View Full Version : Отново Английски :(
drun-drun!
10-16-2008, 13:11
Може за повечето от вас да ви се стори глупав въпроса,но не съм много на "ти" с английския,а пък утре имам контролно.Та да питам кога след "S" на съществителното има апостроф.Тука имам едни изречения:My father teaches at a boy`s/boys'/boys...My friends/firend`s/friends` husbend likes going on trecks или What are your two sisters`/sister`s/sisters names?.Както и има ли разлика между ITS и HIS?
mishenceto92
10-16-2008, 14:20
1) разликата между ITS и HIS е, че ITS е неговО (за среден род) а HIS е негоВ (за мъжки род)
2) апостроф след S се поставя, когато съществителното е в множествено число и е за притежание. Нарича се possesive S
пример: My father teaches boys' friend.
Баща ми преподава на приятеля на момчетата.
Не знам дали разбра нещо, но дано съм помогнала.. :)
drun-drun!
10-16-2008, 14:31
1) разликата между ITS и HIS е, че ITS е неговО (за среден род) а HIS е негоВ (за мъжки род)
2) апостроф след S се поставя, когато съществителното е в множествено число и е за притежание. Нарича се possesive S
пример: My father teaches boys' friend.
Баща ми преподава на приятеля на момчетата.
Не знам дали разбра нещо, но дано съм помогнала.. :)Май го разбрах ако може да ми дадеш още 1 примерче ще ти бъда много благодарен :)
mishenceto92
10-16-2008, 14:48
This is theachers' room.
Това е стаята на учителите.
These are students' notebooks.
Това са тетрадките на учениците.
Parents' birthtown is Sofia.
Родния град на родотелите е София.
Малко тъпички примери ама сега това ми идва на ум :)
drun-drun!
10-16-2008, 15:14
This is theachers' room.
Това е стаята на учителите.
These are students' notebooks.
Това са тетрадките на учениците.
Parents' birthtown is Sofia.
Родния град на родотелите е София.
Малко тъпички примери ама сега това ми идва на ум :) :-) :-) :-) :-) 10x може да се каже,че го разбрах :-)
DjBaloon
10-16-2008, 16:04
дрън дрън
тоя форум те изучи тебе бе 8-)