелка а родителите и щяли да се пръснат от притеснение и съжалявали много за това което са и казали, а крайния резултат бил: въпросното момиче връщайки се към вкъщи била нападната от глутница кучета, след което в болницата едвам и спасили живота.
sasha_90
10-06-2008, 10:46
По начина на писане,не ми приличаш на майка на 11 годишно дете.Една майка не би писала във тийн форум,а би намерила решение на проблема си.А в това,което написа,виждам единствено и само-една тема ебавка.
ако ми беше майка щях да те пребия :]
леле кви сте ми смешни кат земете да им се връзвате на такива 8-)
ANTIHUMAN
10-06-2008, 15:43
леле кви сте ми смешни кат земете да им се връзвате на такива 8-)
Ти пък откъде знаеш може някоя мама да се е объркала да иска съвет от тук! :-o #-o :-s :-k Няма нищо сигурно в този свят колежке !!! :wink: :wink: :wink:
mysterious93
10-06-2008, 17:21
haha..и аз си мсиля че тамата е ебавка.Няква майка ще иска съвети от лапета..не ми се вярва :?
snejana67
10-06-2008, 17:28
:D не вярвам,че някоя майка ще иска съвет от тук :? :?
ani00770088
10-06-2008, 17:42
затегни и каиша тва е решението бацка 8)
дай да я пробвам щерката плс
ох...тва дублиране 8-) 8-)
Aз само неразбрах как така решихте, че родителят е майката, а не баща и ?
Иначе по въпросът аз бих посъветвал въпросният родител много внимателно да подхожда. Много е важно да си контактуваш с нея винаги когато имаш възможност. Трябва да си на моменти мил и добър за да ти се довери и много важно е да я излушваш докрай. Дори може просто да я помолиш да говори и просто да говори, а ти да я слушаш и винаги ще научаваш повече за нея, а тя винаги ще се чувства по-добре, че може да си говори с теб. Разбира се когато нещо не ти харесва в поведението и като това, че я мързи и че неучи...еми покажи и кой е шефът :) Трябва да и се наложиш като родител постепенно (защото виждам, че изпускап июздите) Няма прошка, още е малка и сега е моментът!!! Наказания като неизлизане, спиране на нета и така... :) Еми незнам, ако не сме помогнали все пак успех :)
А и не им обръщай внимание на тия мойте връсници за критиките, че пишеш у форумо :) Ако и мойте бяха като тебе малко по-загрижени сега нямаше да се мразиме с майка и да не си говориме с татко... :(
Ще се опитам да отговоря на всички:
1.темата не е ебавка
2.Просто този ник беше свободен
3.Знам къде да се ровя,просто щракнах един линк.Обаче не знам как да си сложа разните му там картинки,а това го знае всяко хлапе!
4.Обичам детето си каквото и да е то!Много.Не искам да е нещастна.Знам,че трябва да съм строга,но на тази възраст просто сте непредсказуеми в реакциите си! :o Аз вярвам в хормоните.Понякога аз трудно се владея,че кво остава за дете!Все пак аз съм шефа,и тя го знае.Но това не ми пречи да я разпитвам за всичко,и то детето ми разказва.
5.Това че и прощавам ,че не учи,не значи че не и мърморя!Мърморя и то яко!Не че има особен ефект.Вместо наказания обещавам награди- не мислите ли че е по-стимулиращо?Например ще ти купя карта памет ,ако изкарш 1 шестица- и детето изкара даже две!
6.Когато бях в 8 клас си написах на един лист какво не харесва едно дете- редовно си го чета,сега когато съм родител.На първо място съм писала че не харесвам да ми казват какво да правя.Не искам да съм като орлица и мърморица надвиснала над детето си в позицията АЗ ЗНАМ ВСИЧКО,А ТИ НЕ РАЗБИРАШ НИЩО!!!
7.Искам да разбера какво мислят децата на нейната възраст,а не преуспелите родители.
i'm so excited!
10-08-2008, 07:43
да, добра идея е да я поощряваш, но ти поставяй правилата. гледай да не свиква много-много с глезотии от рода на 'сега ако изкарам две шестици ще ми купиш ли нов телефон?' и т.н., че преди да се усетиш ще е почнала да те манипулира както си иска. гледай да си и повече приятелка, отколкото мамче, което само критикува и недоволства. може да е малка, но трябва да покажеш, че и имаш доверие, споделяй и някакви лични неща (е, не чак какво се случва с леглото с таткото. въпреки че мойта маман има отвратителния навик да ми разказва и това хах) и в един момент тя също ще започне да споделя, а от там вече е малко по-лесна работата. покажи и ,че се интересуваш от мнението и, и че гледаш на нея като на отговорен, зрял човек (дори това да не е така)
HmMm... ako dushterqti iska da e takava dobre ama edin den stenata shte e na dupki ot glavata na dushterq ti :? :? :x ti si i maika ami togava i na4eti konsko i sled tova i obesni zashto i kak
ta nie 90% ot saita sme deca i znaem kak da skrucnem s zubi i da ni slushat a ti si maika na ne pove4e ot 28-30 i da nz kak da obqsnish na dushterq si 4e netrqbva da pravi tezi neshta ! :?
lifes_slave
10-08-2008, 10:45
takaa..d1lgo 4et0x i vidqh 4ee vs16tnost nikoi ne e sp0delil kvo stava s texnite i ako nqk0i ima oplakvaniq ili p1k se razbirat .. bi trqbvalo da sp0deli :)
taa..za men..az se razbiram s m0qta maika.da,opredeleno.sega s1m na 13 i naistina predi 2 godini ne6tata bqha mn razli4ni.yjasno q mrazeh .. abee v1ob6te ne se ponasqhme.edin den tq zapo4na malko po malko da mi razkazva za ejednevieto sii,problemi v semeistvoto [to4no v moeto te sa v izli61k] ii taka se sblijihme..sled tova az s16to se pootpysnah i zapo4nah da spodelqm s neq...za problem1t s mom4etata..da i tova go ima6e :) ..maika mi kaza-citiram 'nem0ga da ti kaja kakva da ti e k0mpaniqta.az moga prosto da ti dam s1vet,no nqma smis1l sled vreme horata v celiq grad da govorqt zad g1rba ti kakva si,i kakva ne si!'..sled tezi dymi vse edno nqk0i mi zalepi adski 6amar..po4yvstvah se yjasno,no to4no tva 4yvtsvo me nakara da spra s tezi glyp0sti!dobre 6te e ako i ti pr0bva6..vse pak nqma kakvo da izgybi6 prosto kato opita6 :) ..kolkoto do y4eneto tyk nem0ga da ti dam s1vet ot li4en opit za6toto az po princip si y4a i bez maika da mi kazva..no s takiva podar14eta ot roda naa 'karta pamet' ala balaa..mislq 4e ne e na4in1t.moje bi rp0sto q nakarai da se sravni s nqk0i po taka 'y4eni' deca ot klasa i,za da vidi kolko pove4e 6te moje da postigne.ako p1k problema e v p0digravkite na neinite priqtel4eta..tova izob6to da ne q trevoji..moje da kaje 4e q boli stomah i vmesto da izleze 6te napi6e pone doma6nite nab1rzo ilii ne6to drygo..na sledva6tiqt den vsi4ki 6te se 4ydqt kak taka e yspqla mn e gotino az taka pravq..i nqmam problemi ot roda na 'ti si sp t1pa zyb1rka' ili 'maxai se we glei kva si pr0sta dvoikadjiika' :) :) trqbva da se s14etava polezno s priqtno..kakto sa kazali horata.ne pr0pyskam da izlqza s priqteli no p1k predi tova namiram vreme i za malko zyBkane ;]].. :)
много просто сядате и правиш така, че да те приеме за равен, но все пак да знае че в определен момент си оставаш шефа :P показваш и че може да ти каже всичко без да и се развикаш и така нататък :) дано си разбрала какво искам да ти кажа. Успех :)
Виж сега, то не винаги е до родителя. Който си има акъл, си има, който не - трябва да му се "налива" (ако мога така да се изразя).
Моята майка не направи грешката да ме спира и се оправям сама. Нито съм пропаднала, нито съм се проебала с различни момчета, нито се друсам и т.н.. Напротив - имам сериозен приятел, който тя напълно одобрява и разчита на него да ме пази и да не ме наранява.
Може да поговориш с нея, без да и се караш и дори да не я разбираш - се направи че го правиш.
Говори с нея за секс, алкохол, момчета и тем подобни. Научи я да общува с теб, като с приятелка, това най - добре ще и се отрази и ще ти споделя всичко. УСПЕХ!
Pliok0019
10-08-2008, 16:20
Ех, поредната тема ебавка.
виж сега от както се помня моята майка се дуржи с мен като с възрастен човек и рядко ми се кара... не е номера да я накжеш да я набиеш или нещо такова, опитай се да я накараш да разбере сама да осузнае че трябва да учи и да се поправи. като я поощряваш... не е лошо обаче ще учи само когато иска нещо. "мамо искам телефонче колко шестици да изкарам?" изкава шестиците получава телефончето и спира да учи.... и наистина акло говориш с нея за секс момчета алкохол и всичко кеото я вълнува на тази възраст ще спечелиш доверието й. моята майка от малак ми говори простотии и ми обяснява какво значат... чувствам се много свободна с нея и ми е приятно да си говорим. мога да кажа смело че ми е една от най-добрите приятелки. опитай се да го постигнеш. не бъди от онези майки дето казват "като пораснеш ще разбереш" така само ще я птдалечиш. разбирам те че не искаш да бъдеш досадната майка но не е начина да й даваш пълна свобода. спомни си когато ти си била на 11 как се е държала майка ти с теб харесвало ли ти е и ако не е как си искала да бъде. нядавам се да помогне. успех!
sextazy_baby
10-08-2008, 18:21
Ако си майка щеше сама да намериш решение,а не да искаш съвети от тийнейджъри
Jumbie483
10-08-2008, 22:02
Някъде беше писала, че искаш да е щастлива ?!
Заведи я на диско, дай я на някой ''батко'' с щръкнала коса да я пооправи, купи и шише водка/бира и я слагай да си ляга, като не забравиш да пуснеш малко телевизия на детето след 00:00 обаче 8-) Ай...ти ще си майка мечтаа 8)
Ай престанете с тея теми ебавки бе, бахти дечора :-x
angelcheeee_93
10-08-2008, 22:11
охоо темата не стига ,че е ебавка ама има и хора дето вече дават съвети :D :D Моята майка сигурно незнае за съществуването на този сайт +това даже не и остава време за компютърни развлечения,камули някоя майка да почне да пише в сайт за тинейджъри...
абе ква е таз тема -улелия :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
marina star
10-09-2008, 03:55
trqbva da q stegne6malko...jalko samo 4e hva6ta6 posledniq vlak,tazi vazrast e nai-trudna za prevazpitavane...da si mislila na vreme kATO E BILA NA 5-6
че и в секс-форума я пуснала деба... :razz:
mishaaaaa
10-09-2008, 19:47
angelcheeee_93 не бъди толкова ограничена, моля те (не се обиждай, нямам намерение да си налагам мнението) ... моята майка пък редовно си сяда на компютъра и чати, така че не виждам защо някоя майка да не попита хора на възрастта горе - долу на дъщеря и, да разбере как точно да се държи с нея, за да не я обиди и така нататък.
Sw3eTy ПРАВА СИ! Не трябва да се държите като учители с децата си, а като с приятели, които имат право да знаят какво се случва с личния живот на децата си!
mishaaa - това съм аз, но обърках регистрацията :)
Nofacenoname
10-10-2008, 20:17
Накарай я да ти има доверие.Покажи й че всичко може да ти споделя без да се срамува, най-важното бъди и "приятелка".Карай й се но не прекалявай защото втори път няма да се престраши да ти сподели.Научи се да и бъдеш приятелка,разбирай я.
Аз съм момче(17г) и се разбирам идеално с майка ми и си споделям всичко(е почти всичко :oops: ) .Ключа към разбирателството е доверието,кажи и че и ти си минала по същия път и знаеш какво е.Убеди я.Успех :-P
amor_ruslana
10-11-2008, 17:48
Започни да говориш с нея по този вапрос или ако не варвят нещата я затвори в стаята ,давай и савети нещо такова разбираш ли (струва ми се че си я изпуснала)нещо от тоя род!!!!!!