PDA

View Full Version : Дайте ми съвет, греша ли да искам да се събера с бившата си?

Flipz
10-29-2008, 13:24
Здравейте,

Вероятно моята история е много стандартна и банална и много от вас са минавали през нея но на мен ми се случва за първи път и не знам какво да правя. Имах двегодишна връзка с едно момиче, беше ми съквартирантка и от там тръгнаха нещата, живяхме година и половина заедно в щатите, но тя се разболя и трябваше да се върнем в България това лято. От различни градове сме и тя си отиде в нейния докато аз бях в моя през лятото, ходих и на гости няколко пъти, тя ми идваше на гости и всичко вървеше нормално, през есента щяхме и двамата да се местим в София и щях да я поканя пак да живеем заедно.

Тя има много проблеми от лично естество, техните са разведени и се карат за разни имоти и т.н и живота и между това е пълен хаос. В края на лятото някакси загубихме връзка, аз имах много работа по моето местене в София и тя покрай имотните проблеми в нейния град и нейното местене в столицата. Преди две седмици приключи с местенето и реших да и звънна да се видим на кафе, не бях я виждал 2 месеца и страшно ми липсваше, щях точно тогава да я поканя да живеем пак заедно в моя апартамент в София, но при срещата тя беше студена, не можеше да ме погледне в очите и аз разбрах че има нещо та я попитах дали има нещо или иска да скъсва с мен. Тя ми отговори че иска да бъдем само приятели и че нещата много са се охладнили между нас. БЯХ ШОКИРАН!

Без да го очаквам или да съм и дал повод. Единственото което ми идваше на ума е че разтоянието и последните два месеца в които не се чувахме достатъчно са причината. Не и бях обръщал достатъчно внимание и това може би беше причината но тя така и не ми даде точен отговор.

След няколко дни ме заяде нещо отвъртре и реших да и напиша едно писмо в което да и кажа колко ми липсва и колко я обичам (писмо - знам, много съм зле, не трябваше да го правя но го направих :(((). Та дадох писмото на една нейна приятелка и тя и го даде защото аз не знаех как да постъпя. В писмото я молех за последен шанс да оправя нещата, след 10 мин тя ми звънна и ми каза че е взела твърдо решението и страшно много ме уважава като човек но просто не вижда бъдеше във връзката ни.

Мина още една седмица, знам че е нормално да ми е зле в момента, но просто след толкова много време заедно не знам как можа да се получи така. Отначало си мислех че има някой друг, но след като проверих не е така, струва ми се че тя иска да почне на чисто след като се върнахме в България или от много проблеми които има се чуства объркана (както се чуствам и аз в момента).

Това което искам да споделя и да попитам е че ми хрумна налудничавата идея да я поканя на среща, някакси лежерно и да се опитам да и обясня че тя означава много за мен, обичам я и няма да се предам толкова лесно. Искам да ви попитам случвало ли ви си е да искате да се върнете при бившата си толкова много че да сте готови на всичко....Споделете какво сте направили за да си я върнете, аз съм решил да я заведа на един много готин суши бар в края на седмица, ако приеме и след това може би на нещо по лежерно - боулинг, наргеле бар или нещо от сорта. Искам да я накарам да се чуства желана и обичана както беше преди но не знам дали вече не е твърде късно...

Има ли някъква заложена тактика за такива ситуации или бихте ме посъветвали да я забравя и да продължа живота си...не знам, просто страшно много я обичам и може би защото е най дългата връзка която съм имал а и поради факта че никога не сме се карала, може ежедневието да ни е досаждало и да не сме имали страста по всяко време но мисля че е нормално за дълги връзки да имат добри и лоши месеци...

Ще съм благодарен на всеки за мнение или съвет...

Zveezdichka
10-29-2008, 14:17
А не мислиш ли, че това разстояние я е убивало, докато не е срещнала друг?

Правилният вариант, както и по-болезненият, е да я оставиш. По-скоро си наложи тя да те остави, да излезе от мислите ти. Заведи приятели на суши бар, на боулинг или на наргиле бар. Всички продължаваме напред и щом момичето не е успяло да оцени какво съкровище има до себе си, то толкова по-зле за нея. =)

Kазала твърдо решението си - в живота всичко се връща. Всяко едно лошо действие. Усмихни се и продължи напред - нямаш време за губене. Ако обичаш някого, го остави да е свободен, ако той те обича никога няма да си отиде.

Болезнено - неоспорим факт, но няма друг изход... по-добре я остави да се нуждае от теб, отколкото да се показваш, че си слаб и да я гониш. Ще се оправиш, убедена съм.

:-) :-) :-)

Flipz
10-29-2008, 14:32
естествено че разтоянието я е убивало..и аз съм виновен за това, защото както повечето мъже съм пълен глупак и не разбирам какво имам преди да го загубя...

Вярно направо изгарям от болка и знам че това е нормално, но все се заблуждавам че мога да поправя грешката, нима всичко е вече наистина свършило..наивно нали...но си мисля че ако няма друг и тя просто е огорчена едно мое активно действие би възродило връзката, защото тя е много горда и никога няма да ми каже какво и е, никога няма да ми звънне...не знам дали е не е по добре поне да опитам, та дори и тя да ме отреже и да потвърди за пореден път че е взела решение..

Ако ме обича ще се върне, така е, това звучи правилно, но тук никой не слага гордостта, тази лоша черта за всяка връзка, дали ще е малък спор, разтояние или нещо друго, ако и двамата са толкова горди че не могат да направят първата стъпка, а чакат другия връзката никога не може да бъде възродена.

Може би съм прекален наивник, романтик или просто вярвам прекалено много в хората но просто ми се иска да повярвам че ние сами избираме да бъдем мизерни и нещастни и не знам дали мога да си позволя да не опитам да се боря за нея та дори и да се вкарам в по голямо нещастие :(

jenanadqvola
10-29-2008, 14:47
Опитай,нищо няма да загубиш.Покани я на среща направи каквoто си решил да направиш,не оставяй нещата просто така ако я обичаш!Mоже причината да не е в теб,а да и се е натрупало прекалено много покрай проблемите и с родителите и..Аз лично бих опитала,това е моят съвет .

Flipz
10-29-2008, 15:02
и аз така мисля, мисля си че е объркана, огорчена че в тежките моменти когато трябваше да бъда до нея, не съм бил...и как ме терзае това...не знам как ще мога да си я върна обратно...приятелите ми ме съветват да не я притискам на срещата, да не и казвам колко много ми липсва и не мога без нея, а да и покажа че е желана и обичана...не знам дали ще се получи, нямам план и ще импровизирам, при всеки случей няма какво да губя вече....

jenanadqvola
10-29-2008, 15:07
Да точно така.Няма какво да губиш за това смело давай! А на срещата,както са казали приятелите ти не я притискай просто се дръж нормално,пожелавам ти успех :)

dimitar_ak
10-29-2008, 15:12
Приятел, какво да ти кажа? Жените нямат разбиране.
И аз чух същото от моята приятелка. Уморила се от връзката ни. Стовари ми го изневиделица след 3.5 годишна връзка. Всеки ден бяхме заедно. Последната една година и живяхме заедно. Мечтаехме за брак и деца. Сега просто каза, че иска да се разделим и решението и е окончателно. Това е живота. Страдаш, после махваш с ръка и продължаваш. Болката си остава. Повече надали ще можете да се погледнете в очите или да се поздравите като се срещнете на улицата. Обикновено при продължителни връзки причината за такива внезапни решения е само една - ДРУГ/ДРУГА.

Flipz
10-29-2008, 15:22
ами да ти кажа някакси ако ще я губя предпочитам да знам че е заради друг, не че ще боли по малко, даже може да ми е по зле, но някъкси поне няма да си мисля че мога да я завоювам обратно...а сега ме изяжда нещо отвътре че е възможно да съм сгафил че последните месеци не се чувахме много и ми е обидена, горда и няма да ми го каже...затова и съм решил да пробвам, ако откаже и срещата това ще е реално края, и боли или не ще трябва да престана...

Трудно е когато човек живее с приятелката си по продължително време и после поради някъква причина се разделят за извесно време...има очаквания за неща които не са възможно заради разтоянието...ето аз исках да бъда с нея всеки ден, но просто нямах възможност, исках да и звъня всеки ден но с течение на времето телефонните разговори стават банални и виж до къде стигат нещата...много ме е яд, много, и ако е писано да сме заедно ще оправя нещата...съжалявам да чуя за твоята връзка, но ако не си сигурен на 100% че има някой друг и ако я обичаш, бори се за нея..аз съм на мнение че динамиката на една връзка се определя след първата година, ако човек бъде заедно, нещата ще са за дълго (въпреки че знам за връзки прекратени след 5-6 години и то за хора които всички са мислели че ще се женят)...

DevilWish
10-29-2008, 15:41
А не мислиш ли, че това разстояние я е убивало, докато не е срещнала друг?

Правилният вариант, както и по-болезненият, е да я оставиш. По-скоро си наложи тя да те остави, да излезе от мислите ти. Заведи приятели на суши бар, на боулинг или на наргиле бар. Всички продължаваме напред и щом момичето не е успяло да оцени какво съкровище има до себе си, то толкова по-зле за нея. =)

Kазала твърдо решението си - в живота всичко се връща. Всяко едно лошо действие. Усмихни се и продължи напред - нямаш време за губене. Ако обичаш някого, го остави да е свободен, ако той те обича никога няма да си отиде.

Болезнено - неоспорим факт, но няма друг изход... по-добре я остави да се нуждае от теб, отколкото да се показваш, че си слаб и да я гониш. Ще се оправиш, убедена съм.

:-) :-) :-)
Съгласна съм с теб.Рядко ще се намери такова момче мисля аз ;) Но продължи напред.Повече не се унижавай да я търсиш.Остави ,защото съвсем ще се помисли за незаменима.Остави пък може тя да се осъзнае ,че не може без теб.

Flipz
10-30-2008, 15:51
ами готина но да не си герой е нея :( и аз да я чуя за някой друг би ми било интересно, но въобще не е лесно да си част от филма :(