View Full Version : мода Рок стил
какво разбирате под Рок стил . имам впе4етление 4е по вси4ки списания все за рок говорят....каква е ва6ата представа за това - дрехи аксесоари...било то и козметика......ако искате ка4ваите и снимки:)
bla-bla-bla.bg
10-29-2008, 08:53
Ами рок стила е понятие, захващащо още много стилове, както в музиката, така и в стила на обличане, зависи от това какъв точно е стила.Например метълите се обличат много по-различно от пънкарите, но и двата стила са рок! :)
Рок... ех, напомня ми са добрите стари рокаджий... мотори, скъсани дънки, дънкови елеци...
Иначе сега почти всички живо е рок, когато си сложи една гривна и блуза на Джак.
Поза...
dark_wings
10-29-2008, 11:21
[i]Рок... ех, напомня ми са добрите стари рокаджий... мотори, скъсани дънки, дънкови елеци...
Иначе сега почти всички живо е рок, когато си сложи една гривна и блуза на Джак.
Поза...
Да,права си!Сега рок стила наистина е поза!За мен ''рок стила'' трябва да е първо в душата!Смисъл...трябва да усещаш самата музика и да я обичаш,не само''да си метъл'' :? !!!Нaистина ми прай кеф като видя човек да обича на тая музика и да има такъв стил.Такива,които сложили тениската и гривната/както каза/не показват рокаджийското си сърце и стил!
А конкретно за стила...За мен тва са изтърканите сини дънки,тежките обувки,дългата коса,кожените якета и т.н.
Ами рок стила е понятие, захващащо още много стилове, както в музиката, така и в стила на обличане, зависи от това какъв точно е стила.Например метълите се обличат много по-различно от пънкарите, но и двата стила са рок! :)
ти чу ли се какво каза :lol:
Рокът си е рок
Метълът си е метъл.
Ето така се обличат хората, които слушат рок (и държат това да личи от външният им вид):
Axl Rose, известен рокър е той
http://fashion.elle.com/photos/uncategorized/2007/09/19/axl_rose2.jpg
А когато по списанията пишат рок стил, имат предвид нещо такова:
http://www.kabeleins.de/imperia/md/images/musik/galerien/avril_lavigne/maerz07/09_avril_lavigne_500_375_Mark_Lidell.jpg
еее Аксел си е типичен рок стар! точно е така като него тряя се обличаш, бахти и яката снимка, любима ми е :grin: а тая аврила да ми яде гъза
Wrathchild
10-30-2008, 10:03
Метълът си бил метъл... само дето не знам дали знаете, но пънка и метъла произлизат ИМЕННО от рок музиката. И се водят точно подвид на рока. Ех, зайчета...
Метълът си бил метъл... само дето не знам дали знаете, но пънка и метъла произлизат ИМЕННО от рок музиката. И се водят точно подвид на рока. Ех, зайчета...
Заек не на мен ;)
От метъл до рок има ебаси разликата и ако сама не я виждаш, значи ще се потвърди мнението ми, че си куха като касетка.
oh gospodi !!!! abe hora ako stane moderno da hodide samo po lozovi lista kato adam i eva 6te go napravite li !!!! ?!?!?!?!!? ebahti naroda !
tItEufFf
10-31-2008, 09:44
Долкото знам в момента рок модата е коренно различна в сравнение с тази от преди 10 години. Половината ми випуск се облича така. Според тях де, се обличат рок. "Camp Rock" - гледай филма и ще разбереш за какво говоря. Дълги коси, големи бретони, гуменки, ризки .. това е при момчетата. А момичетата - с ризи до колената, и изобщо по-размъкнати дрехи. Това е рок модата сега.
Karin_Vall_Gabbriel
10-31-2008, 13:21
ХОРА,А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ В КОИ ДЪРЖАВИ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ МАГАЗИНА НА АВРИЛ? МН. МИ ТРЯБВА. ГЛАВНО ЗА ЧЕХИЯ МЕ ИНТЕРЕСУВА. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ,МН. МОЛЯ ДА МИ КАЖЕ. МЕРСИ
Karin_Vall_Gabbriel
11-01-2008, 23:26
ХОРА,А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ В КОИ ДЪРЖАВИ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ МАГАЗИНА НА АВРИЛ? МН. МИ ТРЯБВА. ГЛАВНО ЗА ЧЕХИЯ МЕ ИНТЕРЕСУВА. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ,МН. МОЛЯ ДА МИ КАЖЕ. МЕРСИ
ето този магазин имам предвид(където се продават тези дрейи): http://www.kabeleins.de/imperia/md/images/musik/galerien/avril_lavigne/maerz07/09_avril_lavigne_500_375_Mark_Lidell.jpg
охх да, наистина в момента почти всичко е поза :/
некви умрели чалгарки само заради тва, че сега стана "модерно" да се обличаш така и да слушаш такъв стил музика ми се правят на интересни-слушали метАл и т.н., от което се дразня много и чак ми се реве като видя някое леке с тениска на моя любима група, жалко е.
сега рок модата е шит, не може да се сравнява с рок модата отпреди 15-20 години...
VilleBaby
11-02-2008, 13:00
dark_wings това картинка на Ville Valo ли е ? ауу мамин златенн :-) :-) :-) 8-) мн го харесвам тоя човек.... :mrgreen: страшен е просто! какъв глас , какво нещо :-({|= :smt007
Dian4ety
11-02-2008, 15:43
oh gospodi !!!! abe hora ako stane moderno da hodide samo po lozovi lista kato adam i eva 6te go napravite li !!!! ?!?!?!?!!? ebahti naroda !
:-) :grin: :D 8-)
П.П. Кирилица моля :-x :?
bla-bla-bla.bg
11-12-2008, 07:44
Ами нали и аз това казвам! :)
MemoRieS
11-12-2008, 17:04
Новия Рок Стил на обличане не ми харесва, кефя се на стария, но кофти ми е трудно да се сдобия с кожени дрехи:С
Slashkata
09-26-2009, 20:30
рок, рок, рок мода....е днешната не струва ! и като цяло днешната младеж не струва, това си е мое мнение де...
добре де, не е ли смешно някакви чалгаджийки да се обличат по металски, само защото е станало модерно ?!? Нима незнаят че металите ( в България) страшно много мразят чалгата ! хаха.... Как може наща " ВЕРОНИКА" (ако беше тя де) да ми пее we will folk you ?!? е добре де, тва си е чиста гавра с рока и не само, ами и със самите QUEEN ! Ами да днешната представа за рок стил е металската гривна със шипове , гуменки (или кецове) и някоя тениска с група ... (и този, която я носи сигурно и дори не знае коя е всъщност групата ! ) Не говоря за всички , разбира се ! :( но просто аз лично много се дразня от разни такива ! :( :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :booooomb: :-x :-x :-x :-x :-x :( :( Нищо неможе да се сравни със кожените елеци, кожените панталони, синджирите, тутаировките, истинските рокажий на мотори, тениските, привързаността към именно този стил музика, биричката, абе в душата трябва да ти е ! Аз лично обожавам този стил музика и никога не съм казвала че съм металка , само защото е 'модерно' , това са пълни глупости ! И какво от това, че Рокът е стара музика ?!? Именно това му е хубавото ! Старото е най - доброто ! Днешния рок не стува...е разбира се има и изключения, както винаги :) Просто си ми е в кръвта ! :) Извинявайте, че се отклоних от темата :)
xHARDCANDYx
09-27-2009, 11:22
Рокът не е просто стил на обличане или мода-рокът е начин на живот !!!
Има различни подстилове,следва че всички се различават с нещо...
Няма как да сбъркаш блек метъл с пънк или емо например...
За всеки има стил има характерни неща...
А ако за теб това е просто МОДА...не си губи времето
За Boot:
Хеви метъл музиката е музикално направление в рок музиката и култура, което води своите корени от блус-рока и психеделичния рок, а за негова родина се смятат Обединеното кралство ( и по-частно Англия ) и САЩ.
Източник: Wikipedia.
Ееее, да ви еба и в разбирачите.
е естествено
ти си най-големият разбирач винаги 8-)
е естествено
ти си най-големият разбирач винаги 8-)
Какво правят чалгарки в тая тема? :-o
Не се определям като разбирач, но НЕ мога да кажа на черното бяло, разбираш ли? Фактите са си факти, факт е, че метълът произлиза от рока, факт е, че Земята се върти...
А ако ми определяте рока като мода... нямам думи просто.
1. темата е от 2008
2. ако имаше елементарни познания по темата, щеше да знаеш че хеви метъл не е равно на метъл, а подстил.
3. не ми цитирай уикипедия, защото там всеки разбирач като теб може да драска тъпотии... Разбирам, ако не можеш да свържеш сама една мисъл и да я напишеш грамотно, но тогава просто не си давай мнението :)
И очевидно не си разбрала - ще уточня, че не съм казала, че не произлиза едното от другото, а че са ужасно различни и не е мъдро да се поставят под един знаменател.
първо .. нямаш осонование да ме наричаш чалгарка
второ- който както иска да си възприема рока...
слабо ме вънува от къде произлиза, тъй като не слушам
такава музика
1. темата е от 2008
2. ако имаше елементарни познания по темата, щеше да знаеш че хеви метъл не е равно на метъл, а подстил.
3. не ми цитирай уикипедия, защото там всеки разбирач като теб може да драска тъпотии... Разбирам, ако не можеш да свържеш сама една мисъл и да я напишеш грамотно, но тогава просто не си давай мнението :)
И очевидно не си разбрала - ще уточня, че не съм казала, че не произлиза едното от другото, а че са ужасно различни и не е мъдро да се поставят под един знаменател.
Да, да, така си права. Но просто с времето метълът се е изменил по звучене.
А като напиша метъл в гугъл, ми излиза само това. И статията е обща, не само за хеви метъла, нищо че почва така. И в уикипедия може да има супер неграмотно написани неща, ама пък повечето неща са верни, защото са извадени от достоверни източници.
Мога да напиша една мисъл и да я свържа грамотно, но ако го бях направила, просто нямаше да имам живо доказателство. Затова направо копирах. :)
По темата: За мен ей това са ИСТИНСКИ рокери:
http://media.photobucket.com/image/rockers/lookn4bikes/ModvsRockers.jpg
http://tonysleep.co.uk/system/files/images/Rockers+Reunited+10.jpg
<33333 Тотална фенка съм на музиката, както и на стила на обличане, но не се обличам така. И въпреки всичко, чувствам рок ритъма в кръвта си! (:
ifilin4ica
09-27-2009, 14:09
Рокът за някои е начин на живот, а за други като мен, просто слушането на такава музика доставя огромно удоволствие.Е, не се обличам с ярки дрехи, с пайети и такива кифленски простотии, разбира се, нося си по-тъмни блузи, без много картинки...абе нещо по-семпло. Макар, че ако ме видиш на улицата рядко можеш да познаеш каква музика слушам 8-)
Та, отклоних се малко от темата :D
Бтв, скоро като пак се мъкнех по улиците какво видях... кифла, изрусена, да не казвам с колко грим и т.н. , абе колкото пъти да я пребиеш тая, няма да сбъркаш :D с цикламена тениска с блестящ надпис: PUNK BEBE :shock: По-късно същия ден виждам още една кифла с черна тениска, с лилав блестящ надпис:PUNK GOES FASHION :shock:
...и трети пример... седя си аз и тъпея на една опашка и пред мен гледам едно момче. Започвам да го оглеждам от долу на горе и какво виждам:червени маратонки(с блестящи простотии) Адидас, впити черни дънки, емо колан, черна тениска с позлаен надпис:Victoria Beckam, черна лента за ръката с череп на нея и естествено този индивид(не знам как да му кажа по друг начин) беше с чена коса на руси кичури :shock: :shock: :shock:
WTF!!!! На къде отива тоя свят...на къде ... :?
Luscious_Heart
09-27-2009, 14:30
Рокът за някои е начин на живот, а за други като мен, просто слушането на такава музика доставя огромно удоволствие.Е, не се обличам с ярки дрехи, с пайети и такива кифленски простотии, разбира се, нося си по-тъмни блузи, без много картинки...абе нещо по-семпло. Макар, че ако ме видиш на улицата рядко можеш да познаеш каква музика слушам 8-)
Бтв, скоро като пак се мъкнех по улиците какво видях... кифла, изрусена, да не казвам с колко грим и т.н. , абе колкото пъти да я пребиеш тая, няма да сбъркаш :D с цикламена тениска с блестящ надпис: PUNK BEBE :shock: По-късно същия ден виждам още една кифла с черна тениска, с лилав блестящ надпис:PUNK GOES FASHION :shock:
...и трети пример... седя си аз и тъпея на една опашка и пред мен гледам едно момче. Започвам да го оглеждам от долу на горе и какво виждам:червени маратонки(с блестящи простотии) Адидас, впити черни дънки, емо колан, черна тениска с позлаен надпис:Victoria Beckam, черна лента за ръката с череп на нея и естествено този индивид(не знам как да му кажа по друг начин) беше с чена коса на руси кичури :shock: :shock: :shock:
Тоя последния е бил бахти педрото сиг .. :razz: В кой град ги виде?
ifilin4ica
09-27-2009, 14:36
Тоя последния е бил бахти педрото сиг .. :razz: В кой град ги виде?
Ми тая първата в Стара Загора, другата в Пловдив, а последния образ в Димитровград :D Навсякъде са плъзнали #-o
DarkWitch
09-27-2009, 16:11
Аз лично слушам rock и метъл и гледам да се oбличам в rock/метъл стил,но за съжаление няма чак толкова хубави и разнообразни дрехи в България (това е лично мое мнение).Е,да има "На тъмно" и разни други подобни магазинчета,но аз в тях не съм видяла като дрехи нещо по-различно от тениски с различни групи,не че имам нещо против,но на мен не ми седят добре ;Д Общо взето се опитвам да си издокарвам rock стила като обиколя всички магазини в града и успея да съчетая нещата.Макар че в повечето случаи има само кичозни неща,затова си купувам обикновенни черни блузи (такива на които кройката им ми харесва) и си ги рисувам с текстилни бои.
По темата - не одобрявам това,че в момента Рок стилът е така да се каже криворазбран,бих казала fashion-rock е. :?
P.S. Ако някой знае къде в Пловдив или другите градове може да се намерят готини неща да пише :)
Абе, важното е да дъниш яко Майли Сайръс, Джонас брадърс, Three days grace, Green day и подобни гейтаци. И си големият рокер! :smt002
Аз харесвам Three days grace ://
DarkWitch
09-27-2009, 18:22
Абе, важното е да дъниш яко Майли Сайръс, Джонас брадърс, Three days grace, Green day и подобни гейтаци. И си големият рокер! :smt002
:lol: :lol: :lol:
Майли Сайръс :lol: Hannah Montana ROCKS :lol: :lol: :lol:
ifilin4ica
09-27-2009, 19:00
:lol: :lol: :lol:
Майли Сайръс :lol: Hannah Montana ROCKS :lol: :lol: :lol:
нали :razz: :razz: :razz: ама къде забравяме другите дисни комерси...излагаме се
xHARDCANDYx
09-28-2009, 18:07
Стига спам !!!
Отговорихме и сега отивайте да се карата на друго място !
есен/зима 2009/2010 обаче ще е заредена с много рок 8)
shadows92
09-29-2009, 15:14
Спорет мен това е рок грим
http://www.slava.bg/images/content/5260/avril_lavigne453_4652da8cf0979.jpg
Незнам,но можеби нещо такова като рок облекло
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1325/1325575lyaaj3ekea.jpg
http://www.slava.bg/images/content/2635/b.t.r..jpg
Лично аз когато чуя рок стил се сещам за кожените црешки и много черен грим,черен лак ....
ifilin4ica
09-29-2009, 16:36
Направи голяма грешка, че пусна Аврил като пример 8-)
^ точно така, аврил НЕ е рок !!!
http://www.blitz.bg/documents/newsimages/2008-08-12-main-ATKOTMLHX.jpg то и тва не е удачен пример, ама е по-близък до реалния :lol: кожени якета, дълги коси, скъсани изтъркани дънки
http://i.actualno.com/club.bg/files/2008/10/11/4d71929ef4.jpg :D пак не става, ама аксел като млад е бил мнооооого готин :smt007
billytalent
09-29-2009, 17:21
За жена това разбирам и се старая да се обличам така,въпреки че в България такива дрехи трудно се намират
http://prikachi.com/files/1087349D.jpg
http://prikachi.com/files/1087353n.jpg
[/img]
^ Това не е толкова рок, колкото... готик. Не знам и аз.
Ето това за мен са истински рокерки:
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs228.snc1/7527_1041710978973_1711550399_82477_424514_n.jpg
billytalent
09-29-2009, 17:28
Нещо средно е хаха
xHARDCANDYx
09-29-2009, 18:26
Е то и готика е там,така че включва и този стил на обличане ...