Влез

View Full Version : Дайте съвет.

varnen4e
10-12-2008, 07:47
На 17 години съм и ме пускат да излизам до към 22ч. Имам приятел, който е на 27 години и е супер странно като излзизаме и аз да се прибирам в 22ч. Знам, че сега ми е последната учебна година, но ми е интересно дали нашите ще ми контролират живота така и след като завърша. Не знам какво да правя. Направо ми е писнало..

NoShTnO_iZkUsHeNiE
10-12-2008, 08:21
Ами странно е,че те пускат до 22ч.,но не е нещо невиждано и не е болка за умиране,но това само за през седмицата ли важи или и за уикендите?
След като завършиш,едва ли ще могат да ти контролират живота...все пак ти ще си на 18 вече ще си пълнолетна и сама ще си взимаш решенията.Успех.

sexa_na_kompleksa
10-12-2008, 08:31
Говори с тях, бъди по-настоятелна. На 17 си, имаш право да искаш повече свобода. Някои 12-13 годишни висят цяла нощ по дискотеките, пък ти да не можеш да илезнеш с приятеля си на по кафе...

chocoleptic
10-12-2008, 11:25
Навярно са консервативни,а и в страната в която живеем не е много безопастно.
Спокойно още една година.

varnen4e
10-12-2008, 11:30
Дам, наистина са много консервативни. Не казвам, че никъде не ме пускат. И по дискотеки ходя ( когато не съм на училище) и насам натам, но постоянно искат да ме контролират и това много ме дразни.

Lady_B_
10-12-2008, 12:10
Бъде далеч от мисълта, че като навършиш 18 ще пляснеш с ръчички и всичко вече ще е розово ! 18 ще са само годините ти и нищо друго ! Осебно (както е при теб) родителите ти на 17 те пускат до 22 часа! Не е много нормално. Единственото нещо, което можеш да направиш е да поговориш с тях ... покажи им, че могат да ти имат доверие, че можеш да носиш отговорност и да се грижиш за себе си ! Обясни им, че разбираш тяхните притеснения, но си на 17 години и имаш нижда да водиш нормален социален живот, а този час го ограничава ( и там всичко останало в което те контролират ) Напомни им , че след малко време правиш 18 и тогава ще си пълнолетна, което ще рече, че ще носиш отговорност за действията и постъпките си ( без да ги оставяш с чувството , че си решила, че щом ще правиш 18 можеш да си правиш каквото си искаш, защото докато спиш в къщата им и взимаш от парите им си зависима .... Гадно, но факт ! ) Успех :)

Lysit0
10-12-2008, 12:22
От тебе си зависи...кажи им,че си голяма,другата година сставаш пълнолента ,имаш си сериозен приятел и искаш поне до 12;oo h ,време.Ако им позволиш да те контролират,ще го правят...не им позволявай.

Sladur_
10-12-2008, 12:26
Пффффффффф пребори се до по късно какво е това 22 ? Пък скоро ставаш на 18 предполагам !

LadyDy
10-12-2008, 12:36
Абе хора без работа. Ами замисли се, че като станеш на 18 вече наистина имаш право да правиш каквото си искаш. Сега си под техен контрол, прави си сметка и се съобразявай, не са хора паднали от небето и се притесняват за теб....Мен дори ме смути това, че ходиш с 10 години по-голям, пък за тях, че не те пускат до по-късно, вече си е прекалеено нормално, според мен.

gia_sena_mono
10-12-2008, 14:15
Не,че нещо,ама като станеш на 18 с това нищо не се променя животът ти!Ако искаш да си самостоятелна трябва да се издържаш сама.Щом мама и тате те издържат,няма как.
И мен по ме учуди,че нямат против да излизаш с 10 години по-голям от теб (поне не каза да има проблем).Мисля,че е малко прекалено да си на 17 и да си до 22ч. навън.Поговори с тях,сигурно и те на твоите години са били така.

BurningDesire
10-12-2008, 14:30
О, повярвай ми, това си е временно. Като завършиш училище всичко се променя, или ще почнеш работа, или ще отидеш в университет и няма да имат контрол над теб. Аз съм в същото положение - абсолютна свобода, няма кой копче да ми каже, но преди бяха доста строги. Тогава си мечтаех за купони, дискотеки, приспивания у приятелки. Сега като имам свободата, въобще не мисля за такива работи. Кофти, но факт. Така че имай търпение - всичко си идва на мястото рано или късно.

varnen4e
10-12-2008, 20:57
Не са ми правили проблем за приятелят ми, защото им казах, че е по- малък.

dobity
10-13-2008, 17:56
Az sum v su6tiq haos ama s1m na 13 i me puskat do 19:30 :x

fenkatakrisi952
10-13-2008, 17:59
Просто за притеснени за теб (особено с такъв приятел :-D )
Изкарай я и тая година,и може би другата ще е различно :oops: 8)

mynichka
10-13-2008, 18:04
Странно и сигурно ти е кофти ..де да знам ..кефя се на мам и тати :D никога не съм си имала ограничения :grin: но аз им казвам всичко и може би ..не се притесняват толкова за мен :P пробвай да разговаряш с тях :P

varnen4e
10-14-2008, 05:43
Снощи се скарахме и общо взето всеки си знае неговото, но аз няма да издържа дълго така.

miloto_girl_4e
10-14-2008, 12:33
Докато си под техния покрив, докато те те изхранват и си на техни разноски искаш или не ще се съобразяваш с тях :!:
Сега си 12ти клас, залегни малко повече над ученето, влезни после в хубав университет и надали ще те държат така изкъсо :!: :)

varnen4e
10-14-2008, 19:14
Е, да.. и това го има, но все пак и аз имам нужда от личен живот.
;)

Боре-смк0203
10-14-2008, 19:31
Ха ... сестра ми е на 22 - все още я контролират (за някои неща де) - но иначе - спи си в приятела й, и какво ли още не .. не се прибира много в нас.Но когато си идва,помага на наще - разговаря с тях ( кара се - нормално) но .. при теб .. това наистина е гадно :/ .. Пък си и в голям град - ВАРНА ! егати.. моят съвет е- потърпи още няколко години - и както видях едно мнение тук - влезни в хубав унивеситет да видиш дали няма да ти дават толкова свобода - плюс това- ако си в университет който не е във Варна.. хаха супер - тогава пък ще правиш каквото си искаш :) ! Просто потърпи :) - живота е пред теб- за няколко години още няма да ти стане нищо - и не се гневи на родителите ти ! - те са най верните приятели !

Успех в живота :) - ее.. пълнолетна.. супер , какво по хубаво от това :D?

varnen4e
10-19-2008, 11:11
По принцип живея в София. Иначе да... ща не ща ще трябва да потърпя още малко.

nejnaDROGA
10-19-2008, 14:09
Абе ти да не живееш в затвор :shock: :shock: :shock:
И аз съм на 17 год. и ако нашите ми кажат,че имам вечерен час 22 ч. ще се гръмна някъде :shock: Та аз излизам към 20:00-21:00 през седмицата :shock:
Между другото до 22 ч. бях,когато бях на около 12 год. (ако не се лъжа...може и по-рано да е било)

varnen4e
10-23-2008, 06:11
И как го постигаш това?
Как си ги убедила да те пускат?

nejnaDROGA
10-23-2008, 14:10
Ми имат ми доверие :)
Нито имам час,нито ми забраняват нещо,пускат ме на море,планина и хижи с компанията ... Абе общо взето всичко ми е позволено :-)
Е разбира се и аз имам заслуга за това :) Никога не съм имала проблеми с полицията,не са ме виждали пияна,не се движа с неподходящи хора,успеха ми в даскало е доста висок (е не съм отличничка ама айде :-D ),отговорна съм и споделям адски много с родителите си (предимно с майка ми),което също играе голяма роля :)

foreverr
10-23-2008, 15:42
:shock: :shock: Ми странно е, че си на 17 години и те пускат до 10 часа, защото аз нямам и 16 години и ме пускат понякога до 10:30.Но все пак поговори с тях-кажи им, че ти вече си голяма и, че си имаш приятел който е по-голям от тебе и искаш да излизаш до по късно!Все пак щом си и с по-голям човек какво се притесняват ваще??Даже ако скаш запознай и приятеля си с вашите за да му имат доверие, че ще те пази и да те пускат до по-късно!!!

exclusive__16
10-23-2008, 15:45
emm mn qsno 4e 6te ti e nelofko toi e s 10 god po golqm ot teb... tfa spored men e dosti4ka ama nqq zna4enie .. emi po temata zna4i ti bitrqqbvalo da si navyr6ila pulnoletie ...i ti 6te si reshavash do kolko te nqma f ku6ti ,, no se pak ,te sa si roditeli .. yspex mili4ka :)