View Full Version : Орална контрацепция..
На ОК съм.И снощи закъснях с изпиването на хапчето 1 час.Трябваше да го пия в 10,а го изпих в 11.Според вас има ли смисъл да се притеснявам,или такова закъснение е незначително? :neutral: Благодаря предварително за мненията! :-)
blackfate
10-25-2008, 06:12
Незначително е! Закъснение се води ако си го забравила и изпила след повече от 12 часа! тогава има повод за притеснение ...
Това че трябва да се пие в точно определен час не е свързано с действието на хапчето, ами се прави, за да си създадеш навик, и да не забравяш хапчета.... тъй като като забравиш може без да се сетиш да си минат 12те часа и хоп .... да стане гафа.... съвет, нагласи си алармата на тема всеки ден да ти звъни в точно определено време, когато ти да си пиеш хапчетата!
Незначително е! Закъснение се води ако си го забравила и изпила след повече от 12 часа! тогава има повод за притеснение ...
Това че трябва да се пие в точно определен час не е свързано с действието на хапчето, ами се прави, за да си създадеш навик, и да не забравяш хапчета.... тъй като като забравиш може без да се сетиш да си минат 12те часа и хоп .... да стане гафа.... съвет, нагласи си алармата на тема всеки ден да ти звъни в точно определено време, когато ти да си пиеш хапчетата!
12 часа не са толкова фатални. Ако минат 24 часа, вече си е за притеснение, при това доста голямо! Ако ти се случи да изпуснеш едно хапче, изпий го веднага, щом се сетиш, независимо дали ще ти се наложи да изпиеш 2 едновременно, или не.
Но в твоя случай няма нищо фатално ;)
Благодаря,успяхте да ме успокоите :-) black_wish,аз така и съм постъпила с алармата.Просто вчера бях на гости и си ги бях забравила вкъщи. :? Но вече ще се старая да не ги забравям,та да не си създавам излишни главоболия.
krem4et0
10-25-2008, 06:51
;], закъснение над 12 часа се смята за пропуск на хапче. В зависимост от коя седмица на опаковката си, реакциите в такъв случай са различни. Описани са в листовката.
Вчера си изпих хапчето в 7 сутринта, а днес в 9 .....все тая е.