Влез

View Full Version : Мазно лице...

girl91
10-21-2008, 16:40
Проблемът е следноият: Преди да отида на училище си мия лицето с някой гел, след това слагам пудра. Като се прибера обаче цялото ми лице е много мазно, особено челото. Какво мога да направя за да не се получава така?

LipSoFAnAnGel
10-21-2008, 17:06
Мажи се с матиращ крем

girl91
10-21-2008, 17:19
]Мажи се с матиращ крем

Не става... с какъвто и крем да се намажа винаги лъши!

scoobydors
10-21-2008, 17:33
Прави си маски. Ето една домашна и много лесна :) Да речем веднъж седмично звучи добре.

1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат
Разбъркват се добре и се нанасят на измито лице.След 15 мин. се измива с хладка вода.

Успех :-)

girl91
10-21-2008, 19:48
Прави си маски. Ето една домашна и много лесна :) Да речем веднъж седмично звучи добре.

1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат
Разбъркват се добре и се нанасят на измито лице.След 15 мин. се измива с хладка вода.

Имам толкова много маски, толкова много гелове и тоници за лице и си ги използвам редовно и пак се получава това... и пудрите съм сменяла и пак се омазнява много.. и накрая на деня лъщя. Не ми е чак толкова мазна кожата, ама на измито лице каот сложа пудра и след няколко часа е супер мазно.

kat4enceto
10-21-2008, 20:06
Таси маска ми звучи доста добра и мисля да пробвам.. Ще пиша какъв е разултата защото и при мен е така но не лъщи много, но все пак....

varnen4e
10-22-2008, 05:03
За мазна кова много помага маска от хума и розова вода...
:)

sladur4etyYy
10-22-2008, 12:42
ако прекалено често използваш маски, които изсушават кожата, се е получил обратен ефект- изсушила си я прекалено много и сега самата кожа се опитва да си възвърне нормалното състояние (ако мога така да се изразя 8-) ) като отделя повече мазнина. опитай се да си възвърнеш баланса с не чак толкова изсушаващи продукти за измиване + хидратиращ крем. ако помогне- чудесно! 8-) ако ли не- значи самата ти кожа си е мазна. ако искаш може направо да идеш при дерматолог да ти каже какъв вид ти е кожата и съответно как да се грижиш за нея

BrokenInnocence
10-22-2008, 13:37
На колко години си? Доколкото знам в пубертета е нормално кожата ти да е по- мазна от обикновено. Както някой вече спомена, не се опитвай да я изсушиш прекалено с някакви продукти, защото се получава обратен ефект.

RiseGirl
10-22-2008, 13:57
Има такива продукти на Лореал специално за намаляване на мастната секреция /така нареченото омазняване на кожата/, можеш тях да пробваш, ако вече не си :)

L'OREAL Pure zone - крем с/у омазняване на кожата
http://img255.imageshack.us/img255/7233/purezonesreshtuomazniavlw7.jpg

Infinity
10-22-2008, 14:05
на Clean&Clear-Control Shine пробвала ли си го?

babylove
10-22-2008, 18:19
Malko typ syven :razz: Ami chesto si izmivai liceto sys sapun (nqma znachenie kakyv, no ne techen). Ot sapuna kojata se izshushava. Probvai, nqma da sajelqvash. Kato mi se omazni kojata zapochvam se se miq mnogo chesno sys sapun (primerno 2-3-4-5 pyti na den) i taka kojata mi se izsushava. Pyk ako na teb ne ti pomogne, nqma da ti navredi. :P

girl91
10-22-2008, 18:29
Malko typ syven :razz: Ami chesto si izmivai liceto sys sapun (nqma znachenie kakyv, no ne techen). Ot sapuna kojata se izshushava. Probvai, nqma da sajelqvash. Kato mi se omazni kojata zapochvam se se miq mnogo chesno sys sapun (primerno 2-3-4-5 pyti na den) i taka kojata mi se izsushava. Pyk ako na teb ne ti pomogne, nqma da ti navredi. :P

За какво ми е кожата да ми се изсушава... и да започне да се лющи от постоянното миене със сапун???
Мия си лицето редовно, слагам и хидратиращ крем след това. Просто като сложа на измитото лице пудра и след няколко часа се е омазнило доста.
Мерси за мненията, ще видя за тези кремчета и може да си взема.

girl91
10-22-2008, 18:42
На колко години си? Доколкото знам в пубертета е нормално кожата ти да е по- мазна от обикновено. Както някой вече спомена, не се опитвай да я изсушиш прекалено с някакви продукти, защото се получава обратен ефект.

На 17 съм :)

pepita87
10-22-2008, 19:58
Ti po4istva6 liceto si redovno,no tova ne e dostatu4no!Sled,kato si go izmila s kakuvto i da e po4istva6 produkt,ne e pravilno direktno da nanasq6 pudrata sled tova!Nanesi hidratanten krem,iz4akai 5-10 min.i togava ve4e nanasqi pudrata.
Opitai i da smeni6 pudrata,moje i samata pudra da ne e podhodq6tata,izpolzvai matira6ta.
Ako i tova ne pomogne,posuvetvai se s dermatolog/kozmetik.

girl91
10-22-2008, 21:09
Ti po4istva6 liceto si redovno,no tova ne e dostatu4no!Sled,kato si go izmila s kakuvto i da e po4istva6 produkt,ne e pravilno direktno da nanasq6 pudrata sled tova!Nanesi hidratanten krem,iz4akai 5-10 min.i togava ve4e nanasqi pudrata.
Opitai i da smeni6 pudrata,moje i samata pudra da ne e podhodq6tata,izpolzvai matira6ta.

Бях написала по-горе - като се измия слагам хидратиращ крем.. а пудрата я нанасям след 1-2 часа.
Благодаря за всички мнения. Ако след няколко дена не спре това омазняване ще си взема някое специално кремче и няма да се мия толкова често.

pepita87
10-22-2008, 21:13

Бях написала по-горе - като се измия слагам хидратиращ крем.. а пудрата я нанасям след 1-2 часа.
Благодаря за всички мнения. Ако след няколко дена не спре това омазняване ще си взема някое специално кремче и няма да се мия толкова често.
Sorry,propusnala sum go!
A kolkotodo tova,da spre6 da mie6 tolkova 4esto liceto si,hahahaha-bez komentar!6te se napravq,4e ne sum go pro4ela!

girl91
10-22-2008, 21:40

Sorry,propusnala sum go!
A kolkotodo tova,da spre6 da mie6 tolkova 4esto liceto si,hahahaha-bez komentar!6te se napravq,4e ne sum go pro4ela!

Не съм казала, че ще спра да го мия! Просто по-горе някой беше писал, че понякога от прекалено многото почистване на лицето с различни продукти в един момонет вместо да си е нормално то се омазнява повече! От няколко дена мия лицето си сутрин и вечер с гел срещу пъпки и черни точки, също така изпозлвам тоник, но ако продължавам така ще се изсуши много. Затова казвам, че няма да го мия чак толкова често с такива гелове, защото те изсушават много кожата.

LuCiFersAngeL
10-24-2008, 18:34
ако прекалено често използваш маски, които изсушават кожата, се е получил обратен ефект- изсушила си я прекалено много и сега самата кожа се опитва да си възвърне нормалното състояние (ако мога така да се изразя 8-) ) като отделя повече мазнина. опитай се да си възвърнеш баланса с не чак толкова изсушаващи продукти за измиване + хидратиращ крем. ако помогне- чудесно! 8-) ако ли не- значи самата ти кожа си е мазна. ако искаш може направо да идеш при дерматолог да ти каже какъв вид ти е кожата и съответно как да се грижиш за нея
+1
Можеш да опиташ и аспиринова маска за лице --> http://www.fema-bg.com/index.php?m=1246&lang=1

pyfpaff
10-24-2008, 20:48

1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат

Вчера я пробвах..почна да ми щипе ужасно силно..лицето ми стана на огромни червени петна..стоях само десетина мин и мн се протесних..измих я..и същата история..и след около 1 час ми изчезна зачервяването и сърбежа..

girl91
10-24-2008, 20:57

1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат

Вчера я пробвах..почна да ми щипе ужасно силно..лицето ми стана на огромни червени петна..стоях само десетина мин и мн се протесних..измих я..и същата история..и след около 1 час ми изчезна зачервяването и сърбежа..

На мен не ми изглежда много нормално в маската да се слага сода бикарбонат, но.... може на някой кожата да не предизвика такава реакция..
Не бих я пробвала, може и моето лице да стане червено и да ме сърби или боли...

DimovB
10-24-2008, 21:05
попивай с кърпичка

Goddess
10-24-2008, 21:10
Миенето със сапун помага.И под изсушаване на кожата, не се има предвид изпръхване или лющене. :)
Всъщност, нямам този проблем и за това не съм особено компетентна, но аз принципно преди пудра си слагам и някакъв крем (какъвто и да е), за да се задържа пудрата повече.
Понякога си я слагам и на сухо, де...
Но междувременно си носи пудрата в чантата и като усетиш, че ти се е омазнило лицето, просто сложи малко. :)

girl91
10-24-2008, 21:20
И под изсушаване на кожата, не се има предвид изпръхване или лющене. :)

А когато кожата се лющи не е ли изсушена???

Goddess
10-25-2008, 09:26
И под изсушаване на кожата, не се има предвид изпръхване или лющене. :)

А когато кожата се лющи не е ли изсушена???
Да, и това го има. Но аз като се мия със сапун, просто кожата си ми е нормална и не лъщи.
Разбира се, че си зависи и от типа на кожата, но след като казваш,че ти е мазна, съмнявам се от едно миене на ден със сапун, да почне да се лющи. :)

s1NNer
10-25-2008, 12:54
girl91 ма ти що пишеш тука??? Колко неща ти казаха да направиш и ти все не щеш ...

За какво ми е кожата да ми се изсушава... и да започне да се лющи от постоянното миене със сапун???
Мия си лицето редовно, слагам и хидратиращ крем след това. Просто като сложа на измитото лице пудра и след няколко часа се е омазнило доста.

Не съм казала, че ще спра да го мия! Просто по-горе някой беше писал, че понякога от прекалено многото почистване на лицето с различни продукти в един момонет вместо да си е нормално то се омазнява повече! От няколко дена мия лицето си сутрин и вечер с гел срещу пъпки и черни точки, също така изпозлвам тоник, но ако продължавам така ще се изсуши много. Затова казвам, че няма да го мия чак толкова често с такива гелове, защото те изсушават много кожата.

На мен не ми изглежда много нормално в маската да се слага сода бикарбонат, но.... може на някой кожата да не предизвика такава реакция..

Като не приемаш съветите на хората земи се оправяй сама без да пишеш тука басии ...

П.С.: Това със сапуна върши много добра работа! =]

WithLove
10-25-2008, 13:11

1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат

И на мен таэи маска ми се отраэи много гадно.

Slashy
10-25-2008, 15:37
+1
Можеш да опиташ и аспиринова маска за лице --> http://www.fema-bg.com/index.php?m=1246&lang=1

аз я пробвах снощи и след това си намазах лицето с крем...добра е. другата седмица мисля пак да си я направя

girl91
10-25-2008, 16:08
girl91 ма ти що пишеш тука??? Колко неща ти казаха да направиш и ти все не щеш ...

Като не приемаш съветите на хората земи се оправяй сама без да пишеш тука басии ...

П.С.: Това със сапуна върши много добра работа! =]

Някои от нещата, които ми казаха съм ги правила и преди!!! Знам кое не ми помага!

П.С.: Може поне във форума да не изпозлваш думи като "ма","баси", "земи".

s1NNer
10-26-2008, 10:45
^ Това "ма" в случая не беше за да те обиди .. съкратих са а-то отпред и вместо ама стана ма ;]

girl91
10-26-2008, 11:06
^ Това "ма" в случая не беше за да те обиди .. съкратих са а-то отпред и вместо ама стана ма ;]

Да знам, но просто ме дразнят такива съкращения :) Няма нищо :)
Благодаря на всички за мненията!

deni15
01-20-2009, 11:25
Оф .. и аз имам абсолютно същия проблем

Liar
01-20-2009, 15:55
Може да използваш неподходяща козметика.Гледам ползваш гелове,лосиони за черни точки...Те много изсушават!Ако кожата ти не е такава се получава обратния ефект,за който е писано на първа страница.Възможно е и кожата ти да е смесена.Затова ако лицето ти не е цялото в пъпки и черни точки,а само някои участъци,третирай само тях с лосион.Хидратиращ крем на мазна/смесена кожа не се слага,защото допълнително я омазнява.Избери някой матиращ-той хидратира сухите или нормалните участъци от кожата и не позволява на себума от мазните да избие.Пудрата също трябва да избереш според типа кожа.
И все пак ако имаш наистина проблемно лице и причината не е в козметиката,използвай си матиращ крем,слагай фон дьо тен и пудра отгоре.Това е крайна мярка за мазни кожи.

Kris4oy
01-20-2009, 17:24
моята кожа беше такава вземи си от тая новата серия на Нивеа Young :grin: :grin: дневния крем протви омазняване ако го нямаш вече де. мн хубаво става измиваш си лицето дори и с вода да е слагаш крема и си ти. успех ;) ;) ;)

Dark_Angel_F
01-20-2009, 19:31
Има специални серий за матиране на кожата , за предпочитане са тези от аптеката ,защото са медицински и наистина помагат ... и цената е друга но си залсужават . От опит знам ,че само медицинската козметика помага . И ползвай матираща пудра или фон дьо тен , защото те премахват този лъскащ ефект ,а матуращата пдура дори попива мазнината.

miminky
01-20-2009, 19:38
използвай български продукти, защото са съобразени не само с вида на кожата, но и с климата в България, който също е важен за кожата. Тея вносните гледам да ги избягвам лично аз. Успех. :)

SoFarSoG00d
01-20-2009, 20:01
Пудрата е вредна и запушва порите,някои си мислят,че изсушава,ама не е така.Минавай си лицето със спирт,преди лягане и не си слагай мазен крем,даже се опитай да е слагаш известно време.