Влез

View Full Version : Проблемите с родителите ми никога не свършват

krisi_kote
11-05-2008, 19:48
Здравейте =)

Значи ще започна моято история малко по-отдалеч. От 7-годишна живея с баба си и дядо си, защото майка ми и баща ми са в чужбина. Преди да си вземем компютър кажи речи си правех каквото искам. Обаче вече от 3 години имаме компютър и баба го използва главно, за да доносва абсолютно всякаква информация (било то лоша или добра) на родителите ми. Започнах учебната година не много добре. По принцип всички са свикнали досега да нося само 6. Но тази година на няколко входни нива се изложих малко. Но това не означава, че имам 2 или 3. Имам само 5 и 6. Един ден имахме близо 40 думи по английски и просто не ми стигна времето да ги напиша всичките. То почти целия клас не беше успял. За това близо 10 човека избягахме от музиката, за да си напишем думите. Следващата седмица имаше родителска среща и естествено тъпата ми класна казала на баба ми. Родителите бяха разочаровани от мен, защото (по техни думи) не съм им признала сама, че съм избягала. И ме наказаха....... Никакво излизане....никакъж компютър. А забравих да кажа, че по География ни преподава много смотан даскал. И той веднъж от яд, че всеки си прави каквото иска в часовете му написа на целия клас двоики. И това натежа още повече в наказанието. Тази седмица аз и приятелките ми се записахме на спортни танци. След много увещения родителите ми склониха да се запиша. Да ама кво стана всъщност!?!? Вчера и днес ходихме. Господина много ни хареса и каза, че ще ни включи в коледния концерт на читалището. Но отново имаме проблем... Ние сега ноември-декември сме втора смяна на училище и свършваме в 18:30 и танците ги насрочихме след даскалото-от 19 часа до 20:30. И днес се прибирам аз от танци и баба естествено изпортила на мама и тати, че се прибирам в 21 часа. И те казаха край на танците. :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# И то защото се прибирам много късно-21 ЧАСА :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: и че няма кой да ме прибира. Баба каза, че няма да ме взима, а една от приятелките ми живее до нас и техните са и казали, че сущо няма да я взимат следователно ние двете трябва да си ходим пеша,по тъмно и сами. И за това КРАЙ НА ТАЦИТЕ :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 Моля ви кажете какво да направя, за да ги убедя да ме пуснат отново на танците. Това не ми е прищевка от вчера. Аз искам да се науча да ги играя тези танци още от много малка, но все е имало проблеми. Чувствам се като затворник в собствената си къща. Какво да правя? Ужасно е...... :-# :-#

one
11-05-2008, 19:57
Ами,гадно си е.
Ако тръгнеш да им се обясняваш,според мен ще стане по-зле,но все пак трябва да покажеш с нещо,че си заслужила да ходиш на танци и т.н.

Не знам,пробвай нещо. :-o

Lysit0
11-05-2008, 20:15
Не можеш ли да убедиш ваще,примерно им кажи,че ще се прибирате с taxi,за да са по- сигурни те.А защо те не те издърпат при тях в чужбина? :-o

krisi_kote
11-05-2008, 20:42
Ще ходя там да уча, но след като завърша основното си образование. Дефакто тая година ми е последната тук. Аз се опасявам, че ако почна да настоявам ще ми забранят още неща. Ужасно е..... :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-#

Lysit0
11-05-2008, 20:53
Е,поне се радвай,че ще ходиш при тях.А като си с тях вече ще е по -различно....ще си секи ден с тях и няма да се притесняват толко.....и баба ти няма да я има 8-) пък и вече си голяма,би трябвало повече свобода да ти дават. :)

krisi_kote
11-05-2008, 20:56
Еми на 14 съм. Оф..много искам да ходя на тея танци. Тъкмо започнахме да правим танца... и господина е много доволен от мен.. и сега...оф... :-# :-# :-# :-#

Lysit0
11-05-2008, 21:01
Еми в краен случай,ще ходиш на танци в чужбина,там започни.
Условията 100% са по- добри. :)

Jumbie483
11-05-2008, 21:05
Ами просто обясни на баба си, че много харесваш танците и искаш да участваш в тържеството (или там каквото беше). Аз преди няколко години така се изпокарах с нашите, за баскетбол. Казах им просто, кратко и ясно, че каквото и да правят няма да ме спрат да ходя на тренировки. Те викаха, крещяха..даже отнесох и някой друг шамар...но като видяха, че няма да им склоня глава се отказаха 8-) Аз от благодарност взех, че си повиших успеха и всички бяха доволни... :-)

Soonichka
11-06-2008, 06:03
Изключи интернета и ходи на танци. :-D

Boyd
11-06-2008, 07:22
Според мен те не са ти родители, а стопани. Както куче има стопанин, така и ти имаш. Разликата е, че то не може да се оплаче, иначе кой знае от колко неща ще се жалва. Живееш с баба си, която е голяма порта, вместо да те защитава.

Според мен е най-добре да им се опълчиш и да им кажеш нещо подобно на това, което написах, ако го смяташ за вярно, естествено. Не може да живееш от 7-годишна с баба си и дядо си, а не с родителите. Като те са в чужбина, защо не си при тях?

Много неща можеш да им изтъкнеш, но си имай впредвид възрастта. Никъде не видях да пише на колко години си, но предполагам, че не си на 13-14.

Успех! Дано постигнеш нещо.

hrisiiiiii
11-07-2008, 08:43
Баба, която е про с компютъра - неочаквано deadly комбинейшън.. Слагаш си паролка на компютъра и вече си е само твой, няма да прави проблеми.. Естествено, това е в кръга на шегата. Малко не схващам как вашите ти налагат наказания от разстояние, но това е друг въпрос. В смисъл, те няма да могат да ти наложат никакви санкции, ако не спазиш наказанието.. А относно танците - щом казваш, че г-жата ви е харесала, не можете ли да я помолите просто да сложи часовете по-рано, или да са до обяд.. Нещо такова ми се върти в главата :)
Успех!