View Full Version : Помогнете
klio_mima
10-23-2008, 16:46
Няма да цитирам на колко съм. Нито къде работя. Нито какво работя. Искам да споделя проблема на бургаските учители от кв. "Победа". За тези, които не са запознати това е ромско училище. Там не се учи. Учителите са повече звероукротители и пъдари. Майка ми е учител там и преди няколко дни се върна синя само защото се опитала да разтърве биещи се ученици. Полицията не взема мерки. Страхува се от циганите. Общината също нехае. Те вече не знаят какво да правят. Всеки ден ходят със страх в училище. Аз съм на 18 години. Родителите ми са разведени. А ако майка ми някой ден не се прибере?... Помогнете. Давайте съвети. Какво да се прави. Мои приятели ми препоръчаха скинарите, но как да се свържем с тях? Никога не съм мислил, че ромите са такива. Сега излиза, че те просто не са хора. Майка ми е педагог от близо 20 години и никога не съм я виждал толкова беззащитна. Сигурен съм, че и колегите й са в такова състояние. Снощи сподели, че нейна колежка е замалко не е получила инсулт в час да укротява циганите. Какво предлагате да правим?
mi kaji na maika ti da napusne tfa daskalo da se maha ot tiq gnusni cigani
xxxSnowflakexxx
10-23-2008, 17:33
Nqma da citira6 na kolko si i sled 5 izre4eniq si napisal 4e si na 18 :-D :-D :-D :-D Osven da q nakara6 da napusne nqma drug na4in kaji i tova koeto misli6 kaji i 4e iska6 da si spokoen za neq a ne da se pritesnqva6 i da se 4udi6 ako zakasnee kade e i dali ne6to ne i se e slu4ilo.Kaji i 4e ne iska6 da q zagubi6 zaradi rabotata i v tova u4ili6te.Uspex
xxxSnowflakexxx
10-23-2008, 17:33
Nqma da citira6 na kolko si i sled 5 izre4eniq si napisal 4e si na 18 :-D :-D :-D :-D Osven da q nakara6 da napusne nqma drug na4in kaji i tova koeto misli6 kaji i 4e iska6 da si spokoen za neq a ne da se pritesnqva6 i da se 4udi6 ako zakasnee kade e i dali ne6to ne i se e slu4ilo.Kaji i 4e ne iska6 da q zagubi6 zaradi rabotata i v tova u4ili6te.Uspex
Sparkle_diamond
10-23-2008, 20:07
надявам се, че темате е ебавка, защото аз съм от БС и не мога да си представя по-голям ужас.Леле, ужасно много съжалявам за майка ти, как така полицията не иска да вземе мерки, трябва да се направи нещо.Това, което се случва в "училището" е под всяква критика.Естествено общината и полицията вече са си измили ръцете от цялата работа, те много често имат сблъсъци с циганите :-x :-x :-x .Мисля, че майката ти трябва да се махне незабавно от там :o , ако има каквато и да е възможност.Не може ли да работи в друго даскало в Бургас, където и да е със сигурност няма да преживява този ад, за който разказваш..