Влез

View Full Version : Такъв е живота ....

balon4eee
10-28-2008, 17:05
Размислих се върху една тема за живота който живеем ... Нима не ни се иска да живеем като по филмите , в голяма къща , хубаво училище и всичко да завършва добре. Живота ни да е спокоен , а не един голям проблем , какъвто е сега . Или поне за мен ... Когато изляза на улицата , не виждам един човек , кайто е усмихнат . Всичко е черно и осеяно с мъка и страдание .
И на мен ми се иска сутрен да ми хвърлат вестника на окосената морава пред нас и да ходя на даскало с колело , Не че сега не мога , но не се знае дали ще се върна в нас здрава . Кога излизам сутрен , се надявам днес някой да не убие баба ми за 5те и лева в джоба . Защо живота е така гаден ? Защо не мога да видя едно хубаво нещо за което си струва да се боря ?
Може би бъдещето което сама ще си изградя е целта ми ? А колко честни и образовани хора има , които едва свързват двата края , защото онези нахалните и безочливите , които навремето са преписвали от тях в училище , сега им казват как да живеят ? Нима това , че сага си скъсвам задника от учене за да се приближа с едно стапало до мечтата ми за малко от малко по-поносим живот е гаранция , че един ден няма чистя кенефите на въпросните личности ?
Едва на 14години съм , а вече мога да видя чашата наполовина пълна . Тежко ми е да гледам родителите си как се трепят с честен труд , за да има какво да сложим вечер на масата . И тогава си казвам - за това ще уча и един ден живота ми ще е дгуг ! Заради безсънните нощи които съм прекала в учене за да се доближа до мечтата ми и родителите ми да се гордеят с мен ! .... Но дали ? .....

Lysander
10-28-2008, 17:56
Виждам, че се колебаеш. Казвам ти има смисъл! Не се предавай. Колкото и трудно да изглежда, колкото и гадно да става, не се предавай! Винаги има смисъл да учиш, защото знанието е сила. Това, че образованите не са ценени достатъчно в България, поне засега, не значи, че не са ценени на друго място. Хайде горе главата и продължавай в същия дух. :wink:

balon4eee
10-28-2008, 18:13
Така е . :) Дано все още да има капка правда на тоя сват .

ThePowerOfLove
10-28-2008, 18:19
Май наистина е по-важно не къде си завършил/а, а кой стой зад теб (тоест да имаш връзки ;) )
Но е добре да си учиш за себе си :) + това със знания имаш възможност да кандидатстваш в чужбина, а там има повече възможности

Slave4You
10-29-2008, 20:19
Ем и на мен не ми я приятно как наще имат по две висши и се трепят денонощно за малко пари. Също така съм забелязала как нахалните хора наистина много често успяват (имам предвид наглите и прекаленоо нахалните). Според мен трябва да се учи в крайна сметка, но също така да не очакваш всичко да ти се подреди идеално като завършиш. Понякога в живота наистина има известна доза късмет, връзки, въпрос на характер. Силните оцеляват нали знаеш ;) Всичко е шанс..

xxXroshawkaXxx
10-30-2008, 08:35
Размислих се върху една тема за живота който живеем ... Нима не ни се иска да живеем като по филмите , в голяма къща , хубаво училище и всичко да завършва добре. Живота ни да е спокоен , а не един голям проблем , какъвто е сега . Или поне за мен ... Когато изляза на улицата , не виждам един човек , кайто е усмихнат . Всичко е черно и осеяно с мъка и страдание .
И на мен ми се иска сутрен да ми хвърлат вестника на окосената морава пред нас и да ходя на даскало с колело , Не че сега не мога , но не се знае дали ще се върна в нас здрава . Кога излизам сутрен , се надявам днес някой да не убие баба ми за 5те и лева в джоба . Защо живота е така гаден ? Защо не мога да видя едно хубаво нещо за което си струва да се боря ?
Може би бъдещето което сама ще си изградя е целта ми ? А колко честни и образовани хора има , които едва свързват двата края , защото онези нахалните и безочливите , които навремето са преписвали от тях в училище , сега им казват как да живеят ? Нима това , че сага си скъсвам задника от учене за да се приближа с едно стапало до мечтата ми за малко от малко по-поносим живот е гаранция , че един ден няма чистя кенефите на въпросните личности ?
Едва на 14години съм , а вече мога да видя чашата наполовина пълна . Тежко ми е да гледам родителите си как се трепят с честен труд , за да има какво да сложим вечер на масата . И тогава си казвам - за това ще уча и един ден живота ми ще е дгуг ! Заради безсънните нощи които съм прекала в учене за да се доближа до мечтата ми и родителите ми да се гордеят с мен ! .... Но дали ? .....

Знаеш ли...много ме впечатли!Един човек се намери на този скапан свят, пълен с нечестност и наглост, който да е на моята възраст и който да мисли като мен!В такива моменти сърцето ми все пак се изпълва със радост и топлина...защото ние сме бъдещето на Бълагрия, ние сме тези които можем да направим света малко по-добър.Не е ли така?!...
А в днешно време, всеки втори е голям гъзар, всяко второ момиче - курва...Заслужава ли си да живеем, като от това един ден ще се срамуваме.
Всеки един човек ще се осъзнае...но дали ще е на време?!
Винаги има едно НО!
Защо по дяволите всички мислят само за себе си?Защо не помислят за всички останали, които ще страдат заради една тяхна грешна стъпка...
Толкова много хора...толкова малко, които мислят реално...
Стъпете на земята!Живота не е филм!Живота е това което ти си изградиш!
За това преследвайте мечтите си...Постигайте целите си!Не спирайте да се борите.Не спирайте!

Колкото се отнася до авторката на темата...СВАЛЯМ ТИ ШАПКА МОМИЧЕ!

xxXroshawkaXxx
10-30-2008, 16:59
Боже, колко елементарно гледате на нещата...

Още един човек, който ще се осъзнае... НО! дали това ще бъде навреме... :? :)

UnaBletoLoVeU
10-30-2008, 17:05
Боже, колко елементарно гледате на нещата...

Още един човек, който ще се осъзнае... НО! дали това ще бъде навреме... :? :)

Всеки минава през този период, когато разсъждава като теб и момичето, пуснало темата. А Уискаш е вече далеч напред, осъзнала е това, за което вие едва проглеждате и си мислите, че сте единствени, на които им прави впечатление.

И да, сутрИн, не сутрЕн :)

balon4eee
10-30-2008, 17:18
LoLLyPoP* на едно мнение сме . :) Така е .

xxXroshawkaXxx
10-30-2008, 17:19
Нима някой е казал, че ние сме единствените които мислим така?! :? Просто...огледайте се около себе си...блика ли от хора, които са стъпили на земята и живеят в реалността...ако е така, то вие сте късметлии, за това, че сте попаднали в такава среда...в такова общество...
И какво би трябвало да означава, че "гледаме елементарно на нещата" ?! :?

The Ice-Cream Man:=]
11-01-2008, 09:53
хах..готин човек..на 15 съм..от 2години тия факти съм си ги научил кристално ясно..има смисъл!давай..ако не те оценят тука,то в чужбина за тва дето го имаш по горните етажи на колене ще ти падат..дано само да сме повече такива :) просто от наща държава е малко по-трудно да се пробие ..но ако искаш,става! :)

sisityy
11-21-2008, 19:52
Така е . :) Дано все още да има капка правда на тоя сват . +1

lifelesscorpse
07-03-2009, 07:21
Спокойно.Има много осъзнали се хора,но за тях не пишат по вестниците и не ги дават по телевизията ;)
Това,че повечето келемета успяват,без дори да са прочели една книга през живота си наистина си е доста нечестно.То като цяло много неща в живота са нечестни,но да не навлизаме в други води,че става сложно и не по темата.
От мен да знаеш..УЧИ ЗА СЕБЕ СИ!Каквото и да научиш,дори да ти се струва незначително,все някога ще ти послужи за или в нещо.Ако не се получат сметките ти веднага по план,не се отказвай.С малко повече усилия всичко може.Щом те могат-можеш и ти! ;)
Давай напред със същата бодра крачка...

lipstik
07-03-2009, 10:12
Премести се в Америка 8)