Влез

View Full Version : Какво предтавляват хумата и бадемовото масло?

MistyMonster/LikeViolence
10-21-2008, 15:42
Привет...
Има много теми за коса, търсих за хумата и бадемовото масло, но открих само "купи си бадемово масло, много помага за косата" или "няма да сгрешиш, ако си вземеш хума" и подобни :)

Искам да попитам какво точно представляват, за какво се използват (примерно за суха коса ли, или за друго) и как се използват (с маски, да, но ако има някакъв друг начин моля споделете :) ) :-o

Нещо напоследък зарязах косата си, само с един шампоан и сешоар до никъде не стигам... на втория ден изглежда като свраче гнездо :-D а и някак си, от малкого грижи ли или от само себе си се изтощава, не знам... и искам да я подхраня малко и ми казаха да си купя тези двете, само че като не знам как/защо... ^_^

nicolepcd
10-21-2008, 16:24
За бадемово масло - не съм ползвала... но хумааатаа... продава се в едни пакетчета, прах е... знам ли как да ти го кажа... на мойта пише "Натурална на прах от Рупите" :lol: Таа... то отзад няма как да не пише за какво е... има за лице, за коса... но предмино са за коса... не е подходяща за сухи коси, тъй като ти прави косата мноооого суха... Разреждаш малка част от хумата с вода и става кашичка :D Мажеш по косата, седиш 5 минути... и после отмиваш... и е желателно с шампоан после... за да не ходиш с бели коси... малко кофти се решиш после, косата ти става много твърда и суха... (метла 8-) )... но на мен ми харесва :D Таа... иначе можеш да си намериш в интернет маски... но аз си слагам само хума, защото не ми се занимава... :) Аз съм си доволна от нея ;)

Boot
10-21-2008, 17:08
Ами бадемовото масло просто подхранва косата адски много, ей това прави. Във формата на... олио е. Мажеш си корените и по продължението на косъма. Седиш така половин-един час и се миеш :)

10-22-2008, 13:46
Ами това бадемово масло омазнява ли косата? И може ли да се използват и двете едновременно? :)

Boot
10-22-2008, 14:09
Казах, че подхранва.
Ако омазняваше щях да спомена ;)

10-23-2008, 13:11
Ами предполагам, все пак е масло/олио ... за това питам . :) А и една приятелка ми каза, че и се омазнявала косата от него.

Аз си взех днес хума, бях почнала да вадя големите пари, тя па ми иска 1,35 лв. {h} Да се надяваме, че ще помогне :)

Boot
10-23-2008, 13:30
Все пак го миеш после.
А и всяка коса реагира различно ;)

bebygirl
06-22-2009, 16:29
Ами предполагам, все пак е масло/олио ... за това питам . :) А и една приятелка ми каза, че и се омазнявала косата от него.

Аз си взех днес хума, бях почнала да вадя големите пари, тя па ми иска 1,35 лв. {h} Да се надяваме, че ще помогне :)
аз си взех току що за 0.50 :Д

elle_123
07-10-2009, 10:21
Кога се нанася бадемовото масло :
-на мокра коса преди шампоана;
-на мокра коса след шампоана (тоест като маска) или
-на суха коса преди шампоана?