PDA

View Full Version : Фитнес без добавки/протеин ... ?

fabulous
10-26-2008, 14:58
Здравейте! Занимавам се с фитнес от около година, но до сега не съм пил протеини или добавки.. Причината е, че не съм вманиачен на тема фитнес, а и не ми се пият такива неща нз :D :D
Въпросът ми е към тези, които разбират от фитнес... Как се постигат добри резултати без приемане на протеини? Каква "нормална" храна трябва да се яде (яйца, ориз ....?) ?
Благодаря предварително! :):)

lcl
10-26-2008, 15:22
Пич. То с мляко и яйца приемаш протеини.
Какво разбираш под добри резултати?

Протеини имаш в кълновете, млякото, яйцата, сирене, кашкавал, леща и т.н.

redbul2
10-26-2008, 16:06
Пиле с ориз е най-добрата ти храна.Колко кила си и какъв ръст?

Myrth
10-26-2008, 16:49
Без изкуствени торове няма краставици.

SiegHeil
10-27-2008, 07:51
Бирена мая си зимаш задължително и ядеш често и каквото ти се яде...за препоръчване кисело млеко, риба, пилешко, яйца, кашкавал, соя...преди фитнес взимаш въглехидрати (шоколад, хляб и т.н.), след фитнес протеини (тея които ги казах по горе)...
И все пак ще има момент в който ще трябва да пиеш добавки...след известно време със нормален режим на ядене ще спреш да дигаш маса каквото и да ядеш, аз първите 10 месеца така дигнах 15 кг, и сега още не съм мръднал нагоре 8-)

fabulous
10-28-2008, 01:43
Пиле с ориз е най-добрата ти храна.Колко кила си и какъв ръст?

Ми братле 71 кг, 178 см.
И аз така съм забелязал - ако си караш без добавки в 1 момент каквото и да взимаш растежа спира .. :Д
Не съм мн сигурен дали хляба е добре ... Не трупа ли повече мазнини отколкото да дава сила.. :?
Благодаря на вс за съветите! :)

SiegHeil
10-28-2008, 10:10
Не съм мн сигурен дали хляба е добре ... Не трупа ли повече мазнини отколкото да дава сила.. :?
Протеини без въглехидрати не може, все едно да имаш тухли а да нямаш работници ;)
Пък и мазнини се трупат само ако не израходваш енергията ^^

redbul2
10-28-2008, 12:13
Зависи колко хляб консумираш.С него не бива да се прекалява.Излишните въглехидрати се натрупват като мазнини.Билдърите предпочитат за въглехидрати ориз,картофи,плодове(банан ) и мед след тренировка.За протеини-месо от птици,яйца,риба,мляко,сирен е.Извара обезателно.
И ако имаш застой сменяш програмата:тридневна,в четири или пет дни.Повече серии,по-малко.Тренираш изоставащата мускулна група в първия ден след почивката.Разместваш почивни и тренировъчни дни и т.н.

EarthShaker
10-29-2008, 03:39
Без изкуствени торове няма краставици.

тва и аз го казах в 1 тема :) но истината е, че има краставици доста преди
да измислят изкуствените торове

Mamut
10-29-2008, 19:58
без каквито и да е било добавки много трудно се качва маса.

най добре ако имаш пари си вземи протеин , креатин , сега на пазара има много добри стоки и има голям избор и не си мисли , че като ядеш по 1 пиле на ден и сумати ориз ще станеш шварценегер а ще ходиш с подут стомах и ше сереш по 10 пъти на ден хаха не си създавай илюзии.Ако не разполагаш с доста пари защото ще ти трябват има други алтернативи 8-)