View Full Version : Спира ли ни нещо?
Swingswing
10-15-2008, 00:04
Става въпрос за приятелката ми, която искам да дойде да живее при мен. Цялата история е, че преди живееше с баба си и беше зле, но сега живее с баща си и е още по-тежко. Не и дава никакви пари, даже и взима каквото си спести, кара и се за най-малкото, посягал и е не малко пъти и при положение, че тя е 1.60 слабичко момиче а той е 2 метра мъж е доста кофти, трябва най-късно в 7 да си е вкъщи, кара я да върши цялата домакинска работа - пере на ръка(тоя 1 пералня не ебава да купи), чисти(той си ходи с обувки вкъщи), пазарува му, абе ужас. Та сега към въпроса, понеже на мен ми писна да я гледам постоянно разтроена и да се налага всеки ден да ми плаче по 2-3 пъти и на мен да ми се къса сърцето всеки път като и кажа, че всичко ще се оправи, може ли тя като непълнолетна(16 години) да дойде да живее у нас, при положение, че майка ми е съгласна(на 17 съм) и тя самата го иска и ако да, какви са условията и могат ли баба и или баща и да направят нещо?
п.с. Техните са разведени и родителските права са в майка и, а тя живее и работи в друга държава, но е много печена и е съгласна.
scoobydors
10-15-2008, 04:05
Нищо не ви спира ;) Посъветвай се с адвокат, тука компетентна информация никой не може да ти даде. Според мен щом родителските права са в майката, и тя е съгласна - няма никакви проблеми. Трябват само някои формални постъпки и скоро ще си гугуткате у вас :-)
Yancheto
10-15-2008, 05:11
Разбира се,щом майка й е съгласна,няма да имате проблеми. :)
пожелавам ви успех и се надявам всичко да бъде наред :)
crazyhair
10-15-2008, 07:48
da ti kaja vednaga mojete da se opla4ete v policiqta tam ima pedalogi4eski savetnik i kakto razbrah maika i i dava moje da stane rabota no nai dobre 6te e da se pogovori s advokat
Това е много мило от твоя страна :) Евала ! Най-добре се посъветвайте с адвокат. Поговори с вашите, които ще намерят адвокат и според мен всичко ще се оправи, имайки предвид какви са обстоятелствата :)
Pliok0019
10-15-2008, 09:44
Евала. Взимай я.
Тя трябва да се гордее, че има такъв човек до себе си :), няма проблеми взимай си я при теб, но този тормоз не може да остане ненаказан, потърсете адвокат и успех :)
Щом правата ги има майка й мисля, че трябва само нейното съгласие. Тва което искаш да направиш е страхотно :grin: Браво!
sled kato pravata sa na maika i,a tq e suglasna du6terq i da doide da jivee u vas,to togava maika i ima pravo da prehvurli roditelskite prava na tvoqta maika-tova sum ubedena 4e moje da stane.dr variant e moje bi maikata na momi4eto s notarius i advokatda zaverqt v suda deklaraciq,4e e suglasna nepulnoletnata i du6terq da jivee na edi-koi si adres pri vas.treti variant e otnovo svurzan s pope4itelstvoto-t.nar.vremenno pope4itelstvo otnovo moje da bude prehvurleno na maika ti ili ba6ta ti.vsi4ko tova se slu4va sus suglasieto na neiniq nastoinik-maika i i e napulno zakonno,stiga da bude naistina zavereno s notarius v suda
snejana67
10-15-2008, 17:18
необходимо е съгласието на родителите й
sasha_90
10-17-2008, 15:38
След като майка й е съгласна,не виждам какво ви спира.
WaterLilly
10-17-2008, 15:42
необходимо е съгласието на родителите й
Не е. Необходимо е съгласието на настойник, а майка й е, така че нищо не ги спира. А на автора на темата да кажа, че е страхотен човек и майка ти е много печена.
Има пълното право щом майка и и позволява.Все пак майка и защо недойде в Б-Я докато се уредят нещата?Ако трябва да се оплаче в Закрила за детето ще и помогнат 102%.
krisiiiiito
10-17-2008, 17:12
ДАВАЙ!
успех и на двамата :-)
Forest_girl
10-17-2008, 17:32
Браво мила, супер си!
Дано да успеете, стискам палци! :-)
mynichka
10-17-2008, 18:33
колко мило от твоя страна :) няма нищо да ви спре щом майка и е съгласна ...вземай си я у вас ..колкото е възможно по-бързо :)
scoobydors
10-18-2008, 12:25
Пиши какво е станало след това. Дали сте успели, имало ли е пречки? :-)