View Full Version : Оралният секс водел до рак...
И сега какво ще правим??? Оралният секс водел до рак... на гърлото!!!
Вирус, който се предава по време на орален секс, е причината за някои от видовете рак на гърлото, съобщиха сензационно американски учени, цитирани от ВВС.
Вирусът се смята за много по-рисков фактор от употребата на тютюн или алкохол, алармираха специалисти от университета Джон Хопкинс, провели изследване върху 300 човека.
Рискът при хората, които са правили орален секс с повече от шестима партньори, е девет пъти по-висок, отколкото при останалите.
Учените обаче успокояват, че са необходими още изследвания, за да се потвърдят напълно откритията.
Инфекцията HPV е причинител на повечето видове рак на шийката на матката, а 80% от сексуално активните жени може да станат потенциални пациенти на този вирус в някакъв момент от живота си.
Учените, провели изследването, са взели проби от кръв и слюнка от 100 мъже и жени, които наскоро са били диагностицирани като болни от рак на фаринкса, който засяга гърлото, сливиците и задната част на езика.
Лекарите са разпитвали пациентите за сексуалните им практики и други рискови фактори за болестта, като наследствена обремененост.
Според лекарите, оралният секс е основният начин на пренасяне на вируса, но допълват, че не трябва да се изключва възможността за заразяване и чрез целувка уста в уста.
Повечето HPV инфекции отшумяват с малко или никакви симптоми, но понякога заболелите може да развият рак.
http://www.dnes.bg/article.php?id=36183
Bellatrix
10-13-2008, 13:30
Е все някога от нещо ще умра :D Поне да знам, че си е струвало 8-)
Mr_Crowley
10-13-2008, 14:07
Е?
Я ги гледай девойките...мислиш ли, че им пука...подай им нещо и вече са го налапали. Иначе те не са такива...всички са еднакви, просто с различна отправна система :razz: :razz: :razz:
mishaaaaa
10-13-2008, 16:05
От толкова дтълго време доста двойки (да не кажа почти всички) практикуват орална любов, че няма на къде.
Едва ли някой ще се стресне особено, досега не бях чувала такова нещо.
От толкова дтълго време доста двойки (да не кажа почти всички) практикуват орална любов, че няма на къде.
Едва ли някой ще се стресне особено, досега не бях чувала такова нещо.
Е и аз не бях чувал ама кво ти пука ... :D :D :D
Важното е секс да има :-)
TotallySexy
10-13-2008, 18:55
хахаха емииии щом води до рак... явно ще мрем...
стана ли на педесе, ще трябва да се мре... пееха Кокоша Глава...
а иначе това за рака съм го чувала ако си го правил на над 6 човека без презерватив... което е възможно и занапред, така че всички сме изложени на риск.. (аз не вярвам да има хора, които смучат чурки /с извинение/ с презерватив..)
изтъпявам днес.. 8-)
Оо това го знам. Даже този вид рак е разпространен най-много в САЩ. И съм говорила по тази тема с гинеколога ми, който каза, че е по-рядко срещано от рака на шийката на матката(естествено), но си има риск.
Вирусът причинител за рак на шийката на матката (човешки папилома вирус) не се премахва. Заразиш ли се ти можеш да го предаваш от партньор на партньор и ако въпросното момче прави орална ... кофти :? или обратното - момичето заразява момчето - тя му прави орална и пак може да се зарази.
Затова са всички тези кампании - едно момиче, което води полов живот трябва да си прави цитонамазка всяка година и заради нея и заради партньора й !
xxXroshawkaXxx
10-13-2008, 20:13
Оо това го знам. Даже този вид рак е разпространен най-много в САЩ. И съм говорила по тази тема с гинеколога ми, който каза, че е по-рядко срещано от рака на шийката на матката(естествено), но си има риск.
Вирусът причинител за рак на шийката на матката (човешки папилома вирус) не се премахва. Заразиш ли се ти можеш да го предаваш от партньор на партньор и ако въпросното момче прави орална ... кофти :? или обратното - момичето заразява момчето - тя му прави орална и пак може да се зарази.
Затова са всички тези кампании - едно момиче, което води полов живот трябва да си прави цитонамазка всяка година и заради нея и заради партньора й !
..ъъ..какво точно е цитонамазка :oops: :o :smt017 :smt017
sextazy_baby
10-13-2008, 20:21
Поне ще знам че си е струвало...
..ъъ..какво точно е цитонамазка :oops: :o :smt017 :smt017
За профилактика рака на маточната шийка е много важна цитонамазката. Ето повече инфо:
Що е това цитонамазка?
Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намали заболеваемостта от рака на маточната шийка. Цитонамазката позовлява да се улови заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.
Изследването не е болезнено!
Каква е техниката на изследването?
Лягате върху гинекологичния стол, както за обикновен преглед. Лекарят поставя във влагалището спекулум /така се нарича инструментът позволяващ оглед на влагалището и маточната шийка /.
С малка четчица се взима материал от каналът на маточната шийка.
Така взетите клетки се "натриват" върху предметно стъкло и след подходяща обработка патологоанатомът дава своето заключение. Това може да отнеме няколко дни.
Какви са възможните резултати?
РАР I - нормални клетки. Не е необходимо никакво лечение, освен ако Вашият гинеколог Ви е казал че имате "раничка" която трябва да бъде обгорена. Това се налага за да се прекъсне веригата на канцерогенезата.
РАР II - клетки показващи най-често възпалително заболяване. Тук често се налага противовъзпалително лечение. Ако имате "раничка" тя трябва да бъде обгорена.
РАР III - Съмнителен резултат. Обикновено се налага да се проведе съответно лечение, контролна цитонамазка след него и обгаряне. Понякога се налага и да се направи биопсия /също неболезнено изследване, което цели вземането на малко парченце тъкан от маточната шийка за доуточняване на диагнозата/;
РАР IV - наличие на единични ракови клетки;
РАР V - наличие на множество ракови клетки.
Vichko0o
10-13-2008, 21:27
Мдааа .... Поредната глупава статия която пускат от ББС .... Преди няколко месеца имаше филм за оралния секс и гълтането ... Доктори от Германия, Франция, Англия и още някъде не помня къде правели изследване при което се оказало, че оралния секс и гълтането предпазвали жените от рак на гърдата !!!
Е ся кво ? Да свършваме в чашка и да го даваме на половинката ни да го пие ? Или тя да си сложи женски презерватив в устата, а мъжа нормален и така да правят орална ? ББС почнаха да пускат глупости, а бяха толкова хубава телевизия .....
Е все някога от нещо ще умра :D Поне да знам, че си е струвало 8-)
Подкрепям те :D веднъж се живее, па как тфа е др въпрос, важно е да ти е яко
Ти така или иначе е нелечимо. Ако партньорката ти го има няма да правите секс цял живот с презерватив, я(ако сте сериозни). Хубавото е , на мъжете не им става нищо на малкия им приятел :) Освен евентуално някой друг кондилом, който се маха с кремче.
ImmortalForever
10-14-2008, 07:20
Стреснахте ме уа...Пак простотиите на ББС.. (whew)
Заа първи път чувам за такова нещо :? :-D
snejana67
10-14-2008, 16:07
:? едва ли е така :? къде го прочетохте :?
Напротив така е. Не е много често срещано, но е факт.
Attila_The_Hun
10-14-2008, 18:39
Рискът при хората, които са правили орален секс с повече от шестима партньори, е девет пъти по-висок, отколкото при останалите.
Спокойно, деца, само курвите са застрашени. Не знам защо му отделяте толкова внимание на това...
:-o