View Full Version : Аргументи против съществуването на Бог.
защо в библията пише едно,а в действителност света ни стои по съвсем различен начин?
Чела си си Библията ?
Не е...
Нарекла се е безжизнен труп, доста библейско определение. ;)
Различните религий имат различни вярвания за създаването на света. Според мен нито една не е вярна...
Luvcraft
11-16-2008, 22:58
За да съществува нещо то трябва да е съставено от енергия или материя, а ако не е съставено от енергия или материя не съществува >> понеже господ не е съставен от енергия или материя, да се спори за неговото съществуване е да се казва, че съществуване=несъществува е, което е противоречие, a за да сме убедени че господ съществува трябва да имаме физическо доказателство.
Стана малко главоблъсканица :o
п.п. "Ако хората са добри само защото се страхуват от наказание или очакват награда, то тогава наистина сме жалки"
~Алберт Айнщтайн
Едно мнение не прочетох,тъй като не искам да се повлиявам от други отговори.За мен бог е измислен от нашите пра деди владетели.За да усмирът хората.Да са под тяхна власт.Мисля,че произлизаме от извънземните и не смятам,че бог ни е създал.Твърде ненормално според мен. :?
Общо, Бог не се намесва защото той ни е дал най-големият подарък ... Свободната воля, той ни е дал възможността да вярваме в него или да не вярваме. Иначе ако беше щеше да бъде тирания. А Господ не е тиранин а вселюбящ къв всички.
Luvcraft
11-19-2008, 18:06
Общо, Бог не се намесва защото той ни е дал най-големият подарък ... Свободната воля, той ни е дал възможността да вярваме в него или да не вярваме. Иначе ако беше щеше да бъде тирания. А Господ не е тиранин а вселюбящ къв всички.
Какъв е смисъла да направиш нещо и да го гледаш как се самоунищожава?
AdmiralJohn
11-19-2008, 21:40
Съвсем случайно видях темата и реших да се изкажа-бог няма!Всичко това е измислено от глупаци, които са си казали- "защо ще мисля как се образувала Вселената...еми ще си кажа, че е имало някакъв супер всемогъщ пич и е създал всичко".И така остава за доста дълго време и днес едни други не особено умни хора си казва-"Абе какви са тея еволюции, квантови механики...абе бог е създал всичко, няма какво да му мисля повече, отивам да се напия"
Ако бог съществува,то света трябва да се ограничи само до нашата планета или евентуално само до млечния път,а той не е толкова ограничен света.Колкото и да ви се иска да има,колкото и да сте убедени или вярвате че има,това не променя факта че бог е човешка измислица и фантасмагория.
Ако бог съществува,то света трябва да се ограничи само до нашата планета или евентуално само до млечния път,а той не е толкова ограничен света.Колкото и да ви се иска да има,колкото и да сте убедени или вярвате че има,това не променя факта че бог е човешка измислица и фантасмагория. Пълна простотия. Библията казва, че Бог е създал абсолютно цялата Вселена. (Небесата, the heavens, и просторът, the firmament)
И така...
И не слушайте Van Zan, Бог ни държи под контрол. :o
Luvcraft
11-21-2008, 18:02
Ако бог съществува,то света трябва да се ограничи само до нашата планета или евентуално само до млечния път,а той не е толкова ограничен света.Колкото и да ви се иска да има,колкото и да сте убедени или вярвате че има,това не променя факта че бог е човешка измислица и фантасмагория. Пълна простотия. Библията казва, че Бог е създал абсолютно цялата Вселена. (Небесата, the heavens, и просторът, the firmament)
И така...
Тогава той къде е бил той за тези 7 дни в които е създал всичко?
И следователно откъде се е появил господ след като е нямало нищо
И така...
Тогава той къде е бил той за тези 7 дни в които е създал всичко?
И следователно откъде се е появил господ след като е нямало нищо
За първия въпрос: К'во?! :shock:
А втория въпрос говори доста красноречиво за умствения ти багаж.
Luvcraft
11-21-2008, 18:22
Какво овърташ и говориш за умствения ми багаж, логично е всеки да си зададе този въпрос.
Какво овърташ и говориш за умствения ми багаж, логично е всеки да си зададе този въпрос.
Ако го беше задал на Google, щеше да ти изкара поне милион отговора.
Luvcraft
11-21-2008, 18:31
Ако беше питал google за аргументи против съществуването на господ, щеше да ти изкара поне милион отговора.
Ако беше питал google за аргументи против съществуването на господ, щеше да ти изкара поне милион отговора.
Стига, бе...
И тук ще задам любимия си въпрос. Приемаме че има висша сила (в която аз не вярвам, но се налага да го допусна за да си задам въпроса). Приемаме че тази висша сила е това което 1 от любимите ми автори, Тери Пратчет, нарича 'антропоморфна персонификация' т.е. Бог. Питам се следното. Като го има тоя Бог и като милиарди хора през историята са вярвали в стотици различни богове, защо аз да вярвам точно в 3те манифестации на Господ бог (Отца, Сина и Светият Дух)? Що пък не вярваме в Зевс, Хера, Марс, Юпитер, Ищар, Буда, Аллах или някой от боговете на маите и инките? Как пък решихме че бог е един и представете си е точно този, за който пише в библията, а не са примерно Озирис, Анубис, Ра, Изида, Амон, Хор, Сет и останалите египтяни?
Искам адекватен отговор от Christ, а не братвежите на Nameless, че тия всичките всъщност са 1 и също нещо.
marin4itu
11-22-2008, 22:30
Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят. Ем вярвайте в мене бе :D Бъдете мои последователи :D :razz:
Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят
Именно!
Колко са интересни хората....винаги търсят да бъдат защитавани от някой по висше стоящ и да бъдат контролирани....това е робско мислене!
имаше една много хубава мисъл->"Християнството е много странна религия,прави силните слаби,а слабите още по слаби"
Смирение,страх,заплахи,под инение,контрол,молби......Ни ога,ще се боря,ще възставам,няма да се примирявам,няма да се страхувам,няма да търпя заплахи,няма да се подчинявам,защото имам свободна воля да избирам какво да правя с мене си и няма да позволявам на човек или божество да ме заплашва,подчинява и контролира....а божества колко искаш,и всичките се мислят за "най".
Предпочитам да умра борейки се,от колкото да живея в подчинение и контрол....
Пък на вас като ви се живее в такъва свят на смирение,страх,заплахи,под инение и контрол....посилно нещо от желанието за свобода няма,дори любовта не може да се изправи срещу това чувство и най видните примери са Христо Ботев и всички онези които са си дали живота за да е свободна България.А Ботев има много хубави стихотворения относно съпоставянето на любовта и свободата.
Е?....робство или свобода(става дума за психическа свобода/робство,които са много по силни от физическите)?
ImmortalForever
11-26-2008, 18:56
Дарвин го уважавам повече.....
Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят
Именно!
Колко са интересни хората....винаги търсят да бъдат защитавани от някой по висше стоящ и да бъдат контролирани....това е робско мислене!
имаше една много хубава мисъл->"Християнството е много странна религия,прави силните слаби,а слабите още по слаби"
Смирение,страх,заплахи,под инение,контрол,молби......Ни ога,ще се боря,ще възставам,няма да се примирявам,няма да се страхувам,няма да търпя заплахи,няма да се подчинявам,защото имам свободна воля да избирам какво да правя с мене си и няма да позволявам на човек или божество да ме заплашва,подчинява и контролира....а божества колко искаш,и всичките се мислят за "най".
Пък на вас като ви се живее в такъва свят на смирение,страх,заплахи,под инение и контрол....посилно нещо от желанието за свобода няма,дори любовта не може да се изправи срещу това чувство и най видните примери са Христо Ботев и всички онези които са си дали живота за да е свободна България.А Ботев има много хубави стихотворения относно съпоставянето на любовта и свободата.
Е?....робство или свобода(става дума за психическа свобода/робство,които са много по силни от физическите)?
Да, защото всички Възрожденци са били атеисти. :-D
Именно!
Да, защото всички Възрожденци са били атеисти. :-D
Не видях отговор на моя въпрос. Май в тази тема отговаряме само на въпросите, на които можем...
Извинявам се, Bishop. Не съм видял въпроса ти.
И тук ще задам любимия си въпрос. Приемаме че има висша сила (в която аз не вярвам, но се налага да го допусна за да си задам въпроса). Приемаме че тази висша сила е това което 1 от любимите ми автори, Тери Пратчет, нарича 'антропоморфна персонификация' т.е. Бог. Питам се следното. Като го има тоя Бог и като милиарди хора през историята са вярвали в стотици различни богове, защо аз да вярвам точно в 3те манифестации на Господ бог (Отца, Сина и Светият Дух)? Що пък не вярваме в Зевс, Хера, Марс, Юпитер, Ищар, Буда, Аллах или някой от боговете на маите и инките? Как пък решихме че бог е един и представете си е точно този, за който пише в библията, а не са примерно Озирис, Анубис, Ра, Изида, Амон, Хор, Сет и останалите египтяни?
Искам адекватен отговор от Christ, а не братвежите на Nameless, че тия всичките всъщност са 1 и също нещо.
Така... Защото има абсолютни простотии в писанията от тези 'богове'.
Не, в Библията не пише, че Земята е плоска и център на Вселената.
Гъската снесла яйцето и това е Земята?
Земята е на гърба на костенурка, стъпила върху 4 слона?
Слънцето е бог Ра в неговата лодка?
Зевс е на Олимп и мята гръмотевиците?
Буда не е бог и не желае да бъде считан за такъв.
Аллах твърди, че е Бог. :lol:
1. Времето не е константа. Може да се забързва и да се спира. Тъй като Бог е всемогъщ (а всемогъщите същества не могат да се провалят), Той може да създаде света и за 6 секунди...
Шестте дни в Битие са символични, но това не значи, че не е станало така.
2. ДНК. Бог е създал ДНК, за да не трябва да се намесва при размножаването на организмите.
Уф не мога да се сетя така. Казвай там още неща, с които имаш проблеми, ще се опитам да отговоря на тях.
AdmiralJohn
11-26-2008, 22:04
Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....
Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....
Да.
Luvcraft
11-26-2008, 22:51
По същата логика, Christ, можем да кажем, че в библията пише, че за да живееш вечно трябва символично да ядеш плътта на всемогъщо "зомби" и телепатично да го приемеш за господар, за да може да изчисти злото от теб, което пък е на земята, защото една жена е била подмамена от змия да изяде плод от магическо дърво.
Всички религии могат да бъдат тълкувани по начин, който ги кара да звучат глупаво и християнството не прави изключение.
По същата логика, Christ, можем да кажем, че в библията пише, че за да живееш вечно трябва символично да ядеш плътта на всемогъщо "зомби" и телепатично да го приемеш за господар, за да може да изчисти злото от теб, което пък е на земята, защото една жена е била подмамена от змия да изяде плод от магическо дърво.
Всички религии могат да бъдат тълкувани по начин, който ги кара да звучат глупаво и християнството не прави изключение.
:lol:
Ох, горкичкото.
Да ядаше плътта на всемогъщото "зомби" се нарича Господна вечеря, в която се яде хляб и се пие вино... Ритуал, просто.
Много хубаво е така да се изкривяват нещата, нали?
Аз пък мога да ти кажа, че ти вярваш, че цялата материя идва от нищото (0.0(0)1 м дължина, ширина и дълбочина), което избухнало и създало всичко!
Хубава вяра имаш, да...
Нито знаеш какво е предизвикало Големия Взрив, нито защо.
Също така, Вселената не може да "контрактира", защото ускорява в разширението си.
Айде моля те спри да гледаш простотиите по Интернет и хвани отвори Библията ако искаш да знаеш нещо за Християнството.
Телепатично. хахахах
Ае със здраве.
Luvcraft
11-27-2008, 09:29
...
Точно това имах предвид, всичко може да извърти така, че да звучи глупаво. Както ти направи като коментира другите религии. Както и да е, айде да не спорим, нито можем да се убедим в нещо, нито ни се занимава явно :P
ScionOfStorm
11-27-2008, 09:53
Луцифер = неутрален
Бог = неутрален
добро и зло няма, само ние си измисляме две противоположности, защото имаме тая тъпа нужда. това не означава, че е така. Ако приемем, че има такива сили, естествено.
кк?
...
Точно това имах предвид, всичко може да извърти така, че да звучи глупаво. Както ти направи като коментира другите религии. Както и да е, айде да не спорим, нито можем да се убедим в нещо, нито ни се занимава явно :P
Ужасното е, че другите религии наистина звучат така.
Сционе, обоснован отговор, pl0x.
ScionOfStorm
11-27-2008, 15:41
Уф..ако знаеш как не ми се обосновава сега..тряя имам настроение.
Давай набърза и сигурно тъпа скица. Аз приемам, че Луцифер и дружките му са изгонени от Рая заради гордостта, най-значителния от Седемте гряха. Това пък идва от нежеланието да коленичат пред сина Божи/Христос/олицетворение на човешката раса. И двете са творения на Бог, това ясно, обаче ангелите >>> нас. В такъв смисъл, ние ги възприемаме като паднали ангели = демони, а те просто са отказали да коленичат пред нещо по-низше от тях.
Като се замисля, макар да съм животно, и аз не бих коленичил пред плъха и не бих му предоставил плътта си защото еди кой си ми повелява. Т.е. те са просто другата страна, не мисля, че е задължително да са особено зли, нали тъй?
Виж ми в Творчество "Бог" темата ако искаш, там съм поразписал повече. Малко неадекватно сега, ама не ме гепваш в серия :р
lawl
Добре, щом мислиш така. :)
ScionOfStorm
11-27-2008, 16:04
Ба, не мисля винаги така, знаеш че аз по отношение на вярвания и религия и т.н. съм непостоянен и въобще прибягвам когато имам нужда от разнообразие. Ама една такава теза ми се струва по-магична някак от реалната (ако има такава и ако самата реална теза е такава, каквато е за теб и т.н.)
:)
Извинявам се, Bishop. Не съм видял въпроса ти.
Така... Защото има абсолютни простотии в писанията от тези 'богове'.
Не, в Библията не пише, че Земята е плоска и център на Вселената.
Гъската снесла яйцето и това е Земята?
Земята е на гърба на костенурка, стъпила върху 4 слона?
Слънцето е бог Ра в неговата лодка?
Зевс е на Олимп и мята гръмотевиците?
Буда не е бог и не желае да бъде считан за такъв.
Аллах твърди, че е Бог. :lol:
1. Времето не е константа. Може да се забързва и да се спира. Тъй като Бог е всемогъщ (а всемогъщите същества не могат да се провалят), Той може да създаде света и за 6 секунди...
Шестте дни в Битие са символични, но това не значи, че не е станало така.
2. ДНК. Бог е създал ДНК, за да не трябва да се намесва при размножаването на организмите.
Уф не мога да се сетя така. Казвай там още неща, с които имаш проблеми, ще се опитам да отговоря на тях.
Демек аз да вярвам в Светата Тройца, а не, да речем, в Тор, защото християнската история за създаването на света звучи най-малко абсурдна и влиза в най-малко противоречие с науката?
AdmiralJohn
11-27-2008, 19:23
Да.
Като е толкова демократичен защо очаква да му се "подчинявам"?!
Да.
Защото не става въпрос за ДНК.
Демек аз да вярвам в Светата Тройца, а не, да речем, в Тор, защото християнската история за създаването на света звучи най-малко абсурдна и влиза в най-малко противоречие с науката?
Вярвай в Тор ако искаш. :)
AdmiralJohn
11-28-2008, 09:32
Да.
Бати тъпия отговор :razz: :razz: :razz: :razz:
anichkaaaaa
11-28-2008, 12:53
Да.
Бати тъпия отговор :razz: :razz: :razz: :razz:
:D :D :D :razz:
Всъщност, няма нито един аргумент, който да доказва ,че Бог не съществува.
Теорията за големия взрив, според мен е идиотска "от нищо става нещо".
Христянството за разлика от исляма не е логика, ще ми е интересно, атейстите да започнат да спорят с мюсюлманите има ли Бог или няма :D
А учените си мислят, че имат обяснение за всичко, все още не сме изследвали изцяло нашата планета, а даваме отговори как е създадена вселената :D
AdmiralJohn
11-28-2008, 21:10
Всъщност, няма нито един аргумент, който да доказва ,че Бог не съществува.
Теорията за големия взрив, според мен е идиотска "от нищо става нещо".
Христянството за разлика от исляма не е логика, ще ми е интересно, атейстите да започнат да спорят с мюсюлманите има ли Бог или няма :D
А учените си мислят, че имат обяснение за всичко, все още не сме изследвали изцяло нашата планета, а даваме отговори как е създадена вселената :D
Ми kато имаме идеи ще даваме обяснения за създаването на Вселената.Няма да забраняваме на хората да разсъждават по тия въпроси, защото в библията вече си пише "как е създадено всичко"?Или пък само, за да иследваме планетата ни...
cherinka
11-28-2008, 22:44
Luvcraft прочел някъде "Ами, Бог къде е бил когато е създавал всичко?!" и ааааайде хоп вече и той мисли така.
Я се върни 10 години назад. Тогава на това мнение ли си бил? ..
Забелязах, че много хора без да са чели Библията, говорат по навик врели некипели, сякаш сме все още в 14 век.
Никой не даде едно обяснение, защо отрича християнството, това ми е интересно, защо го отричате ? Християнството е учение, което ако се следва, света ще бъде много по-добър, защо му е на някой да отрича нещо добро? Какво печелят атейстите, като отричат християнството ? Едно ще ви кажа: Не е модерно да си атейст приятели ;)
Изисква подчинение и налага контрол....и ако не го правим отиваме в ада и се пържим вовеки веков...
Значи тоя дето е измислим "никога на колене пред когото и да е" е отидъл в ада...
Помислете по добре какво е свобода и не само физическа,но и психическа.
Изисква подчинение и налага контрол....и ако не го правим отиваме в ада и се пържим вовеки веков...
Значи тоя дето е измислим "никога на колене пред когото и да е" е отидъл в ада...
Помислете по добре какво е свобода и не само физическа,но и психическа.
Хммм аз съм християнин пък съм доста свободен човек, сигурен съм че каквото правиш ти, го правя и аз ;)
Помисли какво е 14 век и какво е 21 век ;)
Дай ми пример, какво не трябва да прави според теб един християнин, което ти правиш? Това, че християнина се моли не ти влиза много в работата и не е аргумент, молитвата не е признак на слабост.
Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.
Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.
Не заради самия акт, а за това какво си мислиш докато го извършваш.
AdmiralJohn
11-29-2008, 15:11
Изумяваш ме с тъпи отговори. :razz: :razz: :razz: :razz:
Нали уж християните са свободни...не могат да си фантазират ли....?
Аз съм християнин и си фантазирам много често, имаш проблеми с това ли ?
Обясни ми какъв е модела за един християнин според теб ? Защо всички си мислите, че християните трябва да са едни перфектни хора?
Uptown_soldier
11-29-2008, 18:46
мн пъти поглеждам тази теми и всеки път с желанието да защитя Бог. защо сте се настроили против Бог. какво лошо ви е сторил. защо темата не беше формулиране по друг, положителен начин. спрете с омразата и завистта. те ще ви погубят. :-o и в друга тема препоръчах учебникът на изд. Слънце "Християнска етика". Той е за ученици между 9-12 клас и се разпространява безплатно. Одобрен е от МОН и има мн добри отзиви от мн хора и институции. Това е изключителна книга, която може да бъде полезна на всички млади хора, които възприемат нещо от нея. :) би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти, които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.
ПП: ако някой я е чел бих се зарадва да чуя мнението му/й.
Вярвай в Тор ако искаш. :)
Това не беше адекватен отговор на въпроса ми, а бърз начин да приключиш неудобна дискусия.
Забелязах, че много хора без да са чели Библията, говорат по навик врели некипели, сякаш сме все още в 14 век. Това е тъпо и несвързано изказване.
Никой не даде едно обяснение, защо отрича християнството, това ми е интересно, защо го отричате ? Християнството е учение, което ако се следва, света ще бъде много по-добър, защо му е на някой да отрича нещо добро? Вярата не е добро, тя е средство за опражняване на контрол над маси слабоумни хора. Аз отказвам да бъда част от тази маса, да бъда слабоумен човек и да бъда контролиран. Замисли се над всичките глупости с ада, рая и спасяването. Да вярваш в тях и да бъдеш добър за да не гориш в ада означава да живееш в страх. Аз пък не искам да бъда спасяван, да бъдат спасявани имат нужда само хора, които аса твърде слаби да се спасят сами. Не случайно е казвано безброй пъти че християнството е религията на слабите. Какво печелят атейстите, като отричат християнството ? Печелят нещо много важно. Печелят свобода. Един истински християнин никога не е свободен. Печелят обаче още нещо. Нещо по-ценно - не живеят в лъжа и заблуда. Едно ще ви кажа: Не е модерно да си атейст приятели ;) Това също беше тъпо изказване и не ми е ясно откъде ти дойде идеята че религията на човек е провокирана от модата. Едно ще ви кажа и аз: моерно е било да сте християни през средновековието, приятели.
мн пъти поглеждам тази теми и всеки път с желанието да защитя Бог. защо сте се настроили против Бог. Не сме се настроили против него. какво лошо ви е сторил. защо темата не беше формулиране по друг, положителен начин. спрете с омразата и завистта. те ще ви погубят. Това изречение е абсолютно ирелевантно. омразата и завистта нямат абслолютно нищо общо с обсъжданата тема. :-o и в друга тема препоръчах учебникът на изд. Слънце "Християнска етика". Той е за ученици между 9-12 клас и се разпространява безплатно. Одобрен е от МОН и има мн добри отзиви от мн хора и институции. Това е изключителна книга, която може да бъде полезна на всички млади хора, които възприемат нещо от нея. :) би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти сигурен съм че тези факти са обосновани с нещо по-съществено от библейски цитати и допускания., които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.
ПП: ако някой я е чел бих се зарадва да чуя мнението му/й.
Uptown_soldier
11-29-2008, 20:29
би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти сигурен съм че тези факти са обосновани с нещо по-съществено от библейски цитати и допускания., които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.
да там са поместени достоверни научни факти. когато ги прочетох се шашнах
Бишоп, няма да продължа дискусията, щом ще се обиждаме така, аз не се смятам за слабоумен, не живея в страх и определено съм доста свободен.
Отвратителна тема, съветвам модераторите да се намесат, ако беше казал тези думи на някой друг, щеше да последва един бараж от обиди.
Лично аз се чувствам много обиден от отговора ти.
Ежедневно хората се отклоняват от църквата и се завръщат към Бога.
ЛЕНИ БРУС
Обичай Бога и прави каквото ти се иска.
СВЕТИ АВГУСТИН
Окото, с което виждам Бога,
е същото око, с което Бог вижда мен.
МАЙСТЕР ЕКХАРТ
Uptown_soldier
11-30-2008, 07:36
Ежедневно хората се отклоняват от църквата и се завръщат към Бога.
ЛЕНИ БРУС
Обичай Бога и прави каквото ти се иска.
СВЕТИ АВГУСТИН
Окото, с което виждам Бога,
е същото око, с което Бог вижда мен.
МАЙСТЕР ЕКХАРТ
:) :) :) prekrasni citati 6te si gi запиша някъде
AdmiralJohn
12-01-2008, 15:14
Аз съм християнин и си фантазирам много често, имаш проблеми с това ли ?
Обясни ми какъв е модела за един християнин според теб ? Защо всички си мислите, че християните трябва да са едни перфектни хора?
Еми очевидно според Christ е проблем!Такива въпроси задавай на него!Аз не съм християнин и не ми пука особено много, просто виждам кога едно нещо е тъпо и кога не...
Здравейте,
Сравнително нов съм, поне според мненията, които съм написал, но имам доста опит във форумните среди в България.
Християнин съм, да! По-специално - протестант. Има много да се спори по тази тема, но не ми се чете цялата. Прочетох първата страница и последната и успях да си направя заключения.
Моля, всички, които са привърженици на еволюционната "теория" да прочетат тази статия - http://hristianstvo.blog.bg/viewpost.php?id=8550
Книжката е писана от:
© Проф. д-р Д. Свиленов
© Инж. П. Щуцер
Нека всеки, който смята, че може да спори да прочете написаното и след това да извади основателни доводи срещу Бог.
Христос съществува, а много скоро всеки ще получи според заслуженото му.
Burzumul
12-01-2008, 17:25
^ Така е, всеки ще получи заслуженото. Но не им го казвай така, те не вярват в привидно свръхествения Апокалипсис. Боже боже, сега 100% ще бъда изкаран един покорен роб на религията, когото го е страх от нещо, което никога няма да се случи :-o :lol: Наистина сте ми много смешни някои от вас, "АТЕИСТЧЕТА" :razz:
Burzumul
12-01-2008, 17:25
^ Така е, всеки ще получи заслуженото. Но не им го казвай така, те не вярват в привидно свръхествения Апокалипсис. Боже боже, сега 100% ще бъда изкаран един покорен роб на религията, когото го е страх от нещо, което никога няма да се случи :-o :lol: Наистина сте ми много смешни някои от вас, "АТЕИСТЧЕТА" :razz:
:-o Абе според мене ,за всичко си има логично обяснение :-|
Науката е отговор ...кви божествени сили ви гонят :smt021 :smt075 :smt117
Апокалписис тук и сега. Сериозно.
Знам, че го има, знам че идва. Не съм си представяла гнусната женка на ламята от Откровението на Йоан, но пък си представям че 2012 ще пукна и това наистина ще е Апокалипсис. А и аз все още си мисля че земята е един малък Ад.
Както и да е.
Burzumul
12-02-2008, 06:51
^So? Казах повечето* .
Ма какво "соу" бе?
Не съм се обидила.
И аз вярвам в Апокалипсиса но не като свръхестествено събитие, а като затриване на планетата от самите хора.
Просто ги пиша увъртяно нещата.
Не споря с теб за нищо, нито ти с мен.
Мислете с горните си глави,а не с долните!А момичетата дето имат само една,поне да я използват както трябва....кви са тия перхидролени изказвани...
Uptown_soldier
12-02-2008, 16:22
да за вси4ко си има обяснение. отговори ми тогава на следния въпрос:
науката се е развивала с времето. за определн период от дадена терория е била вярна, но после е била изместена от нещо друго. Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години. Тази религия е уникална. тя предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават. Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. Защо да вярвам на науката безусловно, когато науката се променя непрекъснато, когато науката потвърждава Библията.
ПП: относно еволюционната терория. Дарвин е осъзнал, че е много вероятно след време теорията му да бъде отхвърлена защото науката ще продължи да се развива и ще отркие нещо ново. Той е знаел, че науката е променлива и относителна.
Коментирайте . . .
Ъптаун-солджър....прост си като гъбено семе.Нищо лично просто нямаш развито логическо мислене и достатъчна информация за да констатираш.Виждаш ли какво се получава когато липсва информация какво се констатира....констатират се глупости!
"Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години"
Християнската религия се е променяла дооооооооста много пъти.ИНФОРМИРАЙ се по добре относно нейната история!!!!!!!!!
"Тази религия е уникална."
Верно!?А будизма кво е....ерес!?
"я предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават"
Това го кажи ма милиярдите изповядващи ислям да видиш че те ще твърдят същото относно тяхната религия,а също така го кажи на някой будист,за да го провокираш да ти затвори устата,от която нищо хубаво не е излязло досега.
" Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. "
Едни от....ако ти кажа още колко много други генни има който стъпват на същото стъпало като да Винви и Пастьор,които обаче изповядват или други религии,а някои от тях дори не са чак толкова набожни.
" Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. "
Ето това е върховната глупост.Те откриват много истини,но разни фанатици всячески се мъчат да ги свръжат със религията за да опровергаят науката и в момента и ти правиш същото....ми хубаво кажи го на учените като Мария Кюри (7 ноември 1867- 4 юли 1934
физик и химик.Работила в Парижкия университет Алма матер
Известен с Откриването на естествената радиоактивност
награди -Нобелова награда за физика (1903)
Медал Дейви (1903)
Нобелова награда за химия (1911)),които са спасили животите на много повече хора от Христос.Всъщност знаеш ли изобщо за какъв огромен брой човешки животи става дума.....
"науката потвърждава Библията. "
Това е като разгадаването на умотворенията на Нострадамус,ала всъщност едва след като едно събитие е станало,просто са се хващали за сламката и за малките детайли,докато всъщност голяма част от предсказанията не съвпадат......слчаят е абсолютно същият!Вземи се информирай повече!
Тцтцтцт вземи чети повече и тогава ми говори какво "мислел" Дарвин!!!!!!!!!!Бил "осъзнал"....това къде го прочете,в сайт за протестанти ли!?
Върете се молете на иконите си,смирявайте се,обръщайте другата буза,давайте да ви тъпрят бъдете мирни и послушни It`s your funeral after all!Вие сте тези които биват манипулирани,тези на които биват разбърквани психиките и съзнанията като мешана салата.
Знаеш ли че Християнството като всяка друг религия,когато Исус е преподавал е имал един най-близък до себе си ученик и като всяка друга такава подобна религия,този ученик е бил въвеждан най-надълбоко в религията.В християнството това е бил Юда и това го казват Историци и хора които са вярващи в същата тази религия!!!!!!!!
Uptown_soldier
12-02-2008, 18:17
Ъптаун-солджър....прост си като гъбено семе.Нищо лично просто нямаш развито логическо мислене и достатъчна информация за да констатираш.Виждаш ли какво се получава когато липсва информация какво се констатира....констатират се глупости!
"Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години"
Християнската религия се е променяла дооооооооста много пъти.ИНФОРМИРАЙ се по добре относно нейната история!!!!!!!!!
"Тази религия е уникална."
Верно!?А будизма кво е....ерес!?
"я предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават"
Това го кажи ма милиярдите изповядващи ислям да видиш че те ще твърдят същото относно тяхната религия,а също така го кажи на някой будист,за да го провокираш да ти затвори устата,от която нищо хубаво не е излязло досега.
" Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. "
Едни от....ако ти кажа още колко много други генни има който стъпват на същото стъпало като да Винви и Пастьор,които обаче изповядват или други религии,а някои от тях дори не са чак толкова набожни.
" Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. "
Ето това е върховната глупост.Те откриват много истини,но разни фанатици всячески се мъчат да ги свръжат със религията за да опровергаят науката и в момента и ти правиш същото....ми хубаво кажи го на учените като Мария Кюри (7 ноември 1867- 4 юли 1934
физик и химик.Работила в Парижкия университет Алма матер
Известен с Откриването на естествената радиоактивност
награди -Нобелова награда за физика (1903)
Медал Дейви (1903)
Нобелова награда за химия (1911)),които са спасили животите на много повече хора от Христос.Всъщност знаеш ли изобщо за какъв огромен брой човешки животи става дума.....
"науката потвърждава Библията. "
Това е като разгадаването на умотворенията на Нострадамус,ала всъщност едва след като едно събитие е станало,просто са се хващали за сламката и за малките детайли,докато всъщност голяма част от предсказанията не съвпадат......слчаят е абсолютно същият!Вземи се информирай повече!
Тцтцтцт вземи чети повече и тогава ми говори какво "мислел" Дарвин!!!!!!!!!!Бил "осъзнал"....това къде го прочете,в сайт за протестанти ли!?
Върете се молете на иконите си,смирявайте се,обръщайте другата буза,давайте да ви тъпрят бъдете мирни и послушни It`s your funeral after all!Вие сте тези които биват манипулирани,тези на които биват разбърквани психиките и съзнанията като мешана салата.
Знаеш ли че Християнството като всяка друг религия,когато Исус е преподавал е имал един най-близък до себе си ученик и като всяка друга такава подобна религия,този ученик е бил въвеждан най-надълбоко в религията.В християнството това е бил Юда и това го казват Историци и хора които са вярващи в същата тази религия!!!!!!!!
смятам, че съм достатъчно запознат да споря. макар че не целях това, понеже сега трябва да напиша кратко съчинение. както и да е. знам историята на християнството и на Библията. не че си някоя мн важна персона, за да ти си доказвам, но ще кажа нямколко изречения относна това.
от създаването си до днес християнството е било и продължава да се използва за политически цели или обратно да се отхвърля от определени идеологии. евангелията в самата Библия са били избрани от Църквата, така че да може повече хора да повярват. но самата Библия е била написана от много хора живяли по различно време - никой от авторите не се е срещал с останалите. в написването Й са взели участе хора с различно обществено положение както и отхвърлени от обществото, но не и от Бог.
относно будизма знам, че много хора го смятат не точно за религия, а по-скоро за източно учение за това как трябва да се живее в хармония с природата и себе си. относно това дали е или не е религия нямам мнение и не съм достатъчно компетентен.
за това да го кажа на мюсюлманите, аз съм го казал и в друга тема, следвайки историческата хронология мюсюлманството е религия взаимствала много идеи от други светони религии създадени преди нея. и ако не се лъжа е създадена през 7-ми век. а затова, че християнската идеология е уникална ти препоръчвам да не обикаляш само сайтове от където да се информираш, а да прочетеиш няколко дебели книжки. и по специално да разбереш добре значението на 10-те Божий заповеди. (не е достатъчно само да ги прочетеш тях)
относно учените, които изповядват други религии няма нищо лошо. вярате е по важна може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им. и ако трябва да броим кой знамените учени са вярващи и кои не няма да постигнем нищо. не забравяй обаче че всички те за да достигнат до откритията си, които са ги направили прочути са работели неуморно с години тоест трудели са се. а трудът е мисля основен християнски добродетел, (а и не само защото трудът се цени от всички вери по цялата планета). включително едни от най-богатите хора по света и великите лидери са хора, които работят безспирно през целия си живот. дори не смятам, че имам нужда да казвам дали са вярващи или не.
има защо да се информираш и относно разкритията на съвременната наука относно Библията. това наистина е мн информация и не ми се пише.
Кюри не е извършила чудеса каквито е направил Иисус. да спасила е 3 млн. души, но това не е означава нищо относно темата. а пък за наградите и няма какво да говоря. не отричам, че е била гениална, но отново не виждам особена връзка. няма значение.
да Дарвин е бил по-умен от днешните негови поклонници. Шапка му свалям. освен това не ми е необходимо да посещавам каквито и да е сайтове католически или протестански. аз съм православен християнин и се кръстя от дясно на ляво. трядициите и каноните на другите християнии религии ме интересуват единствено за обща култура. не бих заменил религията си така както не бих заменил отечеството си, нито бих забравил езика си. за мен са еднакво святи. и имам исторически основания да се гордея с произхода и дедите си.
а относно обвиненията, че религията манипулира вярващите е просто смешна. истинската и чиста религия не манипулира никого. а на неверниците ето една максима: човек не знае какво печели, когато губи.
офф ми това е повече няма да пиша защото и тъй, и тъй нищо няма да ти влезе в главата. не се обиждай ама си е така
Няма да ви чета простотиите, ПЪК! :-x 8)
може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им
Това е насилствен мир,защото какво става ако не си МИРен и сМИРен...отиваш в ада....с тази религия и още много други има заплахи че ако не следват този път и не изповядват тази религия ще отидат в ада и ще се пържат за вечни времена.Християнската религия няма абсолютно никакъв толеранс относно хората които не я изповядват.А да не говорим за апокалипсиса....религия според която ще дойде апокалипсис и неверниците ще страдат,а те понеже са били мирни цял живот и цял живот са си обръщали другата буза ще отидат на по хубаво място.Тази религия единственното което прави е да дава напразни надежди на хората и да ги заплашва.
а трудът е мисля основен християнски добродетел,
Да си чувал народната поговорка че с работа не става богат,а гърбат.Най-гобатите хора на планетата никога не са работили физическа работа!.
Мхм,и я ми кажи колко хора е спасил Исус от смърт и гибел....един слепец прогледнал,един инвалид проходил,едно парти се здобило с вино,за сметка на вода....
Ако се гордееше с произхода и дедите си,нямаше да изповядваш тази религия и щеше да се интетресуваш относно техните вярвания.
"истинската и чиста религия не манипулира никого."
Точно тя контролира.Грозната истина винаги се крие зад красиви паравани!!!!!!!!
човек не знае какво печели, когато губи.
Ако имаш логическо мислене знаеш....ако цял живот си мечтал и си влагал всички усилия и средства,за да си купиш или да направиш нещо и накрая всичко се провали.....
Да не мислиш че на теб нещо ти влиза в главата,на човек насила може да му се отнеме,но не може да му се даде нещо насила.
Напомняш ми на мен преди 2-3 години.След време ако ти се изяснят някои неща,ще си спомниш какво съм писал.
Uptown_soldier
12-03-2008, 13:36
може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им
Това е насилствен мир,защото какво става ако не си МИРен и сМИРен...отиваш в ада....с тази религия и още много други има заплахи че ако не следват този път и не изповядват тази религия ще отидат в ада и ще се пържат за вечни времена.Християнската религия няма абсолютно никакъв толеранс относно хората които не я изповядват.А да не говорим за апокалипсиса....религия според която ще дойде апокалипсис и неверниците ще страдат,а те понеже са били мирни цял живот и цял живот са си обръщали другата буза ще отидат на по хубаво място.Тази религия единственното което прави е да дава напразни надежди на хората и да ги заплашва.
а трудът е мисля основен християнски добродетел,
Да си чувал народната поговорка че с работа не става богат,а гърбат.Най-гобатите хора на планетата никога не са работили физическа работа!.
Мхм,и я ми кажи колко хора е спасил Исус от смърт и гибел....един слепец прогледнал,един инвалид проходил,едно парти се здобило с вино,за сметка на вода....
Ако се гордееше с произхода и дедите си,нямаше да изповядваш тази религия и щеше да се интетресуваш относно техните вярвания.
"истинската и чиста религия не манипулира никого."
Точно тя контролира.Грозната истина винаги се крие зад красиви паравани!!!!!!!!
човек не знае какво печели, когато губи.
Ако имаш логическо мислене знаеш....ако цял живот си мечтал и си влагал всички усилия и средства,за да си купиш или да направиш нещо и накрая всичко се провали.....
Да не мислиш че на теб нещо ти влиза в главата,на човек насила може да му се отнеме,но не може да му се даде нещо насила.
Напомняш ми на мен преди 2-3 години.След време ако ти се изяснят някои неща,ще си спомниш какво съм писал.
проповядването на мир е свързана с
толерантностт, между хората. макар и с различни
вери всички са хора и не трябва да се мразят
или да водят войни.
относно апокалипсиса и Евангелието на Йоан,
експерти във Ватикана проучват важни документи
поради възникналите съмнения, дали наистина
апокалипсиса ще означава съд за грешниците или
души ще получат спасение.
няма да изпадам в частни случаи (напр. Парис
Хилтън), но мн от най-богатите хора са
произхождали от бедни семейства. те добре знаят
какво е физичен труд. а освен това умствения
труд не означава, че е по-лесен. дори ако
погледнеш бизнесмените или политиците тяхната
работа не включва единствено умствен труд, но е
изпълнена със стрес и динамично ежедневие.
е Иисус само може да спаси всяка жива душа на
Земята. защото ти изброи само част от
библейските чудеса на Иисус като дори забрави
най-важното - Възкресението Христово. Но
повярвалите в Него са получавали помощ. а това
са милиярди хора през вековете. два примера:
един от големите български светци Св. Иван
Рилски (основател на Рилския манастир -
най-големия манастир в страната, посещаван от
много туристи и известен в Европа и света) е
произхождал от богато семейство. решава обаче
да раздаде цялото си богатство на бедни хора,
за да се отдаде на Бог и става отшелник. Живее
в малка пещера над роднито си село Скрино (днес
в община Бобошево - ако, някога минаваш от там
можеш да посетиш мястото и да видиш къде точно
е живял) бил е преследван, но ще те излъжа, ако
кажа по какви причини. мисля, че е извършил две
чудеса и е обявен за светец приживе. е?
втори пример майка Тереза, който също не
притежавала нищо, но със силна вяра лекувала
хората.
трети пример макар, че той не е чак толкова
сигурен: варненеца от биг брадър, който е бил
наркозависим, в момента е вярваш християнин и
благодари на Бог, че го е спасил.
да гордея се и защитавам българското пред
когото и да е. не съм националист, даже
напротива аз съм антинационалист, но за мен
България над всичко означава, че съм готов да
работя и да дам най-доброто за родината сиреч
на нацията. освен това е възможно още
прабългарите от времето на Кубрат да са били
християни, защото са намерени изобразени
кръстове по различни вещи. а относно
езичеството - защото трябва да се интересувам
или да почитам измислени богове.
религията не манипулира, а предпазва човека.
прост пример: с една от Божийте заповеди Не
прелюбодействай. смяташ ли че децата в домовете
за "сираци", които не са сираци, а просто
родителите им са ги изоставили. нима тези деца
заслужават това? а предства си ако родителите
им не бяха толкова развратни и макар и бедни
живееха със семействата си обградени от
любов.те щяха да имат по-добър старт в живота.
излизайки от тази институция мн от тях мечтаят
да създадат дом и семейство, но трябва да
започнат от нулата. нима излизайки от домовете
за изоставени деца те са богати?
и искам да свържа горния пример с мнението, че
християнството не се различва идеологически от
останалите и не е уникална. знаеш добре примера
за блудната жена, която искали да убията с
камъни, но Иисус ги спрял с изречението: Нека,
който е безгреш да хвърли първи камък. никой не
посмял. същесвуващите до идването на Христос
религии проповядвали на хората, че изневярата е
лошо нещо. Иисус донесъл на човечеството ново
съвършенно учение - той казал: всеки, който
пожелае една жена, той вече е прелюбодействал с
нея. това показва, че не е достатъчно тялото да
не бъде осквернено, самата душа трябва да бъде
чиста. ето защо флиртът е забранен.онзи, който
иска да се насочи към съвършенството би спазил
това правило.
а да и накрая не забравяй, че и днес има чудеса: хора, които не са могли да имат деца са се молели на Бог и той се отзовавал. спомням си, че в поредицата на бТВ Факти и гокументи имаше епизод, за чудеста в религията. там показаха как в една църква се намирала чудодейна икона. хората прекарвали дни и нощи наред, за да отправят молбите си към Христа. също там казаха,че ежедневно се случват хиляди чудеса. и така материалното не е важно, смятам, че когато човек силно мечтае за нещо и работи за да го осъществи накрая то ще се случи. същото е и с вярата. когато силно вярваш и обичваш Бог, Бог ще те обича и ще ти помага в трудни момента.
Това бяха егати яките глупости :lol: :razz:
Понеже нямам много време с момента ще ти пиша относно онва за богатите.....най-богатите хора на тази планета никога не са им се чували имената никъде!ПОнеже са си направили парите чрез всички труда на всички обикновенни хора.АСветовни мафиоти които никога няма да бъдат заловени,по простата причина че те управляват кажи речи живота на всички ни.
Много си в гъбите.Истината е прикрита с много илюзии.Тероризъм,войни,бом и....всичко е нарочно и умишлено.Да си чувал за световен демографски проблем,че населението расте с огромни темпове и неможе да се изхранва.Да си чувал за илюминатите.
Ние обикновенните хора никога няма да бъдем осведомени или облагодетелствани с този дар да знаем реално всъщност какво става на нашата планета,какви заговори се кроят и кой ни управлява.
Мир,демокрация....тези неща съществуват само на документи!
Имаш да ядеш още много хляб...
Ами ако науката поддържа Интелигентния дизайн повече от натуралистичното начало?
Здравейте.
В тази тема искам всеки невярващ да изведе своят аргумент против съществуването на Бог. Искам всеки участник в темата да е сериозен, присмех не искам да има от нито една от страните.
И също така нека спама е малко. :?
Благодаря. :)
e Christ... гледай Zeitgeist..
филм... на английски език... мисля, че го има дори в video.google.com... може би има субтитри някъде...
в него ще видиш какво точно, е твоята религия... и всяка една всъщност...
Религията не е истина... просто добре разказана история така започва филма...
Няма да коментирам дали Бог съществува или не... защото е добре изяснено във филма, колко е глупаво да се вярва в такива неща...
Ще кажа 1-2 думи за религията обаче...
Човек вярващ в Бог се ограничава сам... спира собственото си развиетие... ВЯРВАЩИЯТ Е НЕПЪЛНОЦЕНЕН.... да казах го...
релиягията проповядва хубави неща... така е... но не дава отговори... "ако правиш лоши неща отиваш в ада... ако правиш добри отиваш с рая"...
НО ЗАЩО?
ако спреш да търсиш знания и отговори на въпросите си... оставаш една сянка.. доста като днешните американци... силно вярват в бог... ходят на работа... ядат.. връщат се пред телевизора и заспиват... и на другия ден пак така.... ПЕРФЕКТНИЯТ гражданин... не задава въпроси... прави квото му се каже...
"релиягията проповядва хубави неща"
Знаеш ли защо проповядва хубави неща...първо защото така привлича повече клиентела и второ защото грозната истина винаги се крие зад грозни паравани!
Вземи един курс по световна религия, после гледай Zeitgeist. ;)
всъщност не ми трябва...
можеш ли да отговириш на изложенията в Zeitgeist или ще продължиш да намекваш, че съм профан в религията?
всъщност не ми трябва...
можеш ли да отговириш на изложенията в Zeitgeist или ще продължиш да намекваш, че съм профан в религията?
http://thedevineevidence.com/jesus_similarities.html
Заповядай. :) Написано е на познатия ти английски език.
прочетох го... да си призная отделих повече време от колкото заслужава...
не разбирам как не виждаш, че не се застъпват фактите, които вадят в този сайт... как започват изречения с "we must assume" и т.н.
това с раждането на кришна........ нямам думи...
ако тръгна да проследя всички факти сигурно ще се окаже, че нито един от тях не е верен...
дори всичко да не е едно и също до последния детайл както твърдят в Zeitgeist... пак прекалено много неща съвпадат...
Дадени са източниците на информация.
Това, че ти имаш предразсъдъци към последователите на Христос си е лично твой проблем.
Firefox намира израза "we must assume" само веднъж в цялата страница, не знам за какво ми говориш.
кое точно от "фактите не се застъпват" не разбираш?
"he Hindu texts tell us Krishna's parents never had a chance to flee- they were
imprisoned by Kamsa so he could kill Krishna once he was born"
"Krishna was born in a prison (not a stable as critics suggest) where his parents bore him in secret. "
т.е. според дадените факти Камса знае, че Кришна ще се роди скоро... в затвор е... НЕ ВИЖДА, че мая не е бременна вече... и продължава да чака бебето?
няма да издребнявам да опровергавам всеки факт в дадения текст... но определено губи всякаква рентабилност след такова твърдение
Firefox намира израза "we must assume" само веднъж в цялата страница, не знам за какво ми говориш.
не ми обръщай думите... добре ме разбра какво исках да кажа...
И Исус ли е виновен, че Камса е идиот? :lol:
Since Vasudeva believed Krishna's life was in danger, Krishna was secretly taken out of the prison cell to be raised by his foster parents, Yasoda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna#Birth
http://www.metmuseum.org/toah/ho/07/sss/ho_1982.220.8.htm
Много хубаво 'опровергаване' правиш. Дай още.
И Исус ли е виновен, че Камса е идиот? :lol:
Since Vasudeva believed Krishna's life was in danger, Krishna was secretly taken out of the prison cell to be raised by his foster parents, Yasoda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna#Birth
http://www.metmuseum.org/toah/ho/07/sss/ho_1982.220.8.htm
Много хубаво 'опровергаване' правиш. Дай още.
да... много добър отговор... Камса бил идиот...
не ми се спори с радиото...
Я пак?
Просто са го изнесли от затвора при приемно семейство, няма спор.
Не разбрах какво не си разбрал точно.
Дадох ти Wiki и източника на Wiki.
факта, че кришна е роден ТАЙНО... и че е изнесен след време...
за какво да си говорим..
за какво да си говорим..
Роден тайно и изнесен веднага.
за какво да си говорим..
този спор е безпредметен. рано или късно ще кажеш нещо което Christ няма да може да обори и той ще ти даде празен отговор за да приключи неудобната тема...
за какво да си говорим..
този спор е безпредметен. рано или късно ще кажеш нещо което Christ няма да може да обори и той ще ти даде празен отговор за да приключи неудобната тема...
Значи досега всичко съм оборил? :oops: :-D
за какво да си говорим..
разбира се някъф с ник Bishop ще се притече на помощ...
безпредметен... да родиш ТАЙНО е просто абсурдно... особено ако си вкаран в ЗАТВОР именно за да ти следят бременността....
дори всичко да не е едно и също до последния детайл както твърдят в Zeitgeist... пак прекалено много неща съвпадат...
поне ми прочети мненията преди да ме коментираш, Raybeez
няма значение какво изучават... Истината е много относителна... отговор никога няма да се намери... особено след като са пръснати толкова много ресурси върху религията... и това, че е далеч в миналото...
не съм тук, за да накарам някого да спре да вярва в бог...
коментирах единствено и само защото ми е смешно, че от църквата са толкова отчаяни, че тръгват да правят "походи" във форум за тийнс...
за какво да си говорим..
безпредметен... да родиш ТАЙНО е просто абсурдно... особено ако си вкаран в ЗАТВОР именно за да ти следят бременността....
Това е истинската история, бе, човек. И Wikipedia е така, а от там са дадени други източници.
Също така не посещавам църква.
за какво да си говорим..
И това трябваше да значи...?
Bishop, ако не можеш да си отговориш на въпроса не мисля, че имам какво повече да коментирам с теб
Raybeez, тогава не ме коментирай... толкова ли е сложно?
ПС: отивам да празнувам 8ми декември.. наздраве на тези, които празнуват с мен! :)
pafpufpaf
12-09-2008, 11:07
Религиите са измислени,за да обединяват различни племена в народ с общи цели и вярвания.А щом религиите са измислени,следователно и боговете са измислени.
Bishop, ако не можеш да си отговориш на въпроса не мисля, че имам какво повече да коментирам с теб
Хайде сега отвори миналите страници да видиш мненията ми и ще установиш че споделяме една и съща гледна точка. След което си отвори речника и виж и другите значения на думата Bishop.
ПП: Никът ми е от преди няколко години, когато играех шах активно.
Лично аз не вярвам в бог,но когато имам нужда,търся неговата помощ.Все трябва да има на кого да се изповядам :P
За мен ние сме създадени от извънземните.
hellspawn
12-09-2008, 19:16
Лично аз не вярвам в бог,но когато имам нужда,търся неговата помощ.Все трябва да има на кого да се изповядам :P
За мен ние сме създадени от извънземните.
Евала
Ако се моля на бог шанса да стане това което съм поискал е 1%
Ако се моля на стената шансът е пак толкова (зависи от желанието)
Ква е идеяата само да се разкарвам до някфа простотия създадена от едни лешпери за контролиране на масите?
Близкото бъдеще виждам 50% от света и повече атеисти и тогава ще стане доста забавно
SiegHeil
12-10-2008, 10:12
Ква е идеяата само да се разкарвам до някфа простотия създадена от едни лешпери за контролиране на масите?
Близкото бъдеще виждам 50% от света и повече атеисти и тогава ще стане доста забавно
Че то и сега е така...
Нали,супер гот ще е...
ПРоблема е че дори да не е християнството или мюсюлманството пак ще има там някви набожно-философски фанатични глупости.За да се отърве човечеството от тея религии ще са нужни доста поколения и доста голям научен,технологичен,психич ески,морален и социален прогрес.В близкото бъдеще всичко ще започне да се ескалира и повечето хора като видят как религиозните институции използват вярата на хората или ще се отрекат от всякаква вяра или пак малко ще вярват,тка за себе си,обаче то и тва с няколко поколение ще се отмие и всичко ще си дойде на мястото.И постепенно постепенно като всяка друга религия и тази ще си замине/Ако си мислите че религията прави изключение от правилото "няма нищо вечно" много се лъжете!
За да се отърве човечеството от тея религии ще са нужни доста поколения и доста голям научен,технологичен,психич ески,морален и социален прогрес (1).В близкото бъдеще всичко ще започне да се ескалира и повечето хора като видят как религиозните институции използват вярата на хората или ще се отрекат от всякаква вяра (2) или пак малко ще вярват, тка за себе си, обаче то и тва с няколко поколение ще се отмие и всичко ще си дойде на мястото.
:lol: :lol: :lol:
(1)Един свят без религии би бил доста лошо място, защото е религията е морал, нравоучение и в доста случаи е извор на мърдост и познание... Така че ако всички заплюят всички вероизповедания, не знам за какъв морален прогрес ще става дума ;] Религията е част от културата и го казвам уж като атеистка. Теб са те възпитавали да не крадеш и да не убиваш, нали? Тези морални устои произхождат от традиционното българско възпитание, включващо религията, ако ме разбираш.
Когато си говорим за морал, за вяра, за възпитание (нравоучение) нямам предвид да вярваш във 2ро пришествие, защото това общо взето си е твой избор... Става дума че щеш не щеш от Християнството си взел и възприел (надявам се!) определен универсален модел на поведение, които всеки един нормален, възпитан, добър човек с акъл в главата спазва. Ще дам пример с общата вежливост, с това да не прецакваш приятелите си (не пожелавай жената на ближния, ех, тоя Господ добре ги е измислил заповедите - хората се карат за гаджета доста често :?) ... и т.н. Спазваш ги тия неща, нали? (надявам се) Ама пак си атеист, нали? Религиите не ти пречат че толкова да искаш да ги премахнеш o.O
Дано ме разбираш, защото точно в момента не знам какви по-хубави изречения да измисля за да ми изглежда ясна мисълта.
(2)Доста хора за разбрали каква е Църквата и какво е предназначението й. Всички знаем че повечето попове са алчни. Окей.
!Но! вярата е нещо съвсем различно от религията, не се прави че не правиш разлика (или наистина не правиш?!?!?) Ако си решил да водиш смирен, праведен и добър живот в името на Господ, една църква не би те спряла. Или айде, обратното - ако човек НЕ иска да вярва винаги може да спре и без църковните служители да са алчни и корумпирани.
Тея неща са изключително несъществени. Може би наистина не знаеш кво е да имаш ВЯРА, или те е страх? Моля те, не ми отговаряй, не искам заради това изречение да ми насереш поста и да почнем да си чатим. Както и да е.
Изводът, който искам да направя, е че можем много да гнусим от днешните поповe, от Църквата, Ватикана-Матикана и не знам си още кво, но ако човек истински вярва точно тези неща не биха го спрели, защото са изключително несъществени... и нямат нищо общо с истинската вяра. (къде в Библията е писано да се пролива кръв за нея? Къде е писано че Бог иска money? :-D Това, че църковните служители са алчни и никакви християни не са, не е проблем на Исус Христос, нито на Библията, нито на Християнството като цяло - в оригиналния му вид)
пп. Въпреки че се отказах да вярвам на каквото и да е, не мога така безочливо да говоря... и то такива глупости като теб : D
ткам....морала може съвсем спокойно да се изгради без изобщо да се намесва каквато и да е религиозна насоченост.Има много атеистични семейства и съм чел статистики в които ясно се показва че процента на разводи при такива семейства е много по малък в сравнение с тези на религиозните семейства.
Законите са кофти нещо....има проблем правят закон и проблема се влошава,вместо тези средства да ги вложат в разрешаването на самия проблем .Във втория филм Зайтгайст бяха даден много ясни и красноречиви примери.
Не схващаш същността на самата вяра.....вярата е оръжието на църквата.Вярата не е нищо повече от оръжие в което присъстват заплахи и страх че ако не се подчиняваме ще страдаме.
Мен да ме е изстрах...всеки човек има страхове,но моите нямат нищо общо с твоите или на когото и да било тук.
Защо Борис покръсти българите....за да ги обедни и за да привлече стратегически важни съюзници.
"къде в Библията е писано да се пролива кръв за нея?"
Срещал съм и такива в нея цитати.
За теб може да са глупости,но за други може да са съвсем различно нещо.Като за финал ще ти кажа че абсолютно нищо не е такова каквото изглежда.Света се управлява от 5-6 човека които имат изгода от това да поддържат човечеството заблудено и лесно манипуларуемо,а какво по лесно от това да го накараш то да се самозалуждава и да му правиш мозъка мешана салата.
Да беше само Галилей....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE_% D0%91%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%BE
<-първия човек който е твърдял че има и други съзвездия и галактики
Да не говорим за кръстоноцните походи,изгарянето на жени само ако видят че черна котка й се търка в краката,да не говорим за това че църквата използвайки вярата застава против много от научните открития и методи които спасяват човешки животи!
Тка мога да пиша до утре,но смисъл нема да има.....ако виждаш нещо красиво и хубаво във вярата и религията това е само параван!
Религията е налагала моралните норми, както и законови догми, когато е имало нужда.
Обаче обществото се развива и в един момент религията не е плюс, а го дърпа назад, защото здраво се е вкопчило в някакви правила, които просто не са актуални за днешния живот.
Типичен пример е Галилей, който е бил преследван и съден от тази религия и защо?
Добре де, темата е "аргументи против съществуването на Бог" и главно се говори за вяра.
Знаем че е имало Инквизиция, кръстоносни походи, че науката не е имала почва и т.н. гадории, но какво общо имат те с ВЯРАТА? Не религията, вярата!
Kman, щоооом казваш. Наистина не ми се спори, защото казах в предния пост разликата м/у вяра и религия, не ми говори за кръстоносни походи, и аз съм чувала за тях и колко са били жестоки.
Религията е налагала моралните норми, както и законови догми, когато е имало нужда.
Обаче обществото се развива и в един момент религията не е плюс, а го дърпа назад, защото здраво се е вкопчило в някакви правила, които просто не са актуални за днешния живот.
Типичен пример е Галилей, който е бил преследван и съден от тази религия и защо?
Добре де, темата е "аргументи против съществуването на Бог" и главно се говори за вяра.
Знаем че е имало Инквизиция, кръстоносни походи, че науката не е имала почва и т.н. гадории, но какво общо имат те с ВЯРАТА? Не религията, вярата!
Kman, щоооом казваш. Наистина не ми се спори, защото казах в предния пост разликата м/у вяра и религия, не ми говори за кръстоносни походи, и аз съм чувала за тях и колко са били жестоки.
Е за какво ми е тази вяра - това е едно просто ограничение на човешкото мислене. "Неможе да мастурбираш, защото е ГРЯХ и ще идеш в АДА!"
Защо да е грях?!?! Защото на дядката, който е написал въпросната библия му се е струвало гадно...
"Е за какво ми е тази вяра - това е едно просто ограничение на човешкото мислене. "Неможе да мастурбираш, защото е ГРЯХ и ще идеш в АДА!"
Защо да е грях?!?! Защото на дядката, който е написал въпросната библия му се е струвало гадно..."
+1
Неможе няква си измислена книга да ми казва че трябва да се страхувам от нещо,да се подчинявам на нещо.
Единственното нещо пред което бих преклонил глава са природните закономерности,а религиозните закони са точно обратното на природните.В природата оцеляват най-силните,а в религията най-слабите...абсолютни глупости!Ще видим какво дали ще спасявате слабите когато световния демографски проблем се заостри и когато нямате какво да ядете!
Неможе няква книга да ме заплашва със смърт и агония ако не й се подчиня...ай сиктир ве!!!!!!!!
вярата е нещото чрез което те привличат в дадена религиозна институция!
страхът е патрона,Вярата-пълнителя,Религията-оръжието!
Да, до известна степен си права, вярата и религията не бива да бъдат смесвани като понятия. Въпреки това самата вяра налага огромни ограничения. Да вярваш в бог и 3те му манифестации, значи да живееш в ужас от: ада, ада, ада, ада, второто пришествие и ада. Това първо. Второ. Всичко което християнството прави е непрестанно да обяснява на последователите си колко са жалки, колко са грешни, как ще горят в ада общо взето за всяко нещо което правят, как носят греховете на предците си и така нататък. Това също е чиссто морално обременяване, което аз не съм склонен да приема за нормално. Като се замислиш това дори е подсъдимо - жестоко оронване на самочувствието на цели народи. Трето. Вярата не ни съветва да бъдем добри. Вярата казва - неубивайте, иначе бог ще ви накаже.(И тук пак опираме до живота в страх) Аз питам - добър ли е един човек, който гледа да не пречи на никого само и само да не гори в ада до края на вечността? Замисли се. И накрая. Християнството (както между другото повечето други религии) проповядва непоносимост към всички други веро изповедания... Редно ли ти се вижда това?
поста на @bishop внесе пълна яснота.По добре едали би могло да се изкаже.
;-) :smt045
Е, аз затова не вярвам.
Ама чак толкова не отричам религията... имам чувството че някои хора са се вманиачили по тая идея "анти-религии" ..
Иначе не знам при теб как е, но откакто не вярвам във възмездието животеца ми е доста по-черен и стъжнен. Да ти кажа хубаво е да вярваш в лафчетата за "все някога ще се нареди", за влаковете и пътниците, за възмездието..
Аз например си мисля че никога няма шанс за нещо добро.. може би защото никога не видях да става така, но това е нещо отделно де..
Вярата е нещо хубаво - но след време и за нея ще спре да ми пука.. 8-)
/айде няма да го избивам на лични драми/
Най-простия аргумент - никой не разполага с негова снимка => не съществува.
Никой не разполага с реална снимка на мозъка ти, той съществува ли?
mitternacht
12-14-2008, 13:05
Може да има Бог, но той ще е нещо по-различно от описаното в Библията.
Дори, Стария Завет е глупост, разказваща колко изстрадали са евреите.В него има такива "хубави" неща, че не ми се коментира.Някой беше споменал "Забавна Библия".Та там-"богоизбрания" народ може да опустошава, има роби, тормози другите народи и прочие... а нали всички трябва да сме равни пред Бог?Как някои ще са по-горе от други?
Мисълта ми беше друга.Някой, който е чел Пратчет ("Малки богове") ще види една много добра теория за създаването на боговете.Нищо чудно и нашия Бог все пак да го има, като една добра сила, и той да се подхранва с нашата вяра.
Дори, философски погледнато е така.Ние вярваме, че трябва да сме добри-тоест- ние сме добри.Така всичко е по-добре.Подобно е с кражбите, убийствата и прочие...
Както и да е, това е наистина сложна тема.Честно да си призная, докато прочета 25 страници се скъсах да се хиля :lol:
Крайния извод-независимо дали сме вярващи или атеисти-нека правим добро.А след по-малко от 100на години ще видим кой е прав ;)
всеки знае че човек не може да същестува без мозък => няма нужда от снимка
In_And_Out_of_Love
12-14-2008, 19:12
Това, че не вярвате в Бог и си мислите, че той само наказва, ви прави песимисти, а песимистичното мислене е ограничено мислене!!! Затова не ми говорете за граници налагани от религията...!
Не можете да постигнете нищо ако мислите песимистично!!!!!!!!!!!!!!!
Това и правите... оставяте живота си в ръцете на късмета, защото не можете да спрете да мислите песимистично, и да направите нещо което да можете да контролирате! :) Не се старая да ви наливам акъл в главите, въпреки, че доста хора от тук имат отчаяна нужда от това. :)
Не се старая и да споря с който и да е било от вас...! :)
Де да те знам... с напредналите технологии в наши дни може да си някъв андроид. :-|
/offtopic
http://www.youtube.com/watch?v=i3nEhIlkFV8
Религията налага ограничение на мисълта!Щом неможеш да съзреш това значи си ограничен.Един бог,една вяра,едно,моно....щом е едно И смята всичко останало за ерес и дяволско творение значи е ограничение на мисълта.Религиозната гледна точка е една от малкото мега консервативни гледни точки!Да се благодаряме че е имало хора които са се възпротивили на тая религия и идиологизмите които тя налага....ако не бяха те досега още щяхме да си мислим че земята е плоска и всичко се върти около нея!!!Сами си копаете гроба,мислите си че сте свободни и че света е красив и розов,но не виждате грозотата му,не виждате как има хора които имат полза от това да слагат невидимо ограничение и да си мислим че сме свободни,а всъщност да им робуваме!
"None are more enslaved than those who falsely believe they are free" Goethe
In_And_Out_of_Love
12-15-2008, 12:22
Това се отнася за вманиачените религиозни хора!!! А аз не съм от тях! :)
Де да те знам... с напредналите технологии в наши дни може да си някъв андроид. :-|
/offtopic
казвали ли са ти, че си забавен :lol:
за клипа:
тоя пич е някакво фанатизирано леке, което явно не е наясно с понятията мутация и еволюция
/offtopic
казвали ли са ти, че си забавен :lol:
за клипа:
тоя пич е някакво фанатизирано леке, което явно не е наясно с понятията мутация и еволюция
Пробвай да повредиш кода на някоя програма и виж дали ще работи. :lol:
Нали.. ще мутира. Йес.
Естествения подбор не може да промени основните генетични инструкции. Ако видиш, както каза момчето от клипа, котка да направи не-котка, кажи ми.
k`man, Библията не споменава, че Земята е плоска и по никакъв начин не подсказва геоцентризъм.
искаш да кажеш, че със самото възникване на живота на земята е имало котки и кучета ли :lol:
Да но библията се е използвала преди за да контролира мнението на хората чрез тяханата вяра и да изгарят на кладата хора които са твърдяли че земята НЕ е плоска и че НЕ е център на света....а когато неграмотен човек чете тази библия съвсем лесно би останал с впечатлението че земята е центъра на света....все пак в библията не се споменава за абсолютно нищо извън планетата земя,което си е чисто лишаване и ограничение.
Когато на един човек му набиваш в главата постоянно тая библия и накрая той ще бъде абсолютно убеден че всичко което не е написано в библията не съществува<-чиста манипулация,а проблема е че това го правят в момента....промиват мозъците на хората.
А я ми кажи след като в библията никъде не се споменава защо религиозните институции толкова са се страхували от хората които са твърдяли че земята НЕ е центъра и че НЕ е плоска....Страхували са се понеже са знаели че с това ще се започне началото на края на техния религиозен свят които им дава власт.
искаш да кажеш, че със самото възникване на живота на земята е имало котки и кучета ли
+1
Те не са се пръкнали от нищото...преди са били нещо друго и постепенно са станали това което са сега,а в момента има и животни които са предразположени от природата и нямат никаква нужда да еволюират и да се адаптират...те са адаптирани и еволюционния им процес е забавен,но при една промяна на климата или на някакъв друг вид живото застрашаващо природно бедствие те ще започнаат малко по малко да еволюират чрез естествен подбор.
Защо маймуните не ставали сега хора.....защото нямат нужда,нищо не ги прунуждава и даже всъщност една еволюция им е напълно излишна защото си живуркат перфектно.Капийш...
Ае хора тва са прости логически изводи,неможете ли да си ги направите сами!?!?!
Това, че не вярвате в Бог и си мислите, че той само наказва, ви прави песимисти, а песимистичното мислене е ограничено мислене!!! Затова не ми говорете за граници налагани от религията...!
Не можете да постигнете нищо ако мислите песимистично!!!!!!!!!!!!!!!
Това и правите... оставяте живота си в ръцете на късмета, защото не можете да спрете да мислите песимистично, и да направите нещо което да можете да контролирате! :) Не се старая да ви наливам акъл в главите, въпреки, че доста хора от тук имат отчаяна нужда от това. :)
Не се старая и да споря с който и да е било от вас...! :)
Тук грешиш. В ръцете на 'късмета' си оставят живота вярващите хора, макар че те използват думите 'съдба', 'бог' и 'писано' (вместо късмет)
искаш да кажеш, че със самото възникване на живота на земята е имало котки и кучета ли :lol:
Не виждам как това е значимо.
Нали еволюцията се случва постоянно?
SWASTICA
12-16-2008, 01:01
Да си атеист е вече мода.
Яко сте в модата, нали?
"Няма Господ, аз вярвам в мене си"
Браво за интелекта.
Никой не знае дали е има Ботев или Левски, но има хора с психични отклонения, който "трепят" за тях.
Няма доказателства.
Документите не са доказателства за съществуването на някой.
Не вярвате в Господ, който според вас е нещо пропагандирано от хората, а вярвате в историята, което е дело на хората.
Не вярвате на хората, защо вярвате в Историята?
Не сте били там за да видите кой е бил и кой не.
Това е относителност.
Има доказателства за съществуването на Бог, като типичен пример е танцът на Слънцето в Португалия.
Има храмове, които премахват отрицателната енергия от хората (нещо, което се чувства и е реално), има и милиони вярващи...
Но вие сте дебили, които си мислите, че сте се пръкнали от гъза на някой динозавър, който ви е изсрал като изгнили ботуши!
Чисто и просто - малоумие.
SWASTICA, ходи да се лекуваш. Christ също. ;)
SWASTICA
12-16-2008, 06:34
SWASTICA, ходи да се лекуваш. Christ също. ;)
Само живо същество, без умствен процес е способно да разсъждава по такъв неистов и буквално задръстен начин.
Да ходя да се лекувам, защото говоря истината?
Това е жалко да го помислиш и, доста дебилно да го напишеш.
Бих започнал лечение, ако ти си напишеш в подписа:
"Мен ме изсра Годзила, а теб?"
:)
Не искам да влизам в спор с психически неуравновесени индивиди и промити мозъци.
Свастика....хубаво си се изказал и аватара ти е супер готин,голям фен съм на Скалата,обаче атеизма първо на първо не е мода.Модерното е да вярваш в себе си и да вярваш в няква сила<-ей тва е модерно,а атеизма е безверие,т.е. не вярване нито в духовен,нито в някви свръх естествени сили....
Религията,вярата...все неща които те карат чрез заплахи да бъдеш някакъв...."трябва да правиш еди какво си,понеже иначе се смята за грях и ще отидеш в ада".
Карат да обръщаш другата буза ако те ударят,т.е. като те пребиват ти да си кротуваш и да си смирен,да не се бунтуваш и да не се възпротивяваш понеже "дявол" означава противник.....
Тва българите са егати смирените хора....те политиците ни е*ат кат за световно а ние се придържаме към максимата че трябва да обръщаме другата буза....ми обръщайте си я бре...като щете си разтваряйте бузите,все пак това си е вашия избор.Ето нагледен пример как религията е оръжие чрез което се контролира народ.
Религията винаги е използвала страхът,а това е най-лесния начин за психическа манипулация.Немога да разбера само едно.....чак такива злета ли сте,че не чаткате че психиката е нещо което лесно може да бъде контролирано по много начини,един от които е страхът.И неможете ли логически да го свържете със заплахите в библията.
Психика....логика....почвам да си мисля че има хора които никога не са чували тези думи.
SWASTICA
12-16-2008, 15:58
Свастика....хубаво си се изказал и аватара ти е супер готин,голям фен съм на Скалата,обаче атеизма първо на първо не е мода.Модерното е да вярваш в себе си и да вярваш в няква сила<-ей тва е модерно,а атеизма е безверие,т.е. не вярване нито в духовен,нито в някви свръх естествени сили....
Религията,вярата...все неща които те карат чрез заплахи да бъдеш някакъв...."трябва да правиш еди какво си,понеже иначе се смята за грях и ще отидеш в ада".
Карат да обръщаш другата буза ако те ударят,т.е. като те пребиват ти да си кротуваш и да си смирен,да не се бунтуваш и да не се възпротивяваш понеже "дявол" означава противник.....
Тва българите са егати смирените хора....те политиците ни е*ат кат за световно а ние се придържаме към максимата че трябва да обръщаме другата буза....ми обръщайте си я бре...като щете си разтваряйте бузите,все пак това си е вашия избор.Ето нагледен пример как религията е оръжие чрез което се контролира народ.
Религията винаги е използвала страхът,а това е най-лесния начин за психическа манипулация.Немога да разбера само едно.....чак такива злета ли сте,че не чаткате че психиката е нещо което лесно може да бъде контролирано по много начини,един от които е страхът.И неможете ли логически да го свържете със заплахите в библията.
Психика....логика....почвам да си мисля че има хора които никога не са чували тези думи.
Библията може да е пропаганда, част от забраните във света на религията също, но, ако ти не си ограничиш действията (примерно трепеш хора наред, защото не го смяташ за грешно), няма кой да го направи.
Това е мислена граница на действията.
Но сила, която контролира всичко съществува и е глупаво да не вярваш в това...
Дали Господ или "Голяма сила", все има нещо.
Не схващаш тънката разлика....тази граница се изгражда и без намесата на каквато и да е религия и вяра.Изгражда се от възпитанието!
"Но сила, която контролира всичко съществува"
ЕТО това е робско мислене,което си мисли че винаги има нещо което го контролира,което неможете да съзрете в религията,а самата религия е възникнала от робските слоеве.
И кое прави тази все силна и могъща "сила" правилна и кое й определя нейните действия,избори....ние ли,чрез нашите постъпки ли,тогава всъщност ние я контролираме,а тя ни връща онова което си надрубим....много хора казват на това съдба или орист,но тези хора немогат да видят как миналите им постъпки,думи и държание са ги вкарали в положението в което са попаднали в момента когато си мислят че "съдбата" е виновна.
Е то туй то...винаги трябва да има някой друг виновен ,било то съдба,бог,орист....да си мислим че от нас нищо не зависи,че има някой който вместо нас решава и трябва да сме му благодарни че ни наказва....ето това е робското мислене->да си благодарен когато те измъчват и когато спрат да те измъчват да лижеш обувките на господаря си от благодарност че е спрял.
А защо според религията борбения,непримиримия и противопоставящия се дух и воля в хората е оприличен като "дявол",защото дявол означава противопоставен.Защото ако един роб не се примири и извоюва свободата,останалите роби ще му завиждат.
"бъди смирен и покорен иначе отиваш в ада"......мерси,ама предпочитам да се боря до края и да умра с достойнство.
И не ми говори че в религията е въпрос на постъпки,защото това е криво разбрано....ако правиш добри неща отиваш в рая....такова нещо като добра постъпка няма,защото правейки нещо в полза на някого,ти всъщност ощетяваш някой друг.
А относно онва с избиването
"примерно трепеш хора наред, защото не го смяташ за грешно"
грешно ли е да възтанеш срещу хората които те тъпчат цял живот(политиците)...това се случва в момента.И те се не искат ти да се противопоставяш естествено и ще се мъчат със груба сила да те натискат на земята и ти кво няма ли да отвърнеш...ако не окажеш сила върху тях няма да се освободиш от натиска им.Я ми кажи един човек който крадейки държавни пари е оставил 10000 човека гладни,оставил е хора да умират в болниците и т.н. какво заслужава....да го накаже няква сила след смъртта му ли?Проблема е че тази сила е измислена от точно таквиа хора,за да си мислим че и те ще бъдат някога наказани и ние да не ги наказваме.....
Питам за пореден път....вие чували ли сте термините Логика и Психика!?!?!?!?!?
In_And_Out_of_Love
12-18-2008, 18:01
SWASTICA Не ги слушай! Те се уповават само на тапите им научни доказателства... Нищо не е такова каквото изглежда Kman и кога ще приемеш, че не всичко е материално?
Никога няма да разберете за какво ви говорим бе хора! Колкото и да ви се обяснява... :) Аз прекрасно разбирам начинът по който мисли Kman, защото едно време и аз мислих така, но развитието на някои мои способности и премахването на някои граници на ума ми позволи да "надзърна" отвъд науката и материята... Това което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
Всичките прозрения, които идват на човек са породени от силата на Вселената, на която се казва още Господ, Бог, Всевишен и т.н.
Просто не можете да приемете, че Господ съществува, защото си го представяте като човек! Това, че човек е приел човешка форма е измислица! Повечето неща в библията са измислица, но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената? За да сте сигурно в това трябва да сте виждали нейния край... :)
Време за дисекция. :?
SWASTICA Не ги слушай! Те се уповават само на тапите им научни доказателства...
А на какво да се уповаваме?
Нищо не е такова каквото изглежда Kman и кога ще приемеш, че не всичко е материално?
Никога няма да разберете за какво ви говорим бе хора! Колкото и да ви се обяснява... :)
Естествено че няма да разберем. Когато на един интелигентен човек се предостави едно съждение, той има навика да си зададе въпросите 'Това дали е така?' и 'Това защо е така'. Ние никога няма да разберем за какво говорите защото не можете да отговорите на нито един от двата въпроса с нещо по-адекватно от 'Това просто е така' или 'Трябва просто да вярвате'
Аз прекрасно разбирам начинът по който мисли Kman, защото едно време и аз мислих така, но развитието на някои мои способности
Като например въображението ли?
и премахването на някои граници на ума ми позволи да "надзърна" отвъд науката и материята... Това което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
Любопитен съм да разбера как точно е станало това. Кажи ми. Какво те кара, теб лично, да вярваш?
Всичките прозрения, които идват на човек са породени от силата на Вселената, на която се казва още Господ, Бог, Всевишен и т.н.
Ето пак някакви прозрения бълнуваш. Какви са тези прозрения? Намирисва ми на гадно съединение от богата фантазия и краен оптимизъм.
Просто не можете да приемете, че Господ съществува, защото си го представяте като човек! Това, че човек е приел човешка форма е измислица!
Не си прав. За другите не знам, но аз не мога да приема че Господ съществува, не защото си го представям по какъвто и да е начин, а защото нямам причина да го приема. (Виж по-горе коментара за интелигентните хора). Изречението за хората, които са приели човешка форма дори не го зацепих.
Повечето неща в библията са измислица, но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената? За да сте сигурно в това трябва да сте виждали нейния край... :)
Защото, приятелче любимо, не можеш да имаш център на едно пространство, който да се върти около друга точка, принадлежаща на същото пространство. Елементарна стереометрия на ниво 7 клас. (Визирам земята и слънцето.) В най добрия случай центърът на млечния пър може да се приеме за център на вселената, ако трябва да се доближим максимално до идеята за земята. Това обаче също е малко вероятно.
SWASTlCA
12-19-2008, 02:04
Значи, който вярва в Господ е малоумен, регресирал, ниско интелигентен изрод, а?
Е**х ви във философите.
NepHilim
12-19-2008, 14:58
Според Кант, човек има необходимост от съществувана на Висш Коректив, какъвто е Бог.
Истина е обаче, че когато не желае да има подобен Коректив на неговите действия , помисли и чувства, то човека започва да отрича съществуването на Бог и по този начин се заформя атеистичната нагласа. Тази нагласа обаче е продиктувана от страх, а човек има обичая да отрече всичко от което се страхува поради неправилността на постъпките си. Бог е като червената шапчица. Една приказка с добър завършек, която на места издиша.
Служила е за оправдание на всякакви хора да вършат каквото си искат.
Може и без нея.
GetNasty
12-19-2008, 15:24
НЕ ВЯРВАМ ДОКАТО НЕ ВИДЯ.
@In And Out of Love ако беше видял истината сега нямаше да пишеш усмихнати имотиконки и оптимизирани изказвания,по простата причина че истината е грозна!!!!!
но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената?
:lol: :lol: :lol: :lol: Не просто...почнах да се търкалям от смях на земята....
Това че нямаме друга гледна точка освен от планетата ни Земя не ни прави център на нищо,освен на идиотщината ни!
ова което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
брейййй че кво толкова си "видял","сънувал","изпитал","прозрял"?
Всичко красиво е лъжливо и просто прикрива грозотата на истината!
@In And Out of Love ще се мине време и когато истината те прасне по тиквата ще разбереш че съм бил прав....може да мине много време,но е неизбежно...грозната истина винаги идва когато не я очакваме!
На какво да се уповаваме....аз лично се уповавам на логиката и мисълта.Вие като искате уповавайте се на хартийка на която е нарисуван човек живял преди приблизтиелно 2 хил. и нещо години,който не е бил нищо повече от човек който иска да има повече мир по света,но истината е че ако искаш мир,трябва да се готвиш за война.
Бог бил любов,любовта между хората и прочие....сори че ви го казвам обаче любовта е смесица от хормони и нищо повече.
Бог бил няква сила....верно,а тая сила управлява ли и всички останали напреднали ивзънземни форми на живот.
Бог бил нещо което управлява всичко,който никога не греши,всемогъщ и всеобичащ и с човешки облик,въпреки че на земята има и негроидни и монголоидни и европеидни раси,той от коя е...от всичките ли или той може да бъде какъвто си поиска,добре де той е без лице,ама все пак е по наш облик създаден(нямам си и на идея от кого),то тогава и той има като нашите емоции,терзания,чувства и нужди.ааа той бил по висш и ги е превъзмогнал...че кога е станало това,преди Адам и Ева,преди динозаврите,преди да има изобщо земя...обаче за къв чеп му е било да създава водовод на марс,различни газове и химични елементи на другите планети които могат да бъдат или са били предпоставки за живот....това му е алтернативата ако се провали на нашата планета ли...
А и като се сетих за динозаври се сетих за едно абсурдно изказване не се сещам на кого беше опаче според това изказване хора и динозаври са живели заедно и по това се съдели по приказките и митовете за големи гущери и дракони...първо тези легенди и митове идват от хора които са намирали кости и черепи и са имали богато въображение и второ добре че не сме живели заедно с тях че едвали сме можели да оцелеем и 2 дена в такава агресивна среда.То човек трудно живее във джунглите и прериите,а вие мислите че ще е можел да живее сред природа където почти всяка месоядна гадина е била с метър-два по висока от човека,три пъти по бърза,по кръвожадна,по гладна,с дълги и заострени нокти и зъби......представете си че сте изправен срещу лъв само с едно копие и прашка.....а сега си представете че сте изправен срещу 5-6 лъва високи по 3-4 метра,бягащи два пъти по бързо от сегашните и два пъти по умни и кръвожадни....
Дори и да сте цяла дузина хора въоръжени с копия....тея гадини имат два пъти по голям изтинкт за ловуване,5-6 пъти по добро убоняние,2 пъти по добра организация при ловуване и отделяне на плячката което допълнително разхлабва каквато и която и да е психика и краката ви треперят като че са от кашкавал....
пффф какво знаете вие за грозната истина......
Значи, който вярва в Господ е малоумен, регресирал, ниско интелигентен изрод, а?
Такива са били неговите създатели,а вие сега само защитавате техните възгледи,което ви принизява на близко до тяхното ниво....
Не е въпрос да видиш...гравитацитя не се вижда,но действа с доста брутални по някога доказателства.Проблема е там че идиотщината на хората и тяхната неинформираност и консервативност много често ги тласка към лесния път за разгадаване на нешата които им се случват за които си нямат ни най-малка идея защо се случват....изпитват успокоеност когато постят и си мислят че това е чувството когато се доближаваш до бог,а всъщност това се случва когато тялото се наложи да отделя определени хормони поради липса или драстичното намалено количество на приеманата храна.Или пък любовта която е често определяна като божествена...да не говорим за досадата,скуката,задоволст вото,недоувлестворението и т.н. които са предисзвикани от едно следствие(хормонално),коет е предизвикано от храна(която определя огромна част от настроението) и външния фактор които е само катализатор.
Нужно ли е да говоря още за факторите които предизвикрат недостатъците на човешката психика и разум,които са предпоставки за нуждата от "вяра" и "уповаване" в нещо всемогъщо,което едновременно и да ни обича и помага.
"Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо." Демокрит
Такива са били неговите създатели,а вие сега само защитавате техните възгледи,което ви принизява на близко до тяхното ниво....
Не е въпрос да видиш...гравитацитя не се вижда,но действа с доста брутални по някога доказателства.Проблема е там че идиотщината на хората и тяхната неинформираност и консервативност много често ги тласка към лесния път за разгадаване на нешата които им се случват за които си нямат ни най-малка идея защо се случват....изпитват успокоеност когато постят и си мислят че това е чувството когато се доближаваш до бог,а всъщност това се случва когато тялото се наложи да отделя определени хормони поради липса или драстичното намалено количество на приеманата храна.Или пък любовта която е често определяна като божествена...да не говорим за досадата,скуката,задоволст вото,недоувлестворението и т.н. които са предисзвикани от едно следствие(хормонално),коет е предизвикано от храна(която определя огромна част от настроението) и външния фактор които е само катализатор.
Нужно ли е да говоря още за факторите които предизвикрат недостатъците на човешката психика и разум,които са предпоставки за нуждата от "вяра" и "уповаване" в нещо всемогъщо,което едновременно и да ни обича и помага.
"Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо." Демокрит[/quote]
Именно. Преди няколко хиляди години една маймуна слязла от едно дърво и казала 'Аз съм човек'. слязла и втора маймуна, видяла да пада светкавица и казала 'Какво е това? Аз не го знам от къде идва. Значи там горе има някой който ни го праща.' И така се зародили първите богове - Когато първият идиот се опитал да си обясни нещо, без да се опита да го разбере.
НЕ ВЯРВАМ ДОКАТО НЕ ВИДЯ.
Тогава вече няма да е вяра!
http://www.youtube.com/watch?v=5C2_TLoLB0Y
http://www.youtube.com/watch?v=zDHJ4ztnldQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jk6ILZAaAMI&feature=related
А защо никой не задава въпроси като "дали съществева Алах" "дали съществува Буда" "Дали Йехиова се е появил пред евреите" ?
Phoenixheart1
12-22-2008, 10:30
"Reason is Satan's bitch" - Martin Luther
"Reason is Satan's bitch" - Martin Luther
LOL
Kman, първо, че си неграмотен, а и написа толкова много простотии, че няма думи, с които могат да се опишат.
И ако си направиш труда да прочетеш поне една от Десетте Божи заповеди, ще разбереш, че те не са ни дадени, за да ни манипулират, а за да направят света по-добър.
Аз съм вярващ, но не се чувствам манипулиран - нещо, което щях да изпитвам, ако беше прав.
А кой е създал БОГ.Неможе да се е появил в "нищото".Просто незнам никой човек номоже да каже,че ИМА И ЧЕ НЯМА.
Да си атеист е вече мода.
Яко сте в модата, нали?
"Няма Господ, аз вярвам в мене си"
Браво за интелекта.
Никой не знае дали е има Ботев или Левски, но има хора с психични отклонения, който "трепят" за тях.
Няма доказателства.
Документите не са доказателства за съществуването на някой.
Не вярвате в Господ, който според вас е нещо пропагандирано от хората, а вярвате в историята, което е дело на хората.
Не вярвате на хората, защо вярвате в Историята?
Не сте били там за да видите кой е бил и кой не.
Това е относителност.
Има доказателства за съществуването на Бог, като типичен пример е танцът на Слънцето в Португалия.
Има храмове, които премахват отрицателната енергия от хората (нещо, което се чувства и е реално), има и милиони вярващи...
Но вие сте дебили, които си мислите, че сте се пръкнали от гъза на някой динозавър, който ви е изсрал като изгнили ботуши!
Чисто и просто - малоумие.
1. Атеизма не е мода.
2. Кой нормален би сравнил историята с библията? В историята има дати, войните и лицата са документирани. Създаването на държавата ни и първият български хан също е отбелязан. Хора като Ботев и Левски са съществували, Също както е съществувал и човек като Иисус. Но Иисус Христос е бил обикновен човек , а не божи син. Факта , че е имал някаква сила да лекува хората, тогавашните хора са си го обяснявали като намеса от нещо свръхестествено, като са го нарекли божи син. При положение ,че никой не е виждал Бога , създал Иисус. Сега такива хора , просто са доразвили дарбата си и всичко се обяснява със силната психика на човека.
Kman, първо, че си неграмотен, а и написа толкова много простотии, че няма думи, с които могат да се опишат.
И ако си направиш труда да прочетеш поне една от Десетте Божи заповеди, ще разбереш, че те не са ни дадени, за да ни манипулират, а за да направят света по-добър.
Аз съм вярващ, но не се чувствам манипулиран - нещо, което щях да изпитвам, ако беше прав.
охаааа...
първо....мерси за комплимента :) радвам се когато феновете ми ме критикуват 8-)
ткам второ....чел съм и десетте божи заповеди и доста повече неща и мога да ти кажа че такива книги трябва да се четат измежду редовете и да се разкриват скритите им цели на подобни книги.Защото всяко нещо което се гледа,чете слуша и прочие провокира съзнателно и подсъзнателно чувства,мисли и настроения в хората и точно по този начин се осъществяват целите на подобни книги които "искат да направят света по добър"...които искат да втъплят че "любовта и мира ще спасят света"
ще ти кажа само едно нещо....искаш ли мир,готви се за война,живота е просто една борба,а любовта,заедно със всички чувства е следствие от химически процеси протичащи в тялото(хормони)
Не се чувстващ манипулиран защото точно това е чувствтото...точно така бачка манипулацията...подсъзнате но,да си втълпяваш някакви небивалици за чудесии и да не осъзнаваш какво всъщност реално става....
Добре дошъл в РЕАЛНИЯ свят в който важят природните закономерности и хаоса....уффф,надявам се си чувал за теорията на хаоса....
И като за финал една прекрасна мисъл:"Нищо не е такова каквото изглежда"
п.с. сори ако има правописни грешки
Не ми се спори, човек. Нито аз мога да ти убедя в нещо, нито пък ти - мен.
Бъди жив и здрав.
Измъкваш се по терлички а.... :lol:
Измъкваш се по терлички а.... :lol:
Да.
k`man е ужасно прав за манипулацията над хората по времето на Средните векове от Римокатолическата църква, която е използвала Библията за предтекст...
Но в онези времена на обикновения човек не се е давало да чете Библия, затова хората са вярвали на църквата. По време на Протестантската реформация, за хората вече е била достъпна Библията и много са се разбунтували против Рим и Папството.
Препоръчвам ти филма за Мартин Лутер Кинг, първия Реформатор, който можеш да свалиш от тук (http://zamunda.net/details.php?id=48650&hit=1).
Също така ако се интересуваш от това как точно Откровението на Йоан се връзва с Френската революция, Османската империя и тн, пиши ми ЛС, ще ти пратя някой друг матерял.
Nam3less3
01-03-2009, 01:43
Айде давайте аргументи, стига с тая средновековна църква(политическа и морална империя), християните ги е срам от нея.
Благодаря ти са филма,ще го гледам,но според мен в такива филми,книги и всякакви подобни истината е малко или много замазана поради една или друга причина...но филма ше го гледам с интерес :)
Благодаря ти са филма,ще го гледам,но според мен в такива филми,книги и всякакви подобни истината е малко или много замазана поради една или друга причина...но филма ше го гледам с интерес :)
Значи не знаеш много за Протестантската реформация...
Гледай, гледай... на луди ги прави Лутър :-D
Защо Вселената да не е перфектна? Всичко работи както трябва да работи.
@Funky_Jazzist: Не, но в Библията пише, че е всезнаещ. :) Следователно е създал Вселената такава, каквато я виждаме днес във всичкият й детайл и сложност.
1. Самите планети , галактики и звезди са разпръснати.
2. Всеки ден има престъпления , кражби и убийства.
3. Един не си знае парите , а друг няма стотинки и за хляб.
4. Лъжи и лицемерие са вечно в главите на хората.
Е добре , ако Бог съществуваше , всичко това нямаше да стои по този начин.
Прощавайте, че се намесвам, но този коментар ме изкуши да се обадя и аз :D .
По 1вата точка: ти виждала ли си схемата на ЦЯЛАТА вселена, че да твърдиш, че не е подредена както трябва (а ако има хаос в подредбата, бих ти препоръчал да се запознаеш с теорията на хаоса)
По 2, 3, 4та точка ще те оборя само с 1 аргумент: На земята сме сами! Всичко, което става лошо или добро си извира от самите нас.Всеки ден решаваме дали да правим добро или зло и точно по този начин Бог ни "оценява" дали сме достойни да "влезем в царството му".Ако се месише във нашите дела, нямаше да има капка логика за това "разпределение", кой да отиде в рая и кой да загуби душата си.
Много точно е написано, когато Бог казва "Моят път, не е твоят", и обратното - нашият път не е неговият, ние сами решаваме какви да бъдем.
На всички ще кажа, че ако си направите 1 малка ретроспекция, ще се уверите, че любовта и добротата ВИНАГИ са побеждавали!!!И веднага ви препоръчвам филма - "Ганди" (Gandhi на английски), нямате си на идея колко философия се крие в тази личност, за 1ви път като гледах филма си промених светогледа.Ето ви и един негов цитат "Да, хундуист съм. Но също така християнин, мюсюлманин, будист и юдей"...колко силно изказване нали?Струва си да се замислите.
Със здраве.
Аз не съм почитател на религията, не вярвам, че Христос се е родил за да ни обедини под някакви си канони и догми.Религията е създадена от човек.
Относно "обръщаме другата буза", Ганди изказва доста проницателно разсъждение, че не е идеята да ни пребият от бой, а когато застанеш без страх пред човек и той започне да те удря, а ти стойш решително изправен, нещо в човека се събужда, нещо което заменя омразата с уважение...идеята е, че не трябва да се свиваме като червеи и да търпим, а да стоим гордо и да отстояваме човешките си права.Той самият прави множество мирни протести, чрез които успява да освободи Индия от Англичаните, без да е имало каквито и да е агресивни действия от негова страна, изумително!
Сериозно, който не е гледал филма "Ганди" да го свали.
С всичко трябва да се подхожда с мярка....дори и с мира...ако няма мир е кофти,обаче ако има прекалено много мир и всичко е мирно е също много кофти.
С всичко трябва да се подхожда с мярка....дори и с мира...ако няма мир е кофти,обаче ако има прекалено много мир и всичко е мирно е също много кофти.
Аргументирай се.
Замисли се какво ще стане ако всичко е прекалено мирно и спокойно...човешкото същество не е създадено да е прекалено спокойно.Ще има значителни изменения в човешката психика и хората ще се превърнат в егати зомбитата.
Няма ли известни дози притеснение,адреналин,яд и т.н. то те ще се трупат и ще бликат като гейзери на определените моменти....огромни лоши пролемени ще настъпят в психиката на хората.
Нали си чувал че "тихите води са най-дълбоки".Я сега представи всеки да е така и всеки да трупа яд всеки ден без да има възможност да я изрази...
Тук е много важно какво имаш предвид под спокойно...аз нямам предвид, че трябва да сме като зомбита, непукисти.Спокойствие и мир, да се живее балансирано без омраза, яд и тн.Адреналинът може да се набавя и по други начини, не само чрез омраза, Huo Yuan Jia от известната екранизация "Fearless" казва: "приятелство, чрез състезание", тоест може да не се ограничаваме, както сигурно си представяш, че ще стане.
Относно психиката, приятелю, ако беше толкова просто нямаше да има толкова въпроси без отговор.Също така изменения в психиката ще се наблюдават само в положителна насока, отрицателна ще е само към лабилната психика...замисли се!
"човешкото същество не е създадено да е прекалено спокойно", ако ти си човека, който да каже за какво е създаден човек и за какво не...евалата, друже :lol: ...
С простички думи, мирът и спокойствието се търсят от векове - "Нирвана" според хиндуистите или будистите, нз.Идеята е да няма омраза, яд, завист в сърцата ни, да няма воини...бля,бля...и тем подобни "Мис Свят" желания, колкото и да са банални.
Искрено ти пожелавам да достигнеш своята "Нирвана" или "Спектърът на утехата" (като в Джейм Бонд :D ), за да имаш поне малка представа за какво отстояваш гледната си точка.Със здраве :) .
Там където има положителни неща,там има и отрицателни.
Идеите ни съвсем малко се разминават.Има баланс на всичко....ако този баланс се наруши без значение дали чрез прекомерна добрина или прекомерна злина всичко се прецаква.В момента нищо не е в баланс,особено в България.
"Идеята е да няма омраза, яд, завист в сърцата ни"
Любовта и омразата са едно и също нещо....а срещуположното им е безразличието.там където има омраза там има и обич.Това е малко като черното и бялото,не съм много привърженик на тази теория,но те немогат едно без друго.Ако един човек таи голям любов,то таи и голяма омраза,която само чака да се покаже...те са си заедно.Как да ти го обясня по друг начин...
Нямам нужда от обяснения, въпреки, че съм ти багодарен.Всеки има своя гледна точка.Относно "там където има омраза там има и обич.Това е малко като черното и бялото,не съм много привърженик на тази теория,но те немогат едно без друго", разбира се, че е така погледни малко по-горе в постовете ми съм казал, че ние избираме всеки ден какви да бъдем, добри или лоши.Съвсем не съм съгласен за това ти изказване, че щом човек обича задължително тай омраза...това са чувства, които се появяват в следствие на действия и точно там се крие моментът, в който ти сам трябва да направиш избора си, дали да дадеш воля да гнева си или да "простиш"...това ни разграничава на добри и лоши хора.Но определено съм съгласен с теб, че безразличието е най-лошият избор, ако това имаше предвид.
В действието и противодействието се крие балансът, с това би трябвало да се съгласиш и мисля, че това искаше да ми обясниш.
Главната идея беше за спокойствието и мира, пак ти казвам, има ли баланс в мира и спокойствието, всичко ще е наред (това не включва омраза и гняв и тн.).
Pagan_man
01-04-2009, 13:06
http://www.youtube.com/watch?v=svkyn_Rf-NI&feature=related
Относно "обръщаме другата буза", Ганди изказва доста проницателно разсъждение, че не е идеята да ни пребият от бой, а когато застанеш без страх пред човек и той започне да те удря, а ти стойш решително изправен, нещо в човека се събужда, нещо което заменя омразата с уважение...идеята е, че не трябва да се свиваме като червеи и да търпим, а да стоим гордо и да отстояваме човешките си права.
И тук не мога да се стърпя да отбележа че основните ценности на християнството включват, можеш ли да се сетиш какво? СМИРЕНИЕ И току що твоята теория изгърмя, защото обръщането на бузата означава да приемаш това което ти се случва без да му се противиш => проповядва безгръбначност и малодушие => тълкуването на k'man е къде къде по близо до истината от твоето
Това съвсем не е моя теория, не знам как остана с такова впечатление.Аз не съм верозащитник, нито се оповавам на някаква религия, единственото на което се оповавам е добротата, честноста и достойнството да бъдеш човек.Относно тълкуването, мисля че Ганди е бил къде къде по-проницателен от теб или мен.Друго, ако застанеш гордо пред някой и поемеш 1-2 удара и все още седиш така гордо и отстояваш правата си, мислиш ли че ще те сметне за малодушен, или изобщо ти смяташ ли това за малодушие и безгръбначност?Той казва, не да търпиш това, което ти се случва, а чрез силата на любовта да отстояваш това в което вярваш.По-просто не бих могъл да ти го кажа.
Във всяко едно изречение, било то от библията или корана или хиндуистката книга (не се сещам как се казваше), се крие страшно много философия и в никакъв случай не се тълкува буквално (според мен), едва ли щяха да са толкова велики книги, ако не се криеше нещо под простите думи.
Ако найстина тълкуваш така нещата, както ги описваш, не си нищо по-различно от поредния тесногръд съфорумец, без умисъл да те обидя :) .Със здраве.
Част от християните мислят, че светът се е появил преди 12000 години.
ММ нека помислим за това..... Човек се е появил преди 12000 години ... Започнал е да се размножава , устроил е селища , цивилизация и тн..... Добре, но искам да задам един прост въпрос, много е лесен.... Това е въпрос от 1 дума ..
Динозавър?
"C'mon man dinosaur fossels whats the deal?
God put those here to test our faith!
I think god put you here to test my faith dude!"
Nam3less3
01-04-2009, 16:41
Част от християните мислят, че светът се е появил преди 12000 години.
ММ нека помислим за това..... Човек се е появил преди 12000 години ... Започнал е да се размножава , устроил е селища , цивилизация и тн..... Добре, но искам да задам един прост въпрос, много е лесен.... Това е въпрос от 1 дума ..
Динозавър?
"C'mon man dinosaur fossels whats the deal?
God put those here to test our faith!
I think god put you here to test my faith dude!"Аз не съм чувал за християнин, който да мисли че светът се е появил преди 12000 години, и че скелетите на динозаврите били тест за вярата това са от най-големите глупости и слаби аргументи :lol:
Годините са 6000 lol
Някой май не е гледал както трябва.
Бехемот, Левиатан и "драконите" в абсолютно всички митологии някой ако ми обясни какво са...
Бехемот, Левиатан и "драконите" в абсолютно всички митологии някой ако ми обясни какво са...
Истории с цел почерпка в хана или кръчмата.
Това съвсем не е моя теория, не знам как остана с такова впечатление.Аз не съм верозащитник, нито се оповавам на някаква религия, единственото на което се оповавам е добротата, честноста и достойнството да бъдеш човек.Относно тълкуването, мисля че Ганди е бил къде къде по-проницателен от теб или мен.Друго, ако застанеш гордо пред някой и поемеш 1-2 удара и все още седиш така гордо и отстояваш правата си, мислиш ли че ще те сметне за малодушен, или изобщо ти смяташ ли това за малодушие и безгръбначност?Той казва, не да търпиш това, което ти се случва, а чрез силата на любовта да отстояваш това в което вярваш.По-просто не бих могъл да ти го кажа.
Във всяко едно изречение, било то от библията или корана или хиндуистката книга (не се сещам как се казваше), се крие страшно много философия и в никакъв случай не се тълкува буквално (според мен), едва ли щяха да са толкова велики книги, ако не се криеше нещо под простите думи.
Ако найстина тълкуваш така нещата, както ги описваш, не си нищо по-различно от поредния тесногръд съфорумец, без умисъл да те обидя :) .Със здраве.
Ok, ако извадим идеята с шамарите от библейския и контекст, съм напълно съгласен с Ганди. Идеята ми обаче беше че библията проповядва безгръбначие. С това няма как да не се съгласиш. Така че сложено в контекста на остатъка от нея притчата с ударите не може да бъде тълкувана като дързост и самоуважение.
Истории с цел почерпка в хана или кръчмата.
Тук съм 100% съгласен, :-D Наздраве.
Ok, ако извадим идеята с шамарите от библейския и контекст, съм напълно съгласен с Ганди. Идеята ми обаче беше че библията проповядва безгръбначие. С това няма как да не се съгласиш. Така че сложено в контекста на остатъка от нея притчата с ударите не може да бъде тълкувана като дързост и самоуважение.
Сериозно, човек, гледай филма "Ганди" и ще стигнеш до някои изводи.
Сега и да ти обяснявам едва ли ще променя гледната ти точка, и изобщо в по-горните ми постове не ставаше въпрос за дързост и прочие.Библията съвсем не проповядва безгръбначие :) , идеята й е много по-дълбока.Все пак най-важно е как ТИ чувстваш написаното, ако го чувстваш, както ти каза, много жалко.Това е нещо като, когато ти дадат някое стихотворение или разказ и те питат "какво е искал да каже авторът?", не е важно какво е искал да каже авторът, това едва ли някой може да каже със сигурност, а всъщност идеята е да напишеш как ти възприемаш творбата и как ти влияе тя (това го каза една доцентка по Теория на литературата, не знам дали примерът ще ти се стори точен, но да се надяваме :lol: ).
В контекста на Библията да обърнеш другата буза е най-доброто решение...
Защо да се биеш с някой? Исус ни учи ние да прощаваме както Той прощава на нас...
А какво ще кажете за всички тези "светии" по иконите, нима една от Божиите заповеди не е "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи."?А масово се молят на Кирил и Методи примерно, или Георги, който убил змея и прочие и прочие...
А какво ще кажете за всички тези "светии" по иконите, нима една от Божиите заповеди не е "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи."?А масово се молят на Кирил и Методи примерно, или Георги, който убил змея и прочие и прочие...
На това християнство ли му викаш? :P
Знам ли...още съм зелен откъм религия.Интересно ми е, когато видя хора, молещи се на Бог, а до тях други, които се молят на св. Георги, синът им да преуспее в казармата, примерно.
Тея работи за Ганди са как да се изразя....прекалено мирни,а дори и с това не трябва да се прекалява както вече казах.Тук обаче става въпрос не за Ганди,а за християнството.
Любовта и омразата върят рака за рака,така както живота и смърта...имам на предвид че следват едно след друго и за заедно зависими.Ако едното намалее става много лошо за психиката,и й Е*ава ма*ката...с извинение за грубия тон,но това е факт и съм виждал много такива хора.
Друго, ако застанеш гордо пред някой и поемеш 1-2 удара и все още седиш така гордо и отстояваш правата си, мислиш ли че ще те сметне за малодушен, или изобщо ти смяташ ли това за малодушие и безгръбначност?
Радвам се че вметна това...на мене ми се е случвало не един път и се нарича безучастност и малодушие,даже малодушие е леко казано...за човека който те удря това означава "бий още,той ще понесе още бой".
Права се отстояват не със стоене гордо,а със действия...да покажеш че си нещо,а когато въпросът е до уважение и бой,то правата се отстояват спрямо "правилата на играта",която е "бий за да не те бият теб".Това е първото правило в джунглата и все още важи в огромна част от социалното ни общество,където цивилизацията не е навлязла изцяло...например България.Да не говорим за крайните квартали на наистна големи градове като Москва,където ако не знаеш това правило си леко казано загинал.
Относно динозаврите....митовете,при азките за лека нощ и т.н. за огромни гущери и дракони идват от това че хората постоянно са откривали фосили на динозаври и въображението им е играло главна роля когато са виждали съвременните видове,наследници на динозаврите...особенно в тъмното или тяхната сянка!
Главната идея беше за спокойствието и мира, пак ти казвам, има ли баланс в мира и спокойствието, всичко ще е наред (това не включва омраза и гняв и тн.).
Баланса е именно между тези мир,спокойствие И гняв,омраза!
Годините не са нито хиляди,нито милиони,а много много повече години които са били нужни за създаването на планетата,още толкова за нейното офолмяне,още толкова за нейните премеждия като зблъсъци и променяне на строеж и структура и чак след купища от случки е започнала да се формира земята такава каквато я познаваме днес,защото вече е имало нужни предпоставки като подходяща температура и т.н.
Всичко онова което не само ти казва какъв да бъдеш,а и те заплашва ако не бъдеш такъв е пълно глупост.
В атеизма да сте срещали заплахи относно това какво ще стане ако човек не стане атеист.Аз лично не съм срещал т.е. аз имам пълната свобода да избирам дали да бъда или не без да бъда заплашван и подтикван от страх.Ако човек иска да си вярва в неговата си вяра,хубууу...аз казвам просто "it`s your funeral",по простата причина че въпреки че виждам огромните негативи които му носи вярата му без той да разбира,аз немога да му наливам акъл в главата.
"насила можеш да вземеш,но и да дадеш" от което произтича че всъщност атеистите противно на някои нещеа които съм чел,като например че "отнемали вярата на хората" е абсолютна глупост,защото атеизма не отнема нищо,а дава друга възможност човек да види всичко от друг поглед и друга перспектива и после да реши дали му харесва или не.В атеизма няма безприкословно подчинение,смирение и бла бла бла....в атеизма е повече от порядъка на:да осъзнаеш взаимо зависимоста между всичко.Да гледаш реално и да не виждаш всичко само като лошо и добро,а едновременно като лошо и добро,и да избираш спрямо самия теб и твоите предпочитания дали добрите черти преобладават и дали си заслужава....примерно дали да станеш футболист или тенесист.Просто плосък пример за изборите в живота които спрямо религията биват невероятно остро посочени като "добри" ИЛИ "лоши" и човек е заплашен да избере едното,въпреки че и в двете има количество плюсове и минуси и зависи от човека му влаят положително или отрицателно.
Пак написах роман да му се невиди 8-)
Мислиш и разсъждаваш като повечето съвременни хора, реалисти.Стига си хвалил атеизма, той е за хора, които не вярват в нищо, бездушни.
"Работите с Ганди ми се виждат някак мирни.", ако не бяха такива нямаше да го има този ефект, първо.Второ, на това ниво сме, защото повечето хора мислят като теб "око за око", едва ли не.Ако продалжаваме така, ще "ослепеем".Казваш, че трябва да има баланс м/у любов и омраза, ако е така то тогава единственото, което трябва да мразим е омразата.
"Радвам се че вметна това...на мене ми се е случвало не един път и се нарича безучастност и малодушие", как може да безучастваш в собствената си пиеса, действието се изразява във волята, която прилагаш.Който не прояви уважение или поне да се замисли, защо този човек продалжава да седи и да отстоява своето, вместо да побегне или да се свие (което ще е вече малодушие и безучастнност, надявам се вече доби представа за разликата...), то тогава не си срещнал човек, а бездушна обвивка, жалко подобие, не на животно, а не намирам думи на какво!
Даже не прочетох до край поста ти, понеже ако се върнеш малко назад и се позамислиш, ще откриеш, че съм ти оборил повече от половината купчина с изпражнения (да ме извиняваш за тона), която наричаш "роман".
Говориш като оцеляващ, все едно света е джунгла, а ние сме животни.Сам каза, че познаваш психологията, (браво, и аз с това кандидатствах), за това сме хора и за това разсъждаваме и за това се разграничаваме от животните, в които очевадно повечето "хора" са се превърнали!И ти като един човек, който има представа от психология, би трябвало да се съгласиш с мен!(един съвет, психологията е единствената наука, която не се оповава на учебници, тъй че спри да ми цитираш "любов/омраза" и какво трябвало да е и какво не, в повечето постове съм пояснил в какво вярвам и какво мисля.Единственото което правим в момента е да оборваме едно и също нещо по различен начин)
А темата е за Бог, не за христянството...за какво изобщо говорим?!
Милиони галактики, милиарди звезди, а ние сме като прашинки в/у тях за един миг, ето това сме ние!!! Трудно е да повярваш, че сме сами в така огромна площ.Ако има Господ, сигурно има велики планове за всичкото това място понеже за нас, е някак си необяснимо.И да си блъскаме главите и да не, Christ си знае неговото, Kman също, еди-кой-си...и така.
И да те питам, Christ, какво целиш с темата си?Сякаш, ще си способен с някакъв довод, да докажеш на някой малък сополанко на 14-16 години, ще Бог съществува.Ако имахте поне малка представа за какво става дума, нямаше да мислите, че вярата в Бог е нещо, на което могат да те научат или да те "заплашат" както каза Кман!Всичко е въпрос на възприятие.Темата дали Бог съществува или не е безгранична, като човешката глупост, която демострирате с твърдоглавието си да докажете нещо необяснимо!
Със здраве, ако съм обидил някого, прощавайте! :)
Мислиш и разсъждаваш като повечето съвременни хора, реалисти.Стига си хвалил атеизма, той е за хора, които не вярват в нищо, бездушни.
1)Да, аз съм бездушен, защото не вярвам в душата.
2)За дефиницията ти на атеисти не съм много съгласен. Атеист е човек практичен. Човек който вярва в себе си, в нещата които може да види или да си докаже че са там, в неща, в които има основание да вярва по-сериозно от цитати от художествена литература.
А за който там беше казал че библията не проповядва безгръбначие да се замисли:
1)Христос казва "Аз съм овчар, вие сте овце"
2)Бог казва "Бъдете смирени, иначе ще ви пратя в ада"
3)Цялата библия, с всяка една страница тръби какви жалки грешни нещастници са хората.
Сякаш, ще си способен с някакъв довод, да докажеш на някой малак сополанко на 14-16 години, ще Бог съществува.
В отговор на това ще кажа че аз съм един 16 годишен сополанко. И на мен или другите 14-16 годишни сополанковци не можете да докажете че има Бог, защото не можете да го докажете и на когото и да е друг.
Я сега да ви питам. Какво ви кара вас конкретно да вярвате и какво ви кара да вярвате точно в този Бог?
В отговор на това ще кажа че аз съм един 16 годишен сополанко. И на мен или другите 14-16 годишни сополанковци не можете да докажете че има Бог, защото не можете да го докажете и на когото и да е друг.
Именно, и аз питам защо е пуснал тази тема?
За бездушието е повече от ясно.
"Аз съм овчар, а вие сте овцете", не е казано за да ни накара да се чувстваме жалки, а по-скоро (овчар/овце е било модерно по онова време) ако се замислиш, овчаря мисли само добро на овцете си, знае къде да ги заведе да пасят, пази ги от вълци (грехове) и тн. и тн., може да се разсъждава много.Относно Бог и заплахата, той, както и Исус мисля, че бяха казали "винаги има избор" или нещо от сорта, тоест ти си решаваш и никой не те заставя да вярваш, заставят те хората.И според мен няма Ад, ами по-скоро беше казал, че душата ти умира, което би трябвало да е по-лошо.
Относно цялата вселена и ние, се изказах повече от ясно и всички би трябвало да се съгласите с мен, ако ли не, здраве да е.
Бог олицетворява вярата, както ти каза, че вярваш в себе си, никой не те задължава (!) буквално да спазваш някакви си канони и догми, важно е да имаш вяра в нещо и да правиш добро, не зло.
Може би схващането на библията е доста остаряло и днешната младеж, безстрашна, като че ли приема тези "заплахи" като предизвикателства.Понеже така са "изваяни", лабилните им психики (на повечето), от днескашното общество и днескашните схващания.
Абе има много въпроси и неточности в библията и в цялата тази религия...аз не съм вярващ, но си правя изводите.Библията, определено се стреми човек да не се развива, да стой на едно място, както Бог е забранил "ябълката на знанието"...явно за домашни любимци ни е запланувал.Но пак казвам, аз защитавам тезата за доброто и човещината, не съм религиозен!Вярвам в Бог (самата вяра) и аз сам определям към какво да я насоча.Но катоцяло библията не ни учи на лошо или ни подбива самочувствието!
И пак призовавам, Christ, братко кажи ни защо ти е тази тема и какво целиш с нея.
(bishop, приятелю, надявам се и 2мата разбрахме какво защитаваме и за какво се борим :) , без лоши чувства, надявам се да си вникнал във всеки мой пост, който си прочел.Ако е така, просто няма за какво да спорим по тази "тема").
zai4ety13
01-07-2009, 08:38
неможе да не вярваш в бог а да вярваш например в друг.всички богове съществуват или не,а дали приемаш например бог и неговата религия(христянството) то се е друго.аз вярвам в боговете но не приемам бог и христянството.от скоро време почнах да ставам сатанистка и да изучавам тая религия.но преди разбирасе да почна да ставам сатанистка аз първо научих мн неща и за христянството,защото неможе да си например христянин и да казваш"как може да си сатанист,това е толкова лошо" А ти откъде знаеш че е лошо? щото в думата има сатана ли? сяка религия си е добра,зависи кой как ще я приеме.
](*,) ......я ме свтни, какво добро има в сатанинството?
](*,) ......я ме свтни, какво добро има в сатанинството?
Австралийската "Church of Satan" помага за опазването на дивия живот в резервати... 8)
Сатанистите са атеисти с претенции.
Идеята беше тя да отговори на въпроса, към теб, Christ, има зададен друг такъв. :)
Говориш като оцеляващ, все едно света е джунгла, а ние сме животни.
Точно такъв е...живота е джунгла,ние сме еволюирали животни,живота е един постоянен кръговрат,а за хората живота е една постоянна борба!
И да твърдиш че живота не е джунгла,означава че не познаваш света в който живееш!
овчаря мисли само добро на овцете си,
Също така и ги коли и ги яде и ги продава и си прави каквото си иска с тях...
"винаги има избор"
Само дето после се споменава че ако избереш другия път,т.е. не този да вярваш че страдаш вовеки веков в бездните на ада...
Това си е чиста лична заплаха с която хората живеят и не се замислят,че когато направят нещо "грешно" после тяхната психика е тази която ги погубва,защото са им втълпили в главите че всяка наслада е дело на дявола.
Относно цялата вселена и ние, се изказах повече от ясно и всички би трябвало да се съгласите с мен, ако ли не, здраве да е.
Самото вярване в библията е лишение от мисълта че може да съществува и друг живот извън нашата планета и според мен вярата е ограничение на мисълта спрямо вселената и живота извън планетата ни...тоест...бог не иска ние да се интересуваме изобщо какво има отвъд небето...ето на това му се вика ограничение....бог ни позволява да се разпростираме само на 0.00000000000000001 част от цялата вселена.
Бог олицетворява вярата,
Бог също така е най-доброто олицетворение на насилственото премирение,подчинение,смир ение,страх и т.н.Ако вярата тласка хората към това да се нуждаят от бог/ове.То не е ли по добре вместо да вярваш,да се интересуваш повече за да бъдеш по сигурен,за да не похабиш единствения си живот.
Важно било да правиш добро....а ако с това правене на добро,си вредиш сам....емиии продължавай да си го правиш и после не се чуди защо живота ти е ГАДЕН!
Абе има много въпроси и неточности в библията и в цялата тази религия...аз не съм вярващ, но си правя изводите.Библията, определено се стреми човек да не се развива, да стой на едно място, както Бог е забранил "ябълката на знанието"...явно за домашни любимци ни е запланувал.
Именно....
аз защитавам тезата за доброто и човещината,
"Нямаш власт да определяш кое е добро/лошо; правилно/неправилно, защото те просто не съществуват в статична форма."
@Naman07 Това което наричаш добро е комбинация от положителни и отрицателни неща,което е причината когато си мислиш че правиш добро на някого,всъщност да му нанасяш злина и когато си мислиш че му вредиш всъщност да му помагаш.
Ако нансяш "лоши" неща на един човек,обаче с това му носиш в еднакво количество "добри" и "лоши" неща...това за "добрина" ли се води или за "злина".
Сатанистите са по скоро нещо като абсолютни индивидуалисти с известни романтични наклонности.
Вярата в бог и вярата в дявола влизат под един калъп,в смисъл че са невероятно еднакви,но въпреки това противостоящи.
Атеизма е мястото за наблюдение на тази толкова епична и безмислен битка 8-)
С други думи бог е с бели гащета,дявола с черни,а атеистите с цветни.
Nam3less3
01-07-2009, 14:14
Не знам за вас, но аз с човек който приема тезата от типа на "Нямаш власт да определяш кое е добро/лошо; правилно/неправилно, защото те просто не съществуват в статична форма." не мога да споря 8-)
За мене това е нечовешко, просто с думи не мога да ти го опиша, но повече няма да влизам в тая тема да се нервя на вечните спорове и да "пиша глупости" :D
Било нечовешко 8-) 8-) 8-)
Интересно ми е,кое е по човешко....атеизма или сатанизма.
Убеждението че във всичко се крие и + и - или убеждението че определени неща са +,а други -,въпреки че и двете носят еднакво количество + и -
Т.е. това което се опитвам да кажа е че +четата и -четата са в следствие от други.Както всичко друго и тове е кръговрат,зад един минус(лошо нещо) всъщниост се крият един минус и един плюс,зад тях също и така един постоянен кръговрат....като кръговратана веществата,хранителната верига и т.н.
Идеята беше тя да отговори на въпроса, към теб, Christ, има зададен друг такъв. :)
o, rite..
Не знам и аз какво целя...
ArtOfTrance
01-07-2009, 19:27
...
Избягвам да се намесвам в такива теми, защото не съм много наясно, но все пак...не се хващай за отделни текстове от Библията , защото тя не е представена във вида, в който е създадена и има много изкривени неща.С тези промени църквата е целяла да придобие власт над народа.Освен това
съвременните християни нямат предвид факта, че всяка истина след време се разширява, придобива нов смисъл.Просто трябва да се отсява...
Говориш като оцеляващ, все едно света е джунгла, а ние сме животни.
Точно такъв е...живота е джунгла,ние сме еволюирали животни,живота е един постоянен кръговрат,а за хората живота е една постоянна борба!
И да твърдиш че живота не е джунгла,означава че не познаваш света в който живееш!
овчаря мисли само добро на овцете си,
Също така и ги коли и ги яде и ги продава и си прави каквото си иска с тях...
"винаги има избор"
Само дето после се споменава че ако избереш другия път,т.е. не този да вярваш че страдаш вовеки веков в бездните на ада...
Това си е чиста лична заплаха с която хората живеят и не се замислят,че когато направят нещо "грешно" после тяхната психика е тази която ги погубва,защото са им втълпили в главите че всяка наслада е дело на дявола.
Самото вярване в библията е лишение от мисълта че може да съществува и друг живот извън нашата планета и според мен вярата е ограничение на мисълта спрямо вселената и живота извън планетата ни...тоест...бог не иска ние да се интересуваме изобщо какво има отвъд небето...ето на това му се вика ограничение....бог ни позволява да се разпростираме само на 0.00000000000000001 част от цялата вселена.
Бог олицетворява вярата,
Бог също така е най-доброто олицетворение на насилственото премирение,подчинение,смир ение,страх и т.н.Ако вярата тласка хората към това да се нуждаят от бог/ове.То не е ли по добре вместо да вярваш,да се интересуваш повече за да бъдеш по сигурен,за да не похабиш единствения си живот.
Важно било да правиш добро....а ако с това правене на добро,си вредиш сам....емиии продължавай да си го правиш и после не се чуди защо живота ти е ГАДЕН!
Абе има много въпроси и неточности в библията и в цялата тази религия...аз не съм вярващ, но си правя изводите.Библията, определено се стреми човек да не се развива, да стой на едно място, както Бог е забранил "ябълката на знанието"...явно за домашни любимци ни е запланувал.
Именно....
аз защитавам тезата за доброто и човещината,
"Нямаш власт да определяш кое е добро/лошо; правилно/неправилно, защото те просто не съществуват в статична форма."
@Naman07 Това което наричаш добро е комбинация от положителни и отрицателни неща,което е причината когато си мислиш че правиш добро на някого,всъщност да му нанасяш злина и когато си мислиш че му вредиш всъщност да му помагаш.
Ако нансяш "лоши" неща на един човек,обаче с това му носиш в еднакво количество "добри" и "лоши" неща...това за "добрина" ли се води или за "злина".
Сатанистите са по скоро нещо като абсолютни индивидуалисти с известни романтични наклонности.
Вярата в бог и вярата в дявола влизат под един калъп,в смисъл че са невероятно еднакви,но въпреки това противостоящи.
Атеизма е мястото за наблюдение на тази толкова епична и безмислен битка 8-)
С други думи бог е с бели гащета,дявола с черни,а атеистите с цветни.
Ееех, за пореден път ще ти пиша с надеждата да не се хващаш за отделни изречения, ами да зацепиш самият корен на теорията!
1.Не можеш да твърдиш със сигурност какви сме, учените не могат, камо ли ти!Има милион теории, това че си застанал зад някоя, не я прави вярната.Face it!
2.Овчарят, ако не си запознат, е длъжен като изведе овцете да върне точно толкова, колкото е взел и единствената му задача е да се грижи за тях.Колят ги стопаните.Това, което казах е едно от многото разсъждения, които могат да се направят.
3.Разбира се, че има избор.Или ще гориш в ада или ще спазваш каноните на христянството.Колко простичко, никой с пръчка не е тръгнал да те бие.
4.Какво държиш сметка на Бог, и без туй не вярваш в него.А ако говориш хипотетично, щом той си е създал вселената, негова си е грижата какво ще прави с нея.
5.Относно вярата и Бог, имах предвид, че ако примерно ти вярваш само в себе си, то тази вяра може да се нарече Бог, не е казано, че има само един Бог, това е само в религиите, които не защитавам.И от къде знаеш, че животът ми е гаден.Аз примерно не съм материалист и даването на някой и друг лев на бездомник не ми тежи и го правя с желание, и най-важното се чувствам добре.Да дам последната си вафла примерно на приятел вместо да се тъпча сам, също ми доставя по голямо удоволствие, отколкото да я изям аз, дапомогнеш на човек да избута колата си...и още много и много.
И от кога пък си зацепил философията на живота, че да ми говориш за похабяване, ако си разбрал нещо, моля, сподели -.- (аман от глупави изказвания).
6."добро но вредиш, лощо, но помагаш..." глупости на търкалета, важно е като правиш добро и проявяваш човечност, да се чувствате добре и ти и този, на който си помогнал.
П.П. Christ, глупаво е да пускаш такива теми, с оглед на факта какви хора пишат в тях и най-вече, къде си я пуснал...
Kman, престани да пишеш глупости, а се замисли малко, отскубни се от атеисткото си мислене за миг и огледай нещата не с шарени гащи, а с безцветни.
Хващам се за отделни изречения защото всяко едно изречение има отделен смисъл.Дедукция!
1.Не можеш да твърдиш със сигурност какви сме, учените не могат, камо ли ти!Има милион теории, това че си застанал зад някоя, не я прави вярната.Face it!
Учените казват че сме хора,човешки същества и ако мислиш че неможеш да бъдем сигурни че не сме човешки същества е егати глупавото....ти нали имат органи,хормони и химични процеси които те карат да изпитваш болка,радост,привързаност и т.н....животните имат абсолютно същите неща и също изпитват болка,радост и привързаност....Ние сме животни,които за сметка на инстинктите,зрението,издръ жливост и т.н. са развили мозъчните спосбности,защото това им е било нужно за да оцеляват,а на другите животниски видове им е било нужно да развиват примерно зрението(орли,котки-само котките имат 7-8 ПЪТИ по добро зрение от нашето),на други бързина и опорно-двигателната система (гепарди например).Потършувай се малко да почетеш за хормоните и обърни винамение колко огромно много от човешки са подобни на животниските и как едни и същи процеси предизвикват емоции както в хората така ив животните!
2.Овчарят, ако не си запознат, е длъжен като изведе овцете да върне точно толкова, колкото е взел и единствената му задача е да се грижи за тях.Колят ги стопаните.Това, което казах е едно от многото разсъждения, които могат да се направят. "
Ако овачря е стопанина то може да си прави каквото си иска с тях,а ако е само овчар то взема пари за това и има индивидуална,лична полза поза от това че се грижи за тях,защото после той ще живее добре.....не чи му пука за гадините,но не иска децата му да гладуват!
3.Разбира се, че има избор.Или ще гориш в ада или ще спазваш каноните на христянството.Колко простичко, никой с пръчка не е тръгнал да те бие.
не те бият с пръчка,само те заплашват че ще гориш в ада,което е доста по облезнено за психиката от колкото биенето с пръчка!
4.Какво държиш сметка на Бог, и без туй не вярваш в него.А ако говориш хипотетично, щом той си е създал вселената, негова си е грижата какво ще прави с нея.
За къв чеп я създава като после ще я унищожава....тва да не е някакъв коцерт пожелание или конструктор лего.Скимнало му да си направи човек,а след няколко милиона(примерно) години решава че вече не го кефи понеже не го слуша.....а уж бил много велик...
5.Атеист-без верник,т.е. не си никаквъ атеист,ако твърдиш че вярвап в себе си!
То пък егати философията....тя ще ви избоде очите още малко,ама вие не....харесвате си красивите романтични излеяния за човещина и добродетелност....Ама то си е за вас It`s your funeral after all.
6.И на другия ден да се окаже че си му навредил нали...
Не съм аз този който говори глупостите....Седни почети повечко по биология,анатомия,физика и химия,поживей малко реaлан живот,а не химер оптимистичен,след което се върни и ми прочети коментарите отново!
Да гледам нещата с безцветни гащи....То за тва приказваш такива небивалици,щото си мислиш че си нахлул безцветните гащи,а всъщност всички наоколо те гледат как си ходиш гол голеничък,обаче ти с голямо сачувствие все едно си обул оригинални гащи на версаче.(сарказъм,не го приемай на вътре много много).
От теб нищо навътре не бих могъл да приема, приел си живота толкова сериозно, че както се казва "няма да излезеш жив от него".
Почитател си на източната философия като гледам, е тогава ще ти цитирам нещо от учителя Конфуций:
"Цзъ гун попита: - Съществува ли такава дума, по която да се ръководиш през целия си живот?
Учителят каза: - Тази дума е прошка (на китайски за понятието "шу", прошка, състрадание, снизходителност, грижа за хората).Не прави другиму това, което не бипожелал на себе си."
Казваш, че "Точно такъв е...живота е джунгла,ние сме еволюирали животни,живота е един постоянен кръговрат,а за хората живота е една постоянна борба!
И да твърдиш че живота не е джунгла,означава че не познаваш света в който живееш!"
Ето това визирах като казах, че не може да бъдеш сигурни какви сме, до колкото си спомням тази теория за еволюцията е оборвана неколкократно, а какъв е живота за хората, едва ли ти си човекът, който може да каже.Ако познаваш всичките 6 млрд. души на планетата, ще приема казаното от теб :-D .
Разсъжденията ти за овчаря са крайно неточни.
За биенето с пръчка, ще потретя -.- , всеки прави избора си, последствия за психиката...само че лабилната, един човек със здрава психика би могъл сам да си прави изводите.
Относно вселената, какво се опитваш да проумееш, след като човек използва само 3-4% от потенциала на мозъка си, ти даже не си способен да проумееш за какво живееш, камо ли за какво е цялта вселена.
НЕ можеш да твърдиш, че имаш отделна гледна точка, след като не си способен да се откъснеш от света, оформен от други.Твърде, ама твърде сериозно гледаш на живота.Индийска поговорка - "Животът е като мост, мини по него, но не строй къща там"
Латинска - "Живей в мир с хората и в борба с пороците"(ако това е борбата, за която говориш, но нещо се съмнявам, че можеш да бъдеш толкова проницателен, след като не искаш да запратиш по-далеко от носа си).
Има и още, ако искаш мога да те оборвам само с поговорки и мъдрости, толкова си елементарен :?
Един съвет, НЕ приемай живота толкова сериозно и имай СОБСТвен поглед на нещата и собствени "гащи" (бтв и тук не ме разбра , но както и да е, то си е за теб).Както се казва в психологията "личността започва да се оформя, когато си способен да се отделиш от света в, който живееш и от хората, който те заобикалят!Тоест да се научиш да бъдеш уникален сам по себе си, да разсъждаваш сам, не да се водиш по теории, сега не си нищо повече от поредния твърдоглавец, който си мисли, че е стигнал до някакви изводи, водещ се по материалното и илюзията на днескашния свят.Да смятам ли, че още си неосъзнат?
Аз лично нося свой, собствени "гащи", не гащите на милиони хора, както ти правиш в момента, като се осланяш на мнението на други хора.(м/у другото, учените през ранните години са си мислили, че е невъзможно земята да не е плоска, така че не ми излизай с недоказани научни доводи, като след десетилетие сигурно ще бъдат оборени...отново.)
Всеки избира сам за себе си!!Всичко е толкова простичко и същевременно, уникално.Усложняваме го ние, хората.
Щом си решил да живееш в свят, пропит с негодуване и егоизъм, свят на насилие (джунглата, като животните, а не като хора), то тогава искрено те съжалявам, друже.С това спорът приключва.
Оборвана....то за тва сега я има в учебниците нали,щото е оборена и погрешна 8-) 8-)
Един човек със здрава психика......хората на които психиката им не може да бъде пречупена са наемните убийци,на всички останали психиката им може да бъде прекършена....има невероятно много методи за това.
Разсъжденията ти за овчаря са крайно неточни.
Въобще нищо не чаткаш от човешката психика,е от психика на гълъби може и да разбираш,но не и човешката психика.
Човек използва повече от 3-4 процента,точно в момента не спомням точно колко,но не ме карай да потърся да ти докажа че са повече от 3-4%
Аз за какво живея знам кристално ясно,по простата причина че живота си е мой и аз съм решил,според това какъв съм,как ще го изживея най-добре(а аз се познавам добре).
НЕ можеш да твърдиш, че имаш отделна гледна точка, след като не си способен да се откъснеш от света, оформен от други.
Ама ти кво си мислиш,че твоите мисли са изцяло твои ли....твоят модел на държание е копиран,заучени думи от някъде,заучен начин на мислене.....всичко е копие на копието на копието на копието!
Твърде, ама твърде сериозно гледаш на живота
Живота е сериозно нещо....а се отпуснеш,а ти е видял сметаката...
хахахахах аз съм елементарен.Още си зелен.....аз дори още не съм почвал да разсъждавам и да задълбочавам мислите си за да се опитам да те оборя!Трябва да намеся купища философи,теории от които да ти извадя умозаключения и изводи,за което точно в момента нямам време.
Всеми прочети нещо на Ницше,тоя човек има невероятно реалистична гледна точка върху живота!!!!!!!
АКО ИСКАШ МИР,ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА!
имай СОБСТвен поглед на нещата
тръгнал хърбела да се присмива на щърбела....нима мислиш че твоите мисли са твои,те са копирани,прочетени,видяни, ути от някъде или извадени като дедуктивно умозаключение от множество видяни,чути или прочетени съждения!
психологията "личността започва да се оформя, когато си способен да се отделиш от света в, който живееш и от хората, който те заобикалят!Тоест да се научиш да бъдеш уникален сам по себе си, да разсъждаваш сам, не да се водиш по теории, сега не си нищо повече от поредния твърдоглавец, който си мисли, че е стигнал до някакви изводи, водещ се по материалното и илюзията на днескашния свят.Да смятам ли, че още си неосъзнат?
Ало балоните.....всички сме взаумозависими и такова нещо като отделяне неможе да бъде направено на практика,а само на приказки!
Намерил се кой ще ми говори за уникалност и отделяне...човека който има сходен начин на мислене с милиони други хора...не казвам че и аз нямам,но е нвероятно тъпо да говориш за отделяне и индивидуалност при положение че абсолютно всичко е копие на копието на копието....
Още си много зелен...внимателно прочети какво ще напиша сега и поразмисли малко над него....
"None are more hopelessly enslave then those who falsely believe they are free" Goethe
Това че ти си мислиш че не живееш в джунгла,не променя факта че живееш в нея,както това,че въпреки,че психично болните живеят вътре в тях си в един измислен свят,не променя факта че са част от реалния свят!
нз що обаче съм много добър в това да изнервям химер оптимистите,като ги засипя с бруталната истина.В това съм най-добър....живота не трябва да се взима на сериозно...ти чуваш ли се,има хора които умират от глад,от недояждане,от болести,от оръжия и ти сега да казваш че живота не било нещо сериозно е направо....За времето в което написах това можеш ли да си представиш колко много хора са умрели,ест и колко хора са се родили.
джунглата, като животните, а не като хора
Всички животниски видове,в които и ние влизаме,са взаимо зависими едни от други.На мен от край време ми е писнало някви хора да се мислят за нещо повече от животни...егати егото.Да ти се озъби една акула сега пред теб и друга песен ще запееш!Ти знаеш ли какво ще стане ако изчезнат примерно скакалците....огромна промяна в хранителната верига,от което ще пострадаме и ние...защо ли,защото и ние участваме в нея.Има животни които многократно превъзхождат човека,а дори има и такива които са по умни от някои хора които съм срещам в живота си.
Хората живеем в социална среда,обаче и слоновете и лъвовете и още много други животни живеят в социална сред,т.е. това не е нещо уникално което да ни прави повече от животните!
Ако поставиш един човек и една маймуна и ги погледнеш двамата от 2 хил километр височина,каква разлика ще имат!?!?!?!?!?!?!
Ако едно неочаквано от никого цунами удари някакъв град в който има зоологическа градина....нима хората ще умрат по-достойно,по-умно,по-интелигентмо,по-различно,по-болезнено от животните!?!?!?!
Nam3less3
01-08-2009, 23:40
Животните са животни, хората са хора. Ние имаме душа, живеем тук със специална цел. Животните са средство, което хората използват, те са част от нашата игра.
Kman, за теб имам няколко поговорки :-D .
Английска: "Глупакът е глупав не защото говори глупости, а защото си мисли, че за другите това са мъдрости."
Арабска: "На глупавия хиляда акъла да дадеш, той ще си харесва само своя си." ...(колко ти приляга само)
Албанска: "Когато глупавият говори, умният мълчи." (за това повече няма да ти пиша, приятелю :) )
Арменска: "Малка е ползата от очите, ако умът е сляп."
Българска: "Да е учено- добро, да е умно - по-добро."
Ето една, която много харесвам: "Една минута глупост разрушава труда на 3 часа мъдрост." (виетнамска)
Древноиндиийска, много добра: "За всичко има средство, няма такова само против глупостта."
Еврейска: "Умният човек чува една дума, а разбира две." (защо ми се съмнявам, че и едната не я зацепваш?)
Китайска: "На глупакът и щастието е глупаво."
Японска: "В подножието на фара цари мрак."
И една за света.
"Слънцето ще залезе и без твоя помощ." Еврейска
Виж сега, както е казал поетът "където има място за спор, трябва да има и за помирение".То е ясно, че ти си знаеш твоето, поне не се пени непременно да налагаш мнението си, все едно е единственото (така не водиш спор, а парад на глупостта).Относно научните "доказателства", това за земята, че била плоска се е преподавало и в древните училища.Това, което казвам е, че нищо трайно няма, че да си струва да се закотвиш за него.По горе не напразно ти споменах индийската поговорка за "моста","къщата" и "живота".За мозъка и %, найстина са повече, около 10%.
От всички догми на лицемерната политика нито една не е причинила толкова беди, колкото догмата: "Ако искаш мир, готви се за война" - казва Карл Маркс и продължава: Тази велика истина се отличава главно с това, че съдържа една велика лъжа.През ХХ век безумецът на смъртта - Адолф Хитлер, се вдъхновява от твърде възвишени творци, като Ницше и Вагнер, които, разбира се, нямат никаква вина за пристрастията му.Хайде да спрем дотук, за да не посочваме наши съвременници, знаменити държавници, които не криеха, че са се вдъхновявали от Хитлер.В какъв свят живееш, бе, душицо?Ще ми цитираш поговорки, които не загряваш.
Goethe го е казал това, и е имал предвид, че всеки се ражда с вериги (законите на държавата, света...бля бля).
Nam3less3 хубаво се изказа, с малко грешки, но по добре от теб, Kman-e.
naman07.. хубави поговорки си изкарал... ама не се ли усещаш, че не са на място?
Арабска: "На глупавия хиляда акъла да дадеш, той ще си харесва само своя си." ...(колко ти приляга само)
всъщност в случая прилегна на теб ;)
Приляга на всеки, ако трябва да бъдем точни :-D .
Но ако си прочел всичките постове до тук, ще разбереш, че не аз налагам мнение.Само се изказах на какво вярвам и прочие и нападките не закъсняха, с цел да ме убедят, че не съм прав.Така, че поговорките си прилягат идеално. :)
Само се изказах на какво вярвам и прочие и нападките не закъсняха, с цел да ме убедят, че не съм прав.
Арабска: "На глупавия хиляда акъла да дадеш, той ще си харесва само своя си."
или си тъп по природа.. или си отделил малко повече време на господа...
и.. не... не приляга на всеки... не съди другите по себе си...
Всеки има своя гледна точка, "тъп" по природа няма.
Аз за разлика от Кман съм готов да приема друга гледна точка ако успеят да ме убедят, но според него просто НЯМА как да не е по неговия начин.Каквото и да напиша, ще си знае неговото, както и ти твоето...очевидно.След като не ми допада мнението му, разбира се, че няма да го приема, това не ме прави глупак -.- ако така го разбираш, жив и здрав.
...зацепи ли къде е тънката разлика, за него има само един (!) начин и понеже е атеист, не е готов да приема друга гледна точка освен своята => цялата идея за "спор" отпада => безполезно е да се пише повече => му пуснах няколко поговорки с цел да се замисли малко (ако иска разбира се), нищо повече!
Поговорките прилягат на теб,защото не познаваш света в който живееш!
Тук аз ти не водим спор защото ти не изназкваш никакви доводи,а само цитати на разни мислители и си мислиш че гледната ти точка е уникална и само твоя,а всъщност е съвкупност от няколко торби с лайна!
Цитирай колкото си искаш ганди манди и който си там искаш,обаче оптимисма и безмислените ти цитати няма да променят факта че говоря за неща които неможеш да опровергаеш!
"Ако искаш да живееш спокойно не говори нищо,не прави нищо,бъди НИЩО!" Е. Хабърд
"Ако не си знаеш цената,не се мисли за безценен"
Кви са тия души муши....хората били хора,животните-животни....Ето това еи е проблема....мислите че хората са някакво велико творение и имат права над всичко по тази планета....я го кажете това на една лавина,на едно цунами,на едно торнадо,на един алигатор!!!!
Стига сте се мислили за специални...НЕ СТЕ!Хората са част от хранителната верига и от кръговрата на вещаствата...дори червеите се хранят с хора.....как нямате поне капка акъл да го проумеете това!?!?!?
Никога няма да приема на идиотска гледна точка като твоята!
Истината е само една,но е покрита с много лъжи и без значение от какви очила гледаш едно цвете,то си ОСТАВА ЕДНО ЦВЕТЕ!!!!
Фактите са факти....
Има много пътища към върха на планината, но гледката отгоре винаги е една и съща...като му дойде времето, ще се разбере кой прав и кой крив :P
Не целта е важната,а пътя!
Ей ти на и пример....всички ще порастнем,но не това е важното...важното е как растем!
+ това гледката от върха за различните хора е различна...за скулптура е една,за художника е друга,за поета е съвсем различна,за обикновенните хора е нещо коренно различно...
Естествено, че развитието е важно, но всеки гони крайния резултат, който в случая е неизбежен.
Говоря за гледката, буквално, не как вдъхновява тя различните хора.(което от др. страна също е важно, не отричам)
Както казах, всеки има своя гледна точка на нещата, но истината може да бъде само една.Така, че и да "спорим" и да не, няма да я променим.Времето ще покаже.
Със здраве.
Естествено, че развитието е важно, но всеки гони крайния резултат, който в случая е неизбежен.
Говоря за гледката, буквално, не как вдъхновява тя различните хора.(което от др. страна също е важно, не отричам)
Както казах, всеки има своя гледна точка на нещата, но истината може да бъде само една.Така, че и да "спорим" и да не, няма да я променим.Времето ще покаже.
Със здраве.
Не се занимавай.
Мхм...неможеш да излзеш на една глава с мен по този въпрос 8-)
Да, именно тук приляга Арабската поговорка и целия смисъл за спор, рухва :) .Как очакваш да продължа безсмисления разговор, след като даже не се замисляш по въпроса?Ако ограниченото мислене можеше да се нарече някак, то определено щеше да се казва Kman :P (без умисъл да те обидя).
Целия смисъл за спор рухва,защото е безмислено да доказвам факти на човек който е заслепен от собственото си ограничение на мисълта!
Ти въобще чел ли си нещо за научните новооткрития,за биилогоята,за психологията,за химията....въобще интересувал ли си се от нещо което е факт,като гравитацията и магнитните полета!?!?!
Интересувал си се за това,толкова колкото аз съм се интересувал с какви дреху си бил облечен когато си пишел.
А защо ти е толкова трудно да се замислиш само?!Че тази биология, психология, химия и тн. и тн. може да са създадени от една сила наречена Бог.
Не прави грешката да мислиш, че бягам от "разговора".Както ти казах мога само с поговорки да ти затварям устата и сам не осъзнаваш колко глупаво и ограничено говориш, като ми буташ в лицето факти, които след време даже не можеш да бъдеш сигурен дали няма да бъдат оборени от друг "учен"...всеки си мисли, че вярващите са ограничени хора.
А ние какво да кажем за вас, реалистите, които като видят някакъв просяк и по-бедно дете го съдите по дрехите и визията му.Не един път в училище съм ставал свидетел на някои "готини" кифли, които се присмиват на някое по-простичко облечено момиче или някои "шЛяДКи" гъзарчета, които се подиграват на някое по-простичко облечено момче...Е на това аз казвам ограничение, и примерът не спира само до облеклото...
А относно самонахваления ти пост: "Мхм...неможеш да излзеш на една глава с мен по този въпрос Cool ", ще ти кажа следната поговорка:
"По-добре син отзад, отколкото отпред" и понеже си свикнал да си обясняваш нещата, чрез факти и чуждо мислене и едва ли си способен сам да си разтълкуваш тази, ще ти помогна като ти я кажа по-простичко.По-добре да те потупват по гърба одобрително, отколкото да се биеш в гърдите самохвално -.-
Както ти казах, живей си ограничения живот, рано или късно ще се разбере, каквото трябва да се разбира. :)
Ти освен да се смееш глупаво, друго май не умееш.
"Фотосинтезата е процес, при който растенията, под въздействие на светлината преобразуват водата и въглеродния двуокис в глюкоза и кислород."
Поливаш ли се всеки ден, или котката ти го прави вместо теб?
В твойта си тема не загря нито едно от разсъжденията, които ти бяха дадени, та си рекох, че може да не знаеш какво е и нямаше да се учудя, ако е е така.
А защо ти е толкова трудно да се замислиш само?!Че тази биология, психология, химия и тн. и тн. може да са създадени от една сила наречена Бог.
Добре бе Намане за какъв дявол реши че 'тази биология, психология, химия и тн. и тн' са създадени от една сила наречена Бог, като няма НИТО ЕДИН факт който да говори за това!?
Ако успееш да ми посочиш само ЕДНА, но за сметка на това ЛОГИЧНА и провокирана от СТАБИЛНИ ДОВОДИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не цитати или реплики на вярващи хора, причина да вярваш, ще приема гледната ти точка и вярвам че Кман също ще спре да спори.
За това се нарича "вяра", казваш: "Вярвам, че има Бог.", а не "Знам, че има Бог."...всичко е въпрос на избор и възприятие :) .Ок?
Всеки прави избора си, но за сметка на това Кман не е съгласен и неловко се опитва да премахне "треската" в окото ми, а не вижда "гредата" в неговото.(Както се казва в евангелието на Матей).Първо изкарай гредата от твоето око, че да видиш къде е треската в моето.Все още съм в процес на преоткриване, за това не ме питай за стабилни доводи и доказателства.Аз съм този, който съм, все някой трябва да бъде, ако всички бяхме еднакви с еднакво виждане за нещата нямаше да има никакъв смисъл, съгласен?
Идеяте не е да примеш моята гледна точка, нито се чувствам длъжен да доказвам нещо...,а за Кман, казах достатъчно.
П.П. това с идентичността не прозвуча така, както си го мислих в главата ми :D , но следиш на къде бия?
Демек ти вярваш, защото така си възпитан (Имайки предвид че нямаш някакво конкретно основание да вярваш). Ако семейството ти изповядваше друга религия, и твоята щеше да е друга. Прав ли съм?
Не съвсем, никой не ме е възпитавал да бъда християнин.С оглед на факта, че семейството ми са предимно атеисти :) .
Прекрасно разбирам, че има купища "факти" и тн и тн...Също така са трайни колкото на баба ми хвърчилото, но всеки един учен не може да обясни самата поява на вселената, как се е зародила и прочие.В менделеевата таблица е събран целият свят, но как се е родил той...?
Вярвам, защото така го чувствам.
Ето така са се зародили първите религии. Някой е казал: "Ей туй не може да се обясни (с настоящите ми знания), значи сигурно има свръх естествен произход." Като се замислиш за това и първите богове са били богове точно на стихиите, защото хората не са можели да си обяснят гръмотевичните бури или изригванията на вулканите. После с напредването на цивилизацията всички тези неща са били обяснени. И на вселената ще и дойде времето. Никога не бих помислил че в 21 век все още има хора които са склонни да разсаждават по същия начин.
Колкото до чувството, ако беше отраснал няколко стотин километра по-на юг щеше да си също толкова вярващ мюсюлманин. Тва което казах за семейството не беше уместен довод, но средата повлиява (в мюсюлманско общество щеше да се чувстваш мюсюлманин). А това че не можеш да посочиш нито една причина да вярваш и нито един довод да бъдеш точно християнин, а не примерно будист, само засилва подозрението ми че вярата ти е провокирана до голяма степен от външни фактори.
bishop, отраснал съм атеист.
YouKnowImBetterThanYou
01-12-2009, 18:06
Зависи за коя религия и към чий бог се отнасяме. От една страна мога да докажа, че Исус Христос не е съществувал, но от друга не мога да оборя с аргументи, че бог изобщо не съществува.
Зависи за коя религия и към чий бог се отнасяме. От една страна мога да докажа, че Исус Христос не е съществувал, но от друга не мога да оборя с аргументи, че бог изобщо не съществува.
Как можеш да кажеш, че Исус не е съществувал? Има не-библейски записи за Неговото разпятие от Пилат.
YouKnowImBetterThanYou
01-12-2009, 18:33
Как можеш да кажеш, че Исус не е съществувал? Има не-библейски записи за Неговото разпятие от Пилат.
Исус Христос е съществувал като личност, но не и като бог. Бил е най-обикновен селянин, който е измислил ново движение с цел да забогатее бързо. За пример има много секти, известни ни към днешна дата, също със свои лидери, които се самопровъзгласяват за пророци и т.н. Към това си твърдение мога да приложа куп източници от интернет, но не считам подобни дискусии за състоятелни, тъй като всеки може да представи такива (отново из интернет) в своя полза. Пък и не вярвам и в нищо от уж "официално" познатите ни религии. Заради това и като атеист не се взимам. Не искам да се отнасям пренебрежително към ничие мнение или убеждения. Чувствай се свободен да представиш доказателства на аудиторията в подкрепа на това, в което ти вярваш, но все пак трудно бих бил убеден в каквото и да е. Око да види, ръка да пипне...знаеш.
1n5ub0rd1na73
01-12-2009, 18:57
Бог не съществува в естеството, в което повечето хора си мислят (иконите, на които се кланят; брадатият дядо, следящ всяко движение и т.н.). Бог е всичко около нас и нас самите - мисли, чувства, действие. Нищо помислено, почувствано или извършено не се губи, а става част от цялата мрежа и всичко има последици - действие или бездействие.
Бог е в нас и ние сме в Бог.
Ето така са се зародили първите религии. Някой е казал: "Ей туй не може да се обясни (с настоящите ми знания), значи сигурно има свръх естествен произход." Като се замислиш за това и първите богове са били богове точно на стихиите, защото хората не са можели да си обяснят гръмотевичните бури или изригванията на вулканите. После с напредването на цивилизацията всички тези неща са били обяснени. И на вселената ще и дойде времето. Никога не бих помислил че в 21 век все още има хора които са склонни да разсаждават по същия начин.
Колкото до чувството, ако беше отраснал няколко стотин километра по-на юг щеше да си също толкова вярващ мюсюлманин. Тва което казах за семейството не беше уместен довод, но средата повлиява (в мюсюлманско общество щеше да се чувстваш мюсюлманин). А това че не можеш да посочиш нито една причина да вярваш и нито един довод да бъдеш точно християнин, а не примерно будист, само засилва подозрението ми че вярата ти е провокирана до голяма степен от външни фактори.
Не съм будист, защото някакси не мога да възприема теорията за 4-те благородни истини.А и Далай Лама казва, че ако си християнин по-добре да си отанеш такъв, както и ако си мюсюлманин ще е по-добре да си следваш корана.Не съм мюсюлманин, защото не приемам агресивните им методи, а и тяхното малко заприличва на фанатизъм.Не можеш да твърдиш със сигурност, какъв съм щял да бъда, както и аз.
Казах ти вече, че съм израснал сред атеисти и никой не ме е учил на това да бъда християнин.
portykalche
01-12-2009, 20:20
аз не вярвам в Бог.Мисля че са го измислили за да имат утеха в него и така хората си обесняват случващото се около тях.
Не съм будист, защото някакси не мога да възприема теорията за 4-те благородни истини.Не съм мюсюлманин, защото не приемам агресивните им методи, а и тяхното малко заприличва на фанатизъм.Не можеш да твърдиш със сигурност, какъв съм щял да бъда, както и аз.
Значи си християнин, защото християнското учение най те кефи. Значи Господ го има, Христос е негов син, а Зевс, Алах и Ищар не съществуват, щото християнството проповядва по-готини неща?
А и Далай Лама казва, че ако си християнин по-добре да си отанеш такъв, както и ако си мюсюлманин ще е по-добре да си следваш корана.
Казах ти вече, че съм израснал сред атеисти и никой не ме е учил на това да бъда християнин.
Тези двете изречения си противоречат (едното потвърждава горното ми твърдение), но за това няма да се заяждам.
Последен въпрос. Какво отличава Библията от една книжка с приказки и защо приемаш Господ за по-реален от Дядо Коледа?
Последен въпрос. Какво отличава Библията от една книжка с приказки и защо приемаш Господ за по-реален от Дядо Коледа?
Археологични разкопки, летописи и други исторически данни? :-|
SiegHeil
01-13-2009, 16:32
Значи извънземните съществуват ? 8-)
Значи извънземните съществуват ? 8-)
Фактът е добър колкото интерпретацията му. 8)
Не отричам съществуването на извънземни форми на живот... :P
Летописите са относително достоверен източник. Иначе можемд а повярваме и на писанията на маите и египтяните. Тук връзка има правилото: "Историята се пише от победителите". Все 1 да приемаме библията само на вяра.
Любопитно ми е обаче за какви разкопки и други исторически данни говориш които да доказват събитията в библията и да разграничават Християнството от "Снежанка и седемте джуджета".
Разкопките при Ноевия ковчег, например.
Не си ме разбрал правилно...,явно.Точните думи на Далай Лама са:
"Най-общо казано, аз вярвам, че основните световни религии могат да служат на човечеството и да възпитават хората в добро. Под "добро" и "красиво" нямам предвид външната страна на човешките отношения, а това, че хората трябва да имат добро и състрадателно сърце. Ето защо винаги съм твърдял, че е по-добре да следвате собствената си традиционна религия, защото ако я промените, у вас могат да се породят емоционални или интелектуални конфликти."
А относно въпроса, колегата Christ, го каза добре.
Извънземни VS Бог.....приемам залози от 5 лева на горе :D
Аз лично залагам на извънземните и приемам че бог НЕ е извънземно и че извънземните НЕ са божетсва,защото и двете са еднакво абсурдни!
И така кой за кого залага...ако заложете на бог,то залагате на този който е сигурно че един ден ще ни унищожи и на този който ни ограничава и държи тъпички....явно за да не му правим конкуренци.....сатаната му стига :D
Uptown_soldier
01-14-2009, 12:40
Аз лично залагам на извънземните и приемам че бог НЕ е извънземно и че извънземните НЕ са божетсва,защото и двете са еднакво абсурдни!
И така кой за кого залага...ако заложете на бог,то залагате на този който е сигурно че един ден ще ни унищожи и на този който ни ограничава и държи тъпички....явно за да не му правим конкуренци.....сатаната му стига :D
според астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания. :)
според астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания. Smileспоред астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания. Smile
Брейййй колко са умни в тоз ватикан......нямам думи просто 8-)
ае...хумористи и анекдот-ачий са се събрали там само...
SiegHeil
01-14-2009, 15:46
Тоя ковчег го търсят на 40 различни места и доста не е намерено нищо сериозно доколкото знам..
SiegHeil
01-14-2009, 15:51
Има доста пещерни рисунки в които са изборазени странни подобни на чиния летящи предмети...при това са изобразени като символ на култ и висшето начало...
Добре. Колко от него са открили? Я дай едно линкче със статия или нещо друго да се образовам малко.
И пак никой не можа да ми каже какво прави християнството по достоверно от другите религии, освен ако действително не са намерили огромен кораб с надпис на иврит: "Тук беше Ной" :lol:
Добре. Колко от него са открили? Я дай едно линкче със статия или нещо друго да се образовам малко.
И пак никой не можа да ми каже какво прави християнството по достоверно от другите религии, освен ако действително не са намерили огромен кораб с надпис на иврит: "Тук беше Ной" :lol:
http://www.answersingenesis.org/articles/am/v2/n2/ark-been-found
Uptown_soldier
01-14-2009, 17:58
не забравяйте кръста, на който е разпънат Христос
Глупци!
Тези правила са създадени заради някаква причина и само благодарение на тях сме оцеляли толкова дълго.
Замислете се малко, щеше ли човешкият род да кротува ако ги нямаше тези "заплахи", както ги наричате вие или мислите ли, че човек го е страх от човешкото правосъдие (в големи кавички) и че това го възпира?! Само си представете какво ще стане ако всеки вземе да вярва, че няма вечен живот и всичко е моментно, ХАОС!! Всеки ще започне да иска каквото му е на душа и ще го взима без никакви морални задръжки, нищо! Егоизмът щеше да се разрастне в титанически мащаби и това, което е днес ще изглежда като приказка -.-
Въобще замисляли ли сте се защо по дяволите я има тази книга и какво е доброто в нея, не какво е злото, ограничен народ такъв! Колкото "вреди" според вас, дважди пъти повече помага.Ако не вярвате в Бог, поне повярвайте в практиката. Въобще не ми излизайте с твърденията за кръстоностните походи и други зверски прояви, понеже не са проповядвани от Библията, нито от християнството, а от човека или по-точно Папата, който на свой ред си има собствени интереси!
Ако приемем истински значението и учението на Библията, насилие и убийства в света няма да има, човек ще израстне морално и всичко ще върви по естествения си начин, а не насилствено както е свикнал човека да прави. (Това не се отнася единствено и само за християнството.)
Не ви карам да станете християни, а да се замислите какъв би бил света без Библия, без вяра...каквато и да е!?
http://www.answersingenesis.org/articles/am/v2/n2/ark-been-found
Всичко което е предложено тук е една теория, изградена изцяло на допускания и хора които твърдят че са видяли нещо, което пък е често срещан феномен когато хората вярват в нещо. В случая не можем да говорим за археологични находки. Впечатление ми направи следоното изречение:
Many have rushed to make claims with supposed evidence that cannot stand up to scrutiny.
И малко по-надоло в същия параграф:
But where is the physical evidence? We have a lot of smoke, but no fire.
Пак си говорим за теории и допускания.
не забравяйте кръста, на който е разпънат Христос
Източник?
Глупци!
Тези правила са създадени заради някаква причина и само благодарение на тях сме оцеляли толкова дълго.
Замислете се малко, щеше ли човешкият род да кротува ако ги нямаше тези "заплахи", както ги наричате вие или мислите ли, че човек го е страх от човешкото правосъдие (в големи кавички) и че това го възпира?! Само си представете какво ще стане ако всеки вземе да вярва, че няма вечен живот и всичко е моментно, ХАОС!! Всеки ще започне да иска каквото му е на душа и ще го взима без никакви морални задръжки, нищо! Егоизмът щеше да се разрастне в титанически мащаби и това, което е днес ще изглежда като приказка -.-
Въобще замисляли ли сте се защо по дяволите я има тази книга и какво е доброто в нея, не какво е злото, ограничен народ такъв! Колкото "вреди" според вас, дважди пъти повече помага.Ако не вярвате в Бог, поне повярвайте в практиката. Въобще не ми излизайте с твърденията за кръстоностните походи и други зверски прояви, понеже не са проповядвани от Библията, нито от християнството, а от човека или по-точно Папата, който на свой ред си има собствени интереси!
Ако приемем истински значението и учението на Библията, насилие и убийства в света няма да има, човек ще израстне морално и всичко ще върви по естествения си начин, а не насилствено както е свикнал човека да прави. (Това не се отнася единствено и само за християнството.)
Не ви карам да станете християни, а да се замислите какъв би бил света без Библия, без вяра...каквато и да е!?
Идиот. Цивилизацията в китай и изобщо далечния изток съществува от много по-дълго от всякакво християнство и по времето по което пра-пра-пра дядото на Дева Мария е слязъл от клона в китай са печатали книги. Без заплахите на библията тази и други култури са процъфтявали.
Като са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите", не напразно споменах за "естественият подход на нещата". Също така казах, че не се отнася само до християнството,слепец. Говоря за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".
Като са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите"
Аууууууууууу не не не....смили се над стомаха ми,че вече се пръска от толлова много смях 8-) :lol: :razz:
Говоря за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".
Значи гравитацията и магнитните полета не са реално съществуващи неща,не са факти а теории които могат да бъдат оборени 8-) :lol: :razz:
Атомите не съществуват,те са просто теория,хормоните и те са само теория 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Все повече затъваш в собствените си глупости.....би бил различен,със други проблеми,с други положителни качества и с други отрицателни качества!
Аве ей гевезе такова....света сега много ли е хубав с тея религии....нима те го правят по добър,нима те лекуват болести,нима те хранят 1000000 деца които умират от глад,нима те намират решения как един човек с два ампутирани крака да може да бяга и да ходи като всички останали хора.....религията нищо не прави и дори само задълбочава проблемите като идиотизира населението....ей та на виж в какъв ограничен индивид си се превърнал!
науката лекува болести,науката открива решения и подобрява живота на милиони хора по света.....
То ако трябва да следваме религията според която е грешно да се правят аборти и тем подобни,ти знаеш ли че демографския проблем ще сложи края на човечеството!
Като са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите", не напразно споменах за "естественият подход на нещата". Също така казах, че не се отнася само до християнството,слепец. Говоря за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".
1)Би ли бил така добър да обясниш какво точно означава "факти които не са чак до там факти" Говориш несвързано. Виж т.2)
2)Аз пък ще ти кажа че да вярваш в нещо което е напълно възможно да е поредната красива приказка е равносилно на това да си слабоумен, нищо лично. За в случай че в действителност си, ще обясня че слабоумния човек няма навика да се замисля над това което чува (или в твоя случай чете в една прашасала книга, неподкрепена с каквито и да било "факти които не са чак до там факти").
3)Бих желал също да добавя ча аз, като пълен атеист, съм по-малко склонен да ти налетя на бой, защото не си съгласен с мен, отколкото ти, като вярващ християнин, да ме изгориш на клада за ерес.
Като са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите"
Аууууууууууу не не не....смили се над стомаха ми,че вече се пръска от толлова много смях 8-) :lol: :razz:
Говоря за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".
Значи гравитацията и магнитните полета не са реално съществуващи неща,не са факти а теории които могат да бъдат оборени 8-) :lol: :razz:
Атомите не съществуват,те са просто теория,хормоните и те са само теория 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Ама разбира се толкова си заблуден. Те са само илюзия, породена от грешната ни жалка и нищожна плът. Нищо не разбираш.
ПП: Намане, я вместо да спориш с нас иди да видиш дали ще излезеш на глава с гравитацията.
Добре, бе, умници.След като се имате за толкова хитри, би трябвало сами да стигнете до картинката на свят без каквато и да е вяра (за 1вият ти цитат, кманчо, имах предвид, че китайците са следвали собствената си вяра и единствено и само заради нея са успяли да съградят такава могъща цивилизация...запознай се с ученията на Конфуций и малко източна философия, всместо да се смееш като пословичен глупак -.-)
Казах, че не говоря САМО за християнството, bishop, а за вярата като цяло. Колкото и да си тъп би трябвало да проумееш какво би станало, ако няма такава, В ДНЕШНО ВРЕМЕ!!!
Да, знаеш ли какво е по-лошо от един глупак...двама глупаци. Това не е спор, обогати си малко етиката и се научи как се води "спор"!
Още не си ми обяснил за фактите, които не са факти и не си ми казал защо ти самия вярваш в нещо дето е толкова доказано колкото и великденския заек.
Иииии без религията са щели да се избият и да измрат всичките китайци,японци и подобни....
Ти запознат ли си теорията на хауса бай дъ уей....ай като се запознаеш,тогава ми говори за хаус!
Пък се явил човек който ще ме учи как се води спор 8-)
Имало е вяра,обаче ако изобщо можеше да мислиш щеше да разбереш че за да отиде човечеството на следващо стъпало ще трябва да превъзмогне/изхвърли много неща,които са вече ненужни и пречат за развитието.А знаеш ли какво става в природата когато някой индивид или група от индивид не се развият и еволюират...измират!
Ние сме част от тази природа и сме подвластни на същите закономерности в природата.
Я ги виж лъвовете,слоновете как си изграждат социални среди с йерархия,с определяне на ролите на главен без всякаква религия....щом един слон или друго животно може да изгради социална среда с правила и йерархия...без религия,нима човекът няма да може!?
"такава могъща цивилизация".....иска ми се да видя как тая цивилизация и римската империя воюват....
Ако няма в днешно време ли.....ами тя промяната е започнала.Броят на атеистите прогресивно нараства и вярата виба изместена информираността и ценности които ще позволяват на хората да гледат реално на нещата и да виждат всичко не през само една гледна точка,а през няколко и чак тогава да могат да си изваждат изводи.
Един извод или заключение може да се извади само когато нещата бъдат погледнати от всички гледни точки,след което отсяти.
Това религията е като правосъдна система в която ако си осъден нямаш право да се защитаваш,защото видиш ли тя системата винаги е права,никой не смее да й се опълчи,щото напълват гащичките като бъдат заплашени със ВЕЕЕЕЕЕЧНИ мъки и страдания в ада....а кой й дава тези права на тази система никой не се интересува.
Кое прави господ толкова велик.....Това че се страхуваме от това което може да ни направи и че нямаме право на свободен избор,който няма да бъде последван от наказания и страдания.
Ако беше погледнал постовете, вместо да се подиграваш като клоун, щеше да разбереш.
Преди време факт е било и че земята е плоска, друго се е смятало за немислимо.И също са се намирали хора в изобилие, които са се присмивали на някой като Галилей, вместо да се замислят дали найстина разбират значението на думата доказано.
Сега нещо за емблематичния глупак (с извинение), Кман, който си мисли, че е знае всичко и е "непоклатим"..., че и за теб, бишоп, с малката разлика, че си готов да приемеш друга гледна точка (което те прави поне малко способен да водиш спор...)
Конфуций: Благородният мъж не превъзнася хората заради думите им, но не отхвърля казаното даже от [недостоен] човек. (това означава да взимаш под внимание казаното от друг, а не да го захвърлиш с лека ръка, да се биеш в гърдите и да си мислиш, че водиш "печеливш" спор.)
Конфуций: В древността са се учили , за да усъвиршенстват себе си; сега учат за да се хвалят пред другите. (и сега не е по-различно)
Конфуций: Бъди искрен, когато наставляваш другаря си, и му давай добри съвети. Ако не те слуша, спри да се унижаваш. (така и ще направя, това не е спор, а парад на глупостта.Както казах не целя да налагам мнение като "ваша милост", всеки прави избора си)
Вярвам, защото така избирам.Надявам се да оцениш избора ми и да спреш с безпочвените и безсмислени нападки -.-
Ако искаш доказателство, вземи на пример стигмата, която се е появявала при няколко човека.Вземи на пример огънят, който пада и запалва свеща точно на нашия велик ден, не на друга дата.Вземи на пример плачещата статуя с кървави сълзи, която и "учените" не можаха да обяснят.
Със здраве.
брейййй що не вземеш да станеш един конфуцианец....по цял ден ще дрънкаш за любимия ти конфуции....и конфуции е бил човек...и той е грешал и думите му могат да бъдат грешни....понеже е човек.
Преди време не е било никакъв факт!Тази теория за плоскостта е била поддържана главно от църквата и ватикана,след което същите са поддържали теорията че слънцето,луната и звездите се въртят около Земята и много хора които са твърдели обратното са били убивани.
+ това по твоята теория и гравитацията и всичко може да не съществуват....аз се оповавам на неща доказани не от един човек,а от 10000000000 човека,сред които и много вярващи....говоря за науките биология,химия,физика и т.н. които яво на теб ти отбягват!
То и твоя е един избор... 8-) щом си мислиш че не съществува гравитация.
Я ми кажи ти сега като говориш на каква основна база стъпваш,защото аз стъпвам на факти,които са световно признати са доказани(като гравитацията например)....обаче ти на какво стъпваш,на цитати на конфуций ли само!?
Думите са му изследвани и подлагани на какви ли не лишени от смисъл атаки и пак са останали във времето. Стъпвам в/у факти като стигмата, и гореопоменатите "чудеса". Ето какво казват твойте любими учени за Девата - http://news.ibox.bg/news/id_428584426
Престани с тази гравитация, какво като сме я "доказали", това значи ли, че трябва да се отвърнем от вярата си? Изборът си е мой и не подлежи на каквато и да е дискусия с теб. Такива като теб са мъртви духом, щом предпочиташ да живееш като животно, чисто биологическо, прав ти път.