View Full Version : ващте бият ли ви
taka all spodelqite va6te biqt li vi :) 6tot moite ba6ta mi ma e bill samo 2 pati i to kato sam bila malka maika mi po4ti seki den a sestra mi seki den :-D
Не ме бият,никога не са го правили.Ние се разбираме като нормални хора с думи.Пък и нямат право да ме бият,вече съм на 21.
taka all spodelqite va6te biqt li vi :) 6tot moite ba6ta mi ma e bill samo 2 pati i to kato sam bila malka maika mi po4ti seki den a sestra mi seki den :-D
Искаш да кажеш ,че баща ти бие сестра ти и майка ти секи ден? :shock: :shock:
neeee mene ba6ta mi mene ma e ydrql kato malka samo 2 puti a oniq dvete ma biqt seki den :)
ElisaDay
10-25-2008, 15:56
Не ме бие, не ме е бил, няма и да ме бие.
И има такава тема .. доста големичка беше (:
scoobydors
10-25-2008, 16:01
През целия ми живот най много 3-4 шамара от баща ми като малка. Разбираме се като големи и зрели хора с разговори.
Колкото до майка ми, и тя няколко шамара през целия ми живот. :)
nikoga ne sa me bili!ba6ta mi nikoga ne me e udrql,a maika vednuj mi odari 6amar,za6toto se praveh na otvorena i q obidih ne6to-bqh si go zaslujila.no kato cqlo,ne,ne sa me bili,ne sa me pribivale,ne sa me maltretirali i t.n
anonimencho
10-25-2008, 16:27
Ми ай да си кажем истината. Тате попринцип не ме бие. Мама ми удря шамари през 1-2 дни, но карай! :)
MiLeNcHeToO
10-25-2008, 17:04
Преди мама ме биеше от време на време, но това беше докато станах на около 13, вече пораснах хаха :-D сега сме само на скандалчета и крещене (от нейна страна, аз само слушам и чакам да свърши) 8-)
HayDeN^^
10-25-2008, 17:31
Само 1 ,2 шамара и то не силни ,но тва не е бой ;\
Biskfitka
10-25-2008, 18:14
:shock: не са ме били..не ме бият...няма и да ме ударят...тва не е начина да се разрешават проблеми :?
mitternacht
10-25-2008, 18:33
НащТщТщТе надали ни бият, защото сме вече прекалено дърти за такива възпитателни методи.
NoShTnO_iZkUsHeNiE
10-25-2008, 18:41
Не от нашите никой НИКОГА,НИКОГА не ме е удрял
ChoCohoLiC
10-25-2008, 19:11
Кво значи бият ли ви, едно е един шамар, друго е бой..и не не са ме били..за сега :razz:
... o0o kat sam bila malka tatko se ma e nakazval 6ot kat po4val sporta i az mn sam govorela na kuklite ... a ina4e saokat sam bila malka a ejednevieto maika se vika po men 6ot sam razpilqna i t.n ama mislq 4e pri pove4eto e taka ......
ThePowerOfLove
10-25-2008, 19:54
Не са ме били :)
mihichkaaa
10-25-2008, 20:40
е то това им пребваше и даме бият..ще ме ударят и повече нема да се върна вкъщи... :D
Не!С шамари нищо не се постига
Magichkaa_
10-25-2008, 21:02
Ba6ta mi nikoga ne me e bil :) Ama maika mi :D Kato bqh malka shamar4eta i daje edin pat mi se be6e qdosala 4e kato izlizam vanka bqgam i gonq mom4etata i se ispotqvam i posle se razbolqvam i be6e me bila s edno takova deto se zakachat perdetata :D Posle mi be6e stanalo sinio i mi sa izvinqvashe 1 godina,ama az se praeh na nedostypna i syrdita :D :D :D
TheCookie
10-25-2008, 21:27
Както казаха с бой няма да постигнеш нещо по-добро,а напротив всичко се влошава.Аз съм чувала много случаи когато бащите бият децата си и съм възмутена как може да посегнат изобщо на своето собствено дете...простоо.. :shock: :shock: :shock: а моите родители не са ме били никога :) :) :) :)
Miimiinka
10-25-2008, 22:12
Да,баща ми ме е бил.Но от много време това не се случва.Само говори но не.Но да не предизвиквам съдбата... :-D
BePoHuKa
10-26-2008, 02:56
Нем!Никога не са ме били и няма да ме бият. :)
Wrathchild
10-26-2008, 07:08
Мисля, че отдавна съм минала възрастта, в която са могли да ме бият.
nejnaDROGA
10-26-2008, 07:23
Мен НИКОГА не са ме наказвали,а какво остава да са ме удряли или биели :lol:
БОНБОНЧЕ
10-26-2008, 07:47
Мен никога не са ме били и няма да посмеят да го направят!
Деба кви сте щастливи. Само шамари, а някои дори и шамари не са яли..
Мен бая са ме пердашили и ги помня тия боеве.
Средностатистически на една година отнасям един бой, който го помня дълги времена.
Скоро не съм яла бой, майка се пробва да ми скочи,но тя винаги се отказва твърде лесно и общо взето ми набива само 1 тупаник.
Баща ми е тоя който бие и то яко. Размятквал ме е насам-натам, но и аз съм леко невъзможен характер, така че.. имаше право човека. То той е търпелив, ама като му се насъбере от моята нагла личност, не са шамари не са чудо. Да се чуди човек къде да бяга, добре че сега съм по-голяма и по-добричка.
Боя насажда страх, но съм благодарна за всяка случка. Доста корава станах от това и със реална преценка за мястото, където трябва да се намирам. Или вие сте лигльовци, или наистина добре си знаете позицията щом не са ви тупали! :-D
Живи и здрави. Аз мойте деца само ще им дърпам ушите ^^
Jumbie483
10-26-2008, 09:20
Аз даже и шамари не съм отнасяла 8-) Родителите ми винаги са разчитали на интелекта :oops: Когато (като малка) направех някоя беля, сядахме всички на масата и на мен на дълго и широко ми се обясняваше защо не трябва да правя така. Нашите са много спокойни и почти никога не повишават тон. Сега съм доволна от това, че на времето ме караха да мисля толкова над постъпките си, защото сега осмислям много бързо какво, кога, къде и на кого трябва да кажа или направя :-)
chocoleptic
10-26-2008, 10:01
Не.
Никога.
Понякога мисля,че е трябвало като по-малка..
:)
zagrijena
10-26-2008, 10:11
Само 1 шамар помня от майка ми, но то беше преди 8-9 години :-D
mynichka
10-26-2008, 10:50
не не са ме били ..и няма да ме бият :)
Не за щастие .. само веднъж мама беше леко пийнала и аз и викам мамо лягай (щот не мой да се търпи такава :-x ) и тя ми вика ти ша ми казваш кво да правя и ме замери с пижамата :D това не е бой де :)) в крайна сметка на следващия ден се държа с мен като с принцеса да си откупи пиянската вина :D тати смао ми се заканва ама не би ме набил :)
CuteBaby
10-26-2008, 15:30
Не никога и никога не са ми посягали,баща ми дори не ми вика и не ми повишава тон..а с майка ми редовно си се караме ама после ни минава бързо :)
AutumnTears
10-27-2008, 15:44
s maika mi redovno se "biem" :lol:
snejana67
10-27-2008, 16:16
не ме бият :-P
Abbie_Broken
10-27-2008, 17:57
Не са ме били. Е, случвало се е и някoе друго шамарче ама съм си го заслужавала, защото аз понякога наистина прекалявам! А иначе, когато ме карат да страдам [което не го правят], страдат и те!
vampire3
10-27-2008, 18:14
Не
summergir1
10-31-2008, 16:01
никога не са ми посягали, просто знаят, че ако го направят ще стане по-зле
Като съм била по-малка по някой друг шамар са ми удряли :D амаа то си е имало за кво де :D
Бая бой съм изяла ... но не ми е пречело,в смисъл че съм си била виновна и съм си го заслужавала.Никога не бих обвинила баща ми, че ме е бил безпричинно и никога не бих му се сърдила.Разбирам ги, бях много лудо дете, не инато, но не правех това, което ми е казано да направя.Да не забравяме, че все пак това са ни родителите и особено когато си малък трябва да бъдат слушани.
Не са ми посягали от около 9 години, няма да го направят сега, надявам се и за в бъдеще.Може да съм пълнолетна, по закон да им е забранено, но дори да ми посегнат ... знам, че сама ще съм си виновна :) Майка един ден ми се разпищя за нещо, но след като й мина ми каза, че си епомислила да ме шамароса, но е разбрала, че няма да има ефект и се е отказала.
Боя помага само когато си малък.КОлкото повече порастваш, толкова повече започват бунтове, скандали и тн.
Не казвам, че защитавам боя, но при мен ... няма отрицателни последствия.
Имам си респект към родителите ми, на баща ми не му репликирам, не му се зъбя и прочие.Може да се дразня, но после винаги се оказва, че е бил прав.
МОга да изпиша още доста неща, но мисля, че не е 1ч. след полунощ момента за това :)
BlackRevenger
10-31-2008, 22:32
те и да искат немогат :D
crazygirl13
11-01-2008, 15:19
Не са ме били,а и няма да ме бият!С бой не се решават нещата :?
taNcheto93
11-01-2008, 15:21
Само веднъж баща ми ми е удрял шамар :)
TheCookie
11-01-2008, 20:39
neeee mene ba6ta mi mene ma e ydrql kato malka samo 2 puti a oniq dvete ma biqt seki den :)
Майка ти ти посяга? :shock: :shock: :shock:
summer16
11-04-2008, 07:16
ne na6te sa svestni :grin:
Нашите не са ме удряли .... правят се на строги и понякога уж ме наказват, но след 1-2 часа ми се извиняват :-D :grin:
Баща ми не ме е удрял, но майка ми няколко пъти ми е удряла шамар. Не лек, а шамар като шамар.
dani_kaulitz
11-04-2008, 10:54
Никога не са ме били. :)
никога не са ме удряли..не е това начина.. :)
nashite ne sa mi posqgali ot okolo 10god. :grin: vse pak s nasilie mn rqdko da ne kaja nikoga moje da se postigne ne6to :)
HeartOfRaven
11-05-2008, 19:49
Не са ме били никога. Баща ми ме е плясвал само веднъж като бях много малка, ама мнооого леко, а пък аз ревнах с цяло гърло и той почна да се притеснява, да ме гушка и да ми се извинява.
hrisiiiiii
11-07-2008, 08:33
Ми не се случва често, само за оценки.. (говоря за ЛОШИ оценки, които според майка ми са 4-5, а ако става въпрос за 2-3, мога направо да се изнасям от нас) (:
uMnePaToPa
11-07-2008, 12:19
Не ! Никога не са ме били :)
verdjitO
11-13-2008, 14:59
НеЕе :grin:
Nefarian
11-13-2008, 15:58
Аз ги бия 8-)
mimsssssss
11-13-2008, 16:44
майка ми не,но баща ми доста ме е биел и като малка и като голяма.слава богу оттървах се
neonskull
11-13-2008, 19:22
Абсолютно никога не са ме били
AvRiLFaN95
11-14-2008, 09:34
Абсолютно никога не са ме били
+1 :P
sladka__droga
12-04-2008, 19:41
Баща ми не живее с нас.
Майка ми ,, ако ме удари става лошо ,, защото после и аз я удрям ии става еднаа ...
Infinity
12-05-2008, 11:56
Като съм била по-малка по някой друг шамар са ми удряли :D амаа то си е имало за кво де :D
+1
sssladuranka
12-05-2008, 15:03
НЕ
lifelesscorpse
12-05-2008, 20:55
само шамари са ми били досега,но скоро ще стане по интересно... :?
Kostadin_682
12-05-2008, 21:09
не
Не.. не ме бият и никога не са.. Като малка само съм изяждала няколко шамара и това.. Разбираме се с думи - с бой нищо не се постига..
Teenajer_993
12-06-2008, 10:24
Баща ми ме е удрял само 1-2 пъти но това беше когато бях малък.Сега е различно няма скандали всички проблеми ги разрешаваме с разговори и така. :-D
До колкото си спомням въобще не са ме докосвали
IvoKabakov
12-12-2008, 09:15
Д**а кви сте щастливи. Само шамари, а някои дори и шамари не са яли..
Средностатистически на една година отнасям един бой, който го помня дълги времена.
Скоро не съм яла бой, майка се пробва да ми скочи,но тя винаги се отказва твърде лесно и общо взето ми набива само 1 тупаник.
Баща ми е тоя който бие и то яко. Размятквал ме е насам-натам, но и аз съм леко невъзможен характер, така че.. имаше право човека. То той е търпелив, ама като му се насъбере от моята нагла личност, не са шамари не са чудо. Да се чуди човек къде да бяга, добре че сега съм по-голяма и по-добричка.
Боя насажда страх, но съм благодарна за всяка случка. Доста корава станах от това и със реална преценка за мястото, където трябва да се намирам. Или вие сте лигльовци, или наистина добре си знаете позицията щом не са ви тупали! :-D
Да удариш шамар е едно, да го побъркаш от бой съвсем друго. Показването на сила показва само слабост и АБСОЛЮТНО нищо друго. Да не говорим за резултатите, когато има насилие. Ето ви пример:
Стефан ми беше съученик в 5-ти клас. Не му вървеше училището, по една или друга причина, макар да полагаше усилия. Баща му го налагаше ежедневно, а майка му постоянно го пазеше да не получи следващия шут. Не искам да влизам в подробности но резултата е трагедия, която и на най-големият си враг не пожелавам: майката умира след жесток побой на бащата (опитвала се е за пореден път да спаси синът си). Стефан се самоубива след като не издържа (Бог да ги прости!), а бащата и до днес излежава присъда (която е доживотна). И всичко започна от един шамар над Стефан и слабостта на баща му. Няма какво повече да добавя. Вие си направете извода за "шамаросването у дома".
п.п.:Не знам колко правилно пиша аз , но мисля че "Ващте" няма такава дума в българския език.
Не.. не ме бият и никога не са.. Като малка само съм изяждала няколко шамара и това.. Разбираме се с думи - с бой нищо не се постига..
и при мен е така...
Не мисля, че някой, който наистина го бият, би споделил такова нещо... :(
sweet_nothings
12-12-2008, 17:43
Не са ме били :P
хуаах ...не са ме били :lol: ........
Daniella_
01-13-2009, 16:01
Намирам за много лошо възпитание,когато вместо рационални наказания (например да не стоиш на компа) се стига до физическа разправа...
А иначе по темата - мене са ме удряли само веднъж и то беше плесница, която си заслужавах :D Като бях малка вършех кви ли не глупости :D
sladka__droga
01-13-2009, 16:36
Не.
.. Mne ne sa me bili nikoga.. aa seshtam se za edin put kato malka ..bqh wbezila mnogo maika mi..dwa shamara i aide.. :D :D No ne mislq ..chee s boi edno dete moje da razbere tehnite .. ! :D :D smiss nai-mnogo samo da dobie strah ot tqh :D :D :D
Kostadin_682
01-13-2009, 19:24
О... Баща ми редовно ме тупаше, като направя някоя пакост... вече му омръзна 8-)
alwaysnforever
01-13-2009, 21:55
Не..! :shock: никога не са ме били..
Мен баща ми като малките деца по дупета 2 -3 пъти :-D А Майка ми като цяло повече бой съм ял . Тя е имала трудно детство и ся си го изкарва на децата си много е избухлива за най малкото вика но като цяло ся като станах по голям вече няма такива ся сестра ми я чакат повече шамарки и един два боя докато стане на възраст в която няма как да и посегне аз ся съм на 15 след месеци 16 ако ми посегне и ша и откърта ръцете :D :razz: И като цяло заради тези шамари и боеве любов към майка си не изпитвам някои мислят че съм много критичен но просто нямам любов нищо не изпитвам а и не мисля че мога да изпитвам нещо към човек който ми е причинявал болка само защото не му е кеф :-o
NeverTheSame
01-14-2009, 06:39
Всъщност да,ама то беше преди,сега не си го позволяват.
пък и то не друг,а баща ми.
сега все още са прави на страшен кат ме хване за врата,ама аз не се давам :d
LovEsIckk
01-14-2009, 09:24
не :P
mii maika mi samo edin 1 put ama az si bqh winowna a bashta mi ... predi kato bqh na 12 13 14 15 si me bieshe :D
IceQue3n
01-14-2009, 15:07
Оо преди нямаше ден, в който да не направя някаква беля и да не ме отупат 8-)
Преди мама ме биеше от време на време, но това беше докато станах на около 13, вече пораснах хаха :-D сега сме само на скандалчета и крещене (от нейна страна, аз само слушам и чакам да свърши) 8-)
+1 :grin: :o :D :D :D
...
Да удариш шамар е едно, да го побъркаш от бой съвсем друго. Показването на сила показва само слабост и АБСОЛЮТНО нищо друго. Да не говорим за резултатите, когато има насилие. Ето ви пример:
Стефан ми беше съученик в 5-ти клас. Не му вървеше училището, по една или друга причина, макар да полагаше усилия. Баща му го налагаше ежедневно, а майка му постоянно го пазеше да не получи следващия шут. Не искам да влизам в подробности но резултата е трагедия, която и на най-големият си враг не пожелавам: майката умира след жесток побой на бащата (опитвала се е за пореден път да спаси синът си). Стефан се самоубива след като не издържа (Бог да ги прости!), а бащата и до днес излежава присъда (която е доживотна). И всичко започна от един шамар над Стефан и слабостта на баща му. Няма какво повече да добавя. Вие си направете извода за "шамаросването у дома".
п.п.:Не знам колко правилно пиша аз , но мисля че "Ващте" няма такава дума в българския език.
А сега ако обясниш какво се опита да ми кажеш... :-D Знам че боят смачква и комплексира, не е най-доброто средство. Но и заради него аз съм си аз...
Il_cavaliere_del_male
01-14-2009, 20:06
Д**а кви сте щастливи. Само шамари, а някои дори и шамари не са яли..
да напишеш "ващте" е също толкова грамотно, колкото и да показваш академичност слагайки пълен член на единственото място в поста ти, където този пълен член не може да стои. да, това означава, че много добре правиш като се съмняваш в способностите си по български език.
по цитата - това, че има изключения, не значи че не трябва в необходимите ситуации да се правят подобни действия - да "пошляпваш" по някой друг шамар. ненормални (бащата на Стефан) е имало, има и ще има винаги, но не са ТЕ хората, които трябва да се дават като примери и не са те хората, чиито пример трявба да ни е като учебник. Все пак по наказателен кодекс невменяемите не носят наказателна отговорност при извършено квото и да е престъпление. Друг е въпросът защо им се дава право да имат деца. Мен също са ме били да кажем. Но баща ми не, майка ми, да, това нищо не е възпитало в мен, но не защото принципът е грешен, а защото мен не може да ми се налее нищо в главата, дори с бой (не се хваля). Друг въпрос е, че има и такива деца, които ако не ги биеш - няма да се научат. Познавам лично такива, лично съм ги пердашил и са си вземали поука.