PDA

View Full Version : Хубаво тяло и самочувствие

cappy123
10-25-2008, 18:25
Всеки желае хубаво тяло, но надали всеки знае как да го направи такова и да го поддържа.
Нека всеки напише нещата, които знае за хубавото тяло ...

Аз знам :
1. Не трябва да се носят дрехи, които те стягат !!!
2.Не е хубаво да се яде пържено , да се пие газирано.
3.Разходките са хубаво нещо !!!
4.Стълбите понякога са по-добрия вариант от асансьора.
5.Нервите не помагат на добрата фигура.
6.Не е хубаво да се яде, докато се гледа телевизия.

Кажете сега вие !!! :D

Slave4You
10-25-2008, 18:41
мИ..
7.Не трябва да се яде хляб, чипсове
8.Добре е да се правят упражнения
9.Добре е да се яде преди 6-7 часа
10.Много често се яде от скука- когато ти се дояде нещо по никое време, намери си някаква работа;)
Като се сетя нещо не кажа :Р

Dollface
10-25-2008, 18:42
1.Не е добре да се пие кафе,зъбите пожълтяват
2.Не е хубаво да се ядат само тестени неща
3.Да не се преяжда, а когато се харниш винаги да чустваш лек глад
4.Не е хубаво да се яде свинско
5.Добре е да се правят упражнения вкъщи

Serseri91
10-25-2008, 18:56
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!!!!

Жаден ще остана но гладен няма да остана!Всичко е до ген, аз ям всичко казано по-горе и съм си все още 185 см, 78кг и не мърдам.Нямам излишни мазнини.

Е разбира се има го и това, че постоянно съм в движение но все пак да кажем 50% опира до ген-а.

slim__shadygirl
10-25-2008, 19:00
Спорт,повече течности(не газирани),повече плодове и зеленчуци.По-често взимане на душ.И най-важното : Преди да хапренш нещо помисли дали си гладен/а (при мен поне действа) :-)

lori
10-25-2008, 19:01
...Трябва да се пие много вода.
...Ако можем трябва да ядем по-бавно и да не говорим по време на хранене.
Като се се тя за още ще пиша 8-)

gree_girl
10-25-2008, 19:04
... сутрин да се закусва
... да се храним разделно
... добре е да се пие сутрин и вечер преди лягане топла вода
... не е хубаво да се яде бирен фъстък
... вечер да се хапват леки храни, а не тестено и шоколад

ell_ownz
10-25-2008, 19:06
redovni trenirovki -pone 2-3 puti na sedmica fitnes po 2-3 4asa ako nqmate vreme za dr

Lysit0
10-25-2008, 19:09
Не трябва да се яде:пържено,сладко,тестено, мазно.Не трябва да се пие:газирано и ладко.Трябва да се посещава фитнеса често.Тялото ви трябва да е вашия храм.Вечер като си лягате,трябва да е чисто. :)

sladkyty_macee
10-25-2008, 19:10
plyvanety pomaga i na nervite i se otslabva o0t nego0 i pone za mig te o0t1rvava o0t pro0blemite ... :)

Lian
10-25-2008, 19:20
11.Ако ви се дояде, а е късно или вече сте яли, започнете да четете
12.Полезно е да се яде шоколад само много рано сутрин.Пробвайте черния (натурален) има значително по-малко калории!
13.Натуралните сокове от магазините, не спомагат отслабванего
14.Волейболла подържа фигурата!
15.Никога не се слагайте на прибързани или рязки диети!

Lian
10-25-2008, 19:37
16.Цитрусовите плодове ще са ви полезни, ако искате да отслабнете
17.Мерете се на кантара често, но не през 5 мин
18.Чистия въздух е най-добрия
19.Правете разходки при всяка възможност
20.Пийто колкото можете повече вода

TheNewReligion
10-25-2008, 19:39
мИ..
7.Не трябва да се яде хляб...
:razz:
Половината си "изсмукахте от пръстите" съветите за добра фигура, ама нищо. :-D

Serseri91
10-25-2008, 20:19
И така какъв извод да си правим? Не трябва да ядем нищо ли? Не яж това не яж онова, не прави това не прави онова... ЕЕЕЕЕ за какво живеем ле мамка му

:shock: :shock: :shock:

ПП : престанете да се правите на интелигентни поставяйки информация тука, копирана от други места в интернет >..<

varnen4e
10-25-2008, 20:45
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!!!!

Жаден ще остана но гладен няма да остана!Всичко е до ген, аз ям всичко казано по-горе и съм си все още 185 см, 78кг и не мърдам.Нямам излишни мазнини.

Е разбира се има го и това, че постоянно съм в движение но все пак да кажем 50% опира до ген-а.

Метаболизъм, не ген.

silver_moon
10-26-2008, 04:42
1. Да се ограничи пърженото
2. Да не се ядебял хляб, но пълнозърнест или ръжен може, даже е полезен
3. Да не се доближаваш до храна от типа чипс, снакс, солети, кубети и всякаквите такива
4. Стой далеч и от Фаст Фуудс
5. Газираното раздува корема и за това не е полезно, а колата даже разяжда (това са ми го казвали учителки по химия, затова без нападки), а натуралните сокове от магазина хич не са натурални
6. трябва да се яде по около 5 пъти на ден
7. Не трябва да се пропуска закуската
8. да се ядат повече плодове, зеленчуци, месо (не тлъсто и не пържено), сурови ядки, мляко, яйца, зърнени храни, паста - в зърнените храни и пастата има страшно много фибри и малко калории
9. млечния и белия шоколад да се заменят с черен, но с поне 75-85% какао
10. ако ти се дояде сладко, хапни малко, за да не изядеш после повече
11. И най-важното, поне за мен, е спортът! няма ли спорт, няма и добр фигура

gabi_94
10-26-2008, 10:45
офффф незнам какви правила трябва да се спазват за перфектна фигура, но аз я имах, имах идеалните размери до преди няколко месеца. Тъпчех се като прасе и ядях каквото си поискам, а бях слабичка. Изведнъж обаче усетих че яко почвам да напълнявам, в краката и дупето. За едно лято съм качила 5кг. Не съм дебела - 55кг. за 170, но продължавам да пълнея и ме е страх. И наистина ви препоръчвам ако имате хубаво тяло и си мислите че каквото и да ядете не пълнеете, ще дойде друг момент. Не ядете като прасета и няма да се чудите защо сте дебели. Упражнения също трябва да правим де.

BurningDesire
10-26-2008, 11:22
По-горе казаха, че не трябвало да се яде хляб и свинско (по принцип, не че не трябва да се ядат заедно :D )
За свинското са пълни глупости - ако е без сланина по него е много полезно, дори е по-нискокалорично от пилешката кожа, която всъщност е много мазна.
За хляба - не е добре да се прекалява и е препоръчително да се яде ръжен или типов, да не е бял.
И ще ви разкажа една историйка, която ми я каза една моя учителка. Тя имала една състудентка, която била пълничка и за да отслабне се подложила на някаква драстична диета и напълно спряла да яде хляб.
С течение на времето (не знам точно колко) момичето получило сериозни психически проблеми, разболяла се, правила опит за самоубийство и в крайна сметка е в болница в момента. Лекарите й казали, че една от причините била, че не ядяла никакъв хляб доста продължително време, защото в хляба се съдържат определени вещества, които отговарят за функционирането на мозъка и не се съдържат в никоя друга храна.

lcl
10-26-2008, 14:56
]
12.Полезно е да се яде шоколад само много рано сутрин.Пробвайте черния (натурален) има значително по-малко калории!!

Че преди или веднага след тренировка не е ли полезно ???

мИ..
7.Не трябва да се яде хляб...

Ти нещо май се обърка :)

SeRseRi_m3ch0 -> ти даже не си за коментиране

6. трябва да се яде по около 5 пъти на ден
...
8. да се ядат повече плодове, зеленчуци, месо (не тлъсто и не пържено), сурови ядки, мляко, яйца, зърнени храни, паста - в зърнените храни и пастата има страшно много фибри и малко калории

Как го реши, че 5 пъти на ден?
ПОВЕЧЕ ???? Месо, яйца, паста ??? - в какъв смисъл повече имаш предвид ? - на мен не ми стана ясно, за другите хора - не знам.

st1ka
10-26-2008, 15:37
..

draki4ka
10-26-2008, 15:47
мИ..
7.Не трябва да се яде хляб, чипсове
8.Добре е да се правят упражнения
9.Добре е да се яде преди 6-7 часа
10.Много често се яде от скука- когато ти се дояде нещо по никое време, намери си някаква работа;)
Като се сетя нещо не кажа :Р

ъЪъЪ :lol: :lol: "7.Не трябва да се яде хляб, чипсове" айде добре за чипсовете да ама за хляба.... :lol: :lol: тфа ме раби знаете ли какво ще ви кажа една фр на майка ми влезе в болница защото не яде хляб :( и тфа ли искате да ви се случи :x

sladur4etyYy
10-26-2008, 15:50
sega kaka vi 6e vi dade nai-pravilniq suvet- qjte kakvoto si poiskate, no sportuvaite mnogo mnogo mnogo, za da izrazhodvate nenujnite maznini i t.n. :wink: i shokolada e polezen (e, v umereni kolichestva, ne po 10 na den :D ), daje predi trenirovka nqkoi sportisti go qdat, za da imat energiq . i nqkude po-gore prochetoh 4e trbvalo da se kupem po-4esto za dobra figura... WTF ???!! :shock: molq vi se, ne si izmislqite, samo za da blesnete s ''mozuk'' 8-)

tonie__
10-26-2008, 15:57
гена е в основата на всичко .. имам съученичка , която изяжда по 2-3 тостера на едно ядене и трябва да кажа , че е адски слаба .. има такива , които не ядат и пак са пълнички .. оставете ги тея диети и хапчета и разни др , разваляте си здравето . спортувайте и тфа е :-P

lcl
10-26-2008, 16:59
2. Трябва да се храним правилно - не знам кой ви е казал, че белият хляб е вреден, когато се яде за закуска е дори полезен!
3. Трябва закуската да е по-обилна за сметка на другите яденета.
...
5. Картофи, ориз, плодове трябва да се приемат до 16:00 часа.

Полезен е пълнозърнестия хляб.
Закуската не трябва да е прекалено обилна - причината е че сутрин тялото се нуждае от енергийна и бързосмилаема храна, която да го "тласне в деня". За това и белия хляб не е подходящ за закуска - тъй като това са сложни въглехидрати.
А плодовете какво им пречи да се консумират след 16ч ?

merediana има доста добри мнения (явно е минала тийн възрастта)... заглеждайте ги повечко :)

st1ka
10-26-2008, 17:39
..

Pooky
10-26-2008, 17:51
[quote="Bunny_Boo"]3.Да не се преяжда, а когато се харниш винаги да чустваш лек глад
Да да тва е абсолютно вярно!Но за съжеление аз не мога да го спазвам..Когато ям почти винаги преяждам и може би това ми е най големия проблем :?

lcl
10-26-2008, 19:05
БялияТ хляб е сложен въглехидрат (скорбяла). То от 1 твой коментар се разбира, че не е нужно да коментираш повече.

mysterious93
10-26-2008, 20:26
, солети,

хах..и кво им е вредното на солетите :D аз пък например в даскало гледам да не с еотпускам много с банички и разни такива и постояно дъня солети(хрус хрус,савимекс,великови..)ил пък някви бисквити..

lcl
10-26-2008, 22:32
http://razd-hranene.hit.bg/Skorbqla.htm

Мога да ти paste още хиляди линкове, и на български, и на английски, и на руски, и т.н.

Сложните захари за да се усвоят трябва първо да се разградят до прости. Ето откъде ти тръгва по бавната преработка в стомаха. Другото вече е до вида скорбялна храна.

Вместо да гледаш някви таблици, който даже не си разбрал за какво са, вземи поразрови или в интернет, или в някой учебник какво е скорбялата.

kuklichka_bg
10-27-2008, 17:16
OFF zaebi Dietata i ograni4eniqta ne sa za meneeee :?

gree_girl
10-28-2008, 16:22
Една приятелка беше слабичка, но за да е такава тя почти не се хранеше. Гледаше да яде по малко, за да не качва. И какв остана с нея ??? Появи и се много сериозен проблем с кръвта - анемия в начална фаза, и освен това, че едната камера на сърцето е останала недоразвита. След продължително и мъчително лечение, множество изследвания, абокати по вените и приемане на купища хапчета и месеци отсъствия от училище, уж се оправи. След това имаше проблеми и бъбреците и кой знае още какви ще и се появят. И за какво да се лишаваме ??? За да си разбием здравето ли ??? Все пак веднъж се живее, ако сега не ядем каквото ни се иска, то кога? Е, да съгласна съм, нека да не ядем космически количества шоколади и бавноразграждащи се въглехидрати, но щом ни се яде, половин шоколад няма да ни убие! А и колкото повече време се лишаваме от дадена храна, то после толкова повече си я наваксваме. А и за да ги има, то храните са полезни, всяка съдържа съставки, които са полезни. Не е хубаво да игнорираме това-онова, то какво ще остане да ядем ?! А за да сме здрави трябва да се яде разнообразна храна, а така игнорирайки толкова много храни какво ни остава?! Не мислите ли, че е по-добре да сме здрави, отколкото постоянно да висим по болниците, да се тъпчем с хапчета и вечно да се притесняваме за живота си, ние и нашите близки? Не ли по-добре парите, които ще ги дадем за хапчета да ги дадем за някоя нова дрешка? ... ... ... А за да поддържаме фигурата си трябва да спортуваме, а не само да стоим вкъщи ...

ElisaDay
10-29-2008, 05:59
Пълни глупости! Хич не е вярно, че да имаш хубаво тяло и самочувствие са нужни хиляди диети и ограничения! Аз не се ограничавам в абсолюто нищо!Ям си свинско, ям си и пилешко, ям си пържено, ям си и варено, сладко и солено, в огромни количества и в по-малки.НИКОГА през живота си не съм правила диета или съм се ограничавала в нещо!Престанете да си натяквате някви пълни простотии, че щом не ядеш хляб и шоколад вече си с 3 кила по-малко 8) Смея да твърдя, че имам перфектна фигура /нямах за намерение да се хваля../ . И може би това се дължи на спорта.Но, не на някакъв си е*ан (извинете ме) фитнес, ами истински спорт..И не, когато имаме физкултура да стоя на пейката от страх да не избяга на някъде, а играя ;) Защото повечето момиченца на моята възраст, пък вече и по-малки, толкова ги е налегнал мързела, че се чудят после какво да изхвърлят от менюто си. :)

hgfh
10-29-2008, 16:05
е то какво излиза ? за да имам хубаво тяло трябва да ограничавам сладкото , тестеното и там всички пържени храни
#-o

е то това живот ли е ?
:lol:

leoparda93sl
10-29-2008, 21:10
Не се ограничавам от абсолютно нищо.Ям си свинско,пилешко,пържено,ва ено,сладко,солено,тестяно и така нататък.Висок съм 170см и тежа 54кг и съм в перфектна форма. :wink: Майката му е спорт и упражнения за да изразходиш енергията,която си натрупал от храната.Човек не трябва да се лишава от нищо. :)

varnen4e
10-30-2008, 05:51
По- добре качи малко.. ;) 170/54...

lcl
11-02-2008, 18:10
е то какво излиза ? за да имам хубаво тяло трябва да ограничавам сладкото , тестеното и там всички пържени храни
#-o

е то това живот ли е ?

До човек си опира въпроса... Аз се чувстам много по-добре. Теб ако не ти допада яж си каквото искаш. Никой не те сочи с пръст и не ти държи сметка :)

hgfh
11-03-2008, 13:46
#-o

е то това живот ли е ?

До човек си опира въпроса... Аз се чувстам много по-добре. Теб ако не ти допада яж си каквото искаш. Никой не те сочи с пръст и не ти държи сметка :)

е че аз си ям .. никога не съм се ограничавала ;)

lcl
11-03-2008, 14:06
А какво друго е според теб? "Е то това живот ли е ?" - това ти е репликата. Нея коментирам аз, не дали се ограничаваш или не. Това грам не ме интересува :)

assd
11-04-2008, 11:06
бати тъпото, аз тва не мога да си обясня - за къв хуй го правите бе момичета? стоите гладни за да се харесате на някой... аз много мразя слаби като скелети жени, то няма къде да пипнеш ебати, имах едно гадже дето беше 46 кила, мене ме беше страх да я прегърна, не че имаше защо да го правя - такава змия! а и съм останал с впечатлението че колкото една жена е по-слаба е по-злобна, тая 46 килограмовата какъв номер ми скрои, по-злобна и гадна не съм виждал, но както и да е
имах в предвид че обичам по (е как да го нарека) приятни за пипане момичета :lol: сегашното ми гадже е към 60 и ми харесва страшно много, има къде да щипнеш, да пипнеш :D а и обожавам малкото и сладко коремче (което тя не харесва, ама и казах изобщо да не го маха че ще се разсърдя 8-) ) а и тия дето са като манекенки нямат грам цица, от топ моделите които са като закачалки са плоски като дъски - такива не ги харесвам хехе

не съм добре ли или кво? или просто щото съм много спортен тип, нямам грам сланинка, ама тва си е генетично, сигурно затва не харесвам слаби като мен...

абре не знам кво казах, ама залудо гладувате, яжте шоколадец щото е хубав без да се притеснявате :)

akinom
11-04-2008, 12:21
За постигането на хубава фигура ( а между другото това за всеки е различно понятие.. ) има едно много просто правило : СПОРТ!

В една тема прочетох следното: ,, НЕ ГЛАДУВАЙТЕ, СПОРТУВАЙТЕ '' 8)
Доста добре казано и вярно! :)

Но лично аз немога да си позволявам да ям каквото пожелая и да спортувам :? при мен не действа този начин, да всичко опира до ген.
Аз си спазвам диетата вече има 1 месец ( не спортувам :( нямам достатъчно енергия за това .. ) и съм доволна , но има какво още да се желае. :)

hgfh
11-04-2008, 13:45
А какво друго е според теб? "Е то това живот ли е ?" - това ти е репликата. Нея коментирам аз, не дали се ограничаваш или не. Това грам не ме интересува :)
друго исках да кажа .. а може би аз съм си виновна че не мога да се изразявам хубаво :o

ChOcOlaTEsTar
11-04-2008, 13:51
мии аз знам че трябва да се хапва често но по малко и то не пържено :)

Slave4You
11-04-2008, 14:07
Доообре де, какво ме нападнахте всички с тоя хляб :? :-x Имах предвид да не се изяждат по 5 хляба на ден, много ясно, че не можеш да не ядеш никакъв хляб. Пфуу :D

lcl
11-04-2008, 16:35
друго исках да кажа .. а може би аз съм си виновна че не мога да се изразявам хубаво :o

Явно е така. Другият път може и да се получи :D

Има 1 лаф: всяка жаба да си знае гьола. Яжте каквото си искате, но си носите отговорността за това. Това какво е полезно и какво не - пълно е такива теми. Тази тук е хубаво тяло. За някой може слабото тяло да е хубаво тяло и за това и да правят тези диети. Но те са и опасни и дори много момичета млади не могат да ги правят. Ще дам пример защо правят грешки - може би една от най-често срещаната.

Една жена (момиче) решава да гладува за да свали излишните килограми. Не закусва, не обядва. Пуши цигари за да убива чувството за глад и т.н. Идва вечерта и вече не издържа отваря хладилника и се тъпче с какво ли не - от мазно до сладко. Цялата тази храна обаче се явява гориво. Тоест тя или трябва да възстановява тялото (това е функцията на белтъчините), или да му дава гориво за предстоящо изразходване на енергия (въглехидрати). Грешката, която допуска жената е, че се свини вечерта. Тази енергия тя не може да изгори през нощта (стига да не е някоя барманка или 18+ :D ) по време на сън. А през деня тялото се чувства слабо заради липсата на закуска, която му даде енергия. По такъв начин тялото свиква на такъв режим и започва да трупа вечерта резерви за през деня. Откъде идват резервите. Неизгорени мазнини и въглехидрати. Мда... неизгорените въглехидрати се превръщат в мазнини. В момента, в който жената реши да спре диетата защото и е дошло натоварващо - тялото губи енергичност, тя минава на някакъв друг режим на хранене. Тук идва проблема с "лошите" храни. Понеже тялото се е чувствало слабо, то започва да "изсмуква" храната - за да възстанови и вдигне тялото, а също и да трупа резерви. Т.е обратен ефект от цялата история.

Ето защо хубавото тяло се постига най-вече с движение. Храната трябва да изпълнява ролята на хранилище, която или дава енергия, или възстановява тялото. Скоростта на усвояване на храните, вида на храните и времето им на прием - трябва да се имат предвид.

Цигарите пък вообще няма да ги коментирам.

eskcada
11-04-2008, 17:43
и аз мисля 4е вси4ко идва от метаболизма ... все пак не трябва да се тъп4аш непрекъснато с глупости ,но не става и само да се саобразяваш.

lcl
11-04-2008, 17:59
и аз мисля 4е вси4ко идва от метаболизма ... все пак не трябва да се тъп4аш непрекъснато с глупости ,но не става и само да се саобразяваш.

Значи не е всичко :D

Присетих се за въпроса "какво разбирате под хубаво тяло" :)

SmiLe`f
11-05-2008, 06:55
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!!!!

+1 познавам момиче,което яде от всичко по много и не качва и грам.Докъто примерно аз...какво ям всичко ми се лепи.И съответно се ограничавам,защото не искам да ставам баба Цоцолана !!

chuppiz
11-05-2008, 08:31
Аз знам няколко нестандартни начина за хубаво тяло и наистина помагат...
1. Рано сутрин и късно вечер се пие горещ чай, защото е полезен за организма и изгаря мазнини и пречиства тялото от бактерии.
2. Като си взимаш душ, редуваш топла и хладка вода. Защото само топлата вода отпуска кожата на тялото и лицето затова трябва да се редува,
3. Да се яде ръжен хляб и по малко масло и маргарин,
4. Да се яде пилешко месо и риба
5. Да не се ползва обикновено олио, а зехтин или маслиново олио те са най–полезните.

lcl
11-05-2008, 08:48
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!!!!

+1 познавам момиче,което яде от всичко по много и не качва и грам.Докъто примерно аз...какво ям всичко ми се лепи.И съответно се ограничавам,защото не искам да ставам баба Цоцолана !!

Аз имам приятел, който беше 70кг и постоянно се хвалеше "колкото и да ям - винаги си оставам 70кг и изглеждам добре". Като стана на 28г (за период от 4г), тежеше 88кг. И не му харесва как изглежда, но и нищо не прави по въпроса. Та твойта приятелка ще яде яде и по някое време ще започне да качва. :)

То генът си е до някъде, другото си идва от начина на живот.

gree_girl
11-06-2008, 17:56
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!!!!

Аз имам приятел, който беше 70кг и постоянно се хвалеше "колкото и да ям - винаги си оставам 70кг и изглеждам добре". Като стана на 28г (за период от 4г), тежеше 88кг. И не му харесва как изглежда, но и нищо не прави по въпроса. Та твойта приятелка ще яде яде и по някое време ще започне да качва. :)

То генът си е до някъде, другото си идва от начина на живот.

Аз познавам 4-5 момичета, които са мнооооооооого слаби, а хапат о всичко по много. Но това си е до гена.
Една позната и тя беше слабичка, а се тъпчеше с кво ли не и като роди си остана дебеличка ... :?

kuklichka_bg
11-16-2008, 16:40
И така какъв извод да си правим? Не трябва да ядем нищо ли? Не яж това не яж онова, не прави това не прави онова... ЕЕЕЕЕ за какво живеем ле мамка му

:shock: :shock: :shock:

ПП : престанете да се правите на интелигентни поставяйки информация тука, копирана от други места в интернет >..<

Ako slu6a6 si4ko naistina i gleden ne trq stoi6 ama i da qdesh ne trqba idi gi razberi :lol:

IrRePlAcEaBlE
11-16-2008, 16:50
Лично аз спазвам следните неща:
1.Ям по-малко хляб и тестени неща,а дори вече съм свикнала да не ям въобще хляб.
2.Винаги трябва да съм приключила с яденето до 18.00 часа!
3.Правя по 100 коремни преси всяка вечер.То по принцип е по-добре да се правят сутрин,но аз тогава не мога да гледам та и коремни преси ще правя! 8-)
Не си харесвам много тялото,но какво да се парави!
С коремните преси има някакъв ефект,но...то си е различно при всички. :)