PDA

View Full Version : "Илиада" - Омир

p0iSsOonN
10-26-2008, 06:57
Здравейте!

Лятото нямах време да го прочета, а утре ще го учим на училище. Нямам представа за какво се разказва. Някой може ли да ми каже кратко резюме, че да знам за какво става дума? :)

Благодаря ви. :-)

Serseri91
10-26-2008, 07:28
Най-краткото което мога да ти измисля е: Война между Троя и Гърция

8-) 8-)

Шегувам се.
Действието се разиграва под стените на обсадения град по време на десетата година от Троянската война. То обхваща последните 50 дни (някои изследователи смятат, че дните са 49, други — 51) от войната, като започва със свадата между Ахил, цар на гърците мирмидонци, и Агамемнон, цар на Микена. Разказът завършва с погребението на загиналия Хектор, син на троянския цар Приам и брат на Парис.

Това е от уикито, потърси се и ти из google може да попадниш на нещо по обширно.

ПП: Сетих се имаше 1 форум където се обсъждаха такива теми, не съм сигурен дали там ще намериш нещо но пробвай да се поразровиш там

http://forum.boinaslava.net/

p0iSsOonN
10-26-2008, 10:00
Най-краткото което мога да ти измисля е: Война между Троя и Гърция

8-) 8-)

Шегувам се.
Действието се разиграва под стените на обсадения град по време на десетата година от Троянската война. То обхваща последните 50 дни (някои изследователи смятат, че дните са 49, други — 51) от войната, като започва със свадата между Ахил, цар на гърците мирмидонци, и Агамемнон, цар на Микена. Разказът завършва с погребението на загиналия Хектор, син на троянския цар Приам и брат на Парис.

Това е от уикито, потърси се и ти из google може да попадниш на нещо по обширно.

ПП: Сетих се имаше 1 форум където се обсъждаха такива теми, не съм сигурен дали там ще намериш нещо но пробвай да се поразровиш там

http://forum.boinaslava.net/

Мерси помогна ми горе долу, но ако може да пише и още някой.. :)

mitternacht
10-26-2008, 10:19
Значи!Разправя се за голям пердах!
Принципно, Ахил и хората му са добрите, ама мене ме кефят пичовете от Троя.
Един пич си харесал оная мацка, Елена.Гепнал я и си я взел в Троя.Нейния мъж пък ревнувал и си я искал обратно.Ама той май бил дърт.Та почнали един голям пердах.В крайна сметка, брата на същия, дето гепил омъжената е много печен тип.Само че умира от оня-Ахил (представен от Б. Пит в екранизацията).Накрая, същия младок трупясва Ахил със стрела в крака.Ама Троя пада.Хепи енд за завоевателите, пък тъжен за другите.
Търпя поправки.И аз не съм я чел :))

ПС.Шлиман (нали той беше?) е открил разни артефакти, та в това ще да има някаква истина.

p0iSsOonN
10-26-2008, 10:41
^ :D Само, че ти ми разказваш филма за Троя - и аз го гледах. :) :) А на мен ми трябва резюме на "Илиада". Горе долу схванах, че е за двубоя между Ахил и Хектор. Ако все пак някой реши да пише с малко повече уточнение, тази вечер ще чакам. За утре ми трябва..

П.С. Мислих, че само аз не съм го чела, а се успокоих, като разбрах, че има и други. :D :)

Никой ли не го е чел, за да ми го разкаже със свои думи накратко?? :)

mitternacht
10-26-2008, 10:56
Kой толкова луд да седне да чете по задължение ;))) Това беше едно време....
Виж, ако е от желание, няма лошо.Книги трябва да са в процес на четене-винаги.Тоест, на някой ако му е интересно може да я е изял с кориците.
Примерно, обичам Пратчет, затова винаги чета и препрочитам някоя.
Уф, карай... това беше офтопик :)

66610
11-10-2013, 08:24
Здравейте! Някои може ли са ми разкаже за какво се расправя в Илиада първа песен. Трябва ми за утре спешно. Някои ако помогне ще ми спаси живота. Благодаря ви предварително! :)

perry_the_platypus
11-10-2013, 11:00
Здравейте! Някои може ли са ми разкаже за какво се расправя в Илиада първа песен. Трябва ми за утре спешно. Някои ако помогне ще ми спаси живота. Благодаря ви предварително! :)

Съветвам те да отделиш време и да я прочетеш. Изобщо не е дълга, че да не можеш да я прочетеш.

Лято
11-10-2013, 12:54
http://chitanka.info/text/2033/2#textstart
Изобщо не е толкова дълга, както казаха, а и е интересна. Ще я прочетеш, докато чакаш някой да ти я разкаже във форум.

66610
11-10-2013, 14:05
Аз я прочетох но нищо не рзбрах :(