PDA

View Full Version : Поредната тема за проблема с общуването. :(

plu6ena
10-11-2008, 15:50
[b] Здравейте, форумци, надявам се да получа някакъв съвет относно проблема, който ще споделя с вас. Аз съм на 16 години (без 3 месеца де), уча в хубаво училище в София. Сега съм 9-ти клас, но кандидатствах след 7-ми и ме приеха. В новия си клас се запознах с едно момиче Т. с което мн се сприятелихме. Но тя е малко по- затворена и аз покрай нея и аз спрях да общувам с много хора, посвих се.. само, че не го усъзнавах. В новото даскало не познавахме никой ама абсолютно никой! Аз попринцип съм комуникативна, но покрай Т... Сега в 9-ти клас, имаме нова съученичка и Т ме заряза заради нея... вече и "здравей" не си казваме. Е, това го преживях, че се подигра с мен, но аз се промених заради нея, свих се в себе си.
Освен това, имам и друг проблем. Никога не съм имала гадже. Няма да се оплаквам сега, нз каква е причината за това да не съм имала, очевидно аз съм си виновна, но начина, по който родителите ми се държат е малко странен. Те знаят, че не съм имала никога гадже(не че говорим за това, ама те все са щяли да разберат де) и понякога баща ми ми задава някви въпроси от рода на "Къде беше?" и аз: "Еми със еди си коя фр" и той:" А момчета?" и аз: "Ми не" ама не го казва на бъзик или нещо, а сериозно с тон едва ли не, че не е нормално да си нямам. А иначе много ме ревнува. Или само ми вика "Ми ти като си толкова дебела, кой ли ще те хареса?" Това като ми го каза един път исках да умра направо. Не стига, че аз не съм прекалено дебела, имам само няколко излишни килца, ама едва ли не никой няма да ме погледне.
Освен това, когато бях на 12 първото момче, което харесах истински се подигра ужасно с чувствата ми, ама много гадно постъпи и тая случка ми се отрази зле, защото сега след 4 години имам чувство, че никой не иска да ме погледне като момиче и че съм противна за момчетата. Наистина имам вече чувство, че ще се пръсна. Моля ви дайте някакъв съвет, много ми е кофти.
Благодаря, че отделихте време да прочетете дългия ми пост. :)

*.~*` *~* anaRial *.~*.`*
10-11-2008, 16:12
На всеки се случва съдбата да му извърти кофти номер.. но не трябва да се отчайваме.. Тва за приятелката, че то повечето са такива, така, че не се притеснявай.. Ако си толкова срамежлива и искаш да си намериш гадже - интернет.. Има сайтове за запознанства, може да си направиш регистрация и да видиш какви ще са коментарите (тва го казвам заради притеснението с външния вид). Но проблема е друг :!: Тва , че си затворена.. Можеш да си намериш други познати, които ще са интересни и няма да те карат да се чувстваш така.. За интернета.. той е добра възможност, но е нож с 2 остриета, така, че бъди предпазлива! И успех, не се спичай ;):)

LoReTo
10-11-2008, 16:13
Мила защо не пробваш да си намериш нови приятели,нова компания? Опитай се отново да станеш по-общителна. Не обръщай внимание на родителите си за тези думи. А за гаджетата по-добре не бързай, но ако толкова държиш да имаш гадже-намери си нова компания с хора които наистина ще те уважават + това да са по-общителни и винаги бъди себе си!

Et4etoo
10-11-2008, 16:21
Ми според мен баща си не трябва го вземаш насериозно.Трябва да забравиш за тъпака ,който ти е разбил сърцето и да продължиш напред.Тази Т. не ти е била истинска приятелка щом така те е зарязала.Вземи повече да общуваш . Запиши се на някакви извънкласни дейности ,които да ти доставят удоволствие . Там със сигурност ще срещнеш нови хора с които да се сприятелиш, може и някое момче което да си харесаш....
Пожелавам ти успех и да натриеш носа на баща ти!! Пиши как се развиват нещата ! :)

sexa_na_kompleksa
10-11-2008, 16:50
Много е неприятно това, което ти се е случило с въпросната ти "приятелка". Но понякога и такива неща стават. Не се задълбочавай, а направи същото - забрави за нея. Опитай се да се сближиш с другите от класа/училището ти. Стани пак такава, каквато си била преди да станеш приятелка с това момиче. Явно само те е дърпала на долу...
Не обръщай внимание на баща си. Моя също често ми казва, че съм дебела, пък аз съм толкова слаба, че не мога да си намера дрехи...
Не се притеснявай и от това, че до сега не си имала приятел, все пак не си и толкова голяма. Много момичета на твоята възраст не са имали половинки, но не мислят за това по цял ден. Колкото по се задълбочаваш в даден проблем/тема/дефект, толкова по-лошо става.

Seducti0n
10-11-2008, 16:51
Знаеш, ли-споко!
Прочетох постта ти на един дъх, може би и така е бил написан.
Може би изпитваш необходимост да излееш всичко насъбрало в себе си, искрено се надявам, поне част от негативните емоции да е изчезнала.
Не си нито, първото, нито последното момиче, което не е имало гадже за тези близо 16 години.Без гадже-зле, с него-двойно.

chocoleptic
10-11-2008, 16:55
Не се самосъжалявай.
Има време за всичко.
Ще видиш,че и приятели ще намериш и приятел.

:)

plu6ena
10-11-2008, 17:10
Блг за отговорите. Вижте, аз поначало не съм асоциална, мога да си комуникирам, малко по-трудно с момчета, но все пак.. а просто покрай Т. свикнах да не общувам с никого почти и да не се запознавам с нови хора.
Иначе не ми е мъчно, че ме е зарязала, изобщо даже, радвам се, че го направи за да мога да си усъзная грешката. Просто имам чувство, че когато говоря с някого (който например не познавам или съм се запознала скоро) му досаждам, че не му харесва да си говори с мен, че не му е интересно и че изглеждам смотана в очите му.... просто и аз нз. А иначе си имам още приятели в класа, изобщо не мога да кажа, че само Т. ми е била фр или нещо такова. И една друга приятелка от класа Д., познава почти цялото даскало и аз все й казвам с тоя или с оня да ме запознае ама ми е някакво... малко кофти... сякаш се натрисам на хората. А иначе за Интернет запознанствата ... не съм им фен просто, не мога да общувам така... и съжалявам, че използвам съкращения за имената, но тези хора се ровят във този форум и не искам да видят нещо за себе си тук ...
Поздрави.

Gnidi4ka
10-11-2008, 17:25
:shock: sega da ne se hvalq ama ujasno malko momi4eta mogat da se pohvalqt s moeto teloslojenie imama v predvid 4e sum dosta slaba i vsi4ki mi zavijdat za tova 4e qm absoliutno vsi4ko koeto si poiskam i ne mi se lepi i ba6ta mi za kapak mi kaza 4e sum 6tqla da stana debela i da mi visi guza :shock: taka 4e ne se pritesnqvai za tova 4e tvoq ti e kazal 4e kato si debela nqma da si nameri6 nikoi koito da te haresva edva li seriozno go misli ama vse pak e dosta 6okirva6to da go 4ue6 i to ot ba6ta si

idva mi na uma adjeba maika ti da ne e 40 kila 4e se omujila za ba6ta ti ama se setih 4e edna fr skoro ba6ta i q pital kak stoi v 4as i tq mu kazala ami kak s krustosani kraka i ba6ta i kazal az v 9ti klas neprekusnato gledah krustosanite kraka na maika ti taka 4e nedei da stoi6 taka :lol: :lol:

b00m
10-11-2008, 21:41
ЗАПОЧНИ ДА ТРЕНИРАШ ..... (ВОЛЕЙБОЛ , БАСКЕТ , ПЛУВАНЕ ИЛИ ТЕНИС може и нещо друго ;])

maybelline
10-14-2008, 11:16
Проблемът е в самочувствието. Трябва да повишиш самочувствтието и самоуважението си. Животът, който живееш е само твой и ще е такъв, какъвто го направиш. Когато не общуваш с хората, те няма да общуват с теб. Когато общуваш с тях, съответно ще има и отговор. Ако теглото ти пречи, запиши се на някой спорт (там ще откриеш и нови приятели), но не заради баща си или нечии подигравки, а заради себе си. Запознавай се сама с хората, не моли приятелки да те запознават. Всички неща, които Осъзнаваш са прекрасни, но има още за осъзнаване. Започни с това, че ти си човек и имаш уникални качества, способности, таланти, изобщо характер. С него можеш да постигнеш много в живота си и не трябва да се оставяш на 2-3 тъпи и необмислени реплики от 2-3 тъпи хора, които нямат идея какво те карат да мислиш седмици наред, да те смазват. Няма смисъл. Дори няма смисъл да го мислиш това изобщо.Постарай се да си малко по-оправна. Следващия път като те попита баща ти дали е имало момчета на срещата, кажи "да" и опиши как едното те е прегръщало и колко хубаво си си прекарала, дори и това да ти струва някакво временно наказание (знам ли какво ще измисли баща ти). Общувай повече със съучениците си и изобщо да не ти пука, че нямаш best friend сред тях. Важно е да се понасяте, ако сте в по-добри отношения - чудесно, но не е задължително. Намери добри приятели, които вече са завършили училище. Мнението на други възрастни, които са на твоя страна може да промени живота ти. Относно тази идея, отърси се от мисълта, че всички над 25 са сухари или нищо не разбират. Обяснението е, че само такива си срещала. Моите най-добри приятели отдавна не са ученици, а аз съм малко по-голяма от теб. стегни се и вземи живота си в ръце ;) Успех!

sisityy
11-21-2008, 20:15
Мила защо не пробваш да си намериш нови приятели,нова компания? Опитай се отново да станеш по-общителна. Не обръщай внимание на родителите си за тези думи. А за гаджетата по-добре не бързай, но ако толкова държиш да имаш гадже-намери си нова компания с хора които наистина ще те уважават + това да са по-общителни и винаги бъди себе си! +1

shell
11-22-2008, 08:35
За приятелката,която те е зарязала съм изживяла същото в пети клас когато четири от моите "приятелки" ме зарязаха заради 2 нови момичето в класа и аз напаров щях да умра :-k Бях сама за 1 месец:нямах си приятелка и се чувствах много подтисната,но се взех в ръце и започнах да хода и с другите момичето от класа и така най-накрая си намерих дружка и всичко се оправи :) От тжгово винаги си имам приятелка,с която да си споделям и да се подкрепям :)
Относно гаджето да не ти пука толкова:ще си намериш подходящото момче без дори да се усетиш :wink: както стана при мен:доста време нямах гадже и не се приетснявах особено и се обвързах толкова неусетно и то с момче ,с което доре не съм общувала много преди...Така че не се притеснявай всичко ще се нареди!
За излишните килограми :сега ти растиш и се развиваш така че много е вероятно без да се усетиш да остлабнеш!Но може да започнеш да тренираш,за да изгориш излишните мазнини и да стегнеш тялото така,че да се чувстваш уверена в себе си! (плуване,каланетика,гимнас ика)
УСПЕХ :-)